|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2
Cytat:
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, dokładnie!
|
#993 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=mehja;52529941]
Mehja - ma ma swoją przytulanke od lat jednego ulubionego misia ma też kocyk mini od makaszki bardzo go lubi nawet Zosi Sowe jej dalam żeby włączyła sobie szumy jak się obudzi. TZ jej powiesił św obrazek omawiamy paciez wieczorem juz chwytamy się wszystkiego... Jak z nią rozmawiam o tym to co noc wymyśla coś innego to że brzuch ja boli to ze coś się jej przyśniło lub ze boi się złodzieja normalnie ręce opadają jedyne co mi przychodzi to zbliżającą się szkoła tylko ze ona twierdzi ze nie może się jej doczekać w pierwszej klasie super jej szlo była jedną z najlepszych uczennic jak taki dalej pójdzie to obie wyladujemy u psychiatry Gorzko - ma 7 lat |
|
|
|
#994 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do małej.. Pierwsze co sobie pomyślałam to może tak odreagowanie pojawienie się rodzeństwa?? Wiem że to trwa jakiś czas ale dzieci reagują czasem z opóźnieniem i chociaż na codzień może być naprawdę ok to gdzieś podświadomie w nocy to się tak objawiaCytat:
Cytat:
U nas noc super. Mają poszła spać o 21:30 spała do 5 a później o 9 się Obudziła Co do testów na alergie. Nie znam się... Moje dzieci nie miały takich problemów ale nawet Jeżeli jest niewielka szansa ale jest żeby ustalić co to to ja bym próbowała. |
||||
|
|
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=haniula1803;5253036 9] Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Weeeezzzz, jeszcze mnie nie stać na ten standard :<
Cytat:
Haha jak nie urok to sraczka jak mieszkałam z rodzicami to oni mieli ten luksus i tez był problem z oproznianiem i zaladowaniem U nas ja myje naczynia bo jak mieliśmy myć na zmianę to zlew był ciągle pełny a mnie to do szewskiej pasji doprowadzalo, tż miał myć podłogi... W praktyce jest tak ze ja robię wszystko, bo się doprosić nie mogę Jest opóźnienie do endo, nosz kurr, mleka nie sciagnelam, tż się zaplacze jak mała zacznie marudzić. Jadla o 10 także do 12 powinna dać radę spokojnie |
|
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha mój pies też zostawia sierść wszędzie. Ona u mnie na dole ogólnie nie może przebywać, ale zawsze jakoś się przecisnie.
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#999 | ||
|
Zadomowienie
|
Pięknie Wasze dzieci śpią. U nas dziś jedzenie po 22, 2, 5, 9.
Cytat:
Cytat:
A czemu kochana Ty dopiero dziś masz szczepienie? Bo nie jestem na bieżąco... |
||
|
|
|
#1000 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tak mi szkoda tych płaczących maluszków wyobrażam sobie, że jak mnie cos boli to nie wiem co ze sobą zrobić, a co ma powiedzieć taki mały brzdąc dużo wytrwałości dziewczyny, to minie Wczoraj w nocy też Franka strasznie bolał brzuch, nie usnął o swojej godzinie, zrobił dwie kupy, gdzie wieczorami lub w nocy raczej nigdy nie robił i jeszcze jak go przebierałam po kolejnej kupie, posikał się cały i musiałam dodatkowo przebrać pajaca, myślałam że oszaleje! Spał 6 godz i o 4.00 zrobił wielkie oczy i żadne usypianie na niego nie działało, ja nosiłam TŻ nosił aż się poddaliśmy i TŻ uśpił go w wózku...maskara! Ale wy piszecie, nie idzie nadrobić
|
||
|
|
|
#1001 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja wczoraj miala gorszy dzien...wieczorem nie mogla zasnac..zasnela o 20 po spacerze, pozniej obudzila sie z placzem, wzielam ja na klate i polozylam sie na kanape..spalysmy do 21:30,pozniej polozylam ja do lozeczka i spala do 1.. zjadla i wstala o 5:40 ..i od 6 spala do 9-u mnie na klacie.. rano obudzila sie z usmiechem, zjadla, pogadalysmy sobie i od pol godziny spi..
Edytowane przez sylwusiach Czas edycji: 2015-08-25 o 11:53 |
||||||
|
|
|
#1002 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Franek też nie ulewa, nawet rzadko odbijaJa już Frankowi zakładam 68, chyba że duże 62 ale gondole to dopiero późną jesienią pewnie zamienimy. Edytowane przez Selis Czas edycji: 2015-08-25 o 12:40 |
||
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Hej .
Mała właśnie usnęła po 1,5 h jazdy więc się odzywam ![]() Wczoraj było cudownie, no normalnie aż nie mogłam uwierzyć że mała jak nie je, to śpi albo gada ze mną. Wstała po 18, kąpiel, 1,5h siedziała z tż i po 20 usnęła. Ogólnie nocki ma dobre. Ale dzisiaj znowu coś jej się dzieje ![]() Współczuję Wam dziewczyny wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami![]() szuuu daj znać co powiedział lekarz. Czytałam, że narzekałyście na tż'tów.. współczuję takich syt.:/ My mieliśmy w niedzielę poważną rozmowę. Tylko u nas było na odwrót. Tż chce, żebym bardziej go obciążała Leną, żebym była iększą egoistką bo nie tylko chce bardziej uczestniczyć w naszym życiu ale chce mnie odciażyć bo widzi jak jestem bez życia. Non stop rozdrażniona albo zmęczona. Dosłownie miał łzy w oczach jak mówił, że tęskni za taką mną wesołą, roześmianą i czułą I że cholernie mu brakuje bliskości ale to akurat rozumie. Ale żebym chociaż się nie złościła jak chce mnie przytulić itp.. Powiem Wam, że naprawdę dużo mi dała ta rozmowa i od niedzieli jest naprawdę lepiej. No i
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tż zamiast z nami do przychodni to zostawił mnie sama z dziećmi i pojechal kupic sobie telefon.. Potem zamiast wyrzucić śmieci wystawił je na balkon i teraz nie da się wyjść bo mrówki sobie wędrują.. Ubije, utluke i nie wiem co jeszcze zrobię.
|
|
|
|
#1005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pogratulować takiego Tż ![]() Nie zaszczepiliśmy Szymka przez te zielone kupy. Mam mu podawać przez tydzień dicoflor. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Masija, bardzo fajnie się czyta Twoje pozytywne posty
i brawa dla Tz!!! Ja też zmieniłam nastawienie do Tza, bo kiedyś był na imprezie i mojej koleżance powiedział, że ja nie daje mu pod opiekę dziecka, bo uważam że wszystko sama zrobię najlepiej. Monika, współczuję... rzytul: mój szwagier jest taki sam.
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Jestem mamusią zaginioną, nie udzielam się ale regularnie staram się Was czytać ![]() Postanowiłam napisać korzystając z wolnej chwili bo pisałyście o paru rzeczach, które mam, więc może komuś się to przyda. Nawilżacz- Ja posiadam z firmy Gotie. Niestety nie wstawię wam linka bo coś komp mi szwankuje i nie chce wstawiać ikonek z tych powyżej. Typ to GNA-150 kupiony w electro.pl Bardzo fajny nawilżacz, ten strumień pary jest obrotowy i można ustawić w dowolnym kierunku, można go regulować, fajny wyświetlacz, para się nie osadza, nie jest mokro wokół, posiada duży zbiornik przez co nie trzeba ciągle uzupełniać. Wady- duży i tylko w kolorze czarnym, dość drogi-180 zł. Pisałyście o torbach Skip Hop. Miałam kupić Duo Signature zdecydowałam się na Formę.Polecam bardzo pakowna, super opakowania na ciuchy i drobiazgi jedno i drugie na butelki termoizolacyjne. Torba bardzo przemyślana, dużo mieści. Ma fajne uchwyty na rączkę wózka i długie paski na ramię. Niestety zapakowana waży sporo ale to każda. Z wad to za tą cenę producent mógłby zrobić ją z lepszego materiału ( wykonana z materiału "kurtkowego" ) Wahałam się ale pomyślałam że przecież wykorzystam ją przez parę lat ( o ile się nie zepsuje ) bo można ją też fajnie wykorzystać potem, np. na wyjazd. Ja mam do was pytanie ![]() Jak rozwiązujecie sprawę porannego prysznica ? Pytanie może głupie ale ja na razie mogę kąpać się tylko wieczorem jak mój mały śpi mocnym snem i Tż jest w domu ( nie ma go cały dzień ) a czasem nawet muszę zabrać do łazienki elektroniczną nianię bo jestem sama. Włosów zazwyczaj nie suszę bo szkoda mi czasu ale za to rano wstaję jak Chopin bo mam długie włosy i bez modelowania mogę je co najwyżej spiąć w kucyk a i ta to wygląda kiepsko. I tak się zastanawiam jak to rozwiązać bo chciałabym kiedyś kąpać się rano żeby wyglądać jak człowiek ( za niedługo muszę zawodowo wyjść do ludzi ). Włożenie syna w leżaczek raczej nie wchodzi w grę bo dostaje w nim szału.Poradźcie :-D Pozdrawiam i życzę zdrówka i uśmiechu dla Waszych pociech. |
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
My już po szczepieniu, nie było AŻ tak źle ale i tak mi szkoda było niuni. Była taka grzeczna u lekarza, smiala się do niej, gaworzyla.
Po rota faktycznie nie wolno całować dziecka i trzeba myc często rece Tylko ją nie mogę wytrzymać bez całkowania jej! |
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem wyrodna matka, bo czasami zostawiam go samego na łóżku. Czasami usypiam go w wózku i stawiam w drzwiach od łazienki.
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka bym mojemu reprymende zrobiła ze głową mala. Mieliśmy się szczepic w tym tyg ale nic z tego bo Blanka ma plesniawki. Masija fajnie ze już jest lepiej.
|
|
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
A jeszcze o nosidle miałam napisać ( skleroza i totalne odmóżdżenie ) Kupiłam wczoraj Babasling na allegro. Robiłam 2 próby póki co nieudane. Pierwsze moje wrażenie to jest zrobione z bardzo grubego materiału więc na ciepłe dni odpada. Wykonane bardzo solidnie - konkretne klamry i szwy. Ogólnie fajnie ja je kupiam żeby nosić w domu bo ręce mam już do ziemi. Nie wiem czy młodemu będzie pasować bo bardzo się pręży na rękach. Mam nadzieję że nie wyrzuciłam pieniędzy w błoto
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
Stina witaj. Ja rano po karmieniu klade mała do lozeczka i wlaczam jej karuzelke. To ją zajmuje na ok pół godz,które poswiecam na szybki prysznic, makijaż i zrobienie śniadania. Po karmieniu zawsze ma dobry humor więc wiem że polezy spokojnie
|
|
|
|
#1014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedź niestety u mnie chyba niewykonalne , syn ulewa i czasem kaszle ( śliną ) . Z leżeniem to czasem faktycznie poleży pół godziny a czasem 10 min i ryk. Wiecie nie chodzi mi o pacykowanie się tylko czuję się już jak jaskiniowiec z tym kąpaniem :-( |
|
|
|
|
#1015 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i brawa dla TŻ, takie zachowania zawsze się opłacają dla nich, prawda? ![]() Ja też nie moge narzekać na mojego TŻ, jest kochany dla mnie i dla Małego. Mówi, że nas kocha, wstaje w nocy jeśli mi już sił i cierpliwości brakuje pomimo tego, że pracuje od rana do wieczora. Teraz zmienił prace i musi się dużo nauczyć, jezdzi na szkolenia więc jak wychodzi o 9 to wraca po 23 i to jest jedyny minus w naszym związku... Cytat:
![]() Cytat:
ojjj ja też uwielbiam mojego całować, szczególnie w szyjke Cytat:
![]() I muszę się pochwalić, że nauka picia z butelki nie poszła w las, dziś Franek wypił 40 ml mleka z buteleczki ![]() ![]()
|
||||
|
|
|
#1016 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem, że teraz slowa brzmiące będzie dobrze mało znaczą, ale to minie i jeszcze trochę i bedziesz z synkiem biegac cale dnie po dworze, spedzac je w piaskownicy i oboje będziecie mega uśmiechnięci jesteś cudowną mamą Cytat:
długaśną mam córcie ![]() Cytat:
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwusiach i myboy. Macie wspólną znajomą, czy to ktoś z od nas?
|
|
|
|
#1018 | |||
|
Zakorzenienie
|
my już po szczepieniu. mała bardzo płakała przy wkłuciach ale potem ją przytuliłam i szybciutko sie uspokoiła..teraz odsypia
Cytat:
oo mam tak samo z ubrankami. 68 lub duże 62 ostatnio miała ubrane jakieś body 74- ale ta rozmiarówka popieprzona jakaś ![]() wogóle jak dziś ją pielęgniarka mierzyła to wyszło 59 cm ![]() dziecko mi zmalało ![]() nie wiem jakim cudem, jak sie urodziła to miała 60 a przecież widze jak urosła... chyba sie pani pielęgniarce centymetr obsunął ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Stina ja mam spokojne dziecko, ktore sporo spi i w bujaczku lubi lezec a i tak porzuciłam poranny prysznic. Ja sie myję wieczorem a rano jak Mala ma drzemkę to myje wlosy, susze i maluje się; )
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Ja kocham moje dziecko calowac w usteczka. Ona ma taki piekny zapach w buzi
Królewna Edytowane przez Princesika Czas edycji: 2015-08-25 o 13:47 |
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja lubię zupy.. Sama już nie gotuję zup w ogóle.Cytat:
![]() Nie zmalało. W szpitalu mierzą centymetrem dokładnie wzdłuż nóg itd, a pielęgniarki nie mierzą długości tylko wzrost. Wojtek urodził się 59 cm, a na szczepieniu był 60 cm i się zapytałam czemu tak
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

Teraz stresowałabym się przeokropnie…
wyobrażam sobie, że jak mnie cos boli to nie wiem co ze sobą zrobić, a co ma powiedzieć taki mały brzdąc 

rzytul: mój szwagier jest taki sam.