|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4622 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tutaj muszę przyznać, że w przychodni na NFZ położne były lepsze. Był osobny pokój, mierzyły na spokojnie, zrobiły wywiad, ważyły dokładnie. A tutaj jest taka cizia, niby jest jakiś pokój, w którym nie wiem co jest, bo nigdy tam nie byłam. Waga stoi po prostu w rejestracji, w poczekalni, włazi się w butach, wkurzam się zawsze, bo zawyża 2kg do mojej domowej i do tej w poprzedniej przychodni;P Ciśnienie mierzy mi po wizycie, w tej poczekalni, na siedząco, ze zwisającą ręką, więc ja tych jej pomiarów też poważnie nie traktuję. Skontroluję sobie czasem sama. I faktycznie u niej pomiar jest zawyżony, ale jestem niskociśnieniowcem, więc nawet u niej mam poniżej normy
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Czuję się dzisiaj dziwnie. Jakby mi ktoś część zasilania odłączył...masakra....
Co do pomiarów ciśnienia to u mnie w przychodni zależy na którą położną się trafi. Jedna ma elektryczny ciśnieniomierz kładzie rękę (lewą) na blat i robi pomiar. Druga robi ręcznym ciśnieniomierzem, ale za to ręka wisi bezwładnie w dół.
|
|
#4624 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Śliczne łóżeczko. Taki w stylu francuskim Cytat:
Cytat:
Bardzo dobrze zagospodarowane. Kążdy maluch bedzie miało swoją przestrzeń. Cytat:
Cytat:
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Na dzisiaj mialam termin cc a moj synus juz ma 12dni! Masakra! Dziewnie sie czuje, ze dopiero to dzis by bylo... No a Natanek coraz wiecej nie spi, patrzy sobie w kołysce i ogląda, troche czasem pomarudzi i poplacze A mi dzisiaj tak sie spac chce, czekam az zasnie i tez ide
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Noooo owieczka bez kitu. W wojewodzkim rodzila dziewczyna z mojej SR i mowila, ze kazali jej rodzic SN blizniaki ktore byly ulozone uwaga: POSLADKOWO. Mowila, ze po porodzie miala miedzy nogsmi jesien sredniowiecza.
Aaa ja wczoraj cos wspominalam o hemoroidach, ze cos tam niby sie u mnie pojawilo ale nie wiem czy to jest to. Jak bylam niedawno kupczyc to az kur....wa mac gwiazdy zobaczylam taki bol. Od razu do apteki po czopki. Nosz kurde na sam koniec wszystko na raz. Jakby bylo malo dolegliwosci. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
ja ostatnie dni spedzam na mysleniu jaka jest moja mala. Czy faktycznie taka drobna jak mowi usg. Czy ma wloski... jesli tak to czy jasne czy ciemne... czy duzo czy tylko 3 na krzyz...mam ja w brzuchu a juz tak mi teskno za nia zeby moc ja poprzytulac
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei słyszałam o dziewczynie która rodziła ponad 24 godziny. Oczywiście bez jedzenia i picia. Jak zemdlała z wycieńczenia to się nią ktoś zainteresował. Skończyło się cc bo nie miała siły siedzieć, co dopiero przeć... |
|
|
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za Ciebie! Cytat:
A ja mam wózek cały wyprany, wyprasowany, pachnący i gotowy tylko czekam na dętkę bo jedna nam pękła przy pompowaniu... Teraz wstawiłam jeszcze do prania wszystko z kołyski.
|
|
#4629 |
|
Rozeznanie
|
Czarownica współczuję takiego obrotu spraw, odpoczywaj dzisiaj.
Ja wczoraj miałam wizytę. Mały w 39tc waży 3200 także nie jest źle. 😊 ale oczywiście rozwarcia nie ma. Powiedział, że coś się ruszyło bo mega mocno naciska główką ale przydałyby się jakieś skurcze, a tu zero. Następny raz idę 4wrzesnia czyli w dzień terminu wg OM i zdecydujemy czy jest ok i mogę czekać czy do szpitala na wywołanie. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#4630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To już 12 dni. Ale ten czas leci.
|
|
#4631 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(tak długo, jak będzie spała w tym małym łóżeczku) a potem niestety wziąć kredyt i chyba się budować.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powodzenia Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na szkole rodzenia, tym razem się odbyła położna nam pokazywała jak będziemy oddychać w czasie parcia, jak nabierać i wypuszczać powietrze itp. W sumie bardzo pomocne się wydaje. Trochę mi się tylko nie podobało jak mówiła, że "my nie umiemy przeć" (my, kobiety), "źle przemy", "nie słuchamy", i "na własne życzenie cośtam..." ja wiem, że pacjentki pewnie potrafią być trudne, ale kurcze, przecież każdej z nas zależy, żeby szybko urodzić i żeby wszystko było okej z dzieckiem. Ona to przedstawiała trochę tak, że wszystko zależy od naszych chęci. Ale naprawdę mi się wydaje, że czasami można chcieć i nie umieć albo w tym stresie i bólu i zmęczeniu po prostu nie dawać rady. Wiem, że dużo od nas zależy, ale bez przesady, żeby tak wszystko na nas zwalać...Pamiętam jak kiedyś szłam na spirometrię i też mnie babką wkur... iła mówiąc, że "jak nie przestanę się dusić to ona mi tego badania nie zrobi bo się nie uda" nosz kuźwa kobieto, jakbym nie miała problemów z oddechem to bym nie przychodziła na to badanie w ogóle. Pacjent raczej nie robi nikomu na złość.
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy wszystkie prywatnie chodzicie do ginow że macie tak na koniec usg? Ja na nfz miałam ostatnie u gina usg w 30 tyg... I dopiero w szpitalu mi usg robili w 37 tyg
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Ridja Co do uprzejmości w szpitalach to baba podczas kolonoskopii pie.r. D oli. Ła , żebym tak nie krzyczała bo to nie boli! Ta nie boli bez znieczulenia...
|
|
#4633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety co jakiś czas muszę kontrolować oczy pod kątem jaskry. No i badanie grubośći nerwu.... Babka położyła mnie po jakąś lampa co tak dawała po oczach że ledwo je otworzyłam i pokazuje mi końcówke tego aparatu o kształcie wiecznego pióra i mówi "teraz muszę dotknąć tym do Pani źrenicy"... Nie muszę mówić jak to się skończyło :-P Ja rzęs nie dam komuś pomalować a takie akcje to dla mnie straszna męka. Zamykam oko i na razie :-P Nie mogę otworzyć, nie ma bata :-P
|
|
|
#4634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4635 |
|
Wtajemniczenie
|
Agu
No to Ci fajnie może u mnie o to chodzi, że jest oddzielny gabinet usg, że też inni lekarze robią usg. Tarczycy itd.
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na spirometrii też się na mnie baby zawsze darły, że się nie staram, że nie wypuszczam całego powietrza... |
|
|
|
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek już będzie coraz bardziej kumaty z każdym tygodniem i będzie taaaki fajny! Kurczę ja też mam dzisiaj jakiś leniwy dzień, ciągle bym leżała i spała tylko zasnąć coś nie mogę, ale ledwo chodzę... Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to było moje ostatnie usg, teraz idę na wizytę w 37tyg i tez pewnie usg nie będzie... Mój gin nie robi za często usg ...
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fochy pracowników służby zdrowia.... temat rzeka. |
|
|
|
|
#4641 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam ostatnie usg na NFZ w 31 (to było trzecie od lekarza prowadzącego) teraz trwa 37 i mam skierowanie na usg na początku 39 tygodnia.
|
#4642 |
|
Zadomowienie
|
Ja chodzę prywatnie i ostatnie usg miałam w 32tc a teraz będę miała w poniedziałek w 37.
|
|
#4643 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wam fajnie. Ja już nie podejrze małego. Cóż może urodze w terminie?:p
|
|
#4644 |
|
Rozeznanie
|
Ja i tak bym podejrzałam bo gdybym nie dostała skierowania -czego się nie spodziewałam- to poszła bym prywatnie. Z tym że do tego lekarza co chodziła Bianeczka. Byłam na dwóch prywatnych usg z własnego widzieliście, na drugim był taki lekarz co spytał czy ktoś kazał i dla niego to był wymysł i właściwie nic się nie dowiedziałam
|
#4645 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wow, Twój tż musiał mieć bardzo realistyczny sen ![]() Nie ma mnie w Waszym gronie na fb, więc mogę tylko tu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja idę na badanie 1 września, ale gin mi od razu powiedział, że torbę mam zostawić w aucie, bo wg niego nic się nie ruszy do tego czasu ![]() Cytat:
Mu mieszkaliśmy x naszum dzieckiem w jednym pokoju 5 lat Przy moim pierwszym porodzie na sam koniec doszła jakaś stara położna i jak sobie krzyknęłam przy parciu, to mi powiedziała:"Niech pani tak nie krzyczy", ale zgromiłam ją wzrokiem, a położna, która była przy mnie od samego początku (naprawdę rewelacyjna) odparowała jej:"Jak pani to pomaga, to proszę krzyczeć głośniej"
|
||||||
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakiej wielkości macie wanienki ? Te 100 vzy mniejsze ?
Kompletnie nie mam gdzie trzymać wanienki
|
#4647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My mamy 84, z czasem kupimy większa ale i tak w piwnicy jest 100 cm-owa po bratanku. Teraz wanna stoi na szafie :p jak się mała za miesiąc urodzi -nie planuje przyspieszenia- wanienka trafi do łazienki do wanny. Bo ale u nas są dwie.
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chodze prywatnie i na kazdej wizycie mam usg, za tydzien wizyta i kolejne usg razem z gbs-em :P
akzi witam w klubie, ja na razie kombinuje jakby tu ewentualne obejsc sie bez wanienki
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
No też chyba wezmę ta 86 bo fakt po co większą dziecko i tak później nie leży a siedzi w niej
najwyżej się kupi większą Termometr do wanienki tez macie jakiś szczególny ?
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj na wkładce śluz z niteczkami krwi. Bardzo mało więc nie panikuję, ale ciekawe czy coś się z tego rozwinie. Na czop mi to nie wyglądało bo zbyt wodnisty. No nic, będziemy obserwować.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.

Poza tym do karmienia nocnego mam fotel w moim kąciku czytelniczym w przedpokoju 
ehhhh 
07.02.2015r.

tylko czekam na dętkę bo jedna nam pękła przy pompowaniu... Teraz wstawiłam jeszcze do prania wszystko z kołyski.
nosz kuźwa kobieto, jakbym nie miała problemów z oddechem to bym nie przychodziła na to badanie w ogóle. Pacjent raczej nie robi nikomu na złość.