Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-25, 20:19   #1111
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Aika a Amy nie ma przypadkiem zimnych raczek??? pamietasz stare fotografie i dzieci w becikach??? no szalenstwo.. dziecka wcale nie bylo widac

dziewczyy to sie nacierpialyscie z cewnikowaniem..ale czego nie robi sie dla dziecka
Stary 2015-08-25, 20:30   #1112
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Slini sie ?? Bo zastanawiam sie czy u nas tez przypadkiem cos sie nie zaczyna.
u mnie też wkłada rączki do buzi i się ślini, ale czytałam że to normalne bo maluch poznaje swoje ciało
Stary 2015-08-25, 20:34   #1113
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
u mnie też wkłada rączki do buzi i się ślini, ale czytałam że to normalne bo maluch poznaje swoje ciało
moja jak juz jest bardzo spiaca to ssie paluszki prawej reki alewa po wloskach sie glaszcze a jak glodna to tez ssie paluchy..slini sie strasznie ostatnio myslalyscie o kupnie jakichs gryzakow maluchom?
Stary 2015-08-25, 20:35   #1114
kaczuszka1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Moja znowu cały dzień śpi, próbuje ją teraz obudzić bo w nocy mi nie będzie spala!
A moja dzisiaj na Amfie... No bez kitu :/ spała przez cały dzień może 30min?? Teraz zasypia, ale równiez zaczynam podejrzewać zeby, ręka w buzi slinotok i jęczenie.. jutro to szczepienie nieszczęsne.. muszę ją dopucowac, was nie stresuja wizyty u pediatry?? Po ostatniej gdzie kazała mi ją codziennie balsamowac i myć w krochmalu bez powodu to mam stresa że TZowi coś nagada... :/ no i pewnie się przywali że tz na szczepieniu a nie matka... Oj kij tam, nie mogę słuchać jak ona się tak zanosi i już

Szuuu kochana, super wieści jeżeli chodzi o Konradka, będzie już co raz lepiej a Ty zamawiaj mega pizzę i sama zjedz całą!! bidulka
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:46   #1115
country111
Zakorzenienie

Hej czytam was caly dzien. Jak jest z sauna i jacuzi przy kp mozna czy nie bardzo?
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:47   #1116
Domincia_1987
Zadomowienie

[QUOTE=Aika213;52537766]
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

Mnie tez cewnikowanie przy proznociagu ale nawet nic nie poczułam
Mnie też cewnikowali przed niespodziewanym cc, ale w sumie wtedy już miałam takie skurcze, że nawet poza nimi nic nie czułam.

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Ja tez myje pomiędzy wargami, tak jak napisała industria, jak się porządnie obsra to kupa is everywhere więc nie wyobrażam sobie tego nie myć :p

Byliśmy na spacerku z tż i po powrocie stwierdziłam że idę pobiegać, w końcu musi być ten pierwszy raz. Zrobiłam 2 km, zmachalam się, że hej. W październiku chciałabym wziąć udział w biegu na 10 km (rok temu chciałam ale zaszlam w ciążę już), muszę zacząć trenować, bo na razie to :dupa: nie kondycja. A z tż się założyliśmy, czy mi pierwszej uda się zrobić pupę i uda czy jemu kratę na brzuchu. Termin do końca roku, przegrany funduje kolacje
My też myjemy miedzy wargami, nawet jak zrobi czasem kupe to trzeba ją tam doprowadzić do porządku, moim zdaniem trzeba myc.

szuu dobre wiesci, jeszcze troszkę i wszystko z czasem bedzie lepiej i lepiej ja też juz czekam kiedy bedziekoniec kolek, ale i tak już jest o niebo lepiej niż bylo

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:48   #1117
country111
Zakorzenienie

Szuu dbaj o siebie
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:50   #1118
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Selis moja nie trzyma sztywno. Tzn jak jest na rękach to fajnie trzyma głowę ale lezac na brzuchu prawie wcale, w ogole jej sie nie chce

Co do Tz to moj naprawde jest cudowny, mega docenia moja prace w domu i nawet czasem mowi, ze mega ciezko pracuje w domu i docenia to, ze w domu czysto, codzienie jest obiad, ja wymalowana i ogarnieta, a jeszcze sporo robie przy dofinansowaniu

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

A co do drugiego dziecka to tak jak Masija mam z mieszkaniem. Jak sie drugie pojawi to musimy kupic inne mieszkanie bo nie zmiescimy sie w tym.
Moja też na brzuchu nie podnosi głowy tylko się drze, a na rękach bardzo ładnie trzyma

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
No to tak.

Gastroenterolog ma termin dopiero na 22.09.

Mały wazy 5400, w zeszłym tyg było 5180.

Położna mówi, ze to na 100% kolki i trzeba przetrwać. I mam jesc wszystko bo coraz gorzej wyglądam a jak mnie wcześniej namawiała na mm tak teraz powiedziała ze przy takim przybieraniu na wadze mam sie popukać w czoło bo tak wygodnie jak przy kp mi nie bedzie a i dla małego to najlepsze. A krostki to hormonalne na bank.

Potem poszłam do gin. Najpierw nie chciała mi zrobic cytologii przy takim stanie szyjki, zrobiła mi usg ale jak zapytałam o spirale to chciała mi juz teraz zaraz robić za 400 zł i jakoś jej szyjka w strzępach w tym nie przeszkadzała
Na koniec powiedziała ze bardzo zle wyglądam i dostałam skierowanie na morfologię, tsh i mocz.

W końcu zeszlam do pediatry i bardzo długo oglądała małego i powiedziała ze jakby to była nietolerancja to by wyszło w kale. Ze skoro debridat nie pomógł to widocznie to musi byc kolka i teraz juz jest pewna tej kolki. Kazała odstawić espunisan skoro nie działa, delicol, debridat tez i multilac rownież. Mam dawać tylko przed każdym posiłkiem bobotic forte 3 krople lub sab simplex bo powiedziałam ze mam. I mam jesc WSZYSTKO w granicach rozsądku, te krosty nie sa alergiczne, brak typowych dla alergii zmian skórnych i tak naprawdę sytuacje moze uratować tylko czas bo to na 100% kolki. I "na Boga" mam zacząć jesc tak jak na poczatku po porodzie (jadłam wszystko) bo jakoś mizernie wyglądam. I absolutnie nie mam rezygnować z kp bo to jest to co najlepsze moge dać małemu. A kolki miną, a nie wybaczyłbym sobie po takiej walce z laktacja jakby mi zanikło mleko bo zaczęłabym dawać małemu preparat mlekozastępczy a kolki by nie minęły.

Także dzis wszyscy tylko mówili mi jak zle wyglądam i ze to kolki i ze samo przejdzie.

Zeby było śmiesznie to konrad dzis prawie w ogole nie płacze, tylko spi, bawi sie i je, jakby mi ktos dziecko podmoenil w tej przychodni

Ide was nadrabiać bo mam 90 postów!! Jesteście szalone!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bardzo podoba mi się ta lekarka a raczej to co mówi dobrze ze to "tylko" kolki, minie na pewno.. A Ty dbaj o siebie

Mi też mama ciągle powtarza ze źle wyglądam, mam since.. Okazało się ze mam sporą anemie... Kuracja żelazem min pół roku .

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Mój generalnie ma więcej cierpliwości.. Ale kiedyś już nie wiedział co robić i chciał mi ją oddać a ja coś tam robiłam. Powiedziałam mu ze mnie się nikt nie pyta czy mam siłę,czy daje rade i czy wiem co robic

No...ma szczęście nawrzucaj mu jeszcze do glowy

NIE MA najlepszego wieku. Wiele razy pisałam że mam starsza siostra i mamy super kontakt etc...mój tz ma brata 5 lat starszego i żyli/żyją jak pies z kotem. Szwagier ma siostre rok starsza i pies z kotem to mało powiedziane. Przyjaciółka ma rok starsza siostre i teraz jest ok ale jak miałyśmy lat "naście" to nie były zadowolone że wszędzie rodzice wysyłali je razem. Także bywa z tym bardzo różnie... Poza tym nie wiem czy najważniejsze jest to żeby dzieci się super dogadywaly jak mają lat 3,5 czy 10...bo dzieci to dzieci...lepiej czy gorzej ale się dogadaja...ważne jak będzie to wyglądać później.. Bo nas kiedyś zabraknie..

Tak...teraz już bardzo sztywno
Zgadzam się, nie ma idealnego wieku.. Myślę ze ważne jest też żeby wychować dzieci tak żeby sobie pomagały itd.. Ja mam brata 3 lata młodszego.. Wcześniej jak to dzieci, były kłótnie, bicie itd.. Ale jako starsza siostra zawsze stawałam w jego obronie, bilam innych jak coś mu robili teraz on jako już dorosły "facet" broni mnie w razie w, wiem ze mogę zawsze do niego zadzwonic i mi pomoże.. A czasem sobie do nas wpada ot tak znów mój tz ma brata rok młodszego i 3 lata.. Nie mają praktycznie wgl kontaktu .

Cytat:
Ja zawsze podziwiała ludzi którzy świadomie decydowali się na tak mała różnice wieku. Ja jestem zbyt wygodna, z dwójka maluchow byłoby ciężko dlatego najpierw odvhowalismy jedno i gdy jest już samodzielne w każdej kwestii to pomyslelismy o drugim

czytałam kiedyś że jakie beda stosunki między rodzeństwem duży wpływ ma wychowanie, to nie od różnicy wieku zależy czy dzieci będą zżyte że sobą tylko od rodziców.
Haha ja tak samo.. Zawsze mówiłam ze chce mieć drugie jak Blanka będzie miała 10 lat. Już taka w pełni samodzielna.. Ale poczulam ze jest samotna i musi mieć rodzeństwo wcześniej..

Cytat:
Mam pytanie do mam dziewczynek: czy okolice intymne myjecie tylko z wierzchu między wargami też? znalazłam sprzeczne opinie

jednak higiena chłopca była łatwiejsza
Myje.. Wiadomo nie grzebie jak w kopalni ale balabyn się ze nie umyta miałaby jakieś coś w końcu tam wlazi kupa..

Cytat:
Sylwusiach wysłałam ci na pw link do mojego fb

Dziewczyny a co z Gabisun?
Też myślałam o niej ostatnio..

[QUOTE=Aika213;52537766]
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

Mnie tez cewnikowanie przy proznociagu ale nawet nic nie poczułam

Moja mama przechodzi sama siebie. Przykrywa mi dziecko cały czad kocykiem polarowym aż po szyje bo twierdzi ze jej zimno. W kąpieli chyba z 10 pieluszek pod główkę bo uszka sie zamocza.
Haha dziś moja teściowa o jesu ona śpi przy otwartym oknie.. Ale już to przerabialam przy Blance i zlewam..
Ale wkurza mnie czymś innym.. Cały czas przyczepia sie do mojego mleka.. Ze mam za mało że mam za chude, ze lena się nienajada i dlatego płacze, Żebym butelkę dała.. Nosz kuzwa.. Wtf.

No ale dzisiejszy dzień uważam za udany.. Lena drogę do wawy (60km) nie spała a obserwowala, tam trochę podjadla i 50km spała.. Na miejscu kupa, cyc śmiechy z moim tatą.. I powrót caaale 110km spała. Auto kupione. Kawał fury, super, zbieram na takie ja kupiłam auto, trafiłam na promo w h&m dla Blanki i przyszedł macierzynski

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 20:51   #1119
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Moja znowu cały dzień śpi, próbuje ją teraz obudzić bo w nocy mi nie będzie spala!
Mehja moja to samo. Spi caly dzien.
Stary 2015-08-25, 20:56   #1120
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Tak. Wszystko do buzi. To normalne. Ale że ryczy a kolek (chyba) nie ma to podejrzewan zęby

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Szuu dopiero zobaczyłam w jakim czasie Konradek przybrał. Kochana, przy kp to pięknie! A ty myślałaś nad rezygnacją...
U nas to samiutko dzisiaj tak dossal sie tz do reki ze mial odcisk jakby go ktos ugryzl i mowi ze ma takie twarde dziasla jak niewiem :/ ja mialam zeby juz w 5 msc. Moze u nas to nie kolki a zeby faktycznie :/

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Kurde, wiecie co... Kilka dni temu gdzieś natrafiłam na jakiś artykuł, gdzie babka wypowiadała się na temat rozszerzania diety i było tam napisane, że zalecenia WHO o wyłącznym karmieniu piersią oparte są o dzieci z Afryki, dla których pokarm matki jest jedynym pożywieniem przez długi czas, a w krajach europejskich spokojnie można wprowadzać wcześniej.
I nie mogę go znaleźć teraz..

A syn Maksa z Na wspólnej ma nasze wątkowe smoczki LOVI I love Daddy
Mowilam to mojej mamie to sie smiala ze Wiktorek odgapil od nas
Stary 2015-08-25, 21:01   #1121
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Marei - już myślałam żeby sprzedać wózek i fajna chuste kupić. Jedyna nadzieja w spacerówce.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:05   #1122
sylwusiach
Zakorzenienie

[QUOTE=k a j a;52538656]Moja też na brzuchu nie podnosi głowy tylko się drze, a na rękach bardzo ładnie trzyma

Bardzo podoba mi się ta lekarka a raczej to co mówi dobrze ze to "tylko" kolki, minie na pewno.. A Ty dbaj o siebie

Mi też mama ciągle powtarza ze źle wyglądam, mam since.. Okazało się ze mam sporą anemie... Kuracja żelazem min pół roku .

Zgadzam się, nie ma idealnego wieku.. Myślę ze ważne jest też żeby wychować dzieci tak żeby sobie pomagały itd.. Ja mam brata 3 lata młodszego.. Wcześniej jak to dzieci, były kłótnie, bicie itd.. Ale jako starsza siostra zawsze stawałam w jego obronie, bilam innych jak coś mu robili teraz on jako już dorosły "facet" broni mnie w razie w, wiem ze mogę zawsze do niego zadzwonic i mi pomoże.. A czasem sobie do nas wpada ot tak znów mój tz ma brata rok młodszego i 3 lata.. Nie mają praktycznie wgl kontaktu .

Haha ja tak samo.. Zawsze mówiłam ze chce mieć drugie jak Blanka będzie miała 10 lat. Już taka w pełni samodzielna.. Ale poczulam ze jest samotna i musi mieć rodzeństwo wcześniej..

Myje.. Wiadomo nie grzebie jak w kopalni ale balabyn się ze nie umyta miałaby jakieś coś w końcu tam wlazi kupa..

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość

Haha dziś moja teściowa o jesu ona śpi przy otwartym oknie.. Ale już to przerabialam przy Blance i zlewam..
Ale wkurza mnie czymś innym.. Cały czas przyczepia sie do mojego mleka.. Ze mam za mało że mam za chude, ze lena się nienajada i dlatego płacze, Żebym butelkę dała.. Nosz kuzwa.. Wtf.

No ale dzisiejszy dzień uważam za udany.. Lena drogę do wawy (60km) nie spała a obserwowala, tam trochę podjadla i 50km spała.. Na miejscu kupa, cyc śmiechy z moim tatą.. I powrót caaale 110km spała. Auto kupione. Kawał fury, super, zbieram na takie ja kupiłam auto, trafiłam na promo w h&m dla Blanki i przyszedł macierzynski

dzielna dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mehja moja to samo. Spi caly dzien.
moja tez
Cytat:
U nas to samiutko dzisiaj tak dossal sie tz do reki ze mial odcisk jakby go ktos ugryzl i mowi ze ma takie twarde dziasla jak niewiem :/ ja mialam zeby juz w 5 msc. Moze u nas to nie kolki a zeby faktycznie :/

u was juz 3 mc czy juz wiecej nawet? wiec wszystko mozliwe
Stary 2015-08-25, 21:07   #1123
Cos_
Zakorzenienie

[QUOTE=sylwusiach;52538882]
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Moja też na brzuchu nie podnosi głowy tylko się drze, a na rękach bardzo ładnie trzyma

dzielna dziewczynka

moja tez

u was juz 3 mc czy juz wiecej nawet? wiec wszystko mozliwe
No juz 3 i pol
Stary 2015-08-25, 21:07   #1124
sylwusiach
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Marei - już myślałam żeby sprzedać wózek i fajna chuste kupić. Jedyna nadzieja w spacerówce.
wlasnie zastanawialam sie nad nosidelkiem TZ nosilby mala
Stary 2015-08-25, 21:09   #1125
sylwka321
Wtajemniczenie

Po kąpieli zrobiłam masaż i chciałam dać cyca.. Taki cyrk mi zrobiła, że uspokoić jej nie mogłam... Zmęczona już była, przed kąpielą prawie kimala. Uspokoiła się na rekach, położyłam do łóżeczka i w końcu zasnela...

Kaja co za fura
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:13   #1126
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Bo jak pilnowała go w sobotę i trochę kwękał, to go wzięła i się uspokoił, więc wywnioskowała, że on już jest nauczony.
Jakie to straszne że dziecko uspokaja się czując czyjąś bliskość... Uwielbiam takie teorie

A co do pieluch to mój nadal nie całkiem odpieluchowany ale kup w pieluchy nie robi od kiedy miał niewiele ponad rok. Nie wyobrażam sobie takiego wielkością szorowac teraz...
Stary 2015-08-25, 21:13   #1127
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Hej .

Mała właśnie usnęła po 1,5 h jazdy więc się odzywam
Wczoraj było cudownie, no normalnie aż nie mogłam uwierzyć że mała jak nie je, to śpi albo gada ze mną.
Wstała po 18, kąpiel, 1,5h siedziała z tż i po 20 usnęła.
Ogólnie nocki ma dobre.

Ale dzisiaj znowu coś jej się dzieje

Współczuję Wam dziewczyny wiem przez co przechodzicie i naprawdę aż płakać się chce jak jeszcze czytam o waszych problemach z maluchami

szuuu daj znać co powiedział lekarz.

Czytałam, że narzekałyście na tż'tów.. współczuję takich syt.:/

My mieliśmy w niedzielę poważną rozmowę. Tylko u nas było na odwrót. Tż chce, żebym bardziej go obciążała Leną, żebym była iększą egoistką bo nie tylko chce bardziej uczestniczyć w naszym życiu ale chce mnie odciażyć bo widzi jak jestem bez życia. Non stop rozdrażniona albo zmęczona.
Dosłownie miał łzy w oczach jak mówił, że tęskni za taką mną wesołą, roześmianą i czułą
I że cholernie mu brakuje bliskości ale to akurat rozumie. Ale żebym chociaż się nie złościła jak chce mnie przytulić itp..

Powiem Wam, że naprawdę dużo mi dała ta rozmowa i od niedzieli jest naprawdę lepiej. No i ponadrabialiśmy

Super ze sobie tak porozmawialiscie z Tz U nas tez juz dobrze

Cytat:
Mój tż zamiast z nami do przychodni to zostawił mnie sama z dziećmi i pojechal kupic sobie telefon.. Potem zamiast wyrzucić śmieci wystawił je na balkon i teraz nie da się wyjść bo mrówki sobie wędrują.. Ubije, utluke i nie wiem co jeszcze zrobię.

Cytat:
My już po szczepieniu, nie było AŻ tak źle ale i tak mi szkoda było niuni. Była taka grzeczna u lekarza, smiala się do niej, gaworzyla.

Po rota faktycznie nie wolno całować dziecka i trzeba myc często rece

Tylko ją nie mogę wytrzymać bez całkowania jej!

Oo my szczepilismy na Rota i nic nie mówili ze nie wolno całować

Cytat:
dziewczyny za jaki czas chcecie kolejne dziecko? Jaka waszym zdaniem jest idealna różnica wieku? Chciałabym drugie dziecko tylko się zastanawiam kiedy najlepiej, czy od razu i szybko odchować, czy za pare lat znów pakować się w pieluchy... Nie chcę by Michał był jedynakiem..

Mysle ze jak Julek skończy 2 lata to zaczniemy sie starać o ile kasa i sytuacja mieszkaniowa pozwolą

Cytat:
Kurde, wiecie co... Kilka dni temu gdzieś natrafiłam na jakiś artykuł, gdzie babka wypowiadała się na temat rozszerzania diety i było tam napisane, że zalecenia WHO o wyłącznym karmieniu piersią oparte są o dzieci z Afryki, dla których pokarm matki jest jedynym pożywieniem przez długi czas, a w krajach europejskich spokojnie można wprowadzać wcześniej.

Jasne ze mozna wczesniej tylko po co

Mysle ze gdyby tak było to WHO by uściślilo ze dzieciom chowanym w "cywilizacji" zaleca sue wczesniej bo pokarm matki jest niewystarczający. Do pół roku jest wystarczający dlatego te zalecenia sie zmieniły

Ale poszalalyscie z tym pisaniem
My sie dzisiaj namiętnie z Młodym chustowalismy, o 14 wyszłam z domu zanieść dyplom do pracy zeby mi urlop przeliczyli wróciłam o 17, Młody cały ten czas przesiedział w chuście, głownie spał

Teraz juz śpi ja idę ćwiczyć potem kąpiel i godzinka dla mnie buszowania po necie

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:19   #1128
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:

Mi się wydaje że do rozszerzania diety trzeba podejść bardzo indywidualnie. Mało dzieci 4 miesięcznych jest na prawdę gotowych na posiłki stałe. Był taki artykuł czym się różni 4 od 6, o tym że te 2 miesiące to ogromna różnica, to połowa życia takiego 4 miesięcznika. Matki często wpadają w pułapkę rozszerzania diety bo słoiczek od 4 miesiąca, to dziecko tyle jadło a moje nie chce i ok, nie musi.moje nie było gotowe i wielkie zdziwienie że zrobiłam mu przerwę. Ze przecież MUSI jesc. Nie, no... Głosował.
Stary 2015-08-25, 21:19   #1129
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Po kąpieli zrobiłam masaż i chciałam dać cyca.. Taki cyrk mi zrobiła, że uspokoić jej nie mogłam... Zmęczona już była, przed kąpielą prawie kimala. Uspokoiła się na rekach, położyłam do łóżeczka i w końcu zasnela...

Kaja co za fura
Ja odkupilam od mamy alfe romeo

Lena
Stary 2015-08-25, 21:20   #1130
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dzieci w usta nigdy nie całowałam. Synowi zawsze tłumaczyłam że całuję się w policzek, czoło itp, w usta całuja się rodzice. A jeszcze gdyby ktoś z dalszej rodziny chciał mi dziecko w usta całować to chyba bym na zawał zeszła.

Ja dokladnie tak samo 😊
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:23   #1131
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
Rybka przypomniałas mi że jutro ide do gina! Jak mi bedzie chciał wziernik wysadzić to chyba go kopne w głowę na tym fotelu. Chyba może zbadać bez tego? Boje się że będzie bolalo
Ja tez sie bardzo bałam ale wzięłam tyle głębokich wdechów ze chyba doszło do hiperwentylacji bo nic nie bolało
Poważnie - nie stresuj sie

Cytat:
Mam pytanie do mam dziewczynek: czy okolice intymne myjecie tylko z wierzchu między wargami też? znalazłam sprzeczne opinie

jednak higiena chłopca była łatwiejsza

Myje dżungle i to kilka razy dziennie

Nie wiem czy jest idealny wiek na rodzeństwo, trzeba być trochę egoista i myślec o sobie, swoich potrzebach ( tez wzgl dziecka ) i możliwościach. Mówi sie, ze lepiej szybko i z głowy
Ja wyszłam z innego założenia. Wychowałam córkę, przeszłam każdy etap, cieszylAm sie tym i uczyłam razem z nią. Teraz skończy 6 lat i mam druga. Znów mogę jej poświecić czas, wszystko pokazać. Starsza w tym czasie wejdzie w kolejny etap wiec nie będę miedzy pampersem a marchewka i jestem z tego zadowolona. Z każda będę na jej potrzeby . I dla mnie to cudowne, ze mogę każdej z nich pokazać świat powili i dokładnie. Myśle ze 5 lat tez byłoby oki, ale niestety zdarzył sie nam aniołek.

Ktos pytał o higienę ja od porodu kapie sie wieczorem i szykuje ubranie na rano. Nigdy noe wiadomo co mnie czeka hihi. Czasem muszę podjąć szybka decyzje czy siku czy zęby myć

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:24   #1132
201710041131
Konto usunięte

Hej dziewczyny sorki ze nie odpisywałam ale najpierw była u mnie mama a potem przyjechali znajomi ze swoją mała księżniczka i bylismy na długim spacerze- bez ryku

Dziekuje za wszystkie miłe słowa, mam nadzieje, ze takich dni jak dzis bedzie więcej Kupiłam sobie w biedrze deser z korona - taki czekoladowy pudding i bede sie nim delektować

Co do spin z rodzicami o grzanie dziecka to i my mamy. Masakra, moja mama niby kuma, nie przykrywa (w przeciwieństwie do taty) ale jak raz wysiadała z samochodu i jak otworzyłam drzwi w tym samym momencie to ofukala mnie Ale widzimy sie raz na kilka dni i tak mi pomaga, ze wybaczone

Moj tez sie od dwoch dni ślini strasznie i pcha piąstki do buzi, a czasem jak go biorę do odbicia to obslinia całe przedramię... Nie wiem co to jest, ale na zeby na sto procent za wcześnie wiec daje mu tylko smoka w zamian

Ooooo rany ten cewnik to musi byc jakis koszmar

Kurczę mi położna mowila zeby nie odsuwać skorki...

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:24   #1133
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny za jaki czas chcecie kolejne dziecko? Jaka waszym zdaniem jest idealna różnica wieku? Chciałabym drugie dziecko tylko się zastanawiam kiedy najlepiej, czy od razu i szybko odchować, czy za pare lat znów pakować się w pieluchy... Nie chcę by Michał był jedynakiem..

Jeżeli będziemy się jeszcze starać to za dwa lata. Tak jak teraz było.
Stary 2015-08-25, 21:26   #1134
201710041131
Konto usunięte

Jak długo od decyzji czekaliście na becikowe?

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:28   #1135
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Jak długo od decyzji czekaliście na becikowe?

Tydzień

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app

Lena
Stary 2015-08-25, 21:30   #1136
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Gdyby to zależało jedynie od moich chęci to za 2-3 lata mogłabym się już starać o kolejne dziecko, ale w przyszłym roku chcemy zaczynać budowę domu i dopóki dom nie stanie w całej okazałości drugiego dziecka raczej być nie może bo się nie pomieścimy w mieszkaniu które teraz mamy

Dziewczyny, przypomniało mi się, że moja położna ze sr na kolki bardzo polecała sok z suszonych śliwek, który można kupić w zielarskim podobno lepiej pomaga niż specyfiki z apteki, ale nie wiem czy to prawda, bo u mnie nie było potrzeby podawania, ale może...

Wasze dzieci starają się już sztywno trzymać główkę?

Tak, Franek próbuje już trzymać sam głowę. Udaje mu się raz na króciutko a raz na trochę dłużej.
Stary 2015-08-25, 21:32   #1137
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Też słyszałam że dziecko za zimne ręce ma ale nie ubieram bardziej. Ja i tak ciepło ubieram, przykrywam itp więc jak ktoś chce jeszcze bardziej to małe szanse ze ma rację. Przy otwartym oknie też nie spimy. Za to w upały jak tak płakała, zresztą w każdą pogodę płakała, wszyscy mi tylko gadali że chłodu jej trzeba, że do wózka i w przedpokoju postawić bo chłodniej niż w pokoju, ale i tak sauna a ona uspokajala się tylko przy mnie, przy cycu, w chuście, cała mokra i szczęśliwa.. Także rady radami...
Stary 2015-08-25, 21:32   #1138
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też nam.lekarz tak mówił. Ale Markusek drze się, aż piszczy, całe dnie. Tzn dziś cały dzień, od soboty prawie całe. Ale w pt był u lekarza i zdrowy niby. Normalnie płacze, ale można go na rękach uspokoić choć na chwilę bo płacze falami..a dziś non stop tylko w chuście było ok a wieczorem już nawet w chuście źle. jak jutro tak znowu to jedziemy do kliniki.
Stary 2015-08-25, 21:35   #1139
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny sorki ze nie odpisywałam ale najpierw była u mnie mama a potem przyjechali znajomi ze swoją mała księżniczka i bylismy na długim spacerze- bez ryku

Dziekuje za wszystkie miłe słowa, mam nadzieje, ze takich dni jak dzis bedzie więcej Kupiłam sobie w biedrze deser z korona - taki czekoladowy pudding i bede sie nim delektować

Co do spin z rodzicami o grzanie dziecka to i my mamy. Masakra, moja mama niby kuma, nie przykrywa (w przeciwieństwie do taty) ale jak raz wysiadała z samochodu i jak otworzyłam drzwi w tym samym momencie to ofukala mnie Ale widzimy sie raz na kilka dni i tak mi pomaga, ze wybaczone

Moj tez sie od dwoch dni ślini strasznie i pcha piąstki do buzi, a czasem jak go biorę do odbicia to obslinia całe przedramię... Nie wiem co to jest, ale na zeby na sto procent za wcześnie wiec daje mu tylko smoka w zamian

Ooooo rany ten cewnik to musi byc jakis koszmar

Kurczę mi położna mowila zeby nie odsuwać skorki...

Szuuu na pewno dobra wiadomość ze Konradek nie ma alergii i ze wreszcie bedziesz mogła zjeść cos normalnego to kciuki za Twoja wytrwałość w czekaniu az kolki przejdą

My skorki nie ściągamy, cos pediatra ostatnio brzęczala zeby ściągać bo tam sie mastka zbiera dżizas u niemowlaka mastka ja sie zastanawiam gdzie Ci lekarze studiują? Chyba jakies kursy korespondencyjne z Pcimia Dolnego Tak samo mnie kiedyś uświadamiała jedna ze Julek bedzie otyły ze za dużo przybiera na cycu i zeby go woda oszukiwać.... Durne to takie ze nie wiem

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-25, 21:37   #1140
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Jak ty miałaś wcześnie żeby to dzieci mają większe prawdopodobieństwo też mieć wcześniej, to genetyczne.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości