Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 13:40   #3391
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
ja przy pierwszym nie miałam znieczuelnia, boje sie igieł wbijanych w kregosłup.
Cesarki raczej na zywca nie dam rady przetrzymac, a wole w kregosłup niz całkowita narkoze.
Ja też nie miałam znieczulenia i teraz sie nie zapowiada bo w tym szpitalu gdzie chcę rodzić to nie dają poprostu a co do bólu to mam nadzieję że edzie mniejszy
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:41   #3392
andriuszka77
Zadomowienie

Kurcze może dziś się wezmę za sortowanie co już mam z ciuszków a co muszę dokupić. Ale może z moją mamą się za to wezmę, samej mi się nie chce...uhmm

a mój mąż stwierdził, że mój syndrom wicia gniazda to sie rozkręca i że za dużo kupuję..

faceci się nie znają co nie? :yyy y:

on by całe życie w jednych spodniach przechodził, bo lubi,
a z praniem to sie ze mną kłóci, "bo to było brudne, ale jeszcze można było włożyć" <załamka> hehehe

KATEGORIE SORTOWANIA PRANIA WG mężczyzn:
- czyste,
- brudne,
- brudne ale jeszcze można chodzić

hehe
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:45   #3393
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Dolinka nie, nie ma wykształcenia budowlanego jest elektrykiem a ściany wyszły mu jakby całe życie nic innego nie robił

Kalwinka sypialni nie ma jak powiększyć, bo to by był taki wąski korytarz na końcu. Tam pasuje tylko garderoba i nic więcej. Jeszcze, żebym miała tam pralkę wstawiać... Ale pralka będzie na dole w kotłowni, więc zupełnie nie ma sensu.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:50   #3394
limonka_86
Zadomowienie

Ehh oswiadczam ze ostatni raz sama zrobilam pedicure masakra do stop dostaje ale tak niewygodnie i mala zgnieciona oj bardzo jej sie nie podobalo ;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:51   #3395
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃

Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃

To teraz idę odespac bo przez kilka ostatnich nocy nie bardzo mogłam spać z nerwów chyba a teraz jak już wiem, że wszystko ok to oczy same mi się zamykają 😃
Suer ze z malenstwem wszystko okej **

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Kurcze może dziś się wezmę za sortowanie co już mam z ciuszków a co muszę dokupić. Ale może z moją mamą się za to wezmę, samej mi się nie chce...uhmm

a mój mąż stwierdził, że mój syndrom wicia gniazda to sie rozkręca i że za dużo kupuję..

a z praniem to sie ze mną kłóci, "bo to było brudne, ale jeszcze można było włożyć" <załamka> hehehe

- czyste,
- brudne,

hehe
ahahah dokladnie
moj TZ ma swoje ulubione koszule w zwiazku z czym zawsze go gonie 2 dni i do prania, bo sie specyficznie poci, mowie nie. wchodze ostatnio do pokoju a tam na kupce 5 koszul..
obwachalam wszystko a on przychodzi patrzy na mnie - ale one sa czyste. to ja koszule w kulke rzut do niego - WACHAJ.
przeszlo mu

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:52   #3396
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ehh oswiadczam ze ostatni raz sama zrobilam pedicure masakra do stop dostaje ale tak niewygodnie i mala zgnieciona oj bardzo jej sie nie podobalo ;-)
Ja jutro podejmuję próbę:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 13:55   #3397
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
ahahah dokladnie
moj TZ ma swoje ulubione koszule w zwiazku z czym zawsze go gonie 2 dni i do prania, bo sie specyficznie poci, mowie nie. wchodze ostatnio do pokoju a tam na kupce 5 koszul..
obwachalam wszystko a on przychodzi patrzy na mnie - ale one sa czyste. to ja koszule w kulke rzut do niego - WACHAJ.
przeszlo mu
hahaha też biorę metodą na węch hehe, a i to potrafi się ze mną kłócić, bo przecież on tylko dwa razy to dopiero założył hehehe
Stary 2015-08-27, 13:55   #3398
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Witam się z Wami

Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg.
Łebą jestem zachwycona, takie malutkie przytulne miasteczko, natomiast Kołobrzeg - nie dla mnie.
Jak się macie? Jak wizyty? I co się działo jak mnie nie było?
Teraz postaram się Was nadrobić (ciężko będzie, bo widzę że nowy wątek ponad 100 stron ma gonicie dziewczynki), ale będę twarda
Ja z małym mamy się świetnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta, już się nie mogę doczekać
Tymczasem uciekam do pracy, miłego dnia :
Witamy po wakacjach, fajnie że odpoczęliście mi się Kołobrzeg też średnio podobał, ale Łeba

Cytat:
Dzięki dziewczyny 😄 w ogóle to nie wiem co bym bez Was zrobiła przez te 6 tygodni... A tak to zajęłam się czytaniem co u Was i nie myślałam tak bardzo o tych wynikach 😃

Jestem już po USG, wszystko ok, mała waży 560g, gin nic nieprawidłowego nie znalazła więc się cieszę 😃

To teraz idę odespac bo przez kilka ostatnich nocy nie bardzo mogłam spać z nerwów chyba a teraz jak już wiem, że wszystko ok to oczy same mi się zamykają 😃
Super, gratulacje! Teraz już możesz na spokojnie wypocząć, słodkich snów
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:06   #3399
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
hahaha też biorę metodą na węch hehe, a i to potrafi się ze mną kłócić, bo przecież on tylko dwa razy to dopiero założył hehehe
to jak sie kloci to przechdze do druiego etapu - nie - cios z koszuli - chodzil - cios z koszuli - w brudnych - cios z koszuli - ciuchach !! I krzyki w stylu nie po to est pralka w domu to swiadczy tez o mnie blablabla

Stary 2015-08-27, 14:11   #3400
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
to jak sie kloci to przechdze do druiego etapu - nie - cios z koszuli - chodzil - cios z koszuli - w brudnych - cios z koszuli - ciuchach !! I krzyki w stylu nie po to est pralka w domu to swiadczy tez o mnie blablabla
hahahahahahaha
Stary 2015-08-27, 14:15   #3401
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam już ostrzegłam TŻa, że czasami po prostu MUSZĘ sobie coś zamówić przez internet i tyle a teraz mam daleko do fajnych sklepów więc jestem usprawiedliwiona w dodatku jak się porówna koszt dojazdu i koszt wysyłki to zazwyczaj naprawdę wychodzi to samo
Ja wole juz internetyvod chodzenia po sklepach.
Uff zrobilam.koszyk.
I ubrankowa wyprawke mam prawie z glowy. Tzb jeszcze kombinezon, czapka i skarpetki.
I co mi tam w oko wpadnie na wyprzedazach

Cytat:

- czyste,
- brudne,

hehe
Z tym brudnym to jakbym swojego slyszala...
I jeszcze czasem pretensje ze wypralam a on by w tym jeszcze chodzil

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:16   #3402
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
hahahahahahaha
Ale dziala hihihhi

Stary 2015-08-27, 14:23   #3403
kalwinka
Zadomowienie

Moj w drugą stronę- z jednego dnia potrafi koszulę i 3 t-shirty do prania wrzucić (albo porozrzucać po domu). Wyprane byc musi, nawet jeśli ciuch jest już kompletnie zchacharzony i przypomina bardziej szmatę do podlogi :banghead:

Też już chodzę jak kaczuszka.

Umówiłam się z koleżanką na dzisiaj, mówi ze ma przykazane od swojego gina biegać po schodach i myć okna od poniedziałku, bo już czas, żeby mały wylazł
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:24   #3404
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dziś do tego zatrudniłam siostrzenicę A od pewnego czasu chodzę do kosmetyczki nawet na piłowanie

andriuszka czyli normalny mąż mój TŻ dżinsy to daje do prania po ok. miesiącu, bo (cytuję) "Przecież kobieto, jadę w nich godzinę do pracy, w pracy mam kombinezon, potem w nich wracam, a w domu chodzę w dresach, o co Ci chodzi? one w ogóle się nie Z-U-Ż-Y-J-Ą!"

Nadmieniam, że np. spodnie dresowe w których chodzi po domu I NIE TYLKO GODZINĘ DZIENNIE również daje do prania jak...w sumie nie wiem kiedy. Jak stwierdzi, że juz głupio w takich chodzic. A nie moja brocha, swoje zmieniam codziennie albo co drugi dzien
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:28   #3405
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Kiedyś odwiedziłam brata i jego kolegę na stancji - pierwszą rzeczą bylo zebranie przeze mnue naczyń i zmywanie. Kolega obraził się na mnie strasznie "bo ta miska była jeszcze dobra, tylko 2 razy niej jadłem"
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:29   #3406
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Wypełnienie to wkład antyalergiczny, jak do kołder, poduszek czy zabawek, np. taki:

http://allegro.pl/kulka-silikonowa-w...968396562.html

Metki kolorowe daję żeby uwagę dziecka przyciągały, niektóre wzory szeleszczą, inne mają jakies tak grzechotki, metki- robię je z tasiemek rypsowych, atłasowych, materiałowych - można zamówić na allegro lub kupić w pasmanterii, np. takie:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...-0810&mode=dym

http://allegro.pl/tasiemka-wstazka-s...947653471.html

Można zastosować filc, różne ścinki materiałów, stare zasłony niepotrzebne, stare spodnie, zamki wszywać, jak ktoś ma hafaciarkę to bawić się w hafty.

Materiały faktycznie można w ciuchlandach kupić, tak samo koronki, tasiemki. Albo poszukać w szafie, jakieś stare ciuchy często mają ładne materiały a nikt już w tym nie będzie chodził np. Jakieś ścinki po szyciu.

Nie ma tu większej filozofii, zresztą jak ze wszystkim, kwestia mieć wolną chwilę i chęci to nie musi być doskonałe, ważne że zrobione od serca
zapisałam sobie tą kulkę, a powiedz mi jeszcze kochana, takie jedno opakowanie to na ile może średnio wystarczyć? patrząc np na takie kostki jak twoje? A wstążki to rzeczywiście zobaczę w pasmanterii. Czyli to mogą być normalne, takie satynowe? Nic dziecku nie będzie jak to będzie brało do buzi???

Adka nie mam furminatora ale coraz bardziej przymierzam się do kupienia... Mam kilka szczotek ale jakoś teraz nawet mi się nie chce regularnie ich używać, musiałabym dwa razy dziennie... Z kolei boję się trochę że tym furminatorem za dużo wyczeszę i zostanie łysy w niektórych miejscach...
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:30   #3407
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja dziś do tego zatrudniłam siostrzenicę A od pewnego czasu chodzę do kosmetyczki nawet na piłowanie

andriuszka czyli normalny mąż mój TŻ dżinsy to daje do prania po ok. miesiącu, bo (cytuję) "Przecież kobieto, jadę w nich godzinę do pracy, w pracy mam kombinezon, potem w nich wracam, a w domu chodzę w dresach, o co Ci chodzi? one w ogóle się nie Z-U-Ż-Y-J-Ą!"

Nadmieniam, że np. spodnie dresowe w których chodzi po domu I NIE TYLKO GODZINĘ DZIENNIE również daje do prania jak...w sumie nie wiem kiedy. Jak stwierdzi, że juz głupio w takich chodzic. A nie moja brocha, swoje zmieniam codziennie albo co drugi dzien
ahahaha, ja kradne zawsze jak widze ze brudne, pozatym uwielbia zostawic w takim miejscu ze koty na nim spia. pozatym jak sie uloze na jego kolanach glowa nie che mi sie wachac hahaha
a potem kochanieeee - w szufladzie !

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Kiedyś odwiedziłam brata i jego kolegę na stancji - pierwszą rzeczą bylo zebranie przeze mnue naczyń i zmywanie. Kolega obraził się na mnie strasznie "bo ta miska była jeszcze dobra, tylko 2 razy niej jadłem"
hahaha
ja tak czasem robie z kubkiem do herbaty - moge pic w jednym caly dzien

Cytat:
Moj w drugą stronę- z jednego dnia potrafi koszulę i 3 t-shirty do prania wrzucić (albo porozrzucać po domu). Wyprane byc musi, nawet jeśli ciuch jest już kompletnie zchacharzony i przypomina bardziej szmatę do podlogi :banghead:

Też już chodzę jak kaczuszka.

Umówiłam się z koleżanką na dzisiaj, mówi ze ma przykazane od swojego gina biegać po schodach i myć okna od poniedziałku, bo już czas, żeby mały wylazł
Ja podobno rano nie, ale Tz mowi ze wieczorkiem jak zmeczona jestem to juz zaczynam.

Stary 2015-08-27, 14:30   #3408
dolinka881
Zadomowienie

Kurcze, to ja mam z TZ-em na odwrót. Raz założy i wrzuca do prania:p ale mam z nim inny klopot- potrafi miec koszulkę od 8 lat i za żadne skarby nie chce jej wyrzucić.. ostatnio szył sobie stare jeansy w kroku, bo już pękły ze starości.. stare dziadkowe majtasy i poprzecierane skarpety po prostu systematycznie wyrzucam po jednym do śmieci i nawet nie zauważa:p
Teraz przy przeprowadzce to normalnie krew mnie zalewa, bo on niczego nie chce wyrzucić... wszystko będzie wiózł do domu do Polski.. starą podarta pościel, jakieś kubki, które dostaliśmy od jego mamy (typu holinex, apap i inne reklamówki, które dostała pracując w aptece)... no nic nie popuści..
Wczoraj przez okno widzieliśmy jak właściciel mieszkania grzebie w śmietniku ogólnym (mówiłam, że to dziwoląg) i mówię do TZ-a "Ty, wyciągnął komplet sztućców(taki beznadziejny "złoty" komplet, ktory wygina się przy mieszkaniu herbaty), chyba go weźmie! ". Tż wyskoczył jak poparzony żeby sprawdzić czy leżą na swoim miejscu i powiedział, że by się obraził jakbym naprawdę wyrzuciła....
No trafił mi się straszny chomiś..
Stary 2015-08-27, 14:31   #3409
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Andriuszka u mnie w mieście szmateksy są bardzo ubogie...
Żeby faktycznie połazić po fajnych, musiałabym jechać do Poznania, a znowuż 45 km jechać samochodem mi się nie chce, żeby przez połowę drogi stać w centrum w korkach. Pociągiem tym bardziej nie chcę jechać, potem musiałabym się bujać tramwajami, a tego szczerze nie znoszę
I tak źle i tak niedobrze

Sama nie wiem, chyba muszę przespać się z tymi kosmicznymi kwotami za kawałek materiału i po prostu kupić...
Jutro skoczę jeszcze na jeden targ, ale widzę, że za wszystko życzą sobie więcej niż w sklepach. A z kolei Bułgarzy czy Rumuni to mają tanio, ale "bez rozmiaru" czyli chooy wie na kogo pasuje...
Poszukaj na alle i w sklepach internetowych. Może Bon prix?

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
Witam się z Wami

Wróciliśmy z wakacji (w poniedziałek wieczorem, ale nie miałam chwili, żeby tutaj zajrzeć), było cudownie. Zwiedziliśmy Łebę i Kołobrzeg.
Łebą jestem zachwycona, takie malutkie przytulne miasteczko, natomiast Kołobrzeg - nie dla mnie.
Jak się macie? Jak wizyty? I co się działo jak mnie nie było?
Teraz postaram się Was nadrobić (ciężko będzie, bo widzę że nowy wątek ponad 100 stron ma gonicie dziewczynki), ale będę twarda
Ja z małym mamy się świetnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta, już się nie mogę doczekać
Tymczasem uciekam do pracy, miłego dnia :
fajnie że odpoczełaś nad morzem i że wszystko ok u was

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jakbym tylko miała maszynę na pewno coś bym stworzyła, bo ręcznie to trochę widać ;/ uwielbiam takie Hand made a ile radości to daje, ja planuje tez zrobić literki na imiona, no ale właśnie ręcznie i nie wiem czy to będzie w ogóle dało się pokazać.

Właśnie prześlij czym to wypełniać i gdzie takie tasiemki kupić, te jestem zainteresowana

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ja też będę robić imię z literek z materiału minky i to ręcznie właśnie, chociaż mam maszynę. Bo ręcznie to zrobię dokładniej
Cytat:
chyba zamówie ten komplet marynarski małemu bo mi sie starsznie podoba http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...612019883.html
bardzo ładne te kompleciki. Też chyba jakiś zamówię

Cytat:

Niech skrobanie postów trwa Są same pozytywy z tego

Cytat:
czeka mnie to dziś ale stopy chyba odpuszczę, bo taka jestem niegramotna... Spadnie mi coś, nie mogę sie schylić, brzuchem o stół haczę, noż qrwa, a ile jeszcze
Cytat:
Bardzo mi się podobają twoje metody
Wrzucam łóżeczko i link do materaca
http://krainamateracy.pl/hevea-mater...ceneo_spo=true
I lecę powiesić pranie, zrobić krem ziemniaczany i trochę szafkę w sypialni ogarnąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5116056634.jpg (40,7 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-08-27, 14:36   #3410
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
o to to hehe

"a gdzie moje spodenki? ojeju Ty ciągle robisz pranie, przecież one czyste były, dopiero 4 dzień w nich chodzę .... "

echh facety ale i tak go kocham

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:

hahahaha skąd ja to znam

Ale wiecie co przyznam Wam się do czegoś Mój mąż miał kiedyś takie bokserki, które uwielbiał, za to ja już nie mogłam na nie patrzeć - stare, sprane, brzydkie sie zrobiły, bleee to po cichaczu wyrzuciłam, niestety wkrótce prawda wyszla na jaw hehe, było to z 1,5 roku temu a do dziś w złości mi wypomina je hehehe jak czegoś szukam, to mówi..." taaaa, pewnie tam gdzie moje bokserki " lol
Stary 2015-08-27, 14:38   #3411
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
o to to hehe

"a gdzie moje spodenki? ojeju Ty ciągle robisz pranie, przecież one czyste były, dopiero 4 dzień w nich chodzę .... "

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

hahahaha skąd ja to znam

Ale wiecie co przyznam Wam się do czegoś Mój mąż miał kiedyś takie bokserki, które uwielbiał, za to ja już nie mogłam na nie patrzeć - stare, sprane, brzydkie sie zrobiły, bleee to po cichaczu wyrzuciłam, niestety wkrótce prawda wyszla na jaw hehe, było to z 1,5 roku temu a do dziś w złości mi wypomina je hehehe jak czegoś szukam, to mówi..." taaaa, pewnie tam gdzie moje bokserki " lol
Haha mój jeszcze się nie zczail, że mu bielizna znika:p
Stary 2015-08-27, 14:40   #3412
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
zapisałam sobie tą kulkę, a powiedz mi jeszcze kochana, takie jedno opakowanie to na ile może średnio wystarczyć? patrząc np na takie kostki jak twoje? A wstążki to rzeczywiście zobaczę w pasmanterii. Czyli to mogą być normalne, takie satynowe? Nic dziecku nie będzie jak to będzie brało do buzi???
Uhmm zalezy ile szyjesz, tam są opakowania po 1 kg ja tak kupowałam w necie, więc tego jest fullll bo to lekkie. No i wypycham tym tildy, szycianki, poduszki też czasami bo mam różne.

A na ile Ci starczy, no zależy jak duże te kostki np. robisz, moja ma bok na 16 cm akurat. To już jak kto woli.

Wstążki - radzę kupować na allegro, są o niebo tańsze, kupić hurtem i sie ma ja zrobiłam zapasy i mam wyposażoną pracownię zależy na jakie techniki mnie bierze hehe bo w pasmanterii za metrą chcą tyle, co na All cała szpulka.

Takie wstążeczki są bezpieczne moim zdaniem, przecież w ubrankach też są podobne metki, wstążki i wyszywanki.

Mój chrześniak lubi takie zabawki, bo często mu szyje i nic mu sie od nich nie dzieje. oczywiście pamiętajcie, aby nie przyszywać takich koralików itp co dziecko może sie zakrztusić czy coś, no zależy od wieku.

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-08-27 o 14:47
Stary 2015-08-27, 14:41   #3413
Fionka_31
Zakorzenienie

Nie wiem czy was nadrobię. Produkujecie jak szalone.

Ja zarobiona jestem, ale jeszcze tylko ponad godzina.

Najgorsze jest to, ze zgaga mnie wciąż trzyma. Od 8 Az strach jeść

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 14:44   #3414
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Bardzo mi się podobają twoje metody
Wrzucam łóżeczko i link do materaca
http://krainamateracy.pl/hevea-mater...ceneo_spo=true
I lecę powiesić pranie, zrobić krem ziemniaczany i trochę szafkę w sypialni ogarnąć
Fajne lozeczko !
Korzystaja jesli maja przyniesc skutek
Akurat na TZta dzialaja. Ale sa takie sprawy ze czasem nie daje rady...
i odpuszczam. Chociaz nauczylam go zagladac do kibla juz po kupie bo zawsze - jak i zauwazylam jak 99% - facetow, deska w dol i nie zajrza a tam potem syf noo ehhmm.
I TZ juz praktykuje zagladniecie
BRAWO JA !

Stary 2015-08-27, 14:45   #3415
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Kurcze, to ja mam z TZ-em na odwrót. Raz założy i wrzuca do prania:p ale mam z nim inny klopot- potrafi miec koszulkę od 8 lat i za żadne skarby nie chce jej wyrzucić.. ostatnio szył sobie stare jeansy w kroku, bo już pękły ze starości.. stare dziadkowe majtasy i poprzecierane skarpety po prostu systematycznie wyrzucam po jednym do śmieci i nawet nie zauważa:p
Teraz przy przeprowadzce to normalnie krew mnie zalewa, bo on niczego nie chce wyrzucić... wszystko będzie wiózł do domu do Polski.. starą podarta pościel, jakieś kubki, które dostaliśmy od jego mamy (typu holinex, apap i inne reklamówki, które dostała pracując w aptece)... no nic nie popuści..
Wczoraj przez okno widzieliśmy jak właściciel mieszkania grzebie w śmietniku ogólnym (mówiłam, że to dziwoląg) i mówię do TZ-a "Ty, wyciągnął komplet sztućców(taki beznadziejny "złoty" komplet, ktory wygina się przy mieszkaniu herbaty), chyba go weźmie! ". Tż wyskoczył jak poparzony żeby sprawdzić czy leżą na swoim miejscu i powiedział, że by się obraził jakbym naprawdę wyrzuciła....

oo kochana tak tak, ze starymi rzeczami jest to samo spodnie mi każe zaszywać jak dziura się zrobi, aż wstyd! a nowych nie kupi! muszę na chama ciągnąć do sklepu, albo sama mu kupić hehe

to się nazywają ciuszki codzienniki hehe zmęczone życiem jak my hehehe

czasem się śmieję, że stary toż to chyba jeszcze kawalerskie nastoletnie czasy a Ty ciągle w tym chodzisz to się trochę złości hehe
Stary 2015-08-27, 14:45   #3416
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha mój jeszcze się nie zczail, że mu bielizna znika:p
Ja polowalam na koszulke z dziura pod pacha dobry czas
A ze siotra nam prasuje w ramach pracy dorobkowej do kieszonkowego to zapominalam i co go przylapalam to np blismy w pracy ale mial koszule czy cos.
i ostatnio sie udalo
hahahaha

Stary 2015-08-27, 14:48   #3417
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
:Hahaha:
Wspolokatorka mojej siostry jest taka syfiara a moja siostra pedantka wiec pol pokoju zawalone pol lsni na blysk

Cytat:
Moj tez chomik... on trzyma ciuchy nawet za male juz na siebie. Bo jak twierdzi ,, on jeszcze schudnie "
Jak przyjada meble malej to robimy generalne porzadki w szafach, nie przepuszcze mu

Cytat:
o to to hehe

hahahaha skąd ja to znam

Z moim jeszcze jest ten problem ze on nie odklada czystych rzeczy na miejsce czy bawwt tych w ktorych da sie jeszcze pochodzic .wszystko laduje na koszu. Wiec sa ciagle spiecia bo przeciez to bylo czyste. A ja uparta ze lezalo na koszu, obok kosza wiec wrzucam do prania. Ja juz jego ciuchow nie vede obwachwiac.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Moj tz ma ulubione krotkie spodenki z wywietrznikiem czyt. z dziura ktorej bie daje zaszyc a jak zaszyje to pruje...

Stary 2015-08-27, 14:52   #3418
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy was nadrobię. Produkujecie jak szalone.

Ja zarobiona jestem, ale jeszcze tylko ponad godzina.

Najgorsze jest to, ze zgaga mnie wciąż trzyma. Od 8 Az strach jeść
współczuję kochana zgagi, mnie jakoś w ciąży i wogóle ona omija, ale mówią że rodzynki pomagają albo migdały albo sodówka

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

[/COLOR]Moj tz ma ulubione krotkie spodenki z wywietrznikiem czyt. z dziura ktorej bie daje zaszyc a jak zaszyje to pruje...

hehehehe, taki temat poruszyłyśmy, że czytam i się śmieję sama do siebie przed kompem hehehehe
Stary 2015-08-27, 14:52   #3419
czubasek20
Zakorzenienie

Dziewczyny ktore sie buduja moge do Was miec pytanko na priv ?

A raczej mase pytan...

Stary 2015-08-27, 14:52   #3420
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Wypełnienie to wkład antyalergiczny, jak do kołder, poduszek czy zabawek, np. taki:

http://allegro.pl/kulka-silikonowa-w...968396562.html

Metki kolorowe daję żeby uwagę dziecka przyciągały, niektóre wzory szeleszczą, inne mają jakies tak grzechotki, metki- robię je z tasiemek rypsowych, atłasowych, materiałowych - można zamówić na allegro lub kupić w pasmanterii, np. takie:

http://allegro.pl/listing/listing.ph...-0810&mode=dym

http://allegro.pl/tasiemka-wstazka-s...947653471.html

Można zastosować filc, różne ścinki materiałów, stare zasłony niepotrzebne, stare spodnie, zamki wszywać, jak ktoś ma hafaciarkę to bawić się w hafty.

Materiały faktycznie można w ciuchlandach kupić, tak samo koronki, tasiemki. Albo poszukać w szafie, jakieś stare ciuchy często mają ładne materiały a nikt już w tym nie będzie chodził np. Jakieś ścinki po szyciu.

Nie ma tu większej filozofii, zresztą jak ze wszystkim, kwestia mieć wolną chwilę i chęci to nie musi być doskonałe, ważne że zrobione od serca
Dziękuję pięknie za te linki, juz dodałam do ulubionych i myślę, że jak jesień sie już zacznie na dobre to się za to wezme wtedy pogoda akurat na takie zajęcia
Tak myślę, że material chyba przed tym użyciem tez trzeba wyprać, jeśli dziecko będzie się tym bawiło, nie?

I jak,zrobić coś szeleszczacego albo z grzechotka, sa takie materialy? Czy coś wkladalas?
Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ostatnio wyszła mi taaaka pyszna pieczarkowa, oczywiście jak dzisiaj chciałam żeby wyszła taka sama to nic z tego
Mam to samo, dlatego właśnie wstałam od stołu, bo przyznam się dzisiaj nieskromnie, ze zrobiłam czerwony barszczyk i ziemniaki polane cebulką i dawno mi taki pyszny obiad nie wyszedł, dlatego się zajadalam, bo następnym razem raczej nie uda się tego powtórzyć
Cytat:
chyba zamówie ten komplet marynarski małemu bo mi sie starsznie podoba http://allegro.pl/6el-posciel-90-120...612019883.html
Czubasek śliczny, ten pierwszy od razu bym brała, jak miałabym mieć synka, niespotykany wzór i bardzo optymistyczny, bardzo mi się podoba

Cytat:
hehe, myślę że przy porodzie dopiero odkryjemy jak wielki on jest
oj będzie dobrze, musi być!

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

A co to ręcznie to gorzej? naucz sie ladnych ściegów i do dzieła każda technika ma swoje uroki czy to dzierganie na drutach, czy ręcznie szycie, czy maszynowe

https://www.google.pl/search?q=%C5%9...Faa8cgod3dUJwg

Kup sobie kordonki i wyszywaj tworząc tez piękne rzeczy A wujek google zainspiruje
Nie gorzej, Ale jak ktoś umie, a na takich literkach to bardzo będzie widać niedociągnięcia, bo każda będzie z jednego materiału, ale popróbuje

A skoro na szyciu się trochę znasz, to moze podpowiedzialabys jakąś dobrą maszynę do szycia, nie jakoś bardzo droga i z bajerami??

Na razie nie takie wydatki mi w głowie, ale już kiedyś myślałam o spożyciu i chciałabym popatrzeć
Cytat:

Jasne, teraz należy Ci się zasłużony odpoczynek, musisz odespac te nerwyi stres, jeszcze raz gratulacje, ze wszystko ok!
Cytat:
Ja ostatni raz zrobiłam juz z 3 tyg temu, nie dam rady tyle czasu się zginąć ;/ dobrze, ze Lato sie kończy
Cytat:
Suer ze z malenstwem wszystko okej **

ahahah dokladnie
przeszlo mu
U mnie taka sama metoda na wech
Czasem ubranie wydaje się czyste, bo nie ma plam, ale wystarczy ze jest przepocone i trzeba odświeżyć

Pekam z nawiedzenia, muszę chwilę odpocząć i będę potem prasowala

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości