Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-27, 20:06   #3541
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Śliczne, ale one zazwyczaj dość drogie są. Czasem na all można tańsze i ładne znaleźć

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52562902]
Nienawidzę budowlańców... Co za pajace nam się trafili to ja nie wiem! A gość od dachu już robi sobie takie jaja z nas, że aż witki opadają

Patrzę na naszą listę i widzę, że dziewczyny za kilka lat będą miały w "czym" przebierać śmialiśmy się ze znajomymi zawsze, że my będziemy mieli córkę a oni synka i ich synek będzie "pukał" naszą córkę. Teraz my gadamy, że to nasz synek będzie "pukał" ich córkę... I śmiejemy się, że gorzej jak to jeden synek będzie "pukał" drugiego synka [/QUOTE]Nam w poniedziałek przychodzą do dachu... nie wiedzieliśmy dlaczego wola z rynien poziomych wzdłuż dach tak się wylewa podczas deszczu. Okazało się, że nie dali jakichś łączników czy coś, a my za nie zapłaciliśmy...
Dopiero jak znajomy tam zaglądnął to nam powiedział
Nie myślałam, że trzeba jeszcze runny sprawdzać, bo mogą oszukać
Mam nadzieję, że załatwią to z kulturą, bo drugi raz za materiał nie mam zamiaru płacić

Stary 2015-08-27, 20:21   #3542
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Nam w poniedziałek przychodzą do dachu... nie wiedzieliśmy dlaczego wola z rynien poziomych wzdłuż dach tak się wylewa podczas deszczu. Okazało się, że nie dali jakichś łączników czy coś, a my za nie zapłaciliśmy...
Dopiero jak znajomy tam zaglądnął to nam powiedział
Nie myślałam, że trzeba jeszcze runny sprawdzać, bo mogą oszukać
Mam nadzieję, że załatwią to z kulturą, bo drugi raz za materiał nie mam zamiaru płacić ala:

U nas kiedy montowali meble w kuchni, okazało się że nie przywieźli ledów i na dodatek wmawiali TŻowi, że nie zamawiał. TŻ pokazał im wycenę i oczywiście były. Czyli mielibyśmy zapłacić za coś, czego nie dostaliśmy
Stary 2015-08-27, 20:23   #3543
zaneta_b
Rozeznanie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore sie buduja moge do Was miec pytanko na priv ?

A raczej mase pytan...
Dopiero wróciłam do domu i przeczytałam. Pytaj o co chcesz, nie ma sprawy jak będę umiała to odpowiem ;-)
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:27   #3544
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
jestem z siebie dumna.
Policzyłam sobie dokladnie ile jeszcze musze przeznaczyc na wyprawkę i na ubranie siebie.
TZ sie troche przerazil, a pozniej tylko stwierdził ,, kochanie zamawiaj, płac tylko mi nie mów o rachunkach ''
Kochany
Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej my po wizycie,wszystko dobrze,mały waży 515gram

Nie pisze więcej bo pokłóciłam się z TŻ i nie mam na nic ochoty :-(
Fajnie, ze jest ok i Mały juz ponad pół kilo ma

Nie martw się, ją też się właśnie poklocilam, co prawda co glupote, nie wiem czemu, chyba przez hormony ;/

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
chciałam zrobić z dwóch różnych materiałów literki naprzemiennie ale jeszcze nie wybierałam kolorów. Muszę jeszcze pomyśleć co zrobię z reszty materiałów, teraz nie będę miała czasu tego ogarniać bo tż w domu, ale od września już będę w domu i wtedy będę kombinować.
A łóżeczka jeszcze nie kupiłam, będę zamawiać z allegro, materac też
Ogólnie dobrze że dzidzia ok. Trzymaj się
Hybryda jest na dłoniach, na stopach nie dałam rady więc zwykłym lakierem je pomalowałam
Oglądałam teraz na allegro i spory wybór tego jest, wystarczy chcieć i umieć to wszystko połączyć

Ja wczoraj zamówiłam nowe kolory, Mam nadzieję, że jutro przyjdą i też będę mogła zrobić

W sumie nie wiem czy Wam mowilam, w sobotę ide na odwiedziny do koleżanki, którą miesiąc temu urodziła Ige, zobaczę takie maleństwo i właśnie chce paznokcie mieć w miarę zrobione

I dzięki za te odpowiedzi odnośnie Pappa, bo jakoś zaczęłam schizowac, ze ja nie miałam, a może powinnam, bo na usg lekarz by nie zauważył, tfu, tfu, tfu, ale chyba mi już przeszło...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-27 o 20:29
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:35   #3545
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość

A ile płaciłaś? Bo ja na prostej za usg+PAPPA 450 zł
Też robiłam na Prostej za tą samą cenę. A kiedy byłaś? Bo może się spotkałyśmy?

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 20:53   #3546
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Też robiłam na Prostej za tą samą cenę. A kiedy byłaś? Bo może się spotkałyśmy?
28 maja. Ale oprócz mnie chyba wszystkie panie robiły na NFZ. Robił mi młody Witczak, straszny mruk z niego

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Boję się, co będzie jak nam przyjdzie rachunek za prąd. Mieszkamy w tym domu od stycznia a wcześniej przez rok był niezamieszkany więc opłaty przychodziły śmieszne. Pod koniec roku go remontowaliśmy więc chodziła betoniarka i inne maszyny, teraz będzie masakra
Stary 2015-08-27, 20:57   #3547
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
28 maja. Ale oprócz mnie chyba wszystkie panie robiły na NFZ. Robił mi młody Witczak, straszny mruk z niego
To ja prawie miesiąc po Tobie bo 24 czerwca. Mnie robił Kucharski. Coś tam mówił ale bardziej do siebie bo tak cicho, że ledwo coś słyszałam. A mój mąż, który siedział przy biurku to już kompletnie nic nie słyszał ale za to wszystko dokładnie widział (bo ja prawie nic).

Stary 2015-08-27, 21:00   #3548
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Heheheh, o tym samym pomyślałam

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Fionka, przeczytałam że będą 24 zbilansowane posiłki w ciągu dnia i myślę WTF??? nie wiem, skąd mi się ta dwójka z przodu wzięła...doprawdy, nie wiem...

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Dobra, idę zrobić sobie kolację. Nie zjem dzisiaj tego Magnuma. NIE ZJEM.
Będę później

Haha no to pasujemy do klubu. Podobne zasady chcemy wyznawać.

24 posiłki? aż taka glodna bylas jak to czytałaś?

Przyznaj sie czy zjadlas magnuma?

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Wróciłam z treningu. Spróbuję was nadrobić

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

A tego wszystkiego to zapomniałam ze dzis mam studniówkę

Niech żyje bal

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 21:01   #3549
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
To ja prawie miesiąc po Tobie bo 24 czerwca. Mnie robił Kucharski. Coś tam mówił ale bardziej do siebie bo tak cicho, że ledwo coś słyszałam. A mój mąż, który siedział przy biurku to już kompletnie nic nie słyszał ale za to wszystko dokładnie widział (bo ja prawie nic).
Wg mnie to szpitalne USG jest takie se. No i bez sensu jest to, że na monitorze nic nie widać, kiedy się leży. Jeśli taką kasę zdzierają za badania to mogliby w lepszy sprzęt zainwestować
Stary 2015-08-27, 21:03   #3550
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ale dzień. Leżałam przez dwie godziny. Nie usnęłam. A teraz boli mnie głowa. Eh.

Mi się marzy maszyna do szycia. I w ogóle taka pracownia... Bo ja za różne rzeczy się łapię. Krzyżyki, frywolitki, bukiety ze wstążek. [URL=" takie[/URL].
Myślałam że w wakacje coś sobie porobię, ale wakacje minęły a ja się za nic nie wzięłam A mam tyle wzorów w folderach na kompie.
Ja jak na razie tylko haft krzyżykowy... Ale kurcze coś teraz nie mam weny... Odkąd jestem w ciąży to nawet igły do ręki nie wzięłam... Też się pochwalę co robię, a co! Jeden jakiś obrazek wam wstawię :-D

Cytat:
Ładny ten wózek
Nasz Tako też jest ciężki. Swoją drogą jak byliśmy w Zakopanem to trochę tych wózków Tako widziałam
Kochana jak możesz to napisz mi ile dałaś za zestaw 3w1 tako. Bo z tego co pamiętam to właśnie ty kupiłaś u nich w siedzibie, prawda? Ja właśnie zaczęłam trochę oglądać w sklepie u mnie wózki, mają tako też i ciekawa jestem czy będzie jakaś duża różnica w cenie... Jak coś to na priv nawet napisz

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Właśnie przyszedł do mnie olej ze słodkich migdałów i masło shea Będę się smarować naturalnymi mazidłami od tych rozstępów. A olej z migdałów przyda się do masażu krocza Poza tym wyczytałam też, że można go używać dla dzieci zamiast oliwki, więc zamówiłam taki o pojemności 240 ml. Tylko się gapnęłam i wzięłam masło shea rafinowane, no ale cóż :P Zużyję
Kurcze, niby chodzę do młodego, wydawało mi się nowoczesnego gina a jak ostatnio zapytałam go o masaż krocza to nie wiedział o czym mówię... Stwierdził że musi swojej położnej zapytać...

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hejka
Niestety, nie jestem w stanie Was nadrobić. Zresztą, co ja mogłabym powiedzieć Wypadłam z rytmu (choć w sumie nigdy w nim nie byłam )
Aktualnie zresztą nie mam nastroju na nic, więc co tu po mnie

Trzymajcie się
Nie gadaj głupot tylko się odzywaj czasem! My tu o takich pierdołach piszemy że na prawdę można się czasem odstresować... I ponarzekać też można :-D sama ostatnio skorzystałam z tej opcji :-D

Kalusia super te ciuszki!
Stary 2015-08-27, 21:05   #3551
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Wg mnie to szpitalne USG jest takie se. No i bez sensu jest to, że na monitorze nic nie widać, kiedy się leży. Jeśli taką kasę zdzierają za badania to mogliby w lepszy sprzęt zainwestować
Najlepsze może nie jest ale i tak lepsze niż w przychodni do której chodzę.
Ale faktycznie mogliby zainstalować drugi monitor nad leżanką.

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2015-08-27 o 21:06
Stary 2015-08-27, 21:06   #3552
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Ja muszę pomału zacząć myśleć o prezencie dla TŻa bo zawsze mam z tym mega problem. W sumie tylko raz udało mi się mu kupić naprawdę udany prezent- wielofunkcyjny scyzoryk Victorinox. Na początku nie był przekonany ale teraz nosi przy nim klucze i się z nim nie rozstaje. I przyznaje, że często mu się przydaje bo tam jest i pęseta i kombinerki i taki mały śrubokręcik i bardzo ostre ostrza. Jeśli wasi TŻowie lubią sobie podłubać albo często są w terenie to bardzo polecam

Popieram.

Tez mojemu kupiłam takie multitool lethermana i jest bardzo zadowolony.

Jeden taki normalny a drugi taki mini i jako brelok do kluczy służy.

A teraz mysle i mysle za tydzień ma urodziny a ja pustka w głowie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 21:09   #3553
zaneta_b
Rozeznanie

No i zapomniałam że miałam się chwalić :-D
Takie dwa przykładowe. To dla dziecka robiłam chyba 2miesiące ale już Pierota to wyszywałam chyba dwa lata...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00568.jpg (121,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01360.jpg (168,6 KB, 11 załadowań)
Stary 2015-08-27, 21:26   #3554
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
U nas kiedy montowali meble w kuchni, okazało się że nie przywieźli ledów i na dodatek wmawiali TŻowi, że nie zamawiał. TŻ pokazał im wycenę i oczywiście były. Czyli mielibyśmy zapłacić za coś, czego nie dostaliśmy
Masakra z tymi wszystkimi firmami i majstrami

Cytat:

Boję się, co będzie jak nam przyjdzie rachunek za prąd. Mieszkamy w tym domu od stycznia a wcześniej przez rok był niezamieszkany więc opłaty przychodziły śmieszne. Pod koniec roku go remontowaliśmy więc chodziła betoniarka i inne maszyny, teraz będzie masakra
Kalusia my się stresowaliśmy tak ostatnio podczas robienia kostki. Też 'chodziła' betoniarka i inne maszyny, ale wcale rachunek nie był straszny

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Kochana jak możesz to napisz mi ile dałaś za zestaw 3w1 tako. Bo z tego co pamiętam to właśnie ty kupiłaś u nich w siedzibie, prawda? Ja właśnie zaczęłam trochę oglądać w sklepie u mnie wózki, mają tako też i ciekawa jestem czy będzie jakaś duża różnica w cenie... Jak coś to na priv nawet napisz
Sam wózek kosztował 1999zł (2w1) + fotelik Maxi Cosi CabrioFix 520 zł + 89 zł adapter.
No i my dostaliśmy rabatu w sumie 150 zł do wydania w sklepie
Stary 2015-08-27, 21:43   #3555
adka_19
Wtajemniczenie

Ifcia to prawda. .. świeżego powietrza aż tak potrzebujesz nocą? Ja musze mieć dobrze wywi3trozny pokój.

Czubasek - dla tzta !!!
Ogólnie - super ze z małym okej. Współczuję kłótni (

Aniqa melduje że plan prawie wykonany !!!! Nawet wstawiałam te piękne małe skarpetusie do prania czy pierwsze pranie robimy! !!!! Jejuuuu! !!!!

Kalusia ja np lubię się na golasa przytulić i całego czuć chłopa
Gryzelda Hahahahaha synek pytał synka ahahahaha
Żaneta nie widzę na fonie. ..

Ja teraz chwilą dla siebie tz pojechał prawie 2h temu do studia bo chłopaki się dziaraja więc muza na full i śpiewamy.

Wyślę wam foto jak powiesze te piękne małe skarpeteczki na suszarkę

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 21:57   #3556
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ifcia to prawda. .. świeżego powietrza aż tak potrzebujesz nocą? Ja musze mieć dobrze wywi3trozny pokój.
Tak się przyzwyczaiłam niestety, jak czasem np tz jest zimą chory i zamkniemy okno to wstaję rano z mega bólem głowy 😔 wole spać pod gruba kołdrą ale okno mieć otwarte. Będę musiała się jakoś przestawić na cieplejszy klimat a jak nie to Milenka będzie spała w swoim pokoju a nie u nas w sypialni...

Zmykam już do łóżka. Dobranoc 😄

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2015-08-27 o 21:59
Stary 2015-08-27, 22:00   #3557
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ekhem...

Znam lokatora

Tomek bedzie jak nic :p
Mam lekkie skurcze, tzn to twardnienie to skurcze
Szyjka 3 cm, ale tym mam sie nie przejmowac

Masaz krocza baj baj
Szkola rodzenia tez
Przynajmniej na 3'tyg

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Mam jakies zapalenie- dostalan macmirror i irygacje tantum rosa
Witamy kolejnego chłopca :-D ale nasze córcie będą miały w czym wybierać!
Reszta już nie taka fajna ale mam nadzieję że będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Chipsy to nie cukier wiec sie nie liczą hahah
Jak tak to ja też mogę do was dołączyć ja w sumie słodkiego i tak jem mało, a czy cukier taki normalny np do kawy się liczy? Bo bez tego nie przeżyję... :-( no i zresztą wrzesień to dla mnie cały miesiąc słonecznikow więc i tak mam co jeść. Właśnie siedzę i wcinam, już prawie połowę zjadłam przez 2 godz i nie mogę się oderwać ;-)

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mykam spac.. jestem jakos wykończona wszystkim. Hormony mi szaleją i juz powiedziałam tz, że jestem zazdrosna o jego koleżankę z pracy.. i teraz się wkurzam na siebie, że w ogóle to poruszyłam. A mogłoby byc tak pięknie. Ja ponad to.. ale nie.. czuję sue teraz jak niedowartosciowana deb.ilka
A właśnie dobrze że powiedziałaś, niech zacznie się bardziej starać żeby ci humor poprawiać! Nie przejmuj się

Cytat:
Ja muszę pomału zacząć myśleć o prezencie dla TŻa bo zawsze mam z tym mega problem. W sumie tylko raz udało mi się mu kupić naprawdę udany prezent- wielofunkcyjny scyzoryk Victorinox. Na początku nie był przekonany ale teraz nosi przy nim klucze i się z nim nie rozstaje. I przyznaje, że często mu się przydaje bo tam jest i pęseta i kombinerki i taki mały śrubokręcik i bardzo ostre ostrza. Jeśli wasi TŻowie lubią sobie podłubać albo często są w terenie to bardzo polecam
Dzięki kochana, właśnie podrzuciłaś mi prezent dla mojego na urodziny

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Hej my po wizycie,wszystko dobrze,mały waży 515gram

Nie pisze więcej bo pokłóciłam się z TŻ i nie mam na nic ochoty :-(
Gratuluję wizyty a chłopa lej jak trzeba!

Cytat:
Masakra z tymi wszystkimi firmami i majstrami

Kalusia my się stresowaliśmy tak ostatnio podczas robienia kostki. Też 'chodziła' betoniarka i inne maszyny, ale wcale rachunek nie był straszny

Sam wózek kosztował 1999zł (2w1) + fotelik Maxi Cosi CabrioFix 520 zł + 89 zł adapter.
No i my dostaliśmy rabatu w sumie 150 zł do wydania w sklepie
Dziękuję

A co do ekip to nam też już ręce opadają... Jedna przychodzi na poprawki od wiosny, druga właśnie poprawiała tynki i zrobili jeszcze gorzej niż było...
Stary 2015-08-27, 22:29   #3558
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Dzięki kochana, właśnie podrzuciłaś mi prezent dla mojego na urodziny

Mój TŻ ma coś takiego http://images.victorinox.com/medias/...8929_tif_1.jpg nie polecam tych, które mają bardzo dużo funkcji bo są dosyć ciężkie
Stary 2015-08-27, 22:42   #3559
Madziejka*
Raczkowanie

Zupełnie niespodziewanie spotkałam się z koleżankami z licealnych lat, z którymi mam sporadyczny kontakt. Rozjechały się po świecie i akurat teraz zjechały na wakacje do rodzinnego miasta. Trzy godziny pogadauch okazały się niewystarczające i umowiłyśmy się na jutro na powtórkę.
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 22:43   #3560
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Zupełnie niespodziewanie spotkałam się z koleżankami z licealnych lat, z którymi mam sporadyczny kontakt. Rozjechały się po świecie i akurat teraz zjechały na wakacje do rodzinnego miasta. Trzy godziny pogadauch okazały się niewystarczające i umowiłyśmy się na jutro na powtórkę.
Super opcja )

Wgl - dlaczego powinnismy wgl spac na lewym boku nie tylko w ciazy !

Moj organizm sie sam ot o domaga ostatnio coraz czesciej budzze sie na lewym boku

Stary 2015-08-27, 23:00   #3561
agrita8
Raczkowanie

Hey dziewczyny Jestem mamusia grudniowa z terminem porodu na 20.12 mogę do Was dołączyć, moge?
macie 5 część więc nawet nie próbuję nadrabiać.... ale bardzo chciałabym Was poznać zaglądnęłam do kilku ostatnich stron i chce zostać. o.
To moja pierwsza ciąża i chyba dlatego taka wielka niewiadoma. W większości tematów jestem jeszcze zielona. Wybór wózka, wyprawka to dla mnie jeszcze abstrakcja, mam nadzieje, że pare dni i trochę się tu doszkolę
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 23:06   #3562
rudaska
Zakorzenienie

Hej agrita8, siadaj i gadaj 😊 Napisz coś o sobie
Stary 2015-08-27, 23:08   #3563
dolinka881
Zadomowienie

Hej Agrita! pisz o sobie
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 23:08   #3564
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny Jestem mamusia grudniowa z terminem porodu na 20.12 mogę do Was dołączyć, moge?
macie 5 część więc nawet nie próbuję nadrabiać.... ale bardzo chciałabym Was poznać rosi: zaglądnęłam do kilku ostatnich stron i chce zostać. o.
To moja pierwsza ciąża i chyba dlatego taka wielka niewiadoma. W większości tematów jestem jeszcze zielona. Wybór wózka, wyprawka to dla mnie jeszcze abstrakcja, mam nadzieje, że pare dni i trochę się tu doszkolę
Witaj
Stary 2015-08-27, 23:09   #3565
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
macie 5 część więc nawet nie próbuję nadrabiać.... ale bardzo chciałabym Was poznać zaglądnęłam do kilku ostatnich stron i chce zostać. o.
Siemka * siadam i gadaj tylko ostrzegamy - gadamy duzo ooo :d

Stary 2015-08-27, 23:45   #3566
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Witaj :-D
Stary 2015-08-28, 00:00   #3567
agrita8
Raczkowanie

Dzięki za tak miłe powitanie!
nie ma co, siadam, gadam i zostaję na dobre do grudnia albo jeszcze dłużej

że gadacie nałogowo to już się zorientowałam.... hahaha od rana chciałam dzisiaj do Was dołączyć, ale ciągle musiałam coś nadrobić...
wyszłam tylko do sklepu, wracam a tam już nowe 3 strony więc tego hahaha wiem na co się piszę

Na połówkowych dowiedziałam się, że u mnie podobno na 100% będzie synek
nie wiem skąd ale czułam tak od początku. Bardzo chciałam dziewczynkę, chciałam robić kucyki i kupować sukienki i bla bla itd ale i tak jakoś czułam że będzie siusiak chłopaki też są fajne i tego się teraz trzymam!

Cytat:
Napisane przez adka_19
Super opcja )

Wgl - dlaczego powinnismy wgl spac na lewym boku nie tylko w ciazy !

Moj organizm sie sam ot o domaga ostatnio coraz czesciej budzze sie na lewym boku

A wiesz, że ja mam podobnie? gdzieś tak w 16 tygodniu dowiedziałam się do koleżanki z pracy, że lepiej/bezpieczniej i dla mnie i dla dziecka jest spać na lewym boku i od tej pory zmuszałam się żeby tak zasypiać a i tak nie mogłam, a teraz tak gdzieś ze 2 tyg sama tak się układam bo tak mi najwygodniej

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

A jeszcze jak powiedziałam tż, że lewy bok jest lepszy dla dziecka to nie dawał mi spokoju i kazał się przekręcać i spać tylko na lewym!
musiałam czekać aż on zaśnie i dopiero znowu na prawy :P no bo nie dawałam rady zasnąć
a potem w środku nocy tż kilka razy mnie budził, że co ja wyprawiam i tak w kółko
taaaak on taki kuźwa cwaniak a ciekawe jak sam by wytrzymał na jednym boku!

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-08-28 o 00:31
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 00:20   #3568
benita84
Zadomowienie

kalusia ładne te rzeczy z allegro

Cytat:
Jestem podla. Wlasnie zaprosilam znajomych ze studiow na imprezke we wrzesniu. Akurat w ten weekend kiedy szwagierka robi jednej corce urodziny.... ups.

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ekhem...

Znam lokatora

Tomek bedzie jak nic :p
czyli to już pewne... w takim razie raz jeszcze gratulacje synka a Tomek to piękne imię

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Chipsy to nie cukier wiec sie nie liczą hahah
Oooo jak tak to może i ja dołączę

Cytat:
Powiem Wam szczerze, że wiedząc to co teraz o tych badaniach to nie robiłabym ich. I jeśli kiedyś uda się zajść w kolejną ciążę to nie będę ich robić. Juz prędzej test Nifty. Jest co prawda 4 razy droższy ale mniej nerwów i czekania na wynik. Na te pierwsze pełne prenatalne nie miałam żadnych wskazań, poszłam żeby mieć spokojną głowę że dzidzia jest zdrowa a dostałam 2 miesiące stresu i inwazyjny zabieg w komplecie 😔
współczuję tych przeżyć i stresu :/ szczęście że wszystko jest dobrze

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A czy wszystkie mialyscie ten test Pappa? Bo mój gin moich wyników krwi nigdzie do komputera nie wpisywal, mialam badana przeziernosc karku i te wszystkie kostki itd, ale z krwi nic oprócz morflogii, glukozy, toksoplazmozy itp.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
ja nie miałam testu pappa, mój gin (chodzę na nfz) to w ogóle stwierdził że jak nie mam 35lat to nie należą mi się porządne badania nawet przezierności karkowej więc robiłam prywatnie u innego lekarza
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 00:49   #3569
acapella
Zadomowienie

O mamo, już chyba godzinę Was czytam
Ja dzisiaj byłam oddać mocz i krew na morfologię, bo pomyślałam, że może jutro o urologa mi się przydadzą... No i mam za dużo neutrofili, już wyczytałam, że to od ostrej niewydolności nerek (albo białaczka, nowotwór i inne bajery ) i się nakręcam Ale jutro wszystko się okaże
Po tym moczu poszłam do dentysty, bo wypadł mi opatrunek no i niedaleko był lumpeks, więc weszliśmy z TŻtem no i się zaczęło... Pół dnia po lumpeksach chodziliśmy Nie mogłam TŻta do domu zaciągnąć, a tu dziś upał, bolały mnie plecy, no ale jeszcze jeden i kolejny... No ale dużo kupiliśmy ładnych ubranek, część nawet większych, powiem wam, że nie wiedziałam, że TŻ się tak wciągnie, np. nie odpuścił kombinezonu na roczne dziecko, no bo ładny a będzie na kolejną zimę Jutro porobię zdjęcia i pokażę jeśli chcecie

USG piersi ja będę miała, mój gin mówił, że obowiązkowo...

Sylwoha, gratuluję Tomka
Ifcia gratuluję wyniku
I Tobie Ogolnie udanej wizyty, mam nadzieję, że z TŻ zaraz się poukłada

I przyznaję, więcej postów nie pamiętam...
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 06:42   #3570
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
macie 5 część więc nawet nie próbuję nadrabiać.... ale bardzo chciałabym Was poznać rosi: zaglądnęłam do kilku ostatnich stron i chce zostać. o.
Witamy 🌷
Jestem pewna, że dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, tak jak ja 😄

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości