Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 12:05   #1981
rita_k
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Staram się być na bieżąco, ale zupełnie nie mam weny na pisanie - za szybko lecicie - odzywam się żebyście mnie z listy nie skreśliły
W przyszłym tygodniu powinno przyjść już wszystko co zamówiłam, pokoik zacznie jakoś wyglądać, to porobię zdjęcia
Ja też zaczynam 9 miesiąc to już zaczyna brzmieć przerażająco, chyba zaczynam panikować, dlatego znajduje sobie jakieś zajęcia póki mam jeszcze siły. Brzuch mi rośnie z dnia na dzień i coraz bardziej mi już ciąży na kręgosłupie, ale do opisywanych przez niektóre z Was bóli mi na szczęście daleko. Trzymajcie się dziewczyny to już ostatnia prosta

Jeszcze przyszły tydzień i weekend planuję bardziej aktywnie - potem czuje że zalegnę

Gratuluje udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze !
Ja mam swoją za tydzień i wtedy będę miała pobrany GBS.
Ja też już 9 miesiąc (to dla mnie i dla was)
Właśnie zamówiłam materac. Więc też już finiszuje z wydawaniem kasy

A jak z tym kremem dla maluszków do buzi ? Kupujecie coś.? Ja zastanawiam się nadtym z rossmana, ale tam nie ma że to od 1 dnia i hippa.
Nie mam jeszcze torby do wózka, ale to nie jest taki mus
Nie mam też przewijaka, ale chyba nie będę kupowała.

Mnie mały coraz bardziej uciska, 3 razy wstawałam na siku dziś.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:06   #1982
Amelie04
Zakorzenienie

mnie za to boli skóra na górze brzucha ;/ czuje jakby zaraz miała sie rozerwac. najgorzej przy kichaniu...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:10   #1983
sweet_pina
Wyobraźnią w schemat..

GG do sweet_pina

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Niieee, ja miewam Wasze objawy, ale z dużym opóźnieniem :/

A no tak, niewyspanie ze mnie wyłazi

Niektóre tutaj miały już pod koniec pierwszego trymestru z tego co kojarzę

U mnie nic, bolą mnie piersi, od bardzo dawna bardzo bolą mnie sutki i tyle.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja mam mleko, ale nie tak żeby mi przesiąkało..chyba, że bym ścisneła czy coś.. Pod koniec ciąży w takich wypadkach to chyba spokojnie można już wkładki używać?
Do tej pory u mnie też pojawiały się jakieś pojedyncze kropelki, a teraz jakby ktoś kurek z mlekiem otworzył
Na wszelki wypadek zacznę nosić wkładki

Nasze maleństwo
TP 02.10.2015 r.
sweet_pina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:11   #1984
relate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
witam sie jade chyba kupic sobie tablet polecacie jakis ?

ja tak mam... moge Ci podać jakie u mnie byly wymiary a Ty napiszesz swoje ale raczej wszystko powinno byc ok

Ktosiula mozesz podac wymiary, moze troszke sie uspokoje
Ja ostatnie usg miałam robione w 29 tyg.
BPD=76 mm -30tyg
FL=51mm -28tyg
AC=136mm -28tyg
HC=279mm-30tyg
waga 1190 +-180g
przepływy wszystkie w normie...
Być może i przesadzam, nie wiem O.o
Większość ciąży chodzę w stresie i wkur... i się troche martwie czy ok a wcześniej wszystko było wporządku i nie wieeem.
relate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:12   #1985
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
U
Ja też zaczynam 9 miesiąc to już zaczyna brzmieć przerażająco, chyba zaczynam panikować, dlatego znajduje sobie jakieś zajęcia póki mam jeszcze siły.
U mnie dziś równo miesiąc do terminu porodu Z tej okazji wybieram się popołudniu w miasto i kupię sobie COŚ
Stary 2015-08-27, 12:13   #1986
gosiek0388
Zadomowienie

a ja dziś musze jechać na wizyte do lekarza zastępczego (tego ziewającego) na 16.00 ciekawa jestem czy tylko wizyte mi zrobi onośnie zwolnienia czy zrobi położniczą z badaniem i wsio, w sumie poproszę go żeby mnie zbadał bo nie pamiętam kiedy badał mnie dowcipnie i fote żeby dał , albo film nakręcił i niunię zobaczyć bo nie wiem kiedy ją widziałam
Stary 2015-08-27, 12:14   #1987
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Ja ostatnie usg miałam robione w 29 tyg.
BPD=76 mm -30tyg
FL=51mm -28tyg
AC=136mm -28tyg
HC=279mm-30tyg
waga 1190 +-180g
No ale przecież takie rozbieżności są normalne? U mnie nigdy nie było tak, żeby wszystkie parametry pasowały idealnie do tygodnia ciąży, w którym według OM jestem
Stary 2015-08-27, 12:14   #1988
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
no i jak wracaliśmy (byłam z tżtem i małym) to poszlismy na lody a potem młody był juz tak zmęczony że zasnął o 18.30!!!!!! cud jakiś takie cos mi sie zdarza raz na pół roku, spał do rana oczywiście ale Mamy wiecie jak to jest, nie wiesz co masz ze sobą zrobić nagle...dziecko spi i co teraz?!
Uwielbiam jak mi młody padnie w aucie około 19 i śpi do rana.
Wieczór jest wtedy taaki długi
Dzisiaj może uda nam się pojechać na drugi koniec miasta materace do łóżeczka oglądać, to liczę że w drodze powrotnej synuś uśnie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzień dobry! chociaż na razie ro ja ledwo żyję... dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu
Gratulacje najlepszego!

Cytat:
Ja w ogóle nie rozglądam się za rozstępami, nie chce mi się wyginać i ustawiać pod światło żeby zobaczyć
Ja podobnie. Też nie przyglądam się nauczona doświadczeniem, że jak się mają pojawić to się pojawią, a widać je lepiej będzie jak urodzę

A co do mleka, to ja jak porządnie ścisnę to jakieś mikrokropelki się pojawiają, ale to by było na tyle. Natomiast w ostatnich dniach biust stał się pełny i zaczyna ciążyć.

Cytat:
Napisane przez izabela596 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie.Synek podobno duży ale doktor na tej wizycie nie mierzył.Mierzył główkę tylko czy rośnie.Na szczęście hemoglobina wzrosła i jest podobno ok. Ilość wód, przepływy i łożysko też ok.
Super, że wszystko ok
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:14   #1989
rita_k
Zadomowienie

aha nie wiem w końcu czy któraś sie zdecydowała na przechowywanie krwi pępowinowej, ale dostałam jakaś oferte na maila. Macie w załączeniu.

Kurcze mój tż dziś jest na jakimś szkoleniu i będzie późno. A koleżanki z okolicy nie mają czasu;/ No nic jakoś muszę zapełnić sobie ten dzień. Chyba zaczne od spaceru
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krew pep.jpg (107,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-08-27, 12:15   #1990
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a ja dziś musze jechać na wizyte do lekarza zastępczego (tego ziewającego) (...)
Wyobraziłam sobie jak wpadasz do gabinetu z gromkim "POBUDKAAAAAA!!!"
Stary 2015-08-27, 12:18   #1991
sweet_pina
Wyobraźnią w schemat..

GG do sweet_pina

Cytat:
U mnie dziś równo miesiąc do terminu porodu Z tej okazji wybieram się popołudniu w miasto i kupię sobie COŚ
Dobry plan Przy okazji kupisz pewnie coś dla małej Ja już nie potrafię myśleć tylko o sobie

Nasze maleństwo
TP 02.10.2015 r.
sweet_pina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:19   #1992
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Malinowa nie nakręcaj sie zbytnio, ja tak obserwowalam kazdy skurcz, kazdy ból przy pierwszej ciązy. tak mi sie dluzylo, ze ost miesiac byl dla mnie katorgą ...

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Może kiedyś odwiedzimy ich

JA wczoraj pytałam położną o ten skurcz bolesny i o stawianie się brzucha to powiedziała, ż ejuż tak zaawansowana ciąża, że mogą nawet bolesna zdarzać i jak się nie powtarzają i przechodzą to nie ma czym się niepokoić a tylko cieszyć, ze macica ćwiczy. NAwet po CC dochodzi szybciej do siebie wtedy. A jak już są takie skurcze, stawianie się brzucha to sie położyć i nie kozaczyć
Cytat:
Malinowa, ciesz się że w ogóle Twój organizm się przygotowuje do ciąży, u mnie cisza w kwestii skurczowej.
no właśnie widzę, że coraz intensywniej się przygotowuje .. hehe nie nakręcam się, raczej cieszę że już coraz bliżej wgl chyba w dzień mi cycki urosły o.O i bolą .. aaaaaaa to się staje realne

Cytat:
Napisane przez sweet_pina Pokaż wiadomość
Chyba już bardziej do rozwiązania tej ciąży

A właśnie - co do przygotowania piersi i laktacji - macie problem z przedwczesnym mlekiem? Spotkałam się wczoraj z koleżanką, spojrzała na moją bluzkę - a tam plama pod piersiami o średnicy 10 cm Myślalam, że zapadnę się pod ziemię... Pierwszy raz "mleko" pojawiło się w takiej ilości
ja miałam ale to było parę kropel.. i w sumie już dawno tego nie zaobserwowałam więc nie wiem czy przestało czy jak ale tak jak wyżej napisałam - teraz mi cycki urosły więc mogę się tego spodziewać w każdej chwili

Cytat:
Ja już po wizycie.Synek podobno duży ale doktor na tej wizycie nie mierzył.Mierzył główkę tylko czy rośnie.Na szczęście hemoglobina wzrosła i jest podobno ok. Ilość wód, przepływy i łożysko też ok.
super

Cytat:
U mnie to samo, wczoraj mnie cały dzień pobolewał dół brzucha, ale skurczami tego nazwać nie można, raczej się spinał, więc pierwszy raz od dawien dawna wzięłam 6 tabletek magnezu zgodnie z zaleceniami

Staram się być na bieżąco, ale zupełnie nie mam weny na pisanie - za szybko lecicie - odzywam się żebyście mnie z listy nie skreśliły
W przyszłym tygodniu powinno przyjść już wszystko co zamówiłam, pokoik zacznie jakoś wyglądać, to porobię zdjęcia
Ja też zaczynam 9 miesiąc to już zaczyna brzmieć przerażająco, chyba zaczynam panikować, dlatego znajduje sobie jakieś zajęcia póki mam jeszcze siły. Brzuch mi rośnie z dnia na dzień i coraz bardziej mi już ciąży na kręgosłupie, ale do opisywanych przez niektóre z Was bóli mi na szczęście daleko. Trzymajcie się dziewczyny to już ostatnia prosta

Jeszcze przyszły tydzień i weekend planuję bardziej aktywnie - potem czuje że zalegnę

Gratuluje udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze !
Ja mam swoją za tydzień i wtedy będę miała pobrany GBS.
mi też brzuch rośnie z dnia na dzień i coraz bardziej ciąży ostatnia prosta ... ta , byle szybko zleciała

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość

A jak z tym kremem dla maluszków do buzi ? Kupujecie coś.? Ja zastanawiam się nadtym z rossmana, ale tam nie ma że to od 1 dnia i hippa.

ja mam z Hippa , na wiatr i mróz z babydream i jeszcze z biodermy kuzynka tż mi dała chyba z 50 próbek
też nie mam torby do wózka może po następnej wypłacie kupię
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:22   #1993
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dobry plan Przy okazji kupisz pewnie coś dla małej Ja już nie potrafię myśleć tylko o sobie
Pewnie tak ale bez czegoś dla siebie do domu NIE WRACAM!
Stary 2015-08-27, 12:23   #1994
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Wyobraziłam sobie jak wpadasz do gabinetu z gromkim "POBUDKAAAAAA!!!"
taaaa, wpadne i WAKE UP!!!!! a jak mu łeb będzie leciał to palne go
Stary 2015-08-27, 12:24   #1995
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Pewnie tak ale bez czegoś dla siebie do domu NIE WRACAM!
super plan Też zaszaleje
Stary 2015-08-27, 12:25   #1996
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzenia.
Ja we wtorek o 12 byłam u lekarza, a na 17 byłam umówiona z koleżanką, więc tak zwany między czas chciałam spędzić w galerii.
Poszłam do mojej ulubionej. Pokręciłam się 2h bez składu i celu, bo doszłam do wniosku ze sobie i tak nic nie kupię.
Ciuchów nie - bo jestem wielka, a po porodzie zmaleje
Butów nie - bo mam wielkie stopy które po porodzie przecież zmaleją
Szukałam jakieś małej torebki bo chodzę z wielką torbą jak kangurzyca, ale małe wydały mi się za małe i nie znalazłam takiej w sam raz i po pewnym czasie byłam już znużona i co ?
Przed spotkaniem pojechałam do Świata Dziecka oglądać zabawki
MASKARA !
Ale przynajmniej już wiem jakiej marki zabawki mi się podobają

P.S. Dostałaś ten kocyk z kotami, bo coś nie widziałam zdjęcia, chyba że mi umknęło.
Cytat:
aha nie wiem w końcu czy któraś sie zdecydowała na przechowywanie krwi pępowinowej, ale dostałam jakaś oferte na maila. Macie w załączeniu.
Też dostałam tego maila z informacją o zniżce - będą na jakiś tam targach rodzinnych w ten weekend w Warszawie. Może się wybiorę bo na niedziele nie mam jeszcze żadnych planów.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:28   #1997
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
no właśnie widzę, że coraz intensywniej się przygotowuje .. hehe nie nakręcam się, raczej cieszę że już coraz bliżej wgl chyba w dzień mi cycki urosły o.O i bolą .. aaaaaaa to się staje realne

ja mam z Hippa , na wiatr i mróz z babydream i jeszcze z biodermy kuzynka tż mi dała chyba z 50 próbek
też nie mam torby do wózka może po następnej wypłacie kupię
o akurat w superpharmie hipp na promocji to pójdę 3 dzień z rzędu, a co mi tam
Stary 2015-08-27, 12:29   #1998
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez gosiek0388
taaaa, wpadne i WAKE UP!!!!! a jak mu łeb będzie leciał to palne go
"HALO, MÓWI SIĘ!!!" - ciekawe jak by zareagował
Cytat:
super plan Też zaszaleje
Mam ochotę na coś totalnie niepraktycznego , ostatnie miesiące to głównie racjonalne wydawanie kasy i uczucie popełnienie przestępstwa przy zakupie głupiego lakieru do paznokci Bo przecież można by było za tą kasę gryzak kupić, nie?
Stary 2015-08-27, 12:30   #1999
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia.
Ja we wtorek o 12 byłam u lekarza, a na 17 byłam umówiona z koleżanką, więc tak zwany między czas chciałam spędzić w galerii.

Też dostałam tego maila z informacją o zniżce - będą na jakiś tam targach rodzinnych w ten weekend w Warszawie. Może się wybiorę bo na niedziele nie mam jeszcze żadnych planów.
gdzies czytałam że to za free tylko trzeba sie zarejestrować. Jak mi mąż w niedziele wyjedzie w biznesach to też pewnie się wybiore
Stary 2015-08-27, 12:33   #2000
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Butów nie - bo mam wielkie stopy które po porodzie przecież zmaleją
Ja ostatnio chodzę w butach a la crocsy
Cytat:
Przed spotkaniem pojechałam do Świata Dziecka oglądać zabawki
MASKARA !
Ale przynajmniej już wiem jakiej marki zabawki mi się podobają
Haha Jakiej?
Mnie to się śmiać chce, przed ciążą tak się martwiłam że jak ja zniosę ograniczenia zakupowe, jak przeżyję to, że już nie będę robić zakupów tylko sobie...a teraz wychodzi na to, że samo się stało, sobie po prostu się nie chce
Cytat:
P.S. Dostałaś ten kocyk z kotami, bo coś nie widziałam zdjęcia, chyba że mi umknęło.
Dostałam, wczoraj przyszedł, ale wczoraj miałam totalnie zalatany dzień i nie było mnie w wątku, więc fotki nie wrzucałam. Zaraz mogę podesłać, bo chyba wczoraj zrobiłam fotki telefonem
Stary 2015-08-27, 12:35   #2001
mijode
Zadomowienie

Cytat:

ja mam krem nivea na każdą pogodę.
a jeśli chodzi o torbę do wózka to ja kupiłam taką:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5551033833

dokładnie tą:

już mi przyszła i wg mnie jest fajna jak któraś chce to mogę zrobić zdjęcie na żywo
Stary 2015-08-27, 12:36   #2002
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba już bardziej do rozwiązania tej ciąży

A właśnie - co do przygotowania piersi i laktacji - macie problem z przedwczesnym mlekiem? Spotkałam się wczoraj z koleżanką, spojrzała na moją bluzkę - a tam plama pod piersiami o średnicy 10 cm Myślalam, że zapadnę się pod ziemię... Pierwszy raz "mleko" pojawiło się w takiej ilości
No nie gadaj!!!!!!!!!! O cholerka. Trzeba się już obserwować. Ja miałam chyba jakoś na poczatku 2 trymestru czy w połowie, ze mi troszkę poleciało, ale to minimalnie. Później już nie.

Cytat:

Kciuki za wizyty.Ja się rano zdrzemnęłam i obudziłam się wkurzona JAkiś durny sen miałam
Stary 2015-08-27, 12:36   #2003
toskaKrk
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj się pokłuć na hematologii i właśnie umówiłam się mailowo z lekarką, że wizytę w poniedziałek przesuwam z 13:30 na 9, bo przecież ma być upał, to bym padła o takiej porze

A w drodze powrotnej kupiłam młodemu śmieszną czapkę z daszkiem w smyku w galerii, bo ostatnio gdzieś zapodzialiśmy tą co miał i pędem do domu, bo mi się słabo z gorąca już robiło.
Teraz sobie zdycham na wyrku, jakaś taka śnięta jestem.
Stary 2015-08-27, 12:40   #2004
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzień dobry! chociaż na razie ro ja ledwo żyję... dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu
Gratulacje

Dziewczyny podpowiedzcie mi bo zaczęły mnie boleć pachwiny i tak jakby kość łonowa? tak nad nią - jak chodzę czy stoje, czy to jest to rozchodzenie się spojenia łonowego hmm??

wogole coraz bardziej zaczynają mnie boleć więzadła pod brzuchem ehhh

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

A w drodze powrotnej kupiłam młodemu śmieszną czapkę z daszkiem w smyku w galerii, bo ostatnio gdzieś zapodzialiśmy tą co miał i pędem do domu, bo mi się słabo z gorąca już robiło.
Teraz sobie zdycham na wyrku, jakaś taka śnięta jestem.
super czapa
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 12:41   #2005
toskaKrk
Wtajemniczenie

A i miałam Wam jeszcze napisać, że dzisiaj w Lidlu były sotfshele, bardzo polecane i reklamowane.
Jak odprowadziłam młodego to wstąpiłam. Tłumy były takie że masakra. Ludzie się rzucali jakby za darmo rozdawali i brali po 5-10 sztuk
Z trudem się dopchałam i wzięłam dla dziecka 2 wzory, żeby mógł sobie wybrać, a drugą oddamy.
Więcej chyba nie pójdę, bo się boję tego szaleństwa
Stary 2015-08-27, 12:43   #2006
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
"HALO, MÓWI SIĘ!!!" - ciekawe jak by zareagował
Mam ochotę na coś totalnie niepraktycznego , ostatnie miesiące to głównie racjonalne wydawanie kasy i uczucie popełnienie przestępstwa przy zakupie głupiego lakieru do paznokci Bo przecież można by było za tą kasę gryzak kupić, nie?
No tak tym. Bardziej ze ciuchy i buty rzeczywiscie odpadaja. Bo co to za kupowanie bez mierzenia moze perfumy albo cos z bizuterii albo wiem skok na bungee troche adrenalinki
Stary 2015-08-27, 12:44   #2007
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Kotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0822.jpg (127,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0823.jpg (110,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-08-27, 12:45   #2008
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
moze perfumy albo cos z bizuterii albo wiem skok na bungee troche adrenalinki
Raczej będę celować w biżu
Skoku na bungee bym się nie odważyła
Stary 2015-08-27, 12:47   #2009
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotki
Piękne
Stary 2015-08-27, 12:50   #2010
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kotki
Kicie są the best

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości