![]() |
#3211 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
No ja tez myslalam o sprzataniu wlasnie..
Jezu Sonia lacze sie z Toba w bolu naprawde, wczesniej bie umialam sie wpasowac w Twoja sytuacje a teraz wszystko rozumiem idealnie i dla mnie jestes hero ze jeszcze ciagniesz serio :/ chociaz czlowiek to chyba z czasem przywyka niestety... Oby MIkolajowi przeszlo w koncu, no kurde musi no! Trzymam kciuki razem z moja niedobra Natalka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Rosi-akurat to nie ma co porównywać wagi chłopców i dziewczynek bo ich centyle się różnią
![]() Karola-a głupie miny, tańczenie przed Małą? ja uśpiłam Alę i zabieram sie za sprzatanie w jej szafkach, muszę za małe ubranka odłożyć a tyle tego :/
#3213 |
Zakorzenienie
|
Madzixx - Dzięki Kochana :-*
Sonia - to ja mam dokładnie to co Ty :-(- no ale to już wiemy... I tez radze sobie z tym dokładnie tak jak Ty choć nie kopie po niczym ale sprzątam na potęgę albo zajmuje głowę innymi domowymi obowiązkami... ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- GILMORE - u nas tez syndrom wsadzania juz nie raczki a kciuka :-(- niestety widziałam foty jak później wygląda zgryz po takim czymś i staram się cały czas wyciągać i zajmować rączki czym innym tak jak Koperco napisała - tak robię jak Ona. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- ROSI - Bidulka :-( - współczuję kataru :-( - dużo zdrówka życzę :-* |
![]() ![]() |
![]() |
#3214 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581504]podobno to taki etap rozwojowy, wiec z jednej strony nie powinno sie tak mocno tym przejmować, a z drugiej strony jednak probowac ze smoczkiem i gryzakami, bo może to początek ząbkowania. trzeba to przetrwac i nastawic sie na kolejne, odmienne problemy
![]() ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz ![]() ![]() tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. ![]() Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] Tobie też Kochana współczuję kataru :-( męczące to takie :-( ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- CASHMERE - jak tam pierś? Juz lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
byly super dnie a teraz znow. Chyba skok ☺ Cytat:
Cytat:
no ja sobie wlasnie radze sprzatajac..i uderzajac w cos.. [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581504]podobno to taki etap rozwojowy, wiec z jednej strony nie powinno sie tak mocno tym przejmować, a z drugiej strony jednak probowac ze smoczkiem i gryzakami, bo może to początek ząbkowania. trzeba to przetrwac i nastawic sie na kolejne, odmienne problemy ![]() ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz ![]() ![]() tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. ![]() Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] Co Ty..teraz nawet nie moge wyjsc bo tylko wyjde to jojczy i jojczy. Ostatnio wyszkan i zrobilam kolko wokol bloku i dom domu. My bedziemy isc na kontrole. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | |||||
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Pozdrów swojego GH ![]() Cytat:
Na trochę da się ją zająć, ale nie na długo. Pewnie to trochę wina jej i nasza, bo ona dużo marudziła, a jak słabo widziała to cieżko ją zabawkami było zająć czy czymś, to na rączki. Wózek jej nie uspokaja, na spacerze pol godz jest ok, potem jest łeeeeeeee ![]() [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52580475]ja musztardę jem codziennie,moj ulubiony sos do wszystkiego,sarepska glownie i kremska, mimo wszystko z kupami sie nie kojarzy.[/QUOTE] Ja mało wybredna mi każda dobra ![]() Fajnie że odlew się udał. Rocky hehe ![]() Cytat:
Kupimy po sztucznym hehe Cytat:
Ja też się nie przejmuje jak mi pisknie czy coś, ale u mnie to zbyt często się zdarza, sąsiadka mowi że nie raz w dzień słyszy ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Cytat:
Ja wczoraj troche odłożyłam, ale jeszcze bedzie sporo letnich rzeczy jak sezon się skończy ![]()
![]() |
#3218 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581504]podobno to taki etap rozwojowy, wiec z jednej strony nie powinno sie tak mocno tym przejmować, a z drugiej strony jednak probowac ze smoczkiem i gryzakami, bo może to początek ząbkowania. trzeba to przetrwac i nastawic sie na kolejne, odmienne problemy
![]() ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz ![]() ![]() tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. ![]() Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] U okulisty ? a to trzeba iść ? My nie byliśmy jeszcze w ogóle. |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Zakorzenienie
|
Bylam w sklepie to normalne ze jest mieso po 4mcu? Kupilam szpinak dla niej...
![]() |
#3220 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jej wyszło jedno dziecko, ale juz nie jest żoną kuzyna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3223 |
Zakorzenienie
|
Moj to bez kitu Wizaz czyta, paczka mi kupił, podłogę zmył, kibel posprzątał. Ciekawe, czego chce? ;> mała spi słodko a ja gotuje, a spac mi sie chce jak diabli, chyba ciśnienie. Moja kciuka i raczki tez cmoka często, ale nie interweniuje, skoro w łonie matki dzieci cmokają kciuki, w tym wieku pewnie jest im to potrzebne. Jeśli dalej bedzie cmokac tak często za miesiąc, półtora, zacznę oduczac
|
![]() ![]() |
![]() |
#3224 | ||||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() powiedz, że niech Ci karte da i na zakupy pusci, to mu wybaczysz ![]() ![]() tez dzis mam lejacy katar... a wg testów alergicznych nie mam na nic alergii. a Ty mialas badania w tym temacie? moja kruszya, Martynki rówieśniczka wazy wg wagi domowej ok 6100. Ale katar wirusowy tęz na poczatku jest lejący i przeźroczysty. miej nadzieje,ze to koncówka skoku tak sie objawia, u nas sie wybitnie na koncu nasiliło wrzaskuństwo. Wiec juz tuz tuz i sie Mikołajowi poprawi. ![]() Dziewczyny drogie, byłyscie juz z maluchami na kontroli u okulisty? czy tam kropia dzieciom oczy atropiną? my mamy kontrole 14 września, ciekawa jestem.[/QUOTE] Dzieki za wszystkie rady ![]() ROSI - probowalam smoki mam i avent i ![]() ![]() DOMIMA - wlasnie o ten zgryz chodzi, w podstawowce mialam kolezanke co tv ogladala z kciukiem w buzi i potem jako nastolatka nosila aparat na zeby No nic, bede walczyc, nie poddam sie
“A vision without a plan is just a dream. A plan without a vision is just drudgery. But a vision with a plan can change the world.” – Old Proverb Edytowane przez Gil_More Czas edycji: 2015-08-29 o 14:28 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 |
Zakorzenienie
|
My dzis na działkę idziemy, potem bdmy odwoxic kolege, kurde mloda trzeba ba wziac... 😑 dlugo siedziec nie bede bo zle sie dzis czuje... Znow cos mi Zaszkodzilo....
![]() |
#3226 |
Zakorzenienie
|
Zuzce znow włączył sie czujnik - mama je ciepły obiad - ale ja przechytrzylam i teraz drzemie przytulona a ja jem nad nia ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#3227 |
Przyczajenie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52581098]GILMORE,a coreczka miewala okresy gorszego humoru czasem,jak to my mowimy "skokowe"?
poprawy pogody życzę KAROLA trzymaj sie jakos, przytulam i słe ![]() ![]() ![]() Ma czasami gorsze dni, ale nie sa to jakos ciezkie dni, ze np caly czas krzyczy, jedynie marudzi. Poczatkowo byla zabawa w podchody o co jej chodzi, a teraz juz potrafi sie odroznic o co biega. Dosc kooperatywna jest ![]() Chociaz pierwszy miesiac byl ciezki, zwlaszcza pierwsze dni. Jak w niedziele urodzilam to w poniedzialek juz bylam w domu z mala, ja obolala, ledwo chodzilam, a mala rozkrzyczana, byl stres. Po miesiacu jakos sie unormowalo, ja sie uspokoilam i mala tez zaczela byc spokojniejsza. Jesli ma juz swoj marudny dzien to wystarczy ze maz wezmie na rece i od razu jakby dziecka nie bylo. Nawet polozna sie smiala, ze bedzie przynosic mu wszystkie placzace dzieci, i ma ksywke child whisperer ![]()
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 6
Cytat:
Czyści Cię? O kurcze co ja teraz miałam jakiś armagedon! Tak mnie kiszki bolały, a potem ostra biegunka jakiej w życiu nie miałam - po Bebilonie myślę bo podzeralam dzisiaj sporo - zaraz na śmietniku to ląduje bo bedzie mnie kusić grrr Myślę że mi sie pewnie zakleiło w przewodach... Zdecydowanie nie polecam! Dobrze że mąż był w domu, ciepła herbe mi zrobił i zajął się Adką.
Kropka powitamy ok 23.04.2015 ![]() Edytowane przez violka848 Czas edycji: 2015-08-29 o 15:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Zakorzenienie
|
#3230 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuj ze smokiem. U nas cale raczki ssie co mnie nie martwi. Kciuk sie zdarzal i to juz mi się nie podobało Cytat:
Ja bede podawac przed kąpielą. Po kapieli pierś Cytat:
Nikt tego nie lubi. Oby przeszło marudzenie. Może to ząbki bo ma teraz krótkie drzemki i u Julka tez takie. Ładnie! ![]() Cytat:
Możemy stosować zamiennie Tż i Gh hehe Oby córcia przestała marudkowac! A on nie jest na receptę? Cytat:
---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Violka - Ada smoka ciąga? My jestesmy na wsi. Julek jak wstal przed 8 tak nie chcial usnąć aż do wyjazdu. Usnal w foteliku w aucie i spał 1,5-2 godz. Teraz jemy. Zaraz grilla będziemy robić
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3232 |
Zakorzenienie
|
Majka ale fajnie że macie grilla też bym gdzieś wyszła, ale się nie zapowiada. Udanego wieczoru. Tak Adka smokowa.
#3233 |
Zakorzenienie
|
GIL czytalam ze noworodki i niemowleta w pierwszych miesiacach maja odruch wypychania cial obcych
![]()
#3234 |
Rozeznanie
|
VIOLKA, GOSSIP wspoczuje ekscesow zoladkowych. Zdrowiejta
![]() MAJKA juz troche lepiej, dziekuje ![]() Zdecydowanie jestem za, w zaleznosci od zachowania bedziemy pisac TZ albo GH i wsZystko jasne ![]() ![]() Milego grillowania ![]() A propo wpychania wszystkiegi do buzi, to jest to dla mnie mega slodkie ![]() Wiecie co, jestem wykonczona ale mala zrobila sobie chwile przerwy w plakaniu i nagle usmiechnela sie do mnie (nastroje zmienne gorzej niz u baby w ciazy) a ja poplynelam.. No tak ja kocham! Strasznie. Teraz je i przysypia... Wrzucilam pranie malej, wszystkie kolory na raz i ta sciereczke przeciw farbowaniu.. Oby zadzialala bo sie wkurze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Zakorzenienie
|
Majka-zazdroszczę grilla, piekna pogoda, tez bym posiedziala
![]() W ogóle to mam ochotę na kino ![]() Viola-zdrowiej ! U nas popołudnie idealne, az musze pochwalić córcie, spała na balkonie od 13 do 15:30, potem zjadła i 1,5 h sobie leżała w lozeczku, oglądała karuzelkę, gadała z raczkami w buzi, obserwowala mnie i zjadała motyla, przed chwila jej sie znudziło i teraz leży w dużym pokoju na brzuszku teraz na puzzlach piankowych ![]()
#3236 |
Zakorzenienie
|
Boleczka - moja ściąga od Twojej ze zdjęcia na fb, leży smętnie już od 20 min, nie porusza się i nie wydaje dźwięków. Chyba popadła w depresje po tym, jak matce udało się zjeść obiad ;P
TŻet ( albo raczej gh ;P) poszedł na dożynki małolaty wyrywać na dyskotece, a ja jem dalej, bo ugotowałam ogromny gar a'la leczo albo ragout sama nie wiem, chce ktoś przepis? |
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Zakorzenienie
|
U nas kupa poszła właśnie hmm Wasze dzieci tez podczas jej przewijania maja taka skupiona minę, jakby czekały na reakcje co powiemy na ta kupe hehe śmieszne to
![]() Pavlineczka-daj przepis ![]() Czemu na dożynki nie poszłaś tez? Ja byłam tydzień temu i mega było ![]()
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
Pavlinecka dawaj przepis, a najlepiej to ten gar
![]() Mój mąż (to lepiej niż Tż i Gh ![]() ![]() W ramach rozrywki byłam w Tesco kupiłam Bunience kilka bluzeczek przecenionych ![]()
#3239 |
Zakorzenienie
|
O takie o cosia
![]() ImageUploadedByWizaz Forum1440864082.309315.jpgImageUploadedByWizaz Forum1440864098.042199.jpg
#3240 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Oby tak bylo, juz wole smoka niz ten paluszek
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.