|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Moze gdybym brala magnez, coś by pomoglo? Jak myślicie?
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Hej
nie mam kiedy popisać z Wami, dopiero wróciliśmy do domu z wyjazdu i padam.... ale czytam w miarę na bieżąco ![]() chwalę się kolejnymi dobrymi zakupami. Dzisiaj jak wracaliśmy byłam na ciuchach i znów całkiem fajne rzeczy znalazłam ![]() 14 ciuszków, większość rozm. 62 lub 68. Jedynie polar z Quechua na 6 msc i sweterek z Gap'a na 12 msc. stan bardzo dobry. za wszystko zapłaciłam 20 zł
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem totalnym zdechlakiem
no nic mi sie nie chce, jak rano wstaje to marze by byl juz wieczór żebym mogła sie położyć znowu wczoraj z tego lenistwa pierwszy raz powiesiłam niewyprasowane firany w okna no i w ogole wzięłam sie za mycie oby do porodu nie trzeba juz bylo tego robic.
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Ja np dzisiaj jestem totalnie bez siły na nic... Anemii nie mam,biorę dodatkowy magnez. Żaliłam się lekarzowi na ostatniej wizycie że na nic nie mam siły,że ciągle zmęczona itd, stwierdził że niestety tak niektóre kobiety znoszą ciążę i nic z tym nie zrobimy.
Jeszcze teraz mi w uchu piszczeć zaczęło...
|
|
#366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wspominałyście o podusi i kołdrze do łóżeczka.
Moja Hania ma ponad trzy lata i jeszcze się takiego kompletu nie doczekała ![]() Ma kocyki, na zmianę, swojego misia przytulaka i tyle. Aha, ma też taką ala podusię, do której się przytula, ale na niej nie śpi. Do około drugiego roku życia miała tylko kocyk. Cytat:
![]() A może wit.D? Ja mam dużo energii i nawet mi się chce, ale już jest ciężko z brzuchem Dzisiaj się nachodziłam, to tutaj ciągnie, tutaj dźgnie ![]() Za wieszanie firan itp. prace, gdzie trzeba mieć ręce długo w górze, to się raczej nie bierzcie To grozi odklejeniem łożyska, a wtedy już kaplica
|
|
|
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana. Kuzynka właśnie przyniosła mi ciuszki i spodnie ciążowe dla mnie. Chodziła w tych gatkach do końca ciąży, a mała nie była. Przymierzam te gacie i co?! SĄ NA MNIE ZA MAŁE!
Ostatni tydzień 6 miesiąca![]() Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do klubu zdechlaków
biorę dodatkowy magnez, żelazo ale to na nic, mało mam siły. Dziś sobie poszłam spacerkiem do przychodni (zajęło mi to 20 minut), w drugą stronę zabrałam się autobusem, bo bym chyba nie dotarła do mieszkania a jutro biorę się za pakowanie gratów i będziemy się stopniowo przenosić na nowy adres
|
|
#370 | |
|
Moderator
|
Cynamonku a bierzesz żelazo? Mnie ono postawiło na nogi.
Wyniki miałam ok ale inny lekarz mi przepisał mimo to i od razu zmęczenie o 80-90% spadło ![]() Ja byłam pół dnia w Ikea kupiłam komodę więc teraz tylko zagonić TZ do złożenia, kupić proszek i płyn i ciuszki prać. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Taki maluch utonie chyba w pościeli ![]() Poduszek też się nie daje takim dzieciaczkom - chyba że klinową gdy problem z refluksem.
|
|
|
#371 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak jesien przyjdzie to chyba od męża kurtki będę pożyczać bo się nie dopnę
|
|
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Myslałam, że to tylko mi się nic kompletnie nie chce, to mnie trochę pocieszyłyście
Mam tylko chwilowe "przebłyski" w stylu : wow ! zrobię coś fajnego na obiad, i tak konczy się mój pokład energii na dany dzień :P
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrnasmugo gratuluję udanej wizyty
![]() Tanio bardzo to badanie, tam mają też pracownię z tymi wszystkimi uprawnieniami i sprzętami do badań prenatalnych? Dziewczyny to ja się wyłamię, w 3 trymestrze mam więcej energii niż w drugim. Więcej chodzę po sklepach, w domu co chwila coś ogarniam. Przeszkadza mi każdy najmniejszy bałagan i cały czas coś robię, a to sprzątam, a to gotuję, zmywam. Za to w drugim trymestrze dużo leżałam i bałagan był mi nie straszny
|
|
|
|
#374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam z bawełny satynowej, po praniu dobrze rozciągam i strzepuję i nie wymaga prasowania.Cytat:
![]() Cytat:
ale staram się nie przemęczać i odpoczywać w międzyczasie. Jedynie ostatnio zauważyłam, że w drugiej połowie dnia powoli zaczyna boleć mnie kręgosłup.
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
u mnie jeżeli chodzi o energie to teraz w III trymestrze idzie falowo. Np 2 dni robię dużo a na 3 bym tylko leżała i jestem nie do życia.
Ale teraz wiem, że muszę się spiąć i powoli sprzątać mieszkanie. na koniec września chciałabym mieć już w miarę wszystko ogarnięte. Dzisiaj kupiłam też te płyny o których pisałyście z Bobini i zaczynam powoli prac i prasować ubranka i resztę. Jutro składamy komodę i już będę układać wszystko. Muszę już zacząć bo mam tego trochę a zaraz dostanę kolejną partię rzeczy i ciężko będzie się z tego odkopać. Powoli do celu
|
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
Któraś z Was pisała o piżamach ciążowych. Na allegro jest ich mase: http://allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-pizamy-78021
---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Ja zamówię chyba jedną z tych. Podoba mi się wzór ze spodniami w panterkę: http://allegro.pl/dyskretna-pizama-n...294388862.html
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
TylkoKasia, żelazo biorę od jakis 3 tygodni, narazie poprawy nie widzę, gin mówił ze moje wyniki morfologii są kiepskie tak więc myślę ze to przez to, jakoś musze przez to przebrnąć jeszcze 2 i pół miesiąca +/-
Srebrna_smuga, jaka duża juz córcia ale po Tobie nie widać ze jesteś pierwsza w kolejce do rozpakowania, nie będziesz miała przynajmniej problemów z flaczkiem na brzuchu![]() Widzę ze dużo z was już szykuje pokoiki, ja jestem na etapie wyboru koloru bo szafe dla małej strojnisi mam już wybraną z ikei
|
#378 |
|
Zadomowienie
|
Karoseria i Poziomkowa właśnie wyświetliło mi się na Facebooku ogłoszenie o dostawce do wózka buggypod może jest to jakaś alternatywa dla waszych starszakow
cena na allegro to 600zł a babka z ogłoszenia sprzedaje za 320. Nie wiem czy to się wogole opłaca ale wygląda fajnie
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
peachella, ale szalejesz z zakupami
Zazdroszczę, że za tak małą kasę tyle ciuchów upolowałaś ![]() Cytat:
![]() Co do pościeli to ja nigdy nie prasuję, a mam taką z kory i z bawełny. Ale z bawełny już nigdy więcej nie kupię, jakoś mi nie leży... Firan też nie prasuję, po prostu je rozwieszam i ładnie schną Ja w ogóle mało co prasuję, bo nie lubię ![]() W ogóle to pierzecie ciuszki dziecięce raz czy dwa razy? Chyba raz wystarczy nie?
|
|
#380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja jeszcze nie chodzi ale myslalam o tym! Zawsze to lzej z taka dostawka niz z dwoma siedziskami Bede sie rozgladac u nas na ebayu I gumtree
|
|
|
|
|
#381 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no opinie w necie są fajne, starszak nie rozleniwia się w wózku a i normalnie miesci się w większości drzwi no i nie ma problemu jak np starszak zostaje w domu z kimś z rodziny A ty wychodzisz tylko z jednym dzieckiem no świetne to jest
|
|
|
#382 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez nie jestem z tych prasujacych Nince na poczatku prasoealam ale dzirwczyny, ona tak ulewala ze najczesciej sxlo ok 6-7 zmian ciuszkow dziennie plus sterta tetr I sliniakow ze przestalam I dzis prasuje tylko jak cos wymiete, do wyjsci itd... Ja piore jeden raz ![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
No no to prawda. Mam nadzieje tylko ze zalapie i bedzie chciala stac Moj tz mowi ze on by sobie na tym przystawal Jak na hulajnodze
|
||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Dla jaj zrobiłam sobie losowanie imion - dla dziewczynki wylosowałam Ryszarda (Rysia od Siary
https://mamotoja.pl/ksiega-imion-dla-dzieci.html
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#385 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga i Szczepan. Tragedii nie ma
A nasze wybrane imię oznacza "mały, drobny". Póki co pasuje, bo jest malutki
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Julia oznacza - "piękny kwiat" lub "młoda, promienista" oraz "ta, która należy do Juliuszów"
|
#387 |
|
Raczkowanie
|
Witam się dziś jako pierwsza po dłuuugiej nieobecności
![]() Nie śpię chyba od 4 rano... ból w pachwinach nie do zniesienia, wybudzam się przy każdym przekręceniu się na bok i mam dosłownie łzy w oczach pytałam lekarza czy da się to jakoś złagodzić, ale on mówi, że to normalne. Zresztą wg niego większość dolegliwości jest normalna Wy też tak macie? Powoli chyba przestanę funkcjonować :/A z przyjemniejszych rzeczy - w końcu zaczęliśmy urządzać pokój dla Fabianka. Normalnie w domu istny armagedon. Wyprawka też idzie pełną parą, zostały chyba do ogarnięcia pampersy i inne art. higieniczne. U was też widzę, że przygotowania w toku ![]() Życzę przyjemnego dnia i jak najmniejszych dolegliwości |
|
|
|
#388 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez się witam z rana, już po badaniu krwi,spacerze z psem i śniadaniu :p
Z tego losowania wyszła mi Flora i Leonid Ja prasuje tylko koszule tz i czasem jak coś jest bardzo pogniecione. Nienawidzę prasować, prasowanie rzeczy dla małej to chyba będzie większe poświęcenie dla dziecka niż wszystkie objawy ciąży,poród i nieprzespane noce razem wzięte
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana. Ostatnio coraz wcześniej wstaje, może Julka mnie przygotowuje na to co będzie po porodzie
ale cieszę się, że w nocy śpi tak jak ja, albo po prostu nie czuję jej ruchów w nocy
|
#390 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też!! kilka dni temu miałam przypływ energii a teraz znowu tylko bym odpoczywała. Pod koniec dnia już ledwo chodzę... mam nadzieję, że to minie bo jak tak dalej pójdzie to nie wiem kiedy ja wszystko ogarnę :P Cytat:
dzisiaj u mnie znowu zapowiada się upalny dzień, rano obudziłam się ze spuchniętymi stopami ![]() No i chyba muszę zwiększyć dawkę magnezu bo znowu zaczynają dokuczać mi skurcze...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.

no nic mi sie nie chce, jak rano wstaje to marze by byl juz wieczór żebym mogła sie położyć znowu

To grozi odklejeniem łożyska, a wtedy już kaplica