|
|
#991 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Cytat:
w papierach niech będzie, to że mam się nie ułożyło to inna sprawa, ale dziecko później będzie pytać. Chciałabym się z nim dogadać, na piśmie jeśli trzeba, ale przede wszystkim bezproblemowo. Nie ja pierwsza, nie ostatnia co się rozchodzą. A no i ślubu też nie mamy.
|
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam właśnie z ikiei, komoda w bagażniku razem z 2 organizerami do szuflad i można powiedzieć, że mamy pierwszą rzecz z wyprawki
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bede zamawiac
mojemu tylko wychodza i siwieja,ale coz-zachcialo mi sie meza po 40 :-D Moja siostra to samo,rok walczyla o paszport i sad go przyznal tylko dlatego ze kolezanka pracuje w sadzie. Ja bym nie podawala ojca z tego wzgledu.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52547896]Nie no nie będę udawać, że dziecko nie ma ojca
w papierach niech będzie, to że mam się nie ułożyło to inna sprawa, ale dziecko później będzie pytać. Chciałabym się z nim dogadać, na piśmie jeśli trzeba, ale przede wszystkim bezproblemowo. Nie ja pierwsza, nie ostatnia co się rozchodzą. A no i ślubu też nie mamy.[/QUOTE]Jak facet będzie upierdliwy, to przecież też możesz mu utrudnić życie. Pomyśl o tym. Dziecku możesz powiedzieć, że tata jest i go bardzo kocha, ale w papierach też się zabezpiecz. Ja nie namawiam do złego, mówię, żeby zostawić sobie furtkę
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#995 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#996 |
|
Rozeznanie
|
Medeline pochwal się który model?
ja też zamierzam kupić komodę z ikei taką zwykłą bo te dzieciowe są bardzo głębokie i dużo miejsca zajmują, mnie się podoba ta: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30252746/ przewijak będę mieć na łóżeczku więc komoda chyba może być wyższa....? a łóżeczko mam takie: http://www.skapiec.pl/site/cat/2606/comp/2514893 upolowałam na gumtree za 200 zł razem z materacem ale ten niestety musiałam wyrzucić bo ten kokos śmierdział |
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko wiem, że niektórych wizja "ojciec nieznany" w dokumentach dla dziecka przez całe życie może odstraszać. Jeśli komuś nie zależy na alimentach to ja osobiście radziłabym niewpisywanie ojca, no chyba że facet wyjątkowo upierdliwy i do sądu po ojcostwo i tak się zgłosi.
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Hariett, omg, masakryczne te wasze przejścia z kotami... Ten pierwszy na bank miał jakiś problem neurologiczny...
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On jeśli się dowie, że nie jest wpisany, wyjdzie do sądu o ustalenie ojcostwa i wtedy to Joanna poniesie koszty sprawy itd Nie wpisanie ojca jest kuszące, ale konsekwencje są jednak Nie kupiłam tego kalendarza ) i chcę lekki i cienki. W tamtym roku się odźwigałam tych papierzysk, w tym roku chcę sobie tego oszczędzić. Kupiłam kołozeszyt w biedro, choć wiem że na długo nie będzie bo to tylko 100 kartek a ja zużyłam w tamtym roku dużo więcej Kupię cienki kalendarz to nie bedzie dużo miejsca zajmował, a najlepiej jakby się dało mu włożyć kartę ciąży to już rarytas No i kupię w tym roku mały piórniczek bo mnie jasny coś trafi od szukania długopisa w okruchach na dnie torebkiTaki jestem mega student a co!
|
|
|
|
|
#1001 |
|
Konto usunięte
|
Powiem Wam, że jeszcze nad tym się jie zastanawiałam jednak dzięki za dobre rady, będę musiała to wszystko przemyśleć ze 3 razy porządnie zanim zdecyduje się na krok. Poczytać i popytać.
|
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna-ja bym nawet sie na porade prawnika szarpnela,moja siostra na ta walke w sadzie mnostwo kasy i nerwow zmarnowala
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
moja kumpela podobnie. Walczy choć w sumie sił już nie ma.. Ale dla dziecka wszystko
![]() Prawnik to moim zdaniem dobra rzecz
|
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam komodę MALM na 4 szuflady, ma 1m wysokości i dość pojemne szuflady.
JOANNA, ja bym nie zwalniała ojca dziecka całkiem z odpowiedzialności. Jednak to jakaś odpowiedzialność powinna być, zawsze idąc na studia miałoby pomoc finansową. A tak to byłoby mu na rękę zrobić dziecko i mieć w nosie... A nawet mając ograniczoną władzę rodzicielską musi na nie łożyć
|
|
#1005 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Jestem tu nowa i potrzebuję małej pomocy. Jestem przed badanie hsg i muszę robić irygację pochwy, czy któraś z Was może to robiła? Jezeli tak to miala bym kilka pytan
|
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
Ej myślicie że pidżama na prezent dla Olki to dobry pomysł ?
Bo ona w sumie takiej prawdziwnej nie ma, a zabawek to jej nakupią ciotki i wujki
|
|
|
|
#1007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A dlaczego by nie? Sama napisałaś, że takiej prawdziwej nie ma, więc lepiej kupić coś czego się nie ma i będzie się używało, niż setną z kolei zabawkę.
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-08-26 o 17:37 |
|||
|
|
|
#1008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ona jest generalnie biedna, bo na jedno oko nie widzi - ma zaćmę nieoperacyjną ze zrostami, absolutny brak zębów (tego nawet nie wiedzieliśmy jak braliśmy ją ze schroniska) i małą, niegroźną przepuklinkę. No ale ona już swoje przeżyła - teraz ma 13 lat, w wieku 9 lat poprzedni właściciele ją oddali i była w schronie przez 3 lata. U nas jest zadowolona, biega po schodach tam i z powrotem, wyleguje się na JEJ parapecie albo przed oknem na górze, ze mną wychodzi na balkon i kontroluje roślinki... Nawet sucha karma jej wchodzi bez problemu, pani wet powiedziała że jak zjada to dawać, a tej się aż uszy trzęsą Szkoda tylko że innych kotów nie toleruje - zawsze marzył mi się większy zwierzyniec, ale w sumie jak popatrzę na to że za 4 miesiące będzie Dzieć, a jej kudły są wszędzie, to hm...Cytat:
![]() Magda, taka wypaśna pidżamka to jest coś!
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-26 o 17:41 |
||
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze dzieć będzie jedzeniem się z kotem dzielić, dla mnie super opcja
![]() Co do komody - MAGDA, piżamki są ponadczasowe, do tej pory by mnie taki prezent cieszył, więc wydaje mi sie, że pomysł jak najbardziej super
|
|
#1011 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem po HSG, ale nie robiłam irygacji. Więc niestety nie pomogę. Mogę jedynie służyć pomocą, jeśli chodzi o samo badanie.
|
|
|
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
hariett - ja mam psa i kota, na szczęście nie mają wejścia do sypialni, ale salon jest pełen kłaków
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza nie ma specjalnej karmy na wypadanie, czesać mi się jej specjalnie nie chce (choć miałam taki plan, przyznaję!), ale nawet jak miałam szał na czesanie to przy każdym pogłaskaniu wychodziło futerko. Ale widzę że to nie jest jakaś choroba czy coś, bo futerko ma cudowne i każdy się nim zachwyca, jest super puchata i mięciusia. Próbuję się z tym pogodzić i częściej sprzątać, marzy mi się odkurzacz ręczny i pewnie przed dzieciem spróbuję to marzenie spełnić. Tż powiedział że bezdotykowy termometr ma gdzieś schowany, juhu! 100 zł do przodu Baby jak pisałam u nas póki co jedyne zamykane pomieszczenia to łazienki (w sumie tylko ta dolna, bo w górnej jest koci sralik), więc przez zimę miałam jej włosiska nawet na łóżku, bo cwana właziła jak spałam albo jak mnie nie było ![]() I żeby jeszcze wchodziła na kawałek tż - nie! Ona woli leżeć przy mnie, najlepiej naprzeciw twarzy, wredne kocisko
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-26 o 17:58 |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1016 |
|
Zadomowienie
|
Ma 4 miesiące na poszukiwania, tak łatwo stówki nie oddam
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Racja u mężczyzn może to być przestrzeń między strychem a piwnicą.
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Hariett szacun ze wzieliście tego kotka ze schroniska.
Ja na sierść kupiłam za 300 zł odkurzacz co sam łazi po mieszkaniu... Irytacja przed hsg? A po co?! Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-08-26 o 18:03 |
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny polecacie coś do smarowania cycków? Bo od kilku dni chce się wściec, tak mnie swędzą, że głowa mała.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

w papierach niech będzie, to że mam się nie ułożyło to inna sprawa, ale dziecko później będzie pytać. Chciałabym się z nim dogadać, na piśmie jeśli trzeba, ale przede wszystkim bezproblemowo. Nie ja pierwsza, nie ostatnia co się rozchodzą. A no i ślubu też nie mamy.

Tylko wiem, że niektórych wizja "ojciec nieznany" w dokumentach dla dziecka przez całe życie może odstraszać. Jeśli komuś nie zależy na alimentach to ja osobiście radziłabym niewpisywanie ojca, no chyba że facet wyjątkowo upierdliwy i do sądu po ojcostwo i tak się zgłosi.