Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 12:33   #451
oczarowana
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Laski tez tak macie...siedze przy kompie,okno otwarte,na termometrze 24 stopnie na zew. wieje lekki zefirek a ja się czuję jakbym miała zaraz odlecieć. od pasa w dół tak mi 'ciężko',morda cała w kroplach potu,pod pachami i na plerach też. kutwa co jest? w nocy miałam to samo,meczyło mnie to do rana,chłop pod kołdrą jak bez. no leci ze mnie ciurasem pot. w życiu się tak nie pociłam jeszcze,włosy mokre! a tu jeszcze zaraz czeka mnie robie nie pizzy domowej,stanie przy garach

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-08-28 o 12:39
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:37   #452
ScarlettOh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Laski tez tak macie...siedze przy kompie,okno otwarte,na termometrze 24 stopnie na zew. wieje lekki zefirek a ja się czuję jakbym miała zaraz odlecieć. od pasa w dół tak mi 'ciężko',morda cała w kroplach potu,pod pachami i na plerach też. kutwa co jest? w nocy miałam to samo,meczyło mnie to do rana,chłop pod kołdrą jak bez. no leci ze mnie ciurasem pot. w życiu się tak nie pociłam jeszcze,włosy mokre! a tu jeszcze zaraz czeka mnie robie nie pizzy domowej,stanie przy garach
Ja też tak mam, że trochę porobię i czuję jakby mi ciekło ciurkiem po plecach... A nawet jak siedzę przy kompie tak mam, pracuję jeszcze z domu, więc siedzę po parę godzin i chwilami mam ochotę się po prostu rozebrać... A to wcale nie te upały co były parę tygodni temu...
A odkryta w nocy śpię chyba od miesiąca albo dwóch

Edytowane przez ScarlettOh
Czas edycji: 2015-08-28 o 12:38
ScarlettOh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:37   #453
party_girl7
Zakorzenienie

Oczarowana ja tak nie mam, tzn jest mi cieplej niż przed ciążą bo byłam zawsze zmarzluch a teraz jest mi przeważnie ciepło, ale nie oblewają mnie żadne poty itd..
Stary 2015-08-28, 12:40   #454
oczarowana
Zadomowienie

party ja też zawsze byłam zmarźluch bo potrafiłam nawet zasypiać w upalnej Chorwacji w skarpetkach,w ciaży przestałam być wrażliwa na chłód ale teraz to jakaś maskara aż wstyd!

normalnie pocę się niczym bliski krewniak świnki Pepy urwa nać
Stary 2015-08-28, 12:42   #455
owieczkaa
Zakorzenienie

oczarowana - odkąd leczę niedoczynność to nie mam problemu z marznięciem, ale w ciąży faktycznie jest mi cieplej niż wszystkim. Od czerwca śpię z kołdrą obok, a przedwczoraj mój chłop spał pod kołdrą i kocem...
Stary 2015-08-28, 12:45   #456
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, które są na porodówce, ogromne kciuki i życzę szybkich porodów

Nadrobiłam was, ale nie mam weny na cytowanie.

Mały dzisiaj coś strajkuje, mało się rusza, jak tak dalej będzie to pojedziemy z mężem na IP aby mnie skontrolowali i jego.
Mam nadziej, że odsypia dwa dni harców w brzuszku.
Stary 2015-08-28, 12:48   #457
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które są na porodówce, ogromne kciuki i życzę szybkich porodów

Nadrobiłam was, ale nie mam weny na cytowanie.

Mały dzisiaj coś strajkuje, mało się rusza, jak tak dalej będzie to pojedziemy z mężem na IP aby mnie skontrolowali i jego.
na pewno odsypia i zbiera siły na wielki dzień. zjedz banana i zapij słodką herbatą- na moją to działa
Stary 2015-08-28, 12:49   #458
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj też chciałam jechać bo bałam się okropnie, w nocy w ogóle go nie czułam (ale myślałam że to przez ten twardy brzuch), rano też w ogóle mi nie odpowiadał na pukania. Zjadłam śniadanie, puściłam muzyczkę i bryka aż miło. Także może dzień lenia.
Stary 2015-08-28, 12:50   #459
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
oczarowana - odkąd leczę niedoczynność to nie mam problemu z marznięciem, ale w ciąży faktycznie jest mi cieplej niż wszystkim. Od czerwca śpię z kołdrą obok, a przedwczoraj mój chłop spał pod kołdrą i kocem...

tarczyce mam ok więc chyba poród się zbliża

no chyba że mam początek menopauzy

jak tak to ma wyglądać to zmienię se płeć,cycki utnę,siurka spinaczem przylepie i będzie git majonez
Stary 2015-08-28, 12:53   #460
Ana0611
Raczkowanie

No i nie będą nam dzisiaj wywoływać porodu.
Odesłali nas do domu bo wszystko jest jeszcze w dolnej granicy normy i lekarz nie widzi powodu by nas męczyć na siłę mimo skierowania. Mamy przyjechać w niedzielę do szpitala na kontrolę i wtedy może będą wywoływać, a jeżeli nie to ostatecznie zrobią to we wtorek.
Na oddział czy obserwacje mnie nie wezmą bo łóżek brak.

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyjeli mi cewnik i mam 5 cm rozwarcia! Zjadam śniadanie i ide na porodowke, będą przebijać mi pecherz. Dam znać i proszę o kciuki
Powodzenia i trzymam mocno kciuki!!!!

Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Wody mi odeszły!
Powodzenia!!!!

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Noooo bez kitu... powtorka. U mnie byl pan doktor z ktorym probowalam wczoraj rodzic SN. Powiedzial, ze prawdopodobnie budowa mojej miednicy nie pozwolila, zeby mala przedostala sie przez kanal rodny. Byla szansa zeby ja urodzic, ale musialoby sie to udac w ostatniej probie wyparcia glowki a tak sie nie stalo. Zapytalam go dzis czy jakas w tym moja wina. Czy moze za duzo panikowalam, nie wspolpracowalam. To glaskal mnie po glowie i mowil, ze absolutnie to nie jest moja wina. Tak sie po prostu stalo. Na koniec mnie usciskal, kolezanke z sali tez i powiedzial, ze slicznie wygladamy tiąaaaa
Ty to jesteś dzielna babka!!! Super, że trafiłaś na taki personel!
No i gratulacje!!!!

p.s.Chyba też muszę spróbować tego budyniu

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość

Tak sobie odpoczywamy z lapeczka na brzuchu
Słodka ta Twoja psinka aż mi tęskno za moim kundelkiem

party_girl7 to zdjęcie z pierwszej strony ze stópkami jest po prostu przesłodkie !

Ana0611 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 12:56   #461
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Tylko po worku próżniowym to będzie strasznie pomięty. Ja kiedyś jak płaszcze na lato tak przechowywałam to nie umiałam ich doprowadzić do stanu używalności. Jak patrzę to rzeczy młodego zajmują więcej miejsca, zastanawiam się czy ten rożek to jest potrzebny od razu po urodzeniu? Bo może by mąż doniósł.
Ja rożek biorę od razu, bo mąż zostaje z nami w szpitalu. Rożek będzie też służył jako kocyk. Już szlafrok i rożek "odessałam" i od razu dużo więcej miejsca Szlafrok mam taki grubszy, naszukałam się cieńkiego ale wszędzie były albo takie misiowate albo satynowe. Nie gniecie się, a rożek mam z materiału minky więc mam nadzieję że dramatu nie będzie jak go wyjmę
Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Też zaczynam 38 ale chyba musi być skończony, żeby była donoszona?
Ja w ogóle nie biorę szlafroka. Nie widzę powodu. Szlafroka to ja używam zimą żeby się ogrzać po kąpieli, a tak to po co. Wzięłam jeden sweterek zapinany jakby miało mi być zimno.
To gratuluję Donoszona jest jak jest skończony 37 tydzień. Dzisiaj mam skończony 37 tc, zaczynam 38 więc donoszona
Szlafrok wzięłam, zawsze po kąpieli lubię jeszcze obeschnąć do końca w szlafroku zanim się ubiorę
Stary 2015-08-28, 12:57   #462
ridja devojka
Zakorzenienie

Poczytajcie sobie - „Jak dla mnie możesz tu urodzić, albo się zrzygać". Czyli co słyszą kobiety w ciąży i matki małych dzieci
Stary 2015-08-28, 13:03   #463
owieczkaa
Zakorzenienie

Chyba każda z nas wie o co chodzi...
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale to kobiety kobietom nierzadko gotują takie piekiełko. A im starsza kobiecina tym bardziej zawzięta na młodość i płodność mam wrażenie. Jedyne akty uprzejmości (nie przesadzajmy 3 przypadki w ciągu 9 miesięcy ciąży) spotkały mnie ze strony młodych mężczyzn.
Stary 2015-08-28, 13:03   #464
party_girl7
Zakorzenienie

Owieczka a mi leczenie tarczycy wcale nie wpłynęło na odczucie zimna... A miałam nadzieję że mi się poprawi.

Ana ciesze się ze fotka się podoba, specjalnie szukałam takich ładnych
No i współczuję nerwów, bo to czekanie i niepewność dobija zapewne... Tym bardziej ze juz miało się coś zaczynać a tu dalej czekać... Z drugiej strony jak wszystko jest ok to niech dzidziol jeszcze posiedzi jak mu dobrze
I wyślij mi na PW potrzebne info to zamieszczę Cie w pierwszym poście!!

Edytowane przez party_girl7
Czas edycji: 2015-08-28 o 13:08
party_girl7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:04   #465
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
mój nie zdążył jeszcze zdjąć wersji zimowej, ja leżę z kołdrą obok a on pod zimową

oczarowana - ja też się ostatnio mocniej pocę, szczególnie stopy - zawsze dbam o to by mieć skórzane buty, kapcie to samo ale normalnie czuję jakie mam mokre :/ ale u mnie dziś 30C, wiatrak chodzi też..
Stary 2015-08-28, 13:08   #466
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Boli mnie brzuch. Odszedł mi czop z nitkami krwi. Póki co nie panikuje. Rano u lekarza było rozwarcie na 1,5 palca. Szyjka wygładzona cokolwiek to znaczy...
Stary 2015-08-28, 13:09   #467
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale to kobiety kobietom nierzadko gotują takie piekiełko. A im starsza kobiecina tym bardziej zawzięta na młodość i płodność mam wrażenie. Jedyne akty uprzejmości (nie przesadzajmy 3 przypadki w ciągu 9 miesięcy ciąży) spotkały mnie ze strony młodych mężczyzn.
W 100% się z Tobą zgadzam, im starsza tym gorsza i chamsko komentująca

Stary 2015-08-28, 13:09   #468
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Kciuki!!!

Zobaczymy. Do niedzieli zmiana całkowita otoczenia, od poniedziałku już niestety bliżej rodziców (moja mama to już przegina...), no ale zajmę się remontem i chodzeniem na cmentarz o podreperujemy z tż nasze zdrowie.

No chcemy kupić dopiero właśnie ale nie wiem czy teraz do mieszkania, czy poczekać rok i kupić już do domu...

Ja jak.zmywam, tp nalewam wodę do miski w zlewie i w tym zmywam, plus spłukiwanie. Nie wiem czy by mi wyszło 7l nie znam się na pojemnościach...

A jakaś konkretna zmywarka lub firma, polecicie coś?

Dziękuję!!!!

Olejek to najlepiej w necie...

A ja miałam mega bolesne skurcze, piekło mnie jak cholera przy parciu a z Wikusią na sobie zapomniałam o bólu momentalnie, nie czułam szycia i nie byłam wcale zmęczona (dopiero jak wstałam to słabo mi się zrobiło). Także u niektórych się sprawdza zapominanie o bólu, ale na pewno nie u wszystkich, zwłaszcza że po cc jest się chyba mniej przytomnym trochę.
W ogóle to wczoraj minęły 4 tygodnie od porodu i jakoś zatęskniłam strasznie za parciem, głupie to bo ledwo wytrzymałam, ale tak sobie pomyślałam, że już się nie mogę doczekać żeby znów przeć. Tż stwierdził, że jestem nienormalna ale skoro takie mam marzenia żeby mnie znów rozerwało to niech mi się spełni.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Ja jak wybieralam moja to procz tego co owxs pisze zwracalam uwage czy ma wymiennik ciepla. Bo duza oszczednosc produ ponoc i po zakonczeniu pracy zmywarki naczynia sa suche i nie ma pary w srodku.
Cytat:
Miska to jest z pewnością więcej niż 7l.

Jeśli chodzi o zmywarkę to ja polecam kupić od razu 60 cm, nie małą 45 cm. Ja mam akurat Boscha ale firma nie jest aż tak istotna, ważne jest kilka elementów:
- pojemność (w kompletach naczyń)
- zużycie wody
- zużycie prądu
- głośność
Cała reszta ma drugorzędne znaczenie. Innych funkcji jak połowa wsadu czy przyspieszenie programu używam sporadycznie. Dla mnie ważny był zdejmowany blat, dla innych ważne że pod zabudowę, ale to już indywidualne preferencje.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 13:10   #469
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Boli mnie brzuch. Odszedł mi czop z nitkami krwi. Póki co nie panikuje. Rano u lekarza było rozwarcie na 1,5 palca. Szyjka wygładzona cokolwiek to znaczy...
Ja ostatnio po badaniu na fotelu miałam śluz z krwią, bo szyjka juz delikatna i tak reaguje... Może u Ciebie tez podobnie, albo oczywiście zaczyna się poród wiec obserwuj się!
Stary 2015-08-28, 13:18   #470
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie 1 raz pan puscil w autobusie.
3 razy mnie ekspedientka zawołała bez kolejki w sklepie.
Koniec uprzejmości w ciąży.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-08-28, 13:18   #471
Ana0611
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Owieczka a mi leczenie tarczycy wcale nie wpłynęło na odczucie zimna... A miałam nadzieję że mi się poprawi.

Ana ciesze się ze fotka się podoba, specjalnie szukałam takich ładnych
No i współczuję nerwów, bo to czekanie i niepewność dobija zapewne... Tym bardziej ze juz miało się coś zaczynać a tu dalej czekać... Z drugiej strony jak wszystko jest ok to niech dzidziol jeszcze posiedzi jak mu dobrze
I wyślij mi na PW potrzebne info to zamieszczę Cie w pierwszym poście!!
Dokładnie, może to i dobrze że młody jeszcze trochę posiedzi w swoim kokonie. Grunt, że to już kwestia dni i niedługo będziemy mieć go z nami
Już wysyłam Tobie PW

Stary 2015-08-28, 13:18   #472
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

party_girl7
Ból miałaś przy tym jakl na okres? 2 tyg temu było rozwarcie na pół palca i krwi nie było hymmm...
A śmiałam się wczoraj do męża: może jutro urodzę ładna data . No, ale podchodzę sceptycznie.
Stary 2015-08-28, 13:20   #473
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja mam zmywarkę 45 i dla dwóch osób wystarcza całkowicie. Wstawiam ja co 2 dzień.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Asia trzymaj się dopiero doczytałam ze tobie wody odeszły

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:21   #474
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie jeden pan przepuścił w kasie, jeden ustąpił miejsca w autobusie i jeden przyciął nieregulaminowe 5 cm blatu (a ciąć można od 10 cm) Dziękuję Całą resztę wywalczyłam sama, pt. wepchnęłam się na przód kolejki w przychodni nie przejmując się pomrukami ludzi za mną.
Stary 2015-08-28, 13:26   #475
dirtyblack
Raczkowanie

odnosnie zmywaki - kupilismy, ale przyjechala uszkodzona. Reklamacja rozpatrzona pozytywnie (choc trwalo to prawie 3tygodnie) i dzis telefon, ze kurier bedzie miedzy 10 a 12, ale ostrzega, ze nie oplacono wniesienia (choc oplacono). Ja sama w domu. Normalnie jak mala dziewczynka poplakalam sie do sluchawki, bo juz mam dosc dzwonienia do sklepu i zalatwiania spraw z ta zmywarka zasrana. Mowie kurierowi szlochajac, ze wszystko oplacone bylo, ze to jakis blad, ze jestem w ciazy i zaraz rodze i co ja mam teraz zrobic. Kurier powiedzial, ze kobiety w ciazy maja specjalne wzgledy u niego, wniosl mi zmywarke, postawil gdzie chcialam mimo, ze powiedzialam, zeby nawet w drzwiach postawil, zapytal jak sie czuje, kiedy termin, zyczyl zdrowia. Sa jednak dobrzy ludzie na tym swiecie
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:32   #476
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
odnosnie zmywaki - kupilismy, ale przyjechala uszkodzona. Reklamacja rozpatrzona pozytywnie (choc trwalo to prawie 3tygodnie) i dzis telefon, ze kurier bedzie miedzy 10 a 12, ale ostrzega, ze nie oplacono wniesienia (choc oplacono). Ja sama w domu. Normalnie jak mala dziewczynka poplakalam sie do sluchawki, bo juz mam dosc dzwonienia do sklepu i zalatwiania spraw z ta zmywarka zasrana. Mowie kurierowi szlochajac, ze wszystko oplacone bylo, ze to jakis blad, ze jestem w ciazy i zaraz rodze i co ja mam teraz zrobic. Kurier powiedzial, ze kobiety w ciazy maja specjalne wzgledy u niego, wniosl mi zmywarke, postawil gdzie chcialam mimo, ze powiedzialam, zeby nawet w drzwiach postawil, zapytal jak sie czuje, kiedy termin, zyczyl zdrowia. Sa jednak dobrzy ludzie na tym swiecie
No to się facet zachował Bardzo ładnie!
Mi mój zaprzyjaźniony kurier też wjechał z łóżeczkiem do sypialni :-P
A panowie którzy dostarczali narożnik to az dziwnie się dopytywali ;-) później się okazało że jednemu urodził się syn 3mies temu
Stary 2015-08-28, 13:39   #477
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Nie masz czego żałować, ja mam zwykłą nie pod zabudowę i mam ten wyświetlacz i on kłamie jak najęty Twierdzi że 15 minut, ja czekam, kibluję, a to jego 15 minut to trwa od 5-30 w rzeczywistości

To jest chyba największa głupota, jaką ludzie robią, gdzie tu oszczędność czasu i wody?
Obgryzionych kości nie wrzucam, ale pobieżnie tylko zrzucam resztki i walę jak leci
Heh dokladnie, tez tak robie, a moja tesciowa wszystkie gary i talerze przeciera recznikiem papierowym zanim włozy, no ludzie

Moja tez jest pod zabudowe cala ale mam swiatelko i sygnal dzwiekowy jak skonczy prac.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 13:39   #478
ridja devojka
Zakorzenienie

Aha jeszcze jedna uprzejmość - kurier widząc brzuch wniósł mi raz dużą paczkę do przedpokoju

Stary 2015-08-28, 13:41   #479
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dirtyblack
No proszę super kurier się trafił

Kurde brzuch mnie boli...
Stary 2015-08-28, 13:45   #480
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
A ja sporo razy, zwłaszcza przy końcówce jak jeszcze nie leżałam :P
Pamiętam swoją ostatnią wyprawę do sklepów. To dosłownie w każdym sklepie ktoś mi pomagał. Naprawdę czułam się wyjątkowo i aż mi głupio było

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości