|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Wczoraj wieczorem mały mnie tak strzelił w pęcherz że aż krzyknęłam,TŻ oburzony że go syn budzi a jeszcze się nie urodził
Potrawka to jednak czasochłonne zajęcie. Dziewczyny,myślę że położna fajna radę dała mi dziś i chce się podzielić nią z wami Mówiła żeby nie kupować nowych butów na jesień i zimę,tylko znosić stare,chyba że jest taka konieczność to kupić ale najtańsze możliwe adidasy. tak samo z płaszczem na jesień i zimę. W sumie ma dużo racji i cieszę się że w końcu ktoś mi powiedział ze w ciąży nie musze wyglądać jak milion dolarów bo ciężko to ogarnąć hahaha |
|
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez nie planuje juz... chcialam trojke ale ta coaza tak daje popalic ze trzecie to chyba tylko z wpadki. Leze i caly czas czuje napinanie brzucha i takie ciagnie od pepka w dol. Ehh dobrze ze maly kopie na zawolanie. Ja dzis na obiad leczo, ewentualnie tortilla
|
|
|
|
|
#3033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam wczoraj naleśniki, ale wybitnie coś mi nie wyszło ciasto.. nie wiem czemu.. dziś mam fasolkę szparagową i jajko sadzone, jutro szczawiową na żeberkach, w piątek dome hambaksy a w sobotę rybkę smażoną..
jakby ktoś się pytał - to tak - mamy z góry zaplanowane menu tygodniowe :P
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie to chyba tez zalezy gdzie mamy zamiar sie pokazac.
Ja np od pazdziernika do samego porodu bede miala dosc duzo czasu spedzanego wsrod ludzi (o ile bnie urodze wczesniej Tu juz kwestia mojego dobrego samopoczucia wchodzi w gre. Nie chce w ciazy sie zapuscic. I tak mam problem z seksualnoscia to przynajmnirj chce kobieco wygladac. Nie wiem czy mnie zrozumiecie. Ale ja np teraz czuje wzmozoba potrzebe pojscia do fryzjera, zrobienia paznokci i ubrania sie jakos fajnie... |
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, że z Maleńką wszystko ok ![]() Współczuję złego samopoczucia... nie dość, że ciąża i hormony to jeszcze budowa- która też nie jest łatwa i ten czas często jest bardzo nerwowy. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i niedługo zły nastrój minie ![]() Wybraliście imię dla córeczki? Jeśli chodzi o wózek to mi się podobają Quinny, ale nie dla zimowego maluszka No i spacerówka jest kubełkowa z tego co kojarzę?Nie chciałam kubełkowej, więc wybraliśmy inny wózek. No i cena Quinny też nie dla nas ![]() Ale nie wątpię, że to porządny wózek ![]() Cytat:
![]() Ja jak wiem, że za drugim razem czegoś mogę nie odtworzyć w kuchni to zapisuję sobie ![]() Pewnie jakby ktoś zobaczył moje kulinarne zapiski to by pomyślał 'ale głąb' ale wisi mi to ![]() Zrobiłam koszyk na 205 zł na all i zamówiłam śpiworek (tak, jednak się zdecydowałam, a nuż się przyda) i ubranka Uzbierało się, bo chciałam darmową przesyłkę. A ubranka zza granicy, ale bez metek. Pisze, że wszystkie nowe F&F, Marks&Spencer, Carter's jakaś firma "TU" mam nadzieję, że wszystkie będą ok
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
madziq111 - ja mam wysoki cukier po teście glukozy - wyników dokładnych nie znam, ale mam wizytę u diabetologa już zaklepaną w międzyczasie mam zakaz jedzenia słodyczy.. więc jak mi któraś tu wyskoczy z jakimś ciastem to
|
#3040 |
|
Zadomowienie
|
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
Co do pierwszych miesięcy to jestem zwolenniczką wygodnych ubrań typu body całe rozpinane na napy czy pajace, byłe nie krepowalo ruchów i dziecku wygoda była.. Cytat:
![]() Cytat:
No i niestety im dłużej tym kopniaczki mniej przyjemne.. Nic mi się nie chce... Co do obiadu to dziś makaron spaghettiz sosem wołowym... A barszcz ukraiński jest bardzo łatwy w przygotowaniu i w sumie szybko się go robi..
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
|||
|
|
|
#3042 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taka się leniwa zrobiłam teraz
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kurtkę zimową to raczej się nie zmieszczę, bo mam taką krótką i ona w pasie/biodrach jest dopasowana. No chyba, że chodziłabym w rozpiętej, ale wtedy zimy nie przetrwam
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
Sinka - jak młoda urodzi się 2 tygodnie przeed terminem to różnica będzie równo 3 lata
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obiad staram się dzień wcześniej kupować. Nie lubię jeszcze rano specjalnie na zakupy jeździć, a później stać przy garach
![]() Swoją drogą to przywiozłam sobie takie pyszne żelki z Zakopanego (robili z naturalnymi barwnikami też cukierki) i zjadłam pierwszego dnia wszystkie ![]() Kupiłam sobie w sklepie też misie i są okropne ![]() Ale mam jeszcze cukierki ![]() Swoją drogą tam codziennie o pełnej godzinie była prezentacja jak robią cukierki i jeszcze cieplutkimi częstowali Więc byliśmy tak codziennie hehe ![]() Przynajmniej cukierki mi jeszcze zostały ![]() A żelki chyba faktycznie sama spróbuję w domu zrobić
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z butów mam zamiar kupić sobie botki na jesień płaskie - bo mam tylko na słupku 10 cm, wiec średnio na teraz. Myślałam też o kozakach, ale postanowiłam nie kupować. Mam na obcasie nówki to będą na po porodzie oraz oficerki na wykończeniu to je dobiję jak mogę, a kupię po nowym roku na wyprzedażach.
![]() Płaszcza też nie kupuję. Nie planuję nigdzie łazić daleko sama, a na z domu do auta, a auta gdzieś to mogę w rozpiętym iść. Koleżanka dodatkowo pożyczyła mi grube, czarne ponczo to najwyżej będę zarzucać na to - ona tak robiła i dała radę.
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3049 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy ze po porodzie bedzie taki okres ze faktycznie bedzie nam obojetne jak wygladamy bylr krocze i cycyki przestaly bolec.
Ohooo zaczyna mi sir chyba panika zalaczac. |
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba bym nie dała rady. Dlatego podziwiam
|
|
#3053 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chciałam mieć parkę i na to wygląda że będę mieć mąż szczęśliwy że będzie syn, poza tym warunków mieszkaniowych na trójkę za bardzo nie mamyhahah to prawda Cytat:
|
||
|
|
|
#3054 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, ze Twoje samopoczucie też się polepszy, teraz ciężki macie czas, ze jeszcze budowę macie ma głowie ;/ na jakim jesteście etapie? Dużo jeszcze do przeprowadzki? Mi też się G Quinny moodd podobał, ale po pierwsze nieziemsko drogi, po drugie podobno ciasny, po trzecie ma kubelkowa spacerowej, więc go odrzuciłAm ;/ Cytat:
![]() Cytat:
jaki rozmiar spiworka wzielas?Ubranka gdzie zamawialas? Firma "Tu" jest ok, mam chyba w rzeczy z ciuchlandu z tej firmy i są niezniszczone i z fajnego materiału ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#3055 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
Ja kupuję pod materac ten ochraniacz: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...605326034.html Zależy mi właśnie na tym, żeby to była ceratka. Dziecię i tak będzie w śpiworku spało na razie, więc i tak nie do końca takie to będzie "oddychające"
Dzisiaj byłam wyjątkowo miła dla męża, aż zauważył Jakoś tak mi się stęskniło za nim i on też się zachowywał wreszcie jak mąż, więc aż mi się zrobiło tak fajnie Eva słodziak Mój syn to momentami mam wrażenie, że nic innego nie robi tylko się wierci Koszyk na allegro zaakceptowany przez męża, sporo rzeczy wypadło jak np. pościel i poszewki, bo mąż stwierdził, że jeszcze to niepotrzebne i może lepiej, żeby nie leżało w domu. Od r_p77 zamawiam: ochraniacz-ceratkę na materac, prześcieradła, wałeczki do łóżeczka (chociaż mąż niezbyt przekonany "bo ja takich nie miałem ), kocyki, zestaw do paznokci, okrycie kąpielowe, rożek i usztywniany przewijak na komodę. Od DUKTI zamawiam: śpiworek do nosidełka i komplet pościeli do wózka. Razem wyszło mi tego na 350 zł z przesyłką więc drugie tyle zostaje jeszcze z nagrody i chyba kupię coś dla siebie, nie wiem jeszcze. Bo w sumie 1 para dżinsów na całą jesień i pół grudnia to chyba trochę mało...Kalusia ja nie mam żadnego Jakuba nigdzie blisko, ale to dlatego, że nie ma małych chłopców u nas w okolicy ![]() U nas jest 1xWiktor, 1xNadia, 1xZuzia... I więcej dzieci nie ma "blisko" a i te jakoś specjalnie blisko nie są... Adka ![]() Ja na dzisiaj pierogi z mięsem i cebulką ![]() Kalusia akurat jeśli chodzi o kaptur dla niesiedzącego dziecka to nie jest taki do końca zły pomysł moim zdaniem, bo jak dziecko leży i ma kaptur na głowie/pod głową to zawsze dodatkowa osłonka od wiatru ![]() Madziq Twój wynik świadczy o cukrzycy ciążowej - normy są po godzinie chyba do 135 a po 2 do 120? Jakoś tak gdzieś czytałam... To Twoje spojenie badał lekarz? Ja mam nadzieję, że zmieszczę się w mój płaszcz zimowy... Mam go już ok. 5 lat i serdecznie mam go dosyć więc byłby to jego ostatni sezon |
|
|
|
#3057 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A propo menu gadalam z mamuskami nie tylko pierwszorazowymi, ale szkockimi mamuskami ( mam ich duzo w rpacy sie przewija i zawsze wpadnie temat Planujecie narobic zaelka na czas pologu ? tudzien sloiki i zamrazarka? Mowia mi wszyscy ze pomysl rewelacyjny. cos tlyko do mikrofali i gotowe.. zwlaszcza ze ja mam np tendencje do robienia zawsze wiecej niz jestesmy w stanie zjesc.. jakies kaszy z sosem, no cos juz oczywisce ze przy KP bedzie okej dla maluszka.. co Myslicie? Ja chyba sie przymierze do tego, ale czekam na szafe aczkolwiek mam kilka sloikow juz w szafce Cytat:
chyba na carboocie kupie troche wiecej buraczkow, bo te z zeeszlej niedzieli - O LOSIE ! slodziutkie listki tez mlode w miare, botwinka super. rpzebralam najlepsze iz upka byla. ale moze bym pomrozila? ![]() Musze przerobic to mieso co mam w zamrazarce na gotowce ;D hihihi Jakies pomysly ?
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
dubel :x
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak, dokładnie tam
drugiego dnia zauważyłam to miejsce i później byliśmy tam codziennie ![]() No i lody też fajnie robili ![]() Cytat:
Ale nie taki na ramiączkach, tylko bez ![]() Dobrze wiedzieć, bo ja tej formy nie znałam ![]() Ubranka zamawiałam u użytkownika Jagodzia_889. A i Fionka zamówiłam jedną sukienkę bawełnianą, bo była naprawdę ładna, a do darmowej przesyłki brakowało ![]() Stwierdziłam, że będzie na jakieś wyjście jedna
|
|
#3060 |
|
Raczkowanie
|
Dasz przepis?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

No i spacerówka jest kubełkowa z tego co kojarzę?
ale wisi mi to