Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 12:21   #2761
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52569518]

fajnie a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?
ja tam myślę ,ze to jednak też od dziecka zalezy w pewnym stopniu, od charakteru wrodzonego, czy będzie wolał tv, kompa czy zabawy ruchowe. mi sie podczas tej koncowki skoku tez zdarzało tv właczac ok 15-16, jak chciałam w spokoju obiad dokonczyc, bo co wyszlam to krzyki, ryki, jesc nie, spac nie, zabawki normalne tez nie, a tv ja na chwile uciszał. więc do takich mądrych porad nt. nie ogladania tv to chcialabym sie stosowac i bym się stosowała, jakbym miala takie spokojne dziecko jak Madixxx... a tak chęci niestety realia nieraz weryfikują.
a do poludnia to radio włączam często i czasem z Hania sobie tańczymy

przesada ;/ u mojej jednaj ciotki tka było... na imprezach rodzinnych tez zawsze tv właczony i sie wszyscy przekrzykiwali, horror
czy ja wiem...? ja pamiętam, że za dzieciaka (bardzo wczesna podstawowka) po budowach domków biegałam, dołach, wykopach, kiedys to chyba nie bylo tak zabezpieczane. na trzepakach samopas szalelismy, głowy, kolana poobijane. i pamiętam, ze koledzy,koleżanki często w gipsach łazili jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane [/QUOTE]
no i właśnie dlatego te czasy był lepsze
a co do tv - mnie dlatego tak mąż wku.... bo Tatiana jest na prawdę grzecznym dzieckiem, sama sobą się zajmuje, więc nie wiem po co był ten tv

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:25   #2762
Belka15
Rozeznanie

Dziewczyny, czy jest któraś z zamościa?? Potrzebuję pomocy
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:26   #2763
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
haha to Ci TŻ dowalił
chcieliśmy od razu, ale w związku z cc jak się nic nie odmieni, to zaraz jak mamy zielone światło czyli na początku przyszłego roku
no ale to się zobaczy no i bez spiny

na pewno ciężej, ale myślę, że zawsze przy drugim już będzie ciężej, nie ważne czy pierwsze dziecko ma rok czy 5 zawsze trzeba mu czas poświecić

Kochana ale to rożnie bywa niektore pary o pierwsze starają się długo, a przy drugim zaciążają od razu, a Ci którzy z pierwszym zaciążyli od razu, to o drugie starają się dłużej
różnie to bywa.

czemu szybko? 2 lata różnicy gdzieś będzie
o ile jak mówię - coś się nie odwidzi

A ja nie przebieram od razu jak się lekko zapluje
To zycze Wam powodzenia ja z jedenej strony chcialabym zeby byla mala roznica wieku a z drugiej strony narazie jakos nie chce mi sie byc w ciazy i niebylabym na to gotowa.. a o kasie nie wspomne, poki co nas poprsostu nie stac na drugie dziecko i to jest najwazniejszy argument na "nie"

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Dalam pierwszy raz kaszke kukutydziana... Pluła, nie chciala jesc, nie ogarniala smaku krzywila sie... Ze 150 zostawila ok 50 i duzo wypluła 😑 a w niedziele ma marchew dostac 😂

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

A co do hot pamietajcie ze FACET MUSI POJEŚĆ W DOMU BO INACZEJ ZJE NA MIEŚCIE!!!! Wiec ruszac szanowne panie do swych mężczyzn zebyscie potem nie płakaly 😉
A KOBIETA KTORA JECZY W NOCY NIE WARCZY W DZIEN

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
Ja tez uwielbiam stan w ciazy ale warsztat juz na strych zlozylam

Tak tak Martyna u tesciowej bo ja na poczte musze jechac :P

GOSSIP az mi sie haslo w kawiarni przypomnialo WEZ GO NA KAWE ZA NIM INNA ZAPROSI GO NA LODY

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

My po sniadaniu, byly tosty juz gotowi do wyjscia

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52567226]Nie lam sie,ja ostatnio tez nie mam, nie lubie hot w warunkach stresu i tak z raz na tydzien moze bylo. Jak sie ciut ciszej zrobi to sie nam zachce,myśle.

Jak ci faceci kiedys w wojsku sluzyli i na wojnach zyli...
Wspolvzuje nocki.
Moja dzis super pobidka o 1:30 i o 6:30 wstala. A cycek mi w nocy lozko zalal,bo ja glupia nuz ze 2-3tygodnie bez wkladek smigam. I teraz od 8 znow spi

a ja wizazuje przy pysznym sekaczu i ince 😀

GLIMORE witaj napiszesz jak tam opieka zdrowotna nad malichami w UK? I czy lekarstwa dla dzieci sa bezplatne?[/QUOTE]

Z tego co ja slyszalam to wszystkie lekarastwa dla dzieci sa refundowane

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
zdrowka

Soniuska- smacznego dla mikolaja.

Siempre- mam nadzieje, ze dojazd ok

Majka- gdzie wysylamy tztow? :P a co do kupy- myslisz o czopku? ktora to doba?

Domima- lepiej nastroj?

Boleczka- no i co? pamietasz jak to sie robi?

Violka- jak u was?piatka?

Kamilove- zazdraszczam tego wozka :P

a wam KOPERCO- tego u nas sie cos psuje..

Gosiak- buziak dla MArtitki

Gossip- musi to na rusi, jak tzt nie poczuwa sie do obowiazku wspolnego gospodarstwa i wspolnego dziecka to niech je na miescie, kij z nim, ja sie nie bede zazynala. wszysyko zrob i panicza oporzadz bo mu sie chce.. mi tez sie chce- pierdo... mu z bani.

Reszcie - buziaki wysylam i

Pamietam, pamietam i bylo calkiem fajnie

hahaha Ty Mala to jestes jedyna taka Mala na swiecie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Nie mam radia :P

Eh... niedawno jadł co póltora godziny, ale licząc, ze 8:00, 9:30, 11:00, dlatego wpowadziłam mu ten kleik raz dziennie bo moje cycki nie nadążały produkowac mleka, a teraz... mam go tyle, że muszę ściągać. Czyżby kleik tak małego sycił, ze może się obejść 4-5 godz bez jedzenia... ?
Przez internet mozesz radio wlaczyc

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:36   #2764
gosiak0512
Zakorzenienie

BIRD ale oni dlugo nie siedza wlasnie

VIOLA pomidorowa robie.

Aj no kiedys byl trzepak i sie w gume gralo..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:45   #2765
niezawsze
Zakorzenienie

Dalam, a raczej próbowałam dać cukinie...matko tak skrzywienie miny i pretensji w oczach nigdy nie widziałam u nikogo! Wszystko wepchnac mi językiem i się popłakał w złości na koniec jak próbowałam drugi raz dac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:52   #2766
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy jest któraś z zamościa?? Potrzebuję pomocy

Co się dzieje?

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
BIRD ale oni dlugo nie siedza wlasnie

VIOLA pomidorowa robie.

Aj no kiedys byl trzepak i sie w gume gralo..

Moja ulubiona zupa bo bardzo szybka
Stary 2015-08-28, 12:55   #2767
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Ja tak robilam i niestety guzik pomoglo :/ Dopiero nystatyna, ale ona na recepte. Obserwuj wiec czy sie nie rozwinie, jak tak wal po recepte!

Moglabys wstawic foto tego mleka ryzowego z biedry? Gdzie ono u Ciebie stoi? Bo u mnie w ogole o nim nie slyszeli :/
Będę obserwować, myślę że to początek dopiero wiec na razie spróbujemy tak, a nóż pomoże.

Mleka nie zrobię foty bo już dawno wypite, a jak chciałam znów kupić to bo już nie mają. Widziałam z tej firmy tez w kauflandzie mają, tylko ze tam koszt 11,99 to firma alpro jest.

BLACK aż tak źle ze o rozwodzie myślisz? Dopiero co pisałaś o ślubie kościelnym. To chyba nie na poważnie co?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:56   #2768
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Co macie dziś na obiad ?? M isię chce ziemniaków w plastry, tylko niewiem co do tego ?hmm moze jskąś chuda kiełbaska hmm
Ja na obiad nic mojemu mężowi dziś podam. Bez kitu chyba postawię pusty garnek na kuchnie i mu powiem żeby se nałożył

Może się i da z ta faktura ogarnac tylko póki co sprzedający siedzi cicho i nie odpisuje. A jezcze się okazało że potwierdzenie przelewow będzie potrzebne a to nie dość ze szło przez payU to jeszcze korzystałam z kuponów allegro zeby przesyłki się zwróciły i kwoty się nie będą zgadzać. Jprdole.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:06   #2769
gossip_girl21
Zakorzenienie

Goczek nie nie obrazamsie tylkoja o tym zeby znalezc kompromis dogadać się, ogolnie nie chodzi mi o sam seks...
No boleczka klops bo ja i jecze, i warcze itp 😉😁

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:07   #2770
violka848
Zakorzenienie

Black u mnie czasem jest nic także tego mojego by to nie zdziwiło hehe
Teraz kurcze malutka śpi zmywary nie oproznię bo zbyt głośno bedzie, ziemniaki za wczesnie obierać, a jeszcze na spacer chce sie wybrac
Stary 2015-08-28, 13:07   #2771
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
O o o i jeszcze "na pewno mi je gdzieś schowałaś !" oczywiści z pretensjami
Raczej nie ale syfu u siebie sprzątać nie pozwala
bo on wie gdzie co ma haha

Cytat:
Tak, na śniadanie dostaje jak wstaje zamiast cycka.

Po kleiku może pozniej glodny. Jutro nie daj i zobacz jak to wygląda

Cytat:
Co macie dziś na obiad ?? M isię chce ziemniaków w plastry, tylko niewiem co do tego ?hmm moze jskąś chuda kiełbaska hmm

mniamm. Zjadlabym taki obiad

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52569518]u mnie tez szaro-buro... to moze ja tez sie tak zdziwie z ubrankami jak Ty w ogole ktos tu jeszcze ma dziecko, ktore nosi 62/68 (tescowy, bo te rózmiarowki to rozne...)?

co innego porozmawiac i postarac się z obu stron o więcje troski, czułości, zyczliwości w związku,a co innego dawac d..py, mimo wszystko, żeby tylko maz do innej nie poszedł. pardon ze tak prosto z mostu, Ty Gossip sie nie obrazisz za wyrazenie, nie?

wspólczuję! i podziwiam,ze mimo to karmisz. Oby sie ty razem nic nie rozwinęło. moja lewa ostatnio cos ma tendencje do zapychania, ale takiego na skraju zastoju, w nocy tylko.

to z fakturą to do naprawienia mam nadzieję, ale fakt,ze takie nieogarniecie wkurza. Może jakieś tabletki na pamięć by mu pomogły?
Albo go walnij tą patelnią porządnie!

fajnie a sporo tej tv po południami ogladal jak byl mlodszy?
ja tam myślę ,ze to jednak też od dziecka zalezy w pewnym stopniu, od charakteru wrodzonego, czy będzie wolał tv, kompa czy zabawy ruchowe. mi sie podczas tej koncowki skoku tez zdarzało tv właczac ok 15-16, jak chciałam w spokoju obiad dokonczyc, bo co wyszlam to krzyki, ryki, jesc nie, spac nie, zabawki normalne tez nie, a tv ja na chwile uciszał. więc do takich mądrych porad nt. nie ogladania tv to chcialabym sie stosowac i bym się stosowała, jakbym miala takie spokojne dziecko jak Madixxx... a tak chęci niestety realia nieraz weryfikują.
a do poludnia to radio włączam często i czasem z Hania sobie tańczymy

przesada ;/ u mojej jednaj ciotki tka było... na imprezach rodzinnych tez zawsze tv właczony i sie wszyscy przekrzykiwali, horror
czy ja wiem...? ja pamiętam, że za dzieciaka (bardzo wczesna podstawowka) po budowach domków biegałam, dołach, wykopach, kiedys to chyba nie bylo tak zabezpieczane. na trzepakach samopas szalelismy, głowy, kolana poobijane. i pamiętam, ze koledzy,koleżanki często w gipsach łazili jak mialam 6 lat to z 8letnia kolezanka poszłysmy same do miasta na lodyw kawiarni i dziadki nas zaczepialy. a teraz to na smyczy dzieciaki niedługoa będą prowadzane [/QUOTE]

do 2 lat malutko. Potem troche baby tv a tam piosenki dla dzieci i bajki bez slow. Teraz sporo :/

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Dalam, a raczej próbowałam dać cukinie...matko tak skrzywienie miny i pretensji w oczach nigdy nie widziałam u nikogo! Wszystko wepchnac mi językiem i się popłakał w złości na koniec jak próbowałam drugi raz dac
Ojoj. Dynia smaczniejsza

Synek spadł w przedszkolu z drabinki i ma rozciety łuk brwiowy. Cale ubranie i buty we krwi. Zdenerwowalam sie. Jednak tak źle to nie wygląda
Stary 2015-08-28, 13:08   #2772
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
co do tv to kiedyś Viola pisała, że takie maluchy nie powinny oglądać tv i rzeczywiście poczytałam na ten temat i znalazłam info, że do 2 r.ż nie powinny.
Gdzieś też znalazłam, że powyżej 20 min dziennie obciąża się jego układ nerwowy.
https://mamotoja.pl/dziecko-i-telewi...l,7281,r1.html

http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...-dzieciom.html

u szwagra tv chodzi non stop i to b.głośno, nawet czasem nikt go nie ogląda i rzeczywiście sprawdza się to co podają, że dzieci mają zaburzoną zdolność koncentracji, nie skupiają się na zabawie zabawkami jak w tle widzą migające obrazki, słabiej rozwijają mowę (tu akurat jedno dziecko, drugie ładnie mówiło od początku)
Ja też o tym czytałam i staram się używać tv tylko w kryzysowych sytuacjach. NIESTETY. Czasem podczas jedzenia...
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:11   #2773
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

do 2 lat malutko. Potem troche baby tv a tam piosenki dla dzieci i bajki bez slow. Teraz sporo :/

Ojoj. Dynia smaczniejsza

Synek spadł w przedszkolu z drabinki i ma rozciety łuk brwiowy. Cale ubranie i buty we krwi. Zdenerwowalam sie. Jednak tak źle to nie wygląda
Ojej biedulek, ale mama mussz być twarda to nie pierwszy raz i nie ostatni
A obiad nieskomplikowany, możesz robić, chociaż smażony taki hmm a dziś juz jajka smażone jadłam..
Stary 2015-08-28, 13:16   #2774
madzixx88
Zakorzenienie

U nas dzis Ala pokazuje charakterek, mało spała bo 2x 40 min i jeczenie jej sie załączylo. Teraz znow usnęła i moze pospi dłużej, ja mam rozgrzebane sprzatanie :/ a koleżanka ma przyjść wieczorem

Viola-u mnie na obiad dzis jakis gotowiec pierogi czy cos. Nie chce mi sie

Majka-bidulek, ale dobrze ze tylko to
Córeczka szwagra ostatnio biegła, przewróciła sie i w donice taka stojąca główka uderzyła, pojechali na szycie i ma taka szrame przy linii włosów. Dobrze ze tam a nie np koło ust :/
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:17   #2775
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Ojoj. Dynia smaczniejsza

Biedny. Współczuję napewnk się zestresowalas.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:26   #2776
kar0ola
Rozeznanie

BOLECZKA ja tez nienawidzilam niemieckiego hehe ale im dluzej tu mueszkam to nawet nie jest taki zly jak sie wydaje ale tak jak pisalam, nadal nie mam przekonanai i zapalu no jechalam wczoraj metrem z takimi Angolami hehee ale fajnie bylo mi ich posluchac. Podoba mi sie jak mowia, na pewno lepiej niz amerykani Ci to dopiero mowia niewyraznie. Jak w ogole Wam tam jest ? Podoba sie ? wiadomo ze to poczatki dopiero, do mnie dotarlo ze mieszkam w Berlinie dopiero miesiac temu tak na serio a chwile juz tu siedzimy xd

HEJ GIL MORE opowiedz cos o Was

GOSSIP o wielu rzeczach przestalysmy pisac hehe zmienily sie tematy teraz co do hot to u mnie libido 0.. Pewnie przez kp, sama nir wiem

FLIGHT super ze juz bys chciala ja jak przypomne sobie moja zabljcza zage to mnie skreca..

KAMILOVE hehe moja tez tak chodzi ubrana, do poludnia (no chyba ze wczesniej gdzies idziemy) w tym czym spala, a pozniej przebeiram

MAJKA kiepsko z ta kupka mam nadzieje ze dzisiaj juz pojdzie, kirde 3 dni to chyba juz za duzo, mize jednak lepiej da ten czopek? Albo tera wszystki idzie mu na wzrost po prostu..

Ja jestem zdania jak MALA co do tego co napisala GOSSIP. No i jak facet idzie jesc na miescie widocznie nie jest wart tego by z nim zyc, ja jesten zdania ze matke ma sie jedna, a ojcow moze byc wiele

MADZIX 🏼 dokladnie, moj maz od poczatju byl przeciwby tv, mala czasem zawieszala na nim wzrok a ja cos robilan na szybko, on sie wkurzal i 'poskarzyl' naszej poloznej ze stawiam dziecko przed tv, ja myslalam, ze ona powie zeby nie przesadzal, a ona ze absolutnie sie tego nie robi, powiedziala dokladnie co napisalas no i ja pizniej tez czytalam duzo na ten temat. Dzieci sa pozniej nadpobudliwe, niekreatywne.. Moja przyjaciolka niemka wychowuje dzieci kompletnie bez tv i te male brzdace potrafia sie bawic wszystkim i to same, za to syn siostry mijego meza, wychowany od noworodka na tv jest bardzi nadpobudliwy, nie umie usiedziec na miejscu, wiecznie jeczy, nie umie zajac sie soba... Tragedia, chyba bym sibie w glowe strzelila. Wyobraz sobie 1,5 roczne dziecko ciagle zle, smutne, wynuszajace wszystki piszczeniem non stop, nie potrafiace zajac sie zabawkami... Ibrazki w tv za szybko sie poruszaja dla takiego malucha no i blokuja jego kreatywnosc przede wszystkim.

No i pilozna mi mowila ze jak juz cos wlaCzac malmu dziecku to najlepiej takie teletubisie bo to sa proste obrazki, wolna sie ruszaja, jest to po prostu spokojne..

MAJKA moj IDENTYCZNY nawet nie zdazy spojrzec dobrze i jz pyta gdzie to gdzie tamto, ile razy cos zgubil to nawet nie zlicze... Ale ma to po swojej mamusi zayebistej :/

Dzisiejsza noc u nas tragedia, jak wstalam to tak mnie glowa bolala ehh bubcia kinczy skok wiec podejrzewam ze to kulminacja i mam nadzije ze przejdzie, chociaz coraz czesciej mysle ze u niej objawem skoku sa te ciche dni a te jeczace to norma
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:29   #2777
madzixx88
Zakorzenienie

Goczek-to prawda, ze zależy od charakteru dziecka ale rola rodziców jest pokazanie i zachęcanie do aktywności fizycznej
Zreszta sama widze, ze jak sie z dziećmi cos porobi, zajmie sie je to żadne tv ani tablety nei sa im potrzebne, sęk w tym zeby mieć na wszystko czas
W ogóle to tez jak sa we dwoje to potrafia być bardzo niegrzeczne, jedno drugie nakręca a jak same to aniołki do rany przyłóż
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:31   #2778
kar0ola
Rozeznanie

Kurde tak czytam co napisalam wybaczcie za mase bledow interpunkcyjnych, prtigraficznych i literowki i skladnie () ale pisze na szybko, bo moja mala wiskunka (Violka bardzi lubie to okreslene hehe) nie daje mi zyc hihi
Stary 2015-08-28, 13:34   #2779
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
haha to Ci TŻ dowalił
chcieliśmy od razu, ale w związku z cc jak się nic nie odmieni, to zaraz jak mamy zielone światło czyli na początku przyszłego roku
no ale to się zobaczy no i bez spiny

na pewno ciężej, ale myślę, że zawsze przy drugim już będzie ciężej, nie ważne czy pierwsze dziecko ma rok czy 5 zawsze trzeba mu czas poświecić

Kochana ale to rożnie bywa niektore pary o pierwsze starają się długo, a przy drugim zaciążają od razu, a Ci którzy z pierwszym zaciążyli od razu, to o drugie starają się dłużej
różnie to bywa.

czemu szybko? 2 lata różnicy gdzieś będzie
o ile jak mówię - coś się nie odwidzi

A ja nie przebieram od razu jak się lekko zapluje
No szybko dla mnie bo mi ogólnie teraz tak szybko czas leci 😁 choć taka różnica 2-3lata najfajniejsza 😉

Cytat:
Podmienili Ci Jaśka ? Mój na szczęście się trochę uspokoił i mnie już tak nie wnerwia. Ciekawe ile to potrwa

U nas chyba raz na miesiac
Siniuska smacznego dla Mikołaja
Gilmore witaj

Obudziłam się z zapchanym nosem, bólem gardła i bolem głowy tż podobnie... mam nadzieję, że mały się nie zarazi bo w środę szczepienie ;/ Idziemy jeść i wstawię wam foty bodziaków na fejsie z reala

zdrówka 😚

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Jeju jeszcze nadrabiam mam nadzieję że dojechaliscie...

Wiesz co nie dość ze mi się wizualnie podoba to jeszcZe taka reklamę robisz... A on chyba z tysiąca co kosztował? A ja na spacerowke mam Max 400zł także teraz na tych spacerach to choć z kapeluszem i kartka ze zbierasz dla mnie na wózek

No 1100zl, Wszędzie cena taka sama... Dużo, ja niewiele więcej dałam za wózek 3w1... Tyle że ta spacerówka ma być na dłużej, jest porządnie Wykonana, buda ma filtr 50, nieprzemakalne materiały, no i ja się nie muszę zarzynac dzwigajac nie wiadomo ile kg, na jednej ręce mam małą, druga złożyłam wózek. My tak mamy że na takie rzeczy wolimy dołożyć, później nawet sprzeda się całkiem nieźle. A jakbyś sprzedała ten wózek co teraz macie i dołożyła te 400zl?

Cytat:
No nie

Ale u nas to po rozszerzeniu diety

Rosario - a do buzi nie pakuje gazety?

Zrobil odrobinę, ale jak ta odrobina śmierdzi :P Kupka pomarańczowa ale strawiona marchewka wiec ok

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Nadmienię iż zgadzam się z Sylwia

Cieszę się że choć odrobina poszła, może teraz Się ruszy 😃

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kurcze coś mam dziwnego na sutku. Rano zanim mały zassal to poczulam ze mnie swędzi, teraz się kapalam i patrze ze się lekko luszczy i jest lekko zaczerwieniony :/ ostatnio mały mi przyszczypnal go buzka, myślicie że to od tego czy jakiegoś grzybka zlapalam? CASH Ty miałaś grzybka chyba jak to u Ciebie wyglądało?

Ojej współczuję...

Cytat:
Witaj w klubie tylko, że i mnie to ja się spakuje ... Szkoda, że mieszkanie na moim ukochanym osiedlu zajęte.. Juz nawet w myślach je urządziła

Kamilove świetnie,że zakup udany!

😚 a tamto mieszkanie wynajmujesz?

Cytat:
Tez bluzki wole, dobrze, ze ciepło jest, później będę body i bluzke zakładać.
Jeszcze nie mam, ale kupuje to z Ikei czarne, jest super. Z Mają miałam chico poły magic b. drogie było, a Maja w nim siedzieć i tak nie chciala... Teraz będzie w buraczki karmiony Maciej, a później ikeowskie krzeselko

Zaraz popatrzę o którym mówisz 😉

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Aha u mnie ledwo "zaleczylam" prawa piers to w lewej znowu cos Natura mnie wystawia na ogromna probe z kp Mam juz dosc tych problemow i bolu W pewnych chwilach mysle ze najlepiej by bylo pojsc po tabsy na zabicie pokarmu i bym miala swiety spokoj. A potem patrze na moja kruszynke, jak pije to mleko i mi zal mu to odbierac. Eh... Ale rozumiem te wszystkie mamy, ktore po walce o kp przeszly na mm. Ja nie potrafie podjac tej decyzji. No i tak niewiele nam brakuje by te zalozone 6m-cy jadl tylko piers. Szkoda ze to okupione moim bolem...

znowu... Bardzo Ci współczuję 😞

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No mój też. Ale to są drobiazgi a co innego jak starasz się o dotacje 22tysie.

już napisałam bo to z allegro.

Weź nie dobijaj.
Mój to mózgu nie ma normalnie od kilku miesięcy zachowuje się jak idiota. I jeszcze głuchy jest chyba go do lekarza wyśle.

Jeszcze teraz mama dzwoni ze nie może wyjść drzwi się zaciely i coś z siostrą też ma problemy.
To by było tyle z mojego dobrego humoru i bezproblemowego życia.

😞 tule...

Cytat:

spaghetti 😉

Cytat:

Ojoj. Dynia smaczniejsza

Biedny! 😞
Stary 2015-08-28, 13:35   #2780
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
U nas dzis Ala pokazuje charakterek, mało spała bo 2x 40 min i jeczenie jej sie załączylo. Teraz znow usnęła i moze pospi dłużej, ja mam rozgrzebane sprzatanie :/ a koleżanka ma przyjść wieczorem

Viola-u mnie na obiad dzis jakis gotowiec pierogi czy cos. Nie chce mi sie

Majka-bidulek, ale dobrze ze tylko to
Córeczka szwagra ostatnio biegła, przewróciła sie i w donice taka stojąca główka uderzyła, pojechali na szycie i ma taka szrame przy linii włosów. Dobrze ze tam a nie np koło ust :/

I dobrze, niema co przesadzać z gotowaniem- szkoda gazu hehe
U nas od poniedziałku mrozonki ale z chrzcin kluski śląskie mięso rożne i warzywka gotowane i zupy były jeszcze - mąż wracał odgrzewał nam
Stary 2015-08-28, 13:35   #2781
gosiak0512
Zakorzenienie

VIOLA u mnie chlopaki najbardziej lubia pomidorowke

BLACK my musielismy miec potwierdzenia przelewow plus w tytule nr faktury..

Robie pierwszy raz francuski.. ciekawe co mi z tego wyjdzie..

Stary 2015-08-28, 13:37   #2782
soniuska
Zakorzenienie

Mikolaj od tej dyni ciagle teraz glodny hehe. Ztobilam mu 150 mm.

Madzix 2x40min to i tak duzo☺
Bynajmniej jesli o mnie i Mikolaja chodzi
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:38   #2783
violka848
Zakorzenienie

Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Kurde tak czytam co napisalam wybaczcie za mase bledow interpunkcyjnych, prtigraficznych i literowki i skladnie () ale pisze na szybko, bo moja mala wiskunka (Violka bardzi lubie to okreslene hehe) nie daje mi zyc hihi

Też fajnie jak uwielbiam Wydziwuska hehe ale moja dzisiaj bardzo fajna niemogę narzekać
Cieszę się że temat Tv na tapecie, bo zaczęłam mężowi ulegać w tej kwestii, a tak przypomnialyscie o argumentach przeciw i bede dalej wbijać do głowy Tż że nie wolno!
Stary 2015-08-28, 13:47   #2784
gosiak0512
Zakorzenienie

MADZIX w dzien moja takie do 30min robi

Stary 2015-08-28, 13:49   #2785
kamilove
Zakorzenienie

Kochane można pobrać kupon -40% do house i cropp 😉
Stary 2015-08-28, 13:52   #2786
Majka232
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny :-*

Julek dziś spal raz 45 min.
Ostatnio śpi 2x30 min

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Kamilove - jak Twój wózek sie nazywa?
Stary 2015-08-28, 13:53   #2787
kamilove
Zakorzenienie

Majka Baby jogger city mini zip
Stary 2015-08-28, 13:54   #2788
kar0ola
Rozeznanie

Wiecie co, juz mi sie rzygac chce tym tematem kp i mm, jak nie tu to na grupie, ja juz nie planuje W OGOLE sie udzielac w tym temacie, jezeli mam dalej uczestniczyc na forum, wiec bardzo prosze o nie kierowanie w moja strone zadnych odpowiedzi wzgledem tego tematu, tu albo na facebooku, bo juz mi sie odechciewa w ogole pisania... Ja na pewno juz nie porusze tematu i Was tez prosze o nie pisanie do mnie bezposrednio wzgledem tego tu albo na fejsie.

Z gory dziekuje.
Stary 2015-08-28, 14:03   #2789
violka848
Zakorzenienie

A moja spała 30 min obudziła się dałam cyca i zasnęła i przełożyłam do łóżeczka i śpi już 2 godz w łóżeczku szok - tyle to udawało jej się tylko w huśtawce
Stary 2015-08-28, 14:05   #2790
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Sylwia-Haha dobre
Ale Twoj Tz chyba musi mieć charakterek, Ty sie wydajesz taka babeczka, ktora z przytupem ustawi chłopa do pionu raz dwa [COLOR="Silver"]
Jest uparty jak osiol. Ogólnie ma dobry charakter i jest dobrym człowiekiem ale jest cholernym nerwusem. Choooolernym :/ i często na mnie się odbija.i to mnie wkur. .

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości