|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
No zobaczymy jak to będzie
JA doświadczenia nie mam. Pisałam tylko co położna mówiła. TO nie są moje wymysły więc luzik laski, ale to też hcyba nie jest dobre jak dziecko w wieku 18 miesięcy conajmniej pierwszy raz na oczy nocnik widzi No nie wiem. SIę okaże czy Gabi będzie siadać na nocnik czy go sobie na głowie nosić![]() DObranoc
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1923 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie mogę coś zasnąć... w ogóle mi się spać nie chce i jakoś mi nie wygodnie jest leżeć
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a sadzanie dziecka np. z zabawką, w pokoju, kuchni, czy innym pomieszczeniu uważam teraz już za bezsens. najlepiej jest od razu uczyc do czego służy wc. a i najlepiej zaczynać przygodę z odpieluchowaniem wiosną /latem ---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- aaaa mała co wy tak z tym tv ;p
|
|||
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Dobryy
Wczoraj się już nie odzywałam bo przysnęło mi się :P A ostatnio natomiast wracam do porannego wstawania na siku, więc u mnie wracają uroki Igo trymestru. Nazywam się Agnieszka i mam 21 lat. Termin mam na 25 i czekam na synka |
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
hello ja oczywiście cierpię na bezsenność
a obudziłam się i odrazu dołek , wszystko mnie irytuje i wgl zaraz się popłaczę. wkurzył mnie wieczorem mąż bo obiecał że pochowa gary ze zmywarki i się tego do dziś nie doczekałam. suma sumarum muszę to sama zrobić bo z brudnych powstała niezła wystawka :/ jeszcze teraz mnie zirytował bo wyszedł do pracy, ja po chwili wstałam i patrzę nie wziął śniadania :/ to po co ja stoję jak głupia i robię jeszcze dziś ta wizyta i ciekawe czy się wyrobi po pracy żeby mnie zawieźć.. mam nadzieję że tak ale znając moje szczęście będę musiała iść na nogach 30min!! Cytat:
mój mąż do pracy jeździ do Unny to ok 30km od nas Cytat:
mi 4tyg temu na wizycie właśnie brzuszek zaniżył wymiary i to o 2tygodnie jakby coś było nie tak to napewno lekarz by Ci powiedział. synek poprostu może być drobniejszy. dzisiaj mam wizytę mam nadzieję że mi zrobi usg i sprawdzimy czy troszkę podgonił a oprócz mnie jeszcze Amelie tak ma. nie martw się, jakby coś się działo to gin by zareagował. a tak w ogóle .... wg tego co jest na pierwszej stronie - WITAM SIĘ W 9 MIESIĄCU !!!
|
||
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Nie dość, ze nie mogłam zasnąć i wiercilam sie pół nocy, to jeszcze wstałam o 5 na siku i juz nie moge zasnąć
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
12.10.2015 Edytowane przez blindness_94 Czas edycji: 2015-08-27 o 06:33 |
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
ja też chyba już nie usnę.. chociaż zaparzyłam sobie melisę i piję, może coś pomoże..
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Zaraz budzę małego i lecę do przedszkola a potem klinika. Cytat:
![]() Cytat:
Młody odkąd stanął był przewijany na stojąco, bo nie wyleżał ani minuty. A qpkę robił codziennie o tej samej porze, w domu, po obiadku, więc sprawa umycia pupci i przebrania to było max 1minuta. Żaden problem ![]() ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Aha zaczynamy z Kluseczką 35 tydzień dziś
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry.ją też nie mogę już spać a plan miałam inny...
dziś wizytę mam,ciekawe ile podrosl,bo jego przeciąganie jest coraz bardziej bolesne. ..:p
|
|
#1930 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja
wczoraj mieliśmy pracowity dzień wiec sie nawet chyba nie odezwałam, musiałam skoczyc do gina popołudniu bo mi sie tabletki skonczyły a na ostatniej wizycie zupełnie o tym zapomniałam:/ no i jak wracaliśmy (byłam z tżtem i małym) to poszlismy na lody a potem młody był juz tak zmęczony że zasnął o 18.30!!!!!! cud jakiś takie cos mi sie zdarza raz na pół roku, spał do rana oczywiście ale Mamy wiecie jak to jest, nie wiesz co masz ze sobą zrobić nagle...dziecko spi i co teraz?! ![]() wykorzystałam ten czas na zrobienie listy zakupów na gemini, nie dobije do darmowej przesyłki ale i tak bede chyba tam zamawiać bo jest wszystko czego szukam łącznie z kosmetykami dla mnie. ja dzis zaczynam 32 tydz ![]() aaa i nie pochwaliłam sie jeszcze że zaczełam wczoraj prasowanie i chowanie ciuszków do kartonu także idziemy do przodu
|
|
|
|
#1931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wie do czego sluzy bo jak mi zrobi na podloge to biegnie po nocnik i siada... haha ostatnio wieszalam pranie i zostawilam pusta miske na podlodze to weszla do niej i kupe zrobila Ja uwazam ze warto juz uczyc jak zacznie kontrolowac kiedy chce to bedzie wiedziala gdzie isc Cytat:
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Malinka za 3 tyg będziesz mieć Brianka przy sobie , wytrzymasz kochana
|
#1933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ja już o 7 byłam w sklepie po bułeczki bo mi się zachciało mniam mniam taka świeżutka z masełkiem i dżemem truskawkowym obowiązkowo Spałam jakoś od 24 do 6 rano z jednym wstawianiem na szczoszka okupionym stękaniem, jęczeniem i wgóle auuu aż zbudziłam męża. No podnieść się nie mogłam. Jak już się gnaty zastoją odacza spania tak koniecCytat:
Moja koleżanka jeździła specjalnie do Wrocka i wydała ok 3000 tys zł tylko na brzuch i uda, a wyglądają tak samo jak te smarowane tylko na tyłkuJa smaruję kolegenem póki świeże i może coś to da Cytat:
![]() Cytat:
I ich sąsiadka takie cuda tworzyMój wczoraj rozłądował zmywarkę, posprzątał kuchnię i poprasował pieluchy. Jak mnie nie wkurza to jest całkiem kochany. Mogę sobie spokojnie sprzątać dzisiaj resztę ![]() Aaaa ja też 35 tydzień dzisiaj
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry! chociaż na razie ro ja ledwo żyję... dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
emylka no to gratulacje !!!
|
#1936 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co to za różnica czy termin jest 20 czy 22. Dla mnie bezsensu jest w ogóle zastanawianie się nad tym. Najbliższy prawdzie termin to będzie ten z pierwszego USG. Czyli około 20. A około 20 to jest rozstrzał duży. W pierwszej ciąży od początku był u mnie mniej więcej tydzień różnicy między OM i usg i poród był wywoływany 12 dni po terminie z OM. Cytat:
jak będzie teraz nie wiem, bo wszystko zależy od dzieckaCytat:
|
|
#1937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/IMG]Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
No położnej dzieci i wnuki się nauczyły i żyją. Zależy jakie dziecko Fajnie jakby kupkę się nauczyła właśnie robić na nocniczek, bo jak siuśki to łatwiej zmienić pieluchę ![]() Szczególnie u dziewczynki nie jest dobre jak długo pieluchy są używane, bo pampers chroni przed wilgocią ale już nie przed bakteriami cipci i później problemy a rodzic nawet nie wie że dzicko co chwilę się męczy z zapaleniem pęcherza i przytoczyła parę przykładów z życia więc mi to wiarygodnie zabrzmiało Może Gabi będzie współpracować a jak nie to jak pisałam będzie chodzić sobie z tym nocnikiem na głowie albo w piasku sie nim bawić i babki robić
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
mała wiesz co, sadzanie, sadzaniem, ale lepiej nie uczyć dziecka, że nocnik to zabawka
dziękuję! |
|
|
|
#1939 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Emylka gratulacje i oby tak dalej
Nie nadrobię...widzę tylko, że dyskusje nocnikowe się toczą ![]() Ja to przyznam że nie kumam tego sadzania tak małego dziecka na nocniku, jasne, oswoić swoją drogą, ale czy ono wtedy nie potraktuje nocnika jak nie wiem, fotelika? :P Zawsze mi się wydawało, że dobrze jak dziecko już mniej więcej ogarnia do czego ten nocnik ma być...a taki ledwo siedzący maluch...jak mu wytłumaczyć dlaczego co 2-3 godziny ląduje na tym dziwnym czymś?
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja zasnęłam przed 7, o 7.30 obudził mnie tż wychodzący do pracy. Po czym ja już prawie zasypiałam, a on dzwoni, że zapomniał karty kierowcy i żebym mu podrzuciła na przystanek . I tyle sobie pospałam. Pewnie się zdrzemnę popołudniu, bo kompletnie nie do życia jestem.
|
|
#1941 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde nie dobrze mi po soku pomaranczowym
a taki pyszny i zimny co jest ...
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
pol godziny snu mialas?! o matko. no to ja troche dluzej jednak pospalam |
||
|
|
|
#1943 |
|
po drugiej stronie szafy
|
A mój luby zaczyna wpadać w panikę, że urodzę jak go nie będzie...swoją drogą przy już zaczynających się upałach, sama się tego obawiam...coś czuję, że jak pojedzie to będę leżeć plackiem aż do jego powrotu
|
|
#1944 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A dziś uff, nie było bóli krzyżowych w nocy, bo po ostatniej przyznam że szłam spać trochę z duszą na ramieniu
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zasnęłam jakoś koło 24-1, obudziłam się o 5 i do 7 nie spałam.
|
|
#1946 | |||
|
Zakorzenienie
|
udało mi się jeszcze usnąć
siedzieć się nie da :/ Cytat:
jejku nie mogę w to uwierzyć za niedługo będę mogła go przytulić Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś to jakoś po 1 zasnęłam, o 6 się przebudziłam i o 7 wstac trzeba bylo bo synek już na nogach był...
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
usunęłam z listy BabyK bo od paru dni mi nie odpisała na wiadomość czy będzie się jeszcze udzielać u nas, a logowała się na wizaż. Zytkę26 też usuwam bo ani widu ani słychu jej
jakby nowa mamusia chciała zostać dopisana to proszę o priv tylko mam nadzieję, że nie znikniesz w tajemniczych okolicznościach po wpisaniu na listę dodawanie i po chwili usuwanie jest co najmniej irytujące więc proszę o wyrozumiałość i podjęcie decyzji. tak czy siak fajnie jakbyś z nami została gosiek- zmieniłam Ci imię tyle ze spraw organizacyjnych |
|
|
|
#1950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba bardziej wyjazdem przerazona niz mój Tz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

JA doświadczenia nie mam. Pisałam tylko co położna mówiła. TO nie są moje wymysły więc luzik laski, ale to też hcyba nie jest dobre jak dziecko w wieku 18 miesięcy conajmniej pierwszy raz na oczy nocnik widzi

WIadomo, ze ta waga co nam podają to się może różnić od rzeczywistej. 
mi 4tyg temu na wizycie właśnie brzuszek zaniżył wymiary i to o 2tygodnie

Moja koleżanka jeździła specjalnie do Wrocka i wydała ok 3000 tys zł tylko na brzuch i uda, a wyglądają tak samo jak te smarowane tylko na tyłku