Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-30, 08:32   #901
fanfelka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)

Reczny laktator mam lakta plus ltr-6 - tragedia. A ten z canpola mam elektryczny easy start. Teraz zaluje ze od razu nie kupilam. Moze bym nie miala teakiego stresu w szpitalu. A tak to w dniu wypisu tz jechal specjalnie do innej miejscowosci (bo obdzwonilismy wszystkie sklepy i apteki i tylko w jednym sklepie byl) i zaplacilismy majatek. Ale to niewazne. Wazne ze choc troche mojego mleczka zje.

fanfelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:00   #902
Małgosia89
Zakorzenienie

Agu wspolczuje Ci
Ja sie wlasnie takich sytuacji boje, ze nie bede wiedziała co juz mam robic i po prostu bede bezradna.
Tule mocno trzymam kciuki zebys wyszla do domku

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:01   #903
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość

Niestety nie na porodówce Mam gości na weekend, ciągle gdzieś wychodzimy z dzieciakami albo siedzimy na dworze korzystając z pogody A wieczorem jestem tak padnięta, że nawet nie mam siły was podczytać. A wczoraj to już w ogóle miałam wisielczy humor, wkurzają mnie ciągłe teksty, że zaraz urodzę, że brzuch nisko, że to tamto.
A kij, znając upór moich dzieci to pochodzę jeszcze w ciąży z półtora tygodnia minimum

My też ciągle mamy imię niewybrane, i postanowiliśmy, że szpital to ostatni moment na decyzję, właśnie, żeby móc już córce brata przedstawić po imieniu, a nie ciągle "dzidziuś albo braciszek".

Współczuje W szpitalu ciężko wypocząć to fakt. Nikt się nie certoli, salowa wpada o 6 rano, każdy hałasuje.. Ale może poproś swoją współlokatorkę, żeby było odrobinę ciszej w nocy?
Co do karmienia to rzeczywiście możesz wypróbować ułożyć się z Ewcią wygodnie na boku, wtedy dasz radę chwilę odpocząć i może nawet przyśniesz na chwilę.
Laktacja powinna niedługo ruszyć, jeśli córę często przystawiasz, ewentualnie możesz ją próbować rozkręcić produkcję laktatorem metodą 7-5-3.
Po karmieniu najpierw ściągasz 7 minut z obu piersi, potem 5 min i na koniec 3 minuty. Nawet jak nic nie leci to i tak ściągasz, bo to daje sygnał do produkcji.
Niestety trzeba tak robić nawet 8 razy dziennie i raz w nocy, więc mocno to pracochłonne, ale nawet jeśli będziesz robić mniej to laktacja powinna ruszyć.
Mam nadzieję, że was wypiszą i będziecie mogły w domku obie wypocząć, poznać się nawzajem i zgrać co do karmienia

U nas wybor w szpitalu juz odpada, bo corka przyjedzie na kangurowanie (a jesli wypadnie noca, to zaraz nastepnego dnia).
Dzis bylismy w parku linowym dla dzieci, ale i tak przerazenie dziadzia wpuszczajacego wzbudzilam
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:07   #904
ridja devojka
Zakorzenienie

Jejku jestem taka zdenerwowana na tego jełopa za to jak się wczoraj zachował, że aż mnie brzuch boli z nerwów i serce mi kołacze i nie umiem oddychać spokojnie. Okropne uczucie.
Stary 2015-08-30, 09:20   #905
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Co za noc co za ranek. Cała obolałe jestem. Masakra. Jeszcze głową do tego zaczyna mnie boleć.
Moje krocze . Znów ktoś mnie w nocy w nie skopal. Stopy znów napuchniete znów bolą . Samopoczucie źle i to zawsze jak jedziemy do moich rodziców. Dziś urodziny mamy.

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:21   #906
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Nie bo ona na cycku wisi 24 na dobe. Nie moge rozkrecic laktacji ani mala ani laktatorem.
Agu tam mi przykro. Może jeszcze was wypuszczą. A jak nie to już niebawem. Pojedziesz do domu to mąż ci pomoże.

No i po pełni. Mam nadzieje że nie bede czekała do następnej bo ta wypada 29 września.
Żadna nie urodziła
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:25   #907
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Co za noc co za ranek. Cała obolałe jestem. Masakra. Jeszcze głową do tego zaczyna mnie boleć.
Moje krocze . Znów ktoś mnie w nocy w nie skopal. Stopy znów napuchniete znów bolą . Samopoczucie źle i to zawsze jak jedziemy do moich rodziców. Dziś urodziny mamy.
Ja się dopisuje do fatalnej nocy. Wstawałam chyba z 6 razy do łazienki. A od 5.15 nie śpię. Obudziłam męża bo mi się nudziło, zrobiłam śniadanie
Teraz poszedł odsypiac. Łeb mi pęka.Kocham pełnię
Znowu robie sobie miniwakacje u rodziców, do środy. Mam nadzieje, ze młody w tym czasie się nie wybierze na ten świat; )

Po tej nocy nawet nie mam siły Was cytować i zapomniałam wszystko co chciałam napisać.
Jeszcze mi się snily jakieś makabryczne sny, że wozek mi się stoczył z góry, dziecko prawie wypadło przez balkon, zlapalam w ostatniej chwili za nogę,tak że prawie mu ją wyrwalam. Zostawiłam go w 30 st w spiworku, pod kocykiem w kombinezonie i w ogóle naubieranego w 5 warstw.
Obudziłam się jak mój syn popatrzył na mnie z wyrzutem i uciekł, szukałam go po całym osiedlu i wiedziałam, że kilkudniowe niemowlę nauczyło się raczkowac,bo się balo,ze jego wyrodna matka go zabije. .. chyba udziela mi się stres przedporodowy

A wczoraj miałam spotkanie z położna i fajna nowina. Zapytałam o TENS i w szpitalu nie ma, ale ma swój i mi pożyczy; )

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-08-30 o 09:32
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:32   #908
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama też ma dziś urodziny i tata też ale przyjeżdżają do mnie, bo ja powinnam leżeć

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Agu tam mi przykro. Może jeszcze was wypuszczą. A jak nie to już niebawem. Pojedziesz do domu to mąż ci pomoże.

No i po pełni. Mam nadzieje że nie bede czekała do następnej bo ta wypada 29 września.
Żadna nie urodziła
Ja po ostatniej pełni wylądowałam w szpitalu ze skurczami, ciekawe czy teraz tez coś się ruszy ale póki co się nie zapowiada...

Byłam w kościele na 8 żeby ominąć ten upał jeszcze, ale spojenie mi dziś nieźle dokucza, ciężko chodzić :/
Stary 2015-08-30, 09:35   #909
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Moja mama też ma dziś urodziny i tata też ale przyjeżdżają do mnie, bo ja powinnam leżeć

Ja po ostatniej pełni wylądowałam w szpitalu ze skurczami, ciekawe czy teraz tez coś się ruszy ale póki co się nie zapowiada...

Byłam w kościele na 8 żeby ominąć ten upał jeszcze, ale spojenie mi dziś nieźle dokucza, ciężko chodzić :/
Wszystkiego najlepszego dla mamy
Ale ze tata i mama jednocześnie u ciebie to musi być przeznaczenie

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:37   #910
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja tez nadal w dwupaku. Pełnia i balon nie podzialaly. Zaraz oxytocyna i cały dzień wycia z bólu pod ktg . Nie jestem stworzona do rodzenia

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 09:42   #911
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja tez nadal w dwupaku. Pełnia i balon nie podzialaly. Zaraz oxytocyna i cały dzień wycia z bólu pod ktg . Nie jestem stworzona do rodzenia
To juz ostatnie meki i zaniedlugo bedziesz tulic Alicje

Mnie tak przez noc spuchly palce, ze bola mnie jak zginam...

Nasz mały cud...

Stary 2015-08-30, 09:44   #912
painka
Zadomowienie

Cytat:
I znów szarpia te dzieci hihi ja bd się bała ze polamie a oni ciągną za nogi głowę bez żadnych skrupułów
No strasznie miotali tymi dziećmi!
Stary 2015-08-30, 09:48   #913
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla mamy
Ale ze tata i mama jednocześnie u ciebie to musi być przeznaczenie
Hehe dzięki i wzajemnie najlepsze życzenia dla mamy

Czarownica a nie mogą dać oxy i balonika jednocześnie? Żeby tak ze zdwojoną mocą spróbować? Biedna jesteś bo wydaje się że to oczekiwanie na Alicję trwa wieczność... Niby tak blisko a tak daleko :/ ale chyba jak juz dziś ta oxy nie podziała to zrobią od razu CC?... Bo już chyba więcej nie będzie prób?

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
To juz ostatnie meki i zaniedlugo bedziesz tulic Alicje

Mnie tak przez noc spuchly palce, ze bola mnie jak zginam...
Ja od kiedy mi spuchły jak ruszam to mam takie uczucie jakby zdrętwiałe były te palce u stóp... Jakieś takie niezgrabne, sparaliżowane... A wizualnie wcale nie wyglądają na spuchnięte, widać to dopiero po obuwiu że mam bardzo ciasno.
Stary 2015-08-30, 09:50   #914
Sandrusia91
Zadomowienie

my dzisiaj mamy 2 tygodnie

jak ten czas szybko leci :P

dzisiaj przychodzi położna.. ciekawe jak tam mały z wagą

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:08   #915
agu23gda
Wtajemniczenie

W pozycji lezacej nie moge ze wzgledu na rane
Predzej sie zesram na rzadko i wszystko dookola zanim poloze sie na boku ale wszystkie inne juz probowalam. Poleci troche i koniec. Polozna mowi zeby przystawiac mimo to ale mala sie straszliwie zlosci jak tam juz nic nie leci. Jakby ja ze skory obdzierali. Zapowoetrza sie az sina. Wiec chyba tez nie o to chodzi w karmieniu piersia ona zestresowana i zaplakana. Ja tez bo dziecko glodne a nie moge nic zrobic. I dzisiaj nie dostane juz mleka do dokarmienia bo wg nich jej starcza tyle ile mam. Wiec nie wiem skad ten jej placz poparzonego dziecka gdy ni nie leci a jak ja odstawie to ssie wszystko do ma pod reka i dalej placze. Dramat. Jak tu dzis zostane to przysiegam, ze sie potne. To miejsce dodatkowo dolujaco zle na mnie wplywa. Na sali ze mna dziewczyna ma wczesniaka. 2 dni piewsze w inkubatorze a jak go dostala to od razu je, spi. Nie ma dziecka. Ona tez spi razem z mala. I dzisoaj wyjdzie na pewno. A ja nie spie od czwartku ani monitu i to mnie schizuje. Az mi sie w oczach ☠☠☠☠☠☠☠i
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:13   #916
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
my dzisiaj mamy 2 tygodnie

jak ten czas szybko leci :P

dzisiaj przychodzi położna.. ciekawe jak tam mały z wagą
Gratulacje dla synka i rodziców
Stary 2015-08-30, 10:14   #917
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
W pozycji lezacej nie moge ze wzgledu na rane
Predzej sie zesram na rzadko i wszystko dookola zanim poloze sie na boku ale wszystkie inne juz probowalam. Poleci troche i koniec. Polozna mowi zeby przystawiac mimo to ale mala sie straszliwie zlosci jak tam juz nic nie leci. Jakby ja ze skory obdzierali. Zapowoetrza sie az sina. Wiec chyba tez nie o to chodzi w karmieniu piersia ona zestresowana i zaplakana. Ja tez bo dziecko glodne a nie moge nic zrobic. I dzisiaj nie dostane juz mleka do dokarmienia bo wg nich jej starcza tyle ile mam. Wiec nie wiem skad ten jej placz poparzonego dziecka gdy ni nie leci a jak ja odstawie to ssie wszystko do ma pod reka i dalej placze. Dramat. Jak tu dzis zostane to przysiegam, ze sie potne. To miejsce dodatkowo dolujaco zle na mnie wplywa. Na sali ze mna dziewczyna ma wczesniaka. 2 dni piewsze w inkubatorze a jak go dostala to od razu je, spi. Nie ma dziecka. Ona tez spi razem z mala. I dzisoaj wyjdzie na pewno. A ja nie spie od czwartku ani monitu i to mnie schizuje. Az mi sie w oczach ☠☠☠☠☠☠☠i
Biedna... A nie ma w szpitalu doradcy laktacyjnego? A próbowałaś może karmić na leżąco od góry? Ty lezysz na płasko a ją kładziesz na sobie i przystawiasz do piersi?

Na mlecznymwsparciu.pl polecają jeszcze karmienie w samym pampersie lub cienkim bodziaku tak żeby jak najwięcej dziecka przytulić do Twojego gołego ciała

Edytowane przez zuzulka_89
Czas edycji: 2015-08-30 o 10:18
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:17   #918
agu23gda
Wtajemniczenie

Taaak. Probowalam. W kazdej pozycji ona sobie cos tam pociagnie ale tylko na poczatku karmienia. Tak jakby naprawde tego pokarmu brakowalo w ktoryms momencie. Bo odruch ssania ma ogromny.
Stary 2015-08-30, 10:22   #919
zuzulka_89
Zadomowienie

Cytat:
Taaak. Probowalam. W kazdej pozycji ona sobie cos tam pociagnie ale tylko na poczatku karmienia. Tak jakby naprawde tego pokarmu brakowalo w ktoryms momencie. Bo odruch ssania ma ogromny.
A może Ona nie jest głodna tylko potrzebuje ssania? Niektóre dzieci mają taki silny odruch...smoczka nie chce ssać? Są z Lovi takie specjalne co mają przypominać ssanie piersi
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:32   #920
agu23gda
Wtajemniczenie

Myslalam o tym i bym jej dala polezec zeby se tylko pociumkala ale ona sie tak wscieka jak ssie na pusto ze szok. Ssie piastke i tez wrzeszczy. Smoczka nie chce. Tylko na chwile ale jak skuma ze z niego nic nie leci to tez krzyk. Ja juz nie mam pomyslow. Moge tylko liczyc ze sie szybko rozkreci. Ale jestem tak zdolowana... naprawde takiego dola nie mialam od wiekow. Przysiegam...
Stary 2015-08-30, 10:32   #921
Małgosia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
A może Ona nie jest głodna tylko potrzebuje ssania? Niektóre dzieci mają taki silny odruch...smoczka nie chce ssać? Są z Lovi takie specjalne co mają przypominać ssanie piersi
Tez o tym pomyslalam.

Nasz mały cud...

Stary 2015-08-30, 10:37   #922
agu23gda
Wtajemniczenie

Wierzcie mi ze nie spiac od paru dni ani minuty probowalam wszystkiego. Ale juz jestem sklonna ja dokarmiac mm ale jakims porzadnym i z porzadna butelka bo te szpitalne mleka sa dla niej okropne i lyka w nich powietrze a potem problemy. No ale nie pozwalaja. Chyba przemyce tak czy siak swoja butelke i mleko mm jakies lepsze moze to pomoze. Bo ja sie zamecze a ona zaplacze na smierc. To najbardziej placzace dziecko na oddziale. Naprawde
Stary 2015-08-30, 10:39   #923
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja mam i balonik i oxy

Stary 2015-08-30, 10:39   #924
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam i balonik i oxy
Boze Ty jeszcze rodzisz?
Stary 2015-08-30, 10:39   #925
201701300931
Konto usunięte

Witam się w wyznaczonym dniu porodu. Oczywiście oznak brak, także udaję że cierpliwie czekam :P
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:40   #926
owieczkaa
Zakorzenienie

Agu - nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie kp ale mleko może się w ogóle nie pojawić w pierwszych trzech dniach po porodzie SN, po cc jeszcze dłużej. Także jak coś leci to już jest mega sukces. Nie przejmuj się ze laktator nie odciąga, dziecko zawsze wyciąga więcej. I nie pozostaje ci nic innego niż przystawiać, zaraz przyjdzie nawał i będziesz mieć odwrotny problem.

Co do spania to pogadaj z położnymi, powinny chociaż na jedną noc zabrać małą pod opiekę i tylko do karmienia (lub próby karmienia) przynosić.
Stary 2015-08-30, 10:42   #927
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Wierzcie mi ze nie spiac od paru dni ani minuty probowalam wszystkiego. Ale juz jestem sklonna ja dokarmiac mm ale jakims porzadnym i z porzadna butelka bo te szpitalne mleka sa dla niej okropne i lyka w nich powietrze a potem problemy. No ale nie pozwalaja. Chyba przemyce tak czy siak swoja butelke i mleko mm jakies lepsze moze to pomoze. Bo ja sie zamecze a ona zaplacze na smierc. To najbardziej placzace dziecko na oddziale. Naprawde
Agu moja koleżanka pokarm miała dopiero 5 dni po CC dlatego próbuj przystawiać Ewcię choć na chwilę i działaj laktatorem. Wiem, że Ci ciężko - gadaj z położnymi niech pomagają, jak pojawi się lekarz to narzekaj, narzekaj, narzekaj może trochę pogoni te położne!

Cytat:
Ja mam i balonik i oxy
Trzymamy kciuki!
Stary 2015-08-30, 10:45   #928
malena1979
Zadomowienie

Cytat:
Boze od czwartku nie przespalam ani minuty... nie wiedzialam, ze czlowiek moze tyle wytrzymac bez snu... gorzej przez to z samopoczuciem. Mam dola jak cholera. Jak dzis nie wyjde do domu to ja sie powiesze normalnie. Potrzebuje chociaz godziny snu...
Biedactwo, 5 lat temu przeżywała dokładnie to samo. Spróbuj Agu choć trochę odpocząć. Choć wiem, że łatwo się mówi.
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:58   #929
mysza007
Zakorzenienie

Agu to co napisała owieczka-całkiem niedawno też gdzieś przeczytałam, ze po cc laktacja moze się pojawic nawet po 5 dobach

Czarownica biedulko, ale Cię tam męczą no dla mnie to nienormalne

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 11:02   #930
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja idę na rekord. Najdłuższy poród ever

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości