|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Aasikk ja o 6 zawsze wstaje żeby tz wyszykować do pracy
a ostatnio i tak ok 4-5 budzi mnie taki ból pleców że już wolę wstać i się rozprostować...
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Witam się i ja, ale w kiepskim nastroju... Jestem totalnie niewyspana... Pomijajac fakt, że budziłam się w nocy co 1h na siku, to o 5.30 się ponownie obudziłam, bo pies zwymiotował... Posprzatalismy to z mężem i jeszcze się godzinę zdrzemnelismy. O 6:30 mąż wyjeżdżał do pracy, więc ja znów się obudziłam i już nie mogłam zasnąć... Więc przejrzałam neta w telefonie, a potem zadzwoniłam do mamy, bo akurat do pracy jechała. O 7:30 znów się położyłam, prawie godzinę się wierciłam i nie moglam zasnac, po czym jak już miałam odlot i zasypiałam to psinka znów zwymiotowała.. Znów posprzątałam i stwierdziłam, że może uda mi się jeszcze choć na godzinę zasnąć. Zamykam oczy, a sąsiedzi nade mną puscili dość głośno disco polo
Zaraz wstaję, wyjdę z psem, a potem zjem śniadanie, bo Julka już głodna jest Mam nadzieję, że to już koniec atrakcji z wymiotami psinki...
|
#393 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale brzuszek mega! Cytat:
Tamten wózek już nieaktualny nawet. Poszperam jeszcze coś w necie. Póki co, umowa przedwstępna na mieszkanie podpisana
Edytowane przez Agusiek89 Czas edycji: 2015-08-27 o 09:12 |
||
|
|
|
#394 |
|
Zadomowienie
|
Fasterka ja zazwyczaj wstaje między 7 a 8 jak mąż wychodzi do pracy. A czasem to mam takiego śpiocha, że i do 10 potrafię smacznie spać
Poznanianka my też mamy takiego sąsiada, który lubi słuchać głośno muzyki, chociaż ostatnio jak tż zwrócił mu uwagę to jest spokojnie współczuję problemów z psem, zatruł się? Agusiek gratuluję podpisanej umowy pamiętam jak ja się jarałam gdy kupowaliśmy mieszkanie
|
|
#395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
noo nie ma to jak własny kącik
|
|
|
#396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję umowy przedwstępnej ![]() Cytat:
Co do psa - a właściwie suczki - ten pierwszy raz zwymiotowala jedzeniem - ryżem i odrobiną mięsa. A ten drugi raz to tylko kilka ziarenek ryżu było i w sumie sama żółć. Ale zachowuje się normalnie, więc myślę, że albo za dużo zjadła wczoraj, albo jej coś tam zalegało.
|
|
#397 |
|
Konto usunięte
|
Witam dziś i ja po nie przespanej nocy, na nogach jestem już od 5 rano. Normalnie o 7 poszlabym znowu spać jak zawsze, ale u nas dziś pierwszy dzień szkoły i trzeba córkę do szkoły zaprowadzić. Zaczną się znowu codzienne spacerki. Mam nadzieję że i mała w brzuszku się przestawi bo nie wyobrażam sobie tak codziennie wstawać 😆 I U nas zapowiada się piękny dzień, chociaż dla mnie będzie męczący. ☺ idę zbierać core do szkoły A wam życzę miłego dnia😆
|
|
|
|
#398 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, niech mi ktoś pomoże aaaaa
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze współczuję Wam dziewczyny, bo ja od dłuższego czasu wysypiam się jak nigdy. Tylko raz w nocy wstaję do łazienki, a tak to śpię do 8 spokojnie.
|
#400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh, muszę ją obserwować, bo jak wstałam z łóżka to podleciala do drzwi i piszczała (nigdy tak nie robi), że chce wyjść, myślałam, że to na psa sąsiadki, bo chwilę wcześniej wychodziła ze swoim, ledwo zdążyłam się ubrać, wziąć śmieci i jak z nią wyleciałam to się załatwiła, oczywiście rozwolnienie... I kojarzę, że wczoraj jak mąż wrócił z pracy to też miała, ale lekkie i potem już wszystko było ok. Jak jeszcze raz zwymiotuje albo będzie miała rozwolnienie to jadę z nią do weta. A wcześniej zadzwonię chyba i zapytam czy mogę jej podać ten proszek na rozwolnienie, bo w sumie przy wymiotach to chyba nie za bardzo...
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że tylko ja mam takie problemy ze snem... Synuś przesadził w ostatni weekend, gdy pozwolił mi pospać tylko do 2.30
Potem udaje mi się zasnąć nad ranem i czasem śpię do 11... Pół dnia w tyłku.Mój mąż pojechał dzisiaj po całości. Śmiał się ze mnie, że jadam jakiś dziwne rzeczy jak np. truskawki z solą (mam ochotę na solowego arbuza i dziś chyba dokonam tej zbrodni), a on sam posmarował sobie dzisiaj chleb masłem orzechowym i dżemem brzoskwiniowym Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-27 o 09:54 |
|
|
|
#403 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny z rana
podziwiam wszystkie ranne ptaszki, dla mnie wczesne wstawanie to katorga...Cytat:
to pewnie ma związek z ulozeniem maleństwa, u mnie na pewno siedzi miednicowo, dzisiaj nawet wymacalam jej główkę tuż pod swoimi zebrami Poznanianka mam nadzieję że pieskowi się poprawi w ciągu dnia Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Limonka, haha to mąż też ma zachcianki, niezle
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do weterynarza, mam jej tego nie podawać, bo i tak zwróci. Mam ją obserwować, nie dawać dziś nic do jedzenia, aż do jutra, tylko dac jej wodę. Gdyby się to nadal utrzymywało do po południa lub nasiliło to mam przyjechać.
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
poznanianka chudzinko, ślicznie wyglądasz i jak patrzę na Ciebie to pasuje mi imię Julka dla Twojej córeczki
Nie wiem czemu tak ![]() Cytat:
Tak mają tam cały sprzęt i fajnie mi pomierzyła wszystko. Mówiłam co chciałam żeby sprawdziła a ona to sprawdzała Ja mam różnie teraz, jeden dzień muszę leżeć a w inny dzień zrobię masę rzeczy, tylko ten kręgosłup na koniec dnia daje popalić. Też mnie bałagan denerwuje, ciagle chodzę, sprzątam i przekładam ![]() cynamon już polałam je zimną wodą balsamowałam wieczorem i dopiero jak opuszczam parę kropelek siary, która już jest mega żółta to dopiero czuję na chwilę ulgę...Myślałam, że w nocy oszaleje
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, ja mam niektóre kropelki przezroczyste jak woda, a niektóre żółte, identycznie jak mleko na początku przy synku
Ale dziwne ze odczuwasz az takie dolegliwości hmm
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam, że Wam tak o tym psie nadaje, ale moja psina to dla mnie jak dziecko... Eh, mam nadzieję, że już będzie ok, bo ja jutro muszę rano do lekarza jechać, a mąż do pracy i ona zostanie sama w domu.
|
|
#409 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może już bedzie lepiej...Cytat:
Zazdroszczę. My pewnie całe życie na wynajmie ![]() Ja musze wstawać wtedy kiedy Ninka, ale nie jest źle bo od 3 m-ca przesypia mi noce a wstaje ok 7.30-8.30. Chociaż pewnie gdybym mogła to spałabym do 12.00 bo ja jestem wieeelkim spiochem No a dziś mam nadzieję, Tz skonczy skręcać szafę bo wczoraj się trochę zeszło z urodzinami Ninki i bedę mogła się zabrać za wyciąganie ciuszków. Nie wiem tylko cy najpierw prać wszystko czy przeglądać/segregować i dopiero prać to co wybiorę?
|
||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Poznanianka, wspolczuje psince, moze zjadla coś na dworzu na spacerze?
Karoseria, spóźnione życzenia urodzinowe dla córeczki! Ja bede prała ubranka do 68 a resztę ułożę z metkami w szafie i będą czekały na swoją porę
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pieska to w pełni Cię rozumiem, dla mnie zwierzę w domu zawsze było traktowane jak członek rodziny Agusiek, gratuluję podpisania umowy kupiliście mieszkanie z rynku wtórnego czy pierwotnego? My chyba w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę notarialną, ale mieszkanie do odbioru za ok rok
|
|
|
#412 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie i ja po nieprzespanej nocy.. psy tak szczekaly cala noc ze nie dalo sie spac mimo zamknietych okien, myslalam ze mnie szlag trafi. jeszcze o 4 nad ranem nie spalam..........
|
|
#413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#414 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i za mocno mi piersi ściskał kurde... ale nie wiedziałam, że to aż tak będzie
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam się w końcu na łóżeczko takie: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...604913249.html i materacyk lateksowy Hevea Baby. Co sądzicie? Zamawiała któraś z was łóżeczko od tego użytkownika arko420 albo materac Hevea?
|
|
#416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już kiedyś czymś z takim sokiem żołądkowym, teraz podobnie. Jeśli jeszcze raz zwymiotuje albo będzie mieć rozwolnienie to pojadę. Cytat:
Mama mnie wczoraj załamała, bo stwierdziła, że ręce mam coraz chudsze, tylko brzuch mi rośnie i mam jeść, żeby o małą dbać. Tylko, że obżerać się przecież nie mogę, że względu na tą cukrzycę...
|
|
#417 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka ja Cie w 100% rozumiem, z resztą niedawno z moim było podobnie i tez Wam o tym pisałam. Zrób jej głodówke jeden dzień i zobaczysz co dalej,trzymam kciuki żeby było ok.
srebrna_smuga może z jakimś lekarzem się skontaktuj? Czasem mam podobnie - strasznie swędzą, pieką mnie piersi i wtedy też mam żółtą zaschniętą siare,ale żeby aż tak jak piszesz to nie wiem czy to normalne... W nocy jak zwykle mnie na rozmyślania wzięło i się zastanawiałam czy to może z małą jest coś nie tak i dlatego te wyniki krwi mam takie dziwne... A tak w ogóle to zaczynam dziś 30tydzien
|
|
#418 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
szybkie info dla dziewczyn ze śląska- dzisiaj w sklepie VIki w Zabrzu jest specjalista od fotelików samochodowych , http://osiemgwiazdek.blogspot.com/ ja właśnie się wybieram. jak myślicie już o foteliku to myśle że warto ![]() jakby ktoś był i widział blonynkę w bialej koszulce i legginsach to zagadajcie ,bo to ja ![]() Ps.Zapomniałam dodać że gościu jest tam od godz 12 :P
Edytowane przez monic167 Czas edycji: 2015-08-27 o 10:33 |
|
|
|
#419 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes ja zamawiałam materac lateksowy hevea ale u użytkownika blanca-baby,przyszło wczoraj a zamawiałam w poniedziałek wieczorem.Z tym że ten użytkownik chyba właśnie ma urlop od dzisiaj.
Bardzo ładne łóżeczko, nawet bardziej mi się podoba niż te co ja zamawiałam, a na dodatek ze sprzedawcą nie ma kontaktu i te Twoje tańsze kupowałyscie coś od MAMO-TATO? Bo to z nim mam taki problem,komentarze niby same ok...
|
|
#420 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wysypiania się to ja mam różnie, ale ogólnie nie jest źle a juz na pewno bez porównania z pierwszym trymestrem, gdzie potrafiłam się obudzić w nocy i przeleżeć 2-3h.
Teraz budzę się raz ok 3-4 na siku i później jak mąż do pracy wychodzi, ale wtedy tylko mierzę cukier na czczo, biorę leki i idę dalej spać. W nocy ruchy malej mnie nie budzą, więc może też wtedy śpi ![]() Srebrnasmugo może jakieś zimne okłady by Ci pomogły albo ostatecznie okłady z liści kapusty? Mnie się dzis w nocy śniło, że TZ zaczął wyciskać mi pokarm z piersi, a ja zaczęłam krzyczeć, że to za wcześnie, że poród mi wywołała ![]() Wczoraj na szczęście się zreflektował i mnie przeprosił za swoje zachowanie... Dziewczyny, a czy któraś ma materac lateks- kokos? Myślę nad takim, bo lateksowego co prawda na żywo nie macałam, ale jakoś mam wrażenie, że może być mało twardy? Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-27 o 10:47 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:00.

a ostatnio i tak ok 4-5 budzi mnie taki ból pleców że już wolę wstać i się rozprostować...

Nasz ślub 16.08.2014 
Przepraszam za mój niewyjściowy wygląd, ale w domu nie chce mi się malować
ale cieszę się, że w nocy śpi tak jak ja, albo po prostu nie czuję jej ruchów w nocy
pamiętam jak ja się jarałam gdy kupowaliśmy mieszkanie 

Potem udaje mi się zasnąć nad ranem i czasem śpię do 11... Pół dnia w tyłku.
podziwiam wszystkie ranne ptaszki, dla mnie wczesne wstawanie to katorga...
to pewnie ma związek z ulozeniem maleństwa, u mnie na pewno siedzi miednicowo, dzisiaj nawet wymacalam jej główkę tuż pod swoimi zebrami

i za mocno mi piersi ściskał
kurde... ale nie wiedziałam, że to aż tak będzie
kupowałyscie coś od MAMO-TATO? Bo to z nim mam taki problem,komentarze niby same ok...