- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 12:38   #151
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

A mi jakos ciazko w to uwierzyc. Nie znam akurat osob z dyslekcja ale znam takie ktore nie raczkowaly i dyslekcji nie maja Ale zupelnie sie na tym nie znam....
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:39   #152
Soul89
Zadomowienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Do mnie akurat przemawia taki mechanizm, że jednak brak raczkowania może prowadzić do zaburzeń jakichkolwiek. Raczkowanie usprawnia funkcjonowanie obu półkul, bo jest to ruch naprzemienny. Może właśnie o to w tym wszystkim chodzi.
Ale tak naprawdę, to nie wiem jak to jest, bo to nie moja branża
Eee tam, mój młodszy brat nie raczkował po prostu któregoś dnia wstał i zaczął chodzić i żadnych zaburzeń u niego nigdy nie stwierdzono itp itd

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:44   #153
poznanianka1990
Zakorzenienie

dzikasliwka, czyli luteina może mieć wpływ na poziom cukru we krwi? Ja biorę 2 razy dziennie, ale dopochwowo.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:50   #154
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
o rany ja też nie znoszę przypinać firanek ale mój mąż niestety nie umie tego zrobić, zawsze mu krzywo wychodzi, ciekawe kto to zrobi teraz, bo wyprowadzamy się z kawalerki i wypadałoby tu trochę ogarnąć

to faktycznie duże autko, my chcieliśmy coś mniejszego, żeby mężowi było łatwiej jeździć i parkować, ale z drugiej strony jakiś bagażnik też jest potrzebny żeby się wózek mieścił. Stanęło na tej hondzie bo się trafiła dobra okazja, akurat ona bagażnik ma baaardzo pojemny

a co do przyszłego roku to jeszcze nie wiemy jak to rozegramy, czy mała pójdzie do żłobka czy może babcia/prababcia się nią zajmie.

my w Krakowie też mieszkamy na dobrze skomunikowanym osiedlu, poza tym korzystaliśmy dużo z rowerów wypożyczanych z wypożyczalni samoobsługowych. Ja do pracy bym chyba autem nie dojechała, bo trasa prowadzi przez najbardziej zakorkowane punkty miasta, ale na szczęście autobus ma tam oddzielny pas więc nie było źle a przy dziecku to wiadomo, już na komunikacji miejskiej trudno polegać, tym bardziej, że to będą zimowe dzieci. Pamiętam jakie były śnieżyce i mrozy w końcówce listopada 2010 (wtedy moja koleżanka rodziła córkę) - jakby w tym roku wypadła taka sama pogoda na mój termin to bym chyba w domu musiała rodzić gdyby mi przyszło jechać taksówką lub mpk
Mój mąż się śmieje, że jak lato takie upalne w tym roku, to jak zima dopier.... to się nie pozbieramy

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
dzikasliwka, czyli luteina może mieć wpływ na poziom cukru we krwi? Ja biorę 2 razy dziennie, ale dopochwowo.
Nawet wczoraj na wizycie u diabetologa o to zapytałam. Powiedziała, że może mieć to wpływ, bo to hormon ciążowy, a one mogą tak działać. Ja tak samo biorę 2 razy dziennie i mimo takiej samej diety, zaobserwowałam wzrost cukru u siebie na czczo. Wiążę to własnie z luteiną, ale pieron wie o co naprawdę cho!
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:56   #155
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
A mi jakos ciazko w to uwierzyc. Nie znam akurat osob z dyslekcja ale znam takie ktore nie raczkowaly i dyslekcji nie maja Ale zupelnie sie na tym nie znam....
Ja nie raczkowałam, a w podstawówce i lo wygrywałam konkursy ortograficzne. Pod ortografię podchodzą różne DYS. I wydaje mi się, że jest ze mną wszystko ok Nie wiem, co otoczenie myśli na ten temat

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-25 o 13:00
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 12:57   #156
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
Mój mąż się śmieje, że jak lato takie upalne w tym roku, to jak zima dopier.... to się nie pozbieramy
jest taka szansa oby tylko do grudnia jakoś było znośnie, żeby każda z nas zdążyła do szpitala i z powrotem do domu

wrzucam swój brzuch z dzisiaj, mam wrażenie, że dużo ostatnio urósł, ale nie mam czym zmierzyć, bo mąż gdzieś wyniósł metr.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0181.jpg (72,9 KB, 57 załadowań)
Stary 2015-08-25, 12:59   #157
poznanianka1990
Zakorzenienie

W takim razie koniecznie powiem o tym pani diabetolog. Jestem ciekawa w ogóle co ona powie. Mam nadzieję, że dieta wystarczy

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 13:07   #158
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
jest taka szansa oby tylko do grudnia jakoś było znośnie, żeby każda z nas zdążyła do szpitala i z powrotem do domu

wrzucam swój brzuch z dzisiaj, mam wrażenie, że dużo ostatnio urósł, ale nie mam czym zmierzyć, bo mąż gdzieś wyniósł metr.
Piękny brzusio ależ Ty chudziutka
Stary 2015-08-25, 13:14   #159
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Eee tam, mój młodszy brat nie raczkował po prostu któregoś dnia wstał i zaczął chodzić i żadnych zaburzeń u niego nigdy nie stwierdzono itp itd
To też piszą, że nie każdy nieraczkujący ma zaburzenia dysleksji, ale każdy z dysleksją nie raczkował
Dobra, nieważne
Dla mnie etap raczkowania tak, czy siak, jest bardzo ważny. Hania raczkowała, zobaczymy, jak będzie z drugą.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:18   #160
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Piękny brzusio ależ Ty chudziutka
dziękuję ale z tym drugim to przesadziłaś, spodnie, które mam na sobie są 2 rozmiary większe niż mój standardowy, dupka urosła jednak
Stary 2015-08-25, 13:21   #161
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

no piękny

Ja tam w zabobony generalnie nie wierzę i tego typu teorie raczej też Przerąbane życie tak wszędzie widzieć problem. Wolę się nastawiac pozytywnie
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 13:25   #162
czekooczekolada
Zakorzenienie

dzikasliwka nie biorę nic, ani duphastonu ani luteiny. tylko witaminki mamadha i tyle

mi znajoma mowila ze ta moja diabetolog zawsze daje insuline, tak w razie czego na wszelki wypadek.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-25, 13:28   #163
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję ale z tym drugim to przesadziłaś, spodnie, które mam na sobie są 2 rozmiary większe niż mój standardowy, dupka urosła jednak
To przed ciążą jeszcze szczuplejsza byłaś zazdroszczę
Stary 2015-08-25, 13:40   #164
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Cytat:

Ty jesteś w ciąży? Ślicznie wyglądasz!!

Dziewczyny pozwolę sobie wrzucić linki jakie znalazłam u wrześniówek o promocjach dla mam i dzieciaczków- gdzie i jakie aktualnie są-może się przydadzą?
http://promobaby.pl/
http://promocjedladzieci.pl/
http://mlekoipieluszki.pl/

Słucham Katie Melua i mała jak kopała tak chyba zasnęła.

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 13:52   #165
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Ty jesteś w ciąży? Ślicznie wyglądasz!!

Dziewczyny pozwolę sobie wrzucić linki jakie znalazłam u wrześniówek o promocjach dla mam i dzieciaczków- gdzie i jakie aktualnie są-może się przydadzą?
http://promobaby.pl/
http://promocjedladzieci.pl/
http://mlekoipieluszki.pl/

Słucham Katie Melua i mała jak kopała tak chyba zasnęła.
Świetne strony nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:13   #166
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cynamon te drewniane też są śliczne, wszystko zależy do jakiego pokoiku się szuka Mnie nie trzymanie zdarzyło się trzy razy, zawsze miałam pełny pęcherz i akurat musiało mi się kichnąć

dzikasliwka tak, misia idzie kupić na wojewódzkiej Też już dałam siostrom cynk

Dziewczyny trzymam kciuki za konkurs, też brałam w nim udział bo wózek babetto to moje ciche marzenie

Iclosemyeyes super, że kupiliście auto. Bardzo teraz się przyda My mamy dwa odkąd 3 lata temu zdałam prawko, ja mam deawoo nubire kombi a mąż jeździ deawoo leganzą Bardzo to życie ułatwia Wyglądasz ślicznie Powiem nie skromnie, że wszystkim nam ciąża służy

fasterka oby udało wam się spełnić plany z mieszkaniem Też płacę kredyt ale nie zamieniłabym to na nic innego

Lexie powodzenia I pochwal się potem jak wyszedł pokoik

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:18   #167
Amelia16
Zadomowienie

Odkryłamw okolicy nowy sh i dziś trafiłam na wyprzedaże -75%!!! Dorwałam takie perełki dla Helenki i drugiej córci, że wow, za 7 rzeczy dałam 14,25 zł Od teraz co wtorek idę na łowy, żal za +/- 2 złote nie wziąć skarbu z metką jeszcze...Moja Mama się dziwi po co mi tyle, ale po Helence ubranka mam na całkiem inne pory roku bo rodziła się w maju o ile bodziaki, półśpiochy, jakieś bluzeczki zdadzą egzamin niezależenie od pory roku, to np. mam pełno letnich sukieneczek na 56-62, których nie założę teraz Małej w grudniu czy styczniu... Z kolei jak przyjdzie wiosna i Mała będzie wchodziła w 68-74, to po Heli mam typowo zimowe ubranka: bluzy, długie rękawy, ocieplane spodenki, welurowe sukieneczki i rajtuzy tak śmiesznie....

Lexie
cieszę się, że dobre nowiny po wizycie, oby upławy szybko zniknęły

Fasterka
najpiękniejsza komoda, w ogóle kocham białe mebelki dla maluszków, moja słabość i cieszę się, że dogadaliście się tak fajnie z właścicielką mieszkania, wspominałaś, że trafiliście na miłą babkę

Soul gratuluję wygranej!!! Fajny zestaw gadżetów, zawsze się przyda

Cynamon przyznam się, że ja przez ostatnie dni gdzie Mała była jakoś felernie ułożona i ciągle latałam do wc to parę razy popuściłam po parę kropelek... Tu czułam, że zaczyna się wiercenie, za chwilę kichnęłam i po sprawie Nic z tym nie robiłam, wstydliwa sprawa. No i niestety co ciąża to inne samopoczucie, chociaż dwie poprzednie przeszłam tanecznym krokiem to ta jest najcięższa w obejściu, wejście na pierwsze piętro jest wysiłkiem, chociaż idę kroczek za kroczkiem razem z Helą....

Iclosemyeyes gratuluję zakupu autka, nic się nie chwaliłaś skromnisio będzie czym na porodówkę jechać A brzuszek wow, jaki już okrąglinek!!! Pięknota, mnie się wydaje, że mam mniejszy od Ciebie
Stary 2015-08-25, 14:30   #168
poznanianka1990
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, śliczny brzuszek

Właśnie gotuję pyszny obiadek Klopsiki gotowane w sosie ogórkowym A dla męża tradycyjne mielone smażone, bo on gotowanego mięsa nie lubi.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-25, 14:37   #169
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, Amelia, Wlasnie, mi się zdarzyło raz w nocy popuscic i zauważam ze rano po skorzystaniu z toalety jak założę z powrotem dół od piżamy bez majtek i wkładki to zawsze coś tam jeszcze "bezwiednie" poleci, w ciagu dnia nosze wkładki ze względu na obfity śluz to nie zauwazam nic, jak mi zostanie po porodzie albo wręcz się nasili to pójdę na zabieg
Stary 2015-08-25, 14:43   #170
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, śliczny brzuszek

Właśnie gotuję pyszny obiadek Klopsiki gotowane w sosie ogórkowym A dla męża tradycyjne mielone smażone, bo on gotowanego mięsa nie lubi.
Ja właśnie zrobiłam ryż z kurczakiem i sosem slodko-kwaśnym ale mój mąż stwierdził że jest za słodki
Stary 2015-08-25, 14:46   #171
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Srebrna_smuga, Amelia, Wlasnie, mi się zdarzyło raz w nocy popuscic i zauważam ze rano po skorzystaniu z toalety jak założę z powrotem dół od piżamy bez majtek i wkładki to zawsze coś tam jeszcze "bezwiednie" poleci, w ciagu dnia nosze wkładki ze względu na obfity śluz to nie zauwazam nic, jak mi zostanie po porodzie albo wręcz się nasili to pójdę na zabieg
Ja ostatnio jak kichnelam to mi się popuscilo😕trochę się wystraszylam zaczęłam ćwiczyć mięśnie kegla, jak na razie mam spokój. Ciekawe jak będzie dalej trochę się boję ze na późniejszym etapie ciąży będzie gorzej. No i mam lęk przed kichaniem 😆
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:48   #172
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio jak kichnelam to mi się popuscilo😕trochę się wystraszylam zaczęłam ćwiczyć mięśnie kegla, jak na razie mam spokój. Ciekawe jak będzie dalej trochę się boję ze na późniejszym etapie ciąży będzie gorzej. No i mam lęk przed kichaniem 😆
U mnie raz się zdarzyło podczas napadu śmiechu. Poleciała kropelka. Mam nadzieję, że to chwilowe

Stary 2015-08-25, 14:49   #173
Amelia16
Zadomowienie

Myślę, że sporą rolę odgrywa tu nacisk i ułożenie maluszka, może mała mimo, że jest główkowo jak poprzednio synek to ma jakąś trochę inną pozycję? Może bardziej uciska pęcherz? Tak jak pisałaś, sama widzisz, że przy tej ciąży czujesz się gorzej i już kroczysz jak pingwin, więc może ułożenie ma po prostu bardziej dokuczliwe i powoduje ten cały dyskomfort Ja też np. nie popuszczę jak leżę, albo czuję, że kichnę albo chcę się zaśmiać i usiądę, tylko jak długo jestem na nogach i czuję, że Mała wojuje w jakiejś dziwnej pozycji. Napewno minie po porodzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-25, 14:51   #174
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
U mnie raz się zdarzyło podczas napadu śmiechu. Poleciała kropelka. Mam nadzieję, że to chwilowe

I ja mam taką nadzieję, tylko u mnie nie była to kropelka hehe trochę się polalo, w szoku byłam. Dobrze ze nikt tego nie widzial😆
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 14:52   #175
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Ja właśnie zrobiłam ryż z kurczakiem i sosem slodko-kwaśnym ale mój mąż stwierdził że jest za słodki
Ja też mam coś nie halo z przyprawianiem. Wcześniej mąż narzekał, że jedzenie jest mdłe, a ostatnio dostał zgagi po moim mięsku Chyba było za ostre. Przyniósł też leczo od teściowej. Podobno mega ostre. Moje kubki smakowe nawet nie zarejestrowały tej ostrości

Stary 2015-08-25, 15:06   #176
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam coś nie halo z przyprawianiem. Wcześniej mąż narzekał, że jedzenie jest mdłe, a ostatnio dostał zgagi po moim mięsku Chyba było za ostre. Przyniósł też leczo od teściowej. Podobno mega ostre. Moje kubki smakowe nawet nie zarejestrowały tej ostrości

Mój tz z domu wyniósł wszech obecne przyprawy zastępowane solą. Tyle co u nich się soli to tak jakby za darmo ta sól z kopalni dostawali. U mnie znowu wszystko bardzo pikantne więc ciężko mi przy nim znaleźć złoty srodek, ale ze za słodkie.... A za chwilę popil energetykiem pfff niech sam sobie gotuję
Stary 2015-08-25, 15:14   #177
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Mój tz z domu wyniósł wszech obecne przyprawy zastępowane solą. Tyle co u nich się soli to tak jakby za darmo ta sól z kopalni dostawali. U mnie znowu wszystko bardzo pikantne więc ciężko mi przy nim znaleźć złoty srodek, ale ze za słodkie.... A za chwilę popil energetykiem pfff niech sam sobie gotuję
Mój też kocha sól. Dla mnie jest to coś strasznego, bo ja soli nienawidzę. Tak jak słodkiego. Oboje rodzice palili, a wiadomo, że wtedy smaki są przytłumione i ludzie doprawiają bardziej. Mam tak samo z babcią. Fasolka z przesolonej wody, kalafior i brokuł też. Okropność. Teraz jakoś się przed tym bronię, bo jestem w ciąży i mam trochę za duże ciśnienie, a potem przy karmieniu (mam nadzieję, że piersią), też będę musiała uważać na to, co jem. Ale aż się boję nawrotów wojen kuchennych po okresie ochronnym. Mam nadzieję, że sam się przyzwyczai do takiego jedzenia po tak długim czasie.

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-08-25 o 15:15
Stary 2015-08-25, 15:19   #178
agne19s
Zadomowienie

Cytat:
Mój też kocha sól. Dla mnie jest to coś strasznego, bo ja soli nienawidzę. Tak jak słodkiego. Oboje rodzice palili, a wiadomo, że wtedy smaki są przytłumione i ludzie doprawiają bardziej. Mam tak samo z babcią. Fasolka z przesolonej wody, kalafior i brokuł też. Okropność. Teraz jakoś się przed tym bronię, bo jestem w ciąży i mam trochę za duże ciśnienie, a potem przy karmieniu (mam nadzieję, że piersią), też będę musiała uważać na to, co jem. Ale aż się boję nawrotów wojen kuchennych po okresie ochronnym. Mam nadzieję, że sam się przyzwyczai do takiego jedzenia po tak długim czasie.

Pierwsze słyszę że ludzie palący mniej czują smak ale to ma sens! Moja mama od lat pali i wodę do ziemniaków ryżu pierogów makaronu i innych gotowanych rzeczy musi mieć mocno solona co dla mnie wogole nie ma potrzeby. Chciałabym kiedyś całkowicie wyzbyc się soli ale nie wiem czy jest to mozliwe.
Stary 2015-08-25, 15:20   #179
Gaabbi
Wtajemniczenie

Pytanie do Dziewczyn, które zamierzają karmić piersią.
Czy używacie antyperspirantów?
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 15:32   #180
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Pytanie do Dziewczyn, które zamierzają karmić piersią.
Czy używacie antyperspirantów?
Tak, ja używam blokera ziaji, ale to się stosuje 1-2 razy w tygodniu. A czemu pytasz?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości