|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
I czemu się już nie odzywasz?![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Malinowa musiała byś jechać do Unny koło Dortmundu po takie buciki Nie wiem gdzie Ty tam mieszkasz. A ta babka w ogóle takie cuda robi że szok na szydełku i drutach i szyje na maszynie.
|
|
#1892 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ileż miałam czytania. Jak w takim tempie będziemy kończyć wątek to żadna w tej części nie urodzi
![]() Cytat:
Cytat:
na samą myśl mam dość! A tak fajnie już było...Cytat:
Cytat:
to pogrubione to fajnie napisałaś, zgadzam się ![]() Cytat:
Fajna połóżna Ci się trafiła. Ja jak jechałam w pierwszej ciąży to wszystkie sale zajęte były i nic sobie nie zobaczyłam :P Tylko noworodki takie słodkie w mydelniczkach Cytat:
![]() Ślicznie! Jednak się dało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby nie zasnął w wannie ![]() A ja mam zgagę po batoniku. Która mi wykrakała?
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wykrakałam ![]() Ale, żebyś nie była sama to ja z kolei smalczyk z chlebkiem więc też na pewno mnie złapie
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze, a moja mała dostała takiej czkawki, że aż cała podskakuję
![]() Nie mówcie, że sama już zostałam na forum.
|
#1896 |
|
Zakorzenienie
|
uffff nadrobiłam.
jak zauważyłyście dodałam na fb w naszej grupie co niektóre zdjęcia z mojej sesji co do pieluch to u nas Misiek został odpieluchowany jak miał 2 lata i 2 miesiące i od razu sedes. jak miał z 8 miesięcy fajnie mi siadał na nocniku, aż pewnego nia zaparł się, że nie siądzie i już. więc nie zmuszałam go. po tych drugich urodzinach poszło w tydzień i był już świadomy o co chodzi. witam nową mamę i mam nadzieję, że nam zaraz nie zaginiesz : ) aaa w ogóle moja kumpela dziś urodziła ślicznego synka. poród miała wywoływany przez małowodzie, mówiła że nie poleca bo bolało bardzo i ciągle 2 cm aż w końcu się ruszyło... : ) malutki piekny i zdrowy ))a co do naszego pisania, ostatnio idziemy jak torpedy. zaraz watek nam na 2 tyg wystarczy tylko ; p |
|
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jakoś na ogórki teraz nie kpniecznie mam cheć
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
Helol
Mamusie co bierzecie na bakterie w moczu? A ewlina jakiej firmy farby w pokoju młodej masz? Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-08-26 o 22:38 |
|
|
|
#1900 |
|
Zakorzenienie
|
ja w poprzedniej ciązy brałam urinall po prostu
|
|
|
|
#1901 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam nieliczne cały czas i nic nie biorę. Jakąś żurawinkę możesz, pełno tego
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
No i się zgaga zaczeła
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja kluska nadal ma czkawkę i do tego się wygina na wszystkie strony. Ała
![]() Złożyłam zamówienie u Tżta na kanapki. Zjem i pewnie mi się film urwie, a jutro wybieram się do kliniki na badanie krwi, więc nie wiem o której się odezwę.
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się kładę, już mnie pupa od siedzenia boli ; p
puszczę sobie jeszcze tego kossakowskiego na dobranoc do jutra! |
|
|
|
#1907 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczynki mialam ok 250 i żadnych dolegliwości ale zaczęla mnie poibipolewac cefka moczową i nie wiem czy to młoda napiuera czy mi wzrosły te bakterie?
Chyba pójdę do apteki kupie jakąś żurawiem w dużej dawce |
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
z ciekawosci odkopałam usg z 9t4d i wymiary malucha są tam na 8% i wskazują na 9t1d czyli 3 dni roznicy, termin z miesiaczki 17.10 a z tamtego usg na 20.10.
teraz termin z usg wychodzi mi na 22.10 którym terminem sie kierować? :P bo na pewno mialam wtedy dłuzszy cykl i owulacje gdzies w 17-18dc. w 34dc na tescie byla delikatna druga kreska. w ciazy z Ala w 34dc na tescie krecha była az bordowa ![]() pewnie i tak zadna mi nie odp ![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Kasia mnie ost lekarz przepisal urosept, bo wyszly mi jakies tam bakterie i leukocyty ale ja tak przewaznie mam... |
|
|
|
#1909 |
|
Wtajemniczenie
|
Amélie z tym terminem to jest loteria jedyne co jest pewne to że się urodiz ale kiedy któż to wie
Ją w tej ciąży od początku miewam jakieś bakterie a ponoć przez to można za wcześnie uroidzc Edytowane przez kasiapruszkow Czas edycji: 2015-08-26 o 22:56 |
|
|
|
#1910 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A mój mąż kombinował, kombinował i wykombinowął. Dał na łóżeczko blat który nam został z komody ten uszkodzony i na to TV
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem totalnie przeciwna sadzaniu na nocnik takiego małego dziecka. Przecież to bezsens totalny. JA kiedyś słyszałam, że jak dziecko zacznie samo po schodach wchodzić to oznacza, że mięśnie kontrolujące trzymanie moczu już są dostatecznie rozwinięte i u nas się sprawdziło. Jak tylko Ola zaczęła wchodzić po schodach to zwieliśmy się za odpieluchowanie, pierwsze postępy były po 3-5 dniach. Po tygodniu wołała. Wpadki, bunty, regres zdarzały się, ale już od dłuższego czasu nawet żadnej wpadki nie było. Ja zdecydowanie jestem za świadomym odpieluchowaniem niż sadzaniem na siłę. Moja Ola miałą 2 l i 3 miesiące.
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Można wypośrodkować na 4 października NA pewnoe nie masz co porównywac testów bo każdy test jest inny. Ja po 6 dniach od transferu robiłąm 3 różne i 1 mi wyszedł i to bladzocha straszna. Betę HCG miałam już ponad 60 a kreska dalej bladziocha a wyrywa od stężenia 20 przecież. Nawet jak było ok 300 to nie była bardzo wyraźna. Z dnia owulacji to tez loteria bo zarodek może się zagnieździć od 4 do 12 dni nawet więc masz 8 dni różnicy, a HCG wydziela się ok 48 h po zagnieżdżeniu. WIęc możemy tylko orientacyjnie znać datę porodu.
|
|
#1913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja muszę się pojechać pokłuć na hematologię, a wizytę mam w poniedziałek. Tak to sobie hematolog obmyśliła, żebym nie czekała w kolejce do wizyty kilka godzin, jak za pierwszym razem
![]() Cytat:
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec pewnie dlatego Tomek jest mały, bo jest tydzien do tylu. pewnie urodze tydz po terminie z OM. ale czuje tak jakos ze to bedzie wtorek 20 pazdziernika. ![]() a Ala caly czas na usg wychodzila wielka i 2 tyg do przodu a i tak mała sie urodzila 2 dni przed terminem z OM. a lekarz miesiac przed terminem juz mowil ze prawie rodze hehe ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- w 37tc wazyła 3500g a urodzila sie 3150g w 39t5d
|
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
JA tam będę sadzała. Krzywdy się w ten sposób nie zrobi a się oswoi z siadaniem na nocniczku JAk nie będzie chciała to do niczego nie będę zmuszała, zeby jej nie zrazić---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- To samo powiedziałam jak to zobaczyłam, ale mówi, ze stabilnie stoi hehhe kombinatorheheh schudła ze stresu przed porodem WIadomo, ze ta waga co nam podają to się może różnić od rzeczywistej. Mojej przyjaciólce tej co rodziła w tamtym tygodnu też lekarz już miesiąc wcześniej przepowiadał poród, a 1 dzień po terminie się urodziła Nela
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
ja Ale zaczelam sadzac na nocniku jak miala 10 msc i siedziala tak sobie dlugi czas, zalatwiala sie ale pozniej zaczela z niego zwiewać i długo dlugo nie chciala. dopiero jak miala rowno 2 latka nadszedł magiczny moment. teraz ma 2 latka i 4 msc i jest calkowicie samodzielna w tych sprawach az sama jestem zaskoczona. bratowa 5-latce musi podstawiac w nocy pod tylek nocnik. takze dzieci sa rozne...
---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
miala miec 4kg a tu takie zdziwienie jak sie urodzila , ze taka malutka ![]() te wymiary mozna w tylek sobie wsadzic, bo jak dziecko szczuple a długie to tez źle pokazuje. |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Mala na siłę i tak nic nie przyspieszysz
dziecko z reguły czuje ze mu sie chce załatwic ok 18 msc mozna to zaobserwowac np po tym ze wiekszosc dzieci przy kupce kuca i robi w pampersa. pozniej musi jeszcze opanowac podtrzymywanie , zeby do tego nocnika zdązyc sie zalatwic, bo w pampka to leci i juz
|
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Gadułki, gadułki, gadułki..
Ponad 2,5h zajęło mi nadrobienia 1,5 dnia ![]() Ja niestety walczę z rozstępami, choć czuję, że to walka przegrana ;/ Dzisiaj odkryłam kolejne nowe.. obok lewego pośladka i kolejny mały na dole brzucha.. no istna tragedia.. Od jutra zabieram się za masowanie szorstką stroną gąbki, częste peelingi i częstsze smarowanie, aby więcej ich nie było i może uda się zredukować te które niedawno się pojawiły.. Ale coś czuje że po ciąży wybiorę się na laserowe ich usuwanie.. także zbieram powoli kasiorkę, bo istna załamka tyle tego cholerstwa powstało Zazdroszczę tym, które ich narazie nie mają
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

zastanawiałyście się kto Was tak namiętnie podczytuje to się i ja ujawnię w końcu :P Można jeszcze dołączyć? 
I czemu się już nie odzywasz?
już nie wiem co robić żeby tyle jej nie jeść