Zbyt późno. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-28, 13:28   #121
TenGorszy
Raczkowanie

Dot.: Zbyt późno.

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;52570833]
I oczywiście nijak nie możesz się odnieść do tego, co napisze już trzeci raz: że 50% osób w wieku 19 lat ma pierwszy raz za sobą, więc pisanie, że wszystkie nastolatki to robią, to kompletna bzdura.[/QUOTE]

OK, odniosę się. W takim razie jest to te atrakcyjniejsze i bardziej ogarnięte 50%. A w pozostałych 50% zapewne w większości ten brak inicjacji wynika z wyboru, nie z konieczności, jak u mnie. Ja nie miałem wyboru. Chciałem i nie mogłem. To jest poniżające.

I także do karaba_la_sorciere: teraz mógłbym może i pracować. Zresztą pracowałem i jakieś tam pozytywne efekty dostrzegałem. Miałem coraz więcej koleżanek. Ale problem leży w tym, że nadal żałuję straconego życia i zawsze żałował będę. Nieważne co osiągnąłbym teraz. Dlatego nawet nie ma sensu, żebym coś próbował...
TenGorszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:34   #122
201803061544
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TenGorszy Pokaż wiadomość
OK, odniosę się. W takim razie jest to te atrakcyjniejsze i bardziej ogarnięte 50%. A w pozostałych 50% zapewne w większości ten brak inicjacji wynika z wyboru, nie z konieczności, jak u mnie. Ja nie miałem wyboru. Chciałem i nie mogłem. To jest poniżające.

I także do karaba_la_sorciere: teraz mógłbym może i pracować. Zresztą pracowałem i jakieś tam pozytywne efekty dostrzegałem. Miałem coraz więcej koleżanek. Ale problem leży w tym, że nadal żałuję straconego życia i zawsze żałował będę. Nieważne co osiągnąłbym teraz. Dlatego nawet nie ma sensu, żebym coś próbował...

Nie do mnie, ale w tym momencie piszesz jak 70 letnia kobieta, tkwiąca od 40 lat w związku z alkoholikiem z 4 dzieci, ona może żałować straconego życia, natomiast przed Tobą co najmniej drugie tyle. Więc możesz jeszcze wiele rzeczy zrobić, ona już nie.

Edytowane przez 201803061544
Czas edycji: 2015-08-28 o 13:35
201803061544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:36   #123
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wasp_0 Pokaż wiadomość
Nie do mnie, ale w tym momencie piszesz jak 70 letnia kobieta, tkwiąca od 50 lat w związku z alkoholikiem z 4 dzieci, ona może żałować straconego życia, natomiast przed Tobą co najmniej drugie tyle. Więc możesz jeszcze wiele rzeczy zrobić, ona już nie.

W porównaniu do 20-latka wielu rzeczy już nie mogę zrobić i przeżyć. I to takich, których nigdy nie przeżyłem. A inni tak.
Stary 2015-08-28, 13:43   #124
201803061544
Konto usunięte

Cytat:
W porównaniu do 20-latka wielu rzeczy już nie mogę zrobić i przeżyć. I to takich, których nigdy nie przeżyłem. A inni tak.
Trzymajcie mnie...
Czego takiego nie możesz zrobić? Zaliczać nastolatek, które są jakimś Twoim fetyszem, chodzić na ogniska z klasą, imprezy, zmacać koleżanki w jakiejś bramie?

Natomiast możesz: zdobyć lepszy zawód, podjąć kierunek studiów, o którym marzyłeś, pomagać innym, cieszyć się życiem, tak zwyczajnie, poświęcić się swojej pasji, teoretycznie możesz nawet odkryć lekarstwo na raka. Ale nie, bo "jestem gorszy, bo nie pozaliczałem za młodu, bo to jest sens życia i motywacja do wstawania z łóżka i jeszcze te nieosiągalne nimfetki".
Stary 2015-08-28, 15:12   #125
201712242137
Konto usunięte

Cytat:

Sam widzisz, że się dało. Dlatego to wcale nie jest tak, że nie miałeś wyboru. Miałeś: mogłeś obniżyć poprzeczkę i zagadywać do takich szarych myszek, jak ja, choćby po to, żeby poćwiczyć rozmowę z kobietami. Mogłeś pracować nad pewnością siebie, i tak dalej. No nikt Ci tego przecież nie zabranial, ale Ty wolałes się załamywać i zwalać winę na innych, tak jak teraz. Dlatego nie pisz teraz o konieczności, bo prawda jest taka, że nie było żadnej konieczności. Wygodnie czuć się wyjątkowym i wmawiać sobie, że to wszystko przez biologię/wychowanie/samców alfa. A chyba jednak lepiej żyje się ze świadomością, że jednak mamy wpływ na swoje życie?
Rozumiem to, że szkoda Ci straconych lat. Ale ciągle jeszcze jesteś młody, więc żebyś za kolejne 10 lat nie wyrzucal sobie: "dlaczego nie wziąłem się za siebie po trzydzieste? Straciłem całkiem fajne lata życia. Teraz po czterdziestce juz za późno" :p. Perspektywa może się zmienić.

Edytowane przez 201712242137
Czas edycji: 2015-08-28 o 15:15
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:28   #126
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Trzymajcie mnie...
Czego takiego nie możesz zrobić? Zaliczać nastolatek, które są jakimś Twoim fetyszem, chodzić na ogniska z klasą, imprezy, zmacać koleżanki w jakiejś bramie?
Tak, dokładnie tak, dokładnie tego. Wy to mieliście, to teraz wielce uważacie to za beznadziejne. Ale kur... każdy to najpierw przeżył. Każdy chciał to zrobić. (tak, nie każdy, tylko prawie każdy, żebyś się nie przyczepiła) Pieprzona hipokryzja.

Cytat:
Natomiast możesz: zdobyć lepszy zawód, podjąć kierunek studiów, o którym marzyłeś, pomagać innym, cieszyć się życiem, tak zwyczajnie, poświęcić się swojej pasji, teoretycznie możesz nawet odkryć lekarstwo na raka.
To każdy, kto się bawił w młodości też może. A ja tego, co oni robili już nie.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez karaba_la_sorciere Pokaż wiadomość
Sam widzisz, że się dało. Dlatego to wcale nie jest tak, że nie miałeś wyboru. Miałeś: mogłeś obniżyć poprzeczkę i zagadywać do takich szarych myszek, jak ja, choćby po to, żeby poćwiczyć rozmowę z kobietami. Mogłeś pracować nad pewnością siebie, i tak dalej. No nikt Ci tego przecież nie zabranial, ale Ty wolałes się załamywać i zwalać winę na innych, tak jak teraz. Dlatego nie pisz teraz o konieczności, bo prawda jest taka, że nie było żadnej konieczności. Wygodnie czuć się wyjątkowym i wmawiać sobie, że to wszystko przez biologię/wychowanie/samców alfa. A chyba jednak lepiej żyje się ze świadomością, że jednak mamy wpływ na swoje życie?
Rozumiem to, że szkoda Ci straconych lat. Ale ciągle jeszcze jesteś młody, więc żebyś za kolejne 10 lat nie wyrzucal sobie: "dlaczego nie wziąłem się za siebie po trzydzieste? Straciłem całkiem fajne lata życia. Teraz po czterdziestce juz za późno" :p. Perspektywa może się zmienić.
I za 10 lat napisalibyście mi to samo. Masz dopiero 40 lat, a nie 50, korzystaj teraz, żeby potem nie żałować. 10 lat temu też napisałem na pewnym forum. Miałem 22 lata. I słyszałem to samo i jeszcze więcej - 17-latki, które już uprawiały seks pisały mi, że to nic, że jestem prawiczkiem, to nie jest późno, żebym się teraz ogarnął, bo będę za 10 lat żałował.
TO PO CO JAK MIAŁEM 22 PISALI, ŻEBYM SIĘ OGARNĄŁ? PRZECIEŻ MOGŁEM CZEKAĆ DO 32, SKORO TERAZ TEŻ NIE JEST ZA PÓŹNO! WSZYSCY CZEKAJCIE! Po co 17-letnie dziewczyny piszą na tym forum o rozpoczęciu życia seksualnego? Nie lepiej poczekać jeszcze z 15 lat!? Pieprzone bzdury... A jak będę miał 40, to będzie już za późno, czy nie? A jak 39? Ile? 34? Skoro teraz nie jest i jestem jeszcze młody? Heh... Hipokryzja. Już pisałem wyżej w jednym poście, że na przejściu dla pieszych słyszałem rozmowę dwóch dziewczyn (ok 20 roku życia): "Poszłam z jakimś starym dziadem na piwo. Potem musiałam go spławić. Miał chyba ze 30 lat.". Słyszałem to 2 czy 3 dni temu. Prawda jest taka, że straciłem bezpowrotnie i bez możliwości nadrobienia to, co miał prawie każdy człowiek. I do końca życia, jak będę widział młodych ludzi, będę im zazdrościł życia. A jak będę rozmawiał z kolegami przy piwie o czasach szkolnych, to będę musiał podkulić ogon i milczeć. Ewentualnie kłamać i robić dobrą minę, usmiechać się. Takie życie.

Moi rówieśnicy już mają rodziny, żony, kilkuletnie dzieci. A ja musiałbym dopiero uczyć się (jakie to żenujące!) jak być atrakcyjnym dla kobiet (już nie dziewczyn!), żeby się wyszumieć, zanim zacznę myśleć o rodzinie. Dno dna. Tyle w tym temacie. Nie zmienicie tego i nikt, ani nic nie zmieni... Zazdroszczę wam. Po prostu miejcie świadomość tego wszystkiego, jak kiedyś będziecie wychowywać swoje pociechy... Ku przestrodze... Bo dla mnie już jest za późno Możecie zamknąć ten wątek... Pozdrawiam..

Edytowane przez TenGorszy
Czas edycji: 2015-08-28 o 15:30
Stary 2015-08-28, 15:36   #127
201712242137
Konto usunięte

Cytat:
Tak, dokładnie tak, dokładnie tego. Wy to mieliście, to teraz wielce uważacie to za beznadziejne. Ale kur... każdy to najpierw przeżył. Każdy chciał to zrobić. (tak, nie każdy, tylko prawie każdy, żebyś się nie przyczepiła) Pieprzona hipokryzja.

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

I za 10 lat napisalibyście mi to samo. Masz dopiero 40 lat, a nie 50, korzystaj teraz, żeby potem nie żałować. 10 lat temu też napisałem na pewnym forum. Miałem 22 lata. I słyszałem to samo i jeszcze więcej - 17-latki, które już uprawiały seks pisały mi, że to nic, że jestem prawiczkiem, to nie jest późno, żebym się teraz ogarnął, bo będę za 10 lat żałował.
TO PO CO JAK MIAŁEM 22 PISALI, ŻEBYM SIĘ OGARNĄŁ? PRZECIEŻ MOGŁEM CZEKAĆ DO 32, SKORO TERAZ TEŻ NIE JEST ZA PÓŹNO! WSZYSCY CZEKAJCIE! Po co 17-letnie dziewczyny piszą na tym forum o rozpoczęciu życia seksualnego? Nie lepiej poczekać jeszcze z 15 lat!? Pieprzone bzdury... A jak będę miał 40, to będzie już za późno, czy nie? A jak 39? Ile? 34? Skoro teraz nie jest i jestem jeszcze młody? Heh... Hipokryzja. Już pisałem wyżej w jednym poście, że na przejściu dla pieszych słyszałem rozmowę dwóch dziewczyn (ok 20 roku życia): "Poszłam z jakimś starym dziadem na piwo. Potem musiałam go spławić. Miał chyba ze 30 lat.". Słyszałem to 2 czy 3 dni temu. Prawda jest taka, że straciłem bezpowrotnie i bez możliwości nadrobienia to, co miał prawie każdy człowiek. I do końca życia, jak będę widział młodych ludzi, będę im zazdrościł życia. A jak będę rozmawiał z kolegami przy piwie o czasach szkolnych, to będę musiał podkulić ogon i milczeć. Ewentualnie kłamać i robić dobrą minę, usmiechać się. Takie życie.

Moi rówieśnicy już mają rodziny, żony, kilkuletnie dzieci. A ja musiałbym dopiero uczyć się (jakie to żenujące!) jak być atrakcyjnym dla kobiet (już nie dziewczyn!), żeby się wyszumieć, zanim zacznę myśleć o rodzinie. Dno dna. Tyle w tym temacie. Nie zmienicie tego i nikt, ani nic nie zmieni... Zazdroszczę wam. Po prostu miejcie świadomość tego wszystkiego, jak kiedyś będziecie wychowywać swoje pociechy... Ku przestrodze... Bo dla mnie już jest za późno Możecie zamknąć ten wątek... Pozdrawiam..
Mnie nie musisz zazdrościć, bo pisałam, jak wygląda moje życie :p. Nie musisz się tak unosić. Tak, pewnie wszyscy napisaliby Ci to samo, bo co innego można napisać? "Tak, teraz to już tylko pozostało Ci samobójstwo"? No chyba lepiej później naprawić swoje życie, niż wcale. Czasu nie cofniesz, zeby to zrobić wcześniej, więc to jedyna logiczna rada, która się nasuwa.
201712242137 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:49   #128
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Ok, jak będę wychowywać dzieci, to do syna powiem "gościu, idź na miasto, zmacaj coś, może wyruchaj, nie bój się o choróbska i ciąże. Grunt, żebyś potem niczego nie żałował. Zaraź się czymś albo zrób ze mnie babcię, ale to bez znaczenia, bylebyś za 16 lat nie pisał na forach, że nie zamoczyłeś w nastoletniości", a do córki "jak ktoś będzie chciał cię zmacać albo spenetrować to pozwól mu, jakikolwiek by nie był, bo jak nie pozwolisz to za 15 lat ten ktoś może zakładać głupie wątki na forum".
Jest za późno na niektóre rzeczy. Zawsze. Dla każdego. Dla mnie na klocki lego czy fikoland. Dla ciebie na nastolatki. Dla kogoś innego na macierzyństwo, dla innego karierę. Ale nigdy nie jest za późno, żeby porzucić przeszłość i robić to, co możesz robić w danej chwili, tak jak robi wielu z tych, dla których jest za późno na naprawę pewnych błędów. Jakiś tam żal i gorycz zawsze pozostanie, ale da się to przełknąć, o ile robi się coś, żeby korzystać z tego życia, a nie siedzieć i się użalać. Nie ma ludzi, którzy nie popełnili jakiegoś znaczącego błędu. Ktoś inny może w tej chwili siedzi i żałuje, że za młodu tak hulał, spłodził dzieci z kobietami, których nie kocha, może i nienawidzi albo po prostu nie zna, a musi płacić alimenty, albo że się gził w krzakach i teraz ma hiv. Młodzieńczy seks to też nie jest rozwiązanie wszelkich problemów. Ktoś nie ma jednego problemu, ma inny. Takie życie.

A może właśnie ty w życiu za dobrze masz, że się takimi pierdołami przejmujesz?
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 15:59   #129
TenGorszy
Raczkowanie

[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;52573069]Ok, jak będę wychowywać dzieci, to do syna powiem "gościu, idź na miasto, zmacaj coś, może wyruchaj, nie bój się o choróbska i ciąże. Grunt, żebyś potem niczego nie żałował. Zaraź się czymś albo zrób ze mnie babcię, ale to bez znaczenia, bylebyś za 16 lat nie pisał na forach, że nie zamoczyłeś w nastoletniości", a do córki "jak ktoś będzie chciał cię zmacać albo spenetrować to pozwól mu, jakikolwiek by nie był, bo jak nie pozwolisz to za 15 lat ten ktoś może zakładać głupie wątki na forum".
Jest za późno na niektóre rzeczy. Zawsze. Dla każdego. Dla mnie na klocki lego czy fikoland. Dla ciebie na nastolatki. Dla kogoś innego na macierzyństwo, dla innego karierę. Ale nigdy nie jest za późno, żeby porzucić przeszłość i robić to, co możesz robić w danej chwili, tak jak robi wielu z tych, dla których jest za późno na naprawę pewnych błędów. Jakiś tam żal i gorycz zawsze pozostanie, ale da się to przełknąć, o ile robi się coś, żeby korzystać z tego życia, a nie siedzieć i się użalać. Nie ma ludzi, którzy nie popełnili jakiegoś znaczącego błędu. Ktoś inny może w tej chwili siedzi i żałuje, że za młodu tak hulał, spłodził dzieci z kobietami, których nie kocha, może i nienawidzi albo po prostu nie zna, a musi płacić alimenty, albo że się gził w krzakach i teraz ma hiv. Młodzieńczy seks to też nie jest rozwiązanie wszelkich problemów. Ktoś nie ma jednego problemu, ma inny. Takie życie.

A może właśnie ty w życiu za dobrze masz, że się takimi pierdołami przejmujesz?[/QUOTE]
Znam ludzi, którzy nie popełnili znaczącego błędu. I znam mnóstwo ludzi, którzy kochają swoje życie i są z niego zadowoleni.

Co do wychowania dzieci - tak samo, jak cała propaganda lecisz w chore skrajności. Wybacz, ale to głupie. Zgodnie z taką logiką nie wypuszczaj dziecka z domu, bo istnieje groźba, że zabije je samochód. Nie pozwalaj mu robić prawa jazdy i prowadzić samochodu, bo co roku tysiące ludzi giną w wypadkach. Lepiej przecież nie jeździć samochodem - wtedy na pewno się nie zginie w wypadku.
Więc, do cholery, można powiedzieć: "Jak potrzebujesz jechać, to jedź. Ale ostrożnie, czyli zrób to tak i tak. Ale jedź. Nie odmawiaj sobie. Żyj. Rób to, przecież wiemy, że każdy tego potrzebuje.". Mówienie "nie jedź", bo coś tam, jest głupotą i hipokryzją.

Czas edycji: 2015-08-28 o 16:00
Stary 2015-08-28, 16:04   #130
201803061544
Konto usunięte

Cytat:

Każdy chciał? Wyobraź sobie, że bycie zmacaną przez jakiegoś idiotę w bramie nie byłoby fajne i pewnie dostałby po pysku, ale według Ciebie pewnie powinnam zrobić mu tę przyjemność, bo za 10 lat będzie żałował?

Zrozum w końcu, że TY też możesz to wszystko zrobić.
Ale lepiej siedzieć i się nad sobą użalać, a potem się dziwisz, że nie masz powodzenia?
Stary 2015-08-28, 16:06   #131
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0
Konto usunięte

Skąd wiesz, że nie popełnili błędu? Sam pisałeś, że wielu ludzi ma cię za szczęśliwego człowieka, że prawie nikt nie wie, co ci doskwiera. Tak samo ty nie wiesz, co im siedzi w głowach. Może kiedyś popełnili jakąś głupotę i też się z tym borykają. Albo tak jak ty żałują, że czegoś nie zrobili. Ja tam sądzę, że każdy ma jakiś problem. Mniejszy, większy, ale zawsze coś się znajdzie do popłakania po latach.
7ae4e73d4b096fedcc3cca3dacf09e293fa96405_68a3b071c8cd0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 16:13   #132
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Każdy chciał? Wyobraź sobie, że bycie zmacaną przez jakiegoś idiotę w bramie nie byłoby fajne i pewnie dostałby po pysku, ale według Ciebie pewnie powinnam zrobić mu tę przyjemność, bo za 10 lat będzie żałował?
Dlaczego przez idiotę? Przez kogoś fajnego, kto Ci się podoba i na widok kogo masz motylki.
Stary 2015-08-28, 16:45   #133
201803061544
Konto usunięte

Cytat:
Dlaczego przez idiotę? Przez kogoś fajnego, kto Ci się podoba i na widok kogo masz motylki.
Nie chce mi się tłumaczyć...

Facet, weź się za siebie, przeczytaj dobrą książkę, wyjdź z domu, zamiast siedzieć i narzekać na tym forum.
Stary 2015-08-28, 16:48   #134
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Nie chce mi się tłumaczyć...

Facet, weź się za siebie, przeczytaj dobrą książkę, wyjdź z domu, zamiast siedzieć i narzekać na tym forum.
Książkę. Hah... Kolejna wspaniała rada. Czytałem książki, mnóstwo, jak moi rówieśnicy imprezowali i ruchali. I fakt, nadal czytam non-stop, bo nic innego mi w życiu nie zostało... Super, dzięki...
Stary 2015-08-28, 16:53   #135
Elfir
Zakorzenienie

Przecież ty nie chcesz rad. Bo otrzymałeś je i zlekceważyłeś.
Ty chcesz kogoś kto weźmie na poważnie twoje z d**y wyjęte problemy.

Ale pomyliłeś fora.

Szukaj na forum frajerzy_seksualni.pl

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 17:08   #136
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elfir Pokaż wiadomość
Przecież ty nie chcesz rad. Bo otrzymałeś je i zlekceważyłeś.
Ty chcesz kogoś kto weźmie na poważnie twoje z d**y wyjęte problemy.

Ale pomyliłeś fora.

Szukaj na forum frajerzy_seksualni.pl
Skończ mi ubliżać. Ja Tobie nie ubliżam.
Stary 2015-08-28, 18:32   #137
fifi_xd
Raczkowanie

Rozwalają mnie faceci, którzy patrzą tylko na te najatrakcyjniejsze według męskiego grona kobiety/dziewczyny typu Siwiec, a zwykłych przeciętnych z wyglądu, ale dobrych dziewczyn nie chce, nie zauważają ich, a w efekcie kończą bez dziewczyny czy później żony i zostają kawalerami. Ty serio uważasz, że przeciętna 19-20 latka by Cie zechciałą? A co Ty miałbyś jej do zaoferowania? Kobiety ok 30-lat są już często uważane za stare panny jeśli nie mają faceta, a takie z dzieckiem to już w ogóle fuuuj według przeciętnego faceta.
fifi_xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:44   #138
mrofka
wizażowy robalek

Cytat:
Żadne objawy nie zaczynają u mnie być, Elfir. Moje życie wygląda tak od wielu lat, Ty się dowiedziałaś o nim tylko teraz. Ale wiem, że fajnie taki tekst na forum napisać, od razu czujesz wyższość. Ty jesteś odpowiedzialna, mądra, Ty kontrolujesz. I ostrzegasz innych. Jesteś ważna. A ja jestem zły. Trzeba się jednoczyć przeciwko mnie, a Ty możesz być liderem, bo pierwsza zaczęłaś.

Otóż uspokoję Cię - nie, nie jestem zły. Nikogo nie gwałcę, nie morduję i nie mam zamiaru. Po prostu nic by mi to nie dało, nic nie zmieniło. Nie chcę nikogo krzwydzić, bo wiem co to znaczy być skrzywdzonym. Nie jestem debilem, ani wariatem, jak to określiłaś, jestem po prostu nieszczęśliwym człowiekiem, który ma zmarnowane życie i bardzo tego żałuje... Nie stwarzaj sensacji, wielka obrończyni ludzkości, nie pompuj proszę swojego ego moim kosztem.

W tym drugim wątku też Ci odpisałem, nie chcę już spamować... tu jest link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post52554217

Nie wiem jak to zakończyć... Trzymaj się mimo wszystko... ciesz się życiem, bo nie każdy może..

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

I jeszcze jedno mi się nasunęło. Może jestem gorszy od Ciebie, bo nie jestem atrakcyjny dla płci przeciwnej. Ale nie jesteś lepsza pod pozostałymi względami i nie kreuj się tu na taką. To, że jestem nieszczęśliwym człowiekiem, nie sprawia, że automatycznie mam wszystkie najgorsze cechy jakiegoś czarnego charakteru. Gdybyś poznała mnie osobiście, w ogóle nie byłabyś w stanie skojarzyć, że jestem człowiekiem, który napisał te posty. Wielu ludzi myśli, że mam zaâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠iste życie. Samochód, dobre mieszkanie, sukcesy sportowe, dobra praca na dobrym stanowisku, inteligentne poczucie humoru. Wydawało by się, że żyć nie umierać. Ale każdy tak myśli, bo nikt nie bierze pod uwagę, że można nie mieć takiej młodości, jaką ma każdy i jaka jest dla wszystkich tak oczywista, że nawet nikt się nad tym nie zastanawia, taken for granted. Więc na Twoje ataki mogę odpowiedzieć tylko tyle, że tak samo, jak nie kradnę, jeśli brakuje mi pieniędzy i tak samo, jak nie biję, gdy ktoś mnie zdenerwuje, tak samo nie gwałcę, gdy brakuje mi seksu. Tylko po prostu cierpię. Ogarnij się z ocenianiem ludzi zbyt pochopnie. Nie jestem kimś, kogo sobie wyobraziłaś. Nie robię nic złego nikomu. Kiedyś skrzywdziłem moją pierwszą dziewczynę, bo byłem dla niej gnojkiem i cholernie tego żałuję. Ale nawet nie mogę Jej już przeprosić, bo zerwała całkowicie kontakt. Wiadomo... W każdym razie zrozum, że można być bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, ale nie wyżywać się za to na innych. Nie są winni. Poza tym gdyby chodziło o zwykłe umoczenie fiuta, to równie dobrze stać mnie na prostytutki. Ale nie chodzi o zamoczenie wbrew komuś, czy gwałty itp. Za dużo filmów się naoglądałaś. Chodzi o świadomość bycia atrakcyjnym mężczyzną. Którego chcą kobiety. Gdyby chciało mnie tyle kobiet, ile Ciebie facetów, to pewnie nawet bym z tego nie korzystał. Sam seks czysto fizycznie nie jest jakimś hiperodczuciem. Jest psychicznie, mentalnie. Świadomość, że kolejna kobieta uznała mnie za wartego tego. Wybrała mnie. Jestem atrakcyjny. Chciała! Ale nie, nigdy mnie nie wybierały, nigdy nie chciały. Nie byłem taki nigdy i do końca życia będę tego żałował, nie będę spełniony jako mężczyzna.

I, za przeproszeniem, wypier... z nazywaniem mnie gwałcicielem, pedofilem, czy innym przestępcą. Jestem uczciwym człowiekiem i zawsze byłem. Do tego stopnia, że i przez to przegrałem... Nie kupowałem pirackich gier i nie ściągałem pirackich plików. Bo jeśli rozmawiałem z dziewczyną, to nie kłamałem jej, nie pociskałem kitu i bajeru, nie wymyślałem. Po prostu byłem szczery. A to nie jest dobra droga, żeby się zabawić. Cóż. Nie kradnę, nie gwałcę, nie morduję, nawet nie kłamię. Myślę, że jestem uczciwszym człowiekiem, niż większość, których znasz. I może przez to też przegrałem... Ale już za późno.

I wciąż zastanawiam się, co wg was miałoby do mnie dotrzeć, a nie dociera. Sprawa jest bardzo prosta. Zmarnowałem najlepsze lata życia i tego bardzo żałuję. Codziennie widzę ludzi, którzy nie zmarnowali i im zazdroszczę. Ale nie odzyskam tego nigdy. Żaden psychiatra nie odda mi zmarnowanych lat. Zawsze będą zmarnowane. Więc nie wiem z czego mam się leczyć. Nikt mnie nie wyleczy z tego, że straciłem młodość. Tego się nie leczy. To się stało, przytrafiło mi się...

Ech.
Bla bla bla. Bla bla bla. I tak w kółko.

Zamknijmy ten wątek. Niech autor sobie zgnije we własnej skorupce bo i tak nic do niego nie dociera. Wyparcie goni wyparciem, nasza dyskusja jest bezowocna.
mrofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:11   #139
umpapumpa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

Zamknijmy ten wątek. Niech autor sobie zgnije we własnej skorupce bo i tak nic do niego nie dociera. Wyparcie goni wyparciem, nasza dyskusja jest bezowocna.
Pasuje tutaj tylko jedno podsumowanie: gadaj z d..ą, to...
To już drugi taki wątek i drugi bez sensu.
umpapumpa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:19   #140
201609140906
Konto usunięte

Może odnalazł rekompensatę doznań seksualnych
w kontynuowaniu rozmowy na forum wizaz.pl?

...bo skoro nie może już bzyknąć żadnego podlotka, to przynajmniej ma nadzieję na rozmowę z tymże?
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:00   #141
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mrofka Pokaż wiadomość

Wyparcie?
Nikt nie odpowiedział mi konkretnie na pytanie co do mnie nie dociera.
Nikt nie odpowiedział mi konkretnie na pytanie z czego miałbym się leczyć. Z problemów psychicznych? Konkretnie, z jakich? Jaki mam problem psychiczny?

Powiedz-mi-proszę-gdzie-tkwi-mój-błąd-w-prostym-logicznym-rozumowaniu.

Fakt nr. 1:
Przez całe moje młodzieńcze życie, czyli przyjmijmy tylko od 15 do 25 roku życia, a więc cała szkoła średnia (5 lat technikum) i całe studia, pomimo silnego pociągu seksualnego i marzenia o tym, ani jedna dziewczyna nie była zainteresowana seksem ze mną. Czyli przez 10 (słownie: dziesięć) lat ani jeden raz nie uprawiałem żadnego seksu, pettingu, nic, mimo iż bardzo mi się chciało.
Prawda, czy fałsz? Czy jest tu jakiś błąd?

Fakt nr. 2:
Pomiędzy 15. a 25. rokiem życia wszyscy mężczyźni/chłopaki/faceci jakich kiedykolwiek znałem i absolutna większość tych, o których kiedykolwiek słyszałem uprawiali seks. Bo tego chcieli, tak samo jak i ja.

Wniosek nr. 1:
Z prawdziwości Faktu nr.1 ORAZ z prawdziwości Faktu nr. 2 wynika, że: Ja chciałem seksu, ale go nie zdobyłem ORAZ Oni chcieli seksu i go zdobyli. I to wielokrotnie w tym czasie, najczęściej z więcej niż jedną partnerką.

Wniosek nr. 2:
Z prawdziwości Wniosku nr. 1 wynika, że, skoro oni chcieli i zdobywali, a ja chciałem i nie zdobywałem, to oni są lepsi, a ja gorszy. Szczególnie, że podkreślam - taka sytuacja trwała przez DZIESIĘĆ lat życia, CAŁĄ szkołę średnią i CAŁE studia (spróbujcie to sobie wyobrazić).

Spróbujcie teraz wyobrazić sobie przez moment jakie to jest życie.
Spróbujcie teraz wyobrazić sobie, że CODZIENNIE widzę na ulicy młodych chłopaków ze swoimi (lub nie swoimi) dziewczynami, trzymających się za ręce, za pupy, przytulających i obściskujących się na ławeczkach lub słyszę ich rozmowy na ten temat przy stoliku, na siłowni, gdziekolwiek. Jeszcze więcej można codziennie zobaczyć w każdym klubie.
Spróbujcie teraz sobie wyobrazić, że w każdym artykule, w każdej książce, w każdym filmie są odniesienia do seksu i najczęściej seks ten dotyczy młodych ludzi, ok. 20 roku życia, przeważnie czasy szkoły średniej. Statystyki to potwierdzają.
Spróbujcie teraz wyobrazić sobie, że KAŻDE wyjście gdzieś ze znajomymi, KAŻDA rozmowa przy piwie w pewnym momencie zejdzie na ten temat. Jeśli jest to męskie towarzystwo, to ZAWSZE pojawia się temat dziewczyn. I niemal zawsze każdy odnosi się do jakichś swoich przeżyć, doświadczeń i zdobyczy z młodości. Ja wtedy mogę:
a) nie odzywać się i unikać tematu
b) przytakiwać i uśmiechać się głupkowato
c) kłamać (czego nienawidzę i nie robię)
Po kolejnych dwóch piwach, kiedy wszyscy już podzielą się swoimi przeżyciami, zaczynają odwracać się w moim kierunku i zadawać pytania, bo jak dotąd tylko ja na swój temat milczałem.

Wtedy jest już naprawdę źle. Dlatego unikam już ludzi i rozmów z nimi, w szczególności jakichkolwiek imprez, alkoholu, zabaw itd. Wszystkiego, co najlepsze. Zresztą wystarczy dojeżdżać z chłopakami samochodem do pracy. Też jest ten sam temat bardzo często. Nie da się uciec nigdzie. A ludzie już wiedzą, że jestem odmieńcem.

A więc proszę, pokaż mi gdzie jest błąd w mojej logice. I z czego, z którego konkretnie punktu powinienem się leczyć?

GDZIE KONKRETNIE NIE MAM RACJI?

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
...bo skoro nie może już bzyknąć żadnego podlotka, to przynajmniej ma nadzieję na rozmowę z tymże?
NIE CHCĘ bzykać żadnego podlotka. CHCĘ mieć normalną młodość, przeżycia i wspomnienia. A tego się już nie da zrobić. I to jest powód, dla którego nie mogę być zadowolony z siebie jako mężczyzny i z tego życia.

Reszta: patrz wyżej.

Czas edycji: 2015-08-29 o 12:19
Stary 2015-08-29, 11:05   #142
umpapumpa
Rozeznanie

Dostałeś rady, setki rad, dla ciebie nasze słowa to woda na młyn czyli wałkowanie W KÓŁKO tego samego. Aż tak się nudzisz, bo to jakaś masakra jest...
Czekam na trzeci, równie obszerny wątek o tym samym.
Stary 2015-08-29, 11:30   #143
henio578
Raczkowanie

Zgadzam się po części z TenGorszy. Ja sam unikam już dawnych osób, które znałem, bo nie miałbym z nimi o czym rozmawiać. Taki typ samotnika ze mnie się zrobił i dziwaka.
henio578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 11:44   #144
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez umpapumpa Pokaż wiadomość
Dostałeś rady, setki rad, dla ciebie nasze słowa to woda na młyn czyli wałkowanie W KÓŁKO tego samego. Aż tak się nudzisz, bo to jakaś masakra jest...
Czekam na trzeci, równie obszerny wątek o tym samym.

A więc nie potrafisz wskazać w którym konkretnie punkcie nie mam racji. Popatrz co napisałem w poprzednim poście. Potrafisz tylko walić ogólnikami, bez konkretów, jak wszyscy. Niby ogólnie się ze mną nie zgadasz, bo cośtam, ale konkretnie nie jesteś w stanie wskazać w którym miejscu się mylę.

Nie bój się, nie będzie więcej wątków. A co do tego, czy się nudzę, to widzę, że nadal zupełnie nie wyobrażasz sobie jak wygląda moje życie. Dla Ciebie to jest w kółko, bo sobie wejdziesz na forum i zobaczysz, a potem zamkniesz. Ja to mam w każdej sekundzie życia, zniszczyło każdy jego aspekt, wszystko. Codziennie. Każda czynność jest bez sensu, bo nie ma już do czego mnie prowadzić. Nie mam już czego robić, nie mam do czego dążyć, czekam aż się skończy...

Czas edycji: 2015-08-29 o 12:00
Stary 2015-08-29, 12:04   #145
blackalice2012
Raczkowanie

Jeżeli stale uważałeś się za tego gorszego, to się nie dziwię, że dziewczyny Cię nie chciały. Ja też nie chciałabym być z facetem, który uważa że jest gorszy tylko dlatego, że kiedyś mu się nie powodziło.

To nie ludzie wydali na Ciebie wyrok, tylko z jakiegoś powodu musieli na Ciebie tak reagować
blackalice2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 12:08   #146
umpapumpa
Rozeznanie

No wiec jezeli masz problem do przegadania a uzytkownicy Wizazu nie dali Ci wystarczajacej rady a raczej x rad nie zaluj pieniedzy na specjaliste. Tutaj na watku chyba nie ma lekarzy, przynajmniej nie zauwazylam. Nie wiem w jakim celu wiecznie pisac to samo.
Stary 2015-08-29, 12:17   #147
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackalice2012 Pokaż wiadomość
Jeżeli stale uważałeś się za tego gorszego, to się nie dziwię, że dziewczyny Cię nie chciały. Ja też nie chciałabym być z facetem, który uważa że jest gorszy tylko dlatego, że kiedyś mu się nie powodziło.

To nie ludzie wydali na Ciebie wyrok, tylko z jakiegoś powodu musieli na Ciebie tak reagować
Ale ja wtedy nie uważałem się za gorszego. Miałem swoje zainteresowania, hobby, czytałem książki i uprawiałem sporty, tak jak to wszyscy uczą, żeby być "wartościowym człowiekiem". I dziewczyny się mną nie interesowały.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez umpapumpa Pokaż wiadomość
No wiec jezeli masz problem do przegadania a uzytkownicy Wizazu nie dali Ci wystarczajacej rady a raczej x rad nie zaluj pieniedzy na specjaliste. Tutaj na watku chyba nie ma lekarzy, przynajmniej nie zauwazylam. Nie wiem w jakim celu wiecznie pisac to samo.
Nie mam żadnego problemu do przegadania. Problem, jaki mam wynika z faktów, których nie da się zmienić. Patrz post #141. Nie ma tu co przegadywać. Jednym trafiło się życie w głodzie, innym w chorobie czy niepełnosprawności, a mnie trafiło się takie. Bardzo z tego powodu cierpię, ale tych faktów nie można zmienić.
Stary 2015-08-29, 12:23   #148
blackalice2012
Raczkowanie

Cytat:
Ale ja wtedy nie uważałem się za gorszego. Miałem swoje zainteresowania, hobby, czytałem książki i uprawiałem sporty, tak jak to wszyscy uczą, żeby być "wartościowym człowiekiem". I dziewczyny się mną nie interesowały.
Też w gimnazjum miałam hobby, zainteresowania, czytałam książki. Mimo wszystko nie potrafiło mi to zastąpić kontaktu z ludźmi. Dlatego w technikum jak padało hasło " kto idzie na piwo? " nie wykręcałam się, tylko szłam. Żaden sport i żadna książka nie zastąpi rozmowy z innym człowiekiem. A takie piwo było świetną okazją.
Stary 2015-08-29, 12:28   #149
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackalice2012 Pokaż wiadomość
Też w gimnazjum miałam hobby, zainteresowania, czytałam książki. Mimo wszystko nie potrafiło mi to zastąpić kontaktu z ludźmi. Dlatego w technikum jak padało hasło " kto idzie na piwo? " nie wykręcałam się, tylko szłam. Żaden sport i żadna książka nie zastąpi rozmowy z innym człowiekiem. A takie piwo było świetną okazją.
A babcie uczyły: tylko nie pij alkoholu, jak ta niedobra młodzież. I czekaj z seksem!
A nauczyciele uczyli: tylko nie pij alkoholu, jak ta niedobra młodzież. I czekaj z seksem!
A książki uczyły: tylko nie pij alkoholu, jak ta niedobra młodzież. I czekaj z seksem!
A filmy dla młodziezy uczyły: tylko nie pij alkoholu, jak ta niedobra młodzież. I czekaj z seksem!

Zamiast imprezować, czytaj książki, to osiągniesz w życiu sukces i będziesz miał wspaniałe życie.

No to nie wychodziłem na alkohol i imprezy, chciałem być dobry, wartościowy. Czytałem książki i majstrowałem przy komputerze, żeby mieć dobrą pracę. No i mam. Przegrane życie.

Czas edycji: 2015-08-29 o 12:30
Stary 2015-08-29, 12:31   #150
blackalice2012
Raczkowanie

Nie miałeś żadnego okresu buntu?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości