|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
A co do zmywarki to był mój pierwszy zakup w mieszkaniu.
Nienawidzę pełnego śmierdzącego zlewu, to wstawanie rano i robienie sobie kawy a obok zaschniete gary to nie dla mnie. Wszystko do zmywary i nic nie leży i nie kwitnie
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)Jak kupimy własne m3 to będzie też zmywara )
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
A wiec dziewczyny po pierwsze - wczorajszy budyn byl czekoladowy!
![]() A teraz troche o mnie. Niestety spotkalo mnie to czego sie najbardziej zawsze obawialam. Po przyjeciu na oddzial od wczesnego ranka do 10 wody chlustaly jak z wiadra a skurcze tyle co nic. Czekalismy do 11 z nadzieja ze uda sie rozkrecic naturalnie. No ale lipa. Przyszlo pytanie o zgode na oxy. Zgodzilam sie i sie ☠☠☠☠a zaczelo. Nie.wiem czy mam byc szczera czy nie ale myslalam ze umieram. Mimo podanego zzo uwazam do teraz ze dzis do godz 14 bylam w piekle i wiem na pewno ze nigdy tam nie wroce. Przed 14 zaczely sie parte. Nie dawalam rady. Glowka wychodzila i chowala sie kilka razy az tetno malej zaczelo spadac wiec szybka decyzja o cc bo juz opcji urodzenia SN nie bylo. Moment w ktorym poczulam wklucie i momentalny bezwlad od pasa w dol to najcudowniejsze uczucie jakie mnie kiedykolwiek spotkalo po tym co przeszlam wczesniej. No i kilka minut po 14 wyjeli ze mnie moje 3100g dziecko. Dostalam tylko na chwile pod nos stopki co wycalowania i poszli z nia do TZ na pomiary. Dostala 8/10 miedzy innymi za kolor skory i cos jeszcze ale nie pamietam. Nic powaznego. Ja po 2 h na sali pooperacyjnej dostalam juz paracetamol bo znieczulenie zeszlo. Szczerze gowno dawal mala w czasie tych 2h lezala i dogrzewala sie w inkubatorze. A ok 16 przyniesli mi ja i zabrali dopiero przed chwila. Ja do teraz leze gola, ewka na pampersiku i sie kangurowalysmy az do teraz. Pierwsza proba picia mleka zakonczona sukcesem. Tylko poczula suta w buzi i jechane. I tak reszte dnia... lezala na mnie, spala i jadla. Ani razu nie zaplakala. Zostala zabrana teraz bo z bolu juz nie moglam i dostalam morfine. A nie ukrywam ze troche jestem przez to przy☠☠☠ana i zamulona. Balam sie ze przysne i jej cos zrobie. Co prawda rana po cc boli niemilosiernie ale przy tym to przezylam w dzien to sa to laskotki.Po cc TZ widzialam juz tylko na korytarzu jak wiezli mnie na sale. Nie moze tu przebywac wiec zobaczymy sie dopiero jutro. Jutro tez zapodam wam fote mojej niuni. Nie moge nic jest a umieram z glodu. Dopiero od niedawna moge wode. To juz cos. Aaa i lekarze, polozne, pielegniarki i salowe do rsny przyloz. Mega pomocne i wspieraja dobrym slowem. Dziewczyny ja chyba nadal nie wierze ze to juz...
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
Brawo!
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Wogole to moja mama marzyła zawsze o zmywarce ale wiadomo jak to w domu zawsze milion innych rzeczy do kupienia. W końcu się zebrała ze kupi, ja akurat wróciłam do polski i tata nie chciał słyszeć o nowym sprzęcie AGD. A więc mama przekonała mnie żebym powiedziała ze to ja kupuje i jeśli tego nie przywiezie to będą obciążeni kosztami dojazdu i podłączenia. Jako że ukochaną córka tatusia zgodziłam się myślałam że tato się nie wkurzy. Jezus Maria przez rok w gościach suszyl głowę ze 'chciałam dla matki zrobić lepiej' i kupiłam zmywarkę (za jego pieniądze). I można było wydać na co innego. Haha do dziś myśli ze ja za nią zapłaciłam ale już się tak nie boczy chyba zauważył plusy w końcu. A mama po imprezie nie stoi cały wieczór przy garach.
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Agu wspaniałe wieści idę robić budyń czeko akurat mam. współczuję bólu ale nikt nie mówił ze będzie pięknie. Byłaś super dzielna gratulacje z całego serca!
|
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja zaczynam się poważne bać :/ u mnie nie ma nawet zzo;(
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwierz uwierz masz już to za sobą
|
|
#250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
=painka;52562863]Dzięki, to poczekam i może faktycznie wywietrzeje ten zapach ![]() Taką folią, magazynem jakimś, nie wiem jak to określić. Jak taka typowa rzecz kupiona i zakisiona w folii. Nie chowałam go z powrotem do kartonu, stoi rozłożony i tak jak owieczka napisała - może musi się wyśmierdzieć ten zapach [ QUOTE ]Moje jedo się wyśmierdziało po około tygodniu, ale wystawiałam wózek też na balkon, żeby wiatr go owiał Też mam wersję z tą eko skóra pikowaną i wg mnie to ona tak daje czadu |
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem właśnie po wieczornej kąpieli w WANNIE i myślałam, że nie wyjdę. Bożena bardzo mnie zaczęła rwać a mały wierzgał przy wyjściu. Jak tak dalej pójdzie to chyba trzeba będzie zmodyfikować sposób mycia. Może tż z pieluchą tetrową będzie mnie oporządzał
|
|
|
|
#253 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie to gratulacje ![]() Cytat:
U nas myl mąż, zmywarkę kocha
|
||
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Agu - serdeczne gratulacje, byłaś na pewno mega dzielna! Mała się pewnie owinęła pępowiną stąd te problemy przy parciu.
No i jutro budyń czekoladowy w takim razie ![]() Ja sobie nie wyobrażam życia bez zmywarki. Nawet jak nie jest pełna to przynajmniej na zewnątrz gary nie śmierdzą. A oszczędność wody jest naprawdę odczuwalna. |
|
|
|
#255 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiadam wam - jedzta frytki, czekolade ale tabliczke - koniecznie wedla z migdalami - podobno dziala najlepiej
no i budyn ale.to juz woecie
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
agu gratulacje!
U mnie na wizycie szyjka zamknięta rozpulchniona. Szymek jest super ułożony do wyjścia i czekamy na skurcze. Jak się nic nie ruszy to w środę jeszcze KTG, a w następną niedzielę ze skierowaniem do szpitala na wywołanie. Maluch waży 3500 na chwilę obecną. |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Agu nareszcie. Farbowalam sobie włosy i tak pomyślałam o tobie ze mogła byś się odezwać bo na pewno wiesz ze gryziemy paznokcie i czekamy na info od ciebie.
Opis super dzięki wielkie tym bardziej nie mogę się doczekać aż przyjdzie moja kolej Ale ci dobrze ze juz po. A tak mnie brzuch boli lekko i taka wkładka mokra na maksa i tak sobie pomyślałam że siedzę teraz z tą farba i co musze swoje wysiedziec jak by akcja się zaczęła musze poczekać aż kolor mnie złapie
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje!! teraz dużo zdrówka dla Ciebie i małej!
|
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
Agu gratulacje! Dużo zdrowia dla Ciebie i Maleństwa
super, że mogłaś ją kangurować i karmić piersią teraz spróbuj odpocząć po dniu pełnym wrażeń
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Agu gratuluję. Ale sie wycierpialas. Ale juz jest po. I masz ze soba mala kruszynke.
|
#262 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pielegniarka przed chwila przyszla mi zwiekszyc dawke morfiny i jak na odchodne powiedzialam jej DZIEKUJE to uswiadomilam sobie ze mam glos jak stary menel tak sie darlam.
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() agu- wykorzystaj to, że jesteś na lekach i odpoczywaj! Idź spać! |
||
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedawno wrocilam z IP bo moj gin polecil mi podjechac z moim ciśnieniem. Powiedzieli, ze ciśnienie jest ok, ale trafiłam na lekarza kawał chooya, który mnie zaczął opie....dalać, ze biore lek na obnizenie ciśnienia. Jak miałam ciśnienie kawałek ponad 130/90 to moj gin mi zalecil wziąc sobie jedną tabletke, aby w razie co nie wzrosło. No i stosuje sie do zalecen mojego lekarza prowadzącego. Ale sie wkurzyłam nieźle. Plus taki ze mnie od razu na CC zapisal na 22.09. Chyba moja mama bedzie miala prezent urodzinowy.
|
#266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
A pieslaw za tobą. Ale będzie radość jak wrócisz
![]() Cytat:
Po mojej widzę, że się martwi, boji o mnie. Cytat:
![]() Byłaś bardzo dzielna. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Tylko spokojnie, też się boję, ale damy radę |
||
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Mysza - olej konowała, po to lekarz prowadzący żeby się go słuchać. Nie daj sobie popsuć humoru i ciesz się datą zobaczenia z dzieckiem
|
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wode z mózgu to mam zrobioną równo :/ Agu gratulki!
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Agu byłas bardzo dzielna! Gratuluję
Spotkał się scenariusz, którego ja obawiam się właśnie najbardziej, czyli sn zakończony cc ehhh... Ale już masz Dzidzię i to najważniejsze Czy któras z Was kupowała pas poporodowy babyono? Jaki rozmiar brałyście? Ja mam w brzuchu obecnie 107 cm i nie wiem czy celowac w l czy w m.... No i czy któraś z Was ma ten miękki biustonosz do karmienia Alles Mama easy? Mam w biuście teraz 108 cm w staniku i nie wiem czy rozmiar 75f czy 80e (już większego nie ma) będzie ok jak mi przybędzie jeszcze pewnie po porodzie To wszystko takie trudne ehh....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
)

To wszystko takie trudne ehh....