|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Cytat:
to faktycznie drogo, może na allegro sobie zamowię
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To zjadaj te chipsy jutro bo potem nie ma oszukiwania Na zachętę powiem Wam, że to pomoże nam też utrzymać formę i nie przytyć mega w dalszym etapie ciąży, a to chyba się opłaca po po porodzie szybko wrócimy do dobrego samopoczucia wagowego Poza tym wspieramy Halwayę, bo wspominała że też ma dietę. Nie będzie sama w wyrzeczeniach
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Na moje szczęście słodycze mi nie wchodzą ![]() TŻ usnal więc raczej zostanie oddelegowant do lozka niż na imprezę
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
Ijaa no ja ostatecznie piore i prasuje,bo potem pewnie nie będzie mi się chciało albo nie dam rady. Ja prałam i prasowałam na lewej stronie i tak też do szafy schowałam.
Teraz już mnie plecy bolały przy prasowaniu a co dopiero będzie potem. Siostra mówiła że też dużo wcześniej wszystko zrobiła żeby potem na końcówce mieć wolna głowę i odpocząć Myślę że dziecka nie zabije takie "mało świeże" ubranie
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamierzam maksymalnie do konca pazdziernika miec juz wszystko poprane i poprasowane. W polowie listopada wstawiam lozeczko do pokoju i wyciagam wozek ze strychu.
Wszystko bede sobie na spokojnie robic. W sumie czekam tylko na meble dla corki, przenosze jej ciuszki z duzej komody i zabieram sie za sprzatanie. Pod koniec listopada bede robic pierogi i inne zarelko na zapas a od 1 grudnia leze do gory tylkiem i odpoczywam przed porodem
|
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie znów przyjaciółka i koleżanki mówiły, żeby się z tym nie spieszyć. Faktycznie pod koniec jest ciężej, ale można to sobie rozłożyć w czasie i wszystko ogarnąć w swoim tempie.
|
|
#3997 |
|
Zadomowienie
|
Wy o praniu a ja mam 1/4 ubrań
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na moje przedostatnie ubrankowe zakupy, pewnie w pon/wt przyjda.
Jeezcze kombinezon i czapa i wsio. Ale moja siostra mowi ze ja nie wytzrymam i cos kupie mlodemu jak bedziemy lazic wieczorami po manufakturze w weekendy w pazdzierniku ![]() Nie moge spac, a Wojtek daje popalic ostro. On jest aktywny od 22... obybpo urodzeniu mu sie odmienilo. |
|
|
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie tzta odstaeilam idę pod prysznic i spac
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Odwiezie go kumpel co taxi robi więc nie będą mnie budzić hehe
|
#4000 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
A inna sprawa, że oczyma wyobraźni już widzę jak mówię do teściowej, że nie potrzebujemy obiadu bo już mamy ale wredota ze mnieMuszę jeszcze tylko obczaić co najlepiej będzie ugotować, żebym mogła przy tym karmić. ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- ale dziwne uczucie... jaram się tym, że od września nie jem słodyczy |
|
|
|
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w planie nagotowac rosolu, pomrozic i bedzie baza pod jakies warzywne zupki. A mieso pojdzie w pierogi
![]() Mama zapowiedziala ze pomoze mi sie uporac z pierogami wiec jestem spokojna. Jejku... caly czas bym zarla :/ od 21 Dwie kanapki, ryba, nektarynka ,serek i tosty |
|
|
|
#4002 |
|
Raczkowanie
|
rosół!! genialne w swojej prostocie! że też ja na to nie wpadłam
![]() będzie baza do wszystkiego, supcio |
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
A my po grillu
Narobilam tyle zarcia a wszystko prawie zeszlo ![]() Tz sie tak napil ze ooo mamo bedzoe jutro mial impreze zycia. Mysle ze na rok bedzie spokoj z wiekszym piciem. Hjahaha Ja leze w wannie i sie relaksuje |
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym chciała do końca października mieć wszystko poszykowane. Ja mam gdzieś połowę - oczywiście mówię o takich do 68/74 cm, większych póki co nie kupuję.. Nie wspominając o innych rzeczach - praktycznie nie zaczęłam zakupów. I najlepsze, że wcale nie jest mi z tym źle.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2015-08-29 o 23:53 |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
Hope
Za serduszko bardzo się cieszę ze dzidziuś jednak zdrowy ![]() Widziałam ze rozmawialiście o biuście po karmieniu. Mi wyskoczyły na piersiach rozstępy po porodzie. Myślę że smarowanie nic by nie zmieniło bo jednak piersi powiększyły mi sie o 2 miseczki. Wiadomo po zakończeniu karmienia nie wróciły w 100 % do formy. Ale tak jak któraś z dziewczę pisała. Dobry biustonosz i nabrały na nowo kształtu nie są takie fajne jak przed pierwsza ciąża ale ja mam świadomość ze przez 8 miesięcy karmiły moje dziecko z czego jestem bardzo dumna bo wszyscy wokół zakładali ze ja niw dam rasy karmić.Ja dziś miałam pracowity dzień. Rano zakupu z mamą. Kupiłam dla Synka pajaca i dwie pary polspiochów w pepco. Jakoś rzeczy z chłopięcego działu wydają mi się gorsze jakościowo od tych z dziewczęcego. I wybór znacznie mniejszy. Wpadłam do bieliźnianego bo wyrosłam z biustonoszy a z pierwszej ciąży mam tylko jeden taki większy. Przed ciąża nosiłam 60D. Dzisiaj założyłam ze obwód musi być większy no i miska koniecznie. Poprosiłam 65E. Pani zasugerowała spróbować F. Był idealny , obwód ścisły. Ale jak sobie pomyślałam ze moze jeszcze przytyję... Ostatecznie wzięłam 70E... Skończyliśmy dziś z pokojem córki pierwsza noc w nowym lózku. A my na te 3 miesiące odzyskaliśmy sypialnie hahaJejku Wy juz pierzecie a ja z wyprawką w lesie :P niby goły chodził nie będzie bo są rzeczy po córce. Ale parę ciuszków chłopięcych dokupić na wyjścia muszę. Mysle tez o jednym kocu bo moja córka swoje traktuje jak przytulanki i obawiam sie ze się nie podzieli hehe no i z jeden ręcznik z kapturem więcej by się przydał. Kiedy ja się zmobilizuje i to kupie hehe |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
To sie przestaje robic smieszne
Ja nie spie od godziny a to tz powiniem miec problemy ze snem kteoych nie widac :p Masakracja :p |
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
Pelnia. Też spac nie moge.
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Ja poszlam spac po 2, nie moglam zasnac :/
A przed chwila pies mnie obudzil. Tesc nie zamknal.drzwi i sie wpakowal do domu.... Odespie po obiedzie
|
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Ja wieczorem padłam zaraz po 22 jak tylko ślubny się pojawił w domu. za to nie śpię od 7 bo za jasno tutaj, słonce mi świeci prosto w okno. Chcę do swojej sypialni - raz że słońce wchodzi później to czarne rolety je zatrzymują. I chcę moje łóżko i kota do przytulenia
Chyba zaczyna mi się dzień marudy. Już współczuję małżonkowi bo jedziemy po rzeczy do łazienki dzisiaj |
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
WItam się niedzielnie
Wczoraj wieczorem Młody hasał mi w brzuchu chyba ze dwie godziny i do tego oczywiście jak położyłam się spać, to dostał kolejnego kopa energii, bo nie miałam się nawet jak ułożyć, żeby się uspokoił Ciekawe czy po urodzeniu też będzie taki rozbrykany wieczorami ![]() Cytat:
Poza tym jeszcze nawet nie mamy mebli dla Młodego, więc wszystko leży w naszej szafie ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Ja na 56 i 62 mam tyle ubrań ile planowałam, więc na razie tych rozmiarów dokupować nie będę. Mam jeszcze zimowy kombinezon i tyle z moich zapasów na razie ;D
|
|
#4011 |
|
Zadomowienie
|
A ja witam się w siódmym miesiącu! ! Szok jak to zlecialo nawet nie wiem kiedy ani się obejrzę i trzeba będzie rodzic;-)
|
|
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 26 tygodniu
)!! Ja po wypłacie biorę się ostro za zakupy .. ubrania + większą część tych wszystkich dupereli bo w kompleksy wpadam przy was ;pŻyczę miłego dnia my zbieramy się zaraz na działkę z rodzinka musimy wykorzystać ten ostatni wakacyjny weekend ))
|
#4013 |
|
Konto usunięte
|
Ja zaraz do kościoła idę
a później idziemy z koleżanką na charytatywny maraton zumby dla synka naszych znajomych.Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj pół dnia na nim spędziłam A tak w ogóle to u mnie dzisiaj studniówka
|
|
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
wczoraj byłam na tym USG i będzie dziewczynka i tak jeszcze raz myśleliśmy nad imieniem i chyba będzie Dagmara
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się podoba Dagmara
|
|
|
#4018 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim, miłej niedzieli
Gratuluję studniówek i nowych tygodni ciąży! |
|
|
|
#4019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

to faktycznie drogo, może na allegro sobie zamowię

Za serduszko
bardzo się cieszę ze dzidziuś jednak zdrowy
bo w kompleksy wpadam przy was ;p