|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Z powodu braku postępu porodu przenieśli mnie na patologie ciąży. Jutro podejście nr dwa do indukcji. Liczą ze posiew będzie czysty i zaloza mi cewnik. A co do rozmowy z lekarzem tu nawet nie ma lekarza prowadzącego na bloku porodowym. Każdy mowi coś innego. Ehhh
|
#4592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mieszkaliśmy do lutego w M1, jak ja marzyłam o sypialni.... Jak się dowiedzieliśmy o ciąży, sprzedalismy i udało nam się baaardzo okazyjnie znaleźć piękne mieszkanie 2pokojowe, z tarasem i garażem. No i wystarczająco mieliśmy oszczędności żeby kupić bez kredytu... Oczywiście lepsze byłoby M3 ale spokojnie, za jakiś czas Choć my mamy bardzo duży salon i bardzo duża kuchnie więc można z tego wygospodarować salon z kuchnią, postawić ściankę i zrobić 3pokoj bo metrazowo mieszkanie jest spore... Ale jak mój mąż słyszy remont z burzeniem ścian -dostaje dreszczy i zawału na raz :-D
|
|
|
#4594 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie wiem czy tam się to liczy akurat zresztą zdecydowałam się zmienić kolor i wrócić do naturalnych póki jeszcze nie mam siwych. A mogę mieć szybko bo moi rodzice zaczęli mieć siwe przed 30...Cytat:
Cytat:
Jak to czytam to sram po gaciach ze mały się nie będzie chciał sam ewakuować i mnie też to czeka. |
|||
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież silny stres blokuje akcje porodową |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż jest z Tobą?
|
|
#4598 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz jak było. Cytat:
Cytat:
ze potrzebna ci jego sypialnia.hiji
|
|
#4599 | ||
|
Rozeznanie
|
O, fajnie, że już masz ustalony termin. To tylko odliczać dni
![]() Cytat:
Cytat:
Jak się czujesz? |
||
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się, że Bianeczka przekazała wam wiadomość ode mnie, że urodziłam
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Czarownica szczerze mówiąc brzmi to okropnie, nie wiem czy tak pechowo trafiłaś ale po takiej relacji bym się na ten szpital nie zdecydowała.
Przynajmniej masz teraz trochę odpoczynku. Może Ala sama zechce wyjść? |
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Oczarowana trzymam wielkie kciuki za Ciebie!
Ja wczoraj zalapalam pierwszy raz w ciąży megadoła dlatego się nie odzywalam. Wczoraj na wizycie okazało się, że mam za mało wód, a do tego brzuszek jest mniejszy o 3,5 tygodnia :-/ I oczywiście cisnienie mialam wysokie... No, ale lekarka mnie pocieszyla, ze glowka bardzo nisko, rozwarcie 1,5 a szyjka 0,5. No i dała skierowanie do szpitala. A w szpitalu wody wyszły na granicy, ale jak na ten tydzien to ok, ale mała faktycznie malutka, a glowki nie dało się zmierzyć, bo juz za nisko jest. No i dziś lekarka odkleila mi dolny biegun pęcherza plodowego i czekam na skurcze :-P Jesli sie nic nie rozkręci to za 2,3 dni wywoływanie.
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się bo widać mała jest drobna, zresztą to już wcześniej było wiadomo. Mój z kolei ma kość udowa małą bo na 37 tydzień. Jesteś "zaopiekowana" wiec wszystko będzie dobrze. Pisz jakie odczucia ze skurczowego frontu! |
|
|
|
|
#4604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czarownico, dla mnie osibiście katastrofą byłoby leżenie w szpitalu i czekanie, także Ci bardzo współczuję. Nabieraj dziś sił, odpoczywaj
Cytat:
Tym bardziej, że mój tż był już 3 razy na takowym i twierdzi, że to nie na jego nerwy Mnie nigdy nie pasowało godzinowo z pracą ![]() Mały będzie od razu ze starszym synem w pokoju. Stwierdziłam, że czy byśmy mieli ten pokój dziecięcy, czy wszyscy razem siedzielibyśmy sobie na głowie w sypialni, to i tak byliby na siebie skazani. Zobaczymy jak wyjdzie w tzw. praniu ![]() Cytat:
Za to babcia TŻa, która mieszka sama na dole śmiga po 3 pokojach... Cytat:
![]() Pokój naszych dzieci: |
|||
|
|
|
#4605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Grita - nie chodzi mi o to ze ma siedziec cicho bo sie jakas pigula albo pan dr zdenerwuje. Mialabym to gleboko w d... Ale to zwyczajnie nic nie da. Sa szpitale ktore maja swoje 'zwyczaje' i tak jada z kazdym po kolei. Tym bardziej, ze czarownica mowi, ze tam nawet nie ma z kim gadac. Coraz bardziej zaczynam sie bac tego co mnie czeka :/
|
|
#4606 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
My już po wizycie kontrolnej i po echo serca małego i oficjalnie oświadczam, że jak kiedykolwiek zobaczę tą paniusię co wmawiała nam arytmie serca małego i chciała by zrobili nam cc i leczyć dziecko sterydami to... ![]() ![]() Młody jest okazem zdrowia, serduszko zdrowe i na pewno nie ono jest przyczyną tego, że czasami ma wąskie ktg.W piątek mam dostać skierowanie do szpitala na wywołanie porodu bo mam mały poziom płynu owodniowego. Mam nadzieję, że nie odeślą nas do domu czy każą latać po Trójmieście i okolicach w celu szukania miejsca na porodówce ![]() p.s. chwalę się- łóżeczko złożone (na ostatnią chwilę ale co tam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przestanę plamic po tym badaniu to ruszam na szpitalne schody ![]() Będę dawać znac ;-)
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, nie martw się, jesteś pod opieką widać fachową, więc będzie ok. Wow, tylko kilka dni
|
|
|
|
#4609 |
|
Zadomowienie
|
Merry82 taki sen oznacza ze urodzisz na koniec wrzesnia;-)
Przeczytalam o czarownicy.to barbarzynskie praktyki i to w 21 wieku. Nigdy nie zgodze sie na podanie mi oksy ani na inne praktyki ktore w sytuacji nie zagraxajacej zyciu mojego dziecka sa zbedne. Komu oni ten porod chca przyspieszyc dzialajac przeciw naturze? SOBIE czy czarownicy.obstawiam to pierwsze.szpital jak i personel uj a warty! Wgl co lekarz co szpital to rozne podejscie. Moja znajoma z cukrzyca trafila na patologie ciazy na 10 dni przed tp na obserwacje.niczego nie wywolywali. Skurcze i odejscie wod nastapilo bez ingerencji szpitalnej przeszlo siedem dni po tp. Rodzila naturalnie.fakt byla monitorowana ktg z przerwami ale kazali jej chodzic byc aktywna. Dziewczyny poczytajcie sobie jakie mamy prawa! Nie mozemy dla swietego spokoju hyc milutkie i ulegle w mysl zasady ze tak bedzie lepiej.kur wa dla kogo ma byc lepiej? Dla personelu bo im tak bedzie latwiej wygodniej i szybciej pozbeda sie "problemu"czyli nas? Porod powinien isc wlasnym rytmem.rytmem kobiecego ciala.i nic personelowi do tego. My bedziemy z tz walczyc o wszystko jesli cos beda bez sensu chcieli ze mna zrobic. Juz na ip mozecie zaznaczyc ze nie zyczycie sobie oxy przebijania pecherza oraz innych bezsensownych praktyk na przyspieszenie. |
|
|
|
#4610 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4611 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No my też będziemy wszyscy na kupie, wesoło ![]() A pokój macie ślicznie urządzony!! My mamy dla Młodej taką wąską, mało ustawną kiszkę zamiast pokoju, więc mam obawy jak tam dorzucimy Młodego, bo teraz się ledwo co wszystko mieści, ech...
|
||
|
|
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ana, fantastycznie, że Twój malec jest okazem zdrowia
A łóżeczko mega stylowe ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
Poza tym do karmienia nocnego mam fotel w moim kąciku czytelniczym w przedpokoju ![]() No i napisałam, że wszystko wyjdzie w praniu. Ogólnie mam nadzieję, że młodszy będzie miał taki sen jak starszy, który zaczął przesypiać noce gdy skończył 3 miesiące ![]() Cytat:
Miałam radochę urządzając pokoik, a starszy syn zachwycony, że ma pokój gdzie wszystko jest jego albo dzidziusia
|
||
|
|
|
#4613 | |||
|
Rozeznanie
|
czarownico współczuję, mam nadzieję, że ruszy i już się nie będziesz tak męczyć... Też po Twojej relacji będę się modlić, żeby nie doczekać do wywoływania.
Cytat:
i go uświadomiłam, że jest w brzuchu i ma iść spać. Rano nic nie pamiętał![]() Cytat:
Jejku jaki Ty masz wielki pokój... Ile on ma metrów? Mój duży jest mniejszy;P o sypialni nie wspomnę. Ja mam rozkminę gdzie będzie wózek stał, bo trudno mi znaleźć tak dużo wolnej przestrzeni;P Super zrobiliście ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Tusiu dziekuje ale ja jeszcze nie rodze.straszaki przeszly.zaraz jade na ktg i badanie przeplywow bo ostatnio moj gin sie uparl zeby mi osobiscie zrobic ktg. Pewnie bedzie pierdzielil znowu o bezpodstawnym cc na ktore ja nie zwmierzam sie godzic.on wgl jest bardzo zdziwiony ze chce rodzic sn i w dodatku bez zzo? Mi juz sie chce rzygac od tej ciazy od tych stresujacych wizyt ostatnio u niego i u poloznej do ktorej darmowo chodze na ktg.juz bym chciala miec pania dzidziusiowa po tej stronie brzuszka i pokazac fucka tym moim ciazowym nerwom oraz ludziom ktorzy mnie wqu do granic mozliwosci.
Nigdy sie was o to nie pytalam ale w jaki sposob wasz gin czy polozna mierza wam cisnienie. Cisnienie winno sie mierzyc w spokoju z opartym przedramieniem najlepiej tym samym co wizyta i na mniej wiecej wysokosci serca. A moj gin albo jak on nie moze to robi to za niego jego pielegniara mierza w ten sposob ze robia to na szybciora.reka lezy mi byle jak albo w przypadku pielegniary wisi w powietrzu.zamiast napompowac do 200 to jie wiem do ilu pompuja bo to sa tzy czy cztery wduszenia gruchy od cisnieniomierza i szybko spuszaja powietrze i juz. A mi ciagle wychodzi u nich cis w okolicach 140 a w domu jak na spokojnie mierze lub u poloznej mam cis 128/80 130/75 no cos w tym stylu. I slysze od gina ze mam wysokie i jak tu dziadowi zwrocic uwage ze nie prawidlowo mierzy? Jak wam mierza? |
|
|
|
#4615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ubranie/bluzka nie uciskajace ręki no i w spokoju! W innym przypadku takie mierzenie o kant
|
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4617 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w kolejnym dniu leżenia, cały czas w dwupaku. Humor w ogóle mi nie dopisuje. Cały czas skupiam się na tym żeby wszystko było ok i żeby poród nie zaczął się do następnej środy. W środę mam wizytę u gin i już niech się dzieje co chce. Co kilka godzin łapę doła i bardzo mocno bolą mnie stawy biodrowe
ehhhh
|
|
|
|
#4618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz tak na zapas :p Oczywiście miałam na myśli kciuki dla czarownicy ![]() Dajcie zdjecia pokoi na fb, bo javtu nie widze.
|
|
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawidlowo. Za kazdym razem inna polozna, ale sposob jest ten sam. Ba, spostrzegly, ze mam tzw. syndrom bialego fartucha i same z siebie mierza drugi raz |
|
|
|
|
#4620 | |||
|
Zakorzenienie
|
A
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Umówiłam się do fryzjera na sobotę, niestety nie do mojego stałego tylko do laski której za bardzo nie lubię ale tylko do niej było miejsce. Mam nadzieje ze nie pogorszy sprawy... Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-08-26 o 11:37 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:16.

Brakuje mi tej naszej sypialni

. Jutro kolejna próba indukcji. Odradzam pobyt tutaj bo męczą pacjentki i tyle.
rosi: Brakuje mi tej naszej sypialni