Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 09:46   #1951
emylka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
usunęłam z listy BabyK bo od paru dni mi nie odpisała na wiadomość czy będzie się jeszcze udzielać u nas, a logowała się na wizaż. Zytkę26 też usuwam bo ani widu ani słychu jej

jakby nowa mamusia chciała zostać dopisana to proszę o priv tylko mam nadzieję, że nie znikniesz w tajemniczych okolicznościach po wpisaniu na listę dodawanie i po chwili usuwanie jest co najmniej irytujące więc proszę o wyrozumiałość i podjęcie decyzji. tak czy siak fajnie jakbyś z nami została

gosiek- zmieniłam Ci imię

tyle ze spraw organizacyjnych
szkoda, że laski tak znikają bez słowa...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:47   #1952
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
usunęłam z listy BabyK bo od paru dni mi nie odpisała na wiadomość czy będzie się jeszcze udzielać u nas, a logowała się na wizaż. Zytkę26 też usuwam bo ani widu ani słychu jej

jakby nowa mamusia chciała zostać dopisana to proszę o priv tylko mam nadzieję, że nie znikniesz w tajemniczych okolicznościach po wpisaniu na listę dodawanie i po chwili usuwanie jest co najmniej irytujące więc proszę o wyrozu
miałość i podjęcie decyzji. tak czy siak fajnie jakbyś z nami została

gosiek- zmieniłam Ci imię

tyle ze spraw organizacyjnych
Może w ogóle wprowadzić coś takiego, że do listy dopisane mogą być mamusie, które regularnie udzielają się od minimum tygodnia? Szczerze mówiąc, nie byłam przekonana do wpisania BabyK na listę, ale na pierwszej stronie jest napisane, że osoby, które chcą być dopisane mają pisać PW, więc głupio odmówić, bo nie ma nic o czasie udzielania się. Bo to faktycznie bez sensu wpisywać, a zaraz potem usuwać.
Stary 2015-08-27, 09:53   #1953
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Może w ogóle wprowadzić coś takiego, że do listy dopisane mogą być mamusie, które regularnie udzielają się od minimum tygodnia? Szczerze mówiąc, nie byłam przekonana do wpisania BabyK na listę, ale na pierwszej stronie jest napisane, że osoby, które chcą być dopisane mają pisać PW, więc głupio odmówić, bo nie ma nic o czasie udzielania się. Bo to faktycznie bez sensu wpisywać, a zaraz potem usuwać.
chyba to by było rozwiązaniem. a nie napisze ktoś post dwa i już jest na liscie, po czym znika

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-27, 09:53   #1954
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
może to i dobry pomysł bo strasznie irytujące to jest :P mogę dopisać taką wzmiankę na 1str
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:53   #1955
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Co na wizycie: mała cała i zdrowa, waży ok. 2500 kg, serduszko ładnie biło. W sumie lekarz mało mówił, ale to chyba znaczy, że ok
Super! Caluski dla malutkiej**
Rozmawiałam wczoraj z przyjaciółką, tez ja tak bolą plecy jak ciebie, az płacze. Miala wczoraj jechac na pogotowie ale to w ostatecznosci bo ma synka 1, 5 r i nie ma za bardzo z kim go zostawic. W pierwszej ciąży tak nie miala. Bierzesz jakieś tabsy przeciwbolowe albo no spe? Współczuję wam tego bólu.

Cytat:
to mam raczej niewielki brzuch
Nie przejmuj się, tylko dobrzy dokt potrafia po wielkosci brzucha osadzic stan dziecka. Jesteś wysoka i moze byc takie złudzenie i ciuchy tez robia swoje bo niektore powiększają i pomniajszaja brzuchy. A nawet jeśli masz maly to po prostu wiekszego miec nie musisz, taka natura. Ja chyba tez nie naleze do kat wieloryba olbrzyma a jest ok, córcia w normach

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
A miałyście wszystkie już to badanie GBS?
Nie. W pon mam wizyte to się zapytam.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
mmm brzmi fajnie Moze zrobie na weekend
Ja robię podobne tylko nazywa się "balowe" i pieke niski biszkopt. PYCHA!

Cytat:
HE HE jakbym siebie widziala, niekoniecznie w ciazy:p

Jestem po ivf. Chodze do lekarza który mi robil trans. Wizyty raz na mc. Zmien lekarke... jakaś dziwna.

Witaj!

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu
Wszystkiego najlepszego! zdrowia, miłości! **
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 09:54   #1956
Oliath
Zakorzenienie

Powariowały z tym pisaniem

MALINKA hohoho, gratki, 9 miesiąc !
EMYLKA wszystkiego naj- z kazji ROCZNICY!
RELATE rozbieżności są absolutnie powszechne, ważne że trzymacie normę

Tyle zapamiętałam

Powiem Wam, że ja wczoraj nie wisiałam na pieska, tylko siedziałam wieczorem przy serialu (sporą chwilę ) w szpagacie niemal, podeszwami stóp do siebie, kolana tak szeroko jak się da - i było mi fajnie i wygodnie chyba będę tak sobie siadać to chyba Mała i Maggie polecały ze swojej SR, super ćwiczenie ono rozluźnia miednicę, tak?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:03   #1957
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Kurde nie dobrze mi po soku pomaranczowym a taki pyszny i zimny co jest ...
Wiesz co sprawdz czy opakowanie nie jest uszkodzone tzn przy otwarciu. Ja chyba ostatnio jak lezalam w szpitalu z powodu zatrucia to chyba przez kupowany soczek w kartonie. Plastik, przez ktory nalewa się sok byl nieszczelny, jak nalewalam do kubka to się nie wylewalo a powietrze się dostawalo... jak przyszlam ze szpitala zrobilam dokladny przegląd, wylalam sok a tam korzuch o grubosci 1 cm a sok dopiero co kupiony...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Maliniowa! Ale ci zazdroszczę! Masz juz donoszą ciaze) snila mi się dzisiaj moja córeczka
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 10:05   #1958
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Wiesz co sprawdz czy opakowanie nie jest uszkodzone tzn przy otwarciu. Ja chyba ostatnio jak lezalam w szpitalu z powodu zatrucia to chyba przez kupowany soczek w kartonie. Plastik, przez ktory nalewa się sok byl nieszczelny, jak nalewalam do kubka to się nie wylewalo a powietrze się dostawalo... jak przyszlam ze szpitala zrobilam dokladny przegląd, wylalam sok a tam korzuch o grubosci 1 cm a sok dopiero co kupiony...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Maliniowa! Ale ci zazdroszczę! Masz juz donoszą ciaze) snila mi się dzisiaj moja córeczka
kochana jeszcze nie mam donoszona jest od 37t0d :P czyli jeszcze 2 tygodnie bez jednego dnia
Stary 2015-08-27, 10:13   #1959
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Powariowały z tym pisaniem

MALINKA hohoho, gratki, 9 miesiąc liz:!
EMYLKA wszystkiego naj- z kazji ROCZNICY!
RELATE rozbieżności są absolutnie powszechne, ważne że trzymacie normę

Tyle zapamiętałam :

Powiem Wam, że ja wczoraj nie wisiałam na pieska, tylko siedziałam wieczorem przy serialu (sporą chwilę ) w szpagacie niemal, podeszwami stóp do siebie, kolana tak szeroko jak się da - i było mi fajnie i wygodnie chyba będę tak sobie siadać to chyba Mała i Maggie polecały ze swojej SR, super ćwiczenie ono rozluźnia miednicę, tak?
Czy rozluźnia miednice to nie wiem Położna mówiła że będzie później nam łatwiej po porodzie chodzić jak tak mięśnie ud przyzwyczaimy a nie jak kaczki

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-27, 10:21   #1960
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
A kiedy i na ile jedzie?
W sobotę, na dwa tygodnie.

Cytat:
Może w ogóle wprowadzić coś takiego, że do listy dopisane mogą być mamusie, które regularnie udzielają się od minimum tygodnia?
Jestem za
Stary 2015-08-27, 10:21   #1961
natalitka1988
wkręcona :)

Hej!!!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty o której dziewczyny wizytujecie?
Malinowa u Ciebie to już pewnie plan porodu dziś poznamy

Miłego dnia
Stary 2015-08-27, 10:28   #1962
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość

masakra... fuuu
nigdy na to uwgi nie zwracałam, ale zepsuty sok nie powinien smakować?! fermentuje przeciez

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Hej!!!

Miłego dnia
a wiecie , że ja nie miałam planu porodu i w sumie nie wiem co bym miała w nim mieć....

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-27, 10:31   #1963
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
dzień dobry! chociaż na razie ro ja ledwo żyję... dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Witam Ja już o 7 byłam w sklepie po bułeczki bo mi się zachciało mniam mniam taka świeżutka z masełkiem i dżemem truskawkowym obowiązkowo Spałam jakoś od 24 do 6 rano z jednym wstawianiem na szczoszka okupionym stękaniem, jęczeniem i wgóle auuu aż zbudziłam męża. No podnieść się nie mogłam. Jak już się gnaty zastoją odacza spania tak koniec

Ja też z podnoszeniem mam już problem Stękam jak staruszka

Cytat:

Jestem jak najbardziej za

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Czy rozluźnia miednice to nie wiem Położna mówiła że będzie później nam łatwiej po porodzie chodzić jak tak mięśnie ud przyzwyczaimy a nie jak kaczki

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Nam też mówiła, żeby się rozciągać ale jakoś zebrać się nie mogę..

Witam się po ciężkiej nocy, wstałam o 1 z taką zgagą, żę myślalam że mi się uleje..SIedziałam, wziełam rennie i dopiero po 2 godzinach usnełam..o 4 się przebudziłam jak Tż wstawał i jakoś mi sie odbijało i ogólnie niedobrze :/ A po śniadaniu znowu zgaga..
Stary 2015-08-27, 10:33   #1964
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!!!

Miłego dnia
wiesz co nie wiem czy bym na to liczyła , bo znając tą babę pewnie dalej będzie mi wmawiać poród w połowie października bo synek nieduży
aczkolwiek miło byłoby wrócić ze skierowaniem na CC i jechać załatwiać termin w szpitalu ale to chyba za wcześnie jeszcze

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

a wizytę mam 15:45
Stary 2015-08-27, 10:39   #1965
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
wiesz co nie wiem czy bym na to liczyła , bo znając tą babę pewnie dalej będzie mi wmawiać poród w połowie października bo synek nieduży
aczkolwiek miło byłoby wrócić ze skierowaniem na CC i jechać załatwiać termin w szpitalu ale to chyba za wcześnie jeszcze

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

a wizytę mam 15:45
Z jednej strony trochę zazdroszczę umawianych CC, bo przynajmniej będziesz znać dokładny termin, a ja będę czekać, jak na skazanie, aż moja córcia łaskawie zechce wyjść. Ale z drugiej za bardzo się boję CC, żeby bez żadnych wskazań się na nie godzić .
Stary 2015-08-27, 10:42   #1966
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony trochę zazdroszczę umawianych CC, bo przynajmniej będziesz znać dokładny termin, a ja będę czekać, jak na skazanie, aż moja córcia łaskawie zechce wyjść. Ale z drugiej za bardzo się boję CC, żeby bez żadnych wskazań się na nie godzić .
ja jak narazie mam wskazanie
no jak dostanę to skierowanie zanim urodzę, bo wiadomo co ta baba ma w głowie?
Stary 2015-08-27, 11:12   #1967
Amelie04
Zakorzenienie

witam sie jade chyba kupic sobie tablet polecacie jakis ?

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Dobryy Wczoraj się już nie odzywałam bo przysnęło mi się :P A ostatnio natomiast wracam do porannego wstawania na siku, więc u mnie wracają uroki Igo trymestru. Nazywam się Agnieszka i mam 21 lat. Termin mam na 25 i czekam na synka Nad imieniem wciąż się jeszcze zastanawiam ale chyba będzie Adaś. Całą ciążę czuje się w miarę znośnie, gdyby nie rosnący brzuch to bym chyba różnicy nie odczuła. Jedyny dyskomfort jaki mam to problem ze wstawaniem i przewracaniem się z boku na bok. Mam przy okazji pytanie bo się troszkę zaczynam martwić o maluszka. Przy ostatnim usg wyszły mi cyrki w wymiarach tzn. główka była w porządku jeśli chodzi o wymiary tyg. natomiast brzuszek i reszta wraz z wagą prawie na granicy normy ale się niby mieści... Czy u którejś z Was był podobny przypadek i się to wyrównało?? Mój gin nic mi nie powiedział na ten temat, tylko tyle ze jest na granicy normy ale w normie O.o A jak wróciłam do domu to poszperałam w necie i się naczytałam o hipotrofii i myślałam że ocipieje. A wizytę mam dopiero za 2 tyg... :/

ja tak mam... moge Ci podać jakie u mnie byly wymiary a Ty napiszesz swoje ale raczej wszystko powinno byc ok
Cytat:
dzień dobry! chociaż na razie ro ja ledwo żyję... dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
A co to za różnica czy termin jest 20 czy 22. Dla mnie bezsensu jest w ogóle zastanawianie się nad tym. Najbliższy prawdzie termin to będzie ten z pierwszego USG. Czyli około 20. A około 20 to jest rozstrzał duży.

W pierwszej ciąży od początku był u mnie mniej więcej tydzień różnicy między OM i usg i poród był wywoływany 12 dni po terminie z OM.

Ja się zgadzam. Od 10 msca to rzadko kiedy mały robił kupkę do pieluchy, jaka to była wygoda! Nie trzeba było całego dupska śmierdzącego myć jak będzie teraz nie wiem, bo wszystko zależy od dziecka

Myślę że wszystko jest ok. A na który tydzień pokazywały poszczególne wymiary? U mnie też jest duży rozstrzał. Tylko pomiary miałam 3 tyg temu, jak chcesz to ci podam który był tydzień a jak wychodził każdy pomiar.
Ktosiula mozesz podac wymiary, moze troszke sie uspokoje
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:23   #1968
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:

a wiecie , że ja nie miałam planu porodu i w sumie nie wiem co bym miała w nim mieć....
źle napisałam plan porodu to miałam na myśli, że skierowanie na cc i ew termin kiedy się stawić na wizytę i później już do rodzenia
Stary 2015-08-27, 11:26   #1969
malinowa4
Zakorzenienie

kurcze boli mnie brzuch ale nie wiem czy to macica czy jelita jeszcze dziś rano znów miałam taki silny pojedynczy skurcz jak ostatnio, i taki jak mala miała...
Stary 2015-08-27, 11:38   #1970
Amelie04
Zakorzenienie

Malinowa nie nakręcaj sie zbytnio, ja tak obserwowalam kazdy skurcz, kazdy ból przy pierwszej ciązy. tak mi sie dluzylo, ze ost miesiac byl dla mnie katorgą ...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:42   #1971
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

jak odwiedzisz rodzinkę kiedyś to się spotkamy może

:
Może kiedyś odwiedzimy ich

Cytat:
kurcze boli mnie brzuch ale nie wiem czy to macica czy jelita jeszcze dziś rano znów miałam taki silny pojedynczy skurcz jak ostatnio, i taki jak mala miała...
JA wczoraj pytałam położną o ten skurcz bolesny i o stawianie się brzucha to powiedziała, ż ejuż tak zaawansowana ciąża, że mogą nawet bolesna zdarzać i jak się nie powtarzają i przechodzą to nie ma czym się niepokoić a tylko cieszyć, ze macica ćwiczy. NAwet po CC dochodzi szybciej do siebie wtedy. A jak już są takie skurcze, stawianie się brzucha to sie położyć i nie kozaczyć
Stary 2015-08-27, 11:42   #1972
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Malinowa, ciesz się że w ogóle Twój organizm się przygotowuje do ciąży, u mnie cisza w kwestii skurczowej.
Stary 2015-08-27, 11:51   #1973
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Malinowa, ciesz się że w ogóle Twój organizm się przygotowuje do ciąży, u mnie cisza w kwestii skurczowej.
Może masz, ale Ty nie czuła jesteś
Stary 2015-08-27, 11:53   #1974
sweet_pina
Wyobraźnią w schemat..

GG do sweet_pina

Cytat:
Malinowa, ciesz się że w ogóle Twój organizm się przygotowuje do ciąży
Chyba już bardziej do rozwiązania tej ciąży

A właśnie - co do przygotowania piersi i laktacji - macie problem z przedwczesnym mlekiem? Spotkałam się wczoraj z koleżanką, spojrzała na moją bluzkę - a tam plama pod piersiami o średnicy 10 cm Myślalam, że zapadnę się pod ziemię... Pierwszy raz "mleko" pojawiło się w takiej ilości

Nasze maleństwo
TP 02.10.2015 r.
sweet_pina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:56   #1975
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mój raz się przyzwyczaja, potem długo nic Niunia wcozraj jakaś spokojniejsza była, ale dziś widzę nadrabia Jak nie czkawka to się rozciąga i zauważyłam, że po tej stronie co zawsze kopie mam właśnie małe rozstępy
Stary 2015-08-27, 11:57   #1976
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Może masz, ale Ty nie czuła jesteś
Niieee, ja miewam Wasze objawy, ale z dużym opóźnieniem :/

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
A no tak, niewyspanie ze mnie wyłazi
Cytat:
A właśnie - co do przygotowania piersi i laktacji - macie problem z przedwczesnym mlekiem?
Niektóre tutaj miały już pod koniec pierwszego trymestru z tego co kojarzę

U mnie nic, bolą mnie piersi, od bardzo dawna bardzo bolą mnie sutki i tyle.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Ja w ogóle nie rozglądam się za rozstępami, nie chce mi się wyginać i ustawiać pod światło żeby zobaczyć
Stary 2015-08-27, 11:58   #1977
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:

A właśnie - co do przygotowania piersi i laktacji - macie problem z przedwczesnym mlekiem? Spotkałam się wczoraj z koleżanką, spojrzała na moją bluzkę - a tam plama pod piersiami o średnicy 10 cm Myślalam, że zapadnę się pod ziemię... Pierwszy raz "mleko" pojawiło się w takiej ilości
Ja mam mleko, ale nie tak żeby mi przesiąkało..chyba, że bym ścisneła czy coś.. Pod koniec ciąży w takich wypadkach to chyba spokojnie można już wkładki używać?
Stary 2015-08-27, 11:58   #1978
vikicullen
Zadomowienie

Witam się w 35tc
Jutro mam wizytę, ciekawe czy powie mi ile mala waży.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 11:59   #1979
izabela596
Raczkowanie

Ja już po wizycie.Synek podobno duży ale doktor na tej wizycie nie mierzył.Mierzył główkę tylko czy rośnie.Na szczęście hemoglobina wzrosła i jest podobno ok. Ilość wód, przepływy i łożysko też ok.
Stary 2015-08-27, 12:00   #1980
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie to samo, wczoraj mnie cały dzień pobolewał dół brzucha, ale skurczami tego nazwać nie można, raczej się spinał, więc pierwszy raz od dawien dawna wzięłam 6 tabletek magnezu zgodnie z zaleceniami

Staram się być na bieżąco, ale zupełnie nie mam weny na pisanie - za szybko lecicie - odzywam się żebyście mnie z listy nie skreśliły
W przyszłym tygodniu powinno przyjść już wszystko co zamówiłam, pokoik zacznie jakoś wyglądać, to porobię zdjęcia
Ja też zaczynam 9 miesiąc to już zaczyna brzmieć przerażająco, chyba zaczynam panikować, dlatego znajduje sobie jakieś zajęcia póki mam jeszcze siły. Brzuch mi rośnie z dnia na dzień i coraz bardziej mi już ciąży na kręgosłupie, ale do opisywanych przez niektóre z Was bóli mi na szczęście daleko. Trzymajcie się dziewczyny to już ostatnia prosta

Jeszcze przyszły tydzień i weekend planuję bardziej aktywnie - potem czuje że zalegnę

Gratuluje udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze !
Ja mam swoją za tydzień i wtedy będę miała pobrany GBS.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości