|
|
#3961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3963 |
|
Raczkowanie
|
Zazdroszczę!
weźcie mnie nie straszcie z tymi orkiestrami. My chcemy DJ, który jest podobno rozchwytywany i jeszcze z nim nie rozmawialiśmy ( jest z Olsztyna, my z ok. Trójmiasta i nie wiem ile by wziął za dojazd), jesteśymy zdecydowani na 99% zal od ceny, podobno za wesele w tym roku ze swoich okolic wziął 3500 Edytowane przez ziuta89 Czas edycji: 2015-08-30 o 12:42 |
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
Ten kamerzysta napisał że zadatek za rezerwację terminu to 200 zl. A potem najpóźniej w dniu ślubu zaliczka 600. Reszta przy odbiorze.
3500 za Dja to według mnie sporo
|
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie będą druhny.
Z moimi przyjaciółkami trzymam się od dziecka i odkąd pamiętam, zawsze sobie mówiłyśmy, że będziemy u siebie druhnami, one u mnie, ja u nich. To że i tak trzeba wybrać ''najważniejszą'' to żaden problem, będzie losowanie, która ma podpisać papiery. Ja pierwsza wychodzę za mąż i wszystkie trzy z wielką radością mówią o ''druhnowaniu'', uważają to za zaszczyt i żadna nie marudzi na to, że będą miały takie same suknie, w końcu to mój dzień. A wiadomo, że nie ubiorę ich w coś, co im się nie podoba, będziemy szukać dopóki nie znajdziemy czegoś co zadowoli każdą z nas. Ja też nie będę marudzić na ich ślubach. Ale my jesteśmy bliskimi przyjaciółkami, więc nie ma mowy o takich problemach, dla nas to sama radość. Czwartą druhną będzie dziewczyna mojego brata, która też się bardzo z tego cieszy. Z usadzeniem też nie będzie problemu, my będziemy przy podłużnym stole, wszyscy się akurat zmieścimy. Reszta gości będzie przy okrągłych stolikach.
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3967 |
|
❤ bee happy ❤
|
Wróciliśmy z Kościoła. Zaklepalismy datę
![]() Ksiądz nic nie wymyślal, ode mnie tylko chcą akt chrztu i bierzmowania.
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to o której ślub?
|
|
|
#3969 |
|
❤ bee happy ❤
|
|
|
#3970 |
|
Raczkowanie
|
Wiem, że 3500 to dużo jak na DJ, ale on jest baaaardzo dobry, a innych nie znam (oprócz jednego co grał u mojej siostry i był tragiczny...)
po egz pogadam z TŻtem co robimyteż chcę na 16 mieć ślub
|
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co sądzicie o takich sukniach ślubnych ? W sensie osobno spódnica (z tiulu) i top (najlepiej koronkowy) - z delikatną przerwą między spódnicą a topem - nie jakieś wyzywająco wystające pół brzucha tylko tak delikatnie ? Najlepiej zobrazowane na ostatnim zdjęciu
Baaardzo mi się coś takiego podoba ale boje się, że by mnie ksiądz z kościoła wywalił
|
|
|
|
#3973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
godzina też w sam raz, my niestety chyba będziemy musieli zrobić ślub gdzieś koło 13-14 a też bym wolała właśnie o 16
|
|
|
|
|
#3974 |
|
❤ bee happy ❤
|
16 dla mnie to tak akurat. Bo 17 we wrześniu byłaby za późno
|
|
#3975 |
|
Zakorzenienie
|
My chcemy 15
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
Cytat:
I to nie będzie tylko i wyłącznie dekoracyjnie. Bo pomagać będą nam wszyscy ![]() gratulacje my też będziemy mieszkać dopiero po ślubie więc dobrze Was rozumiem ![]() Cytat:
![]() ja zastanawiam się nad tym plenerem. Jeśli weźmiemy droższego kamerzystę to wtedy zrezygnujemy z pleneru na rzecz drugiego dnia
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Wróćiłam po 3dniach wolnych i sobocie pracującej (ale nie miałąm internetu), a tu 30stron do nadrobienia. No cóż...powolutku będę nadrabiać. Ale na razie to co wyczytałam na samym końcu
![]() Cytat:
Nie przejmuj się, czy to dużo czy nie. Jeśli macie kasę to no problem. To wasz dzień i wy macie się dobrze bawić Ja biorę fotografów za których 4tys zapłacę i się nie przejmuję, bo będą super zdjęcia i ja to wiem (rodzice dają nam 20tys, czyli tyle ile zapłacimy za samych gości, więc na całą oprawę, ubrania itd musimy oszczędzać sami)
|
|
|
|
|
#3978 | |||
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale po ogarnieciu insta stwierdzam, ze tobie by super pasowalo takie cos Tylko faktycznie moga byc problemy z ksiedzem
|
|
|
#3979 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
Nie potrafię was nadrabiać i czytać jednocześnie, nie ogarniam i myli mi się co czytam.
Napiszę więc tylko... Witam wszystkie nowe i stare PMki ![]() Siedzę dziś w pracy. Jeszcze 3,5h do końca dnia. Myślę poważnie nad zmianą pracy, bo nie wiem jak długo ten punkt się utrzyma. Jest to wygodna praca, ale nie mam świadczeń (umowa zlecenie jest do dupy) ani gwarancji, że będę mieć tę pracę do ślubu. A teraz z innego gara... moja siostra miała od dłuższego czasu w rodzinie męża niezłe zamieszanie. Ich swatka i kuzyn męża mojej siostry brali ślub w ten weekend. Sprawa nabrała nieciekawego obrotu, gdy byliśmy u siostry na chrzcinach córki. Zadzwonili do Pana Młodego powiedzieć, że nie przyjadą, ponieważ dopiero co wyszli z małą ze szpitala i boją się jechać z nią pod Kraków z Wrocławia. On na to "ok, rozuemiem". Pół godziny później zadzwoniła do nich SIOSTRA! pana młodego z wyrzutami! Wyrzuty się ciągnęły, nazwała ich złymi rodzicami, że nad morze pojechali, że do warszawy pojechali, a na ślub nie... i w ogóle zrobiła straszą przykrość mojej siostrze. Teraz ponad tydzień przed weselem moja siostra z córką trafiły do szpitala na operacji. Do tej pory słyszała pogłoski, że nadal tamta rodzina ma jej za złe. Panna Młoda nie chciała odpisywać na zapytanie jak przygotowania do ślubu na tydzień przed, a wcześniej rozmawiała z nią na luzie. Dziwni są ludzie, czy tak trudno zrozumieć, że dziecko jest chore i nie dla niej przy pogorszonym stanie zdrowia są dalekie wycieczki? Szczególnie, że największe pogorszenie było teraz w sierpniu i na wcześniejsze wyjazdy mieli pozwolenie kardiolog, a nie wiedzieli w lipcu jak będzie z ich córką ponad miesiąc później. Kurde, ja bym zrozumiała, jeśli ktoś miałby chore dziecko i odwołał przyjazd nawet dzień przed ślubem, a moja siostra z mężem odmówili ponad miesiąc przed... Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2015-08-30 o 14:51 |
|
|
|
#3981 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3984 |
|
Raczkowanie
|
tak tak, jestem nowa
co do sytuacji w rodzinie: yyyyy, to nie wiem jak skomentować. Mnie by chyba kusiło napisać do nich, że przepraszam, że choroba mojego dziecka sprawia im tyle problemu i że też wolałabym wesele niż szpital... Zero zrozumienia i do tego to rodzina Masakra
|
|
|
|
#3985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie się tym przejmuję, bo siostra jest mi bardzo bliska. Chyba z TŻ weźmiemy kota... zakochaliśmy się w Grecji w jednym kociaku, ale żeby go przywieźć to musiałabym jechać autobusem lub swoim samochodem, do tego na jakiś miesiąc, bo on był bezdomny, bez szczepień, więc nie mogłabym go przewieźć do Polski tak szybko. Ale doszliśmy do wniosku, że adoptujemy tu jakąś bidę. Ale jeszcze nie możemy się dogadać jaką, do tego przeszkodą jest mój pies (wychowany z kotem, ale z zazdrości może coś zrobić) i ojciec, który kategorycznie nie zgadza się na kota. :/
Edytowane przez aankaa092 Czas edycji: 2015-08-30 o 15:03 |
||
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ja chce mieć na 17,ale mamy dwa dni+poniedzialek poprawiny ![]()
|
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie super pomysł, jeśli bierze się tylko cywilny. Z kościołem nie wiem, ale zawsze możesz założyć na ślub jakąś marynarkę/sweter. Gorzej jak byłoby gorąco. Ja nawet gołych pleców pokazywać nie chcę na ślubie i będę mieć jakiś lekki sweter albo marynarkę. |
|
|
|
|
#3989 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coraz bardziej zastanawiam się nad uszyciem sukienki. Mało które mi się podobają tak w 100% w sklepach jak przeglądam internet ![]() Cytat:
na szczęście moja mama jest baaardzo wyrozumiała, tolerancyjna i podoba jej się też taki styl a reszta rodziny i tak wiem, że mnie obgada więc się przejmować nie będę ![]() jedyne co to właśnie ten kościół mnie trochę ogranicza
|
||
|
|
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a i nasza pogoda jest kapryśna a narzucając na to jakieś wdzianko chyba tracimy urok i fason sukni
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

A wiadomo, że nie ubiorę ich w coś, co im się nie podoba, będziemy szukać dopóki nie znajdziemy czegoś co zadowoli każdą z nas. Ja też nie będę marudzić na ich ślubach.