|
|
#3391 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Ja też nie miałam znieczulenia i teraz sie nie zapowiada bo w tym szpitalu gdzie chcę rodzić to nie dają poprostu a co do bólu to mam nadzieję że edzie mniejszy
|
|
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze może dziś się wezmę za sortowanie co już mam z ciuszków a co muszę dokupić. Ale może z moją mamą się za to wezmę, samej mi się nie chce...uhmm
a mój mąż stwierdził, że mój syndrom wicia gniazda to sie rozkręca i że za dużo kupuję.. faceci się nie znają co nie? ![]() ![]() :yyy y:on by całe życie w jednych spodniach przechodził, bo lubi, a z praniem to sie ze mną kłóci, "bo to było brudne, ale jeszcze można było włożyć" <załamka> hehehe KATEGORIE SORTOWANIA PRANIA WG mężczyzn: - czyste, - brudne, - brudne ale jeszcze można chodzić hehe |
|
|
|
#3393 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Dolinka nie, nie ma wykształcenia budowlanego
jest elektrykiem a ściany wyszły mu jakby całe życie nic innego nie robił ![]() Kalwinka sypialni nie ma jak powiększyć, bo to by był taki wąski korytarz na końcu. Tam pasuje tylko garderoba i nic więcej. Jeszcze, żebym miała tam pralkę wstawiać... Ale pralka będzie na dole w kotłowni, więc zupełnie nie ma sensu. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3394 |
|
Zadomowienie
|
Ehh oswiadczam ze ostatni raz sama zrobilam pedicure masakra do stop dostaje ale tak niewygodnie i mala zgnieciona oj bardzo jej sie nie podobalo ;-)
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
**Cytat:
moj TZ ma swoje ulubione koszule w zwiazku z czym zawsze go gonie 2 dni i do prania, bo sie specyficznie poci, mowie nie. wchodze ostatnio do pokoju a tam na kupce 5 koszul.. obwachalam wszystko a on przychodzi patrzy na mnie - ale one sa czyste. to ja koszule w kulke rzut do niego - WACHAJ. przeszlo mu
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3398 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi się Kołobrzeg też średnio podobał, ale Łeba Cytat:
|
||
|
|
|
#3399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3400 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff zrobilam.koszyk. I ubrankowa wyprawke mam prawie z glowy. Tzb jeszcze kombinezon, czapka i skarpetki. I co mi tam w oko wpadnie na wyprzedazach ![]() Cytat:
I jeszcze czasem pretensje ze wypralam a on by w tym jeszcze chodzil |
||
|
|
|
#3402 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3403 |
|
Zadomowienie
|
Moj w drugą stronę- z jednego dnia potrafi koszulę i 3 t-shirty do prania wrzucić (albo porozrzucać po domu). Wyprane byc musi, nawet jeśli ciuch jest już kompletnie zchacharzony i przypomina bardziej szmatę do podlogi :banghead:
Też już chodzę jak kaczuszka. Umówiłam się z koleżanką na dzisiaj, mówi ze ma przykazane od swojego gina biegać po schodach i myć okna od poniedziałku, bo już czas, żeby mały wylazł
|
|
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
andriuszka czyli normalny mąż mój TŻ dżinsy to daje do prania po ok. miesiącu, bo (cytuję) "Przecież kobieto, jadę w nich godzinę do pracy, w pracy mam kombinezon, potem w nich wracam, a w domu chodzę w dresach, o co Ci chodzi? one w ogóle się nie Z-U-Ż-Y-J-Ą!"Nadmieniam, że np. spodnie dresowe w których chodzi po domu I NIE TYLKO GODZINĘ DZIENNIE również daje do prania jak...w sumie nie wiem kiedy. Jak stwierdzi, że juz głupio w takich chodzic. A nie moja brocha, swoje zmieniam codziennie albo co drugi dzien
|
|
|
|
|
#3405 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś odwiedziłam brata i jego kolegę na stancji - pierwszą rzeczą bylo zebranie przeze mnue naczyń i zmywanie. Kolega obraził się na mnie strasznie "bo ta miska była jeszcze dobra, tylko 2 razy niej jadłem"
|
|
|
|
#3406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Adka nie mam furminatora ale coraz bardziej przymierzam się do kupienia... Mam kilka szczotek ale jakoś teraz nawet mi się nie chce regularnie ich używać, musiałabym dwa razy dziennie... Z kolei boję się trochę że tym furminatorem za dużo wyczeszę i zostanie łysy w niektórych miejscach... |
|
|
|
|
#3407 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahaa potem kochanieeee - w szufladzie ! Cytat:
ja tak czasem robie z kubkiem do herbaty - moge pic w jednym caly dzien ![]() Cytat:
|
|
#3408 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze, to ja mam z TZ-em na odwrót. Raz założy i wrzuca do prania:p ale mam z nim inny klopot- potrafi miec koszulkę od 8 lat i za żadne skarby nie chce jej wyrzucić.. ostatnio szył sobie stare jeansy w kroku, bo już pękły ze starości.. stare dziadkowe majtasy i poprzecierane skarpety po prostu systematycznie wyrzucam po jednym do śmieci i nawet nie zauważa:p
Teraz przy przeprowadzce to normalnie krew mnie zalewa, bo on niczego nie chce wyrzucić... wszystko będzie wiózł do domu do Polski.. starą podarta pościel, jakieś kubki, które dostaliśmy od jego mamy (typu holinex, apap i inne reklamówki, które dostała pracując w aptece)... no nic nie popuści.. Wczoraj przez okno widzieliśmy jak właściciel mieszkania grzebie w śmietniku ogólnym (mówiłam, że to dziwoląg) i mówię do TZ-a "Ty, wyciągnął komplet sztućców(taki beznadziejny "złoty" komplet, ktory wygina się przy mieszkaniu herbaty), chyba go weźmie! ". Tż wyskoczył jak poparzony żeby sprawdzić czy leżą na swoim miejscu i powiedział, że by się obraził jakbym naprawdę wyrzuciła.... No trafił mi się straszny chomiś.. |
|
|
|
#3409 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech skrobanie postów trwa Są same pozytywy z tegoCytat:
ale stopy chyba odpuszczę, bo taka jestem niegramotna... Spadnie mi coś, nie mogę sie schylić, brzuchem o stół haczę, noż qrwa, a ile jeszczeCytat:
Wrzucam łóżeczko i link do materaca http://krainamateracy.pl/hevea-mater...ceneo_spo=true I lecę powiesić pranie, zrobić krem ziemniaczany i trochę szafkę w sypialni ogarnąć
|
|
#3410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe "a gdzie moje spodenki? ojeju Ty ciągle robisz pranie, przecież one czyste były, dopiero 4 dzień w nich chodzę .... " ![]() echh facety ale i tak go kocham ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
hahahaha skąd ja to znam ![]() Ale wiecie co przyznam Wam się do czegoś Mój mąż miał kiedyś takie bokserki, które uwielbiał, za to ja już nie mogłam na nie patrzeć - stare, sprane, brzydkie sie zrobiły, bleee to po cichaczu wyrzuciłam, niestety wkrótce prawda wyszla na jaw hehe, było to z 1,5 roku temu a do dziś w złości mi wypomina je hehehe jak czegoś szukam, to mówi..." taaaa, pewnie tam gdzie moje bokserki " lol
|
||
|
|
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój jeszcze się nie zczail, że mu bielizna znika:p
|
|
|
|
|
#3412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na ile Ci starczy, no zależy jak duże te kostki np. robisz, moja ma bok na 16 cm akurat. To już jak kto woli. Wstążki - radzę kupować na allegro, są o niebo tańsze, kupić hurtem i sie ma ja zrobiłam zapasy i mam wyposażoną pracownię zależy na jakie techniki mnie bierze hehe bo w pasmanterii za metrą chcą tyle, co na All cała szpulka. Takie wstążeczki są bezpieczne moim zdaniem, przecież w ubrankach też są podobne metki, wstążki i wyszywanki. Mój chrześniak lubi takie zabawki, bo często mu szyje i nic mu sie od nich nie dzieje. oczywiście pamiętajcie, aby nie przyszywać takich koralików itp co dziecko może sie zakrztusić czy coś, no zależy od wieku. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-27 o 14:47 |
|
|
|
|
#3413 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy was nadrobię. Produkujecie jak szalone.
Ja zarobiona jestem, ale jeszcze tylko ponad godzina. Najgorsze jest to, ze zgaga mnie wciąż trzyma. Od 8
|
#3414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Korzystaja jesli maja przyniesc skutek ![]() Akurat na TZta dzialaja. Ale sa takie sprawy ze czasem nie daje rady... i odpuszczam. Chociaz nauczylam go zagladac do kibla juz po kupie bo zawsze - jak i zauwazylam jak 99% - facetow, deska w dol i nie zajrza a tam potem syf noo ehhmm.I TZ juz praktykuje zagladniecie BRAWO JA !
|
|
#3415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oo kochana tak tak, ze starymi rzeczami jest to samo spodnie mi każe zaszywać jak dziura się zrobi, aż wstyd! a nowych nie kupi! muszę na chama ciągnąć do sklepu, albo sama mu kupić hehe ![]() to się nazywają ciuszki codzienniki hehe zmęczone życiem jak my hehehe czasem się śmieję, że stary toż to chyba jeszcze kawalerskie nastoletnie czasy a Ty ciągle w tym chodzisz to się trochę złości hehe
|
|
|
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polowalam na koszulke z dziura pod pacha dobry czas
![]() A ze siotra nam prasuje w ramach pracy dorobkowej do kieszonkowego to zapominalam i co go przylapalam to np blismy w pracy ale mial koszule czy cos. i ostatnio sie udalo ![]() hahahaha
|
#3417 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolokatorka mojej siostry jest taka syfiara a moja siostra pedantka wiec pol pokoju zawalone pol lsni na blysk ![]() Cytat:
Jak przyjada meble malej to robimy generalne porzadki w szafach, nie przepuszcze mu ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Moj tz ma ulubione krotkie spodenki z wywietrznikiem czyt. z dziura ktorej bie daje zaszyc a jak zaszyje to pruje...
|
|||
|
|
|
#3418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
hehehehe, taki temat poruszyłyśmy, że czytam i się śmieję sama do siebie przed kompem hehehehe
|
||
|
|
|
#3420 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy pogoda akurat na takie zajęcia ![]() Tak myślę, że material chyba przed tym użyciem tez trzeba wyprać, jeśli dziecko będzie się tym bawiło, nie? I jak,zrobić coś szeleszczacego albo z grzechotka, sa takie materialy? Czy coś wkladalas? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skoro na szyciu się trochę znasz, to moze podpowiedzialabys jakąś dobrą maszynę do szycia, nie jakoś bardzo droga i z bajerami?? Na razie nie takie wydatki mi w głowie, ale już kiedyś myślałam o spożyciu i chciałabym popatrzeć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasem ubranie wydaje się czyste, bo nie ma plam, ale wystarczy ze jest przepocone i trzeba odświeżyć ![]() Pekam z nawiedzenia, muszę chwilę odpocząć i będę potem prasowala ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

jest elektrykiem
**

gonicie dziewczynki), ale będę twarda
a teraz mam daleko do fajnych sklepów więc jestem usprawiedliwiona 

Niech skrobanie postów trwa
ale stopy chyba odpuszczę, bo taka jestem niegramotna... Spadnie mi coś, nie mogę sie schylić, brzuchem o stół haczę, noż qrwa, a ile jeszcze