|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
Także naprawdę jeszcze mnóstwo czasu do starości :PJa planowałam schudnąć przed ciążą, a zamiast chudnąć to mimo diety i ćwiczeń tyłam :P Ale kto powiedział, że po ciąży schudnąć się nie da? :P
|
|
#3632 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj To mamy podobny termin, ja na 17 ![]() A z tematami wyprawkowymi sie nie przejmuj, tutaj większość z nas pierwszy raz w ciąży i dopiero poznaje ten temat ![]() ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Nie daj się chandrze Ważne by pielęgnować w sobie pogodę ducha, optymizm, cieszyć się małymi rzeczami. Wiem, że to nie łatwe, ale nastawienie dużo daje. Bo wiesz można widzieć szklankę do połowy pełną, albo do połowy pustą. To Ty napełniasz tę szklankę więcej optymizmu Chodzisz jeszcze do pracy? Może weź zwolnienia trochę. Wiem jakie nocki sa ciężkie bo pracowałam tak długo, i to własnie dołuje doskonale Cię rozumiem <przytul>. Ale jak zaszłam w ciążę to nocki stały sie nie do przetrwania nie dawałam rady, jestem na L4 jakiś czas już. Mnie jak już totalnie złapie dół, to uciekam do rodzinnego domu i tam zawsze naładuję akumulatory. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-28 o 11:15 |
||
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że kilka dni urlopu wzmocniłoby Twój organizm i dodały sił poprawiając samopoczucie psycho-fizyczne. Ale możesz być z siebie dumna, bo mało który chłop by wytrzymał takie tempo, jak opisujesz że masz. Praca, opieka nad córeczką, ciąża. Trzymam za Ciebie kciuki!
|
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki andiuszka
Dobra.. koniec marudzenia.. idę się "czymś zająć" jeszcze nie wiem czym.Miłego dnia dziewczynki.
|
#3636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mąż zauważy Twoje samopoczucie i zrobi wszystko, żeby Ci pomóc ![]() Cytat:
Znaczy właściwie planowałam schudnąć i zapomnieć o staraniach i wtedy groszek się pojawił ![]() Schudnę po ciąży... póki co nie dołuję się jakoś bardzo, że nie wyglądam ładnie i zgrabnie... Mam nadzieję, że jakaś jesienna depresja mnie nie dopadnie
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
28 stopni w cieniu. Nie wychylam nosa za drzwi nawet :P Dobrze, że noce chłodne, to mieszkanie się wywietrzy trochę i aż tak nie boli taka temperatura.
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś kupiłam kocyk w Textil markecie. Taki malutki niemowlęcy, kolor beżowy w takie łapki
nic specjalnego, ale spodobał mi się a że kosztował 11 zł to się skusiłam
|
|
|
|
#3640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Halwaya idź zrób coś dla siebie. Na słodkie zakaz to zjedz coś innego co lubisz! Chociażby chipsy. A co, sama pisałaś że to nie cukier :-D coś co ci może poprawić humor. Ja dzisiaj miałam lichy poranek ale teraz już jest lepiej. Poleżałam sobie w wannie, pomalowałam paznokcie. Od razu mi lepiej. A przecież z małą też możesz takie rzeczy robić! Jeszcze ona będzie miała radochę np z malowania paznokci :-D Adka te skarpetusie! |
|
|
|
|
#3641 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uhmmm, jak wracałam z badań koło 10 to myślałam że mnie roztopi, też też gorąco, ale za to rano po 6 bylo cudownie rześko, chłodno Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-28 o 12:00 |
|
|
|
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
U mnie też gorąco. Nie wychodzę na razie. Zresztą trochę mnie wzięło na sprzątanie i teraz muszę poleżeć... W sumie wykąpałam się wcześniej potem posprzątałam i jestem znowu cała mokra :-( zastanawiam się czy w ogóle dzisiaj gdzieś wychodzić bo kompletnie mi się nie chce! Chyba lepiej sobie coś na allegro popatrzę i pozamawiam! Lepszy pożytek z tego będzie
Także na razie uciekam, do wieczora :-* |
|
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam taaakiego lenia
nic mi się nie chce już od paru dni. Robię fasolkę po bretońsku i skończyła mi się przyprawa a ja inaczej nie umiem czym ją przyprawiacie? Pieprz, papryka i co jeszcze?
|
|
#3644 |
|
Zadomowienie
|
Ocho już sobie znalazłam zajęcie na dziś
tzn samo mnie znalazło napatoczyło się w necie przypadkiem ooo też takie chcę będę robić pomalutku coś podobnego dla mojej niuni ale to chyba na późniejszy etap rozwoju Pierwsza książeczka manipulacyjna - szyta czadowe matka zwariowała lecę trochę poszyć miłego dnia dziewczyny!https://www.youtube.com/watch?v=tPHJVGSmUss https://www.youtube.com/watch?v=VthbvnDTmXc https://www.youtube.com/watch?v=7FFij6Gbk-w https://www.youtube.com/watch?v=VFbu0f0J1jw https://www.youtube.com/watch?v=oAF2J4bbKC8 |
|
|
|
#3645 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To co mierzysz cukry glukometrem? Pamiętaj glukometry też oszukują czas to mój np zawyzal wynik ja się ograniczalam bardziej a potem się okazało ze cukry były za niskie ..warto co jakiś czas zrobić hemoglobine glikolowana wtedy widzisz jakie cukry miałaś w ciągu mc czy duże czy małe .. Cytat:
Ja tak się kiedyś chciałam odchudzić ! Weszłam na dietę dukana i w ciągu mc przytylam 10 kg dieta cud nie.. i rozwalilam sobie hormony konkretnie.. Potem po badaniach okazało się że mam problem z nadnerczami i mogłam się wykończyć tą dietą także jestem sceptycznie nastawiona do diet .. Ja po ciąży bardzo szybko schudłam w ciągu 8 mc z wagi 75 kg przy porodzie do 57 kg bez żadnej diety , nie jadłam jedynie rzeczy które młodemu nie służyły bo miał kolki..i wsio I nie dolowac się wszystkie jesteśmy laski... A i współczuję problemów z kwawieniami a dzieci właśnie po cukrze podobno przybierają hihi tylko nie wiem jakie były by efekty dla mamy... Z tym podtuczeniem to mnie rozwalilo a co jak by było za duże to trzeba by je odchudzić ?
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
||
|
|
|
#3646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma reguly ale widocznie chlopaki sa od samego poczatku problemowi ![]() Cytat:
Bo jedyne ciuchy ciazowe jakie mi sie podobaja ma happymum a tam ceny z kosmosu. halwaya Jestes swietna kobieta. Praca, dom, dziecko i ciaza. Ja osobiscie Cie bardzo podzwiam. A jak lapie chandra to pomysl ze masz cudowna coreczke i druga w drodze
|
||
|
|
|
#3648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tam zawsze robie na oko i na smak Dodaj cebulkę, ziele angielskie, listki laurowe ze dwa, majeranek, bazylię, pomidory z puszki albo na upartego koncentrat pomidorowy na smak, kminek, kolendra, chili, slodka papryczka czerwona, zioła jakieś które lubisz, czosnek itp. O znalazłam artykuł fajny to ci zacytuję: "Fasolka po bretońsku â wartościowe przyprawy Bazylia poprawia trawienie i ułatwia przyswajanie pokarmu oraz pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Pasuje do pomidorów! Cebula znosi nadmierną fermentację i wzdęcia, działa przeciwko zaparciom i poprawia trawienie. Posiekana i dodana do fasolki po bretońsku wyostrzy jej smak.Fasolka po bretońsku Czosnek pobudza wydzielanie soków trawiennych. Wspomaga metabolizm tłuszczów. Najczęściej jest stosowany w zaburzeniach przewodu pokarmowego: biegunki, wzdęcia, przewlekłe nieżyty żołądka i jelit. Z czosnkiem wszystko smakuje lepiej, fasolka po bretońsku również. Jałowiec wskazany jest przy zaburzeniach trawiennych. Pobudza perystaltykę jelit, zwiększa wydzielanie soku żołądkowego oraz żółci. Owoce jałowca mogą być ciekawym dodatkiem do fasolki po bretońsku. Kminek ułatwia trawienie, zapobiega wzdęciom i łagodzi skurcze żołądkowo-jelitowe. Zalecany jest szczególnie dla osób z wrzodami żołądka i dwunastnicy. Fasolka po bretońsku z kminkiem? Chyba warto wypróbować. Koper ma właściwości neutralizujące stuki spożywania ciężkostrawnych potraw. Łagodzi on zaburzenia pracy jelit i żołądka oraz pobudza wydzielanie soków żołądkowych. Fasolka ze świeżym koperkiem doskonale smakuje latem. Majeranek znakomicie łagodzi bóle brzucha i zaparcia. Ogólnie zalecany jest do wszystkich ciężkostrawnych i tłustych potraw. Oregano jest pomocne przy wzdęciach i zaburzeniach trawienia. Poza tym fasolka po bretońsku z pewnością doskonała będzie, jeśli ugotujemy ją z zielem angielskim i listkami laurowymi. Warto jednak używać różnych kompozycji przypraw, wówczas fasolka po bretońsku nigdy nam się nie znudzi." Z tym że kminku nie znoszę, od razu jak go wyczuję to mam odruch wymiotny, więc Ci nie polecam, kminek bleeeee
Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-28 o 12:21 |
|
|
|
|
#3649 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale dzisiaj się w końcu spięłam i poprasowałam, zaraz biorę się za mycie łazienki i kuchni. Co do fasolki - majeranek koniecznie. U mnie w ilościach hurtowych no i czosnek
|
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek znając moje szczęście to będę miała drugiego też syna
![]() U mnie chłodno,18 stopni. |
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
U nas upal
ale przyjemnieZlozylam l4. Teraz 30 dni i decyzja. Ja na dg wiec kontrola jak nic- juz zbieran dokumenty
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) U mnie to chyba tarczyca trochę, bo niby hormony mam w normie, ale nie chudnę. Za to schudłam po dwumiesięcznym pobycie nad morzem :P Ale to było parę lat temu.
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez wlasnie robie ![]() Ja dodaje papryke, pieprz i troche ziol prowansalskich ![]() Lisc laurowy, ziele, czosnek przesmazony. A dzis to nawet swoj przecier robie
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2015-08-28 o 12:24 |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo my chcieliśmy dziewczynkę i coś jednak czuję, że dziewczynki możemy się nie doczekać w ogóle
|
|
#3655 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
nie wiem co się ze mną dzieje, ale ciężko mi się ostatnio zwlec z łóżka przed 9 jakaś śpiączka mnie dopadła czy coś... a to dziwne u mnie bo zawsze rano miałam najwięcej energii i nie mogłam spać dłużej niż do 7. ale co sie dziwić cionża no cionża hahaha musze sie przyzwyczaić Cytat:
![]() jeśli chodzi o imię to tż podoba się Jan, ale ja jeszcze chyba nie jestem do końca przekonana więc to na razie temat otwarty Mnie sie podoba Leon, ale tż nie chce tego nawet słuchać a ja myśle, że tak fajnie - Leo no zobaczymyCytat:
![]() u mnie prasowanie to tragedia, prasuję kiedy już naprawdę muszę dlatego nie wiem jak to będzie z rzeczami synka heh Cytat:
a dlaczego łóżeczko turystyczne? myślisz, że jest lepsze niż zwykłe? też chciałam białą ramę, ale nie wiem czy nie będzie bardziej widać zadrapań ![]() Cytat:
ale na początek będe zasypywała was pierdyliardem głupich pytań, ostatnio sprawdzałam w google co to są rampersy bo nie wiedziałam (myślałam, że pieluchy )
|
||||
|
|
|
#3656 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwoha ale zwolnienie masz chodzące rzecz jasna?
Przysłali śpiworek,jest super! oby tylko mały chciał w tym spać Zrobię potem zdjęcie,ale jak się z łóżka dam radę zwlec. TŻ ma mi kupić elektrolity to lepiej się poczuje po nich. |
|
|
|
#3657 |
|
Zadomowienie
|
ale mam niemoc ostatnimi dniami. Czytam Was ale nawet nie mam siły opisać. jeszcze dziś wieczorem znajomi mają przyjść a tak mi się nie chce... ale głupio mi odwoływać bo już dawno się próbowaliśmy spotkać i zawsze coś wypadało... jeszcze ciasto muszę machnąć, a że mam lenia to zrobię tartę bez pieczenia.
Ogólnie ja drugą ciążę przechodzę totalnie inaczej niż pierwszą. I na pocieszenie dużo lepiej więc nie jest powiedziane że jak pierwsza była ciężka to druga też będzie.Lobofylia, koleżanka niedawno rodziła przez cc. Od połowy ciaży straszyli niską wagą urodzeniową. Pod koniec mówili że dziecko ledwo 3 kg pewnie przekroczy. Małą urodziła się ważąc ponad 3600 g ![]() Widzę że mamy nową mamę, witam również i ja i gratuluję synka
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
sweet ogolnie my chcielismy miec parke. Kazdy mowil ze bedzie druga dzirwczyna (oprocz jednej kuzynki )
I co? jest chlopak
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a od dziewczyn tutaj dowiedziałam się mnóstwa przydatnych rzeczy, więc podczytuję i biorę sobie uwagi i porady do serca, bo tu doświadczone mamy tez są i warto posłuchać rad właśnie z praktyki a nie tylko z teorii
|
|
|
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
I maz dostal pismo z Norwegii ze jeezcze jakas kase mu przesla na konto. Tzn ponad 3 tys w Nok wiec chyba zamowie malemu ten kocyk.i rozek od Mikominky
![]() A reszta zostanie na spacerowke
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

Także naprawdę jeszcze mnóstwo czasu do starości :P
Jestem mamusia grudniowa z terminem porodu na 20.12 mogę do Was dołączyć, moge?
zaglądnęłam do kilku ostatnich stron i chce zostać. o.
doskonale Cię rozumiem <przytul>. Ale jak zaszłam w ciążę to nocki stały sie nie do przetrwania
jeszcze nie wiem czym.

nic mi się nie chce już od paru dni.
no i czosnek