|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
DOTKA, nie mam pojęcia, chyba zginęłam w tłumie
|
|
#1532 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, może gdzieś przez przypadek usunęłam?
![]() Podaj proszę dane, dopiszę Cię |
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, lat 27 (za miesiąc)
TP 4-5.01 (to z OM i pierwszego usg) ,syn jak dąb
|
|
#1534 |
|
Zakorzenienie
|
Done
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1536 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dzisiejszych wizyt
![]() Ładny brzuszek, dzidziuś zaczyna się przebijać Cytat:
![]() Wiem, że po porodzie, już nawet w jego trakcie, będzie ciężko, ale mam głęboką nadzieje, że miłość dziecka i do dziecka będzie w stanie sprawić, że o tym zapomne. |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sie takimi gadkami wcale nie przejmuje
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lune jaaaka kobieta ![]() Moja mam ostatnio powiedziała coś w stylu że miała nadzieję że poczekamy z dzieckiem aż skończę studia... Sama nie wiem jak na takie coś odpowiadać.
Edytowane przez hariett Czas edycji: 2015-08-29 o 22:54 |
|
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#1540 |
|
Zakorzenienie
|
Med szkoda ze masz miec chlopaka to bym Ci podeslala jakies ciuszki po Meli
![]() A pepco nie masz u siebie? Ja dzisiaj te bodziaki w paski kupilam za 1,99. Material spoko, juz sprawdzony przy Meli ![]() ---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- I jezuuuu laski nie sluchajcie takich glupot. Dziecko to tak cudowna istota, nawet nie mozna sobie wyobrazic takiej milosci do drugiej osoby... a macierzynstwo wedlug mnie w dzisiejszych czasach jest duzo latwiejsze niz kiedys. Przynosi wiele radosci, wiadomo ze sa tez gorsze chwile, gorsze dni ale to wszystko bardzo szybko mija. Najcudowniejsze w tym wszystkim jest to ze odkad jestem mama czyli juz ponad rok CODZIENNIE mam nie jeden a nawet kilkanascie powodow do usmiechu I szczescia. Wczesniej to roznie bywalo Pozytywne nastawienie to polowa sukcesu
|
|
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken dziekuje ci bardzo ze to napisałas,naprawde. Ja mam duzo obaw zwiazanych z macierzynstwem,boje sie ze bede miala depresje poporodowa,że nie dam rady ze nie bede kochac bo bede sie wkurzac ze musze tyle robic itd. Moja siostra mi przedstawila macierzynstwo jako najgorsza mozliwa kare,a sama starala sie o ciaze rok
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
ZUKEN, najbliższe pepco mam 50 km od siebie
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
Kogielmogiel dziekuje :-*
Lune slub cywilny w Pl jest jedynym waznym slubem, koscielny, to jak juz kto uwaza. Przeciez nikogo do wiary sie nie zmusi. Ech denerwuje mnie takie pierdzielenie glupot. Baby ale dlaczego mialabys miec depreseje? Nie mysl tak o tym. Tylko pozytywne nastawienie. Dziecko to jest najwieksze szczescie jakie moze czlowieka spotkac. Napoczatku patrzysz jak rosnie, czekasz na pierwszy usmiesz, jak sie na Twoich rekach uspokaja, pozniej jak wieczorem przyjdzie i powie "mamo kocham Cie", jak tu miec depresje. Trzeba sie tylko cieszyc, ze bedzie ktos na swiecie, kto bedzie Cie zawsze kochal i Ty go bedziesz kochac miloscia bezwarunkowa. Kurde spac nie moge. Pies mnie obudzil cos przed 12 i tak sie wierce :-( ech denerwuje mmie juz to mieszkanie samej na wygwizdowie :-( juz chce, zeby TZ wrocil.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1544 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Witam się w 22 tygodniu Przez urlop jakoś źle ostatnio policzyłam i wcześniej w 22 się przywitałam ale teraz już poprawione ![]() Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć do was, bo zarządziłam sobie sprzątanie ubrań. Była okazja do przekładania mebli w sypialni Już wszystko wiem co i jak Mąż musiał przesuwać komody a ja z łóżka kierowałam akcją Wczoraj czułam tak silne kopniaki, że jak przyłożyłam rękę to z zewnątrz czułam. Oczywiście mąż szybko przebiegł i nic. Szkoda ---------- Dopisano o 06:53 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Co do radości z macierzyństwa, ja nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii ale mam odniesienie do moich młodszych sióstr. Mam siostrę młodszą o 1,5 roku i ona jest ze mną od kiedy pamiętam. Jak miałam 10 lat urodziła się kolejna. Była dla nas jak fajna zabawa dopóki nie musiałysmy się nią opiekować i zmieniać pampersy Jakoś to ogarnełyśmy i było fajnie do czasu pojawienia się najmłodszej. Byłam już małą buntowniczką i byłam wręcz obrażona na rodziców Od kiedy są moje młodsze siostry kocham je bezwarunkowo. Bronię ich niczym kwoka Nie ma możliwości, żeby ktoś je skrzywdził. Taka trochę zapasowa mama jestem A każdą kocham tak samo
|
|
#1545 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie po dłuższej nieobecności
Przeprowadzka trochę trwała ale dzis mamy pierwsza noc za sobą Tz miał szczęście i w pierwszy dzis wyczuł ręka na brzuchu delikatnego kopa. Od tego czasu wierci sie Mała intensywnie i boje sie co będzie jak trochę podrośnie, poobija mnie... Muszę sie brać za wyprawkę bo przez przeprowadzkę prawie nic nie mamy, lista zawiera tylko wozek, łóżeczko i kocyki... Muszę sie za to zabrać od nowego tygodnia. Miłej niedzieli dziewczyny!
|
|
|
|
#1546 |
|
Zakorzenienie
|
super wyglądasz! brzuszek baaardzo zgrabny
![]() Ja mój też wrzucam, ale do klubu koktajlowa7 zniechęcanie do posiadania dziecka bo zrobilo kupę i się zesikało i tak 20 razy dziennie, no faktycznie to argument przeważający nad całą "kupą" miłości i szczęscia jakie funduje maluch. Przecież macierzyństwo to ma być wyzwanie, przygoda, a nikt nie powiedział, że sielanka. Strasznie głupie jest takie gadanie. Ja jak teraz sobie pomyślę jak strasznie kocham tego dzieciaka w środku to aż mnie skręca, a co dopiero będzie jak się pojawi ![]() Dziewczyny jaki magnez suplementujecie?
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren ja takiego zwyklego plusza pije, ale to tylko dlatego, ze nie lubie brac tabletek, a tutaj to musze wode wypic, o ktorej czasami zapominam, zeby pic w wiekszych ilosciach
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#1548 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę magnez+potas ze względu na moje skurcze.
pietrusiowata gratuluję! emia gratuluję ruchów Ja dziś dostałam śniadanie do łóżka i mam do kolekcji nowego storczyka |
|
|
|
#1549 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ależ gnacie z pisaniem, ledwo nadrobiłam
Cytat:
Cytat:
![]() joannarol13 super że wszystko w porządku z dzidkiem Cytat:
Cytat:
malwi89 śliczny brzuszek już widać że dzidzia się układa ![]() Cytat:
![]() Nie przejmujcie się gadaniem innych, jeśli ktoś z takim tekstami wyjeżdża do osoby w ciąży to świadczy tylko o nim, u mnie natomiast było na odwrót rodzice cały czas pytali kiedy i kiedy - bo to w obu rodzinach będzie pierwsza wnuczka i to też jest męczące a ostatnio mieliśmy 2 rocznicę ślubu to chyba nie dużo czasu.....A jeśli chodzi o ślub Kościelny to szanuję o wiele bardziej osoby które nie wierzą lub nie praktykują i biorą tylko ślub cywilny niż takie które z Kościołem nie mają nic do czynienia a ślub w Kościele biorą no bo po co ? skoro to dla nich nic nie znaczy aaa muszę taki spróbować uszyć, co myślicie może być przydatny? ja łóżeczko będę mieć na piętrze więc mogłabym mieć dzidka na dole, przy sobie http://www.tinystar.pl/pl/p/NOWY-Kok...-Jasny-Roz/247 http://www.tinystar.pl/pl/p/NOWY-Kok...-Jasny-Roz/247 Edytowane przez ahnessy Czas edycji: 2015-08-30 o 09:13 |
|||||
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Yeah, wygrałam aukcję!
---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Ja biorę Asmag Forte. CZARNULA, ach tą piękna starość wszystkiego najlepszego!
|
|
#1551 |
|
Rozeznanie
|
Czarnula wszystkiego najlepszego!
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkiego co najlepsze kochana
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula spełnienia marzeń
ahnessy fajny ten kokon ale cena, trochę przegięli.
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i może być też taka poduszka stabilizacyjna, też dziecko ograniczy,a wydatek zamyka się w 40zł
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-08-30 o 09:45 |
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Lune, my mamy ślub cywilny i to nasz jedyny ślub, bo innego nigdy nie weźmiemy. Mieliśmy normalne wesele, ja suknię ślubną itp.
Mojakaren, ja Magnellę albo Magne B6 max - na zmianę. Chyba działają, bo badałam poziom magnezu i mam ładny Czarnula, najlepszego! Ahnessy, wiem że to nie musi być to, zwłaszcza, że to dopiero II trymestr, a cholestaza się pojawia pod koniec III, ale z racji wcześniejszych problemów, może być to już. Będę się konsultować z ginem co robić. kokon mnie nie przekonuje, wolałabym kojec/łóżeczko turystyczne + leżaczek bujaczek
|
|
|
|
#1557 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka90 własnie tez nad Magnellą myslałam, zaczęła mi latac powieka + czasem w nocy czuję skurcze więc chyba zakupię. Gin mówił, żeby łykać 3 tabletki na dobę, też tak dawkujesz?
I jak Twoje swędzenie? Nalżyło coś? Czarnula sto lat!
|
#1558 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę 2x1 tabletkę, chyba że mam jakiś gorszy dzień i brzuch pobolewa, czy coś 'ciągnie', to biorę dodatkową trzecią. Ale faktycznie 3 tabletki są spoko, bo czytałam, że w ciąży magnezu można brać do 750mg, a Magnella i MagneB6 max mają chyba 200mg w jednej tabletce.
Wczoraj wieczorem znów się swędzenie zaczęło Nie tak duże jak wczoraj rano, ale jednak. Potem zasnęłam przy oglądaniu serialu, jak się przebudziłam i znów układałam do snu, to znowu mnie zaczęło swędzieć.Trochę się uspokajam, że może to nie cholestaza, bo poza swędzeniem nie mam żadnych innych objawów*, bo piszą o bezsenności (śpię super), czy o spadku apetytu (w normie). *jedynie co, to mam chyba te tzw. przeczosy, ale nie wiem jak to ma wyglądać, bo po prostu jak się za bardzo drapię, to robią mi się krwiaki ![]() Wczoraj zrobiłam sobie peeling cukrowy, nasmarowałam balsamem, a stopy i dłonie kremem i przynajmniej nie drapałam się do krwi. |
|
|
|
#1559 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, współczuję. Mnie czasem też dopada swędzenie stóp I środka dłoni, ale też jest to czasowe I po smarowaniu się oliwkami i kremem mija. To chyba jakiś świąd ciężarnych
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
Czarnula,100 lat!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

TP 4-5.01 (to z OM i pierwszego usg) ,syn jak dąb

i mam do kolekcji nowego storczyka
Nie tak duże jak wczoraj rano, ale jednak. Potem zasnęłam przy oglądaniu serialu, jak się przebudziłam i znów układałam do snu, to znowu mnie zaczęło swędzieć.