Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 12:21   #3031
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Wczoraj wieczorem mały mnie tak strzelił w pęcherz że aż krzyknęłam,TŻ oburzony że go syn budzi a jeszcze się nie urodził

Potrawka to jednak czasochłonne zajęcie.

Dziewczyny,myślę że położna fajna radę dała mi dziś i chce się podzielić nią z wami
Mówiła żeby nie kupować nowych butów na jesień i zimę,tylko znosić stare,chyba że jest taka konieczność to kupić ale najtańsze możliwe adidasy. tak samo z płaszczem na jesień i zimę.

W sumie ma dużo racji i cieszę się że w końcu ktoś mi powiedział ze w ciąży nie musze wyglądać jak milion dolarów bo ciężko to ogarnąć hahaha
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:23   #3032
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
haha no nie rozpieścił nas ten co to wszystko zaplanował... ale już bliżej niż dalej a więcej dzieci nie planujemy póki co

Ja tez nie planuje juz... chcialam trojke ale ta coaza tak daje popalic ze trzecie to chyba tylko z wpadki.
Leze i caly czas czuje napinanie brzucha i takie ciagnie od pepka w dol. Ehh dobrze ze maly kopie na zawolanie.

Ja dzis na obiad leczo, ewentualnie tortilla

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:26   #3033
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
A robisz zwykły czy ukraiński?
Ja bym zjadła ukraiński ale nigdy sama nie robiłam 😔 poza tym jest chyba bardzo pracochłonny. Macie jakiś dobry przepis?
Też nigdy nie robiłam, a zjadłabym ukraiński.

Cytat:
Napisane przez madziq111 Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam badanie glukozy 75g, wyniki mam takie: na czczo - 81, po godzinie - 150, po 2 godzinach - 143
ogólnie widać że po glukozie wyniki mam wysokie, a jak u Was to wygląda?
U mnie, na czczo - 90, po 1h - 116, po 2h - 86.

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
haha no nie rozpieścił nas ten co to wszystko zaplanował... ale już bliżej niż dalej a więcej dzieci nie planujemy póki co
No! I ten ktoś na pewno był facetem!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:28   #3034
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Dobry pomysł 😄 tylko ja zrobię w wersji z serem białym bo mój tz nie lubi z dżemem
Ja żeby zrobić z serem musiałabym pójść do sklepu, a dżem mam akurat w lodówce

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:28   #3035
halwaya
Zakorzenienie

Ja robiłam wczoraj naleśniki, ale wybitnie coś mi nie wyszło ciasto.. nie wiem czemu.. dziś mam fasolkę szparagową i jajko sadzone, jutro szczawiową na żeberkach, w piątek dome hambaksy a w sobotę rybkę smażoną..
jakby ktoś się pytał - to tak - mamy z góry zaplanowane menu tygodniowe :P

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:28   #3036
czubasek20
Zakorzenienie

ogolnie to chyba tez zalezy gdzie mamy zamiar sie pokazac.
Ja np od pazdziernika do samego porodu bede miala dosc duzo czasu spedzanego wsrod ludzi (o ile bnie urodze wczesniej ) wiec nie widzi mi sie chodzic w butach ktore sa juz na znoszeniu.
Tu juz kwestia mojego dobrego samopoczucia wchodzi w gre.
Nie chce w ciazy sie zapuscic. I tak mam problem z seksualnoscia to przynajmnirj chce kobieco wygladac.
Nie wiem czy mnie zrozumiecie.
Ale ja np teraz czuje wzmozoba potrzebe pojscia do fryzjera, zrobienia paznokci i ubrania sie jakos fajnie...

Stary 2015-08-26, 12:28   #3037
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z Wami - nie pisałam od 2 miesięcy, bo mam budowę na glowie i nie umiem się pozbierać po powrocie do Polski, ogólnie jestem w rozsypce
U mnie teraz 26 tydzień, 3 tygodnie temu byłam na usg połówkowym i wszystko dobrze, potwierdzona dziewczynka co nas bardzo cieszy, bo mamy już cudownego synka.
Mała ważyła wówczas 470 g, termin nadal na 5 grudnia.

Wczoraj miałam badanie glukozy 75g, wyniki mam takie: na czczo - 81, po godzinie - 150, po 2 godzinach - 143

Pisałyście już parokrotnie o wózkach... a myślała któraś z Was o wózku Quinny buzz lub Quinny moodd?
Ja miałam Quinny buzz 3 i byłam bardzo zadowolona, szkoda ze sobie go nie zostawiłam ale tak mnie namawiała znajoma przez pół roku, żeby jej odsprzedać że w końcu uległam, zresztą nie byłam pewna czy będę miała jeszcze drugie dzieciątko, bo długo się o nie staraliśmy. Mojego małego woziłam w nim do 3 latek i 4 miesięcy.

Gratuluje zdrowych dzieciaczków wszystkim mamusiom, podziwiam Wasze zakupy i już tez zaczynam kompletować wyprawkę dla maleństwa, choć mam sporo już rzeczy, trochę po moim synku i trochę nowych kupowanych przez ostatnie 3 lata na wyprzedażach.

A tak ogólnie to kiepsko się czuję psychicznie, mam cały czas doła
a fizycznie to boli mnie strasznie spojenie łonowe, aż ciężko mi chodzić
eh, zawsze coś
Witaj Cieszę się, że z Maleńką wszystko ok

Współczuję złego samopoczucia... nie dość, że ciąża i hormony to jeszcze budowa- która też nie jest łatwa i ten czas często jest bardzo nerwowy.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i niedługo zły nastrój minie

Wybraliście imię dla córeczki?

Jeśli chodzi o wózek to mi się podobają Quinny, ale nie dla zimowego maluszka No i spacerówka jest kubełkowa z tego co kojarzę?
Nie chciałam kubełkowej, więc wybraliśmy inny wózek.
No i cena Quinny też nie dla nas
Ale nie wątpię, że to porządny wózek

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Chyba to coś dla mnie

Ja też niestety dopiero się uczę. Wszystko mi wychodzi najlepsze za pierwszym razem a potem nie umiem powtórzyć
Ja jej używam od ponad roku. Moja mama ma starą wersję bez regulacji temperatury, ale używa już kilka ładnych lat

Ja jak wiem, że za drugim razem czegoś mogę nie odtworzyć w kuchni to zapisuję sobie
Pewnie jakby ktoś zobaczył moje kulinarne zapiski to by pomyślał 'ale głąb' ale wisi mi to

Zrobiłam koszyk na 205 zł na all i zamówiłam śpiworek (tak, jednak się zdecydowałam, a nuż się przyda) i ubranka Uzbierało się, bo chciałam darmową przesyłkę. A ubranka zza granicy, ale bez metek. Pisze, że wszystkie nowe F&F, Marks&Spencer, Carter's jakaś firma "TU" mam nadzieję, że wszystkie będą ok
Stary 2015-08-26, 12:29   #3038
halwaya
Zakorzenienie

madziq111 - ja mam wysoki cukier po teście glukozy - wyników dokładnych nie znam, ale mam wizytę u diabetologa już zaklepaną w międzyczasie mam zakaz jedzenia słodyczy.. więc jak mi któraś tu wyskoczy z jakimś ciastem to

Stary 2015-08-26, 12:30   #3039
czubasek20
Zakorzenienie

Jejku a ja chyba dzis namocze fasole bo mam ochote ba fasolke po bretonsku...

Stary 2015-08-26, 12:30   #3040
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Potrawka z kurczaka
Zjadłabym

synek
Stary 2015-08-26, 12:30   #3041
simka234
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Będę - ale na pewno nie przez pierwsze 3 miesiące. Na początek stawiam jedynie na pajace, bo wygodniej dziecku się w tym leży - nic się nie podwija i nic nie uwiera. Zresztą pierwsze miesiące chłodne to i tak nie ma co szaleć - w lecie dziecko przesłodko wygląda w sukieneczkach

W załączniku moja mała dama - uwielbiałam ją w białym
śliczna pannica to ile różnicy będzie u was między dziećmi? Co do ruchów to dzieci ma dużo miejsca i wystarczy że się przemieści a ty mniej czujesz..spokojnie..
Co do pierwszych miesięcy to jestem zwolenniczką wygodnych ubrań typu body całe rozpinane na napy czy pajace, byłe nie krepowalo ruchów i dziecku wygoda była..

Cytat:
U mnie studniówka dopiero za 25 dni

Przed chwilą była położna,mały się kręcił i tętna nie chciał ujawnić ale się udało
czyli dokładnie jak u mnie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzis od rana leze na hamaku przykryta kocykiem a dziecko bawi sie w piaskownicy.

Kciuki za dzisiejsze wizyty
kalusia ja nie znam malego Kuby. Najmlodszy ma 20 lat.
W przedszkoku u corki sa :,Piotrus, Przemek (bardzo mi sie to imie podoba ale mam brata o tym imieniu ) Mateusz, Antos x3 Tobiasz, Adas.
Z dziewczynek : Oliwia x4 Nikola x2 Weronika, Milenka, Amelia x2
Gdzie są takie dzieci? Mój 2 min jak powiedział to jest wyczyn, a że mamy budowę i generalnie rozpierdziel na podwórku to go interesuje to co nie może oczywiście.. Już nie mam siły za nim begac i powtarzać w kółko ,,zostaw, nie wolni, odejdz, wracaj,, ehhh ciekawski typ mi się trafił, wszystko oprócz zabawek go interesuje..

No i niestety im dłużej tym kopniaczki mniej przyjemne..
Nic mi się nie chce...

Co do obiadu to dziś makaron spaghettiz sosem wołowym...
A barszcz ukraiński jest bardzo łatwy w przygotowaniu i w sumie szybko się go robi..

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:32   #3042
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja robiłam wczoraj naleśniki, ale wybitnie coś mi nie wyszło ciasto.. nie wiem czemu.. dziś mam fasolkę szparagową i jajko sadzone, jutro szczawiową na żeberkach, w piątek dome hambaksy a w sobotę rybkę smażoną..
Zazdroszczę. Ja co rano zastanawiam się co zrobić na obiad i czy mam jakieś składniki w domu, żeby się nie tłuc do sklepu Taka się leniwa zrobiłam teraz

synek
Stary 2015-08-26, 12:33   #3043
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj wieczorem mały mnie tak strzelił w pęcherz że aż krzyknęłam,TŻ oburzony że go syn budzi a jeszcze się nie urodził

Potrawka to jednak czasochłonne zajęcie.

Dziewczyny,myślę że położna fajna radę dała mi dziś i chce się podzielić nią z wami
Mówiła żeby nie kupować nowych butów na jesień i zimę,tylko znosić stare,chyba że jest taka konieczność to kupić ale najtańsze możliwe adidasy. tak samo z płaszczem na jesień i zimę.

W sumie ma dużo racji i cieszę się że w końcu ktoś mi powiedział ze w ciąży nie musze wyglądać jak milion dolarów bo ciężko to ogarnąć hahaha
Ja w sumie butów nie muszę kupować. No jedynie adidasy by mi się przydały jeszcze jedne. Takie na deszczowe dni.
W kurtkę zimową to raczej się nie zmieszczę, bo mam taką krótką i ona w pasie/biodrach jest dopasowana. No chyba, że chodziłabym w rozpiętej, ale wtedy zimy nie przetrwam
Stary 2015-08-26, 12:34   #3044
halwaya
Zakorzenienie

Sinka - jak młoda urodzi się 2 tygodnie przeed terminem to różnica będzie równo 3 lata

Stary 2015-08-26, 12:35   #3045
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
ogolnie to chyba tez zalezy gdzie mamy zamiar sie pokazac.
Ja np od pazdziernika do samego porodu bede miala dosc duzo czasu spedzanego wsrod ludzi (o ile bnie urodze wczesniej ) wiec nie widzi mi sie chodzic w butach ktore sa juz na znoszeniu.
Tu juz kwestia mojego dobrego samopoczucia wchodzi w gre.
Nie chce w ciazy sie zapuscic. I tak mam problem z seksualnoscia to przynajmnirj chce kobieco wygladac.
Nie wiem czy mnie zrozumiecie.
Ale ja np teraz czuje wzmozoba potrzebe pojscia do fryzjera, zrobienia paznokci i ubrania sie jakos fajnie...
Ja swoje buty i płaszcze powyrzucałam po zimie, bo i tak już były wystarczająco mocno znoszone, a chodzić w nich jeszcze jeden sezon, to już naprawdę byłby wstyd. Ale też jestem zdania, żeby się nie "zapuszczać" w ciąży i chodzić w byle czym, bo w końcu ciąża to mi wolno. Bo to nawet na psychikę źle działa.

synek
Stary 2015-08-26, 12:36   #3046
Ani_qa
Zakorzenienie

Ja na obiad staram się dzień wcześniej kupować. Nie lubię jeszcze rano specjalnie na zakupy jeździć, a później stać przy garach

Swoją drogą to przywiozłam sobie takie pyszne żelki z Zakopanego (robili z naturalnymi barwnikami też cukierki) i zjadłam pierwszego dnia wszystkie
Kupiłam sobie w sklepie też misie i są okropne
Ale mam jeszcze cukierki
Swoją drogą tam codziennie o pełnej godzinie była prezentacja jak robią cukierki i jeszcze cieplutkimi częstowali Więc byliśmy tak codziennie hehe
Przynajmniej cukierki mi jeszcze zostały

A żelki chyba faktycznie sama spróbuję w domu zrobić
Stary 2015-08-26, 12:37   #3047
ijaa
Zakorzenienie

Ja z butów mam zamiar kupić sobie botki na jesień płaskie - bo mam tylko na słupku 10 cm, wiec średnio na teraz. Myślałam też o kozakach, ale postanowiłam nie kupować. Mam na obcasie nówki to będą na po porodzie oraz oficerki na wykończeniu to je dobiję jak mogę, a kupię po nowym roku na wyprzedażach.

Płaszcza też nie kupuję. Nie planuję nigdzie łazić daleko sama, a na z domu do auta, a auta gdzieś to mogę w rozpiętym iść. Koleżanka dodatkowo pożyczyła mi grube, czarne ponczo to najwyżej będę zarzucać na to - ona tak robiła i dała radę.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:37   #3048
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Ja co rano zastanawiam się co zrobić na obiad i czy mam jakieś składniki w domu, żeby się nie tłuc do sklepu Taka się leniwa zrobiłam teraz
ja zamawiam zakupy do domu (mam wykupiony roczny abonament, więc nie płace nic za dostawę plus mam zniżkę pracowniczą). W weekend siadamy i robimy plan obiadów i pod ten plan zamawiamy produkty. Trochę uciążliwe, ale taka organizacja jednak popłaca w tygodniu. Lista wisi i się tego trzymam.. jak mam 'zachciankę' to zamieniam dania z listy.. czasami się coś przesunie.. ale generalnie system się sprawdził - moi rodzice ode mnie to podchwycili i tez tak teraz robią

Stary 2015-08-26, 12:37   #3049
czubasek20
Zakorzenienie

Wystarczy ze po porodzie bedzie taki okres ze faktycznie bedzie nam obojetne jak wygladamy bylr krocze i cycyki przestaly bolec.

Ohooo zaczyna mi sir chyba panika zalaczac.

Stary 2015-08-26, 12:38   #3050
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Ja na obiad staram się dzień wcześniej kupować. Nie lubię jeszcze rano specjalnie na zakupy jeździć, a później stać przy garach

Swoją drogą to przywiozłam sobie takie pyszne żelki z Zakopanego (robili z naturalnymi barwnikami też cukierki) i zjadłam pierwszego dnia wszystkie
Kupiłam sobie w sklepie też misie i są okropne
Ale mam jeszcze cukierki
Swoją drogą tam codziennie o pełnej godzinie była prezentacja jak robią cukierki i jeszcze cieplutkimi częstowali Więc byliśmy tak codziennie hehe
Przynajmniej cukierki mi jeszcze zostały

A żelki chyba faktycznie sama spróbuję w domu zrobić
oooo

synek
Stary 2015-08-26, 12:39   #3051
czubasek20
Zakorzenienie

ani_qa bylas w tej fabryce cukierkow, zelkow ba krupowkach ???

Stary 2015-08-26, 12:41   #3052
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
ja zamawiam zakupy do domu (mam wykupiony roczny abonament, więc nie płace nic za dostawę plus mam zniżkę pracowniczą). W weekend siadamy i robimy plan obiadów i pod ten plan zamawiamy produkty. Trochę uciążliwe, ale taka organizacja jednak popłaca w tygodniu. Lista wisi i się tego trzymam.. jak mam 'zachciankę' to zamieniam dania z listy.. czasami się coś przesunie.. ale generalnie system się sprawdził - moi rodzice ode mnie to podchwycili i tez tak teraz robią
Ja czasami korzystałam z gotowych jadłospisów i wtedy robiłam zakupy dzień/dwa dni wcześniej i fakt - to było dobre. Ale jakbym miała sama siąść i wymyślić co którego dnia na obiad... Chyba bym nie dała rady. Dlatego podziwiam

synek
Stary 2015-08-26, 12:41   #3053
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie planuje juz... chcialam trojke ale ta coaza tak daje popalic ze trzecie to chyba tylko z wpadki.
Leze i caly czas czuje napinanie brzucha i takie ciagnie od pepka w dol. Ehh dobrze ze maly kopie na zawolanie.
ja już jestem spełniona chciałam mieć parkę i na to wygląda że będę mieć mąż szczęśliwy że będzie syn, poza tym warunków mieszkaniowych na trójkę za bardzo nie mamy

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
No! I ten ktoś na pewno był facetem!
hahah to prawda

Cytat:
Ja swoje buty i płaszcze powyrzucałam po zimie, bo i tak już były wystarczająco mocno znoszone, a chodzić w nich jeszcze jeden sezon, to już naprawdę byłby wstyd. Ale też jestem zdania, żeby się nie "zapuszczać" w ciąży i chodzić w byle czym, bo w końcu ciąża to mi wolno. Bo to nawet na psychikę źle działa.
ja mam nadzieję na lekką zimę jak wtedy kiedy córkę rodziłam
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:41   #3054
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja na razie jestem o Kubusia spokojna bo pamiętam co wystawiał w szpitalu, ja go nie czułam a on szalał po całym brzuchu aż pielęgniarki nie mogły mu tętna złapać a jak złapały to i tak uciekał. Pewnie moja "warstwa podskórna" robi swoje i dlatego nie zawsze go czuję

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Dziewczyny, w waszym otoczeniu jest dużo małych Jakubów? Bo niby to imię jest na pierwszym miejscu pod względem popularności ale wg mnie ostatnio jest najwięcej małych Janków czy Antków. Nie chciałabym żeby synek miał kilku imienników w klasie ale z drugiej strony najbardziej nam się to imię podoba
Ja znam jednego w rodzinie, ma 6 lat, a tak to raczej nie. My nazwiemy Liliana i mi już wisi to czy będzie ich dużo czy nie, od początku tak nam się spodobała, ze inne nie wchodzą w grę ;/
Cytat:
Witam 😄

Wpadłam tak na szybko po z jednym pytaniem: CO ROBICIE DZIŚ NA OBIAD? Bo nie mam koncepcji a muszę niedługo iść do sklepu.

Później postaram się nadrobić bo wczoraj cały dzień spędziłam u babci a tam kiepski zasięg mam 😔
Ja pierwszy raz będę próbowała zrobić chili con carne

Cytat:
Witam się z Wami - nie pisałam od 2 miesięcy, bo mam budowę na glowie i nie umiem się pozbierać po powrocie do Polski, ogólnie jestem w rozsypce
U mnie teraz 26 tydzień, 3 tygodnie temu byłam na usg połówkowym i wszystko dobrze, potwierdzona dziewczynka co nas bardzo cieszy, bo mamy już cudownego synka.
Mała ważyła wówczas 470 g, termin nadal na 5 grudnia.

Pisałyście już parokrotnie o wózkach... a myślała któraś z Was o wózku Quinny buzz lub Quinny moodd?
Ja miałam Quinny buzz 3 i byłam bardzo zadowolona, szkoda ze sobie go nie zostawiłam ale tak mnie namawiała znajoma przez pół roku, żeby jej odsprzedać że w końcu uległam, zresztą nie byłam pewna czy będę miała jeszcze drugie dzieciątko, bo długo się o nie staraliśmy. Mojego małego woziłam w nim do 3 latek i 4 miesięcy.

Gratuluje zdrowych dzieciaczków wszystkim mamusiom, podziwiam Wasze zakupy i już tez zaczynam kompletować wyprawkę dla maleństwa, choć mam sporo już rzeczy, trochę po moim synku i trochę nowych kupowanych przez ostatnie 3 lata na wyprzedażach.

A tak ogólnie to kiepsko się czuję psychicznie, mam cały czas doła
a fizycznie to boli mnie strasznie spojenie łonowe, aż ciężko mi chodzić
eh, zawsze coś
Dobrze, ze z Małą wszystko ok

Mam nadzieję, ze Twoje samopoczucie też się polepszy, teraz ciężki macie czas, ze jeszcze budowę macie ma głowie ;/ na jakim jesteście etapie? Dużo jeszcze do przeprowadzki?

Mi też się G
Quinny moodd podobał, ale po pierwsze nieziemsko drogi, po drugie podobno ciasny, po trzecie ma kubelkowa spacerowej, więc go odrzuciłAm ;/
Cytat:
jakby ktoś się pytał - to tak - mamy z góry zaplanowane menu tygodniowe
Jej zazdroszczę, też bym chciała mieć tak zaplanowane, czasem zdarzy mi sie, ze wieczorem wy myślę co ugotuje następnego dnia, ale to tylko czasem

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Witaj Cieszę się, że z Maleńką wszystko ok

Współczuję złego samopoczucia... nie dość, że ciąża i hormony to jeszcze budowa- która też nie jest łatwa i ten czas często jest bardzo nerwowy.
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i niedługo zły nastrój minie

Wybraliście imię dla córeczki?

Jeśli chodzi o wózek to mi się podobają Quinny, ale nie dla zimowego maluszka No i spacerówka jest kubełkowa z tego co kojarzę?
Nie chciałam kubełkowej, więc wybraliśmy inny wózek.
No i cena Quinny też nie dla nas
Ale nie wątpię, że to porządny wózek

Ja jej używam od ponad roku. Moja mama ma starą wersję bez regulacji temperatury, ale używa już kilka ładnych lat

Ja jak wiem, że za drugim razem czegoś mogę nie odtworzyć w kuchni to zapisuję sobie
Pewnie jakby ktoś zobaczył moje kulinarne zapiski to by pomyślał 'ale głąb' ale wisi mi to

Zrobiłam koszyk na 205 zł na all i zamówiłam śpiworek (tak, jednak się zdecydowałam, a nuż się przyda) i ubranka Uzbierało się, bo chciałam darmową przesyłkę. A ubranka zza granicy, ale bez metek. Pisze, że wszystkie nowe F&F, Marks&Spencer, Carter's jakaś firma "TU" mam nadzieję, że wszystkie będą ok
Fiu fiu to poszalas jaki rozmiar spiworka wzielas?

Ubranka gdzie zamawialas? Firma "Tu" jest ok, mam chyba w rzeczy z ciuchlandu z tej firmy i są niezniszczone i z fajnego materiału

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:47   #3055
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Ja żeby zrobić z serem musiałabym pójść do sklepu, a dżem mam akurat w lodówce
Ja też dżem mam w lodówce i byłoby szybciej 😀 i też po ser muszę iść ale na szczęście sklep mam obok bloku 😀

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
jakby ktoś się pytał - to tak - mamy z góry zaplanowane menu tygodniowe
To jest chyba niezły sposób -przynajmniej zakupy można zrobić większe a nie codziennie latać do sklepu. Może spróbuję to wcielić w życie 😄

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:49   #3056
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja kupuję pod materac ten ochraniacz: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...605326034.html Zależy mi właśnie na tym, żeby to była ceratka. Dziecię i tak będzie w śpiworku spało na razie, więc i tak nie do końca takie to będzie "oddychające"

Dzisiaj byłam wyjątkowo miła dla męża, aż zauważył Jakoś tak mi się stęskniło za nim i on też się zachowywał wreszcie jak mąż, więc aż mi się zrobiło tak fajnie Teściowa wyszła z kuchni, nie plątała mi się, mogłam być taka jak lubię

Eva słodziak

Mój syn to momentami mam wrażenie, że nic innego nie robi tylko się wierci

Koszyk na allegro zaakceptowany przez męża, sporo rzeczy wypadło jak np. pościel i poszewki, bo mąż stwierdził, że jeszcze to niepotrzebne i może lepiej, żeby nie leżało w domu. Od r_p77 zamawiam: ochraniacz-ceratkę na materac, prześcieradła, wałeczki do łóżeczka (chociaż mąż niezbyt przekonany "bo ja takich nie miałem ), kocyki, zestaw do paznokci, okrycie kąpielowe, rożek i usztywniany przewijak na komodę. Od DUKTI zamawiam: śpiworek do nosidełka i komplet pościeli do wózka. Razem wyszło mi tego na 350 zł z przesyłką więc drugie tyle zostaje jeszcze z nagrody i chyba kupię coś dla siebie, nie wiem jeszcze. Bo w sumie 1 para dżinsów na całą jesień i pół grudnia to chyba trochę mało...

Kalusia ja nie mam żadnego Jakuba nigdzie blisko, ale to dlatego, że nie ma małych chłopców u nas w okolicy

U nas jest 1xWiktor, 1xNadia, 1xZuzia... I więcej dzieci nie ma "blisko" a i te jakoś specjalnie blisko nie są...

Adka dla kociarzy

Ja na dzisiaj pierogi z mięsem i cebulką

Kalusia akurat jeśli chodzi o kaptur dla niesiedzącego dziecka to nie jest taki do końca zły pomysł moim zdaniem, bo jak dziecko leży i ma kaptur na głowie/pod głową to zawsze dodatkowa osłonka od wiatru

Madziq Twój wynik świadczy o cukrzycy ciążowej - normy są po godzinie chyba do 135 a po 2 do 120? Jakoś tak gdzieś czytałam... To Twoje spojenie badał lekarz?

Ja mam nadzieję, że zmieszczę się w mój płaszcz zimowy... Mam go już ok. 5 lat i serdecznie mam go dosyć więc byłby to jego ostatni sezon
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:50   #3057
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
I to jest idealny pomysl.
A propo menu
gadalam z mamuskami nie tylko pierwszorazowymi, ale szkockimi mamuskami ( mam ich duzo w rpacy sie przewija i zawsze wpadnie temat Planujecie narobic zaelka na czas pologu ?
tudzien sloiki i zamrazarka?
Mowia mi wszyscy ze pomysl rewelacyjny. cos tlyko do mikrofali i gotowe..
zwlaszcza ze ja mam np tendencje do robienia zawsze wiecej niz jestesmy w stanie zjesc.. jakies kaszy z sosem, no cos juz oczywisce ze przy KP bedzie okej dla maluszka..
co Myslicie?
Ja chyba sie przymierze do tego, ale czekam na szafe aczkolwiek mam kilka sloikow juz w szafce

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
śliczna pannica to ile różnicy będzie u was między dziećmi? Co do ruchów to dzieci ma dużo miejsca i wystarczy że się przemieści a ty mniej czujesz..spokojnie..
Co do pierwszych miesięcy to jestem zwolenniczką wygodnych ubrań typu body całe rozpinane na napy czy pajace, byłe nie krepowalo ruchów i dziecku wygoda była..

czyli dokładnie jak u mnie

Gdzie są takie dzieci? Mój 2 min jak powiedział to jest wyczyn, a że mamy budowę i generalnie rozpierdziel na podwórku to go interesuje to co nie może oczywiście.. Już nie mam siły za nim begac i powtarzać w kółko ,,zostaw, nie wolni, odejdz, wracaj,, ehhh ciekawski typ mi się trafił, wszystko oprócz zabawek go interesuje..

No i niestety im dłużej tym kopniaczki mniej przyjemne..
Nic mi się nie chce...

A barszcz ukraiński jest bardzo łatwy w przygotowaniu i w sumie szybko się go robi..
Dawno nie jadlam.. a uwielbia wszystko co z burakami...
chyba na carboocie kupie troche wiecej buraczkow, bo te z zeeszlej niedzieli - O LOSIE !
slodziutkie listki tez mlode w miare, botwinka super. rpzebralam najlepsze iz upka byla. ale moze bym pomrozila?
Musze przerobic to mieso co mam w zamrazarce na gotowce ;D hihihi

Jakies pomysly ?

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:50   #3058
Koritsi_a
Zadomowienie

dubel :x
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:51   #3059
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ani_qa bylas w tej fabryce cukierkow, zelkow ba krupowkach ???
Tak, dokładnie tam drugiego dnia zauważyłam to miejsce i później byliśmy tam codziennie
No i lody też fajnie robili

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Fiu fiu to poszalas jaki rozmiar spiworka wzielas?

Ubranka gdzie zamawialas? Firma "Tu" jest ok, mam chyba w rzeczy z ciuchlandu z tej firmy i są niezniszczone i z fajnego materiału
Śpiworek od 0-6 miesięcy Ale nie taki na ramiączkach, tylko bez

Dobrze wiedzieć, bo ja tej formy nie znałam
Ubranka zamawiałam u użytkownika Jagodzia_889.

A i Fionka zamówiłam jedną sukienkę bawełnianą, bo była naprawdę ładna, a do darmowej przesyłki brakowało
Stwierdziłam, że będzie na jakieś wyjście jedna
Stary 2015-08-26, 12:51   #3060
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Dasz przepis?

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości