Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 16:50   #4201
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Ja tez w połowie niestety wiec tylko widziałam ze jest w szpitalu buuuu

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:50   #4202
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą.
My z bratem jesteśmy traktowani identycznie - mój brat dostał 2000 zł na wózek ale kupił za 4000..
My wybraliśmy za 1400 zł bo taki nam pasuje, a też dostaliśmy 2000 zł.
I wiem, że będą starać się tyle samo czasu spędzać z naszym dzieckiem.
I tak moim zdaniem powinno być zarówno jeżeli chodzi o rodzeństwo jak i o wnuki. Nigdy nie zrozumiem tego, czemu jedni traktują swoje dziecko/wnuka lepiej, a drugie gorzej ot tak bez powodu :/

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:51   #4203
owieczkaa
Zakorzenienie

Co do rodziców i teściów to moi rodzice mnie j brata traktują jednakowo, dołożyli 500 zł do wózka, co do pomocy to powtarzają nam od zawsze że za nas dzieci wychowywać nie będą i nie godzą się na zatrudnienie ich jako niań, ja to popieram bo mają swoje życie i dopóki będziemy dawać radę to postaramy się sami.

Teściowie są daleko wiec siłą rzeczy wsparcie będzie mniejsze niż w przypadku pierwszych wnuków. Co do wsparcia finansowego to ja nie wiem na ile pomagali szwagierce a poza tym nie chcę się rozliczać. Jak coś dadzą to fajnie, jak nie to trudno.
Stary 2015-08-24, 17:01   #4204
Ana0611
Raczkowanie

bianeczkaa to super!!! Wiadomo już kiedy wracacie do domu?

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
To tak samo jak ja, strasznie szkoda mi się zrobiło tej dziewczyny a już zupełnie się rozryczałam na końcówce nie wyobrażam sobie tych pierwszych chwil i dni z dzieckiem bez mojego Tżeta

Zmykam poodkurzać i lecę rozpakowywać i montować małemu łóżeczko bo już mnie ciśnie i nie wytrzymam chyba do powrotu małża.

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:03   #4205
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Przebijam. Ja tez dostałam. ....

Ale w sumie nie oczekiwałam niczego, to już 6 wnuk wiec gdyby robili wyprawkę każdej z nas to było by cienko tym bardziej ze majetni nie są. Wiem napewno ze jak przyjdą to coś tam przyniosą albo na szykują wspólny prezent. Ale rodzice tż to się wogole nie wykazali u nich to 4 wnuk ale 3 poprzednich to już po komunii duże dzieci. Myślałam że chociaż jakiś ciuszek dla dziecka kupia bądź grzechotke, ale cóż trudno ja też się nie zawiodłam bo nic zupełnie nie oczekiwałam ani nie myślałam o tym.

Mój syn dziś stwierdził że jest chory..
Na psikoze. . Bo dużo psika hahaah

Ok oglądałam 1 odcinek porody na ipli oczywiście się nie zawiodłam,
Pani położna przed porodem pisała plan porodu z mamą. . I mama zechciała żeby dziecko pierwszo umyli oczyści li i dopiero jej dali. Oczywiście każdy miał to w dupie zrobili po swojemu.
U nas pierwszy wnuk
No ja bym chciała po prostu żeby przyjechali po porodzie zobaczyć. ..
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:12   #4206
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Czekam w kolejce do lekarza. Ciekawa jestem ile to moje maleństwo juz waży.
Stary 2015-08-24, 17:22   #4207
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na tych powodach na Polsat Cafe urodziła się dziewczynka 4100 jeżu jaka duża i gruba
U mnie siedzi takie wielkie coś !! Boje sie. Nie dziwić ie się chyba że mam taki wielki brzuchol.
Ale cesarka była.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą.
My z bratem jesteśmy traktowani identycznie - mój brat dostał 2000 zł na wózek ale kupił za 4000..
My wybraliśmy za 1400 zł bo taki nam pasuje, a też dostaliśmy 2000 zł.
I wiem, że będą starać się tyle samo czasu spędzać z naszym dzieckiem.
Mój mąż zawsze był inaczej traktowany przez matkę. Niby jest ok ale nie do końca. Bo on nie pozwoli by cokolwiek ktoś mu narzucal i nie boi się mowuc jak cis mu nie pasi.Np my sami sobie organizowalismy wesele za własne pieniadze. Małe bo małe ale nie chcielismy żeby ktokolwiek się wtracal, bo przecież placi i wymaga. Z racji że jego braci wesele oplacali rodzice to wyszło że wykosztowali się ok 13 tys na każdego. A nam w prezencie dali 5 tys bo przecież nie chcielismy ich pomocy. Staram się nie porownywac ale to jest tak widoczne. Z drugiej strony tłumacze sobie ze przynajmiej nie musze się czuć dluzna za nic.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:23   #4208
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
bianeczkaa to super!!! Wiadomo już kiedy wracacie do domu?

To tak samo jak ja, strasznie szkoda mi się zrobiło tej dziewczyny a już zupełnie się rozryczałam na końcówce nie wyobrażam sobie tych pierwszych chwil i dni z dzieckiem bez mojego Tżeta

Zmykam poodkurzać i lecę rozpakowywać i montować małemu łóżeczko bo już mnie ciśnie i nie wytrzymam chyba do powrotu małża.
Jeszcze nie mowi sie o tym. Raczej kolo czwartku- piatku

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:26   #4209
Małgosia89
Zakorzenienie

no i ja po wizycie.

Mały waży 2750g, a więc przytył 250g w tydzień. Szyjka króciutka, ale twarda. Dostałam nakaz leżenia plackiem w domu.... Co najmniej 2 tygodnie mam wytrzymać... + luteina 2x dziennie. Mam wstawać tylko na jedzenie i siku. Ehh..
Dziś mam 35 tydzień i 3 dzień.
Nie moge chodzić, bo mały mega nisko leży i napiera mi całym cięzarem i ginka boi się, że coś może się z nią podziać. GBSem mam się nie przejmować. Jak odejdą wody to jechac szybko do szpitala, jak skurcze to czekać aż będą miarowe. Ogólnie mówiła, że paciorkowca ma co 3 kobieta, dostanę antybiotyk i będzie wszystko ok

O dotrzymaniu do terminu nie mam co marzyć

Nasz mały cud...

Edytowane przez Małgosia89
Czas edycji: 2015-08-24 o 17:27
Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 17:27   #4210
fatal21
Wtajemniczenie

U nas też 1 wnuczką dostała 1000 plus prezenty jakieś później.a teraz dla wnuka cichosza.fakt że się budujemy i pomagają ale jednak czuje niedosyt.

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-24, 17:27   #4211
olkma
Raczkowanie

Tak pozno?
Ja rodzilam przez cc w pt a w pon bylam juz w domku
Dlugo was trzymaja.
A i dodam, ze maly dostal 7/10 pkt apgar wiec byly jakies tam podstawy do zostania dluzej...
Stary 2015-08-24, 17:28   #4212
fatal21
Wtajemniczenie

Właśnie olkma co z jego oddechem ok?

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Skąd te problemy na poczatki

Stary 2015-08-24, 17:47   #4213
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej u nas coraz lepiej. Juz coraz fajniej smigam, klade sie na boku. Dzisiaj jeszcze nie bralam przeciwbolowego ale na noc pewbie wezme bo mala tylko ssac chciala a mnie sutki juz bolaly, jeden rozqalony do krwi. Karmimy kp dzisiaj pojawil sie wreszcie pokarm. Ale mloda miala mine jak posmakowala pierwszych kropelek. Wyplula nakladke bo przez nia czasem karmie i od niej zaczynalam ale dzisiaj zlapala nawet i bez nakladki takiego niewyciagnietego sutka wiec wszystko zalezy od checi dziecka. Na oddziale malo dzieci takze miejsca sa jakby ktoras miala.chec polozne sa zlote. Caly czas pomagaja doradzaja jak trzeba to bez problemu dokarmia i nie ma juz psychozy z kp. Jedna to mi nawet krocze i tylek umyla sama z siebie. Ale najbardziej mbie zaskoczyly pyszne jak do tej pory obiady. Ja karmie puki mnie cyce nie zaczynaja bolec. Jak juz mbie bardzo boli to daje smoka. Zreszta sama polozna kazala zeby mi nie zmasakrowal cyckow. Byla dzisiaj polozna laktacyjna. Bardzo fajnie gadala. Wysilek podczas porodu porownala do rozladiwania wagonu wegla. Wszystko przy tatusiach. Powiedziala ze podczaa karmienia to nam ma byc wygodnie a dziecko sie wpasuje. Jesli noc mamy nieprzespana to rano kpnkretne sniadanie i spac i zadnej roboty bo bedzie laktacja zanikac. Co do posilkow to jem wszystko ci daja. Mamy pomalu wprowadzac surowe owoce i warzywa. Powiedziala nam tez ze to ze czasem dziecko boli brzuszdk to nie znaczy ze to wina pokarmu bo dzieci trawia inaczej i odstawiamy dopiero przy alergii. Wiadomo nie jemy peczacych rzeczy i smazonych. Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Jesli ktoras urodzila to gratulacje!!!

Nie wiem czy Tusia wstawiala mnie na pirwsza strone ale jak by co to godzina porodu 10:55.

A wiem co jeszcze mloda wazy 4 kg i ma 56 cm i nosimy sie w rozmiarze 50. Jest idealny. W 56 sie topila. W szpitalu cieplo wiec zakladam tylko body z dlugim rekawem i lekko nakrywam becikiem. Polozne zprawdzaja czy dzieci nie sa przegrzewane.
Fajnie ze w porządku wszystko. Kiedy cie wypuszcza?
Ty na jaczewskuego rodzilas tak?

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja to akurat o kulinaria się nie wstydzę pytać ani mamy ani teściowej bo jednak ich umiejętności i doświadczenie są warte o wiele bardziej niż porady internetowe. Chociaż na pewno bym sobie poradziła bez tego.

A z gotowaniem to musisz jak otyłe Amerykanki. Widziałam raz jak jedna gotowała na siedząco na krześle obrotowym przy kuchence hahaha
Haha dobre:-D
No już siadam ile się da bo dluzej pistac nie daje rady.

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Przebijam. Ja tez dostałam. ....

Ale w sumie nie oczekiwałam niczego, to już 6 wnuk wiec gdyby robili wyprawkę każdej z nas to było by cienko tym bardziej ze majetni nie są. Wiem napewno ze jak przyjdą to coś tam przyniosą albo na szykują wspólny prezent. Ale rodzice tż to się wogole nie wykazali u nich to 4 wnuk ale 3 poprzednich to już po komunii duże dzieci. Myślałam że chociaż jakiś ciuszek dla dziecka kupia bądź grzechotke, ale cóż trudno ja też się nie zawiodłam bo nic zupełnie nie oczekiwałam ani nie myślałam o tym.

Mój syn dziś stwierdził że jest chory..
Na psikoze. . Bo dużo psika hahaah

Ok oglądałam 1 odcinek porody na ipli oczywiście się nie zawiodłam,
Pani położna przed porodem pisała plan porodu z mamą. . I mama zechciała żeby dziecko pierwszo umyli oczyści li i dopiero jej dali. Oczywiście każdy miał to w dupie zrobili po swojemu.
Psikoza :-D hehe dzieci są boskie że swoimi neologizmami:-D

Ja jakoś też nie wierze ze resoektuja ten plan porodu jakoś szczególnie. Raz ze nie zawsze jest czas i okolicznosci na to a dwa że mają swoje rutynowe zasady

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Miał jakąś bakterie we krwi i nie mogli do końca go zdiagnozować i leczyć. Nie wiadomo skąd to mu się wzięło i nienajlepszy stan ogolnie

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
no i ja po wizycie.

Mały waży 2750g, a więc przytył 250g w tydzień. Szyjka króciutka, ale twarda. Dostałam nakaz leżenia plackiem w domu.... Co najmniej 2 tygodnie mam wytrzymać... + luteina 2x dziennie. Mam wstawać tylko na jedzenie i siku. Ehh..
Dziś mam 35 tydzień i 3 dzień.
Nie moge chodzić, bo mały mega nisko leży i napiera mi całym cięzarem i ginka boi się, że coś może się z nią podziać. GBSem mam się nie przejmować. Jak odejdą wody to jechac szybko do szpitala, jak skurcze to czekać aż będą miarowe. Ogólnie mówiła, że paciorkowca ma co 3 kobieta, dostanę antybiotyk i będzie wszystko ok

O dotrzymaniu do terminu nie mam co marzyć
No współczuję leżenia bo fiola mozma dostać ale jak mus to mus.ważne by dobrze się rozwiazalo, Ja mam tak samo tyg. W pt mam wizyte, ciekawe jaki u mnie werdykt będzie:-P

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Co do rodziców i teściów to moi rodzice mnie j brata traktują jednakowo, dołożyli 500 zł do wózka, co do pomocy to powtarzają nam od zawsze że za nas dzieci wychowywać nie będą i nie godzą się na zatrudnienie ich jako niań, ja to popieram bo mają swoje życie i dopóki będziemy dawać radę to postaramy się sami.

Teściowie są daleko wiec siłą rzeczy wsparcie będzie mniejsze niż w przypadku pierwszych wnuków. Co do wsparcia finansowego to ja nie wiem na ile pomagali szwagierce a poza tym nie chcę się rozliczać. Jak coś dadzą to fajnie, jak nie to trudno.
Ogólnie ich nie rozliczam ale ta dysproporcja jest strasznie widoczna.
Stary 2015-08-24, 17:52   #4214
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jak jest po porodzie ? Tz daje zawiniatko z ciuszkami i tam ma być wszystko tak ? Ale coś do wyboru czy konkretne coś czyli pełny pajac ?

wymianki

Edytowane przez aakkzzii
Czas edycji: 2015-08-24 o 17:56
Stary 2015-08-24, 18:02   #4215
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak jest po porodzie ? Tz daje zawiniatko z ciuszkami i tam ma być wszystko tak ? Ale coś do wyboru czy konkretne coś czyli pełny pajac ?
Ja już glupieje z tymi wyprawkami. Zdawało mi się że naszykowalam już wszystko ale teraz chyba całą siate dla męża przygotuję no nie wiem jak te dziecko ubrać:-/
Stary 2015-08-24, 18:03   #4216
Mediona
Zadomowienie

Dziewczyny muszę się troche pożalić wam. Właśnie wróciłam od położnej. I dała mi skierowanie na dodatkowe usg do szpitala. Powiedziała ze mój brzuch wykracza poza norme jak ma 36 tc. Więc lepiej to sprawdzić bo dziecko może być duże i muszą to sprawdzić bo może mnie rozerwać przy porodzie. Jak sie zapytałam czy jeżeli bedzie duże to bedzie cc to powiedział ze wątpi bo w UK robią cc jak jest zagrożenia zycia. Wiec jak by było duże dziecko to bedą to monitorować jak szybko rośnie i wtedy zobaczą może będą szybciej wywoływać. A tak sie cieszyłam ze wszystko ok. Zadzwoniła położna do szpitała i za 2 dni mam jechac na usg. Zobaczymy co tam zobaczą. A ja myślałam ze mam mały brzuszek.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:04   #4217
Rybulka
Zakorzenienie

Małgosiu, dobrze, że dopiero teraz dopadło Cię leżenie plackiem. Poród tuż tuż, spokojnie dasz radę
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:04   #4218
meryy82
Zakorzenienie

GBS dodatni, tak więc dołaczyłam do grupy mam z paciorkiem
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:05   #4219
Rybulka
Zakorzenienie

Mediona, spokojnie To, że masz duży brzuch nie musi oznaczać dużego dziecka. A z USG jaki wychodzi duży?
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:05   #4220
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się troche pożalić wam. Właśnie wróciłam od położnej. I dała mi skierowanie na dodatkowe usg do szpitala. Powiedziała ze mój brzuch wykracza poza norme jak ma 36 tc. Więc lepiej to sprawdzić bo dziecko może być duże i muszą to sprawdzić bo może mnie rozerwać przy porodzie. Jak sie zapytałam czy jeżeli bedzie duże to bedzie cc to powiedział ze wątpi bo w UK robią cc jak jest zagrożenia zycia. Wiec jak by było duże dziecko to bedą to monitorować jak szybko rośnie i wtedy zobaczą może będą szybciej wywoływać. A tak sie cieszyłam ze wszystko ok. Zadzwoniła położna do szpitała i za 2 dni mam jechac na usg. Zobaczymy co tam zobaczą. A ja myślałam ze mam mały brzuszek.
A jaki masz brzuch? No w UK jakoś inaczej podchodzą do sprawy. U nas raczej nie wywołują wcześniej jeżeli wskazaniem jest tylko większe dziecko bo w razie co cc robią. Mam nadzieję że urodzisz bez większych komplikacji. Trzymam kciuki!
Stary 2015-08-24, 18:06   #4221
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
A ile masz w brzuchu cm ? Ja mam 118

wymianki
Stary 2015-08-24, 18:07   #4222
ridja devojka
Zakorzenienie

Moi rodzice tez pomagają. Mój tata dał większość na wózek i fotelik, teraz wysłał mi paczkę z ubrankami (trochę większymi już), właśnie na nią czekam. Mama kupiła bardzo dużo ciuszków. Ona to w ogóle na każdą okazję nam sponsoruje potężne prezenty. Teściowie jeśli chodzi o wnuki to są raczej mało prezentowi ale on ogólnie uważają że co za dużo to nie zdrowo i ze nam sie z tego dobrobytu w tylkach poprzewraca

Mam pytanie z innej beczki. Ma któraś z was jakieś dodatkowe konto emerytalne? W sensie raki fundusz gdzie się samemu odkłada? Bo chętnie poznam jakieś porównanie, ranking itp.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-24, 18:23   #4223
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ja juz po wizycie. Lekarz pracował na innym sprzęcie niż zwykle i trwało to dłużej niż zwykle.

Mały waży ok. 3400. Wszystkie przepływy są ok. Natomiast szyjka jest skrócona ale zamknięta. To że boli krocze to normalne. Dopiero jak będzie mi się ból nasilać to będziemy się martwić.
I lekarz mnie pocieszył ze młody przybierze gdzieś jeszcze ok. 0.5 kg.
Czyli mogę urodzić sporego klocka :ala:
Stary 2015-08-24, 18:31   #4224
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Mediona, spokojnie To, że masz duży brzuch nie musi oznaczać dużego dziecka. A z USG jaki wychodzi duży?
Włąsnie ze ostatnie usg miałam w 20 tc bo tak tu robią w UK i dziecko było w normie. Później mierzą metrem i wpisują w specjalną tabele. Już ostatnio miałam lekko poswyższone. A teraz wychodzi bardzo za tą skale. Zobaczymy za 2 dni na tym usg.
Cytat:
A ile masz w brzuchu cm ? Ja mam 118
Ja mam 98cm.36t3d ciąży Ale one mają jakiś inny centymeter. I mierzą wzdłuż.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
A jaki masz brzuch? No w UK jakoś inaczej podchodzą do sprawy. U nas raczej nie wywołują wcześniej jeżeli wskazaniem jest tylko większe dziecko bo w razie co cc robią. Mam nadzieję że urodzisz bez większych komplikacji. Trzymam kciuki!
zobaczymy co powiedzą w szpitalu za 2 dni. Oby było ok.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-24, 18:32   #4225
Mediona
Zadomowienie

Chyba nie jest az taki wielki ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440433861942.jpg (36,3 KB, 47 załadowań)
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-24, 18:34   #4226
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
Ja już glupieje z tymi wyprawkami. Zdawało mi się że naszykowalam już wszystko ale teraz chyba całą siate dla męża przygotuję no nie wiem jak te dziecko ubrać:-/
Ja to samo... Nie wiem co mam przygotować dla położnej żeby było dobrze

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:35   #4227
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja nawet nie widzę zdjęcia no ale masz o 20 cm mniejszy odemnie dziewczyno nie stresuj się

wymianki
Stary 2015-08-24, 18:39   #4228
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Lekarz pracował na innym sprzęcie niż zwykle i trwało to dłużej niż zwykle.

Mały waży ok. 3400. Wszystkie przepływy są ok. Natomiast szyjka jest skrócona ale zamknięta. To że boli krocze to normalne. Dopiero jak będzie mi się ból nasilać to będziemy się martwić.
I lekarz mnie pocieszył ze młody przybierze gdzieś jeszcze ok. 0.5 kg.
Czyli mogę urodzić sporego klocka :ala:
Gratki 😊 to ile przybral od ostatniej wizyty bo chyba sporo? 😊

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-24, 18:40   #4229
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Ja nawet nie widzę zdjęcia no ale masz o 20 cm mniejszy odemnie dziewczyno nie stresuj się
Chyba wyluzuje narazie. Bo to nie sprzyja niczemu dobremu. Zobaczymy co dalej powiedza.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-08-24, 18:41   #4230
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Gratki 😊 to ile przybral od ostatniej wizyty bo chyba sporo? 😊

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Kilogram :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości