|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Ta zabawka jest z wkładem solnym i kosztuje 80zł ☺ ale się cieszę. Chyba ten pech mnie już opuszcza teraz już musi się ułożyć ☺
|
#2402 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest najczesciej przejściowa. Ja cale życie myślałam ze nietolerancja może minąć. Celiaklia nieuleczalna chitoba ale nietolerwncja glutenu u dzueci czesto przechodzi później Cytat:
Ciocia mi czasem cis przysyla. Także używki Cytat:
![]() Zarwz wkleję fotki na fb. Żaden to cud ale się cieszę w sumie chociaż z nexta tak mi sie podoba
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to to drogie z jakims wkladem, nie? ![]() Cytat:
i mnie to wkurza ![]() Czekam aż mała się zbudzi, nakarmie, motam w chustę i idziemy na krótki spacer do sklepu ![]() Chociaż u nas już dziś 28st, a jutro znów 32 |
||
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też upały mają wrócić
|
#2406 |
|
Rozeznanie
|
BOLECZKA no nie da sie i ja niestety jeszcze nie probowalam nic z tym zrobic. Sama jestem ciekawa
KANA aha no rozumiem. Pierwszy raz slsze o takim przypadku no ale wiadomo kazdy organizm jest inny. Wazne ze juz jest dobrzeTa kolezanka o ktorej Wam pisalam wczoraj co rozszerzyla malej diete na kp w wieku 3,5 muesiaca o marchewke to ja (nie wiem po co sibie klawiature strzepie) napisalam jej ze chyba za wczesnie na kp i nie dzieie sie ze mala bruszek bolal a ona do mne ze tak pediatra zalecil i jej jolezanki co maja mlodsze dzieci tez tak robily. No kino. To ja jestem nienormalna czy ona? |
|
|
|
#2407 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() co do refleksji nt. bycia 'dobrą matka" to raz, mysle że mu tu na forum jestesmy w grupie osób, ktore CZYTAJĄ i generalnie są zainteresowane informacjami, zdobywanie wiedzy. a wiecie ile ludzi nie lubi czytac... ![]() a te mamy szybko rozszerzajace diety to tez mogą np. robić tak jak im starsze osoby doradziały. moja koleżanka wczoraj, ktora ma 35 letniego syna, wczesniaka, mowila,ze bardzo jej czesto jadł, w nocy czesto też i lekarz jej zalecil zacząc go karmic warzywami po 2 miesiącu. czytam tutaj też, że nawet obecnie lekarze proponuja rozszerzenie przed 6tym miesiącem. ja chyba po skonczeniu 5tego sprobuję, będe obserwowac małą. Cytat:
Cytat:
ja mysle,ze jak juz sie zacznie karmic i te pierwsze dni,tygodnie, kiedy to sutki takie wrazliwe, nawały są i wszystko boli przepęka, to potem się zakochuje mamusia w takim ssaczku przy cycusiu ![]() Cytat:
![]() moja tak do ok 2 m-ca chodzila w gosci w pidżamie. ale wtrdy tez czesciej spala teraz tez ja czasem w jakies ładne spioszki na body ubiorę, zamista spodni. Goscie sie nie skarżą, ani ona :PCytat:
Udanych urodzin TZta
|
|||||
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć naszw też mówiła zeby po 4 m-cu rozszerzać a ja postanowiłam że po 5. Właśnie. Dziś kończymy 5 m-cy ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Julek pospał... 20 min
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy to zleciało?
|
|
#2410 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, miło Was poznać, to forum to nieocenione źródło informacji, widzę, że jest tu sporo doświadczonych mam! Ja jestem jeszcze nowicjuszką i od razu mam pytanie, jak sobie radzicie z maluszkami w te upały? Znów nadchodzą i już się obawiam, mój mały jakoś ciężko je znosi, ostatnio np. pupa mu się odparzyła mimo częstych zmian pieluszek ...
|
|
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2412 |
|
Zakorzenienie
|
Karola-a tak w ogóle to wielkie brawa dla Ciebie, jesteś tu najmłodszą mamusią a taką mądrą i świadomą macierzyństwa, aż miło się Ciebie czyta
|
#2413 |
|
Rozeznanie
|
GOCZEK ja tez mialam odrzut do kp, jak widzialam jak ktos karmi to az mi niedobrze bylo. Strasznie mnie to krepowalo i w ogole. Teraz kocham patrzej na moja Bubcie jak je to jeden z najpiekniekszych widookow w moim Zyciu, karmie wszedzie bez problemu i lubie to.
MAJKA no pediatra ewidentnie jakis nie tego.. A patrzenie na kolezanki jak robia to tez smiech dla mnie, jak one beda dawac dzieciom mcdonalda w wieku 5 msc to ona tez bedzie BO ONE DAJA? :/ |
|
|
|
#2414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miło nam. A radzić sobie trzeba, teraz to już trochę wiemy jak nasze dzieci upały znoszą ale początki to był kosmos. U nas jakoś to idzie, staramy się wybywac z bloku bo mamy ukrop.---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
MALA ufff hehe bo juz zaczelam w siebie watpic
MADZIX jej teraz to mnie zaskoczylas.. Dziekuje za mile slowa ogolnie to sama sie po sobie tego zaangazowania nie spodziewalam, ale naszczescie przyszlo bardzo naturalnie i jestem przeszczesliwa osoba
|
|
|
|
#2416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmilam piersia przez 2 tyg. Bylam z mala zupelnie sama, nie mialam czasu na nic. Ani sie wykapac, ani cos zjesc zeby wgl mleko sie prawidlowo produkowalo, ani sie porzadnie wyspac. Moje poczatki macierzynstwa wspominam tragicznie. Najpierw nawal ktory dal mi ostro popalic a pozniej braki i glodujaca corka. Pewnie ze stresu i sadze ze podswiadomie stalo sie tak dlatego ze wiszac na cycku calymi dniami nie moglam zrobic nic. Nie moglam w kolko liczyc na na kogos ze zrobi za mnie to czy tamto bo kazda z tych osob ktore mi pomagaly ma tez swoje zycie. Baardzo chcialam karmic piersia ale jak urodzilam to wysiadalam fizycznie i psychicznie. Bylam sfrustrowana, ciagle plakakam i wydaje mi sie ze przez przejscie na mm zrobilam dla siebie co moglam a nie uwazam zebym przy tym skrzywdzila Nikolcie tak jak mi to babcia M na chrzcinach wypomniala. O tym sie nie mowi bo jest wykreowany obraz matki idealnej ktora najpierw urodzi (coz to za problem...), potem perfekcyjnie zajmie sie dzieckiem a czesto dzieCMI, ugotuje mezowi obiadek, odsprzata dom i ma czas na relaks ale niestety prawda jest taka ze w rzeczywistosci nie wyglada to tak kolorowo. I zeby nie bylo tak tylko pisze, chcialam to z siebie wyrzucic. Tez podziwiam Hanke, ja bym sie pewnie na to nie zdobyla. Moze to przez to ze gowniarz ze mnie a moze ze nie miala bym tyle samozaparcia ale kocham moja corke nad zycie i wiem ze nie robie jej krzywdy.
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- GOSSIP I KAROOLA dzieki za odp w sprawie tvnpalyer. Moze jakos w koncu dojde do tego jak to zrobic a jak nie to jak staniemy finansowo na nogi to kupie poprostu tv przez internet
Jestem Twoją żonką od 27.12.14 Nasza córcia - Nikola 30.04.15 ![]() Edytowane przez boleczka93 Czas edycji: 2015-08-27 o 12:31 |
|
|
|
#2418 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziś Mają założyła 3 pary spodenek, 2 spodnice oraz 2 bluzki! W końcu ubrała sukienkę...i to z placzem wszystko i fochem , że uwiera , że za duże, że za male, że nie pasuje, że...mam nadzieje, ze Maciek tak wydzierac nie będzie, bo będę na wadium jechac |
||
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dam w niedziele, zeby M też był. W końcu to też jego dziecko, pierwsza marchewa czy coś innego. Chce żeby był i on chce być. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52552617]ja tez, juz sobie nie wyobrazam,ze mam inne dziecko ![]() tak mnie ostatnio na słodkie szarpie.. jak nie mnie. wczoraj jakies kulki twarogowe kupilam, dzis babke (w oczekiwaniu na sękacza) moj TZ mi kaze test ciązowy robic ja nie mam no może jak cena tych kapsułek będzie wysoka albo sie Wam znudzi to warto sprawdzić. Widziałas w necie jak to wygląda? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx - czas leci ech. Gratulacje
![]() Koperco - mojego Tz nic nie interesuje :/ Niezawsze - mój synek ma fazę że wszystko ma być sportowe ![]() Tez mi dzis brak cierpliwości. Jestem z dwójką. Julek nie chce spać. Starszy zabawki wszedzie rozrzuca.
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
Wsadzilam mloda do lozeczka - super sie w nim bawi o dziwo. Przed chwila lezalysky sobie a ona sie obkeecala boczkiem do mnie i wtulala
️ cudowne to. Maz kupil 2 dni temu telewizor smart tv i wlasnie wlaczylam sobie youtube - Laura Pausini na tapecie. Jest mi bardzo przyjemnie ️ tak mi muzyki brakowalo. Zaraz ide sie kapac i zbieramy sie do restauracji meza. Chociaz tyle go bedziemy widziec.. Mam nadziejje tylko ze faktcznie za 3 tyg nie bedzie juz tyle pracowal, bo tez trzeba tworzyc rodzine, a nie zyc tylko praca... Milego Dnia dziewczyny, Madzix grtki 4 msc NIezawsze- dokladnie, prawdziwa kobieta hehe MAjka - girsze dni ehh Dasz rade, sciskam ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Ps. KOCHAM LAURE PAUSINI! wybaczcie musialam to 'wykrzyczec'
|
|
|
|
#2423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem może to kwestia tego że Ala to córeczka tatusia i oczkiem w głowie a zwłaszcza teraz jak synka nie ma(bo u babci) Współczuję dwójki na raz. A czemu nie w przedszkolu? Jaki lux z 1 dzieckiem:P Mam pełno czasu nagle:P Cytat:
Matko Ala po szczepieniu przechodzi samą siebie. Spać nie chce, marudzi. Jeść też średnio. Wczoraj się łyknęła powietrza przy cycku i tak wrzeszczała, że M aż okna pozamykał:P wziął na ręce odbił, uspokoił,znów odbił i dostałam córke z powrotem-ale tak to jeszcze w życiu nie krzyczała, nawet po szczepieniu. Dobrze że krótko.. |
||
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
Koperco - przepracowany jest to fakt ale ma chyba w zyciu inne priorytety niż ja
Julek nie moze usnac. Zab na pewno idzie ale nie wiem czy ten brak kupy tez nie jest przyczyną. 3 dzień bez. Podac juz czopek? 1/2? ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Starszy nie w przedszkolu bo wczoraj i dzis palec go boli na nozce i płakał jak babcia zawiozla i wrócili. Placze mi ze nie bedzie jednej jego pani a on ja tak lubi. Masakra ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- I to fakt ze z 1 dzieckiem to luz
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52555961]
życzę Ci,żeby Bozia Ci wysiłki w zdrowum dziecku wynagrodziła. Udanych urodzin TZta [/QUOTE]Dziękuję kochana jesteś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
MAJKA, MADZIXX gratki kolejnych miesięcy Waszych maluchów ![]() BOLECZKA mam wrażenie ze Twoja wypowiedź to trochę jakby tlumaczenie samej siebie dlaczego zrobiłaś tak z karmieniem córci. Nikt tu przecież nie linczuje Was, mamy karmiące mm. Mam nadzieje ze tego tak nie odbierasz. Ja uważam ze każda z nas ma wolny wybór i nikomu nic do tego. Także super ze Ty jesteś szczęśliwa bo gdybyś miała się zadreczac przy kp to bez sensu... jak to mówią : szczęśliwa mama - szczęśliwe dziecko
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem cala mokra i spocona,zmeczona..
Wrocilam z miasta. Bylam z malym w urzedzie komunikacji po prawo jazdy. W urzedzie miasta-UWAGA UWAGA dowody sa na 2 pietrze a brak windy! Dzwigalam malego w foteliku..myslalam ze zemdleje.. (Oczywiscie miejsc parkingowych nie bylo w poblizu..) I w hipokratesie-prywatna praktyka lekarska zapisac malego na usg...mamy 3.09 na 10.30...padam na ryj..wrocilam nakarmilam i maly spi na mnie |
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zaczne jej na noc podawac kaszke kukurydziana.... Ppodaje ktoras swojemu?
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też jest przykro właśnie... I ja dodatkowo się katuje tym ze pewnie dlatego teraz jest Mały chory bo nie dostał ode mnie tego co powinien i biorę na siebie winę za jego chore gardelko w tym momencie....
|
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

celiakia to nietolarancja, dożywotnia. Alergie da sie okiełznać. Przynajmniej tak mi zawsze w dsk tłumaczyli.
masz dojscie do Cartersa?
i mnie to wkurza
ale wiem co czujesz jantez tak wszystko przezywam zawsze. 

ogolnie to sama sie po sobie tego zaangazowania nie spodziewalam, ale naszczescie przyszlo bardzo naturalnie i jestem przeszczesliwa osoba 

️ cudowne to.