Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 22:29   #1651
kana158
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Może warto tego spróbować... hmm...- tylko boje się tej pozycji :-(- nawet nie ulania bo Mały ulał w swoim życiu może dwa razy -ale boję się że się zakrztusi :-( - juz nie wiem czemu on ma taki słaby sen :-(
Mlekiem bym w takiej pozycji napewno nie karmiła. Ale jak bierze 3-4 lyki to nic się nie dzieje, a naprawdę jej pomaga.
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:30   #1652
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Mniam zjadlabym! Ale balabym się grzybkow.

KANA biedna malutka się nameczyla. Skąd mogłaś wiedzieć że jej ten soczek zaszkodzi. Człowiek chce dobrze a czasem wychodzi odwrotnie co zrobić. ..

MADZIXX no w Kauflandzie te karmi kupiłam, ostatni czteropak na mnie czekał

Idę spać spokojnych nocy
Kolorowych snów :-*
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:31   #1653
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wyciągasz z łóżeczka żeby się mała napila? Nie rozbudza się wtedy?
Czasami nawet 120daje malemu w lozeczku i nic sie nie dzieje. Teraz właśnie tez mu daje na spiku jeszcze 60.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:32   #1654
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Nasze dzieciaki się zmówiły albo hurtem ladnie śpią albo marudkuja
Chyba tak- niestety... Ja po całym takim ciężkim dniu jestem wykończona a potem jeszcze taka nocka :-(
Eh.. może doczekamy się w końcu tych lepszych dni i nocy...
Stary 2015-08-24, 22:33   #1655
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Może tak być 😒 myślałam że do 3 miesiąca są kolki, a pediatra uświadomiła mnie że mogà się zacząć po 3 niestety. Biedny synuś i mamcia. Spokojnej nocy

No właśnie wiem Kochana, też gdzieś to czytałam:-( mam tylko nadzieje że coś mu nie pasowało z tego co zjadlam i gdzieś tam przeszkadza, a że nie robi kup codziennie to tym bardziej ciężko stwierdzić. Zobaczymy jak bedzie jutro. Na szczęscie jeśli to kolki to nie trwają długo max pół godziny. Dziękuje, mam nadzieje że już bedzie spokojna, Wam też życzymy kolorowych snów, może bez pobudek nawet
Stary 2015-08-24, 22:34   #1656
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Czasami nawet 120daje malemu w lozeczku i nic sie nie dzieje. Teraz właśnie tez mu daje na spiku jeszcze 60.
O rany... to teraz zdałam sobie sprawę z tego ze mój mały faktycznie mało pije :-((((
Stary 2015-08-24, 22:35   #1657
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja daje soczek jak nie daje deserku. Nie na zasadzie ze sobie cały dzień popija. Zwykle na 2 razy obala porcję. Wodę nadal podaje i synek pije chętnie.
Ja bym wolala podać deserek
a wodę do picia

Cytat:
Ja to bym bardzo chciała żeby mój Uparciuch chciał pić wodę -natomiast jak tylko czuje wodę to leży okazji demonstruje jak to się pięknie potrafi wyginać i jak świetnie mu wychodzi sztuka plucia:-(... niestety. .. tylko woda z 1/3 lub 1/4 soczku :-(

Piije mm, zaraz deserki będzie jadl i można je wodą rozcienczac a jak pije wodę z 1/3 soku to tez nic strasznego. Jak dziecko lubi wodę to wg mnie nie ma sensu wpowadzanie mu soku do diety

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Z tym sokiem jablkowym to myślałam, że dobrze wpłynie na kupy. Bo surowego jabłka Mała nie chciała jeść. Wzięła trochę do buzi i miała odruch wymiotny. Kupy robi codziennie, ale strasznie się przy tym nasteka, a czasem ma parę podejść do jednej kupy, wiec chciałam wprowadzić coś co ureguluje prace jelit. No to tym razem mi wyszło... Nie ma co :-(
Śliwka suszona nie pomaga?

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
zgadza się

kurcze powinno byc, ja jak sobie przesylalam tez nie bylo od razu, zobacz moze w spamie, albo gdzie indziej jest tytul powinien byc: "Widzac to pomyslalem o Tobie"

poleca znajomy daj mi maila na prv to Ci przesle

ja ten mail wywaliłam :banghead: bo takie teksty najczęściej w spamie :/

Cytat:
Mały śpi od 21 a wcześniej miał atak brzuszka, tak płakał nawet na rękach...więc albo kolka albo nie wiem co...takie śmierdzące bąki puszczał...
Nie mieliśmy kolek a teraz by nagle przyszły...

Jejku. Współczuję

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52526567]oj biedny Olafek, mam nadzieje,ze szybko mu sie zagoi i wyładnieje, no i gardełko tez mu sie wyleczy ładnie. Nie smutaj i smacznego szpinaku od super teściowej

za kredyt, zebyscie bez komplikacji dostali no i ładne mieszkanko. a do soboty to sie synek penwie już wymarudzi i mu przejdzie

a Twoja Ala wstaje rano tak mniej wiecej o której godzinie? bo mi umkneło

a jechala po jakichs wertepach, dziurach? mnie jazda na rowerze nie wyadaje sie jakas wybitnie drgawkogenna... tzn. tak ja i jazda autem. a nie każdy ma samochód...

mam zamiar pod wieczór TZta wyciagnać do SP, a co? kupic Ci cos? mam nadzieję,ze tam nie wymiotą wszystkiego do południa[/QUOTE]

Spod biedronki wyjechała. Ja bym wolala starsze do wózka i mlodsze w chuście a nie na rowerze bo to niezbyt bezpieczne

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
O widzisz ale i tak kupie na próbę

Oilatum jest super, sama sie raz w nim wykapalam hehe
No i taka wygoda, bo niczym nie trzeba potem smarować a u nas trzeba szybko, sprawnie i do cyca

Jak zwykle cenne rady, dzięki
No Julianek zaskoczył wszystkich swoim ząbkiem

My podpisujemy takie oświadczenie, ze ciasta nie sa z restauracji i tyle
My będziemy mieć tylko toast lampka szampana i wino do obiadu-z karty

Oj zaskoczył bardzo

Violka i Domima też wolą oilatum więc ewentualnie kupię żel emolium

Kurcze jeszcze biogaie musze kupic. Bylam pewna że mam. Jeszcze na dole spr.jutro
Stary 2015-08-24, 22:36   #1658
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
A i zamówiłam fotelik dziś i ubranek kilka dla pawka na smyku. I dla koleżanki córci bo zawsze coś przynosi dla synka.
a co dla córci zamówiłas fajnego?

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
Słuchajcie mam pytanko- jak będą rozmiarowo, tak plus minus,wygladaly nasze dzieci zimą, wiosną?
Bo nie wiem co na jaki okres kupić, trochę ubranej na 80 i 86 już mam,ale nie wiem na jaką porę roku to wyjdzie?zima i wiosna odpowiednio?
Poprzednio mnie poratowalyscie, jak pytalam o rozmiary do 74.Prosze teraz o pomoc.
ja sobie sprawdziłam an siatce centylowej o tutaj http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
ile mniej więcje wzrostu będzie miec córa moja za te 10 miesięcy (poczatek lata mnie interesował) jak nadal będzie leciec na 25 centylu jak do tej pory i mi wyszło,że 74-80. Ale Ty masz chyba dużego synka, nie?
Cytat:
Dziękuję Kochana :-*
A jak dzisiaj Panna -Hanna )))?
Hanan dzis przez ok. 5 minut sie mega rozplakała - na widok łozeczka i na widok cycka przy łozeczku...tak ze na rękach husianiem nie moglam jej uspokić. przyniosłam ją zderwowana do salonu, nastawiona na godzine płaczów, polozylam na sofie, ona łeb do tv i cisza. 2 minuty jej pozwolilam obejrzec wiadomosci, wylaczylam tv, odkrecila sie do cyca, usmiechnela i spokojnie pojadła, po 3 minutach zasnęła na kamien. nienormalna!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Goczek-Ala je 5/6 i dosypia jeszcze godzinkę, półtorej, Max dwie choć raz i 3 sie zdarzyło.. Nie ma jeszcze jakiejś mega reguły z tym dosypianiem, nie wiem od czego to zależy
no to sporo spi, moja tez tak rano mniej wiecje ma, jedzenie o 4/5,a wstaje ok 7/8, czasem po 6ttej juz. Ciekawe czy i później Twoja tak duzo będzie spać
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:37   #1659
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Niezawsze - nie mam kuponu. Tzn dzis nie spr.ale wcześniej nie było

Ja juz karmię po kąpieli. Jakos wczesnie wyszło.
Czy Wy sie wybieracie do SP z dziećmi? Ja nie mam z kim młodego zostawić

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Mi zwykle karmi się przepilo. Teraz zurawinowe jest grane
Ja sama, rano nakarmie cycem i niech mąż się pozajmuje trochę przed pracą 😉

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Tak ale to zwyklak za 80zl

Nie ma znaczenia, bardzo ładna 😃

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Hej ho wiśta wio !!!! Witam się wieczornie Ale dzień mi zleciał. Pojechałam do mamy zrobić zakupy obiadowe na tydzień, posiedziałam i zjadłam w papudajni na obiadek zupkę ziemniaczaną i naleśniki z jagodami jeden mi został i jest na kolację Potem sobie wróciłam, zrobiłam obiad, przyjechał tż, zajął się młodym, ZAJĄŁ się młodym !!!! A ja posprzatąłam sypialnię i miałam jeszcze czas aby sobie poleżeć i poczytać ksiązko-tablet, szok. Co do synka... spał dziś w ciągu całego dnia... tadam... maks 1,5 godziny Wstał o 6:30 dodam.... No i własnie przed chwilą padł, usypianie zajęło mi 5 min Idę was nadrabiać

brawo Tż 👍😉

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Czemu nie ściągnęłaś laktatorem ? Ja zawsze jak się obudze z takimi twardymi to nie czekam, aż mały się obudzi tylko ściągam z jednego całkowicie, a z drugiego do uczucia ulgi co by jak mały się obudzi miał w cycku mleko

Ojej Dobrze, ze już mniej kicha i wpółczuje nocek....

Hahaha brawa dla teściowej

Rozmiar ? Bo u nas pradopodobnie październik

Łoł no to Jaśko pobił rekord Tak rzadko masz kupki ? U nas są codzien 1-2, z czego jedna mega

PYTANIE: Czy sprzedajecie swoje wózki? Jeżeli tak to poproszę o model wózka i cenę Chcemy na święta pod choinkę kupić wózek mojemu bratu A na nowy to sorki Nie stac nas Ale i tak sie ucieszą nawet z używki

Ja będę sprzedawać cały zestaw ale trochę więcej będę chcieć niż 400zl 😉

Cytat:
Dalam dziś Zosi parę lykow soczku jabłkowego hippa i teraz wieczorem strasznie bolał ją brzuch.. Dawno tak bidusia nie płakała... Jak udalo sie ją uspokoić i uśpić to ja się popłakałam z tych nerwów 😔 generalnie dzień z tych cięższych... Cały czas jeczala, cały czas rączki. A na koniec ten brzuszek.. Cóż, narazie surowe owoce (poza bananem) zdecydowanie odpadają. Nie wiem co mnie z tym sokiem podkusilo...

biedna 😖 i Ty tez się nastresowalas 😞😚

Cytat:
Mały śpi od 21 a wcześniej miał atak brzuszka, tak płakał nawet na rękach...więc albo kolka albo nie wiem co...takie śmierdzące bąki puszczał...
Nie mieliśmy kolek a teraz by nagle przyszły...
O masz współczuję 😞 Biedaczek...
Stary 2015-08-24, 22:40   #1660
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
a wodę do picia

Piije mm, zaraz deserki będzie jadl i można je wodą rozcienczac a jak pije wodę z 1/3 soku to tez nic strasznego. Jak dziecko lubi wodę to wg mnie nie ma sensu wpowadzanie mu soku do diety

Jejku. Współczuję

Spod biedronki wyjechała. Ja bym wolala starsze do wózka i mlodsze w chuście a nie na rowerze bo to niezbyt bezpieczne

Oj zaskoczył bardzo

Kurcze jeszcze biogaie musze kupic. Bylam pewna że mam. Jeszcze na dole spr.jutro
Jadła sliwke parę razy i jakiejś wielkiej poprawy nie zauważyłam. Zresztą cały czas na sliwce nie da się jechać ;-)
Stary 2015-08-24, 22:42   #1661
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Jadła sliwke parę razy i jakiejś wielkiej poprawy nie zauważyłam. Zresztą cały czas na sliwce nie da się jechać ;-)
Kana a po jakim czasie od Warzywek wprowadzałas owocki?
Stary 2015-08-24, 22:42   #1662
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
O rany... to teraz zdałam sobie sprawę z tego ze mój mały faktycznie mało pije :-((((
Michas wypil po kapieli o 20 ok 140 i teraz 60 na spiocha.
A Twoj ile pija na noc?
Stary 2015-08-24, 22:43   #1663
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dawalam kilka łyżeczek starszemu. Najczesciej podawałam jak widziałam ze się przytkal
Stary 2015-08-24, 22:43   #1664
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
a wodę do picia

Jejku. Współczuję

Oj zaskoczył bardzo

Ja mam taką cicha nadzieje ze jednak przyjdzie taki czas ze Olaf polubi wodę... bardzo bym tego chciała. ..
Stary 2015-08-24, 22:44   #1665
Majka232
Zakorzenienie

Dobranoc Laseczki
Stary 2015-08-24, 22:45   #1666
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Kana a po jakim czasie od Warzywek wprowadzałas owocki?
Jakieś 2 tyg, ale długo dawałam samo jabłko (pieczone). Teraz dopiero pracuję nad deserkami
Stary 2015-08-24, 22:45   #1667
Rina
Rozeznanie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52526986]a co dla córci zamówiłas fajnego?

ja sobie sprawdziłam an siatce centylowej o tutaj http://siatkicentylowe.edziecko.pl/
ile mniej więcje wzrostu będzie miec córa moja za te 10 miesięcy (poczatek lata mnie interesował) jak nadal będzie leciec na 25 centylu jak do tej pory i mi wyszło,że 74-80. Ale Ty masz chyba dużego synka, nie?

Hanan dzis przez ok. 5 minut sie mega rozplakała - na widok łozeczka i na widok cycka przy łozeczku...tak ze na rękach husianiem nie moglam jej uspokić. przyniosłam ją zderwowana do salonu, nastawiona na godzine płaczów, polozylam na sofie, ona łeb do tv i cisza. 2 minuty jej pozwolilam obejrzec wiadomosci, wylaczylam tv, odkrecila sie do cyca, usmiechnela i spokojnie pojadła, po 3 minutach zasnęła na kamien. nienormalna!

no to sporo spi, moja tez tak rano mniej wiecje ma, jedzenie o 4/5,a wstaje ok 7/8, czasem po 6ttej juz. Ciekawe czy i później Twoja tak duzo będzie spać[/QUOTE]

W sumie mały nie jest tydzień temu na szczepieniu 68 cm i 7320. Pajace 68 już na styk, a ledwo je zaczęłam zakładać. Młody jak na razie rośnie skokowo, nie stale i powoli, stopniowo.Ją podejrzewam, że 74 to jesień/zima, 80 zima, 86 wiosna nam wyjdzie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 22:48   #1668
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Michas wypil po kapieli o 20 ok 140 i teraz 60 na spiocha.
A Twoj ile pija na noc?
W ogóle nie pija na noc... przy butli z reguły usypia :-( - dzisiaj usnąl mężowi przy butli 60 razy he he no i potem już się tylko wybudza. .. pomarudzi powierci się. . Ja mu tam smoka kilka razy dam kilka razy ciiiiii pójdzie i nie daje mu pić :-(

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Jakieś 2 tyg, ale długo dawałam samo jabłko (pieczone). Teraz dopiero pracuję nad deserkami
Aha. Oki - dzięki :-*- to tez tak zrobię. W przyszłym tygodniu zacznę od jabłka
Stary 2015-08-24, 22:49   #1669
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle nie pija na noc... przy butli z reguły usypia :-( - dzisiaj usnąl mężowi przy butli 60 razy he he no i potem już się tylko wybudza. .. pomarudzi powierci się. . Ja mu tam smoka kilka razy dam kilka razy ciiiiii pójdzie i nie daje mu pić :-(
A zrob 60 i sprobuj dac na spiocha. Jak przestaje pic to ruszam butla lub miziam palcem po policzku.
Skoro smoczek go na chwile uspokaja to moze glodny.

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2015-08-24 o 22:51
Stary 2015-08-24, 22:51   #1670
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
W sumie mały nie jest tydzień temu na szczepieniu 68 cm i 7320. Pajace 68 już na styk, a ledwo je zaczęłam zakładać. Młody jak na razie rośnie skokowo, nie stale i powoli, stopniowo.Ją podejrzewam, że 74 to jesień/zima, 80 zima, 86 wiosna nam wyjdzie.
Rina - nie dochodzą do Ciebie wiadomości chyba :-( - mam znaczek jakby nieodebrane :-(

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
A zrob 60 i sprobuj dac na spiocha. Jak przestaje pic to ruszam butla lub miziam palcem po policzku.
Ale też tak na lezaco mu dać?
Stary 2015-08-24, 22:59   #1671
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Ale też tak na lezaco mu dać?
No ja Michasia nie ruszam, nawet jak ma glowke okrecona to pije z glowka na boku.
U mnie sie krztusi tylko jak zbyt lapczywie pije. Ale wtedy sam sobie radzi, ewentualnie delikatnie okrece na boczek.
Moze on tak zle sypia bo glod czuje skoro zaraz zasypia przy butli.
Stary 2015-08-24, 23:05   #1672
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
No ja Michasia nie ruszam, nawet jak ma glowke okrecona to pije z glowka na boku.
U mnie sie krztusi tylko jak zbyt lapczywie pije. Ale wtedy sam sobie radzi, ewentualnie delikatnie okrece na boczek.
Moze on tak zle sypia bo glod czuje skoro zaraz zasypia przy butli.
Kurcze no nie wiem.... teraz to myślę że winne jest to jego gardelko :-(- ale dziękuję za radę - skorzystam :-*- będę mają przygotowana wodę może wtedy choć trochę tej wody lyknie...
Stary 2015-08-24, 23:35   #1673
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
J
tam byl mail, ze niby ode mnie z moim nazwiskiem ;P hehe wysle Ci z innego konta jeszcze raz

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:42   #1674
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Koperco - to oillan będzie nie oilatum i przez dwa dni
Są dziękuję

Cytat:
Ja i brat mamy słabe zeby po mamie, drugi brat byl może 2razy u dentysty jak ojciec. Wszyscy rowno chowani wiec w duzej mierze to kwestia genow.

Mamusie dziewczynek tani plaszczyk sie pojawil 80
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ou...ka-131176.html
śliczny. Chciałam kliknąć Ale już wykupili
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:43   #1675
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana a Bartuś dalej tak na cycusiu wisi?
Tak chociaż ostatnio butle mu częściej podawałam to dzis obrazony na cyce.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość

Jeśli chodzi o karmi ja dorwalam w sobotę 4 paka za niecałe 8 zł karmi zurawina ..

o super cena gdzie takie tanie dorwalas ?

Cytat:
Ja to bym bardzo chciała żeby mój Uparciuch chciał pić wodę -natomiast jak tylko czuje wodę to leży okazji demonstruje jak to się pięknie potrafi wyginać i jak świetnie mu wychodzi sztuka plucia:-(... niestety. .. tylko woda z 1/3 lub 1/4 soczku :-(
Mój tez nie chciał pic wody to teraz mu podgrzewam i jest ok
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 23:45   #1676
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, moja znajoma mowila ze będzie sprzedawac.
A mozesz poprosić o zdj. Tylko my chcemy kupić tak w grudniu indac przyszłej mamusi zdjęcia wózków i ma wybrać sobie Chociaz jeszcze o tym nie wie nie wiem jak mam to rozegrać by się nie zorientowała
Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Ja sama, rano nakarmie cycem i niech mąż się pozajmuje trochę przed pracą 😉

Nie ma znaczenia, bardzo ładna 😃

brawo Tż 👍😉

Ja będę sprzedawać cały zestaw ale trochę więcej będę chcieć niż 400zl 😉

biedna 😖 i Ty tez się nastresowalas 😞😚

O masz współczuję 😞 Biedaczek...
Jaką cena ? Moze zmieści się w naszym budżecie albo może ktoś dołoży się do wózka jeszcze Jaki model masz ?

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 00:22   #1677
boleczka93
Zakorzenienie

Troszke nadrobilam a troszke nie. Dopiero uspilam mala. Cos nam sie wszystko poprzestawialo. Padlam z nia pod wieczor i M nas obudzil o 21 jak wrocil z pracy.. ehh masakra. Mam nadzieje ze uda nam sie wrocic do naszej normy

Dobranoc kochane

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 01:18   #1678
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Chyba tak - Podlaska potrawa Jak chcesz mogę Ci wysłać, Tż ciotka robi takie wypieki- wysyła w Polskę nie raz
Rina Tobie też
Ojej Violka ja rowniez jestem chetna

dawno dobrego nie jadlam...

Cytat:
Nie martw sie, ja nozyczkami sobie powiekszylam dziure w pierwszym smoku aby byl do kaszki :p

a rozcienczalas czy taki normalny?

bo z tego co czytalam to na poczatek rozrabiac sie powinno.

Na lato kupuje 86, na wiosne 80.

my juz 74 nosimy

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52526567]oj biedny Olafek, mam nadzieje,ze szybko mu sie zagoi i wyładnieje, no i gardełko tez mu sie wyleczy ładnie. Nie smutaj i smacznego szpinaku od super teściowej

za kredyt, zebyscie bez komplikacji dostali no i ładne mieszkanko. a do soboty to sie synek penwie już wymarudzi i mu przejdzie

a Twoja Ala wstaje rano tak mniej wiecej o której godzinie? bo mi umkneło

a jechala po jakichs wertepach, dziurach? mnie jazda na rowerze nie wyadaje sie jakas wybitnie drgawkogenna... tzn. tak ja i jazda autem. a nie każdy ma samochód...

mam zamiar pod wieczór TZta wyciagnać do SP, a co? kupic Ci cos? mam nadzieję,ze tam nie wymiotą wszystkiego do południa[/QUOTE]

Ja sie wynieram kolo 13-14 jutro o ile w ogole.a w srode to na bank chce

Cytat:
Kurcze no nie wiem.... teraz to myślę że winne jest to jego gardelko :-(- ale dziękuję za radę - skorzystam :-*- będę mają przygotowana wodę może wtedy choć trochę tej wody lyknie...
Domima ja tez musle ze to gardlo.
Jak ja mam zawalone to jesc nie chxe a co dopiero dzieciatko.

My juz po karmieniu.zaraz malego odkladam. Oby pospal chociaz 2h bez pobudki
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 01:29   #1679
gossip_girl21
Zakorzenienie

Jemy 😑 kurde raz tak raz inaczej ma z tym spaniem, ciekawe kiedy sie to unormuje...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 03:26   #1680
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak zrobie papkę z marchewki to ile to moze stać w lodowce? Bo na raz nie zje, a gotować co 5 min mi sie nie chce.... Tzn mam jeszcze troche czasu, bo poczekam z rozszerzaniem, ale wole wiedziec Majka - tak, na NFZ na 10 września sama byłam w szoku! Domima - moja nie pije wcale, nic poza mm. Wody wypije kilka łyków i tyle? To samo herbatki. Pediatra mowila, ze czasem tak bywa i sie nie przejmować, ze około 5 miesiaca spróbować znow wodę, rumianek albo koper ( tylko to ostatnie u mnie odpada). Szkoda, ze u mnie SP nie ma...

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 02:39 ----------

Czy ja pojde dzis spac?;/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości