|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Staram się ponadrabiac ale, że z telefonu pisze to nie ma takiej opcji, net mi nie działa na kompie:-( wiec odezwę się jak juz mam nadzieje zadziala
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, jak cos to w H&M jest aktualnie -20% na dział dziecięcy (tylko chyba trzeba pobrac jakis kupon ze strony czy cos), moze ktoras zainteresuje
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
ale mam dziś przepowiadacze aaauuuu , brzuch mi się napina i boli jak na okres...
|
#1744 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nooo. Grzeczna dziewczynka
Cytat:
JA mam kolor włóczki caffe latte taka piękna, mięciutka, błyszcząca i kupiona kiedyś w promocji z 11 zł motek na 6 zł JAk coś mi sie rzuci w oczy to dam CI znać![]() Cytat:
Cytat:
hihih a tak serio to tez mam zawsze problem z takimi rzeczami.To ja powinnam rodzić już od poczatku ciąży i przed ciążą też![]() Cytat:
Lepiej wcześniej rozłożyć. CHoć ja lubię taki zapach, ale dzidzia już nie koniecznie musi lubić.Ja też rano miałam takie krzyżowe bóle Cytat:
|
|
#1745 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
Ja takie pranie białe łączone z czymś puszczam osobno i wkładam tą chusteczkę wyłapującą kolory
|
|
#1746 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczyłam tego Kossakowskiego.
Spociłam się przy tym nieziemsko, widząc jak on cierpi. Patrząc na porody na polsat cafe, wydają się one jakby to był pikuś. A w tym momencie się przestraszyłam i chyba zrobiłam błąd oglądając to. Jak nie będę mieć cesarki to się chyba załamię. Bo w szpitalu gdzie chce rodzić nie zapewniają znieczulenia, mimo że powinno być dostępne dla każdej....
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Hello dziewczynki
![]() No nie nadazam za wami :/ U nas leje 3 dzień z rzędu, no w wariatkowie skończę chyba, lila znudzona jak mops i jojczy, Anastazja po tym moim antybiotyku tłucze się jak szalona, w kółko mi nie dobrze :/ tez takie wysnute z energii jestescie? Aż z nudow wózki oglądam znow Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#1748 | ||
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
W H&M jest również kupon na 25 % online ( po zapisaniu do newslettera) i przesyłka gratis ![]() Cytat:
Oj biedna, współczuje
|
|
|
#1749 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty to dobra jesteś ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
|
|
#1750 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za kciukasy
Jak wróciłam to zjadłam coś i padłam na kanapie a w domu bałagan, muszę trochę ogarnąć.Co na wizycie: mała cała i zdrowa, waży ok. 2500 kg, serduszko ładnie biło. W sumie lekarz mało mówił, ale to chyba znaczy, że ok Buziola zasłaniała rączką, więc zdjęcia ładnego nie mam, tyle, co tam zerknęłam w monitor, to czuję, że będzie ładny pultasek termin wpadł znowu w październik, ufff...więc może grzecznie poczeka do terminu pierwotnego i da mamie czas na skompletowanie wyprawki Chociaż lekarz mówił, żeby totalnie nie patrzeć w te terminy USG i patrzeć na ten pierwszy z OM.Miałam dziś meble dostać z Klupsia, a tu ani widu ani słychu :/ na razie dostałam materac. Zaraz zmierzę sobie ciśnienie, bo normalnie czuję się taka wypompowana, że szok... Byłam w Netto, ale ciuszki mnie nie powaliły, jedynie te koszyczki ładne, zastanowię się i może je kupimy, niech tylko te meble wjadą to zobaczę, czy mi się przydadzą, bo coś tam już w Ikei kupiliśmy. Aha...czekając na USG w szpitalu podsłuchałam mamy po porodzie. Jedna mówiła, że w porównaniu do cesarki, to poród SN, który miała teraz -super, rodziła 4h, tyle że wzięła ZZO, kolejna tak samo, że nie ma się czego bać, urodziła w 3 h, w ogóle te laski takie "nie zmarnowane" jakby w ogóle nie rodziły Aha i jak coś to podobno mleko modyfikowane to Hipp jest super Ile można się dowiedzieć czekając w kolejce
|
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
gratki
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
dobra przespałam się i mi ciut lepiej , chociaż i tak jestem zmięta. przynajmniej nabrałam siły żeby obiad zrobić.
ej cycki mnie zaczęły boleć mój zegar tyka .. |
|
|
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ALe tąpnął mną ten odcinek, az zaczęłam ryczeć nie wiem czemu
|
|
#1754 |
|
|
Ale mi się spać zachciało... masakra... ale twarda jestem i nie kładę się bo później nockę nieprzespaną będę miała....
Wolę teraz się przemęczyć, albo jakąś słabiutką kawę wypić... Co dziś dziewczyny na obiad? U mnie kotlety z cycków kury, puree ziemniaczane i buraczki domowej roboty
|
#1755 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakopałam się w allegro i nagle mi dwie godziny umknęło
Potrzebuję kilka małych kawałków materiału jakiegoś fajnego wzorzystego bawełnianego i do tego polaru, ale nie mogę znaleźć sprzedawcy, który by miał i to i to, a od różnych osób nie opłaca się ze względu na przesyłkę. Pozostaje chyba spróbować dotrzeć do jakiego sklepu stacjonarnego. Myślicie, że w ogóle opłaca się? Czy może materiały w sklepie zwykłym będą dużo droższe?
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , ćwiartki ziemniaczków w ziołach również opiekane w piekarniku i chyba ogórki konserwowe bo nie chce mi się nic innego wymyślać :P
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No niby tak. Nie wiem może nam hormony pomagają czy co...
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
My coś zjemy dzisiaj na mieście. Zaraz dzwonię do położnej i może się uda jechać do szpitala pooglądać salę tortur. Kurde za dużo jak na dziś. Filmik Kossakowskiego i jeszcze zwiedzanie porodówki
![]() Tosia czasami wcale nie wychodzi drogo w stacjonarnym sklepie jak jeszcze doliczyć koszt przesyłki internetowej. Trzeba pamiętać, że sklepy też muszą być konkutrencyjne. Np ja w sklepie zapłaciłam za wózek mniej niż bym zapłaciła w niektóych sklepach internetowych
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do wieczora się namyślę
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to na pewno. Po to mamy te hormony. Łagodzą ból i troszkę uspokajają jak pozwalamy im dojść do głosu jak to Ada pisała Plus wiemy, że dzidzia bedzie z nami niedługo i te zo jej zdrowie się martwimy. No mówię On miał tak na sucho te bóle to też inaczej. On już ledwo wytrzymywał przy 2 cm rozwarcia no to sorki. Tak mi sie wydaje przynajmniej![]() Jedziemy na 16 zwiedzać porodówkę JAk sie dzisiaj nie odezwę tzn że już tak się rozpakowałam ze strachu tfu tfu jeszcze czas
|
|
#1761 |
|
Zadomowienie
|
Ja wpadłam w kompleksy po wymazie
. Najpierw w poczekalni była dziewczyna (mówiła, że glukozę robiła niedawno, więc koło 6 miesiąca), a brzuch dwa razy taki, jak mój, a potem położna, że jak na kogoś, kto za miesiąc ma TP, to mam raczej niewielki brzuch i gdybym jej nie powiedziała, to obstawiałaby na maksymalnie 6 miesiąc. Z jednej strony się cieszę, że nie mam wielkiego brzucha, bo pewnie byłoby mi jeszcze gorzej i jeszcze ciężej, a z drugiej wkurzają mnie komentarze dotyczące wielkości . Pewnie pojadę na porodówkę i wszyscy będą myśleć, że wcześniaka rodzę :/. W ogóle, dzisiaj mam jakiś beznadziejny dzień. Chodzę albo zła, albo smutna.
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
normalne cycuchy z kuraka, skropione olejem, posolić, popieprzyć, na to plasterki pomidorów z przyprawą do pomidorów :P robiłam na logikę bo jadłam je raz w szpitalu właśnie
![]() Cytat:
nie przejmuj się mi też tak wszyscy mówią, co najmniej jakbym nic nie jadła i była wyrodną matką bo mam mały brzuszek a to bzdura. możemy się tylko cieszyć, że tż nie muszą nas na taczkach wozić :P ja sobie nie wyobrażam większego brzucha, i tak wystarczająco ciężko mi z tym.
|
|
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno wrócisz uspokojona i zadowolona, że oswoiłaś już to miejsce
|
|
#1764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj się. Każdy ma brzuch jaki ma i guzik innym do tego. Ciesz się że nie masz dużego bo to katorgaCytat:
Cytat:
|
|
#1765 | |
|
Zadomowienie
|
ja miałam ginowi mówić o zwiedzaniu porodówki , ale stwierdziłam : po co ją zwiedzać
będzie mi tam latało gdzie rodze w bólach, nawet na korytarzu mogę ,bym tylko miała fachową opiekę i czuła się przede wszystkim bezpiecznie---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#1766 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Cytat:
Wczoraj na warsztatach w szkole rodzenia większość kobiet była z małymi brzuchami, a niektóre zbliżają się już do terminu porodu.
|
|
|
#1767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja własnie chcę zobaczyć. Jak przyjdzie co do czego to będę wiedzieła co gdzie jest i o co chodzi albo mnie tąpnie już do końca i będzie codziennie lament, ze się boję i będziecie mnie pocieszały
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaa od jutra znowu upały
zaczęłam oglądać kossakowskiego ale pierd... wyłączyłam , nie będę sobie tego przypominać , nie dziś jak mam skurcze
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-08-26 o 15:24 |
|
|
|
#1769 | |
|
|
Cytat:
Piekę ok 20-25 minut w 180 stopniach nie wiem jak Malinowa![]() Polecam ułożyć to na sreberku na blaszce. Ja też nie idę zwiedzac porodówki wszystko mi jedno gdzie :PJa oglądałam Kossakowskiego już jakiś czas temu i mną to nie wstrząsnęło
|
|
#1770 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja jutro lub w piątek muszę jechać na Kopernika dać się pokłuć, a potem drugi raz w poniedziałek do hematolog
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.

- na wkładce zauważyłam różowy śluz z małymi skrzepkami krwi
JA mam kolor włóczki caffe latte taka piękna, mięciutka, błyszcząca i kupiona kiedyś w promocji z 11 zł motek na 6 zł
hihih a tak serio to tez mam zawsze problem z takimi rzeczami.
Wczoraj jeszcze sie martwilam, ze mój brzuch coś nic sie nie przygotowuje do porodu, a dzis ok. 4:00 zbudzily mnie mocne bóle jak na okres, takie te wredne krzyżowe
Miałam wrażenie jakby ktoś ściskał kręgosłup i szyjkę w pięść i ten ból tak narastal... Aż się zwlekłam wystrachana co sie dzieje juz po no-spe, zapelzlam po drodze do łazienki i chyba od tego rozruszania bóle zaczęły maleć, wiec ostatecznie nie wziełam. Położyłam się i zasnęłam, a rano już było ok, chociaż cały czas czuję takie jakby "echo" tych bóli, plus zaczęła mnie boleć szyjka, a spojenie już tak trzeszczeć, jakbym sie miała lada moment rozłamać na pół.

Buziola zasłaniała rączką, więc zdjęcia ładnego nie mam, tyle, co tam zerknęłam w monitor, to czuję, że będzie ładny pultasek 

mi też tak wszyscy mówią, co najmniej jakbym nic nie jadła i była wyrodną matką bo mam mały brzuszek
będzie mi tam latało gdzie rodze w bólach, nawet na korytarzu mogę ,bym tylko miała fachową opiekę i czuła się przede wszystkim bezpiecznie