Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 10:44   #991
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Ja tu na dole nie mam zmywarki. Ledwo dorobilismy się pralki nowej. Ale masz rację, Princesika, z kurzem... Boże, jak to będzie, gdy dziecko Zacznie raczkowac

Mehja, jak objawia się refluks?
No wlasnie. Szmaty na kapcie sobie naloze a dziecku na kolana
Stary 2015-08-25, 10:45   #992
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
No wlasnie. Szmaty na kapcie sobie naloze a dziecku na kolana
Haha, dokładnie!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:51   #993
haniula1803
Rozeznanie

[QUOTE=mehja;52529941]

Mehja - ma ma swoją przytulanke od lat jednego ulubionego misia ma też kocyk mini od makaszki bardzo go lubi nawet Zosi Sowe jej dalam żeby włączyła sobie szumy jak się obudzi. TZ jej powiesił św obrazek omawiamy paciez wieczorem juz chwytamy się wszystkiego... Jak z nią rozmawiam o tym to co noc wymyśla coś innego to że brzuch ja boli to ze coś się jej przyśniło lub ze boi się złodzieja normalnie ręce opadają jedyne co mi przychodzi to zbliżającą się szkoła tylko ze ona twierdzi ze nie może się jej doczekać w pierwszej klasie super jej szlo była jedną z najlepszych uczennic jak taki dalej pójdzie to obie wyladujemy u psychiatry
Gorzko - ma 7 lat
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 10:52   #994
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Moj jadł o 22 potem o 4 a potem o 6.30. O 8 zaczela sie jazda z brzuszkiem. Aaa jak go o 6.15 przewijalam to mega mu sie ulało z tej 4, paw był zacny.

To chyba nie ma różnicy czy bym odbijała go czy nie bo mi sie strasznie rozbudza przy odbijaniu a i tak ulewa hmm

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja w nocy nie odbijać właśnie dlatego że się wybudza. Ale moja prawie wcale nie ulewa
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
w końcu was nadrobilam Zosia śpi wiec zamiast tez kimac to was czytam jeszcze klub musze obczaić bo też dawno tam nie zagladalam

Postaram się odnieść do kilku ostatnio poruszanych tematów

Szuu przytulam oby ten lekarz coś pomógł

Co do tż - mój też bardzo dużo pracuje ale jak wraca to zawsze pyta jaki dzisiaj Zosia ma dzień i jak mam dość to ja zabiera a ja mogę się zająć sobą lub zrobić coś co nie dałam rady zrobić (wtedy nawet ugotowanie obiadu jest relaksem ) nie robi mi uwag co do mojego wyglądu a jak ja narzekam to twierdzi że przesadzam i takie tam choć ja wiem ze nie jest dobrze w czwartek mieliśmy 10 rocznicę ślubu dostałam piękny bukiet 30 czerwony roz i kolczyki aż się poryczyłam. No ale nie będę za dużo chwalić żeby nie było jak z naszymi maluchami pochwalone od razu się psują

Zosia nosi rozmiar 56 na szczepieniu ważyła 3880 wiec teraz pewnie coś koło 4 i też mam nadzieje ze zimę przesmigamy w gondoli.
Nocka u nas super cyc o 10 pobudka o 4 i o 7 także super ale wczoraj w dzień prawie nie spala

A i jeszcze jedno może coś doradźcie: mam problem ze starszą córa budzi się co noc ok 3-4 od 2 tygodni i nie może zasnoc przychodzi do nas placze jęczy czasami Zosia śpi a ta marudzi nie raz schodzi nam godzina zanim znowu zaśnie nie chce jej wpuszczać do naszego łóżka bo się przyzwyczai i będzie masakra ale nie mam już siły nie wiem co robić macie jakiś pomysł?
Ooooo to się małżonek postarał Co do małej.. Pierwsze co sobie pomyślałam to może tak odreagowanie pojawienie się rodzeństwa?? Wiem że to trwa jakiś czas ale dzieci reagują czasem z opóźnieniem i chociaż na codzień może być naprawdę ok to gdzieś podświadomie w nocy to się tak objawia
Cytat:
A ja właśnie mam pełno sprzątania... Nie wiem skąd to wszystko się bierze, wiecznie śmieci pełno, pełno naczyń...
Na obiad mam barszcz czerwony od mamy, ale oczywiście mój Tz nie lubi zup
U mnie tez syf.... Eee tam nie lubi...mój albo je to co zrobię albo nie je wcale....
Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Mmm zmywarka jaki luksus kiedyś też będę miała.....

Zawijam się do endokrynologa, tż zostaje z córcią
Taa...U mnie jak nie było zmywarki to nie było komu naczyń zmyć. Teraz jak mamy zmywarkę to i tak panowie moi stawiają gdzie popadnie a i zmywarki nie ma komu oproznic

U nas noc super. Mają poszła spać o 21:30 spała do 5 a później o 9 się Obudziła

Co do testów na alergie. Nie znam się... Moje dzieci nie miały takich problemów ale nawet Jeżeli jest niewielka szansa ale jest żeby ustalić co to to ja bym próbowała.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:03   #995
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu na dole nie mam zmywarki. Ledwo dorobilismy się pralki nowej. Ale masz rację, Princesika, z kurzem... Boże, jak to będzie, gdy dziecko Zacznie raczkowac

Mehja, jak objawia się refluks?
Kurz jak kurz, ale sierść. Z mojej suni tak się sypie, że rano odkurzę a ba wieczór znowu pełno kłębów. Jak mieszkaliśmy u teściowej tyle tego nie było co tu. Juz się boję co to będzie jak Szymek zacznie raczkować. Rączki pewnie uślinione, bo to okres ząbkowania i jeszcze raczkowanie
[QUOTE=haniula1803;5253036 9]
Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość

Mehja - ma ma swoją przytulanke od lat jednego ulubionego misia ma też kocyk mini od makaszki bardzo go lubi nawet Zosi Sowe jej dalam żeby włączyła sobie szumy jak się obudzi. TZ jej powiesił św obrazek omawiamy paciez wieczorem juz chwytamy się wszystkiego... Jak z nią rozmawiam o tym to co noc wymyśla coś innego to że brzuch ja boli to ze coś się jej przyśniło lub ze boi się złodzieja normalnie ręce opadają jedyne co mi przychodzi to zbliżającą się szkoła tylko ze ona twierdzi ze nie może się jej doczekać w pierwszej klasie super jej szlo była jedną z najlepszych uczennic jak taki dalej pójdzie to obie wyladujemy u psychiatry
Gorzko - ma 7 lat
Moja 3,5 roku i miała takie akcje, że budzila się z rykiem i nie szło jej uspokoić. Przeszło samo.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:05   #996
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Eee tam luksus. Zmywarka to standard
Weeeezzzz, jeszcze mnie nie stać na ten standard :<

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja w nocy nie odbijać właśnie dlatego że się wybudza. Ale moja prawie wcale nie ulewa

Taa...U mnie jak nie było zmywarki to nie było komu naczyń zmyć. Teraz jak mamy zmywarkę to i tak panowie moi stawiają gdzie popadnie a i zmywarki nie ma komu oproznic
Ja tez w nocy nie odbijam, za dnia też nie zawsze beka :p

Haha jak nie urok to sraczka jak mieszkałam z rodzicami to oni mieli ten luksus i tez był problem z oproznianiem i zaladowaniem
U nas ja myje naczynia bo jak mieliśmy myć na zmianę to zlew był ciągle pełny a mnie to do szewskiej pasji doprowadzalo, tż miał myć podłogi... W praktyce jest tak ze ja robię wszystko, bo się doprosić nie mogę

Jest opóźnienie do endo, nosz kurr, mleka nie sciagnelam, tż się zaplacze jak mała zacznie marudzić. Jadla o 10 także do 12 powinna dać radę spokojnie
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:07   #997
kejtiCe
Zakorzenienie

Siacha mój pies też zostawia sierść wszędzie. Ona u mnie na dole ogólnie nie może przebywać, ale zawsze jakoś się przecisnie.
22.06.2015
Stary 2015-08-25, 11:35   #998
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Weeeezzzz, jeszcze mnie nie stać na ten standard :<

Ja tez w nocy nie odbijam, za dnia też nie zawsze beka :p

Haha jak nie urok to sraczka jak mieszkałam z rodzicami to oni mieli ten luksus i tez był problem z oproznianiem i zaladowaniem
U nas ja myje naczynia bo jak mieliśmy myć na zmianę to zlew był ciągle pełny a mnie to do szewskiej pasji doprowadzalo, tż miał myć podłogi... W praktyce jest tak ze ja robię wszystko, bo się doprosić nie mogę

Jest opóźnienie do endo, nosz kurr, mleka nie sciagnelam, tż się zaplacze jak mała zacznie marudzić. Jadla o 10 także do 12 powinna dać radę spokojnie
Od razu mi się z tym skojarzylo

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:43   #999
mycha_818
Zadomowienie

Pięknie Wasze dzieci śpią. U nas dziś jedzenie po 22, 2, 5, 9.

Cytat:
Ja trochę przyciągnęłam Wojtka, bo obudził się pół godziny wcześniej ale takie nocki mogłyby być. Od 20 do 2:30 i po zjedzeniu do 5, znowu szama i do teraz

A propos wczorajszych rozmów, dostałam okresz 9 tygodni po porodzie.
Czyli dokładnie tak jak ja

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć

u nas też nocka piękna- lulu o 21, flaszka o 4 i o 8 rano super, nawet sie troche wyspałam, mogłoby tak być częściej

noo, pięknie pospał

tak, ja tak zrobiłam. główka jest troche wyżej i jest ok

strasznie sie stresuje tym dzisiejszym szczepieniem. tż w pracy. poprosiłam mame żeby ze mną pojechała.......
Nocka wymarzona

A czemu kochana Ty dopiero dziś masz szczepienie? Bo nie jestem na bieżąco...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:46   #1000
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w kolejnej części. Raz po raz zaglądam, ale na bieżąco nie jestem. Może jesienią będzie lepiej, gdy będziemy mniej czasu na dworze spędzać. Do ostatnich postów postaram się odnieść.

Ja kapię Laurę o 21,po kąpieli je (z wielką histerią-ale miejmy nadzieję, że to skok) po czym budzi się ok.2-3 w nocy, a następnie o 6. Także nie mogę narzekać. Na szczęście teraz zasypia po karmieniu, ale był długi czas, że podczas nocnych karmień wybudzała się na tyle, że godzinę zajmowało mi uspanie jej na nowo. Ledwo zasnęła i już budziła się na nową porcję mleka (bo wtedy było co 2-3 godziny). Dobrze, że mamy to już za sobą.

Co do wielkości dzieci. Moja niunia jest niezłym pultaskiem, ale wybitnie długa nie jest. Odłożyłam na razie 5 par body w rozmiarze 50 (tescowe wypadają nieco większe) i jedne półśpiochy i jedne śpiochy w rozmiarze 56. Także przeraża mnie to, że wasze dzieci nie mieszczą się już w gondolach

Co do chrzestnych w ciąży. Chrzestną naszej Laury miała zostać narzeczona szwagra. Po pewnym czasie okazało się, że jest w ciąży. Nasze mamy, babcie i kilka osób pytały kogo teraz weźmiemy na chrzestną. Odpowiedzieliśmy oczywiście, że nadal tę samą osobę i tak się stało, ale przerażenie w rodzinie było nieziemskie. Usłyszałam wtedy wersję, że to źle nie dla tego nienarodzonego dziecka, ale dla naszego. Nie wiem jak ktoś, kto jest wierzący i decyduje się na chrzest może wierzyć w takie coś…

Szuu czytałam o Twoich problemach z Konradkiem i popieram decyzję o chrzcinach. Też bym przełożyła.

Apropos chrzcin to z perspektywy czasu cieszę się, że chrzciliśmy Laurę jak miała 5 dni. Była wtedy kompletnie niewymagającym dzieckiem Teraz stresowałabym się przeokropnie…

Kejti dobrze, że u Ciebie poszło wszystko zgodnie z planem. Wyglądałaś świetnie! J

Industria i Kejti – nie jestem na bieżąco z forum, więc jeśli już pisałyście to wybaczcie i powtórzcie z łaski swojej. Czy dostałyście już miesiączkę? Rodziliśmy tak samo i dlatego jestem ciekawa. Ja chyba dostałam wczoraj, ale są to raczej brązowe plamienia i stąd nie jestem pewna. A właśnie kończę tabletki na zatrzymanie laktacji, które dostałam od gina.
Cytat:
Ja miałam taka sytuację, miałam być chrzestną u mojej przyjaciółki córeczki, wiadome to było od dawien dawna, jeszcze zanim ta myślała o dziecku no i wybrała termin na chrzciny właśnie jak ja byłam w ciąży, chciała je robić w Polsce bo tak to mieszka w de. Po przyjeździe jej mama że absolutnie, kobieta w ciąży nie może być chrzestną bo to źle dla dziecka itp itd. I ta do mnie ze jednak sorry, ale nie mogę byc, ja aż z podziwu wyjść nie moglam że wierzy w takie pierdoły i jej trochę łeb zryłam, ale ona szła w zaparte.. Po kilku dniach, dzwoni że jednak ok.. Niestety ja już byłam tak w☠☠☠☠iona że tak namieszała, że się w sumie nie zgodziłam. Niby to zrozumiała ale niesmak pozostał. Ja też miałam ją brać na chrzestną ale po tej akcji jakoś mi się odechciało i stwierdziliśmy z tż że lepiej by była jego sister

Industria kiedyś będzie musiał być ten pierwszy raz, chyba im wcześniej tym będzie Ci łatwiej. Korzystaj z możliwości jak takie masz

Może diabełek został wypedzony i bejbus znów grzeczny

Dziewuchy czytam i czytam i nadrobić nie mogę!! Mam jeszcze 10 stron
Widzę, że nie jestem jedyna w tym temacie, masakra jak niektóre rzeczy są w ludziach zakorzenione, swoją drogą ciekawe czemu juz się czarownic nie pali na stosie, skoro ludzie wierzą jeszcze w takie rzeczy...

Tak mi szkoda tych płaczących maluszków wyobrażam sobie, że jak mnie cos boli to nie wiem co ze sobą zrobić, a co ma powiedzieć taki mały brzdąc dużo wytrwałości dziewczyny, to minie

Wczoraj w nocy też Franka strasznie bolał brzuch, nie usnął o swojej godzinie, zrobił dwie kupy, gdzie wieczorami lub w nocy raczej nigdy nie robił i jeszcze jak go przebierałam po kolejnej kupie, posikał się cały i musiałam dodatkowo przebrać pajaca, myślałam że oszaleje! Spał 6 godz i o 4.00 zrobił wielkie oczy i żadne usypianie na niego nie działało, ja nosiłam TŻ nosił aż się poddaliśmy i TŻ uśpił go w wózku...maskara!

Ale wy piszecie, nie idzie nadrobić
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 11:50   #1001
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Moj jadł o 22 potem o 4 a potem o 6.30. O 8 zaczela sie jazda z brzuszkiem. Aaa jak go o 6.15 przewijalam to mega mu sie ulało z tej 4, paw był zacny.

To chyba nie ma różnicy czy bym odbijała go czy nie bo mi sie strasznie rozbudza przy odbijaniu a i tak ulewa hmm

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ale jak ladnie spal
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Szuuu - testy na alergie pokarmowa są średnio wiarygodne do 3 roku życia.. Raczej się takim maluchom nie robi, chociaż któraś pediatra coś wspominała o tym niby..

________

W nocy pobudki co 2-3 godziny z płaczem.. Nie dość że prawie nic nie jem to jeszcze dziecko tyle płacze..
boszz takie malenstwo..szkoda z e nie moze powiedziec co je boli..
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Szuu strasznie ci wspolczuje. Patryk tak sie darl wczoraj w koncu padl po kapieli i nawet go na jedzenie nie budzilam. Trzymaj sie kochana jestesmy z toba

Moja dieta poszla w pi... jem to co mi sie nawinie z Patrykiem na rekach :/
On ma mega problem z zasypianiem jest spiacy ale ni chu... nie zasnie tak twardo zeby mozna bylo go odlozyc.

Monika mam wrazenie wlasnie ze im wiecej i czesciej podaje sie tak jak np.u nas bobotic to jest gorzej tez musimy zrobic przerwe.

Fartuch niezly klocuszek myslalam ze to Patryk jest grubaskiem

Groszko szuu nie musi miec klina wystarczy podlozyc cos pod materac od strony glowy np.zrolowany duzy recznik.
ja tez mialam mie diete a jem za trzech heeh
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
w końcu was nadrobilam Zosia śpi wiec zamiast tez kimac to was czytam jeszcze klub musze obczaić bo też dawno tam nie zagladalam

Postaram się odnieść do kilku ostatnio poruszanych tematów

Szuu przytulam oby ten lekarz coś pomógł

Co do tż - mój też bardzo dużo pracuje ale jak wraca to zawsze pyta jaki dzisiaj Zosia ma dzień i jak mam dość to ja zabiera a ja mogę się zająć sobą lub zrobić coś co nie dałam rady zrobić (wtedy nawet ugotowanie obiadu jest relaksem ) nie robi mi uwag co do mojego wyglądu a jak ja narzekam to twierdzi że przesadzam i takie tam choć ja wiem ze nie jest dobrze w czwartek mieliśmy 10 rocznicę ślubu dostałam piękny bukiet 30 czerwony roz i kolczyki aż się poryczyłam. No ale nie będę za dużo chwalić żeby nie było jak z naszymi maluchami pochwalone od razu się psują

Zosia nosi rozmiar 56 na szczepieniu ważyła 3880 wiec teraz pewnie coś koło 4 i też mam nadzieje ze zimę przesmigamy w gondoli.
Nocka u nas super cyc o 10 pobudka o 4 i o 7 także super ale wczoraj w dzień prawie nie spala

A i jeszcze jedno może coś doradźcie: mam problem ze starszą córa budzi się co noc ok 3-4 od 2 tygodni i nie może zasnoc przychodzi do nas placze jęczy czasami Zosia śpi a ta marudzi nie raz schodzi nam godzina zanim znowu zaśnie nie chce jej wpuszczać do naszego łóżka bo się przyzwyczai i będzie masakra ale nie mam już siły nie wiem co robić macie jakiś pomysł?
moj tez po awanturze troche sie ogarnal i mi pomaga

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Hej u nas nocka tez ok. Wczoraj po tych krzykach padła koło 20:00 potem nakarmiłam ja koło 23:00 I budzila sie 2 razy. Mam nadzieje ze dziś będzie lepszy dzień. Zbieram sie i idę załatwiać umiejscowienie mojego aktu ślubu w polskich księgach i muszę powymieniać wszystkie dokumenty na nazwisko męża. Potem dentysta
powodzenia u dentysty , moze Amy przyzwyczai sie do nowego otoczenia i bedzie ok

Cytat:
Aaaa to u mnie tez wiecznie balagan. Z tylkow sie nam sypie.
Znaczy naczynia zawsze w zmywarce lub pochowane wiec nie leza, wszystko sprzatamy na bieżąco. Ale kurz na szafkach i podlodze to jakas zmora. Codziennie to sprzatam i nadal syf. Kupiliśmy nowy odkurzacz i moze bedzie lepiej
u mnie tez balagan ale sprztam codziennie heheh

moja wczoraj miala gorszy dzien...wieczorem nie mogla zasnac..zasnela o 20 po spacerze, pozniej obudzila sie z placzem, wzielam ja na klate i polozylam sie na kanape..spalysmy do 21:30,pozniej polozylam ja do lozeczka i spala do 1.. zjadla i wstala o 5:40 ..i od 6 spala do 9-u mnie na klacie.. rano obudzila sie z usmiechem, zjadla, pogadalysmy sobie i od pol godziny spi..

Edytowane przez sylwusiach
Czas edycji: 2015-08-25 o 11:53
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:38   #1002
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Szuu- z karmieniem u nas byłoby super ale zawsze coś.. Teraz od dwóch dni bolą mnie sutki jak maly ssie. Takie mrowienie nieprzyjemne. I nie wiem dlaczego... Czytałam że to może być grzybica. Muszę kupić clotrimazolum i maltan znów bo nie wiem gdzie włożyłam. Może przejdzie.

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Monika- przykro mi że tak się męczycie...

U nas były karmienia po północy, o 4:30 i teraz o 7. Lubię to ��
O kurcze, u mnie to samo z sutkami tylko, że zawsze jeden?! Ide smarować maltanem
Cytat:
Ja w nocy nie odbijać właśnie dlatego że się wybudza. Ale moja prawie wcale nie ulewa .
Ja też. Odbijanie grozi wybudzeniem Franek też nie ulewa, nawet rzadko odbija

Ja już Frankowi zakładam 68, chyba że duże 62 ale gondole to dopiero późną jesienią pewnie zamienimy.

Edytowane przez Selis
Czas edycji: 2015-08-25 o 12:40
Stary 2015-08-25, 12:41   #1003
masija
Zakorzenienie

Hej .

Mała właśnie usnęła po 1,5 h jazdy więc się odzywam
Wczoraj było cudownie, no normalnie aż nie mogłam uwierzyć że mała jak nie je, to śpi albo gada ze mną.
Wstała po 18, kąpiel, 1,5h siedziała z tż i po 20 usnęła.
Ogólnie nocki ma dobre.

Ale dzisiaj znowu coś jej się dzieje

Współczuję Wam dziewczyny wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

szuuu daj znać co powiedział lekarz.

Czytałam, że narzekałyście na tż'tów.. współczuję takich syt.:/

My mieliśmy w niedzielę poważną rozmowę. Tylko u nas było na odwrót. Tż chce, żebym bardziej go obciążała Leną, żebym była iększą egoistką bo nie tylko chce bardziej uczestniczyć w naszym życiu ale chce mnie odciażyć bo widzi jak jestem bez życia. Non stop rozdrażniona albo zmęczona.
Dosłownie miał łzy w oczach jak mówił, że tęskni za taką mną wesołą, roześmianą i czułą
I że cholernie mu brakuje bliskości ale to akurat rozumie. Ale żebym chociaż się nie złościła jak chce mnie przytulić itp..

Powiem Wam, że naprawdę dużo mi dała ta rozmowa i od niedzieli jest naprawdę lepiej. No i ponadrabialiśmy

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:07   #1004
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Mój tż zamiast z nami do przychodni to zostawił mnie sama z dziećmi i pojechal kupic sobie telefon.. Potem zamiast wyrzucić śmieci wystawił je na balkon i teraz nie da się wyjść bo mrówki sobie wędrują.. Ubije, utluke i nie wiem co jeszcze zrobię.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:07   #1005
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej .

Wczoraj było cudownie, no normalnie aż nie mogłam uwierzyć że mała jak nie je, to śpi albo gada ze mną.
Ogólnie nocki ma dobre.

Współczuję Wam dziewczyny wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

My mieliśmy w niedzielę poważną rozmowę. Tylko u nas było na odwrót. Tż chce, żebym bardziej go obciążała Leną, żebym była iększą egoistką bo nie tylko chce bardziej uczestniczyć w naszym życiu ale chce mnie odciażyć bo widzi jak jestem bez życia. Non stop rozdrażniona albo zmęczona.
Dosłownie miał łzy w oczach jak mówił, że tęskni za taką mną wesołą, roześmianą i czułą
I że cholernie mu brakuje bliskości ale to akurat rozumie. Ale żebym chociaż się nie złościła jak chce mnie przytulić itp..

Powiem Wam, że naprawdę dużo mi dała ta rozmowa i od niedzieli jest naprawdę lepiej. No i ponadrabialiśmy
Cieszę się, że rozmowa Wam pomogła Tylko pogratulować takiego Tż

Nie zaszczepiliśmy Szymka przez te zielone kupy. Mam mu podawać przez tydzień dicoflor.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-08-25, 13:11   #1006
kejtiCe
Zakorzenienie

Masija, bardzo fajnie się czyta Twoje pozytywne posty i brawa dla Tz!!!
Ja też zmieniłam nastawienie do Tza, bo kiedyś był na imprezie i mojej koleżance powiedział, że ja nie daje mu pod opiekę dziecka, bo uważam że wszystko sama zrobię najlepiej.

Monika, współczuję... rzytul: mój szwagier jest taki sam.
22.06.2015
Stary 2015-08-25, 13:18   #1007
stina1983
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Jestem mamusią zaginioną, nie udzielam się ale regularnie staram się Was czytać

Postanowiłam napisać korzystając z wolnej chwili bo pisałyście o paru rzeczach, które mam, więc może komuś się to przyda.

Nawilżacz- Ja posiadam z firmy Gotie. Niestety nie wstawię wam linka bo coś komp mi szwankuje i nie chce wstawiać ikonek z tych powyżej. Typ to GNA-150 kupiony w electro.pl Bardzo fajny nawilżacz, ten strumień pary jest obrotowy i można ustawić w dowolnym kierunku, można go regulować, fajny wyświetlacz, para się nie osadza, nie jest mokro wokół, posiada duży zbiornik przez co nie trzeba ciągle uzupełniać. Wady- duży i tylko w kolorze czarnym, dość drogi-180 zł.

Pisałyście o torbach Skip Hop. Miałam kupić Duo Signature zdecydowałam się na Formę.Polecam bardzo pakowna, super opakowania na ciuchy i drobiazgi jedno i drugie na butelki termoizolacyjne. Torba bardzo przemyślana, dużo mieści. Ma fajne uchwyty na rączkę wózka i długie paski na ramię. Niestety zapakowana waży sporo ale to każda. Z wad to za tą cenę producent mógłby zrobić ją z lepszego materiału ( wykonana z materiału "kurtkowego" ) Wahałam się ale pomyślałam że przecież wykorzystam ją przez parę lat ( o ile się nie zepsuje ) bo można ją też fajnie wykorzystać potem, np. na wyjazd.

Ja mam do was pytanie

Jak rozwiązujecie sprawę porannego prysznica ? Pytanie może głupie ale ja na razie mogę kąpać się tylko wieczorem jak mój mały śpi mocnym snem i Tż jest w domu ( nie ma go cały dzień ) a czasem nawet muszę zabrać do łazienki elektroniczną nianię bo jestem sama. Włosów zazwyczaj nie suszę bo szkoda mi czasu ale za to rano wstaję jak Chopin bo mam długie włosy i bez modelowania mogę je co najwyżej spiąć w kucyk a i ta to wygląda kiepsko.

I tak się zastanawiam jak to rozwiązać bo chciałabym kiedyś kąpać się rano żeby wyglądać jak człowiek ( za niedługo muszę zawodowo wyjść do ludzi ). Włożenie syna w leżaczek raczej nie wchodzi w grę bo dostaje w nim szału.

Poradźcie :-D

Pozdrawiam i życzę zdrówka i uśmiechu dla Waszych pociech.
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:21   #1008
mehja
Zakorzenienie

My już po szczepieniu, nie było AŻ tak źle ale i tak mi szkoda było niuni. Była taka grzeczna u lekarza, smiala się do niej, gaworzyla.

Po rota faktycznie nie wolno całować dziecka i trzeba myc często rece

Tylko ją nie mogę wytrzymać bez całkowania jej!
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:22   #1009
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja jestem wyrodna matka, bo czasami zostawiam go samego na łóżku. Czasami usypiam go w wózku i stawiam w drzwiach od łazienki.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
My już po szczepieniu, nie było AŻ tak źle ale i tak mi szkoda było niuni. Była taka grzeczna u lekarza, smiala się do niej, gaworzyla.

22.06.2015
Stary 2015-08-25, 13:22   #1010
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż zamiast z nami do przychodni to zostawił mnie sama z dziećmi i pojechal kupic sobie telefon.. Potem zamiast wyrzucić śmieci wystawił je na balkon i teraz nie da się wyjść bo mrówki sobie wędrują.. Ubije, utluke i nie wiem co jeszcze zrobię.
Powies za jądra na latarni

Taka bym mojemu reprymende zrobiła ze głową mala.

Mieliśmy się szczepic w tym tyg ale nic z tego bo Blanka ma plesniawki.

Masija fajnie ze już jest lepiej.
Stary 2015-08-25, 13:24   #1011
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-08-25, 13:28   #1012
stina1983
Raczkowanie

A jeszcze o nosidle miałam napisać ( skleroza i totalne odmóżdżenie ) Kupiłam wczoraj Babasling na allegro. Robiłam 2 próby póki co nieudane. Pierwsze moje wrażenie to jest zrobione z bardzo grubego materiału więc na ciepłe dni odpada. Wykonane bardzo solidnie - konkretne klamry i szwy. Ogólnie fajnie ja je kupiam żeby nosić w domu bo ręce mam już do ziemi. Nie wiem czy młodemu będzie pasować bo bardzo się pręży na rękach. Mam nadzieję że nie wyrzuciłam pieniędzy w błoto
Stary 2015-08-25, 13:29   #1013
mehja
Zakorzenienie

Stina witaj. Ja rano po karmieniu klade mała do lozeczka i wlaczam jej karuzelke. To ją zajmuje na ok pół godz,które poswiecam na szybki prysznic, makijaż i zrobienie śniadania. Po karmieniu zawsze ma dobry humor więc wiem że polezy spokojnie
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:35   #1014
stina1983
Raczkowanie

Cytat:
Stina witaj. Ja rano po karmieniu klade mała do lozeczka i wlaczam jej karuzelke. To ją zajmuje na ok pół godz,które poswiecam na szybki prysznic, makijaż i zrobienie śniadania. Po karmieniu zawsze ma dobry humor więc wiem że polezy spokojnie

Dzięki za odpowiedź niestety u mnie chyba niewykonalne , syn ulewa i czasem kaszle ( śliną ) . Z leżeniem to czasem faktycznie poleży pół godziny a czasem 10 min i ryk.

Wiecie nie chodzi mi o pacykowanie się tylko czuję się już jak jaskiniowiec z tym kąpaniem :-(
Stary 2015-08-25, 13:36   #1015
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Hej .

Ogólnie nocki ma dobre.

Mam nadzieję, że teraz będzie coraz więcej tych pozytywnych dni i brawa dla TŻ, takie zachowania zawsze się opłacają dla nich, prawda?

Ja też nie moge narzekać na mojego TŻ, jest kochany dla mnie i dla Małego. Mówi, że nas kocha, wstaje w nocy jeśli mi już sił i cierpliwości brakuje pomimo tego, że pracuje od rana do wieczora. Teraz zmienił prace i musi się dużo nauczyć, jezdzi na szkolenia więc jak wychodzi o 9 to wraca po 23 i to jest jedyny minus w naszym związku...
Cytat:
Oooo a Twojemu należy się karny ku***
Cytat:

Super, że poszło tak sprawnie ojjj ja też uwielbiam mojego całować, szczególnie w szyjke
Cytat:
Ja jestem wyrodna matka, bo czasami zostawiam go samego na łóżku. Czasami usypiam go w wózku i stawiam w drzwiach od łazienki.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Ale że co, nie wolno?! Mój by nie spał w ogóle w dzień gdyby nie wózek, także tego...

I muszę się pochwalić, że nauka picia z butelki nie poszła w las, dziś Franek wypił 40 ml mleka z buteleczki
Stary 2015-08-25, 13:37   #1016
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Z jednej strony mam pokarm, tyle walczyłam o tą laktację, z waszą pomocą mi się udało. A z drugiej mam wrażenie, że tylko męczę dziecko. Jak widzę jak zwija się z bólu... on nie zna życia bez bólu... Na MM w szpitalu wrzeszczał, na piersi też wrzeszczy... Co to za życie dla niego jak wszystko co zje powoduje, że jego wykręca... dzisiaj kilka razy prawie mostek zrobił... Co to za życie w ciągłym bólu i strachu... I ten jego wzrok, zapłakane oczy, patrzy an mnie jakby wiedział że to moja wina
Strasznie smutno się to czyta ja wiem, że teraz slowa brzmiące będzie dobrze mało znaczą, ale to minie i jeszcze trochę i bedziesz z synkiem biegac cale dnie po dworze, spedzac je w piaskownicy i oboje będziecie mega uśmiechnięci jesteś cudowną mamą

Cytat:
My też 68 już jedziemy... Strach pomyśleć co będzie dalej

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Oo tak z pięknym dopiskiem special for you
No my też już roz 68 a ostatnio teściowa kupiła w auhan body na 74 i są w sam raz długaśną mam córcie

Cytat:
A ja właśnie mam pełno sprzątania... Nie wiem skąd to wszystko się bierze, wiecznie śmieci pełno, pełno naczyń...
Na obiad mam barszcz czerwony od mamy, ale oczywiście mój Tz nie lubi zup
Moj tez zup nie chce jesc

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:38   #1017
Marei
Zakorzenienie

Sylwusiach i myboy. Macie wspólną znajomą, czy to ktoś z od nas?
Stary 2015-08-25, 13:39   #1018
industria
Zakorzenienie

my już po szczepieniu. mała bardzo płakała przy wkłuciach ale potem ją przytuliłam i szybciutko sie uspokoiła..teraz odsypia

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
A czemu kochana Ty dopiero dziś masz szczepienie? Bo nie jestem na bieżąco...
mieliśmy isc 11.08 ale panie pielęgniarki od szczepien miały urlopy i kazano dopiero dzisiaj przyjść

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość

Ja już Frankowi zakładam 68, chyba że duże 62 .
oo mam tak samo z ubrankami. 68 lub duże 62
ostatnio miała ubrane jakieś body 74- ale ta rozmiarówka popieprzona jakaś

wogóle jak dziś ją pielęgniarka mierzyła to wyszło 59 cm
dziecko mi zmalało
nie wiem jakim cudem, jak sie urodziła to miała 60 a przecież widze jak urosła... chyba sie pani pielęgniarce centymetr obsunął

Cytat:
Hej .

oojej, ale masz kochanego faceta, no ideał

Cytat:

oo, nam nic nie powiedziali o tym całowaniu a też szczepiliśmy na rota.....też nie wiem jak wytrzymam
Stary 2015-08-25, 13:44   #1019
Princesika
Zakorzenienie

Stina ja mam spokojne dziecko, ktore sporo spi i w bujaczku lubi lezec a i tak porzuciłam poranny prysznic. Ja sie myję wieczorem a rano jak Mala ma drzemkę to myje wlosy, susze i maluje się; )

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ja kocham moje dziecko calowac w usteczka. Ona ma taki piekny zapach w buzi czasem wacham jej smoczek

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-08-25 o 13:47
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:45   #1020
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Ale że co, nie wolno?! Mój by nie spał w ogóle w dzień gdyby nie wózek, także tego...
To było odnośnie tego, że zostawiam go samego. U nas oczywiście wózek też gra pierwsze skrzypce.

Cytat:
Napisane przez Domincia_1987 Pokaż wiadomość

Moj tez zup nie chce jesc
A ja lubię zupy.. Sama już nie gotuję zup w ogóle.

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
my już po szczepieniu. mała bardzo płakała przy wkłuciach ale potem ją przytuliłam i szybciutko sie uspokoiła..teraz odsypia

wogóle jak dziś ją pielęgniarka mierzyła to wyszło 59 cm
dziecko mi zmalało
nie wiem jakim cudem, jak sie urodziła to miała 60 a przecież widze jak urosła... chyba sie pani pielęgniarce centymetr obsunął

Dobrze, że tak szybko się uspokoiła. Mój Wojtek to płakał jeszcze z 5 minut po...

Nie zmalało. W szpitalu mierzą centymetrem dokładnie wzdłuż nóg itd, a pielęgniarki nie mierzą długości tylko wzrost. Wojtek urodził się 59 cm, a na szczepieniu był 60 cm i się zapytałam czemu tak
22.06.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości