- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 11:24   #571
Kasiula8708
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Pisałyście wcześniej o aktywności maluchów. Ja odczuwam taka rano po przebudzeniu w okolicach 7 , koło południa i wieczorem w okolicach 22 A tak to maluszek spokojny jest Nie chcę zapeszać, ale moja mama ze mną miała tak samo, i przy mnie nie znała hasła ": zarwana nocka Karmiła mnie na wieczór, później spanko do 6, śniadanko i później znowu drzemka

Wczoraj spędziłam wieczór na oglądaniu wózków. No i chyba mam swój typ numer 1. Nowsza wersja Riko Nano - Riko Brano.

Moja Lenka też z rana aktywna jest tak ok 7 potem w ciągu dnia ja usiąde to trochę kopie i wieczorkiem jak się do spania kładę

A wózek ślicznie wygląda,a masz jakieś opinie na jego temay?jest chyba z ekoskóry troszke tak? JA co do wózków mam totalny mętlik bo te które mi się wizualnie podobają nie mają super opinii i na odwrót

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Moje dziecko ma właśnie drugi raz czkawkę. Tzn ja ją czuję drugi raz

Ej jakie to uczucie???moja kluseczka jeszcze chyba nie miała

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Haha ladna nazwa

Moja Ninka w brzuszku szalala po nocach ale po urodzeniu nocki przesypiala cale szczescie. Spi do 7-8 Mowia ze teraz dostane w kosc bo nie moze byc tak dobrze... Ale ja wierze ze jak mama spioch i tatus spioch to i dzieci My dopiero wstalysmy wlasnie

Ale fajnie jaka grzeczna Ninka była,też tak chcę,ja mam nadzieję że u nas podobnie będzie bo obydwoje z mężem pospać lubimy

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam za to znowu z 6 godzin ciszy w brzuchu, już się stresowałam, ale w końcu mała się odezwała i nawet sprzedała po kopniaku mojej mamie i siostrze

Wklejam mój brzuch w 31 tygodniu jak patrzę na to zdjęcie to mam wrażenie, że mam tyłek prawie wielkości brzucha hehe

I obiecana komoda z zawartością

Jej brzuszek jak na ten tydzień malutki a komoda CUDOWNA gdzie i za ile takie cudo kupiłaś???? Poukładane pięknie,u mnie by tak było może przez parę dni a potem nieogar jak zwykle

AAA DZIEWCZYNY 30 TC KIEDY TO ZLECIAŁO
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Screenshot_2015-08-28-09-30-38.png (285,3 KB, 24 załadowań)
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:31   #572
olilina
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Śliczny, zgrabny brzuszek a komoda.. zakochałam się
dziękuję
Soul wózek super ostatnio widziałam, ale riko nano gdzieś na ulicy i nie mogłam przestać się gapić w sumie podobny jest do adamexa pajero, który my chcemy

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Jej brzuszek jak na ten tydzień malutki a komoda CUDOWNA gdzie i za ile takie cudo kupiłaś???? Poukładane pięknie,u mnie by tak było może przez parę dni a potem nieogar jak zwykle

komoda Klupś Marsell, kosztuje w granicach 530 zł

Ważę tyle co Ty, tylko mnie to martwi bo od ponad dwóch tygodni nic nie przybrałam, a nawet spadłam o pół kilo z wagi.
Mam nadzieję, że diabetolog nie da mi z tego powodu insuliny, tak jak chyba Czekoladzie..

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-08-28 o 11:34
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:32   #573
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
ja mam tak samo, rusza się zwykle o określonych porach, a resztę dnia cisza, czasem nawet po ładnych kilka godzin jakichś mocnych kopniaków w ogóle nie czuję

ja miałam to bicie tylko w jednym miejscu, więc podejrzewam, że to raczej dzidziuś niż te skurcze

Dziękuję komoda z firmy Klupś, seria Marsell, zamawialiśmy w sklepie w Będzinie.
A pojemniki z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...714/#/00192631

dziękuję to końcówka 31 tyg., w niedzielę zaczynam 32
kartki z napisami i szkicami ciuszków wydrukowałam na twardszym papierze, ciuszki pokolorowałam kredkami i włożyłam w folie takie twarde a4. Na początku myślałam o laminowaniu, ale później stwierdziłam, że z folii będzie można wyjąć i wymienić w razie czego.
Planuję jeszcze takie wąskie przegródki z rozmiarami. A wszystko po to, żeby w razie czego uniknąć pytań: "co to rampersy?" "gdzie są body na 62?" no i mnie to też ułatwi życie przy wkładaniu ciuszków po praniu do szuflad
Wow! Jestem pod wrazeniem!
A komoda sliczna faktycznie...
Ja tylko nie bardzo rozumiem po co rozne rozmiary pod reka. Przeciez uzywa sie tylko tych ktore sa aktualnie dobre
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:32   #574
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny robiłyście już badanie na HIV? Bo mi teraz gin zlecił i się zastanawiam czy nie za pozno??
ja też miałam na początku to badanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
ja dzisiaj wymacałam główkę, bardzo wyraźnie było ją czuć trochę pouciskałam brzuch, później się mała przesunęła dalej, ale nie było to bolesne
ja często też czuję jak mała się wypina, ale nie potrafię powiedzieć czy wypycha główkę czy np. pupkę. Czuję tylko wystającą "kulkę"

Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. U was też od rana upał ?
u mnie upał

Cytat:
Wczoraj spędziłam wieczór na oglądaniu wózków. No i chyba mam swój typ numer 1. Nowsza wersja Riko Nano - Riko Brano.
moja koleżanka ma riko nano i jest zadowolona więc pewnie ty też będziesz

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Moja miała wczoraj wieczorem, ale jak długo śmieszne uczucie i chyba nadal jest ułożona tak jak na usg, bo pukanie czulam w podbrzuszu bardziej po prawej stronie
chyba jeszcze nie czułam czkawki. ruchy małej czuję w całym brzuchu, od podbrzusza, na wysokości pępka aż po żebra. Nie wiem jak one teraz jest ułożona...

Cytat:
Wklejam mój brzuch w 31 tygodniu jak patrzę na to zdjęcie to mam wrażenie, że mam tyłek prawie wielkości brzucha hehe

ale śliczny brzuszek!! komoda jet piękna!!!!
Stary 2015-08-28, 11:37   #575
cynamon_
Zakorzenienie

ollina, wow piękna komoda i jak masz posegregowane wszystko niemogę się doczekać kiedy będę układać ubranka w szafie i wieszać te małe sukienusie, które narazie czekają w kartonach
Stary 2015-08-28, 11:39   #576
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ale lecicie z postami

Najpierw byłam u położnej, zmierzyła mi ciśnienie i mam 93/66, więc niskie, ale mówiła że to pewnie przez tą pogodę, bo dużo ciężarnych ma dziś niskie ciśnienie.
Wizyta ok, pani doktor sympatyczna. Zrobiła mi usg ale tylko po to by sprawdzić bicie serduszka, nawet nie wazyla małej.
Mam stosować dietę, a cukier mam lekko ponad normę, bo niby norma jest do 150, a ja miałam 157 (mówię o krzywej cukrowej). Dała mi receptę na 250 pasków Mowila że mam mierzyć cukier i jeśli po posiłkach będę miała ok 90-100 to mam zwiekszyc ilość węglowodanów. Mam też kontrolować wagę, żeby nie chudnac... Jeść często, a mniejsze porcje, żeby się nie glodzic. Następna wizyta 14.09. , mam przyjść z pomiarami i będę też wtedy mieć ktg, bo tam robią od 28tc.
Poszłam potem do apteki, dostałam glukometr i w prezencie materialy dot cukrzycy i diety oraz matę do przewijania
Potem poszłam do znajomej na herbatkę, kupiłam od niej ciuszki dla Julki (m.in. kombinezon, ale też kilka nowych nieużywanych bodziaków). Także na paski straciłam ponad 50zl, na ciuszki też 50zl, kolejne 50zl zostawię w aptece, bo zamówiłam w doz Vita miner i aspargin...
Teraz czekam na szkolenie dot diety cukrzycowej, zaraz się zacznie. Stałam na korytarzu, patrzę, a tu wychodzi z tej salki matka dziewczynek, które chodziły do mojej grupy w żłobku Więc pogadalysmy i dała mi po kryjomu cała siatkę próbek kosmetyków dla dzieci, widzę też chyba butelkę Avent, także niezla niespodzianka Jakoś z tymi torbami musze sie doczlapac do męża do pracy, a stamtąd pojedziemy już autem do Auchan na zakupy

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-08-28 o 11:41
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:40   #577
cynamon_
Zakorzenienie

Aasik, ja czuje ją też na całym brzuszku ale to pukanie właśnie było ewidentnie na dole tam gdzie główka najprawdopodobniej
Stary 2015-08-28, 11:41   #578
fasterka90
Zadomowienie

olilina komoda przepiękna i zewnątrz i wewnątrz podziwiam że tak ładnie poukładałaś i podpisałaś
A brzuszek malutki,taki zgrabny

Moja nie ma godzin aktywności,jest aktywna cały czas. Myślałam że to normalne ale jak piszecie że Wasze dzieci czasami parę godzin bez ruchu to zaczynam się martwić o moją...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:41   #579
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Moja Lenka też z rana aktywna jest tak ok 7 potem w ciągu dnia ja usiąde to trochę kopie i wieczorkiem jak się do spania kładę

A wózek ślicznie wygląda,a masz jakieś opinie na jego temay?jest chyba z ekoskóry troszke tak? JA co do wózków mam totalny mętlik bo te które mi się wizualnie podobają nie mają super opinii i na odwrót
To jest nowy model z 2015, ale jego poprzedni model Nano ma dużo pozytywnych opinii , i naprawdę przewertowałam chyba wszystkie możliwe oferty i ten najbardziej przypadł mi do gustu.. Chyba jestem mega wybredna

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 11:53   #580
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Wow! Jestem pod wrazeniem!
A komoda sliczna faktycznie...
Ja tylko nie bardzo rozumiem po co rozne rozmiary pod reka. Przeciez uzywa sie tylko tych ktore sa aktualnie dobre
z tymi rozmiarami, to w komodzie mam tylko 56 i 62 i je chciałam jeszcze zakładkami podzielić ale to w sumie takie moje "widzi mi się"

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
ale śliczny brzuszek!! komoda jet piękna!!!!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
ollina, wow piękna komoda i jak masz posegregowane wszystko niemogę się doczekać kiedy będę układać ubranka w szafie i wieszać te małe sukienusie, które narazie czekają w kartonach

ja dziś się wybieram jeszcze do lumpka może coś uda mi się kupić, bo mam wrażenie, że z tych małych rozmiarów nie mam za wiele

poznanianka1990 gratuluję udanej wizyty
dobrze wiedzieć, bo mnie lekarka nie mówiła, że jak mam cukier 90-100 po godzinie, to mam zwiększyć ilość węglowodanów. Pytałam ją czy cukier w granicach 90-100 nie jest za niski po obiedzie, powiedziała że ok

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
olilina komoda przepiękna i zewnątrz i wewnątrz podziwiam że tak ładnie poukładałaś i podpisałaś
A brzuszek malutki,taki zgrabny

Moja nie ma godzin aktywności,jest aktywna cały czas. Myślałam że to normalne ale jak piszecie że Wasze dzieci czasami parę godzin bez ruchu to zaczynam się martwić o moją...
dziękuję
Myślę, że nie masz się czym martwić, każde dziecko ma inną aktywność już na tym etapie i pewnie po porodzie też jedne będą spokojniejsze, drugie mniej. Oby moja była taka spokojna jak w brzuchu hehe
Stary 2015-08-28, 11:56   #581
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej wszystkim, ale dzisiaj pospałam byliśmy wczoraj na nowym mieszkaniu, mąż trochę rzezy ponosił, a ja chodziłam i planowałam jak to wszystko rozłożyć po szafach itp i się zestresowałam, że nie pomieścimy się, mimo że mieszkanie jest większe o ok 11 metrów niż nasze obecne

Cytat:
bardzo fajnie wygląda ten wózek, oby się dobrze woził
Cytat:
Haha ladna nazwa

Moja Ninka w brzuszku szalala po nocach ale po urodzeniu nocki przesypiala cale szczescie. Spi do 7-8 Mowia ze teraz dostane w kosc bo nie moze byc tak dobrze... Ale ja wierze ze jak mama spioch i tatus spioch to i dzieci My dopiero wstalysmy wlasnie
oj jakby ta teoria, że mama śpioch + tata śpioch = mały śpioch się sprawdziła to byłabym bardo szczęśliwa
Cytat:
Ja wczoraj miałam za to znowu z 6 godzin ciszy w brzuchu, już się stresowałam, ale w końcu mała się odezwała i nawet sprzedała po kopniaku mojej mamie i siostrze

brzuszek super zgrabny a komódka to w ogóle szał, jesteś moim guru organizacji ten przewijak na wierzchu był w komplecie z komodą czy osobno go kupiłaś?
Cytat:
moja też nie ma stałych godzin aktywności tylko czuję ją bardzo często jak siedzę spokojnie, może po prostu takie małe nadpobudliwe diabełki się nam trafią
Stary 2015-08-28, 12:07   #582
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Hej wszystkim, ale dzisiaj pospałam byliśmy wczoraj na nowym mieszkaniu, mąż trochę rzezy ponosił, a ja chodziłam i planowałam jak to wszystko rozłożyć po szafach itp i się zestresowałam, że nie pomieścimy się, mimo że mieszkanie jest większe o ok 11 metrów niż nasze obecne

bardzo fajnie wygląda ten wózek, oby się dobrze woził

oj jakby ta teoria, że mama śpioch + tata śpioch = mały śpioch się sprawdziła to byłabym bardo szczęśliwa

brzuszek super zgrabny a komódka to w ogóle szał, jesteś moim guru organizacji ten przewijak na wierzchu był w komplecie z komodą czy osobno go kupiłaś?

moja też nie ma stałych godzin aktywności tylko czuję ją bardzo często jak siedzę spokojnie, może po prostu takie małe nadpobudliwe diabełki się nam trafią
przewijak był w komplecie na nim będzie jeszcze taki miękki położony

co do przeprowadzki, to ja zauważyłam, że im więcej mam mebli / szaf itd. tym trudniej jest mi się pomieścić
Stary 2015-08-28, 12:07   #583
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:

Ej jakie to uczucie???moja kluseczka jeszcze chyba nie miała

Ale fajnie jaka grzeczna Ninka była,też tak chcę,ja mam nadzieję że u nas podobnie będzie bo obydwoje z mężem pospać lubimy

takie rytmiczne "pukanie " , regularne. nie pomoze przystawienie ręki czy wstanie, caly czas 'puka' ;d

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-28, 12:14   #584
fasterka90
Zadomowienie

Dziewczyny czy w czasie ciąży brałyście leki przepisane przez innych lekarzy bez konsultacji ze swoim ginekologiem? Nie wiem czy dzwonić i zawracać mu głowę czy zaufać interniście. A może któraś brała tabletki neosine w ciąży?
Stary 2015-08-28, 12:21   #585
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
takie rytmiczne "pukanie " , regularne. nie pomoze przystawienie ręki czy wstanie, caly czas 'puka' ;d
ja też tak odczuwałam czkawkę, tylko mnie to jeszcze bicie serduszka przypominało tylko wolniejsze

Wklejam listę rzeczy, które mamy jeszcze do dokupienia, może się komuś przyda
- przewijak nakładany na łóżeczko, z nóżkami
- materac do łóżeczka
- 1-2 biustonosz do karmienia
- 1-2 koszule do karmienia
- klapki gumowe pod prysznic
- butelka dr Browns 120 ml antykolkowa szeroka
- termosik – bezpieczny dla dzieci
- pojemniki do przechowywania / mrożenia pokarmu
- woreczki na zużyte pieluszki
- wanienka do kąpieli
- wózek Adamex Pajero Alu
- fotelik sam. – Maxi Cosi Cabriofix
- podkłady poporodowe na łóżko– 4-5 sztuk
- podpaski poporodowe – 2 paczki
- termometr elektroniczny
- gaziki jałowe
- sól fizjologiczna – marimer baby
- sól fizjologiczna – 5 ampułek
- żel do higieny intymnej w płynie Biały Jeleń lub Tantum Rosa
- herbatka laktacyjna Bocianek
- patyczki do uszu dla dzieci
- pampersy 1 – jedna paczka
- olejek na ciemieniuchę ziajka
- chusteczki nawilżane
- 2 smoczki
- podkłady do przewijania jednorazowe – 1 opakowanie
- płatki bawełniane
- żel do mycia z pompką babydream
- szampon babydream
- krem na zimno i wiatr
- 1 duży ręcznik z haftem „Lilka”

CIUSZKI:
- pajace 56 – 2
- body z długim rękawem 62 – 5
- śpiochy 62 – 3
- sweterek rozpinany 62 – 1
- szaliczek cieplejszy -?
- czapka na zimę

i moja tabela ciuszkowa może się komuś przyda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tabela.jpg (105,0 KB, 41 załadowań)
Stary 2015-08-28, 12:27   #586
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Tak wiem ochraniacz za wysoko jest,ale tak tylko to wszystko ułożyłam żeby zobaczyć jak się prezentować będzie a co do falbanki to sie delikatnie wkurzułam bo miała być dobra na to łółóżeczko a jest po jednej stronie trochę za krótka ale będe to musiała jakoś przeżyć

Dziewczyny robiłyście już badanie na HIV? Bo mi teraz gin zlecił i się zastanawiam czy nie za pozno??

A dla zainteresowanych od 24 jest promocja w biedronce na proszki i plyny Loveli,może któraś skorzysta
Ja miałam skierowanie na hiv dopiero w 20 tyg :/
Cytat:
Napisane przez agne19s Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. U was też od rana upał ?
U mnie pochmurno i co chwilę pada deszcz
Cytat:

Zakochałam się w Twojej komodzie i ten porządek

Ja dziś byłam już w laboratorium oddać mocz na badanie kontrolne, oby już wynik wyszedł dobrze uhh

Dziewczyny takie skurcze mam w nocy nóg (nie codziennie, ale tak co któryś dzień), akurat dziś w nocy mnie złapało i to tak okropnie, że stopę mi zgięło w bok i nie mogłam jej odgiąć mąż mi próbował lekko przekręcić w przeciwną stronę, żeby skurcz puścił, ale mało to dało ;( jakieś 3 minuty męki miałam. Dziś do apteki poleciałam, powiedziałam babce jakie mam skurcze a ona aż się przeraziła dała mi neomag, mam nadzieję że pomoże. A aspargin mi odradziła i powiedziała że w ciąży za dużo potasu nie można i że lepiej zrezygnować z przyjmowania jego, lepiej czysty magnez.
Stary 2015-08-28, 12:31   #587
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie skurcze mam w nocy nóg (nie codziennie, ale tak co któryś dzień), akurat dziś w nocy mnie złapało i to tak okropnie, że stopę mi zgięło w bok i nie mogłam jej odgiąć mąż mi próbował lekko przekręcić w przeciwną stronę, żeby skurcz puścił, ale mało to dało ;( jakieś 3 minuty męki miałam. Dziś do apteki poleciałam, powiedziałam babce jakie mam skurcze a ona aż się przeraziła dała mi neomag, mam nadzieję że pomoże. A aspargin mi odradziła i powiedziała że w ciąży za dużo potasu nie można i że lepiej zrezygnować z przyjmowania jego, lepiej czysty magnez.
mam to samo. dziś w nocy złapał mnie skurcz w dwóch nogach jednocześnie. Leżałam jak sparaliżowana
mój lekarz polecił mi chela mag b6. zostały mi 2 tabletki starego magnezu i jutro pójdę po ten chela. W ogóle zauważyłam, że jak zaczęłam przyjmować luteinę to skurcze wróciły.
Stary 2015-08-28, 12:32   #588
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy w czasie ciąży brałyście leki przepisane przez innych lekarzy bez konsultacji ze swoim ginekologiem? Nie wiem czy dzwonić i zawracać mu głowę czy zaufać interniście. A może któraś brała tabletki neosine w ciąży?
jak byłam chora to w sumie żadnych leków nie dostawałam, tylko domowe sposoby mi zalecali a to jedna lekarka zapisała mi syrop, w którego ulotce wyczytałam, że nie można stosować w ciąży
Stary 2015-08-28, 12:33   #589
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
mam to samo. dziś w nocy złapał mnie skurcz w dwóch nogach jednocześnie. Leżałam jak sparaliżowana
mój lekarz polecił mi chela mag b6. zostały mi 2 tabletki starego magnezu i jutro pójdę po ten chela. W ogóle zauważyłam, że jak zaczęłam przyjmować luteinę to skurcze wróciły.
Chciała mi też dać te chela magb6, ale pokazała mi wielkość tabletek to zrezygnowałam, duże kapsułki, a ja mam problem z połknięciem takich dużych...
Normalnie tragedia z tymi skurczami
Stary 2015-08-28, 12:38   #590
Soul89
Zadomowienie

Cholera, coś podziało mi się z telefonem nagle wyskoczył komunikat "brakt karty sim" zresetowałam komórkę, dalej to samo, przełożyłam do innego telefonu bez zmian A męża nie ma bo jest na wyjeździe i nawet nie mam jak z nim się skontaktować

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-08-28, 12:42   #591
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Cholera, coś podziało mi się z telefonem nagle wyskoczył komunikat "brakt karty sim" zresetowałam komórkę, dalej to samo, przełożyłam do innego telefonu bez zmian A męża nie ma bo jest na wyjeździe i nawet nie mam jak z nim się skontaktować
Miałam jakiś czas temu podobny problem, to wyłączyłam telefon i podłączyłam do ładowarki i po naładowaniu i włączeniu o dziwo zaczął działać normalnie, może spróbuj
Stary 2015-08-28, 12:43   #592
cynamon_
Zakorzenienie

Współczuję wam dziewczyny, ja niewiem co to skurcz w nogach, za to mialam dzisiaj bóle w pachwinach jeeeju jak to zabolało chwyciło raz z jednej strony i drugi raz drugiej, pewnie więzadła..
Stary 2015-08-28, 12:45   #593
fasterka90
Zadomowienie

Mi wcześniej angine też kazali leczyć domowymi sposobami+prenalen. Teraz mam totalną masakrę w gardle,dzwoniłam do mojej przychodzi,mój gin na urlopie, mogę co najwyżej maila pisać ale odpowie dopiero jak wróci. Z innym lekarzem konsultacja telefoniczna jest niemożliwa,mogę umówić się na wizytę na przyszły tydzień :[
Stary 2015-08-28, 12:49   #594
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mi wcześniej angine też kazali leczyć domowymi sposobami+prenalen. Teraz mam totalną masakrę w gardle,dzwoniłam do mojej przychodzi,mój gin na urlopie, mogę co najwyżej maila pisać ale odpowie dopiero jak wróci. Z innym lekarzem konsultacja telefoniczna jest niemożliwa,mogę umówić się na wizytę na przyszły tydzień :[
a co jest napisane w ulotce tych tabletek?
Stary 2015-08-28, 12:53   #595
monic167
Rozeznanie

Cytat:
ja też tak odczuwałam czkawkę, tylko mnie to jeszcze bicie serduszka przypominało tylko wolniejsze

Wklejam listę rzeczy, które mamy jeszcze do dokupienia, może się komuś przyda
- przewijak nakładany na łóżeczko, z nóżkami
- materac do łóżeczka
- 1-2 biustonosz do karmienia
- 1-2 koszule do karmienia
- klapki gumowe pod prysznic
- butelka dr Browns 120 ml antykolkowa szeroka
- termosik – bezpieczny dla dzieci
- pojemniki do przechowywania / mrożenia pokarmu
- woreczki na zużyte pieluszki
- wanienka do kąpieli
- wózek Adamex Pajero Alu
- fotelik sam. – Maxi Cosi Cabriofix
- podkłady poporodowe na łóżko– 4-5 sztuk
- podpaski poporodowe – 2 paczki
- termometr elektroniczny
- gaziki jałowe
- sól fizjologiczna – marimer baby
- sól fizjologiczna – 5 ampułek
- żel do higieny intymnej w płynie Biały Jeleń lub Tantum Rosa
- herbatka laktacyjna Bocianek
- patyczki do uszu dla dzieci
- pampersy 1 – jedna paczka
- olejek na ciemieniuchę ziajka
- chusteczki nawilżane
- 2 smoczki
- podkłady do przewijania jednorazowe – 1 opakowanie
- płatki bawełniane
- żel do mycia z pompką babydream
- szampon babydream
- krem na zimno i wiatr
- 1 duży ręcznik z haftem „Lilka”

CIUSZKI:
- pajace 56 – 2
- body z długim rękawem 62 – 5
- śpiochy 62 – 3
- sweterek rozpinany 62 – 1
- szaliczek cieplejszy -?
- czapka na zimę

i moja tabela ciuszkowa może się komuś przyda

ja tez dzisiaj zaczęłam sprawdzać czego brakuje, co jeszcze potrzeba, sugeruję się tąlistą z pierwszej strony wątku- mozecie mi powiedziec czy to taka 'normalna' lista czy mozna cos z niej powyrzucac? bo wydawalo mi sie ze niektore rzeczy nie musza sie przydać? no ale ja jestem pierwszak,wiec pytam Was o zdanie
Stary 2015-08-28, 12:55   #596
poznanianka1990
Zakorzenienie

Jestem już po szkoleniu, super położna prowadziła, bardzo sympatyczna. Dieta wcale taka straszna nie jest Ważne, by jeść małe porcje, ale regularnie Także jestem zadowolona.
Jeszcze po szkoleniu poszłam do tej mamy dziewczynek podziękować i pogadać z nią, wcisnela mi jeszcze jedna paczkę Także chyba mam już sporo zapasów tych kosmetyków

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:56   #597
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Jestem już po szkoleniu, super położna prowadziła, bardzo sympatyczna. Dieta wcale taka straszna nie jest Ważne, by jeść małe porcje, ale regularnie Także jestem zadowolona.
Jeszcze po szkoleniu poszłam do tej mamy dziewczynek podziękować i pogadać z nią, wcisnela mi jeszcze jedna paczkę Także chyba mam już sporo zapasów tych kosmetyków
Fajnie, że wszystko dobrze I masz ciągle jakieś szczęście do prezentów, tak patrzę
Stary 2015-08-28, 13:17   #598
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
ja tez dzisiaj zaczęłam sprawdzać czego brakuje, co jeszcze potrzeba, sugeruję się tąlistą z pierwszej strony wątku- mozecie mi powiedziec czy to taka 'normalna' lista czy mozna cos z niej powyrzucac? bo wydawalo mi sie ze niektore rzeczy nie musza sie przydać? no ale ja jestem pierwszak,wiec pytam Was o zdanie
ja na własne potrzeby trochę tę listę zmodyfikowałam pod siebie, na przykład wyrzuciłam z niej:
-nianię elektroniczną (bo mamy małe mieszkanie i się nie przyda)
-podgrzewacz do butelek (nastawiam się głównie na kp, a jak będę karmić swoim mlekiem z butelki to raczej sporadycznie i mogę podgrzać na kuchence)
-myjki do kąpieli (będę myła rękami, tak jak siebie)
-kołderkę i poduszkę (wolę żeby mała spała w śpiworku/otulaczu)
-osłonki do piersi (kupimy jak zajdzie potrzeba)
-mydło biały jeleń
-herbatkę laktacyjną
- z kosmetycznych rzeczy dużo wywaliłam, bo wolę kupić jak faktycznie zajdzie potrzeba (na przykład: espumisan, czopki, krem na odparzenia, szampon, olejek na ciemieniuchę, oliwkę, herbatkę rumiankową)

a z tego co nie ma na liście w drugim poście to kupimy: monitor oddechu, otulacz do spania (woombie), misia szumisia
Stary 2015-08-28, 13:28   #599
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładny zgrabny brzuszek a komoda świetna wyczytałam, że kupiłaś ją w Będzinie. W tym sklepie niedaleko nerki? Któraś z Was już mi o nim pisała, nie wiem czy nie Ty widziałaś może czy były tam przewijaki klupś?

Obiecałam mężowi jego ulubione pierogi za pomalowanie pokoju dla małej więc dzisiaj zabrałam się za lepienie teraz odpoczywam. Później muszę sprawdzić czy zmieszczę się w sukienkę którą kupiłam na wesele (jest na gumce pod biustem więc oby była dobra), bo za 2 tygodnie jesteśmy proszeni na chrzciny
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:31   #600
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Miałam jakiś czas temu podobny problem, to wyłączyłam telefon i podłączyłam do ładowarki i po naładowaniu i włączeniu o dziwo zaczął działać normalnie, może spróbuj
Zobaczymy czy zadziała, ale mega dziwne, bo godzinę wcześniej dzwoniłam wszystko ok i nagle ikonka, że niby nie ma karty sim :/

Cytat:
Fajnie, że wszystko dobrze I masz ciągle jakieś szczęście do prezentów, tak patrzę
Ja mam całe pudło gratisów, na początku poznosiła mi worki rzeczy z przychodni teściowa, a później mama od znajomej położnej

Aparatka od 15.04.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości