|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bylo ciezko, tzn ja to potraktowalam jak niedobry lek, ktory trzeba wypic.
40 minut to jak na moja wioche to i tak malo... Jeszcze jednen pobor, nie wiem skad, bo ja przeca zyl nie mam, a juz mnie w lapki pociely :-/
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam się podzielić nowiną. Bratowa męża urodziła dziś o 3 nad ranem. Zdrowy, silny chłopak. 4.30kg
|
|
|
|
#937 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i współczuję sytuacji z kotkiem Cytat:
Cytat:
ja jak była rok temu na glukozie to wszystko szybko, glukometr, picie glukozy, pierwsze pobranie i można siedzieć.. No i na glukozę sie bez kolejki wchodzi, szczególnie w ciąży Cytat:
![]() jaki duży chłopak Współczuję Wam bezsenności..... ja nadal śpię świetnie teraz jak nie muszę rano wstawać to sobie do 9 kimam i gdyby nie durne sny to byłoby cudnie
|
|||||||
|
|
|
#938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też śpię super
oprócz tego że wstaję siku ale to totalnie na śpiocha że idę z zamkniętymi i wracam z zamkniętymi oczami Haha :-D i najlepiej mi się śpi 11-8 i jestem mega wyspana, sama się budzę albo dziec mnie skopie to się obudze. I tak mogłabym cały czas. A tu do pracy na 7 więc lekko po 6 trzeba wstać, a jak mam na drugie to wracam albo o 22 (co jeszcze źle nie jest) albo o 24 - co już kompletnie mnie wyprowadza z równowagi. Wczoraj w ogóle był tata Olki I puścił jej bajki w tv. Ona siedziała na kanapie, ja leżałam obok a on siedział po jej drugiej stronie na telefonie Haha dopiero po dłuższej chwili się zorientowałam że w sumie głupio tak leżeć ale ze nie patrzył na mnie to leżałam dalej bo było mega mi wygodnie Haha :-D---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Ja się pytałam tz ile miał po urodzeniu to mówił że coś koło 3600 ja miałam podobnie to mam nadzieję że takie samo wyjdzie ze mnie Haha tylko ze on najmłodszy to w sumie może być różnie..
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siostra przyjaciolki urodziła kilka dni temu Naturalnie-60cm k prawie 5kg!!
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#943 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w sumie to widzę dopiero bez koszulki, tak to brzuszek ginie.Kciuki! Cytat:
Wstaję z czystej przyzwoitości, mogę dalej spać.Cytat:
O, wiem niestety na ten temat... Chciałam mieć tu 2 koty, najpierw wzięliśmy ze schroniska Koko, później Ciapka, ale on generalnie jakiś dziwny był... Potrafił spaść ze schodów, miał tak że na kilka dni łapał jakby deprechę, kładł się w kuwecie i robił pod siebie... Dawaliśmy jakieś kocie feromony, tabletki na uspokojenie (obu kotom przy okazji, bo Koko nie akceptowała kolegi). Jak wyjechałam na tydzień to tż zostawił przez przypadek drzwi otwarte na balkon i kot gdzieś sobie poszedł... Szukaliśmy go ale niestety, zero śladów. Później wzięliśmy Malwinkę, ta też się z Koko nie dogadywała, też miała jakieś problemy socjalizacyjne bo choć mnie uwielbiała, to tż się bała, fuczała na niego, kryła się pod łóżkiem... Pewnego dnia, nie wiadomo jakim cudem uciekła przez uchylone okno balkonowe na górze (wiecie, na górze okna taki wywietrznik), z balkonu przeszła na dach, a jak tż wyszedł po nią to zaczęła go drapać i zeskoczyła z dachu. Nie przeżyła. Daliśmy sobie spokój z "drugimi" kotami. Jest Koko, jest szczęśliwa, coraz bardziej się do mnie przekonuje (bo ona woli tż). Nie dane nam mieć dwóch kotów. Nawet wcześniej z myszoskoczkami nam się nie udało, niecały miesiąc je mieliśmy ale dwóch wetów, miłośników gryzoni powiedziało że niestety tak jest, bo sklepy zoo mają chów wsobny i zwierzaki krótko żyją, a prywatnych hodowli w PL już nie ma.
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#945 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bylam malunia wazylam tylko 2.400 a TZ 3.50 takze ciekawe jaki bedzie nasz maluszek. Ale chyba jakis strasznie duzy nie powinien byc
|
#946 |
|
Zadomowienie
|
Ja ważyłam 3,8, TZ podobnie a Kinga tylko 3,2. Zupełnie wiec nie wiem czego sie spodziewać tym razem.
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Naturalnie,mnie też zdziwilo. I porod trwal godzine :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
nic tylko pozazdrościć
ja też tak chcę
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam malutka ale ledwo co przezyłam. Mama mi opowiadała że poród skonczył się vacum po prawie 2 dniach, nie chcieli jej cesarki zrobic. Za to zrobili mi mega duzego krwiaka, dostałam tylko 2 punkty i halikopterem do Lublina w inkubatorku lezałam i cudem przezyłam, potem wszystko wrocilo do normy i wyzdrowiałam.
Mąż prawie 5kg miał ![]() Wkręciłam się w serial Wspaniałe Stulecie
|
|
|
|
#951 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
![]() Mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona ![]() Tak się składa, że również w styczniu zostanę mamusią (po raz pierwszy) termin porodu mam na 18 stycznia. Od jakiegoś czasu Was podczytuję gdyż moje samopoczucie w końcu zaczęło się poprawiać choć niestety do kondycji sprzed ciąży jeszcze mi daleko...... Mam 28 lat, jestem na zwolnieniu lekarskim prawie od samego początku ze względu na plamienia i ![]() I prawdopodobnie wzmocnię liczebnie mało liczną jak na razie grupę córeczek ale czekam jeszcze na połówkowe żeby się upewnić
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj, masz ten sam TP, co ja
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
CZeść, też mam na 18 styczeń, też pierwsza ciąża, też mam 28 lat
hehehchyba czas na nas
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
wow, to szybka akcja
chociaż moja koleżanka ostatnio w 20 minut urodziła,a ledwo do szpitala zdążyła dojechać ![]() Cytat:
Zapisałam się do szkoły rodzenia myślałam że uda się wcześniej, no ale dopiero w tej grupie było miejsce U mnie to będzie początek 30 tygodnia więc chyba tak w sam raz. Szkoła darmowa, 10 spotkań po 2 godziny 2 razy w tygodniu, mniej niż 5 minut pieszo od mojego domu Z bardzo miłą panią rozmawiałam, więc mam nadzieję ze na zajęciach będzie równie miło
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ewusia super
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Witam kolejna mamusie
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz że to powtórki póki co lecą?
Ja nie mogę się doczekać nowych odcinków ![]() Witam nowe |
|
|
|
#958 |
|
Rozeznanie
|
ja też czekam na nowe odcinki
wkręciłam się jak całymi dniami leżałam w łóżku, oglądałam nieraz po 10 odc na dzień;/ Ciekawe czy uda się w urodzić w tym planowanym terminie, moja znajoma jest już po terminie kilka dni i cisza.... ale chyba wolę urodzić w nowym roku zawsze to lepiej dla dziecka zwłaszcza, że teraz każą im do szkoły iść tak wcześnie Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-08-26 o 14:06 |
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra załatwiłam kosmetyczną sprawę na blogu
Jestem z siebie mega dumna! ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Dobra idę budzić potwora
Edytowane przez magda1706 Czas edycji: 2015-08-26 o 14:22 |
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

Jeszcze Was nie doczytałam, ale widzę, że większość mamuś będzie debiutujących. U mnie już biega 3,5 letnia córcia więc wiele tematów nie spędza mi snu z powiek, co lepsze, z zakupów dla dziecka planuje wózek oraz pieluchy
ech, tak to się właśnie dzieje z naszymi planami...
i współczuję sytuacji z kotkiem
i ostatnio wlalam na ubranka.
teraz jak nie muszę rano wstawać to sobie do 9 kimam i gdyby nie durne sny to byłoby cudnie

Zwłaszcza te 
Wstaję z czystej przyzwoitości, mogę dalej spać.

Jestem z siebie mega dumna!