|
|
#2101 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Cytat:
Aha ok dziękuję spróbuję tak zrobić. Około godziny?
|
|
#2102 |
|
Zakorzenienie
|
GOSIP ja bym tego "zarzynaniem sie" nie nazwala
![]() HANKA trzymam kciuki za ciebie. Dzielna jestes
|
#2103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spory. A zdjęcia to wiesz też inaczej wychodzą. Nie ma tragedii ale zwykle staram się coś wiecej od siebie wymagać. Ciekawie musiałaŚ wyglądać z synkiem i takimi zakupami ☺ w sp sa wózki na zakupy czy nie? Bo nie byłam nigdy 😉 O ZUS właśnie przyszedł ![]() Cytat:
jeju nie strasz... biedna. Nie boisz się ze będziesz łysa? Ja się boję. Nie masz w planach obciąć włosów? Bo Masz troche dluzsze niż ja chyba. Ja sie na 1 września umowilam. Cytat:
no ja tez z przesylka 20zl jakos wyszlo. Cytat:
tak samo mam zakola i takie cm włoski. Grunt ze są to lyse nie będziemy. Cytat:
|
|
#2104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ee tam, fajnie potraktować to jak wyzwanie, poza tym to nie powód by pozbawiać dziecka najlepszego mleka jakie istnieje i to w dodatku za darmo ![]() Rozumiem jak komuś nie wychodzi kp, ale tak to czego się nie robi dla dziecka. Tez bym chciała zjeść magnumy i napić się alko, ale jednak Maciek ważniejszy niż moje zachcianki ![]() Cytat:
![]() Koperco musze na kompie później obczaić przepisy. Hania z warzyw to pomidor, soja i papryka mogą uczulac . Ja paprykę jem akurat i ok. U nas ewidentnie mleko i jajka, za jakiś czas spróbuję pomidora suszone i zobaczę i warto pamiętać, że poprawy od razu nie będzie po odstawieniu alergenów utrzymuje się tydzień nawet w mleku mamy |
||
|
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Majka-tak to wyszło, ze jak byla pora 1 szczepienia to Ala miala antybiotyk, potem 2 tyg trzeba bylo odczekac, w lipcu pediatra byla na urlopie 2 tygodnie a pozniej my prawie miesiac poza Łodzią, potem te upały i nie chciałam szczepic, prawda tez jest taka, ze naczytalam sie na fb na STOP NOP i sie po prostu bałam..i nadal się boje
![]() Hania-napisałam do tej znajomej, dam znac ![]() też trzymam za Ciebie kciuki
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hania- obyś skorzystała i żeby pomogło. Takie warzywne alternatywy też są smaczne, serio
|
|
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2109 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
soniu ja bym z kaszkami czekała. Ona kazała wam wszytko co zapierajaco działa po za dynią. Żeby zaparcia nie bylo. Cytat:
zmierz tempke pieskowi w pupie. Termometr z apteki elektryczny za 20zł kup jak dla dzieci najlepiej z miękką końcówką i będziesz miała już w razie w. Jak powyżej 38.5 to do weta. Które?
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hanka - jak również trzymam kciuki!
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Soniu od 17tyg można rozszerzać skonczonego oczywiście.
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
zobacz sama https://www.facebook.com/kosekkamila...type=1&theater
a takich historii jest pełno..
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy bym mojemu nie pozwoliła na motocykl.
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
BLACK apollo sun / kindeplay
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce mieć dziecko ale jej facet nie biedna.
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi, to chyba nie będe jej dawać tego dicofloru, bo musze matę prać codziennie, tak mi po nim rzyga :P
Ja też nie Dzwoniłam i mówili, że wszystko ok i kasa "jest w drodze". Także chyba przez Paragwaj ją nadali.
|
|
|
|
#2121 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pytaj o składy w sklepie mają obowiązek ci pokazać. |
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#2123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Mloda wypila setke i spi.. nie wiem co mam teraz z tym wolnym czasem robic :P .. pewnie max 30min i wstanie..
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z synem mam selfie
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
MAJKA, HANIA widzialam ze pytalyscie wczoraj jak piers. Juz lepiej, dziekuje ![]() Caly dzien mnie lamalo jak przy grypie, apap mi nie pomagal, dopiero maz kupil mi po pracy ibuprofen i poczulam sie lepiej. Wiec narazie odpuszczam lekarza. HANKA biedna jestes z ta dieta Ale ja Ci kibicuje z calego serca, jestes dzielna! Dzieki temu Filip dostanie od Ciebie to co najlepsze Ja w razie potrzeby zrobilabym to samo!MALINKA swietne zakupy, tez na pewno bym skorzystala z okazji I dobrze ze walczysz o odszkodowanie!KOPERCO kciuki za szczepienie! Kupujecie dzis cos w SP??
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Hania-dostałam odpowiedz, wklejam tu bo moze jeszcze komuś sie przyda
![]() Hejka W eko sklepie kupowalam śmietany np.owsiane, mleka sojowe ryzowe migdalowe itd. Tzn roślinne. W lidlu, carrefour są margaryny bezmleczne - trzeba dokladnie czytac skład, w lidlu kupowałam suchary bez serwatki w proszku bo ta jest prawie we wszystkim. W biedronce dopatrzylam ciastka nie pamietam nazwy ale plastikowe przezroczyste opakowanie z różnych ziaren slodzone chyba miodem. W internecie sa przepisy na weganskie ciasta, obiady desery itp. Taki przepis nie zawiera mleka ale tez jajek alergia na mleko krowie zwykle jest powiązana z alergia na zoltko z jaja, u nas tego nie bylo, ale pieklam weganskie bananowce i inne ciasta i pieke w sumie nadal bo sa pyszne. Przy alergii dobrze unikać przetworzonych produktow, ja zamawialam swojskie wedliny, moje ulubione śniadania i przekąski to nalesniki na mleku roslinnym z dzemami własnej roboty. Makaron z oliwa z oliwek z oliwkami, cukinia i baklazanem, rosol, wszelkie zupy, mięso na parze z ziemniakami na parze surówka jablko z marchewka, kanapki z wedlina, dzemami, jadlam mango granata, po tych owocach małemu nic nie bylo, z czasem próbowałam odrobinę smazonych mies. Mozna zrobić nuggetsy bez tluszczu - pokroic piersi obtaczac w jajku w pokruszonych platkach kukurydzianych i na 12min piekarnik. Do tego sos z majonezu i keczupu. I juz plus zapiekane ziemniaki.Albo mozna na margarynie podsmazyc czosnku odrobinę, szpinak, jak szpinak rozmrozony to dodajemy smiet.owsiana i na ogniu jakis czas, sól pieprz do tego makaron-pyszny obiad.
|
#2127 |
|
Rozeznanie
|
MADZIXX super że wkleiłaś, mam inspirację na obiad (te nugetsy). Miała być ryba, ale jak nie będzie nic ciekawego w sklepie, to już mam plan B
![]() Zauważyłam, że im mam mniej kasy, tym więcej zamawiam na allegro Już czekam na trzy sukienki i hula hop
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat to żaden argument dla mnie bo dzieci szczepione tez chorują a państwa nie sa przygotowane na te choroby, jak np Odra W Hiszpanii i nie mieli toksyny zeby podać, z Rosji musieli sprowadzać. W Polsce zreszta tak samo
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
W tym przypadku akurat dziecko nie bylo zaszczepione!
|
#2130 |
|
Rozeznanie
|
GOSSIP nie martw sie, ja tez tak mam ze spaniem. Jestem nie do zycia. Szukam jakiegos lekarstwa na to zeby nie musiec tyle spac ale kurde znalezc nie moge
moze z wiekiem przejdzie..HANKA kochana jestes bardzo dzielna. Wspolczuje Ci. Wiele lasek by sie juz poddalo a Ty walczysz. Ja sama nie eiem czy dalabym rade.. Chociaz tak jak dziewczyny posza, mleko matki najlepsze zreszta zadne mm nie zawiedra komorek macierzystych a to one buduja caly organizm dzieciaczka i sa w nim przez lata wspomagajac ️ takze trzymqj sie dzielnie, Dasz rade!!! Jestes super 🏼 🏼BLACK no troche sie boje hehe ale sama sobie ta krzywde zrobilam, wszystkie fryzjerki mi zazdrosculy zawsze ze mam tyle wlosow, mialam ciemne do pasa i w ciazy mi od.je.balo (inaczej tego nie nazwe) i postanowilam ze chce miec blond.... Do dzisiaj walcze z moimi suchotnikami. Teraz jeszcze to wypadanie po ciazy i prosze - lyse placki :/ mam nadziee ze zacznq odrastac. Widac je tylko jak zwiaze wlosy, z przodu sa.. No i scinam co chwile troche a one dalej takie suche ze mi sie ryczev chce. Tez ide do fryzjera, ale jakos 8 wrzesnia.. MADZIX co sie naczytalas ?? Nie czytaj, to nie ma sensu, gdyby nie szczepionki to wiele chorob dalej byloby wsrod nas i bylyby smiertelne! Pozatym wszystko mutuje, wyobrazasz sobie co by bylo jakby nikt nie szczepil? Zreszta liedys czytalam swietny artykul wlasnie o tym (w skrocie), ze jakis durny koles wymyslil sobie ze szczepionki sa 'be', zaczal to rozglaszac, zrzeszac ludzi i tak powstal wlasnie ruch przeciwko szczepieniom a ze niestety idiotiw na swiecie nie brakuje to teraz swiatowa organizacja nie jest w stanie zwalcyc tej plotki.. Prawda jest taka ze kqzdy organizm jest inny niestety rodzac dzieci nie wiemy co nas czeka, na co sa uczulone a na co nie.. Nie mamy wplywu na wiele rzeczy zycie pisze scenariusze, ale ja jestem zdecydowabie za szczepieniem! Kochana nie stresuj sie ( tak wem ze latwo powiedzidc, ja po nocach nie sypiam bo boje sie 'sids' ) i tak robiny co najlepsze dla naszych skarbow..
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

masakra...

Dzwoniłam i mówili, że wszystko ok i kasa "jest w drodze". Także chyba przez Paragwaj ją nadali.

️ takze trzymqj sie dzielnie, Dasz rade!!! Jestes super
🏼
zycie pisze scenariusze, ale ja jestem zdecydowabie za szczepieniem! Kochana nie stresuj sie ( tak wem ze latwo powiedzidc, ja po nocach nie sypiam bo boje sie 'sids'
) i tak robiny co najlepsze dla naszych skarbow..