|
|
#571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
W ogóle mam ochotę na więcej, ale to już może we wrześniu. Tak czy inaczej trochę długich pustych donic do obsadzenia jeszcze zostało ![]() Ja kalanoche lubię, ale po przekwitnięciu nie są już zbyt ładne a mnie się nie chce tego okrywać. Mam jedno ale bidne Aloes można kupić tanio Ja miałam dwa razy, raz od mamy raz z Ikea ale oba mi padły, jedno przelałam, drugie chyba przelałam a później zasuszyłam (ciąża). Chyba nie jest mi dane go mieć Paprotki tez się poleca do sypialni. Ja je uwielbiam, ale mam tylko jedną biedną
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
paprotek nie lubię.. Jakoś taki uraz
![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Idę ogarnąć bo musze Olkę zaraz obudzić.. Matko to dziecko śpi i śpi
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
Poczułam się jak w warzywniaku
My hodujemy na balkonie: pietruszkę, bazylię, szczypiorek i 2 pomidorki mamy . pietrusiowata witaj w domu dobrze, że urlop udany wypoczęłaś, odpoczęłaś i teraz szara rzeczywistość.
|
|
|
|
#575 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ze moja ginekolog jest w ogole nie ogarnieta. Juz pomijajac wszystko i jej podejscie do badan itd dzwonia dzis z ksiegowosci ze musza cofnac zwolnienie bo nie ma na nim pieczatki lekarza a tylko przychodni. No ludzie zlitujcie sie zebym ja patrzyla na rece lekarzowi sprawdzala ja itd. No to chyba byloby nie halo. A najlepsze jest to ze siedzibe firmy mamy w Warszawie dokumenty wysylaja raz w tygodniu w piatki a lekarz jest tylko w czwartek. Takze super. Ciekawe jak ja mam to zrobic zeby isc po ta pieczatke. I tydzien w plecy. Jak nie bede miala przez to ciaglosci zwolnienia to ja chyba rozszarpie...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-08-24 o 15:07 |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Rodzice byli w biedronce i kupili mi proszek Lovela, bo w promocji jest, mówią że za tą cenę to oni widzieli w innym sklepie ale 1,8 kg, a tu jest 3,6 kg. Ten pierwszy raz chciałam ubranka wyprać w dziecięcym, więc nawet proszek już mam. Stoi i nie zginie
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
superowe i jakie ładne
patrzcie co znalazłam: https://www.facebook.com/pages/Fashi...34793459951547
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W dodatku przed chwilą odkryłam, że minky ma też bluzy dla dzieci wyglądają na takie milusie. |
|
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne te ubranka
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
W dodatku przed chwilą odkryłam, że minky ma też bluzy dla dzieci
wyglądają na takie milusie. Ja to bym mogła mieć wszystko z minky. Zakochałam się w tym materiale od pierwszego pogłaskania ![]() Wczoraj byłam z mężem w Smyku, u nas jest taki mega store. Chyba z 2 godziny spędziliśmy przy wózkach i fotelikach. No i oczywiście wanienki, kocyki, przewijaczki Co prawda nic nie kupiliśmy ale mąż się wkręcił w temat po uszy. Wózki to głównie on testował ![]() Gdzieś na pewno przewijał się wątek wózków ale co myślicie o wózkach baby design lupo wersja husky? Różni się od lupo comfort niewiele a ma zamykany i obudowany ten kosz pod wózkiem i zimowe dodatki. Zastanawiam się też na X-landerem. Mojemu mężowi podobają się Adamex Pajero i Burletta (chyba tak się nazywa). Jakieś sugestie? Ja chyba jestem głównie za bay design
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na momencik. Melduję, że wszystko ok
|
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jego recepcjonistka wystawia mi zwolnienia ona tez taka dokładna, ale mimo wszystko za każdym razem sprawdzam NIP, pieczątki, daty trzeba tego pilnować bo jak same nie upilnujemy to potem takie kwiatki są. Musisz to jakoś załatwic...
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Przyszłam się pochwalić komodą która Tz zamówił w zeszłym tygodniu właśnie ja tymczasowo umiejscowilam mogę zacząć powoli ją zapełniać
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już też miałam problem ze zwolnieniem, dostałam oryginał zamiast kopi i musiałam jeździć. Także trzeba tego pilnować, niestety. Ja już teraz też pilnuję czy wszystko jest okej.
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Zdjęcia mi nie wstawiło
|
#589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super myślałam że mi dopisze do poprzedniego postu
odliczanie Edytowane przez niunia_leyla Czas edycji: 2015-08-24 o 16:18 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
candy super
napisz coś więcej. ile mała już ma? ![]() niunia gratuluję zakupu Cytat:
|
|
|
|
|
#591 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, napiszę więcej jak skończę pracę, czyli ok. 18:00. Poza domem spędziłam 3 godziny i musze nadrobić pracę. Ale obiecuję, że się odezwę
|
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
Niunia to Ty w ogole masz niezla sytuacje. 5 miesiac ciazy a szegowej sie jakich dziwnych zaswiadczen chce. Ja tak jak czarnula dostalam zaswiadczenie od lekarza na pierwszej wyzycie w ktorym jestem tygodniu i kiedy mam termin porodu. Ale tutaj z tego co ksiegowa mi mowila chodzilo bardziej o to zeby pracodawca wiedzial na ile czasu ma sobie zorganizowac za mnie zastepstwo itd...
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Nie nadążam z czytaniem, a juz nie powiem jak z pisaniem:/
Mufkę do wózka polecam tylko zwróćcie uwagę czy jest duża. Ja przyoszczedzilam i jest mała przez co czasem sie rozpina jak wkładam ręce. Mimo wszystko bardzo sobie cenie. Test z glukoza wspominam tragicznie i sie go mega boje. Samo wypicie to luzik bo lubie słodkie, ale te mdłości przez kolejne 2h i wizja że jezeli zwymiotuje to trzeba bedzie powtarzać to juz masakra. Przeleżałam na kozetce z otwartym na oścież oknem. Powodzenia na wizytach wszystkim. |
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po spacerze z Olka.. Tak mi stwardnial brzuch na placu zabaw że aż się wystraszylam. Była z mamą rano więc skrocilam jej czas trochę i poszłam do domu szybko. Leżę teraz na podlodze i odpoczywam..
|
|
|
|
#595 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kupić Mufke to się zastanowię bo mam takie grube rękawiczki z jednym palcem z działu dziecięcego h&m. Kocham je i jednocześnie nienawidzę Haha :-D napisać esa, poprawić spodnie no koszmar. Ale ciepelko <3
|
|
|
|
#597 |
|
Konto usunięte
|
A moj dzieciaczek jak od samego początku kopał mnie tylko i wyłącznie po lewej stronie, tak dzisiaj centralnie kopie pod pępkiem, aż dziwnie
w końcu ruszył pupke
|
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia ale dziwna sprawa, ja tam nie dawalam zadnego zaswiadczenia, jak przynioslam zwolnienie od gina to tylko mnie zapytali czy to ciaza czy inne schorzenie.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyniki, morfologia ok, tsh 1,7 czyli tez ok
![]() Ja do pracy zadnego zaswiadczenia nie zanosilam i nikt nic o tym mi nie wspomnial. Kolezanka, ktora na dniach rodzi tez nic takiego nie musiala dawac. Moze to od zakladu pracy zalezy... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#600 |
|
Rozeznanie
|
Ja zanosiłam zaświadczenie bo wcześniej byłam chora i zwykły lekarz wpisał l4 ale bez kodu B. Potem od razu doniosłam zaświadczenie do pracy żeby mieć 100% płatne
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.

Chciałam z nasionek wychodować.. wyszła pietruszka i szczypiorek i tymianek. Ale w poprzednim mieszkaniu ciągle mi na ziołach siadały takie małe czarne robaczki. Znalazłam w doniczce jeden tymianek bez tych robaczków, umyłam pod wodą cały i zasadziłam w osobnej doniczce i odseparowałam od tamtego. Teraz ładnie rośnie i nie ma robaczków! A tamto poszło do kosza. Mam lawendę ale chyba ma za sucho bo co zachwitnie to uschnie. I mam jeszcze rozmaryn. Bazylię kupiłam ostatnio na targu taką mega wielką i dzisiaj oberwałam zwiędnięte listki, zalałam wodą to odżyły fajnie, wytarłam do sucha i do zamrażarki
Ale nie jest źle wsio rośnie

wyglądają na takie milusie.