Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 07:32   #331
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Agu gratulacje!
Przerażają mnie te opisy ale fajnie ze masz już mała. A jak nie możesz się ruszać to kto ci ja podaje?

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Wody mi odeszły!
O matko strach tu zaglądać!

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Zapytalam go dzis czy jakas w tym moja wina. Czy moze za duzo panikowalam, nie wspolpracowalam. To glaskal mnie po glowie i mowil, ze absolutnie to nie jest moja wina. Tak sie po prostu stalo. Na koniec mnie usciskal, kolezanke z sali tez i powiedzial, ze slicznie wygladamy tiąaaaa
Jaki uroczy

Aakkzzii wyobrażałam sobie akcje z włosami to kurcze nie jest śmieszne jakby tak szybko trzeba było jechać a tu farba to ja nie wiem czy bym ba zmywarka czy jechała z nią haha. Masakra weź się już nie farbuj lepiej na razie

Śniło mi się ze byłam w szpitalu i dostałam ZZO ale w ogóle nie było porodu ani nic się nie działo, sen się potoczył w innym kierunku zupełnie. A poza tym to super mi się dziś spało jestem happy

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-28, 07:41   #332
malena1979
Zadomowienie

Asia kciuki za akcję!
Agu, super lekarz i tak właśnie powinien wyglądać stosunek do pacjentki w takim momencie. Wielkie brawa dla tego pana
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 07:42   #333
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Noooo bez kitu... powtorka. U mnie byl pan doktor z ktorym probowalam wczoraj rodzic SN. Powiedzial, ze prawdopodobnie budowa mojej miednicy nie pozwolila, zeby mala przedostala sie przez kanal rodny. Byla szansa zeby ja urodzic, ale musialoby sie to udac w ostatniej probie wyparcia glowki a tak sie nie stalo. Zapytalam go dzis czy jakas w tym moja wina. Czy moze za duzo panikowalam, nie wspolpracowalam. To glaskal mnie po glowie i mowil, ze absolutnie to nie jest moja wina. Tak sie po prostu stalo. Na koniec mnie usciskal, kolezanke z sali tez i powiedzial, ze slicznie wygladamy tiąaaaa
Normalnie anioł nie lekarz ja też takiego chcę!! I nawet komplement powiedział, mimo, że nie musiał....

Asia trzymam kciuki!

Ja za to miałam ciężką noc. W ogóle ułożyć się nie mogłam i tylko wierciłam z boku na bok. Do tego doszły bolące obie pachwiny i twardniejący w nocy brzuch...jak sobie pomyślę, że jedziemy dziś z TŻtem do Teściów do Warszawy (280km) to już mnie... uj trafia...
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 07:50   #334
agu23gda
Wtajemniczenie

Pielegniarki mi ja przynosily a ja sama przystawialam do cyca. Jezu niedlugo przyjdzie rehabilitant na pionowanie a mnie tak boli brzuch. Kurde laska lezy obok miala cc po mnie a mowi ze ja tylko tak aby aby pobolewa. A mi moj wlasny oddech sprawia bol bo brzuch sie unosi :/
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 07:55   #335
TusiaeM
Zakorzenienie

Gratuluję rozpakowanym mamusia :thumbup:

Agu pozytywnie mnie nastawilas :-P

Asia trzymam kciuki!

U mnie wczoraj mocne skurcze, w nocy troche mniejsze, a teraz jeszcze oslably. Wiec pewnie dostane oxy i na porodówkę. Dam znać po obchodzie

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 07:58   #336
Panna Izabela
Zakorzenienie

My już w 3/4 spakowani, tyle pudeł, że masakra jakaś. Tż dziś ostatni dzień w pracy tutaj, ja ostatni dzień tu spędzam i stwierdzam, że nic mnie w tej stolicy nie trzyma już. A tak mi było wcześniej żal a teraz nic...

Jeszcze muszę walizkę spakować, bo dziś wyjeżdżamy nareszcie... Mam nadzieję, że dobrze nam zrobi taki wyjazd...

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Wiesz co to może taka zabawka z ikea co są takie klocki do przesuwania na tych drutach. Nie jest chyba droga.. i u nas dzieci się bawiły i to dość długo.

Jezus Maryja aaaaaaa rodzące pełna para, trzymam za wszystkie kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie.

No I witam nowe mamuśki, ujawniające się

Byłam w kaufie a tam tyle wiary z samego rana!

I mnie zaczęło kluc w pipe z tego wszytskiego. To chyba z podniesienia bo w sobotę ujrze mego męża ukochanego. Jutro zrobię sernik, nie wiem czy do trwa do soboty choć kawałek 😂
Może być i droższe... No właśnie sama nie wiem, czy kupić coś takiego zwyklejszego czy coś droższego... Niby na prezent te takie "lepsze" fajniej wyglądają, ale często się okazuje, że dziecko się potem bawi tymi najtańszymi i najzwyklejszymi rzeczami to sama nie wiem. Kompletnie nie znam tego dziecka.

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Nowy wątek!!!

KLIK

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Tym terminem z USG się nie sugeruj, każde dziecko jest inne i USG tak dziwnie uśrednia. Ja byłam na USG w zeszły poniedziałek (do Luxmedu w ramach pakietu z pracy) i wychodziła waga dziecka 2250 i że niby za małe i TP przesunięty na 27.09, 2 dni później poszłam raz jeszcze na USG w inne miejsce prywatnie i waga dziecka niby 2660 i TP przesunięty na 16.09. I bądź tu człowieku mądry a jeszcze biorąc pod uwagę margines błędu to i tak nie wiem ile waży

Moja pani ginekolog powiedziała, że mogę spokojnie brać no-spę forte 3 razy dziennie, więc bierz, niech Cię nie boli - jeszcze się nacierpisz potem.
Powiedziałam gince że nie brałam wcześniej no-spy bo chciałam wyczuć czy ból sam przejdzie czy się nasila, ale się zaśmiała i powiedziała "spokojnie, porodowych pani nie przegapi nawet przy no-spie"

Od zawsze miałam nieregularne, co pół roku, co 2-3 miesiące, albo w ogóle przez dłuższy czas. W tamtym roku miałam miesiączkę tylko 4 razy, co 3 miesiące... Najśmieszniejsze jest to że mąż wyjechał na 4 miesiące, wrócił w Wigilię i tak się "przywitaliśmy", że ni z gruszki ni z pietruszki jestem w ciąży Musiałam wtedy mieć dni płodne a przez kolejne świąteczno-sylwestrowe dni nie współżyliśmy, bo wyjechaliśmy do dziadków i tam na łóżkowe harce nie ma warunków więc dokładnie wiemy kiedy spłodziliśmy naszą dzidzię, dziwne uczucie bo bardzo dobrze pamiętam ten raz a przez 10 lat jak jesteśmy razem to w ogóle się nie zabezpieczaliśmy, przez te 10 lat kupiliśmy tylko 1 paczkę prezerwatyw i tyle. Na początku była to młodzieńcza głupota, wtedy myśleliśmy o tym jako o farcie że nie wpadliśmy, faktem było to, że brak miesiączek to brak dni płodnych więc mogliśmy szaleć do woli, ale jednak raz na jakiś czas miesiączka była a u nas nic, żadnej "wpadki". Ja oczywiście regularnie chodziłam do lekarza, badali mnie z każdej strony, wyniki wszystkie ok, nie wiadomo dlaczego tak mam, w międzyczasie nawet byłam w szpitalu bo po długim braku miesiączki dostałam tak silnej owulacji że pękł mi jajnik, wtedy myślałam że już nie ma szans kiedykolwiek na dziecko, że będzie ciężko, że nigdy nie zrobię testu i zostanę zaskoczona 2 kreseczkami, tylko nasze starania o dziecko będą w towarzystwie termometra, testów owulacyjnych, leków i "kochania się z zegarkiem"... A tu proszę... Zatem teraz wiem że nie ma się co słuchać lekarzy, bo los da i tak to co chce
To aż dziwne, tzn bardzo trudno jest zajść w ciążę z takimi cyklami, taki mały cud, że Wam się udało. Mnie teraz czeka termometr, no ale trudno się mówi, dla dziecka (i żeby je w ogóle mieć) wszystko.
Co do ostatniego zdania - to ma swoje dobre i złe strony...

Cytat:
Oho ja też będę rodziła za 4354 posty. Także piszcie szybko zwięźle i na temat.

Co do kupy to ostatnio jak poszalalam z mięta to nie mogłam się skupić i był zastój. Rozluźnilam się i teraz czasem dwa czasem raz dziennie. I zapewniam że rodzic nie będę :/

Ja też zastanawiałam się która z modnych pan będzie nosiła moje łożysko na twarzy )) a ja powiem na porodowce. Takiego grzyba! Takie ładne łożysko zadbane to plaćta mi!!

Wczoraj w mieście kobiet było o przechowywaniu krwi pepowinowej. I pani wyszkoni powiedziała bardzo mądrze 'to tylko 400 zł rocznie przecież każda mama może sobie odmówić czegoś i w ciągu roku to opłacić'
Wtedy myślę sobie wy .... ******* przecież czasem taka matka boryka się z tym czy kupić w tym miesiącu masło bo zarabia najniższa krajowa i ciężko jej wyskrobac nawet 100zl. Czasem mam wrażenie że oni z innej planety się wyrwali.
A ja myślałam, że to jeszcze droższe jest, dziewczyny nie pisały o iluś tysiącach?

Cytat:
A nam na SR położna mówiła że właśnie kiedyś firmy farmaceutyczne i kosmetyczne kupowały te odpady, w tym łożyska, robiły z tego świetne kremy z komórkami macierzystymi itd, ale odkąd weszła ustawa nakazująca utylizację tych odpadów to biznes się skończył i ściśle przestrzega się aby odpowiednie firmy zabirerały to do utylizacji... i mówiła że żałuje bo tak przynajmniej był z tego pożytek, a teraz niestety idzie to na marne
opowiadała też że daaawno temu, jak jeszcze położną nie była to podobno położne smarowały się całe a szczególnie twarz tą białą mazią ze skóry noworodka wierząc że ma ona działanie silnie odmładzające itd
To już obrzydliwe....
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
a ja muszę przepakować torbę do szpitala
bo zmieniam szpital w którym bd rodzić na Madalińskiego a tam potrzeba dużo mniej rzeczy niz do tego Orłowskiego
ale to wieczorem gdy nadejdzie smutek nuda i znów ta przeklęta noc.
no i wielki dopisek na dole, że tylko jedna duża walizka, a ja mam dwie swoją i dziecka.
nie ma tam na liście sztućców wiec nie biorę m chyba jak by były potrzebne były by napisane. ?
Właśnie miałam pytać czemu. A jaki kierownik Cię tam badał?
Cytat:
Właśnie
Panna Izabela czy na madalinskiego potrzeba sztućce ?
i swoje ubranie do porodu ?

Jezu zrobiła mi się jakaś krosty przy pupie szczypie
Nie trzeba sztućców, wystarczy powiedzieć, że się nie ma swoich i id razu dają i sobie je możesz trzymać do końca pobytu albo wymieniać na nowe, mają nóż, widelec i łyżkę i talerze też, także luzik. Ja miałam ubranie swoje do porodu aczkolwiek jakbyś nie wzięła, to by Ci dały położne. Z tym że ciuch to już mimo wszystko lepiej wziąć.

Cytat:
Zuzulka i Mysza, jaka jest płeć Waszych maluszków?? Bo nie ma jeszcze w pierwszym poście takiego info

Jak macie jakiekolwiek propozycje zmian w pierwszym poście to piszcie
Mnie tam w ogóle nie ma na pierwszej stronie już no ale dobrze, że chociaż moja Córka jest
Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
wysłałam tz do apteki po Biooil. Na początek to najmniejsze opakowanie na próbę. Pani z apteki zakup podsumowała, że ponoć najlepsze co może być. Posmarowałam iiiiiii przez jakieś kilka minut miejsce z rozstępami bardzo swędziało i stały się one bardziej widoczne. Czy któraś z Was orientuje się czy taka reakcja jest normalna na to mazidło?
Spróbuj tak smarować ok tygodnia j zobaczysz, czy to przejdzie czy coś się dzieje.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:01   #337
czarownica_tea
Zakorzenienie

Agu- gratulacje

Asia- kciuki ogromne i powodzenia

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:03   #338
fatal21
Wtajemniczenie

Iza krew pępowinowej płatna w jednej racie za 18 lat 5550 plus zestaw pobtaniowy 680 i opłatą 1390.wszystko można na raty ale cena wzrasta

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 08:07   #339
CienSkrzydla
Raczkowanie

Agu zaciśnij mocno ząbki przy pionizacji i dasz radę! U mnie w szpitalu wstaje się 6h po cc... Brutale...

Asiu dawaj czadu! Rozpakowuj się spokojnie trzymam mocno kciuki!!!

Ja dziś wyspana, tylko atmosfera w domu ciężka no ale cóż... Zawsze mogę udawać ze źle się czuje i nie wstawać w ogóle z łóżka

Painka ja też wiem dokładnie kiedy poczelismy moje dziecię a jeszcze przy tym się smialismy ze będzie co opowiadać jak się kiedyś zapyta :p
CienSkrzydla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:15   #340
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
witam się i ja

tak patrzę na pierwszej strone, że narazie SN to tylko ja urodziłam
I ja...
Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Margaritkaaa urodziła juz
2900g 54cm
Gratuluję!!!
Cytat:
A co do zmywarki to był mój pierwszy zakup w mieszkaniu.
Nienawidzę pełnego śmierdzącego zlewu, to wstawanie rano i robienie sobie kawy a obok zaschniete gary to nie dla mnie. Wszystko do zmywary i nic nie leży i nie kwitnie
Ja bym też chciała mieć zmywarkę i tż mówił, że jak się wprowadzimy za rok do domu to od razu kupujemy, bo to on zmywa. Ja bym chciała już, ale nie wiem, czy transport nawet te 7km jej nie poniszczy...
Cytat:
A wiec dziewczyny po pierwsze - wczorajszy budyn byl czekoladowy!

A teraz troche o mnie. Niestety spotkalo mnie to czego sie najbardziej zawsze obawialam.
Po przyjeciu na oddzial od wczesnego ranka do 10 wody chlustaly jak z wiadra a skurcze tyle co nic. Czekalismy do 11 z nadzieja ze uda sie rozkrecic naturalnie. No ale lipa. Przyszlo pytanie o zgode na oxy. Zgodzilam sie i sie ☠☠☠☠a zaczelo. Nie.wiem czy mam byc szczera czy nie ale myslalam ze umieram. Mimo podanego zzo uwazam do teraz ze dzis do godz 14 bylam w piekle i wiem na pewno ze nigdy tam nie wroce. Przed 14 zaczely sie parte. Nie dawalam rady. Glowka wychodzila i chowala sie kilka razy az tetno malej zaczelo spadac wiec szybka decyzja o cc bo juz opcji urodzenia SN nie bylo. Moment w ktorym poczulam wklucie i momentalny bezwlad od pasa w dol to najcudowniejsze uczucie jakie mnie kiedykolwiek spotkalo po tym co przeszlam wczesniej. No i kilka minut po 14 wyjeli ze mnie moje 3100g dziecko. Dostalam tylko na chwile pod nos stopki co wycalowania i poszli z nia do TZ na pomiary. Dostala 8/10 miedzy innymi za kolor skory i cos jeszcze ale nie pamietam. Nic powaznego. Ja po 2 h na sali pooperacyjnej dostalam juz paracetamol bo znieczulenie zeszlo. Szczerze gowno dawal mala w czasie tych 2h lezala i dogrzewala sie w inkubatorze. A ok 16 przyniesli mi ja i zabrali dopiero przed chwila. Ja do teraz leze gola, ewka na pampersiku i sie kangurowalysmy az do teraz. Pierwsza proba picia mleka zakonczona sukcesem. Tylko poczula suta w buzi i jechane. I tak reszte dnia... lezala na mnie, spala i jadla. Ani razu nie zaplakala. Zostala zabrana teraz bo z bolu juz nie moglam i dostalam morfine. A nie ukrywam ze troche jestem przez to przy☠☠☠ana i zamulona. Balam sie ze przysne i jej cos zrobie. Co prawda rana po cc boli niemilosiernie ale przy tym to przezylam w dzien to sa to laskotki.

Po cc TZ widzialam juz tylko na korytarzu jak wiezli mnie na sale. Nie moze tu przebywac wiec zobaczymy sie dopiero jutro.
Jutro tez zapodam wam fote mojej niuni.

Nie moge nic jest a umieram z glodu. Dopiero od niedawna moge wode. To juz cos.

Aaa i lekarze, polozne, pielegniarki i salowe do rsny przyloz. Mega pomocne i wspieraja dobrym slowem.

Dziewczyny ja chyba nadal nie wierze ze to juz...
Gratuluję!!! Najważniejsze, że masz już małą przy sobie!

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Agu - serdeczne gratulacje, byłaś na pewno mega dzielna! Mała się pewnie owinęła pępowiną stąd te problemy przy parciu.
No i jutro budyń czekoladowy w takim razie

Ja sobie nie wyobrażam życia bez zmywarki. Nawet jak nie jest pełna to przynajmniej na zewnątrz gary nie śmierdzą. A oszczędność wody jest naprawdę odczuwalna.
No właśnie czemu odczuwalna,przecież na to zmywanie też dosyć dużo wody idzie?... Jak to odczuwasz?

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
Agu byłas bardzo dzielna! Gratuluję

Spotkał się scenariusz, którego ja obawiam się właśnie najbardziej, czyli sn zakończony cc ehhh... Ale już masz Dzidzię i to najważniejsze

Czy któras z Was kupowała pas poporodowy babyono? Jaki rozmiar brałyście? Ja mam w brzuchu obecnie 107 cm i nie wiem czy celowac w l czy w m....

No i czy któraś z Was ma ten miękki biustonosz do karmienia Alles Mama easy? Mam w biuście teraz 108 cm w staniku i nie wiem czy rozmiar 75f czy 80e (już większego nie ma) będzie ok jak mi przybędzie jeszcze pewnie po porodzie To wszystko takie trudne ehh....
Ja jeszcze nie kupowałam i się zastanawiam nad tym pasem. Mama mi radziła kupić mimo wszystko...
Cytat:
Wody mi odeszły!
Powodzenia!!!

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-08-28, 08:18   #341
ridja devojka
Zakorzenienie

Serio ta ciężka atmosfera w domu jest warta tego, żeby siedzieć w tym domu? Bo mam wrażenie, że cierpisz trochę na własne życzenie z tego co pisałaś. Nigdy nie ma sytuacji bez wyjścia. Nie wolicie stracić trochę wygody i kasy żeby mieć spokój i wolność?
Stary 2015-08-28, 08:21   #342
CienSkrzydla
Raczkowanie

Ridja odpisze Ci na pw bo to dłuższa sprawa
Stary 2015-08-28, 08:23   #343
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
I ja...

Gratuluję!!!

Ja bym też chciała mieć zmywarkę i tż mówił, że jak się wprowadzimy za rok do domu to od razu kupujemy, bo to on zmywa. Ja bym chciała już, ale nie wiem, czy transport nawet te 7km jej nie poniszczy...

Gratuluję!!! Najważniejsze, że masz już małą przy sobie!

No właśnie czemu odczuwalna,przecież na to zmywanie też dosyć dużo wody idzie?... Jak to odczuwasz?

Ja jeszcze nie kupowałam i się zastanawiam nad tym pasem. Mama mi radziła kupić mimo wszystko...

Powodzenia!!!

Ja zamawialam swoja na redcon przywiezli zapakowana wnieśli na 3 pietro wiec o to sie nie bój ;-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Wody mi odeszły!
No to sie zaczyna 😃 kciuki!!!

Stary 2015-08-28, 08:29   #344
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ja niedawno wrocilam z IP bo moj gin polecil mi podjechac z moim ciśnieniem. Powiedzieli, ze ciśnienie jest ok, ale trafiłam na lekarza kawał chooya, który mnie zaczął opie....dalać, ze biore lek na obnizenie ciśnienia. Jak miałam ciśnienie kawałek ponad 130/90 to moj gin mi zalecil wziąc sobie jedną tabletke, aby w razie co nie wzrosło. No i stosuje sie do zalecen mojego lekarza prowadzącego. Ale sie wkurzyłam nieźle. Plus taki ze mnie od razu na CC zapisal na 22.09. Chyba moja mama bedzie miala prezent urodzinowy.
W sumie 130/90 to jeszcze w normie. Może nie jest zwolennikiem działań prewencyjnych. A normalnie jakie masz? Bardzo wysokie?
teoretycznie za wysokie w ciąży uznaje się powyżej 140/90.
A jak Twoja uroda jest taka, że masz wyższe to przy niższym będziesz się do dupy czuła.

Cytat:
Wody mi odeszły!
Powodzenia
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:31   #345
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Wody mi odeszły!
Aaaaaaa, powodzenia

Cytat:
Noooo bez kitu... powtorka. U mnie byl pan doktor z ktorym probowalam wczoraj rodzic SN. Powiedzial, ze prawdopodobnie budowa mojej miednicy nie pozwolila, zeby mala przedostala sie przez kanal rodny. Byla szansa zeby ja urodzic, ale musialoby sie to udac w ostatniej probie wyparcia glowki a tak sie nie stalo. Zapytalam go dzis czy jakas w tym moja wina. Czy moze za duzo panikowalam, nie wspolpracowalam. To glaskal mnie po glowie i mowil, ze absolutnie to nie jest moja wina. Tak sie po prostu stalo. Na koniec mnie usciskal, kolezanke z sali tez i powiedzial, ze slicznie wygladamy tiąaaaa
Jaki boski lekarz! Szpital i personel pierwsza klasa! Jestem pod wrażeniem Wszystkie tak chcemy!!!!
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:32   #346
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja zamawialam swoja na redcon przywiezli zapakowana wnieśli na 3 pietro wiec o to sie nie bój ;-)

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

No to sie zaczyna 😃 kciuki!!!

Chodziło mi o to, że teraz kupilibyśmy do mieszkania, a przy przeprowadzce z mieszkania do domu musielibyśmy ją przenieść i przewieźć na przyczepie, mogłaby się poobijać np. A zawsze fajniej jak meble są nowe w nowym domu. I tak musieliśmy kupić lodówkę i też będzie stres przy transporcie za rok.

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-08-28, 08:43   #347
CienSkrzydla
Raczkowanie

Kochane a na kiedy Asia miała termin? Bo jak spojrzalam na termin Agu, 5 dni wcześniej niż ja to stwierdziłam z.przerażeniem ze czas dopakowac torbę ^^
Stary 2015-08-28, 08:44   #348
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
gratuluję !!

super, że cyca ładnie ssie

cześć Aniu !
co tam u Ciebie ?

dawno się nie odzywalas

zaczynaaaa się !
pełnia działa

trzymam kciuki żeby szybko poszło !
Sandrusia ja nadal w dwupaku jestem juz zmeczona i sflustrowana nic sie nie zapowiada na porod poki co :/ mam dosyc tego oczekiwania. Mam tylko nadzieje ze nie przenosze we wtorek jak nic nie ruszy mam sie wstawic w szpitalu na masaz szyjki moze po nim sie zacznie ... meczy mnie te ich podejscie tutaj i wogole. Mala wazy podobno juz 4 kg wiem ze to tylko przypuszczalna waga i moze miec mniej ale z racji problemow przy wczesniejszym porodzie stresuje sie bardzo a tu lajcikowo do tego podchodza zero wizyt ktg mam czekac po prsotu

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Wody mi odeszły!
Powodzenia tez juz bym chciala ...

ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:45   #349
misiskuku
Zadomowienie

Agu23gda - gratulacje!!

Z tym budyniem mnie zmartwiłaś, śmietankowy to jeszcze ale czekoladowy?! On mi się taki sztuczny wydaje..

Asia - kciuki!!!

Ja jak co rano urządziłam płacz, że jeszcze nie urodziłam! Wieczorem odkurzyłam samochód, żeby mieć czyściutko w razie czego, Efekt jest taki, że urwałam kawałek wycieraczki, odkurzacz wciągnął jakąś wtyczkę i coś tam jeszcze. Tż nie ma lekko ale powiedział, że nie da się sprowokować. Biorę się za sprzątanie, chociaż chałupa niech lśni.
Stary 2015-08-28, 08:45   #350
TusiaeM
Zakorzenienie

Dziewczyny wyjeli mi cewnik i mam 5 cm rozwarcia! Zjadam śniadanie i ide na porodowke, będą przebijać mi pecherz. Dam znać i proszę o kciuki

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:47   #351
CienSkrzydla
Raczkowanie

Tusia kciuki się trzymają!!!
Stary 2015-08-28, 08:48   #352
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
Kochane a na kiedy Asia miała termin? Bo jak spojrzalam na termin Agu, 5 dni wcześniej niż ja to stwierdziłam z.przerażeniem ze czas dopakowac torbę ^^
Na 20 wrzesień, ale mały ma około 3300 więc nie jest zle

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyjeli mi cewnik i mam 5 cm rozwarcia! Zjadam śniadanie i ide na porodowke, będą przebijać mi pecherz. Dam znać i proszę o kciuki
Daj mi te cm! :-D
Stary 2015-08-28, 08:48   #353
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:

Kciuki!!! 5 cm!!! Jaaaa!!!
Stary 2015-08-28, 08:49   #354
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
http://m.zeberka.pl/art/co-powiecie-...to-video-37403
Dla kobiet z pu chcącymi stopami to będzie rewelacja ))
Dobre. Ja chce teaki buty chociaż mi nogi nie puchną.
Cytat:
Mi jak odeszly wody to do samego konca mala szalala w brzuchu.
Jezu mimo tej morfiny nie moge zasnac tak mnie bola flaki. Jestem padnieta i ledwo widze na oczy no ale nie idzie. Jestem w sali z jesscze jedna dziewczyna i ona mowi, ze czula ulge juz po pierwszej dawce a mi zwiekszaja zwiekszaja a nawet oddychanie mi sprawia mega bol.
Oj biedna. Ja po morfinie to spałam jak zabita i nic nie czułam. Może powiedz o tym lekarzowi.
Cytat:
Wody mi odeszły!
Bądz dzielna dasz rade.
Cytat:
Ale anioł z nigo. Czasami od razu widać kto jest z powołania.
Cytat:
Gratuluję rozpakowanym mamusia :thumbup:

Agu pozytywnie mnie nastawilas :-P

Asia trzymam kciuki!

U mnie wczoraj mocne skurcze, w nocy troche mniejsze, a teraz jeszcze oslably. Wiec pewnie dostane oxy i na porodówkę. Dam znać po obchodzie
Powodzenia.
Cytat:
My już w 3/4 spakowani, tyle pudeł, że masakra jakaś. Tż dziś ostatni dzień w pracy tutaj, ja ostatni dzień tu spędzam i stwierdzam, że nic mnie w tej stolicy nie trzyma już. A tak mi było wcześniej żal a teraz nic...
Jeszcze muszę walizkę spakować, bo dziś wyjeżdżamy nareszcie... Mam nadzieję, że dobrze nam zrobi taki wyjazd...
Wadaje mi sie że zmiana otoczenia dobrze wam zrobi. Mowy dom nowe życie nowy start. Głowa do góry
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:49   #355
CienSkrzydla
Raczkowanie

Cytat:
I już? O kurcze... To dziś pakuje torbę do końca jak mam na 17 tp...

Jak sobie radzisz Asienko? bądź dzielna!
Stary 2015-08-28, 08:49   #356
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Trzymam mocno kciuki

ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:52   #357
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki!!! 😘

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Chodziło mi o to, że teraz kupilibyśmy do mieszkania, a przy przeprowadzce z mieszkania do domu musielibyśmy ją przenieść i przewieźć na przyczepie, mogłaby się poobijać np. A zawsze fajniej jak meble są nowe w nowym domu. I tak musieliśmy kupić lodówkę i też będzie stres przy transporcie za rok.

Aa bo myslalam ze chcecie dopiero kupic
Zaopatrz sie w rolke foli streczowej pare kartonow z marketu do owiniecia i dacie radę

Stary 2015-08-28, 08:53   #358
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Ty jeszcze tutaj?

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:

Zalatwione
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 08:54   #359
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

O kurczaki to zaczynam trzasc portkami na poważnie

Stary 2015-08-28, 08:55   #360
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Kciuki TusiaeM!!!!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości