Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 15:17   #4171
elcia88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
a ja się naczytałam już, że to co wygląda jak mały ma to jakiś trzaskający palec czy coś takiego i to się operacyjnie robi, bo to jakieś niby zapalenie ścięgna czy coś i siedzę i ryczę
bo u takich dzieciaczków to wliczane jest już pod wadę wrodzoną

ehhhhhhhhh
Wiem ze brzmi to strasznie ale jeszcze nie potwierdzone. A rehabilitacja da się to korygować?
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:20   #4172
olkma
Raczkowanie

Sandrusia
A co jesz? Bo ja praktycznie nic, dieta matki karmiacej zjadlam kilka dni temu tunczyka w sosie wlasnym i to dosc malo, pozniej mlody mial bączki i płakal przy robieniu kupki wiec zrezygnowalam praktycznie ze wszystkiego ;(
Zero owocow, warzywa to tylko buraki i marchewka, po chlebie i bulkach mam rewolucje zoladkowe bo moj zoladek nie toleruje bialego pieczywa no i jem dwie bulki razowe, no ale niby sie nie powinno bo dziecku ciezko trawić... No i zyje na biszkoptach i 3 bulkach dziennie :/ wczoraj zaszalalam i zjadlam sernika troche domowej roboty , podobno mozna noo i rosolek wczoraj tez jadlam ale codziennie nie jestem w stanie jesc ani robic rosolu...
Glodna jestem
Stary 2015-08-24, 15:20   #4173
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Szykuje sie do wizyty... tak bym chciala zeby mi gin przepowiedziala porod zeby szyjka sie skrocila cokolwiek. Bo co ide to tam zawory zamkniete na 10 spustow
Powodzenia
Stary 2015-08-24, 15:22   #4174
agu23gda
Wtajemniczenie

Jezu tu w poczekalni jest tak goraco... jeszcze jakies dwie mlode pindzie w niebieskich wlosach siedza, grzebia cos w tel i iiiihahaha uuhuhuhu hehehehe hahahah iiiiiiIIIIIOHAHAHAHAHAH ja pie rdo le zero wyczucia.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:25   #4175
olkma
Raczkowanie

Ja na wizyte zawsze szlam z chusteczkami nawilzajacymi i jak byla juz moja kolej praktycznie to szlam i sie mylam tymi chusteczkami ( oczywiscie w domu bralam kapiel ), ale u mojego gina tez kolejki na 2h :/ mimo ze prywatnie!
Stary 2015-08-24, 15:27   #4176
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No dokładnie, byłoby idealnie!
No mi też się nie wyświetla a komp mi sie rabie i włącza się pół godz więc rzadko korzystam.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Moj synus juz ma 10dni
Jak to szybko leci....
Ale powiem Wam, ze bardzo brakuje mi ciazy, tego brzuszka, ruchow itd.
Juz mowilam mojemu tz ze ja moglabym byc jeszcze z pol roku w ciazy
Maly budzi sie w nocy srednio co 3h, karmie z butli swoim mlekiem odciagnietym lub mm. Ale godz schodzi, bo z pol godz je, pozniej przewinąć, ponosic do bekniecia i tak godz mija...

Ile z Was juz sie rozpakowalo? Bo nie bylam w stanie wejsc nawet was podczytywac, kazda wolna chwile jak maly spal spedzalam z mezem i synem starszym

Po cc czuje sie dobrze, juz normalnie śmigam, nic nie boli juz praktycznie
Kurcze już 10 dni. Ale leci. Na puerwszej stronie jest wypusane kto się rozpakowal. Chyba 4 jak dobrze pamiętam sandrysia, Bianeczka, ty i mamcia
Stary 2015-08-24, 15:28   #4177
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Jestem kochana, podczytuję, ale ostatnie dni były bardzo ciężkie i nie miałam po prostu sił i weny i w ogóle. Dzięki za troskę.
Trzymaj się, mam nadzieję że czarne chmury zaraz znikną i będzie u Ciebie ok

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ja pierwsze KTG mam tydzień przed terminem czyli w czwartek
A mnie lekarz mówił, żebym szła dopiero w okolicach terminu, także idę dopiero w przyszłym tygodniu. O ile nie urodzę do tego czasu, ale coś czuję że pewnie znowu przenoszę i urodzę po tp...

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
W zeszłym tygodniu miałam atak płaczu , że nie urodzę bo świat jest zły i nie będę już mogła dbać o jej bezpieczeństwo tak jak teraz. Mina męża była bezbłędna, wiedziałam że to trochę bez sensu ale nie mogłam się opanować.
Wczoraj mieliśmy pierwsZa rocznicę ślubu, byliśmy w kinie i na mszy w kościele gdzie był nasz ślub, u tego samego księdza co tez udzielał sakramentu. Zreszta i u niego na mszy zaczęliśmy swoją pierwszą randkę.
To był bardzo miły dzień. Padłam zaraz po powrocie
Ja też mam czasem takie płacze, zarówno o starszą córkę, jak i o Młodego. Że ten świat bywa naprawdę brutalny i okrutny, ludzie źli, i co będzie jak moje dzieci ktoś skrzywdzi...
Ostatnio chciało mi się płakać jak pomyślałam o przedszkolu córki, że ktoś jej tam może dokuczać, przezywać, i że nie będzie mnie przy niej, żeby ją pocieszyć czy przytulić jak jej będzie smutno. Bo i tak zapobiec się wszystkiemu nie da, tylko szkoda mi jej, bo jest mega wrażliwa i wszystko bardzo przeżywa. Tż się podśmiewał, że jestem matka kwoka, a ja naprawdę miałam świeczki w oczach

Gratulacje pierwszej rocznicy

Cytat:
Moje dzoecko ma ciagle czkawke. Nie mam pojecia co jest tego powodem. Jakis czas temu sie czasami zdarzalo. A teraz kilka razy w ciagu dnia a nawet i w nocy czuje jak czkawka szarpie moja myszką. Juz odstawilam cole i wszystko gazowane ale daaalej
Mój też ma w kółko czkawke, bardzo często czują nawet nocą jak mi brzuch skacze i Młodego tam ostro telepie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis widzialam sie z polozna: trudno jej bylo okreslic jednoznacznie, ze brzuch sie obnizyl, ale sluchajac serca powiedziala, ze slyszy je w miejscu charakterystycznym dla kobiet w przed dzien porodu. Innych badan nie bylo, wiec albo urodze, albo nastepna kontrola za tydzien
O proszę Może coś będzie na rzeczy, kciuki żeby się zaczęło

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
no właśnie :/

ja w szpitalu nie widziałam i oni też nie zauważyli
nie wiem co to może być ale mam tylko nadzieje że to nic takiego i da się to jakoś naprawić

ale znając moje szczęście to pewnie tak nie będzie
Nie zamartwiaj się na zapas kochana, postaraj się uspokoić, mimo że to trudne jak coś niepokoi i martwi. Lekarze na pewno pomogą, to tylko paluszek, będzie ok!

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Moj sie zrobil spiczasty i tez przez to wydaje sie mniejszy
U mnie to samo. Zupełnie inny kształt ma teraz, chyba przez to, że trochę opadł.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:28   #4178
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na wizyte zawsze szlam z chusteczkami nawilzajacymi i jak byla juz moja kolej praktycznie to szlam i sie mylam tymi chusteczkami ( oczywiscie w domu bralam kapiel ), ale u mojego gina tez kolejki na 2h :/ mimo ze prywatnie!
Tez wlasnie bylam w wc sie ogarnac mokrymi chisteczkami bo doslownie jestem mokra. Masakra.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:38   #4179
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Melduje ze obiad mi wyszedł. Był gulasz do kopytków, które uwaga robiłam pierwszy raz w życiu hehe
*
Gratulacje. Ja kopytka już robił ale ogolbie takie tradycyjne obiady jakoś tak zawsze mam lek je gotować. Głupio mi się radzić teściowej i tak kombinuje po cichu sama aż wyjdzie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Pojechałam odebrać kocyk z paczkomatu i na małe zakupy przy okazji. Przerosło mnie to... plan był taki żeby zapakować wszystko do toreb, wózkiem zawieźć pod auto i do bagażnika. To się okazało zbyt trudne. Nie umiałam zakupów spakować do toreb bo w tym zas...ranym sklepie nie było żadnego blatu czy miejsca na to więc musiałam pakować wszystko w powietrzu. Rzeczy mi leciały. Schylalam się po nie. Ledwo dopchalam ten wózek do auta. W tym momencie się już rozpłakałam z tej niemocy. Pojechałam do domu a tam zostawiłam wszystko w bagażniku poza kilkoma rzeczami które muszą iść od razu do lodówki (mięso, nabiał...). Czuje się jak niepełnosprawna

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Mnie też drazbi ta niemoc i bezsilność. Wczoraj rozpłakałam się prawie smazac frytki bo wolno sue smazyly a ja nue miałam siły stać. Teraz też chcę robić obiad a tak mnie ciągnie u dołu że nie mam ochoty wstawać.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś, nie ma sensu się denerwować. Tż powiedz jak jest, niech on reaguje.
Pochwal się później łóżeczkiem
Moja mama dziś zrobiła nam przelew i napisała sms: "odbierz dziś mojej wnusi wózek" aż się poryczałam! bo nam fundują z Tatą
Miło z ich strony.
Ja sie troche wkurzam bo teście pierwszemu wnukowi to gwiazdkę z nieba by zdjeli, wózek też kupili. Drugiemu też coś tam a u nas nawet nie zapytaja czy coś potrzebujemy. Wiem że zazdrość jest zła ale tak trochę nie e fair z ich strony.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Ja tez tak robię a zwłaszcza że ja i 4 godz czekam czasami
Stary 2015-08-24, 15:40   #4180
ali_ma
Rozeznanie

Witam

mamcia092015 - gratulacje

wczoraj byłam na ognisku, kiełbacha była przepyszna, ale noc po niej tragiczna zgaga, niedobrze ale jakoś wytrwałam

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Zdzieliłabym
Mój to ciągle gada do brzucha Ignasiu wychodź
Mój za to gada do synka, żeby siedział do terminu, bo tatuś podłogi jeszcze nie zrobił

idę dalej nadrabiać
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:44   #4181
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Moj cyca nie chce, wiec odciagam i daje z butli.
Zreszta sprawialo mi ból jak mi ciągnął, sutki pogryzione do krwi... Ale dawalam rade, on sam odrzucił...
Ale przez laktator coraz mniej mleka mam ;/ dwa razy dziennie tylko 100ml, na poczatku bylo co 3-4h po 60ml, a z dnia na dzien coraz gorzej :/ mam avent elektryczny, nie wiem czy to wina moja, moich cyckow czy laktatora... Ze wszystkiego nie odciąga
bo za długie przerwy robisz :/
odciagaj co 2-3h zeby cyce wiedziały że mają więcej produkować

u mnie w 1 ciąży sie sprawdzilo.

ja kupiłam też aventu ale reczny i powiem ci ze odciaga tak jakby maly ssal

a moje też sutki były okropne i az mi lzy leciały jak mały ssal ale przeżyłam z zacisnietymi zebami, potem nawalu dostalam i oklady zimne robilam na sutki tez i przeszlo po 2 dniach

miałaś malego po cc caly czas przy sobie ?

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:46   #4182
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Na tych powodach na Polsat Cafe urodziła się dziewczynka 4100 jeżu jaka duża i gruba
U mnie siedzi takie wielkie coś !! Boje sie. Nie dziwić ie się chyba że mam taki wielki brzuchol.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:47   #4183
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Wyskoczyły mi jakieś syfy na twarzy :-(

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Nie dość że jestem nie wyspana to wyglądam jak czarownica :-(
mi też od paru dni wyskakują jakieś dziadostwa , wcześniej takich problemów nie miałam, a kuzynka wczoraj popatrzyła na mnie i powiedziała, że daje mi max dwa tygodnie, ciekawe czy jej przepowiednia się sprawdzi,
Stary 2015-08-24, 15:48   #4184
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość

Miło z ich strony.
Ja sie troche wkurzam bo teście pierwszemu wnukowi to gwiazdkę z nieba by zdjeli, wózek też kupili. Drugiemu też coś tam a u nas nawet nie zapytaja czy coś potrzebujemy. Wiem że zazdrość jest zła ale tak trochę nie e fair z ich strony.
Zgadzam się z Tobą.
My z bratem jesteśmy traktowani identycznie - mój brat dostał 2000 zł na wózek ale kupił za 4000..
My wybraliśmy za 1400 zł bo taki nam pasuje, a też dostaliśmy 2000 zł.
I wiem, że będą starać się tyle samo czasu spędzać z naszym dzieckiem.
Stary 2015-08-24, 15:49   #4185
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Sandrusia
A co jesz? Bo ja praktycznie nic, dieta matki karmiacej zjadlam kilka dni temu tunczyka w sosie wlasnym i to dosc malo, pozniej mlody mial bączki i płakal przy robieniu kupki wiec zrezygnowalam praktycznie ze wszystkiego ;(
Zero owocow, warzywa to tylko buraki i marchewka, po chlebie i bulkach mam rewolucje zoladkowe bo moj zoladek nie toleruje bialego pieczywa no i jem dwie bulki razowe, no ale niby sie nie powinno bo dziecku ciezko trawić... No i zyje na biszkoptach i 3 bulkach dziennie :/ wczoraj zaszalalam i zjadlam sernika troche domowej roboty , podobno mozna noo i rosolek wczoraj tez jadlam ale codziennie nie jestem w stanie jesc ani robic rosolu...
Glodna jestem
duzooo wody pije. Diety żadnej bo po co ? Mały ma problem bo to pewnie przez jeszcze niedojrzaly uklad pokarmowy. Mój też czasem jeczy jak kupki zrobic nie umie, ale wtedy kładę go sobie na brzuchu i jego tez na brzuszku i klepie po dupci albo jego na brzuszku na jedej rece i tez klepie i pomaga, spróbuj może. Położne mi tak pokazały w szpitalu i pomaga jak mały jęczy i coś jest nie tak. Ale mi położne mowily ze mam wszystko jeść.. nawet w szpitalu dawali wszystko do jedzenia.

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:52   #4186
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Gratulacje. Ja kopytka już robił ale ogolbie takie tradycyjne obiady jakoś tak zawsze mam lek je gotować. Głupio mi się radzić teściowej i tak kombinuje po cichu sama aż wyjdzie

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Mnie też drazbi ta niemoc i bezsilność. Wczoraj rozpłakałam się prawie smazac frytki bo wolno sue smazyly a ja nue miałam siły stać. Teraz też chcę robić obiad a tak mnie ciągnie u dołu że nie mam ochoty wstawać.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Miło z ich strony.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ja tez tak robię a zwłaszcza że ja i 4 godz czekam czasami
Nie martw się . Moi tesciowie kupili uwaga termometr dla Weroniki. I już. Tyle by bylo. No ale trudno. Wnuki ich córki ważniejsze niż syna wiem to.

wymianki
Stary 2015-08-24, 15:52   #4187
ridja devojka
Zakorzenienie

Mi się podoba ta teoria żeby jeść wszystko dopóki coś nie zaszkodzi.

Stary 2015-08-24, 15:53   #4188
ali_ma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez mialam dzis pierogi ale ruskie a jagody to bym sobie pojadla ale nie moge bo mi gumki na zębach zabarwia

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
zależy do gumek, bo ja pamiętam, że jadłam parę razy a tylko raz mi zafarbowało, miałam tylko tego farta, że wizyta była za 2 dni, więc przeżyłam
Stary 2015-08-24, 15:58   #4189
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo dobrze zrobiłaś, nie ma sensu się denerwować. Tż powiedz jak jest, niech on reaguje.
Pochwal się później łóżeczkiem
Moja mama dziś zrobiła nam przelew i napisała sms: "odbierz dziś mojej wnusi wózek" aż się poryczałam! bo nam fundują z Tatą
Mąż b. dobrze wie i nie raz był świadkiem tego co ona wyprawia i gada i jest po mojej stronie na szczęście.
Pochwalę pochwalę Ty tak samo pochwal się wózkiem! Masz kochanych rodziców, widać że Twoja mama się bardzo cieszy z wnusi

Cytat:
Dziękuję

Z łóżeczkiem to hardkor Mojej bratowej dostarczyli wózek jak się później okazało w przeddzień porodu
U nas to już chyba norma, że wszystko na ostatnią chwilę, remont skończyliśmy dopiero w zeszły piątek ale jakoś chyba damy radę... na szczęście nasz mały jest jednak małym leniuszkiem i może pozwoli nam dokończyć swój pokój jeszcze przed narodzinami

Cytat:
Dziewczyny, a jakie macie podgrzewacze do mleka? Macie w ogole?
Bo my kupiliśmy z Avent iq i jest beznadziejny! W ogole nie podgrzewa! Żalujemy, ze nie przeczytalismy opini na jego temat bo ma beznadziejne!
Wiec broń boze nie kupujcie go!
Ja mam z Lovi ale nie powiem czy dobry czy nie bo jeszcze nie używałam go Może macie jakiś trefny egzemplarz?

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 15:58   #4190
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
to mam jeszcze jedno pytanie z tych dziwnych, jak smarujecie pupę? całe poślady, czy bliżej pachwinek ?

ja już w środę napiję się coli i zjem hamburgera

ta a ja spakowałam ubranka na 50 rozmiar

z tego co czytałam dzieci mają czkawki, bo łapczywie piją wody płodowe, że ich to nie boli,

wczoraj kilka razy w ciągu dnia czułam czkającą w bożenie
wiem jestem matka wariatka, ale tego tez mi będzie brakować

spokojnie, bo stras udzieli się maluszkowi, trzymamy kciuki!!! będzie dobrze
U córki smarowałam tylko bliżej pachwinek, okolice odbytu i wargi sromowe.
Śmieszne uczucie czkawka w bożenie, też tak mam

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
chyba nie, z tego co kojarzę to takim odruchem jest kichanie, z z tego co mówi moja koleżanka anestezjolog trzeba dziecko nauczyć tego ( i widzę, że jak tylko jej dzieci zrobiły się kumate, to je uczyła kaszlnięcia)
umiejętność kaszlenia, przydaje się nie tylko przy przeziębieniu,
czasami niektóre czynności wydają się być takie oczywiste/naturalne,
Chyba wiem o co chodziło Twojej koleżance. Sam kaszel jest odruchem i nie musimy tego uczyć dziecka, tak jak przy zakrztuszeniu od razu dziecko kaszle tak samo przy chorobie.
Ale jak Młoda miała zapalenie oskrzeli kiedyś to ciężko oddychała, słychać było takie charczenie i nie zawsze wtedy ten odruch się sam pojawia, musiałam jej w takich sytuacjach przypominać, żeby odkaszlnęła to co jej tam zalega. Czasem kasłała sama, chyba przy większej ilości zalegającej wydzieliny, a czasem jej przypominałam, żeby odkaszlnęła.

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby było dobrze! Może wystarczy jakaś fizjoterapia?

Dobrze zrozumiałam? Masz jutro iść na porodówkę rodzić tylko dlatego, że oddział zamykają na 2 tyg????? Nie no, tego to jeszcze nie słyszałam żeby takie cyrki gdzieś odwalali...

A ja się znowu wku@#@!, dzwoniła przed chwilą teściowa i oczywiście pierwsze co usłyszałam to co jest ze mną nie tak że jeszcze nie urodziłam i że mam pamiętać, że mam nie rodzić przez cc bo to będzie oznaczać, że poszłam na łatwiznę!!! Ba rodzenie przez cc to "nie poród" tylko kaprys bo kiedyś kobiety to rodziły w polu dzieci owinięte pępowiną, czy dzieci ułożone pośladkowo a potem od razu na pole szły ziemniaki zbierać !
Chyba bym się nie powstrzymała przy jakiejś chorobie czy dolegliwości teściowej i rzuciła z przekąsem, że pójście do lekarza i leki w takiej sytuacji to fanaberia, kiedyś kobiety mimo że były chore robiły całe dnie w polu, a nie latały po lekarzach i się ze sobą pieściły.

Ostatnio myślałam o Tobie, bo pamiętałam, że masz termin dzień przede mną i zastawiałam się czy już się synek urodził, że się nie odzywasz
Ale widzę, że tp Ci się zmienił, wstawiłaś ten z usg? Mnie z usg z 13 tc też niby wyszedł 28 sierpnia, ale lekarz nie brał tego pod uwagę, tylko trzymał się terminu z OM. I też się trzymam, szczególnie że córkę przenosiłam, to i Młody pewnie będzie uparty

Cytat:
Ja mam gładką szyjkę miękką od 3 tygodni. Jak to usłyszałam to byłam zajarana że może coś się wcześniej zacznie, ale duuuupa

Ja właśnie z tego co słyszałam od znajomych to dzieci uwielbiają ten dźwięk bo po pierwsze uspokaja szumieniem a poza tym kojarzy się z ulgą w oddychaniu.

Ja mam te stópki jeszcze niezamontowane bo zamierzam przenosić przewijak z łożeczka na komodę albo miejsce do kąpieli. A leży bardzo stabilnie na łóżeczku...
Ja też miałam taki przewijak bez stópek przy córce, cały czas był położony na łóżku i się nie zsuwał ani nie spadł.

A z katarem to bywa różnie, ale przy dłuższym odciąganiu dzieciaki często się do tego zrażają. Moja lubiła na początku ściąganie, a przy długim, prawie 2 tygodniowym katarze jej się odwidziało Zresztą nic dziwnego

Cytat:
Szykuje sie do wizyty... tak bym chciala zeby mi gin przepowiedziala porod zeby szyjka sie skrocila cokolwiek. Bo co ide to tam zawory zamkniete na 10 spustow
Powodzenia, daj znać po wizycie

Cytat:
Leci fotka dla was w 40 tc.
Super wyglądasz, bardzo zgrabnie

Cytat:
Czesc dziewczyny!
Moj synus juz ma 10dni
Jak to szybko leci....
Ale powiem Wam, ze bardzo brakuje mi ciazy, tego brzuszka, ruchow itd.
Juz mowilam mojemu tz ze ja moglabym byc jeszcze z pol roku w ciazy
Maly budzi sie w nocy srednio co 3h, karmie z butli swoim mlekiem odciagnietym lub mm. Ale godz schodzi, bo z pol godz je, pozniej przewinąć, ponosic do bekniecia i tak godz mija...

Ile z Was juz sie rozpakowalo? Bo nie bylam w stanie wejsc nawet was podczytywac, kazda wolna chwile jak maly spal spedzalam z mezem i synem starszym

Po cc czuje sie dobrze, juz normalnie śmigam, nic nie boli juz praktycznie
Jejku, już prawie 2 tygodnie!! Ale super, że u was wszystko ok! A jak starszy synek przyjął młodszego?
Fajnie, że tak szybko doszłaś do siebie po cc
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:01   #4191
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Smutny ten odcinek dziś :/ popłakałam się

wymianki
Stary 2015-08-24, 16:06   #4192
olkma
Raczkowanie

Urodzilam o 11.55 a o 16 wyjeto malego z inkubatora, maz kangurowal 2h. Mi nie pozwolili go karmic do poki smółki nie zrobi albo nie zwymiotuje... :/ wiec czekalam.
A co do tego ze rzadko odciagam to dlatego, ze jak robilam to czesciej to nic nie lecialo... :/ laktator myjesz po kazdym odciaganiu? Bo mnie dobija to rozbieranie na pierwsze czesci, chetnie bym kupila drugi
Stary 2015-08-24, 16:09   #4193
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a jakie macie podgrzewacze do mleka? Macie w ogole?
Bo my kupiliśmy z Avent iq i jest beznadziejny! W ogole nie podgrzewa! Żalujemy, ze nie przeczytalismy opini na jego temat bo ma beznadziejne!
Wiec broń boze nie kupujcie go!
Ja mam Tommee Tippee, podgrzewał ok, ale prawie wcale go nie używaliśmy.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Pojechałam odebrać kocyk z paczkomatu i na małe zakupy przy okazji. Przerosło mnie to... plan był taki żeby zapakować wszystko do toreb, wózkiem zawieźć pod auto i do bagażnika. To się okazało zbyt trudne. Nie umiałam zakupów spakować do toreb bo w tym zas...ranym sklepie nie było żadnego blatu czy miejsca na to więc musiałam pakować wszystko w powietrzu. Rzeczy mi leciały. Schylalam się po nie. Ledwo dopchalam ten wózek do auta. W tym momencie się już rozpłakałam z tej niemocy. Pojechałam do domu a tam zostawiłam wszystko w bagażniku poza kilkoma rzeczami które muszą iść od razu do lodówki (mięso, nabiał...). Czuje się jak niepełnosprawna

Och, bidulko! Już niedługo

Cytat:
Moj cyca nie chce, wiec odciagam i daje z butli.
Zreszta sprawialo mi ból jak mi ciągnął, sutki pogryzione do krwi... Ale dawalam rade, on sam odrzucił...
Ale przez laktator coraz mniej mleka mam ;/ dwa razy dziennie tylko 100ml, na poczatku bylo co 3-4h po 60ml, a z dnia na dzien coraz gorzej :/ mam avent elektryczny, nie wiem czy to wina moja, moich cyckow czy laktatora... Ze wszystkiego nie odciąga
Musiałabyś jak najczęściej odciągać pokarm, to wtedy piersi powinni więcej produkować

Cytat:
Sandrusia
Glodna jestem
Ja mam nadzieję, że tak jak przy starszym synu, będę mogła jeść praktycznie wszystko. Oczywiście wzdymających rzeczy nie wcinałam Rygorystyczną dietę trzymałam chyba do tygodnia Położna, która mnie odwiedzała w domu mówiła, że z dietą nie ma co przesadzać. No, ale jak się zauważy, że dziecko źle się po czymś czuje, to odstawić...

Misiskuku, nam też wózek fundują teściowie Teściowa stwierdziła, że na drugim wnuku też nie zamierzają oszczędzać
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:11   #4194
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Nie martw się . Moi tesciowie kupili uwaga termometr dla Weroniki. I już. Tyle by bylo. No ale trudno. Wnuki ich córki ważniejsze niż syna wiem to.
To ja jeszcze przebijam- dostałam ręcznik dla małego. I tyle.
Z tesciami mieszka siostra tz z mężem i dwoma córkami i im to by gwiazdkę z nieba dała bo kochane wnusie.
Na ślub dała nam mniej niż wnuczce na komunię

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-24, 16:22   #4195
bianeczkaa
Zakorzenienie

Hej u nas coraz lepiej. Juz coraz fajniej smigam, klade sie na boku. Dzisiaj jeszcze nie bralam przeciwbolowego ale na noc pewbie wezme bo mala tylko ssac chciala a mnie sutki juz bolaly, jeden rozqalony do krwi. Karmimy kp dzisiaj pojawil sie wreszcie pokarm. Ale mloda miala mine jak posmakowala pierwszych kropelek. Wyplula nakladke bo przez nia czasem karmie i od niej zaczynalam ale dzisiaj zlapala nawet i bez nakladki takiego niewyciagnietego sutka wiec wszystko zalezy od checi dziecka. Na oddziale malo dzieci takze miejsca sa jakby ktoras miala.chec polozne sa zlote. Caly czas pomagaja doradzaja jak trzeba to bez problemu dokarmia i nie ma juz psychozy z kp. Jedna to mi nawet krocze i tylek umyla sama z siebie. Ale najbardziej mbie zaskoczyly pyszne jak do tej pory obiady. Ja karmie puki mnie cyce nie zaczynaja bolec. Jak juz mbie bardzo boli to daje smoka. Zreszta sama polozna kazala zeby mi nie zmasakrowal cyckow. Byla dzisiaj polozna laktacyjna. Bardzo fajnie gadala. Wysilek podczas porodu porownala do rozladiwania wagonu wegla. Wszystko przy tatusiach. Powiedziala ze podczaa karmienia to nam ma byc wygodnie a dziecko sie wpasuje. Jesli noc mamy nieprzespana to rano kpnkretne sniadanie i spac i zadnej roboty bo bedzie laktacja zanikac. Co do posilkow to jem wszystko ci daja. Mamy pomalu wprowadzac surowe owoce i warzywa. Powiedziala nam tez ze to ze czasem dziecko boli brzuszdk to nie znaczy ze to wina pokarmu bo dzieci trawia inaczej i odstawiamy dopiero przy alergii. Wiadomo nie jemy peczacych rzeczy i smazonych. Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Jesli ktoras urodzila to gratulacje!!!

Nie wiem czy Tusia wstawiala mnie na pirwsza strone ale jak by co to godzina porodu 10:55.

A wiem co jeszcze mloda wazy 4 kg i ma 56 cm i nosimy sie w rozmiarze 50. Jest idealny. W 56 sie topila. W szpitalu cieplo wiec zakladam tylko body z dlugim rekawem i lekko nakrywam becikiem. Polozne zprawdzaja czy dzieci nie sa przegrzewane.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:24   #4196
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej u nas coraz lepiej. Juz coraz fajniej smigam, klade sie na boku. Dzisiaj jeszcze nie bralam przeciwbolowego ale na noc pewbie wezme bo mala tylko ssac chciala a mnie sutki juz bolaly, jeden rozqalony do krwi. Karmimy kp dzisiaj pojawil sie wreszcie pokarm. Ale mloda miala mine jak posmakowala pierwszych kropelek. Wyplula nakladke bo przez nia czasem karmie i od niej zaczynalam ale dzisiaj zlapala nawet i bez nakladki takiego niewyciagnietego sutka wiec wszystko zalezy od checi dziecka. Na oddziale malo dzieci takze miejsca sa jakby ktoras miala.chec polozne sa zlote. Caly czas pomagaja doradzaja jak trzeba to bez problemu dokarmia i nie ma juz psychozy z kp. Jedna to mi nawet krocze i tylek umyla sama z siebie. Ale najbardziej mbie zaskoczyly pyszne jak do tej pory obiady. Ja karmie puki mnie cyce nie zaczynaja bolec. Jak juz mbie bardzo boli to daje smoka. Zreszta sama polozna kazala zeby mi nie zmasakrowal cyckow. Byla dzisiaj polozna laktacyjna. Bardzo fajnie gadala. Wysilek podczas porodu porownala do rozladiwania wagonu wegla. Wszystko przy tatusiach. Powiedziala ze podczaa karmienia to nam ma byc wygodnie a dziecko sie wpasuje. Jesli noc mamy nieprzespana to rano kpnkretne sniadanie i spac i zadnej roboty bo bedzie laktacja zanikac. Co do posilkow to jem wszystko ci daja. Mamy pomalu wprowadzac surowe owoce i warzywa. Powiedziala nam tez ze to ze czasem dziecko boli brzuszdk to nie znaczy ze to wina pokarmu bo dzieci trawia inaczej i odstawiamy dopiero przy alergii. Wiadomo nie jemy peczacych rzeczy i smazonych. Jak cos sobie jeszcze przypomne to napisze

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Jesli ktoras urodzila to gratulacje!!!

Nie wiem czy Tusia wstawiala mnie na pirwsza strone ale jak by co to godzina porodu 10:55.

A wiem co jeszcze mloda wazy 4 kg i ma 56 cm i nosimy sie w rozmiarze 50. Jest idealny. W 56 sie topila. W szpitalu cieplo wiec zakladam tylko body z dlugim rekawem i lekko nakrywam becikiem. Polozne zprawdzaja czy dzieci nie sa przegrzewane.
Super, że już się dobrze czujecie Kiedy Was wypuszczają?
Chociaż z ubrankami to mnie zmartwiłaś, bo mam chyba z 2 sztuki na 50, a mój nie zapowiada się na takiego klocka jak Twoja córcia

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-08-24 o 17:13
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:27   #4197
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie też drazbi ta niemoc i bezsilność. Wczoraj rozpłakałam się prawie smazac frytki bo wolno sue smazyly a ja nue miałam siły stać. Teraz też chcę robić obiad a tak mnie ciągnie u dołu że nie mam ochoty wstawać.[
Ja to akurat o kulinaria się nie wstydzę pytać ani mamy ani teściowej bo jednak ich umiejętności i doświadczenie są warte o wiele bardziej niż porady internetowe. Chociaż na pewno bym sobie poradziła bez tego.

A z gotowaniem to musisz jak otyłe Amerykanki. Widziałam raz jak jedna gotowała na siedząco na krześle obrotowym przy kuchence hahahaha

Cytat:
Na tych powodach na Polsat Cafe urodziła się dziewczynka 4100 jeżu jaka duża i gruba
U mnie siedzi takie wielkie coś !! Boje sie. Nie dziwić ie się chyba że mam taki wielki brzuchol.
Aakkzzii ja mam brzuch 105 cm i tez mam takiego klocka. Sądzę że przez to ze jesteś malutka zawsze będziesz mieć większy brzuch niż inne babki.
Stary 2015-08-24, 16:34   #4198
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja Was mogę przebić, bo ja póki co dostałam: .
To wszystko;P W sumie dostałam kilka sztuk używanych ciuchów, ale to dostali od ciotki do przekazania.
Ale w sumie nie oczekiwałam nic, więc się nie rozczarowałam
Zastanawiam się tylko kiedy przyjadą zobaczyć wnuka... bo jak im się nie zechce to mężowi będzie przykro...
Za to dostaliśmy wszystkie większe rzeczy od moich: wózek, łóżeczko, fotelik, całe zwały ubranek i inne pierdoły.

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Super, że już się dobrze czujecie Kiedy Was wypuszczają?
Chociaż z ubrankami to mnie zmartwiłaś, bo mam chyba z 2 sztuki na 50, a mój nie zapowiada się na takiego klocka jak Twoja córcia
Przebijam. Ja tez dostałam. ....

Ale w sumie nie oczekiwałam niczego, to już 6 wnuk wiec gdyby robili wyprawkę każdej z nas to było by cienko tym bardziej ze majetni nie są. Wiem napewno ze jak przyjdą to coś tam przyniosą albo na szykują wspólny prezent. Ale rodzice tż to się wogole nie wykazali u nich to 4 wnuk ale 3 poprzednich to już po komunii duże dzieci. Myślałam że chociaż jakiś ciuszek dla dziecka kupia bądź grzechotke, ale cóż trudno ja też się nie zawiodłam bo nic zupełnie nie oczekiwałam ani nie myślałam o tym.

Mój syn dziś stwierdził że jest chory..
Na psikoze. . Bo dużo psika hahaah

Ok oglądałam 1 odcinek porody na ipli oczywiście się nie zawiodłam,
Pani położna przed porodem pisała plan porodu z mamą. . I mama zechciała żeby dziecko pierwszo umyli oczyści li i dopiero jej dali. Oczywiście każdy miał to w dupie zrobili po swojemu.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:34   #4199
Rybulka
Zakorzenienie

bianeczka, z opisu wynika, że jesteś w naprawdę świetnym szpitalu! Super, że mała się wreszcie przyssała
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:34   #4200
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Chyba bym się nie powstrzymała przy jakiejś chorobie czy dolegliwości teściowej i rzuciła z przekąsem, że pójście do lekarza i leki w takiej sytuacji to fanaberia, kiedyś kobiety mimo że były chore robiły całe dnie w polu, a nie latały po lekarzach i się ze sobą pieściły.

Ostatnio myślałam o Tobie, bo pamiętałam, że masz termin dzień przede mną i zastawiałam się czy już się synek urodził, że się nie odzywasz
Ale widzę, że tp Ci się zmienił, wstawiłaś ten z usg? Mnie z usg z 13 tc też niby wyszedł 28 sierpnia, ale lekarz nie brał tego pod uwagę, tylko trzymał się terminu z OM. I też się trzymam, szczególnie że córkę przenosiłam, to i Młody pewnie będzie uparty
Dzięki . Właśnie zmieniłam na termin z om. 01.09 był według usg i wiele razy się powtarzał, ale ostatnio co badanie to termin się przesuwa na dalsze dni września (ostatnio wg usg wyszło 11.09), ale lekarz sam powiedział że biorąc pod uwagę stan łożyska, "rozwód z czopem", stan szyjki itp to jednak termin z om wydaje się być bardziej prawdopodobny a widocznie taka jest uroda naszego małego, że jest po prostu drobny (pewnie po swoim tacie, bo Tż jak się urodził to ważył 3100)

Cytat:
Smutny ten odcinek dziś :/ popłakałam się
Ja tak samo a co dolegało temu co nie mógł być przy narodzinach dziecka (sorry ale włączyłam Tv jakoś tak w połowie)?

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości