Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 07:43   #4321
rokanali
Raczkowanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Owieczka,piszac o mojej tesc.wiedzialam ze Tyalbo bianeczka bedziecie jej bronic bo zaxwyczaj stajecie po zlej stronie mocy w tym przypadku.uproszcze zatem.te 15 tys ktore dala to tak na prawde hyly pieniadze dla jej syna zbierane latami na tzw.czarna godzine.oprocz tego ta kobieta ma inne pieniadze lezakujace tu i tam oraz wysoka emeryture ktora przepierdziela w kosmos.ok powiesz ms do tego prawo.ale nie zrozumiesz mnie bo jestescie bdb ustawieni finansowo nie to co my.macie szczescie miec stosunkowo mlodych sprawnych rodzicow a nie samotne mamusie 70+.nam sie inaczej zycie ulozylo.to co teraz sie dzieje powinno dziac sie te mi imum 10 lat wczesniej.uwierz co innego jak sie trafia na tego jedynego i zaklada rodzine po dwudziestce a co innego po trzydziestce blizej czterdziechy. Moja tesc.jest wyrafinowana osoba patrzy z gory na biedote czyli na szara mase robocza tyrajaca za 1500.tak samo gardzi zwykla emerycka biedota.podkresla czesto ze ona ma Tyle aTyle emerytury.ku rwa.jak tak mozna.to boli.moja mama nalezy wg niej do biedoty a pomaga nam jak moze.tak jak pisalamod niej mam opory wziac nawet 10zl.a ta pipa nic nie daje.tylko sie nas czepua i komentuje ze na raty remont robilismy ze mieszkamy na nowym z nie wyremontowanym salonem i przedpokojem.i chooy jej do tego.zarabiamy troche wiecej niz 1500 na dodatek ona ma nas za nic czyli mnie jako technika.TYLKO TECHNIKA.I za nic ma swojego syna ktory pracuje fizycznie a ona tego zdzierzyc nie moze od wielu lat bo nie spelnil jej oczekiwan bo nie poszedl na ekonomie/bankowosc i jie zostal przez to kims przez duze "k",tak jak ona oraz ze nie bedzie poniewieral ludzmi z gornego stolka za grube pieniadze tak jak ona kiedys bo wg niej wtedy taki ktos zasluguje na szacunek i na wszystko w zyciu go stac.taka ona jest.druga sprawa to taka ze jak rodzice kochaja i szanuja swoje dzieci to chyba powinno byc rzecza normalna ze im pomagaja jak moga.a tu nicona nawet sie dzieckie nie zajmie.nawrt gdyby byla w pelni sprawna to byla by "wzorowa" slodka babcia na chwile raz na jakis czas.ot tak jak pojsc do kogos raz na dlugi czas pobawic sie ze zwierzatkiem i pojsc se w â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠u bo tak najlepiej bron boze miec je u siebie bo to juz odpowiedzialnosc by oznaczalo i ograniczenia.no ale udawac dobra slodka "zaangaxowana"babcie przed innymi to ona bedzie. My na prawde mamy z nia pieklo.ja od pieciu lat a moj tz cale zycie.u niej pieniadze zalatwialy WSZYSTKO.wpajala mojemu od dziecka ze wdtyd jest innych ludzi o co kolwiek prosic np.sasiadke o szklanke maki.kogos o wskazanie drogi.kogos o pomoc.o ku rwa cokolwiek bo TO WSTYD I HANBA oraz oznacza to ze jestes biedny i nieporadny bo nie stac cie by TO sobie kupic.tak sa tacy ludzie jak ona dla ktoruch pieniadz jest bogiem i wladza.Tylko uczuc i empatii nie maja za grosz.
Bardzo dobrze Cię rozumiem, mieszkałam 3 lata z babcią z podobnym podejściem do życia. Z tym, że moja była dodatkowo jeszcze chora i trzeba było koło niej chodzić i to było chyba najgorsze. Wiecznie o wszytko były pretensje, jak wróciłam później niż o 21 to wzywała policję, albo symulowała że ma atak padaczki (nie miała jej na pewno, lekarze z pogotowia się z niej śmiali). Kiedyś jak dostała emeryturę od listonosza, to po złości pocięła ją nożyczkami, że nie było co zbierać, a pieluchy, jedzenie i całą resztę trzeba było za coś kupić.
Babcią to ona żadną nie była, ile razy to ja od niej zatruta czymś wracałam. Masakra. Na szczęście prawnuczka jej nie pozna i bardzo się z tego cieszę.

A co do wsparcia ze strony rodziców, to nie mogę narzekać. Finansowo nie chciałam pomocy, bo sobie radzimy dobrze, ale moja mam często wpadnie coś przyniesie, albo kotletów jej się zrobi za dużo i ja na pewno mam ochotę:P Za to moja niedoszła teściowa jest genialna, kompletnie nic ją nie interesuje, nawet nie zapyta jak się czuję, pomijam fakt, że do swojego syna to się odzywa czasem i raz na 3 miesiące. Mieszka na drugim końcu miasta, więc pewnie do małej też jej się nie będzie chciało przyjeżdżać.

Edytowane przez rokanali
Czas edycji: 2015-08-25 o 07:55
rokanali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 08:39   #4322
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Urodzilam o 11.55 a o 16 wyjeto malego z inkubatora, maz kangurowal 2h. Mi nie pozwolili go karmic do poki smółki nie zrobi albo nie zwymiotuje... :/ wiec czekalam.
A co do tego ze rzadko odciagam to dlatego, ze jak robilam to czesciej to nic nie lecialo... :/ laktator myjesz po kazdym odciaganiu? Bo mnie dobija to rozbieranie na pierwsze czesci, chetnie bym kupila drugi
ja jak odciagnelam w szpitalu to uwaga aż 1 ml hahaha

nie poddawaj się
w ogóle to ja zauważyłam że ten moj laktator z avent to tak ciagnie jak dzidziol.. może w tym cos jest ?

odciagaj tak dlugo az poleci a napewno bedzie dobrze..
położna mówiła żeby też wypić conajmniej litr tej herbatki na pokarm dziennie żeby było więcej no i przystawianie małego..

moj w szpitalu to praktycznie non stop na cycu z przerwami na spanie, a ssal jak szalony i nic mu nie lecialo :P

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Bo w środę umówiłam się z koleżankami
Bo zaczynam wtedy 36tc.
A po coli wylatywały ze mnie jakieś dziwne brązowe farfocle.

Japierdziu, teściowa mądrością sypie
Ta kiedyś właśnie przez ten brak łatwizny, dużo kobiet i dzieci umierało podczas porodu.

Moja położona mówi to samo, że na początku noworodek płacze i się pręży, bo ruchy jelit, bo uczy się jak robić kupki. i wtedy najbardziej może pomagać położenie brzuszek do brzuszka.

Ciekawe jak ja sobie poradzę bo teoria to jedno, ale jak już będzie malutki człowiek i emocje.
dasz radę

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Moja miala takie misie przy lezaczku i jak tylko zaczela chwytac to je miendlila ale nie bylu wlochate.

Oczarowana to nie jest tak ze jaJEJ bronie tylko uwazam ze mam racje. Rozumiem twoje rozgoryczenie bo tez bym byla wsciekla ale ma prawo rozwalac kase jak chxe czy to ona czy ktokolwiek inny kto ma. A gdyby dala na szczytny cel to tez pewnie bylabys niezadowolona bo nie wam. Zreszta chyba byl jakis temat kosciola?

U nas od wczoraj mleko. Pierwsze karmienia bardzo bolesne ale jesy coraz lepiiej.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

A i burczy mi w brzuchu!
o takkkkkk.. ten ból

u mnie już jest o niebo lepiej, ale jeszcze prawy sutek trochę boli :P

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

za niedługo trzeba będzie założyć 10 wątek

w tym polecialysmy szybkooo hehehe :P

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:04   #4323
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
ja jak odciagnelam w szpitalu to uwaga aż 1 ml hahaha

nie poddawaj się
w ogóle to ja zauważyłam że ten moj laktator z avent to tak ciagnie jak dzidziol.. może w tym cos jest ?

odciagaj tak dlugo az poleci a napewno bedzie dobrze..
położna mówiła żeby też wypić conajmniej litr tej herbatki na pokarm dziennie żeby było więcej no i przystawianie małego..

moj w szpitalu to praktycznie non stop na cycu z przerwami na spanie, a ssal jak szalony i nic mu nie lecialo

dasz radę

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

o takkkkkk.. ten ból

u mnie już jest o niebo lepiej, ale jeszcze prawy sutek trochę boli

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

za niedługo trzeba będzie założyć 10 wątek

w tym polecialysmy szybkooo hehehe
A który dokładnie masz laktator z aventa? Ten ręczny Natural coś tam? Ja właśnie ten kupiłam i zastanawiam się jak będzie działał

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-25, 09:07   #4324
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
A który dokładnie masz laktator z aventa? Ten ręczny Natural coś tam? Ja właśnie ten kupiłam i zastanawiam się jak będzie działał
Też chcę go kupić.
Na 10.00 idę na szkołę rodzenia, będzie o parciu, dobrze, że się załapię jeszcze przed porodem
Stary 2015-08-25, 09:08   #4325
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Też chcę go kupić.
Na 10.00 idę na szkołę rodzenia, będzie o parciu, dobrze, że się załapię jeszcze przed porodem
Ja go kupiłam taniej przez program lojalnościowy banku. I zestaw butelek z aventa😊

Stary 2015-08-25, 09:20   #4326
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Czarownica
Trzymam kciuki!!

Oczarowana
Twoja teściowa to jakmoja babka. Ma 2 córki. Przed zmianą ustroju moi rodzice stali lepiej finansowo od Ciotki i wujka. Pomagali im łącznie z babka. Potem życie się odwróciło. Tamci mają dużo kasy, moi żyją z jednej emerytury. Babka ciągle powtarza jacy tamci są super... Nawet widziałam różnice po prezentach jakie kto dostawał. Im i ich dzieciom nowości a np. Mojemu tacie dala koc pod choinke, który kiedyś kupiła, ale stwierdziła, że jej się jednak nie podoba(byłam przy jego zakupie...). Ciągle och ach na tamtych. Mimo tego, że moja mama jest u nich co 2 dni, sprząta, jeździ po lekarzach, mój tata zawsze coś naprawi, zrobi zakupy..nNawet kiedyś chciała mi wmówić, że moim rodzicom do mieszkania się dołożyła po ślubie a to mój tata spłacił z pomocą swoich rodziców... Czasami jak czegoś brakowało i trzeba było prosić o pomoc finansową dziadkow to babka owszem pomogła, ale ZAWSZE zapisuje ile i co dala. Ostatnio pozbywala się sprawnego telewizora więc go zabralismy. Mąż ze szwagrem go wynieśli podziękowalismy. Miesiąc później babka zaatakowała moja mamę, że nie podziękowalisny za telewizor. Od tamtej pory nie rozmawiam z babka. Ma kasę mogłaby pomagać, ale zawsze wypomina. Zawsze. Dziadek taki nie jest, on by serce oddał... Stąd rozumiem Cię. Gdyby mogła pomoc w sposób ludzki czy pożyczyc wam ok, ale nie będąc zmija.
Stary 2015-08-25, 09:21   #4327
owieczkaa
Zakorzenienie

Kiepska noc u mnie, pobudka co chwila z jak juz spałam to śniły mi się szpitale, operacje, porody i w ogóle takie napięcie przez całą noc. Do tego wczoraj mi coś weszło w korzonki i jeszcze trudniej było się przewrócić na drugi bok niż zazwyczaj.

Oczarowana - macie z teściową piekło i na pewno nie jest ona dobrym człowiekiem skoro tak traktuje ludzi. I w tym aspekcie absolutnie jej nie bronię bo naprawdę mogłaby zmienić nastawienie w wielu sprawach (ale to niemożliwe bo pewnie taka już jest i taka zostanie). Ale skoro taka właśnie jest to tym bardziej bym była wdzięczna i zaskoczona tym, że w swojej chciwości znalazła te parę tysięcy na pomoc dla was. Ostatecznie mogła tyle wydać na garnki z telezakupów.

Nie wiem dlaczego zakładasz ze jesteśmy ustawieni - dla twojej informacji wciąż mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu, od rodziców którzy są po 70 (nie są młodzi i rześcy jak zakładałaś) nie dostaliśmy ani nie dostajemy ani grosza na życie, ani na wkład własny czy cokolwiek innego. Sami na to oszczędzamy i może pod koniec roku uda nam się kupić własne M.
Stary 2015-08-25, 09:24   #4328
Ana0611
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Ja tylko melduje, że jestem po dzisiejszym ktg i wizycie u mojego doktorka i obecnie czekam aż mąż przyjedzie z torbami i jedziemy do szpitala. Kiedy i w jakim składzie wrócimy to nie wiem, ale jak tylko wrócę to się zamelduje

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Walizka spakowana na 100%, budzik nastawiony, dokumenty przejrzane, telefon się ładuje, samochód zatankowany, piesław ma zapewnioną opiekę. Bosz wychodzimy jutro we dwoje a wrócimy we trójkę . Ale mam stresa
Powodzenia kochana!!! Daj znać co i jak!

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:30   #4329
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ana0611 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

Ja tylko melduje, że jestem po dzisiejszym ktg i wizycie u mojego doktorka i obecnie czekam aż mąż przyjedzie z torbami i jedziemy do szpitala. Kiedy i w jakim składzie wrócimy to nie wiem, ale jak tylko wrócę to się zamelduje

Ale czemu do szpitala? Coś się dzieje?
Stary 2015-08-25, 09:34   #4330
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

A to bedzie juz dzidzius?
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:42   #4331
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Powodzenia i czekamy na wieści!

Oczarowana, nie zazdroszczę teściowej... Gdyby mnie ktoś tyle razy wypominał te 15 tysięcy, to chyba robiłabym wszystko, żeby powoli oddawać i uwolnić się od tych docinek.
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:43   #4332
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:

taki

i powiem Ci, że jest naprawdę super

nawet się nie spodziewałam że będzie tak super odciagal i w ogóle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440488581639.jpg (42,1 KB, 20 załadowań)

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:50   #4333
agu23gda
Wtajemniczenie

OMG dziewczyny! Wczoraj zasnelam jak zabita. W nocy tylko 3 razy siku i to na spiocha bo wracalam do lozka i od razu zaspyialam! Ja sie dzisiaj czuje jak mlodg Bog! Chyba mi Bozia chce pomoc jeszcze te 2 tyg brzuszek podzwigac, bo zupelnie inaczej swiat wyglada jak czlowiek sie wyspi. Szok.

Pogoda sie kreci jakby na deszcz. Ciekawe co z tego bedzie

Co do rodzicow i pomocy - i moi rodzice i rodzice TZ sa w podobnej sytuacji. Nie sa ustawieni tylko zyja na normalnym poziomie. Ale ani ja od moich ani od rodzicow TZ nie przyjelabym zadnej pomocy finansowej. Pewnie bedzie teraz na mnie naskok, ale uwazam, ze skoro dwoje doroslych ludzi decyduje sie na wspolne, wlasne, osobne zycie to chyba maja swiadomosc tego, ze to sie wiaze z kosztami i obowiazkami. Jaby mnie nie bylo stsc na samodzielne prowadzenie domu o zycia z TZ to pewnie nie bralibysmy slubu tylko dalej kazde mieszkalo by z rodzicami i spotykalibysmy sie w weekendy na urocze randeczki My mieszkamy teraz z TZ w mieszkaniu ktore stalo puste od X lat. Jest wlasnoscia rodzicow TZ. Po slubie w nim zamieszkalismy i tesciowi chcieli nam je dac - nie zgodzilam sie. Powiedzialam, ze albo bedziemy im je splacac albo ide do wynajmowanego. Wiec zostalo na tym, ze co miesiac oddajemy im 1500-2000 zl w zaleznosci od tego jak dajemy rade. Jak juz splacimy wiekszosc to wezmiemy kredyt, splacimy do konca rodzicow. Sprzedamy to mieszkanie i kupimy nowe. Moze i jestem dziwna, ale nie rozumiem jak mozna siedziec w portfelu (nawet ustawionych) rodzicow majac juz swoja rodzine. Ale to jest podejscie moje i nie kazdy oczywoscie musi sie z tym zgadzac
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:50   #4334
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Według wykresu juz ostatnim razem wybiegal poza standardy o troszeczke. A tym razem wyszlo jej ze mam brzuch wedluch cm na 37 i pol tygodnia a ja mam teraz 36t4 d. A ze jestem niska i drobna to się babka wystraszyla i chyba zasiala panike z tym szpitalem.
A ja mam taka szmatko maskotke to jest takie slodkie, kupilam malej mam nadzieje ze ja polubi.
---------- Dopisano o 04:44 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

Oczarowana rozumiem twoje rozdrażnienie tesciowa. Trudno taki człowiek i chyba tego nie zmienisz. Taka sie juz urodzila.
Ja zas od 3:30 nie spie. Chyba ide okna umyc i w szafie poukladac. Bo jak mnie tak w szpitalu zistawia to bedzie lipa.
Tydzień rozbieżności to jeszcze wcale nie tak dużo, każda ma przecież inną budowę. Ale może to i lepiej, przynajmniej sprawdzisz co u Małej
Zawsze lepiej skontrolować jej wagę, chociaż po Twoim brzuszku nie widać, żeby miała być gigantem. Ale w sumie i u Owieczki nieduży brzuch jak na 40 tc a w środku siedzi duży chłopak

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Moja miala takie misie przy lezaczku i jak tylko zaczela chwytac to je miendlila ale nie bylu wlochate.

Oczarowana to nie jest tak ze jaJEJ bronie tylko uwazam ze mam racje. Rozumiem twoje rozgoryczenie bo tez bym byla wsciekla ale ma prawo rozwalac kase jak chxe czy to ona czy ktokolwiek inny kto ma. A gdyby dala na szczytny cel to tez pewnie bylabys niezadowolona bo nie wam. Zreszta chyba byl jakis temat kosciola?

U nas od wczoraj mleko. Pierwsze karmienia bardzo bolesne ale jesy coraz lepiiej.

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

A i burczy mi w brzuchu!
To jeszcze musisz dietę trzymać po cc, że Ci burczy w brzuchu? Czy taki masz apetyt?
Ja pamiętam, że w szpitalu i na początku w domu byłam ciągle głodna i chciało mi się pić, tłumaczyłam to sobie kp, ale nie wiem czy tak było naprawdę
Super, że pojawiło się już mleko!

Cytat:
Hej dziewczyny,

Ojej, powodzenia!! Kciuki! A coś się dzieje, że już do szpitala czy doktorek tak dla ostrożności Cię już kładzie?

Cytat:
taki

O, fajnie wiedzieć, bo też go kupiłam
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 09:55   #4335
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Do ktorego szpitala jedziesz?
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:00   #4336
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
taki

To super😊 kupiłam go nie sprawdzając opinii i bałam się czy nie będzie beznadziejny.
Niedaleko mnie dzisiaj koncert Linkin park i zaczyna się totalna dzicz, co chwilę coś na sygnale itd a tak spokojnie tu było.
Wróciłam z ktg i oczywiście skurczy zero😭

Stary 2015-08-25, 10:09   #4337
owieczkaa
Zakorzenienie

Ana - nie wiem co się dzieje ale tak czy siak powodzenia!!!
Stary 2015-08-25, 10:14   #4338
Mten
Rozeznanie

Dobry
Ana powodzenia!!!

Ja dzisiaj jakoś kręcilam się w nocy, często zmieniałem boczki na których leżałam i non stop było mi gorąco Ehhh dlatego rano jak Tż poszedł do pracy to jeszcze pospalam do 9:00

Dzisiaj zaczynam 38tc według om i 37tc według Usg. Mąż powiedział że albo w tym tygodniu spakuje torbę albo on sam mi ją spakuje :-D

Plus dziś na Bemowie chmury, wiatr i chlodniej... Cudownie

Edytowane przez Mten
Czas edycji: 2015-08-25 o 10:17
Mten jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:18   #4339
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

A ja miałam iście koszmarna noc. Pies ma biegunkę. O tyle o ile udało mi się zasnąć o 1 e nocy o 2 obudził mnie dyszacy pies pod drzwiami . Później o 3 o 5 i spalysmy wyczerpane do 9 bo znów. Jestem mega zmeczona

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:20   #4340
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
A ja miałam iście koszmarna noc. Pies ma biegunkę. O tyle o ile udało mi się zasnąć o 1 e nocy o 2 obudził mnie dyszacy pies pod drzwiami . Później o 3 o 5 i spalysmy wyczerpane do 9 bo znów. Jestem mega zmeczona
O matko, to masz trening nocny przed dzieckiem gratis. Co się będzie działo jak dziecko będzie marudzić a jeszcze pies z biegunką się trafi...
Stary 2015-08-25, 10:25   #4341
201701300931
Konto usunięte

A ja mam wyjątkowo dobrą noc za mną. Udało mi się przespać ciągiem 5 godzin, co od połowy ciąży było niewykonalne

Piękna pogoda - deszcz pada i pada Jedyny minus, że muszę jechać na KTG dzisiaj i nie wiem w co się ubrać, bo będę miała problem z założeniem zwykłych butów...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:33   #4342
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
O matko, to masz trening nocny przed dzieckiem gratis. Co się będzie działo jak dziecko będzie marudzić a jeszcze pies z biegunką się trafi...
No to wtedy będę zmuszona budzić Michała. Teraz mu tego oszczędzam i tak wcześniej zapowiadałam nie przestaną noc i chyba sobie wykrakalam. Chyba idę się położyć póki nie ma deszczu i burzy bo dziś zapowiadali.
.

wymianki
Stary 2015-08-25, 10:51   #4343
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry
mówią, że teraz dzieci mają mniej miejsca w brzuszkach i są mniej aktywne, to chyba mój łobuz uwielbia ciasnotę i wygibasy

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
biedna Kropka

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
takie życie z psem ale jak się kocha, to wszystko da się przeżyć.
ja mam już od dawna nocne ćwiczenia, bo moja seniorka często w nocy potrafi się zapowietrzyć.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:53   #4344
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
OMG dziewczyny! Wczoraj zasnelam jak zabita. W nocy tylko 3 razy siku i to na spiocha bo wracalam do lozka i od razu zaspyialam! Ja sie dzisiaj czuje jak mlodg Bog! Chyba mi Bozia chce pomoc jeszcze te 2 tyg brzuszek podzwigac, bo zupelnie inaczej swiat wyglada jak czlowiek sie wyspi. Szok.

Pogoda sie kreci jakby na deszcz. Ciekawe co z tego bedzie

Co do rodzicow i pomocy - i moi rodzice i rodzice TZ sa w podobnej sytuacji. Nie sa ustawieni tylko zyja na normalnym poziomie. Ale ani ja od moich ani od rodzicow TZ nie przyjelabym zadnej pomocy finansowej. Pewnie bedzie teraz na mnie naskok, ale uwazam, ze skoro dwoje doroslych ludzi decyduje sie na wspolne, wlasne, osobne zycie to chyba maja swiadomosc tego, ze to sie wiaze z kosztami i obowiazkami. Jaby mnie nie bylo stsc na samodzielne prowadzenie domu o zycia z TZ to pewnie nie bralibysmy slubu tylko dalej kazde mieszkalo by z rodzicami i spotykalibysmy sie w weekendy na urocze randeczki My mieszkamy teraz z TZ w mieszkaniu ktore stalo puste od X lat. Jest wlasnoscia rodzicow TZ. Po slubie w nim zamieszkalismy i tesciowi chcieli nam je dac - nie zgodzilam sie. Powiedzialam, ze albo bedziemy im je splacac albo ide do wynajmowanego. Wiec zostalo na tym, ze co miesiac oddajemy im 1500-2000 zl w zaleznosci od tego jak dajemy rade. Jak juz splacimy wiekszosc to wezmiemy kredyt, splacimy do konca rodzicow. Sprzedamy to mieszkanie i kupimy nowe. Moze i jestem dziwna, ale nie rozumiem jak mozna siedziec w portfelu (nawet ustawionych) rodzicow majac juz swoja rodzine. Ale to jest podejscie moje i nie kazdy oczywoscie musi sie z tym zgadzac
To wszystko zależy od ludzi, ich nastawienia itd... Mój tż jest przykładowo najmłodszy i poprzednim synom płacili za wesele i ślub, wiec i mojemu płacili... Stać ich, taki mają zwyczaj i tak zrobili, natomiast moi rodzice żyja uczciwie, całe życie pracują, ale ledwo wiążą koniec z końcem, nigdy mi niczego nie brakowało ale też nigdy nie byliśmy np na wczasach itd... Mają duży dom na utrzymaniu, zarabiają najniższa krajowa i to pochłania ich większość wydatków. Wiec nawet nie pomyślałam żeby ich zapytać czy dołożą się do wesela, od początku im mówiłam ze pracuje wiec sama na to zrobię, było im głupio ze nie stać ich na to ale nic nie mogli zrobić. Wiec sama zapracowałam na ślub, najpierw pół etatu wiec marne grosze zarabiałam do tego opłaty na studia, potem zmieniłam prace na cały etat, a na końcu jeszcze mi brakowało wiec pojechałam za granicę na miesiąc zapracować i jestem dumna ze mogłam sobie sama zapłacić za wesele. Teraz mieszkamy z teściami ale nigdy nic za darmo nie bierzemy, tzn opłacamy rachunki, jedzenie na pół, wszystko uczciwie. I nie powiem bo teściowa juz co nieco dla wnuka kupiła np 2 butelki dostałam, 2 kocyki, 3kaftaniki, zestaw taki biały retro dla noworodka, ale za każdym razem jej powtarzam ze nie trzeba, że nie ma tego kupować, bo nas na to stać a ja wolę sama kupić to co mi się najbardziej podoba... Bo z tym jednym kocykiem to nie wiem co zrobię, biały w różowe kulki :/ a ten komplecik retro w ogóle nie w moim guście, jakby dziergany ale taki mega sztuczny materiał, do tego sweterek z kołnierzykiem jak dla dziewczynki... Nie wiem co mam z tym zrobić, nowe, nieużywane ale sorki nie ubiore w tego syna :p tak więc ja tam wole sama sobie wszystko kupować, nie oczekuje żadnych prezentów, praktycznie wszystko kupiliśmy od wózka po ubranka sami i bardzo mnie to cieszy.
Z kolei wiem ze moi rodzice też chcieliby coś kupić wnukowi ale nie chce przysparzac im dodatkowych kosztów, wiec powiedziałam ze brakuje mi jeszcze kolderki i mama zadeklarowała ze ja kupi. Tylko trochę głupia sytuacja bo teściowie stoją bardzo dobrze finansowo w przeciwieństwie do moich rodziców i przy każdej okazji typu urodziny, prezenty próbują im dorównać a wiem ze ich na to nie stać... Boje się trochę bo wiem ze teściowa będzie kupowała wnukowi to i tamto, da na urodziny stówe a moi rodzice zapewne mniej, i obawiam się ze dla mojego synka jedni dziadkowie będą lepsi a drudzy gorsi:/ tym bardziej ze z tymi "lepszymi" będzie mieszkał. Trochę się tego boje no ale zobaczymy jak będzie.
Stary 2015-08-25, 10:53   #4345
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Tydzień rozbieżności to jeszcze wcale nie tak dużo, każda ma przecież inną budowę. Ale może to i lepiej, przynajmniej sprawdzisz co u Małej
Zawsze lepiej skontrolować jej wagę, chociaż po Twoim brzuszku nie widać, żeby miała być gigantem. Ale w sumie i u Owieczki nieduży brzuch jak na 40 tc a w środku siedzi duży chłopak

To jeszcze musisz dietę trzymać po cc, że Ci burczy w brzuchu? Czy taki masz apetyt?
Ja pamiętam, że w szpitalu i na początku w domu byłam ciągle głodna i chciało mi się pić, tłumaczyłam to sobie kp, ale nie wiem czy tak było naprawdę
Super, że pojawiło się już mleko!

Ojej, powodzenia!! Kciuki! A coś się dzieje, że już do szpitala czy doktorek tak dla ostrożności Cię już kładzie?

O, fajnie wiedzieć, bo też go kupiłam
Nie nie mam zadnej diety tylko w nocy nic nie jadlam a karmilam i przez to.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:55   #4346
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Gdzie pada????? Ja już nie pamiętam co to deszcz i dalej u nas nie zapowiadają....

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Ana
Powodzenia!
Stary 2015-08-25, 10:56   #4347
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jak to Mopsia się za powietrza ?

wymianki
Stary 2015-08-25, 11:01   #4348
malaja86
Rozeznanie

Dziewczyny a ja dziś po pobudce czułam się kiepsko. Szlam na badania i myślałam ze nie dojdę. Na szczęście nie czekałam długo. Zanim dojechałam do rodziców myślałam że padnę. Dopiero jakiś czas po jedzeniu poczułam się lepiej.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Agu a ty masz super podejście ale dla wielu z nas to 1500 to bardzo dużo. Do tego opłaty
Stary 2015-08-25, 11:09   #4349
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja go kupiłam taniej przez program lojalnościowy banku. I zestaw butelek z aventa😊

Z tego samego powodu chcę go kupić ale po co się kupuje zestaw butelek? nie wystarcza jedna?

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Jaby mnie nie bylo stsc na samodzielne prowadzenie domu o zycia z TZ to pewnie nie bralibysmy slubu tylko dalej kazde mieszkalo by z rodzicami i spotykalibysmy sie w weekendy na urocze randeczki My mieszkamy teraz z TZ w mieszkaniu ktore stalo puste od X lat. Jest wlasnoscia rodzicow TZ. Po slubie w nim zamieszkalismy i tesciowi chcieli nam je dac - nie zgodzilam sie. Powiedzialam, ze albo bedziemy im je splacac albo ide do wynajmowanego. Wiec zostalo na tym, ze co miesiac oddajemy im 1500-2000 zl w zaleznosci od tego jak dajemy rade. Jak juz splacimy wiekszosc to wezmiemy kredyt, splacimy do konca rodzicow. Sprzedamy to mieszkanie i kupimy nowe. Moze i jestem dziwna, ale nie rozumiem jak mozna siedziec w portfelu (nawet ustawionych) rodzicow majac juz swoja rodzine. Ale to jest podejscie moje i nie kazdy oczywoscie musi sie z tym zgadzac
Z tym pogrubionym to nie wiem do kogo, bo chyba nikt tu nie siedzi na portfelu rodziców i w ogóle nikt o tym nie mówił. Chyba, że doraźną pomoc albo prezenty uznajesz za siedzenie na portfelu. Ogólnie czym innym jest jak para mieszka u rodziców i zamiast starać się ustatkować wyjada biednej mamie emerytce z lodówki ostatnie kawałki kiełbasy, a czy innym jak rodzice chcą zwyczajnie pomóc, sprezentować coś. To jest po prostu miłe, no i nie wiem, ludzie tak po prostu robią jakby moja mama klepała biedę bardzo chciałabym jej pomóc. A wiadomo, że jak ludzie są "na dorobku" to zawsze jest na co wydać i jak rodzice mają, to super jak chcą pomóc. Miałam w swoim życiu z rodzicami różne okresy finansowe, od bardzo dobrych, kiedy mieliśmy firmy itp. po naprawdę złe po ich rozwodzie. Moja mama stawała na głowie, żeby nam było w miarę dobrze i dopiero jako dorosła uświadomiłam sobie w jakiej ogromnej czarnej d*pie finansowej byłyśmy swego czasu. Teraz jej się żyje normalnie, dostatnio. Wiem, że gdyby nie miała to by mi nie dała i nie oczekiwałabym tego po niej. Ale kurcze, co jest dziwnego w tym, że mama chce coś kupić dziecku, a babcia wnukom? Prezentów też sobie nie dajecie? Mój ojciec swojej matce co miesiąc przesyła trochę kasy bo ona ma bardzo niską emeryturę. Idąc Twoim tokiem rozumowania, ona jest dorosła więc jak może siedzieć synowi na portfelu. No może To się nazywa pomoc.

A tak w temacie (pół-żartem) odebrałam właśnie paczkę z ubrankami od mojego taty i nie zamierzam mu za nią zwrócić kasy przyjęłam tę jałmużnę mimo, że jestem dorosła i mam swoją rodzinę hehe
A tak na serio to kilka body na 6-9-12 msc., urocze półśpioszki dla noworodka, i cudne buciki w rozmiarze 19, chociaż totalnie nie ogarniam tych niemowlęcych rozmiarów butów.

A teraz coś totalnie zabawnego:

Pojechałam na SR. Okazało się, że dziś nie ma SR jest jutro, źle wpisałam w kalendarz matko jedyna, ciąża odjęła mi mózg.
Stary 2015-08-25, 11:14   #4350
owieczkaa
Zakorzenienie

Prezent to coś, co powinno się przyjmować jako miły gest. Zwracanie kasy to przegięcie w drugą stronę ale oczekiwanie tego za pewnik i przykre uczucia, jak się go nie dostanie to chyba też nie do końca ok?

Moi rodzice zwyczajnie nie mają kasy, żeby nam pomagać. Rodzice TŻ mogą uchodzić za bardziej majętnych, ale w życiu by mi do głowy nie przyszło żeby im w portfel zaglądać i oczekiwać że "mogliby się podzielić". Mają jakieś tam pieniądze, na które całe życie pracowali, jeżdżą na dalekie i długie podróże (Chiny, Australia, USA itd) i pewnie mogliby nam sfinansować wkład własny 5 razy jakby chcieli, ale dlaczego mieliby to robić?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości