Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 16:35   #541
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Agu
Nie wiem jak jest po cc, ale rana po wyrostku długo mnie bolała. Mówiłas lekarzowi i pobożnym, że wciąż Cię boli to powinni coś zrobić...
Stary 2015-08-28, 16:43   #542
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyjeli mi cewnik i mam 5 cm rozwarcia! Zjadam śniadanie i ide na porodowke, będą przebijać mi pecherz. Dam znać i proszę o kciuki
Mocne Kciuki. Powodzenia:-D

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Asia urodziła juz bo nie doczytalam jeszcze?! Jakby co to trzymam kciuki

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Dziewczyny byłam na wizycie. Wg ktg wszystko w porządku zero skurczy, mały ok. Ale po badaniu gin stwierdziła że jak się za tydz rozpakuje to się nie zdziwi bp szyjka się wygładza a to zn że mieknie. Także jak myslalam ze do terminu nie dotrzyam ale zobaczymy. We wt znów wizyta i KTg i pobierze mi gbs.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Biorę się za nadrabianie Gaduly:-P
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 16:49   #543
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
U mnie był szlafrok i służył za poduchę, raz go założyłam

U moich rodziców też tak się robi. Może to i bez sensu ale jak nie spłuczą przed, to zaschnie i się nie domyje (nie włączają codziennie i czasem to stoi w zmywarce i włączają następnego dnia jak się uzbiera)...

Tych podpasek Belli to ja miałam ciągle donoszone...

Fajne bajery, ale nas na taką nie stać. Chcielibyśmy wydać max 1300 na zmywarkę i nie poszalejemy...
Ja zamiast szlafroka mam cienki długi sweterek z paskiem.

Zmywarka ma etap namaczania wiec pod tym względem płukanie naczyń tez jest bez sensu

Podpasiorow belli zdaję sobie sprawę ze będzie potrzeba więcej ale mąż najwyżej dowiezie.

Oczywiście kupicie zmywarkę w takiej cenie ale moim zdaniem i tak swoje zapłacicie pod postacią prądu i wody. Niestety.
Stary 2015-08-28, 16:50   #544
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Normalnie anioł nie lekarz ja też takiego chcę!! I nawet komplement powiedział, mimo, że nie musiał....

Ja za to miałam ciężką noc. W ogóle ułożyć się nie mogłam i tylko wierciłam z boku na bok. Do tego doszły bolące obie pachwiny i twardniejący w nocy brzuch...jak sobie pomyślę, że jedziemy dziś z TŻtem do Teściów do Warszawy (280km) to już mnie... uj trafia...
No trafić na takiego lekarza to nsprawde szczęście

A współczuję Ci jechać, ja nie eiem czy bym sie teraz odwazyla taki kawal drogi gdziekokwiek wybrac
Stary 2015-08-28, 17:09   #545
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
Tusiaa, kciuki!
A ja zeżarłam właśnie kebaba, pierwszego w ciąży normalnie, bo nie miałam ochoty wcześniej. Może to jakiś znak?
Będąc w trasie myślałam, że mnie szlag trafi bo zaczęło mnie pobolewać jak na okres w dole brzucha plus co jakiś czas brzuch twardniał i mdliło mnie jak cholera. do tego młody nie raczył się ruszać. Jak już prawie dojechaliśmy na miejsce to TŻ zaproponował kebsa :-D myślę sobie, że jakbym miała wcześniej rodzić czy haftować to przynajmniej nie na pusto. I po tym kebabie Mały zaczął fikać koziołki w brzuchu a bóle trochę ustąpiły.
Jak nic mój syn lubi kebaby :-P

A mąż do mnie - tylko w ten weekend nie rozpakowuj się bo fotelika ze sobą nie wzięliśmy ( a jesteśmy 300km od domu) :-D

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No trafić na takiego lekarza to nsprawde szczęście

A współczuję Ci jechać, ja nie eiem czy bym sie teraz odwazyla taki kawal drogi gdziekokwiek wybrac
Ja całą ciążę tak kursuje średnio co drugi weekend. Trasa Mazury - Warszawa.
Choć dziś to było ciężko. Po tych dziurach to mnie nieźle wytrząsało
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 17:14   #546
ali_ma
Rozeznanie

Witam

Nie było mnie parę dni, a tu aż tyle się wydarzyło

Gratuluję dziewczynom, które mają już maluszki przy sobie

Witam też nowe mamusie, które oczekują tego wielkiego dnia

Za mną ciężka środa (pogrzeb) oraz czwartek szukanie mebli, żyrandoli i tego typu pierdół, staram się jak najwięcej teraz, bo z małym dzieckiem to nie dam rady

Wczoraj byłam też na wizycie, mały waży około 3 kg, ma się dobrze, szyjka dalej krótka i miękka, ale wydaje mi się, że przenoszę, lekarka już nie chciała spekulować, bo myślała, że nie dotrwam do wczorajszej wizyty

agu23gda – (Tobie już może się nie przydać, ale może którejś pomogę) na hemoroidy proponuję nasiadówki nad wywarem z kory dębu lub okłady z tego wywaru, nie wiem czy to coś da w przypadku ciążowych, ale lekarz teściowi zalecał przed operacją

Panna Izabela – nie nastawiać się, że w „tym” cyklu musisz zajść w ciążę, ja najpierw miałam problemy z prolaktyną, wybijała mi przez stres, unormowałyśmy ją, ale co miesiąc liczyłam i obserwowałam czy to już są dni płodne czy jeszcze nie, w którymś kolejnym cyklu seks może nie, że przestał sprawiać przyjemność czy przestałam się z niego cieszyć, bo sprawiał, ale przestał być spontaniczny, tylko prawie na wyliczenie (miałam fazę, żeby jechać do męża do roboty, bo mam dni płodne ) za każdym razem gdy był okres łapałam takiego doła, że głowa mała, aż sobie odpuściliśmy, bo chciałam zmienić pracę i nagle okazało się, że jestem w ciąży, niestety nie udało się jej utrzymać, mieliśmy odczekać co najmniej 3 cykle, a w drugim znowu zaszłam w ciążę i wcale się nie staraliśmy, więc uważam, że psychika dużo robi w takich sytuacjach

idę Was nadrabiać, ale czarno to widzę
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 17:18   #547
olkka16
Rozeznanie

Agu współczuję tego bólu i rozumiem, że nie masz siły się tam z wszystkimi dodatkowo uzerać , ja bym posłała TZ żeby narobił larma jak tak można traktować pacjentke po operacji, szczególnie że najpierw próbowałaś rodzić SN i ma prawo Cię bardziej boleć.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 17:39   #548
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja zamiast szlafroka mam cienki długi sweterek z paskiem.

Zmywarka ma etap namaczania wiec pod tym względem płukanie naczyń tez jest bez sensu

Podpasiorow belli zdaję sobie sprawę ze będzie potrzeba więcej ale mąż najwyżej dowiezie.

Oczywiście kupicie zmywarkę w takiej cenie ale moim zdaniem i tak swoje zapłacicie pod postacią prądu i wody. Niestety.
Co do zużycia wody to ok ale co do zużycia prądu nie koniecznie się zgodzę. . Rozmawiałam z gościem pracującym w agd akurat przy zakupie pralki i jak mi pokazał np różnice między A+ a A++ to mówi ze do końca żywotności pralki nie zwróci nam się to za co zapłacimy te różnice pomiędzy a z jednym plusem a z dwoma. Bo ja oczywiście byłam napalona na jak najwięcej plusow.
Nie wiem jak sprawa wygląda przy zmywarkach bo nie mam ale na swoim przykładzie mówię o pralce tj z wykupywaniem dodatkowego ubespieczenie. Mają zw tego największy profit wiec wciskają na maxa, przychodzi co do czego to połowa części ze sprzętu nie ubezpieczona a podobno miało być na cały sprzęt.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 18:03   #549
Virves
Raczkowanie

Tz właśnie złożył wózek i jest super extra widząc jak zabierał się do poszczególnych czynności i jak jego cierpliwość się kończy zaczynam się bać o nasze dziecko
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 18:07   #550
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Co do zużycia wody to ok ale co do zużycia prądu nie koniecznie się zgodzę. . Rozmawiałam z gościem pracującym w agd akurat przy zakupie pralki i jak mi pokazał np różnice między A+ a A++ to mówi ze do końca żywotności pralki nie zwróci nam się to za co zapłacimy te różnice pomiędzy a z jednym plusem a z dwoma. Bo ja oczywiście byłam napalona na jak najwięcej plusow.
Między A+ a A++ różnica jest niewielka, to fakt i nie warto dopłacać 1000 zł za taką zmywarkę. Ale może być spora różnica między zmywarką za 1200 a 1600 zł. Na rok przy standardowym używaniu 280 razy na rok wychodzi około 50 kWh energii plus około 2-3 litry różnicy pomnożone przez ilość zmywań. I trzeba policzyć. A zakładamy że zmywarka posłuży nam trochę dłużej niż rok czy dwa lata (optymiści)

A z ubezpieczeniem to trzeba czytać warunki, jak zawsze
Stary 2015-08-28, 18:10   #551
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

My mamy zmywarke beko. Kuchenke też.

Spakowałam torbę do szpitala xd.

Brzuch znów pobolewa, ale przez kilka godzin był spokoj. Oczarowana czekamy do niedzieli
Stary 2015-08-28, 18:12   #552
owieczkaa
Zakorzenienie

A tak w ogóle to witam się w 41 tc...
Stary 2015-08-28, 18:12   #553
fatal21
Wtajemniczenie

Ją dziś skończyła 38

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-08-28, 18:13   #554
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
A tak w ogóle to witam się w 41 tc...
Kiedy kazali Ci zgłosić się do szpitala? Ile po tp?

Stary 2015-08-28, 18:14   #555
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkka16 Pokaż wiadomość
Kiedy kazali Ci zgłosić się do szpitala? Ile po tp?

7 dni czyli po rozpoczęciu 42 tc. Za tydzień w sobotę mój gin ma dyżur i mam się zgłosić.
Stary 2015-08-28, 18:16   #556
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Między A+ a A++ różnica jest niewielka, to fakt i nie warto dopłacać 1000 zł za taką zmywarkę. Ale może być spora różnica między zmywarką za 1200 a 1600 zł. Na rok przy standardowym używaniu 280 razy na rok wychodzi około 50 kWh energii plus około 2-3 litry różnicy pomnożone przez ilość zmywań. I trzeba policzyć. A zakładamy że zmywarka posłuży nam trochę dłużej niż rok czy dwa lata (optymiści)

A z ubezpieczeniem to trzeba czytać warunki, jak zawsze
Teraz te sprzety to sa o kant dupy rozbic nasza lodowka samsunga miala 6 lat i padla jak kawka a tez nie byla najzyklejsza.
Zmywarke mamy boscha i nir moge narzekac ale juz raz sie czujnik wilgoci zalaczyl. Na szczescie suszenie pomoglo i dziala ale teraz po awarii lodowki postanowilismy z tz ze kazdy sprzet teraz to tylko miele kosztuje swoje ale moze pochodzi dluzej.
Mamy pralke miele która odpukac chodzi juz ponad 10 lat i jest cichsza niz sasiadow na dole ;-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-08-28 o 18:17
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 18:18   #557
fatal21
Wtajemniczenie

Miele są super ale cena powala

Stary 2015-08-28, 18:18   #558
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Owieczkaa
Mam nadzieję, że na dniach urodzisz....
Stary 2015-08-28, 18:20   #559
meryy82
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Nie, brzuch mnie nie bolał... Ale było rozwarcie na palec, to było półtora tyg temu i nic się nie dzieje do tej pory. A śluz juz wieczorem tego samego dnia był normalny.
mnie też po badaniu wyleciało dużo brązowego śluzu i to tak leciało przez 2 dni, w panice zadzwoniłam do lekarza.
Szyjki już nie mam od jakiegoś czasu, rozwarcie też już ponoć jest.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Nie moge chodzic z bolu. Siku trzymam od rana zeby pod siebie nie zrobic a pomoc nikt nie chce 'bo na pewno nie boli az tak'. Przynosza mi malutka i ida a ja nie moge sie ruszyc tak mnie boli brzuch i flaki. Boje sie ze mi spadnie albo zrobie jej krzywde. Nie kapalam sie od wczoraj. Jestem taka smierdzaca po porodzie SN. Po cesarce. Po poprzedniej nocy i dzisiejszym upale. Czuje swoj wlasny smrod. Maz nie moze wchodzic bo to sala pooperacyjna wiec nawet nie moze mnie wywiezc na wozku i umyc a do ppkoju odwiedzin nie dojde. Aaaa na zwykla sale nie ide bo nie ma miejsc. Na rozrywajace bole dostaje... IBUM i nikt mi nie wierzy ze mi to nie pomaga... inne laski po cesarce jakas chodza z bolem ale ja zwyczajnie nie moge ustac na nogach. To jakis koszmar sie zrobil po prostu.
o rety, współczuję ci bardzo, a możesz zadzwonić do tż-eta, niech upomni się by zadbano o ciebie.

pisałyście o uprzejmości itp. ja od wczoraj mam lekkiego doła, wybrałam się na chwilę do sklepu i czułam się jak jakiś dziwoląg, szczególnie młodzież, dla nich kulająca się ciężarna, to świetny ubaw kurzamelodia, jakbym chód pingwinka uprawiała dla przyjemności
do tego ludzie, szczególnie kobiety gapią się na mój brzuch jak na jakiś specjalny okaz.
I jeszcze te pytania znajomych na mój widok "jeszcze nie urodziłaś" nosz, ślepi czy co?? brzuch mi wystaje na metr, a ci debilne pytania zadają.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 18:20   #560
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Teraz te sprzety to sa o kand dupy rozbic nasza lodowka samsunga miala 6 lat i padla jak kawka a tez nie byla najzyklejsza.
Ty się trzymaj krzesła. Zanim kupiliśmy naszą zmywarkę Boscha używaliśmy 25-letniej zmywarki, którą dała nam mama TŻ. Jedyna jej wada - była MEGA głośna, nie dało się przebywać w jednym pokoju, co po przeprowadzce do mieszkania z aneksem przypieczętowało jej los i stoi w piwnicy jako zapasowa
Druga historia - mieliśmy nową pralkę, padła po 2 latach i miesiącu. Koszt naprawy wynosił więcej niż nowa sztuka. Z owej magicznej piwnicy wjechała więc pralka po mamie TŻ, również 25-letnia. Działa do teraz.
Stary 2015-08-28, 18:20   #561
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Miele są super ale cena powala

Prawda ale patrzac ze na lodowke wydalismy ponad 2tys i padla po 6 latach to nie wiem czy nie lepiej wydac wiecej a cieszyc sie tym dluzej niz 5lat

Stary 2015-08-28, 18:21   #562
olkma
Raczkowanie

Noo i zaczely sie kolki lub problemy z brzuszkiem
Jednak to chyba nie przez moje ciemne pieczywo, bo wczoraj w ogole nie dawalam, dzisiaj tez nie ( tylko mm) a pierdzioszki są i przy tym placz i spinanie sie ;( a bylo tak pieknie...
Na dodatek espumisan 100 dopiero po 1mż a mały dziś dopiero konczy 2 tyg.
Stary 2015-08-28, 18:24   #563
fatal21
Wtajemniczenie

Sab simplex z Niemiec

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Ciepła pieluszki na brzusznej i może

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Inne mm znam ten ból tylko u nas tydz później był poczatek

Stary 2015-08-28, 18:24   #564
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ty się trzymaj krzesła. Zanim kupiliśmy naszą zmywarkę Boscha używaliśmy 25-letniej zmywarki, którą dała nam mama TŻ. Jedyna jej wada - była MEGA głośna, nie dało się przebywać w jednym pokoju, co po przeprowadzce do mieszkania z aneksem przypieczętowało jej los i stoi w piwnicy jako zapasowa
Druga historia - mieliśmy nową pralkę, padła po 2 latach i miesiącu. Koszt naprawy wynosił więcej niż nowa sztuka. Z owej magicznej piwnicy wjechała więc pralka po mamie TŻ, również 25-letnia. Działa do teraz.
Gdzieś czytalam ze teraz robi sie podzespoly tak by 5 lat pochodzily jak chodzi dluzej to ma sie szczescie. W sumie logiczne patrzac na producentów bo co by zarobili jak by dalej robili taki sprzet co chodzi tyle lat

Stary 2015-08-28, 18:24   #565
fatal21
Wtajemniczenie

Koper rumianek może nasilać u niektórych więc bym nie dawala

Stary 2015-08-28, 18:25   #566
olkka16
Rozeznanie

Cytat:
7 dni czyli po rozpoczęciu 42 tc. Za tydzień w sobotę mój gin ma dyżur i mam się zgłosić.
Właśnie mi mówił 7-10dni. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała i do tego czasu samo się zacznie.

Jeny jak mnie znowu boli brzuch. Jeszcze mały od paru dni uwielbia wypychac się po lewej zapierając się nóżkami o żebra po prawej- w efekcie nie ma nawet jak siedzieć bo się mały uparciuch nie ruszy, nie popuści😋

Stary 2015-08-28, 18:26   #567
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Noo i zaczely sie kolki lub problemy z brzuszkiem
Jednak to chyba nie przez moje ciemne pieczywo, bo wczoraj w ogole nie dawalam, dzisiaj tez nie ( tylko mm) a pierdzioszki są i przy tym placz i spinanie sie ;( a bylo tak pieknie...
Na dodatek espumisan 100 dopiero po 1mż a mały dziś dopiero konczy 2 tyg.
Na kolki bardzo zachwalany jest ten srodek z niemiec sab cos tam mozna go dostac ponoc w sklepach z niemieckimi produktami poszukam ci nazwe moja bratowa bardzo chwalila!

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Sab simplex z Niemiec

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Ciepła pieluszki na brzusznej i może

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Inne mm znam ten ból tylko u nas tydz później był poczatek

No wlasnie o tym mowie

Stary 2015-08-28, 18:30   #568
owieczkaa
Zakorzenienie

olkma a zależy ci na kp czy wolisz mm? Bo jak chcesz kp to zasięgnęłabym porady u doradcy laktacyjnego i to jak najszybciej. Dla pocieszenia ja miałam kolki do 6 miesiąca a mama karmiła mnie ponad rok. Mnie podobno pomagały masaże brzuszka i ciepłe okłady na termoforku.
Stary 2015-08-28, 18:32   #569
fatal21
Wtajemniczenie

Wiem że to nie pocieszenie ale u nas po 3 mcu przezlo

Stary 2015-08-28, 18:32   #570
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

mnie też po badaniu wyleciało dużo brązowego śluzu i to tak leciało przez 2 dni, w panice zadzwoniłam do lekarza.
Szyjki już nie mam od jakiegoś czasu, rozwarcie też już ponoć jest.

o rety, współczuję ci bardzo, a możesz zadzwonić do tż-eta, niech upomni się by zadbano o ciebie.

pisałyście o uprzejmości itp. ja od wczoraj mam lekkiego doła, wybrałam się na chwilę do sklepu i czułam się jak jakiś dziwoląg, szczególnie młodzież, dla nich kulająca się ciężarna, to świetny ubaw kurzamelodia, jakbym chód pingwinka uprawiała dla przyjemności
do tego ludzie, szczególnie kobiety gapią się na mój brzuch jak na jakiś specjalny okaz.
I jeszcze te pytania znajomych na mój widok "jeszcze nie urodziłaś" nosz, ślepi czy co?? brzuch mi wystaje na metr, a ci debilne pytania zadają.
Ja tez się czuję ostatnio jak dziwolag, gibam się jak kaczka, sapuir, nogi jak szrek i twarz zsypana. Ludzie albo z politowaniem się odnisza albo z zartrm ale to rodzina się głównie ze mnie nabija. Traktuje to ze śmiechem ale mam nadzieję że jak urodze to wszystko zniknie i będe wygladac jak przed ciaza

Edytowane przez elcia88
Czas edycji: 2015-08-28 o 18:34
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości