|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
Moja Lenka też z rana aktywna jest tak ok 7 potem w ciągu dnia ja usiąde to trochę kopie i wieczorkiem jak się do spania kładę A wózek ślicznie wygląda,a masz jakieś opinie na jego temay?jest chyba z ekoskóry troszke tak? JA co do wózków mam totalny mętlik bo te które mi się wizualnie podobają nie mają super opinii i na odwrót ![]() Cytat:
Ej jakie to uczucie??? moja kluseczka jeszcze chyba nie miała Cytat:
Ale fajnie jaka grzeczna Ninka była ,też tak chcę,ja mam nadzieję że u nas podobnie będzie bo obydwoje z mężem pospać lubimyCytat:
Jej brzuszek jak na ten tydzień malutki ![]() AAA DZIEWCZYNY 30 TC KIEDY TO ZLECIAŁO
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
dziękuję
Soul wózek super ostatnio widziałam, ale riko nano gdzieś na ulicy i nie mogłam przestać się gapić w sumie podobny jest do adamexa pajero, który my chcemy ![]() Cytat:
![]() Ważę tyle co Ty, tylko mnie to martwi bo od ponad dwóch tygodni nic nie przybrałam, a nawet spadłam o pół kilo z wagi. Mam nadzieję, że diabetolog nie da mi z tego powodu insuliny, tak jak chyba Czekoladzie.. Edytowane przez olilina Czas edycji: 2015-08-28 o 11:34 |
|
|
|
|
#573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A komoda sliczna faktycznie... Ja tylko nie bardzo rozumiem po co rozne rozmiary pod reka. Przeciez uzywa sie tylko tych ktore sa aktualnie dobre
|
|
|
|
|
#574 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie upał ![]() Cytat:
Cytat:
ruchy małej czuję w całym brzuchu, od podbrzusza, na wysokości pępka aż po żebra. Nie wiem jak one teraz jest ułożona... Cytat:
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
ollina, wow piękna komoda i jak masz posegregowane wszystko
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lecicie z postami
![]() Najpierw byłam u położnej, zmierzyła mi ciśnienie i mam 93/66, więc niskie, ale mówiła że to pewnie przez tą pogodę, bo dużo ciężarnych ma dziś niskie ciśnienie. Wizyta ok, pani doktor sympatyczna. Zrobiła mi usg ale tylko po to by sprawdzić bicie serduszka, nawet nie wazyla małej. Mam stosować dietę, a cukier mam lekko ponad normę, bo niby norma jest do 150, a ja miałam 157 (mówię o krzywej cukrowej). Dała mi receptę na 250 pasków Mowila że mam mierzyć cukier i jeśli po posiłkach będę miała ok 90-100 to mam zwiekszyc ilość węglowodanów. Mam też kontrolować wagę, żeby nie chudnac... Jeść często, a mniejsze porcje, żeby się nie glodzic. Następna wizyta 14.09. , mam przyjść z pomiarami i będę też wtedy mieć ktg, bo tam robią od 28tc.Poszłam potem do apteki, dostałam glukometr i w prezencie materialy dot cukrzycy i diety oraz matę do przewijania ![]() Potem poszłam do znajomej na herbatkę, kupiłam od niej ciuszki dla Julki (m.in. kombinezon, ale też kilka nowych nieużywanych bodziaków). Także na paski straciłam ponad 50zl, na ciuszki też 50zl, kolejne 50zl zostawię w aptece, bo zamówiłam w doz Vita miner i aspargin... Teraz czekam na szkolenie dot diety cukrzycowej, zaraz się zacznie. Stałam na korytarzu, patrzę, a tu wychodzi z tej salki matka dziewczynek, które chodziły do mojej grupy w żłobku Więc pogadalysmy i dała mi po kryjomu cała siatkę próbek kosmetyków dla dzieci, widzę też chyba butelkę Avent, także niezla niespodzianka Jakoś z tymi torbami musze sie doczlapac do męża do pracy, a stamtąd pojedziemy już autem do Auchan na zakupy
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-08-28 o 11:41 |
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Aasik, ja czuje ją też na całym brzuszku ale to pukanie właśnie było ewidentnie na dole tam gdzie główka najprawdopodobniej
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
olilina komoda przepiękna i zewnątrz i wewnątrz
![]() A brzuszek malutki,taki zgrabny ![]() Moja nie ma godzin aktywności,jest aktywna cały czas. Myślałam że to normalne ale jak piszecie że Wasze dzieci czasami parę godzin bez ruchu to zaczynam się martwić o moją...
|
|
#579 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, i naprawdę przewertowałam chyba wszystkie możliwe oferty i ten najbardziej przypadł mi do gustu.. Chyba jestem mega wybredna
|
|
#580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to w sumie takie moje "widzi mi się" ![]() dziękuję Cytat:
ja dziś się wybieram jeszcze do lumpka może coś uda mi się kupić, bo mam wrażenie, że z tych małych rozmiarów nie mam za wiele poznanianka1990 gratuluję udanej wizyty dobrze wiedzieć, bo mnie lekarka nie mówiła, że jak mam cukier 90-100 po godzinie, to mam zwiększyć ilość węglowodanów. Pytałam ją czy cukier w granicach 90-100 nie jest za niski po obiedzie, powiedziała że ok ![]() Cytat:
Myślę, że nie masz się czym martwić, każde dziecko ma inną aktywność już na tym etapie i pewnie po porodzie też jedne będą spokojniejsze, drugie mniej. Oby moja była taka spokojna jak w brzuchu hehe
|
|||
|
|
|
#581 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim, ale dzisiaj pospałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ten przewijak na wierzchu był w komplecie z komodą czy osobno go kupiłaś? Cytat:
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na nim będzie jeszcze taki miękki położony![]() co do przeprowadzki, to ja zauważyłam, że im więcej mam mebli / szaf itd. tym trudniej jest mi się pomieścić
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy w czasie ciąży brałyście leki przepisane przez innych lekarzy bez konsultacji ze swoim ginekologiem? Nie wiem czy dzwonić i zawracać mu głowę czy zaufać interniście. A może któraś brała tabletki neosine w ciąży?
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam listę rzeczy, które mamy jeszcze do dokupienia, może się komuś przyda ![]() - przewijak nakładany na łóżeczko, z nóżkami - materac do łóżeczka - 1-2 biustonosz do karmienia - 1-2 koszule do karmienia - klapki gumowe pod prysznic - butelka dr Browns 120 ml antykolkowa szeroka - termosik – bezpieczny dla dzieci - pojemniki do przechowywania / mrożenia pokarmu - woreczki na zużyte pieluszki - wanienka do kąpieli - wózek Adamex Pajero Alu - fotelik sam. – Maxi Cosi Cabriofix - podkłady poporodowe na łóżko– 4-5 sztuk - podpaski poporodowe – 2 paczki - termometr elektroniczny - gaziki jałowe - sól fizjologiczna – marimer baby - sól fizjologiczna – 5 ampułek - żel do higieny intymnej w płynie Biały Jeleń lub Tantum Rosa - herbatka laktacyjna Bocianek - patyczki do uszu dla dzieci - pampersy 1 – jedna paczka - olejek na ciemieniuchę ziajka - chusteczki nawilżane - 2 smoczki - podkłady do przewijania jednorazowe – 1 opakowanie - płatki bawełniane - żel do mycia z pompką babydream - szampon babydream - krem na zimno i wiatr - 1 duży ręcznik z haftem „Lilka” CIUSZKI: - pajace 56 – 2 - body z długim rękawem 62 – 5 - śpiochy 62 – 3 - sweterek rozpinany 62 – 1 - szaliczek cieplejszy -? - czapka na zimę i moja tabela ciuszkowa może się komuś przyda
|
|
|
|
|
#586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie pochmurno i co chwilę pada deszcz Cytat:
![]() Ja dziś byłam już w laboratorium oddać mocz na badanie kontrolne, oby już wynik wyszedł dobrze uhh Dziewczyny takie skurcze mam w nocy nóg (nie codziennie, ale tak co któryś dzień), akurat dziś w nocy mnie złapało i to tak okropnie, że stopę mi zgięło w bok i nie mogłam jej odgiąć
|
|
|
#587 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój lekarz polecił mi chela mag b6. zostały mi 2 tabletki starego magnezu i jutro pójdę po ten chela. W ogóle zauważyłam, że jak zaczęłam przyjmować luteinę to skurcze wróciły.
|
|
|
#588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to jedna lekarka zapisała mi syrop, w którego ulotce wyczytałam, że nie można stosować w ciąży
|
|
|
#589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Normalnie tragedia z tymi skurczami
|
|
|
#590 |
|
Zadomowienie
|
Cholera, coś podziało mi się z telefonem
zresetowałam komórkę, dalej to samo, przełożyłam do innego telefonu bez zmian
|
#591 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję wam dziewczyny, ja niewiem co to skurcz w nogach, za to mialam dzisiaj bóle w pachwinach jeeeju jak to zabolało chwyciło raz z jednej strony i drugi raz drugiej, pewnie więzadła..
|
#593 |
|
Zadomowienie
|
Mi wcześniej angine też kazali leczyć domowymi sposobami+prenalen. Teraz mam totalną masakrę w gardle,dzwoniłam do mojej przychodzi,mój gin na urlopie, mogę co najwyżej maila pisać ale odpowie dopiero jak wróci. Z innym lekarzem konsultacja telefoniczna jest niemożliwa,mogę umówić się na wizytę na przyszły tydzień :[
|
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez dzisiaj zaczęłam sprawdzać czego brakuje, co jeszcze potrzeba, sugeruję się tąlistą z pierwszej strony wątku- mozecie mi powiedziec czy to taka 'normalna' lista czy mozna cos z niej powyrzucac? bo wydawalo mi sie ze niektore rzeczy nie musza sie przydać? no ale ja jestem pierwszak,wiec pytam Was o zdanie
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po szkoleniu, super położna prowadziła, bardzo sympatyczna. Dieta wcale taka straszna nie jest
Ważne, by jeść małe porcje, ale regularnie Także jestem zadowolona.Jeszcze po szkoleniu poszłam do tej mamy dziewczynek podziękować i pogadać z nią, wcisnela mi jeszcze jedna paczkę
|
#597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I masz ciągle jakieś szczęście do prezentów, tak patrzę
|
|
|
#598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-nianię elektroniczną (bo mamy małe mieszkanie i się nie przyda) -podgrzewacz do butelek (nastawiam się głównie na kp, a jak będę karmić swoim mlekiem z butelki to raczej sporadycznie i mogę podgrzać na kuchence) -myjki do kąpieli (będę myła rękami, tak jak siebie) -kołderkę i poduszkę (wolę żeby mała spała w śpiworku/otulaczu) -osłonki do piersi (kupimy jak zajdzie potrzeba) -mydło biały jeleń -herbatkę laktacyjną - z kosmetycznych rzeczy dużo wywaliłam, bo wolę kupić jak faktycznie zajdzie potrzeba (na przykład: espumisan, czopki, krem na odparzenia, szampon, olejek na ciemieniuchę, oliwkę, herbatkę rumiankową) a z tego co nie ma na liście w drugim poście to kupimy: monitor oddechu, otulacz do spania (woombie), misia szumisia
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a komoda świetna widziałaś może czy były tam przewijaki klupś?Obiecałam mężowi jego ulubione pierogi za pomalowanie pokoju dla małej więc dzisiaj zabrałam się za lepienie teraz odpoczywam. Później muszę sprawdzić czy zmieszczę się w sukienkę którą kupiłam na wesele (jest na gumce pod biustem więc oby była dobra), bo za 2 tygodnie jesteśmy proszeni na chrzciny
|
|
#600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.

A tak to maluszek spokojny jest
Nie chcę zapeszać, ale moja mama ze mną miała tak samo, i przy mnie nie znała hasła ": zarwana nocka
Karmiła mnie na wieczór, później spanko do 6, śniadanko i później znowu drzemka 

Mowila że mam mierzyć cukier i jeśli po posiłkach będę miała ok 90-100 to mam zwiekszyc ilość węglowodanów. Mam też kontrolować wagę, żeby nie chudnac... Jeść często, a mniejsze porcje, żeby się nie glodzic. Następna wizyta 14.09. , mam przyjść z pomiarami i będę też wtedy mieć ktg, bo tam robią od 28tc.