|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52569518]
fajnie a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?ja tam myślę ,ze to jednak też od dziecka zalezy w pewnym stopniu, od charakteru wrodzonego, czy będzie wolał tv, kompa czy zabawy ruchowe. mi sie podczas tej koncowki skoku tez zdarzało tv właczac ok 15-16, jak chciałam w spokoju obiad dokonczyc, bo co wyszlam to krzyki, ryki, jesc nie, spac nie, zabawki normalne tez nie, a tv ja na chwile uciszał. więc do takich mądrych porad nt. nie ogladania tv to chcialabym sie stosowac i bym się stosowała, jakbym miala takie spokojne dziecko jak Madixxx... a tak chęci niestety realia nieraz weryfikują. a do poludnia to radio włączam często i czasem z Hania sobie tańczymy ![]() przesada ;/ u mojej jednaj ciotki tka było... na imprezach rodzinnych tez zawsze tv właczony i sie wszyscy przekrzykiwali, horror czy ja wiem...? ja pamiętam, że za dzieciaka (bardzo wczesna podstawowka) po budowach domków biegałam, dołach, wykopach, kiedys to chyba nie bylo tak zabezpieczane. na trzepakach samopas szalelismy, głowy, kolana poobijane. i pamiętam, ze koledzy,koleżanki często w gipsach łazili jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane [/QUOTE]no i właśnie dlatego te czasy był lepsze a co do tv - mnie dlatego tak mąż wku.... bo Tatiana jest na prawdę grzecznym dzieckiem, sama sobą się zajmuje, więc nie wiem po co był ten tv
|
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy jest któraś z zamościa?? Potrzebuję pomocy
|
#2763 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z jedenej strony chcialabym zeby byla mala roznica wieku a z drugiej strony narazie jakos nie chce mi sie byc w ciazy i niebylabym na to gotowa.. a o kasie nie wspomne, poki co nas poprsostu nie stac na drugie dziecko i to jest najwazniejszy argument na "nie"Cytat:
![]() Cytat:
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52567226]Nie lam sie,ja ostatnio tez nie mam, nie lubie hot w warunkach stresu i tak z raz na tydzien moze bylo. Jak sie ciut ciszej zrobi to sie nam zachce,myśle. Jak ci faceci kiedys w wojsku sluzyli i na wojnach zyli... Wspolvzuje nocki. Moja dzis super pobidka o 1:30 i o 6:30 wstala. A cycek mi w nocy lozko zalal,bo ja glupia nuz ze 2-3tygodnie bez wkladek smigam. I teraz od 8 znow spi a ja wizazuje przy pysznym sekaczu i ince 😀 GLIMORE witaj napiszesz jak tam opieka zdrowotna nad malichami w UK? I czy lekarstwa dla dzieci sa bezplatne?[/QUOTE]Z tego co ja slyszalam to wszystkie lekarastwa dla dzieci sa refundowane ![]() Cytat:
Pamietam, pamietam i bylo calkiem fajnie hahaha Ty Mala to jestes jedyna taka Mala na swiecie ![]() Cytat:
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
BIRD ale oni dlugo nie siedza wlasnie
![]() VIOLA pomidorowa robie. Aj no kiedys byl trzepak i sie w gume gralo..
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Dalam, a raczej próbowałam dać cukinie...matko tak skrzywienie miny i pretensji w oczach nigdy nie widziałam u nikogo! Wszystko wepchnac mi językiem i się popłakał w złości na koniec jak próbowałam drugi raz dac
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje? ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Moja ulubiona zupa bo bardzo szybka
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mleka nie zrobię foty bo już dawno wypite, a jak chciałam znów kupić to to firma alpro jest. BLACK aż tak źle ze o rozwodzie myślisz? Dopiero co pisałaś o ślubie kościelnym. To chyba nie na poważnie co?
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może się i da z ta faktura ogarnac tylko póki co sprzedający siedzi cicho i nie odpisuje. A jezcze się okazało że potwierdzenie przelewow będzie potrzebne a to nie dość ze szło przez payU to jeszcze korzystałam z kuponów allegro zeby przesyłki się zwróciły i kwoty się nie będą zgadzać. Jprdole.
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek nie nie obrazamsie tylkoja o tym zeby znalezc kompromis dogadać się, ogolnie nie chodzi mi o sam seks...
No boleczka klops bo ja i jecze, i warcze itp 😉😁
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Black u mnie czasem jest nic
także tego mojego by to nie zdziwiło hehe Teraz kurcze malutka śpi zmywary nie oproznię bo zbyt głośno bedzie, ziemniaki za wczesnie obierać, a jeszcze na spacer chce sie wybrac
|
#2771 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo on wie gdzie co ma haha Po kleiku może pozniej glodny. Jutro nie daj i zobacz jak to wygląda Cytat:
mniamm. Zjadlabym taki obiad [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52569518]u mnie tez szaro-buro... to moze ja tez sie tak zdziwie z ubrankami jak Ty w ogole ktos tu jeszcze ma dziecko, ktore nosi 62/68 (tescowy, bo te rózmiarowki to rozne...)?co innego porozmawiac i postarac się z obu stron o więcje troski, czułości, zyczliwości w związku,a co innego dawac d..py, mimo wszystko, żeby tylko maz do innej nie poszedł. pardon ze tak prosto z mostu, Ty Gossip sie nie obrazisz za wyrazenie, nie? ![]() wspólczuję! i podziwiam,ze mimo to karmisz. Oby sie ty razem nic nie rozwinęło. moja lewa ostatnio cos ma tendencje do zapychania, ale takiego na skraju zastoju, w nocy tylko. Albo go walnij tą patelnią porządnie! ![]() fajnie a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?ja tam myślę ,ze to jednak też od dziecka zalezy w pewnym stopniu, od charakteru wrodzonego, czy będzie wolał tv, kompa czy zabawy ruchowe. mi sie podczas tej koncowki skoku tez zdarzało tv właczac ok 15-16, jak chciałam w spokoju obiad dokonczyc, bo co wyszlam to krzyki, ryki, jesc nie, spac nie, zabawki normalne tez nie, a tv ja na chwile uciszał. więc do takich mądrych porad nt. nie ogladania tv to chcialabym sie stosowac i bym się stosowała, jakbym miala takie spokojne dziecko jak Madixxx... a tak chęci niestety realia nieraz weryfikują. a do poludnia to radio włączam często i czasem z Hania sobie tańczymy ![]() przesada ;/ u mojej jednaj ciotki tka było... na imprezach rodzinnych tez zawsze tv właczony i sie wszyscy przekrzykiwali, horror czy ja wiem...? ja pamiętam, że za dzieciaka (bardzo wczesna podstawowka) po budowach domków biegałam, dołach, wykopach, kiedys to chyba nie bylo tak zabezpieczane. na trzepakach samopas szalelismy, głowy, kolana poobijane. i pamiętam, ze koledzy,koleżanki często w gipsach łazili jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane [/QUOTE]do 2 lat malutko. Potem troche baby tv a tam piosenki dla dzieci i bajki bez slow. Teraz sporo :/ Cytat:
![]() Synek spadł w przedszkolu z drabinki i ma rozciety łuk brwiowy. Cale ubranie i buty we krwi. Zdenerwowalam sie. Jednak tak źle to nie wygląda
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A obiad nieskomplikowany, możesz robić, chociaż smażony taki hmm a dziś juz jajka smażone jadłam..
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzis Ala pokazuje charakterek, mało spała bo 2x 40 min i jeczenie jej sie załączylo. Teraz znow usnęła i moze pospi dłużej, ja mam rozgrzebane sprzatanie :/ a koleżanka ma przyjść wieczorem
Viola-u mnie na obiad dzis jakis gotowiec pierogi czy cos. Nie chce mi sie ![]() Majka-bidulek, ale dobrze ze tylko to ![]() Córeczka szwagra ostatnio biegła, przewróciła sie i w donice taka stojąca główka uderzyła, pojechali na szycie i ma taka szrame przy linii włosów. Dobrze ze tam a nie np koło ust :/
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
BOLECZKA ja tez nienawidzilam niemieckiego hehe ale im dluzej tu mueszkam to nawet nie jest taki zly jak sie wydaje ale tak jak pisalam, nadal nie mam przekonanai i zapalu
no jechalam wczoraj metrem z takimi Angolami hehee ale fajnie bylo mi ich posluchac. Podoba mi sie jak mowia, na pewno lepiej niz amerykani Ci to dopiero mowia niewyraznie. Jak w ogole Wam tam jest ? Podoba sie ? wiadomo ze to poczatki dopiero, do mnie dotarlo ze mieszkam w Berlinie dopiero miesiac temu tak na serio a chwile juz tu siedzimy xdHEJ GIL MORE opowiedz cos o Was GOSSIP o wielu rzeczach przestalysmy pisac hehe zmienily sie tematy teraz co do hot to u mnie libido 0.. Pewnie przez kp, sama nir wiemFLIGHT super ze juz bys chciala ja jak przypomne sobie moja zabljcza zage to mnie skreca.. KAMILOVE hehe moja tez tak chodzi ubrana, do poludnia (no chyba ze wczesniej gdzies idziemy) w tym czym spala, a pozniej przebeiram MAJKA kiepsko z ta kupka mam nadzieje ze dzisiaj juz pojdzie, kirde 3 dni to chyba juz za duzo, mize jednak lepiej da ten czopek? Albo tera wszystki idzie mu na wzrost po prostu.. Ja jestem zdania jak MALA co do tego co napisala GOSSIP. No i jak facet idzie jesc na miescie widocznie nie jest wart tego by z nim zyc, ja jesten zdania ze matke ma sie jedna, a ojcow moze byc wiele MADZIX 🏼 dokladnie, moj maz od poczatju byl przeciwby tv, mala czasem zawieszala na nim wzrok a ja cos robilan na szybko, on sie wkurzal i 'poskarzyl' naszej poloznej ze stawiam dziecko przed tv, ja myslalam, ze ona powie zeby nie przesadzal, a ona ze absolutnie sie tego nie robi, powiedziala dokladnie co napisalas no i ja pizniej tez czytalam duzo na ten temat. Dzieci sa pozniej nadpobudliwe, niekreatywne.. Moja przyjaciolka niemka wychowuje dzieci kompletnie bez tv i te male brzdace potrafia sie bawic wszystkim i to same, za to syn siostry mijego meza, wychowany od noworodka na tv jest bardzi nadpobudliwy, nie umie usiedziec na miejscu, wiecznie jeczy, nie umie zajac sie soba... Tragedia, chyba bym sibie w glowe strzelila. Wyobraz sobie 1,5 roczne dziecko ciagle zle, smutne, wynuszajace wszystki piszczeniem non stop, nie potrafiace zajac sie zabawkami... Ibrazki w tv za szybko sie poruszaja dla takiego malucha no i blokuja jego kreatywnosc przede wszystkim. No i pilozna mi mowila ze jak juz cos wlaCzac malmu dziecku to najlepiej takie teletubisie bo to sa proste obrazki, wolna sie ruszaja, jest to po prostu spokojne.. MAJKA moj IDENTYCZNY nawet nie zdazy spojrzec dobrze i jz pyta gdzie to gdzie tamto, ile razy cos zgubil to nawet nie zlicze... Ale ma to po swojej mamusi zayebistej :/ Dzisiejsza noc u nas tragedia, jak wstalam to tak mnie glowa bolala ehh bubcia kinczy skok wiec podejrzewam ze to kulminacja i mam nadzije ze przejdzie, chociaz coraz czesciej mysle ze u niej objawem skoku sa te ciche dni a te jeczace to norma
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek-to prawda, ze zależy od charakteru dziecka ale rola rodziców jest pokazanie i zachęcanie do aktywności fizycznej
![]() Zreszta sama widze, ze jak sie z dziećmi cos porobi, zajmie sie je to żadne tv ani tablety nei sa im potrzebne, sęk w tym zeby mieć na wszystko czas ![]() W ogóle to tez jak sa we dwoje to potrafia być bardzo niegrzeczne, jedno drugie nakręca a jak same to aniołki do rany przyłóż
|
#2778 |
|
Rozeznanie
|
Kurde tak czytam co napisalam wybaczcie za mase bledow interpunkcyjnych, prtigraficznych i literowki i skladnie (
) ale pisze na szybko, bo moja mala wiskunka (Violka bardzi lubie to okreslene hehe) nie daje mi zyc hihi
|
|
|
|
#2779 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka 😚 Cytat:
No 1100zl, Wszędzie cena taka sama... Dużo, ja niewiele więcej dałam za wózek 3w1... Tyle że ta spacerówka ma być na dłużej, jest porządnie Wykonana, buda ma filtr 50, nieprzemakalne materiały, no i ja się nie muszę zarzynac dzwigajac nie wiadomo ile kg, na jednej ręce mam małą, druga złożyłam wózek. My tak mamy że na takie rzeczy wolimy dołożyć, później nawet sprzeda się całkiem nieźle. A jakbyś sprzedała ten wózek co teraz macie i dołożyła te 400zl? Cytat:
Cieszę się że choć odrobina poszła, może teraz Się ruszy 😃 Cytat:
Ojej współczuję... Cytat:
😚 a tamto mieszkanie wynajmujesz? Cytat:
Zaraz popatrzę o którym mówisz 😉 Cytat:
znowu... Bardzo Ci współczuję 😞 Cytat:
😞 tule... ![]() Cytat:
spaghetti 😉 Cytat:
|
|
#2780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I dobrze, niema co przesadzać z gotowaniem- szkoda gazu hehe ![]() U nas od poniedziałku mrozonki ale z chrzcin kluski śląskie mięso rożne i warzywka gotowane i zupy były jeszcze - mąż wracał odgrzewał nam
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
VIOLA u mnie chlopaki najbardziej lubia pomidorowke
![]() BLACK my musielismy miec potwierdzenia przelewow plus w tytule nr faktury.. Robie pierwszy raz francuski.. ciekawe co mi z tego wyjdzie..
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Mikolaj od tej dyni ciagle teraz glodny hehe. Ztobilam mu 150 mm.
Madzix 2x40min to i tak duzo☺ Bynajmniej jesli o mnie i Mikolaja chodzi |
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Też fajnie jak uwielbiam Wydziwuska hehe ale moja dzisiaj bardzo fajna niemogę narzekać ![]() Cieszę się że temat Tv na tapecie, bo zaczęłam mężowi ulegać w tej kwestii, a tak przypomnialyscie o argumentach przeciw i bede dalej wbijać do głowy Tż że nie wolno!
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIX w dzien moja takie do 30min robi
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny :-*
Julek dziś spal raz 45 min. Ostatnio śpi 2x30 min ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Kamilove - jak Twój wózek sie nazywa?
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co, juz mi sie rzygac chce tym tematem kp i mm, jak nie tu to na grupie, ja juz nie planuje W OGOLE sie udzielac w tym temacie, jezeli mam dalej uczestniczyc na forum, wiec bardzo prosze o nie kierowanie w moja strone zadnych odpowiedzi wzgledem tego tematu, tu albo na facebooku, bo juz mi sie odechciewa w ogole pisania... Ja na pewno juz nie porusze tematu i Was tez prosze o nie pisanie do mnie bezposrednio wzgledem tego tu albo na fejsie.
Z gory dziekuje. |
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
A moja spała 30 min obudziła się dałam cyca i zasnęła i przełożyłam do łóżeczka i śpi już 2 godz w łóżeczku szok - tyle to udawało jej się tylko w huśtawce
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Jest uparty jak osiol. Ogólnie ma dobry charakter i jest dobrym człowiekiem ale jest cholernym nerwusem. Choooolernym :/ i często na mnie się odbija.i to mnie wkur. .
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?
jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane
[/QUOTE]

to firma alpro jest. 

wiadomo ze to poczatki dopiero, do mnie dotarlo ze mieszkam w Berlinie dopiero miesiac temu tak na serio a chwile juz tu siedzimy xd
mam nadzieje ze dzisiaj juz pojdzie, kirde 3 dni to chyba juz za duzo, mize jednak lepiej da ten czopek? Albo tera wszystki idzie mu na wzrost po prostu..
🏼 dokladnie, moj maz od poczatju byl przeciwby tv, mala czasem zawieszala na nim wzrok a ja cos robilan na szybko, on sie wkurzal i 'poskarzyl' naszej poloznej ze stawiam dziecko przed tv, ja myslalam, ze ona powie zeby nie przesadzal, a ona ze absolutnie sie tego nie robi, powiedziala dokladnie co napisalas no i ja pizniej tez czytalam duzo na ten temat. Dzieci sa pozniej nadpobudliwe, niekreatywne.. Moja przyjaciolka niemka wychowuje dzieci kompletnie bez tv i te male brzdace potrafia sie bawic wszystkim i to same, za to syn siostry mijego meza, wychowany od noworodka na tv jest bardzi nadpobudliwy, nie umie usiedziec na miejscu, wiecznie jeczy, nie umie zajac sie soba... Tragedia, chyba bym sibie w glowe strzelila. Wyobraz sobie 1,5 roczne dziecko ciagle zle, smutne, wynuszajace wszystki piszczeniem non stop, nie potrafiace zajac sie zabawkami... Ibrazki w tv za szybko sie poruszaja dla takiego malucha no i blokuja jego kreatywnosc przede wszystkim.