Panny Młode 2017 cz. 5 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-30, 12:38   #3961
ziuta89
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2017 cz. 5

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
Ja bardzo dobrze trzymam się z siostrą TŻ. Nie jesteśmy jakimiś super przyjaciółkami,ale wiele sobie mówimy. Jest dwa lata mlodsza ode mnie,ale jak na swój wiek jest strasznie niedojrzała. Interesują ją tylko ciuchy, kosmetyki i imprezy. Żadnego poważnego myslenia o przyszłości. Poza tym nie umie przyjąć krytyki i zawsze sie oburza,a ja w dniu ślubu nie chce sie denerwowac. Wiadomo,że to bedzie dosc nerwowy i napięty czasowo dzień,a wiem że na ni w pełni nie moglabym liczyć,bo martwiłaby sie tylko o siebie i swoj wygląd.
Siostra TŻ jest mega spoko, mój D mało z nią ma wspólnego i raczej nie są blisko, ale jak miałam kilka razy szansę z nią porozmawiać to nie dość, że jest fajną dziewczyną to i odpowiedzialną i doświadczoną ( świadkowała już). Bardzo ją lubię, ale mamy baaaardzo mały kontakt (imprezy rodzinne 3 razy do roku) więc raczej głupio mi by bylo ją prosić
ziuta89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 12:39   #3962
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Nasz faworyt bierze 6500+dojazd, także tego

Chociaż może jeśli grają na"ugrane" to nie byłoby takiej tragedii.
Ja żałuję że wcześniej się nie wzięłam za orkiestrę. Może ta, która najbardziej nam się podoba miałaby jeszcze wolny termin..

Cytat:
Napisane przez aardbei77 Pokaż wiadomość
Tak, o ile to ślub konkordatowy. Jeśli sam kościelny, to już są inne wymagania.
Wiem wiem
Stary 2015-08-30, 12:40   #3963
ziuta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Pozdrowienia z rowerkow!
Zazdroszczę!

weźcie mnie nie straszcie z tymi orkiestrami. My chcemy DJ, który jest podobno rozchwytywany i jeszcze z nim nie rozmawialiśmy ( jest z Olsztyna, my z ok. Trójmiasta i nie wiem ile by wziął za dojazd), jesteśymy zdecydowani na 99% zal od ceny, podobno za wesele w tym roku ze swoich okolic wziął 3500

Edytowane przez ziuta89
Czas edycji: 2015-08-30 o 12:42
Stary 2015-08-30, 13:00   #3964
VinVinara
Zakorzenienie

Ten kamerzysta napisał że zadatek za rezerwację terminu to 200 zl. A potem najpóźniej w dniu ślubu zaliczka 600. Reszta przy odbiorze.

3500 za Dja to według mnie sporo
Stary 2015-08-30, 13:17   #3965
mala_ni
Raczkowanie

A u mnie będą druhny. Z moimi przyjaciółkami trzymam się od dziecka i odkąd pamiętam, zawsze sobie mówiłyśmy, że będziemy u siebie druhnami, one u mnie, ja u nich. To że i tak trzeba wybrać ''najważniejszą'' to żaden problem, będzie losowanie, która ma podpisać papiery. Ja pierwsza wychodzę za mąż i wszystkie trzy z wielką radością mówią o ''druhnowaniu'', uważają to za zaszczyt i żadna nie marudzi na to, że będą miały takie same suknie, w końcu to mój dzień. A wiadomo, że nie ubiorę ich w coś, co im się nie podoba, będziemy szukać dopóki nie znajdziemy czegoś co zadowoli każdą z nas. Ja też nie będę marudzić na ich ślubach. Ale my jesteśmy bliskimi przyjaciółkami, więc nie ma mowy o takich problemach, dla nas to sama radość. Czwartą druhną będzie dziewczyna mojego brata, która też się bardzo z tego cieszy. Z usadzeniem też nie będzie problemu, my będziemy przy podłużnym stole, wszyscy się akurat zmieścimy. Reszta gości będzie przy okrągłych stolikach.
mala_ni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:20   #3966
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś mamy rocznicę ślubu
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość

u mnie w lipcu pykło dwa lata mieszkania razem. nie zamienilabym go na pomieszkiwanie, randkowanie
My tak samo, już się tak przyzwyczaiłam, że dziwnie się czuję jak wyjeżdżam na kilka dni do domu rodzinnego bez niego

Cytat:
Napisane przez Lisaveta Pokaż wiadomość
Cześć nie zdążę was przeczytać, odezwę sie jak wyjdę ze szpitala. Miłego dnia życzę i do zobaczenia wtorek, środa.
Trzymaj się
Stary 2015-08-30, 13:24   #3967
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Wróciliśmy z Kościoła. Zaklepalismy datę
Ksiądz nic nie wymyślal, ode mnie tylko chcą akt chrztu i bierzmowania.
Stary 2015-08-30, 13:24   #3968
VinVinara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Super to o której ślub?
Stary 2015-08-30, 13:27   #3969
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez vinvinara Pokaż wiadomość
super to o której ślub?
16.00
Stary 2015-08-30, 13:28   #3970
ziuta89
Raczkowanie

Wiem, że 3500 to dużo jak na DJ, ale on jest baaaardzo dobry, a innych nie znam (oprócz jednego co grał u mojej siostry i był tragiczny...) po egz pogadam z TŻtem co robimy

też chcę na 16 mieć ślub
Stary 2015-08-30, 13:28   #3971
renia92
Zakorzenienie

Cytat:
Super, błyskawicznie wszystko załatwiliście
Stary 2015-08-30, 13:49   #3972
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dziewczyny a co sądzicie o takich sukniach ślubnych ? W sensie osobno spódnica (z tiulu) i top (najlepiej koronkowy) - z delikatną przerwą między spódnicą a topem - nie jakieś wyzywająco wystające pół brzucha tylko tak delikatnie ? Najlepiej zobrazowane na ostatnim zdjęciu
Baaardzo mi się coś takiego podoba ale boje się, że by mnie ksiądz z kościoła wywalił
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2be5cdfb0a124fdd3c7db9554e11ac63.jpg (37,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (24,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg image (1).jpg (387,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg separate13.jpg (125,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg separate36.jpg (77,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg separate12.jpg (131,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg separate14.jpg (157,0 KB, 22 załadowań)

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:51   #3973
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie
godzina też w sam raz, my niestety chyba będziemy musieli zrobić ślub gdzieś koło 13-14 a też bym wolała właśnie o 16

20.05.2017
Stary 2015-08-30, 13:52   #3974
Dorotti666
❤ bee happy ❤

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
fajnie
godzina też w sam raz, my niestety chyba będziemy musieli zrobić ślub gdzieś koło 13-14 a też bym wolała właśnie o 16
16 dla mnie to tak akurat. Bo 17 we wrześniu byłaby za późno
Stary 2015-08-30, 13:53   #3975
VinVinara
Zakorzenienie

My chcemy 15
Stary 2015-08-30, 14:02   #3976
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
16.00
gratulacje

Cytat:

no właśnie chyba od tego żeby ładnie wyglądały
u nas też będzie tradycyjnie para świadków (chociaż ciężko mi jest wybrać pomiędzy dwoma przyjaciółkami )
ja właśnie dlatego że nie chce nikomu sprawiać przykrości a dziewczyny bardzo się ucieszyły z tego pomysłu zrobię kilka par.
I to nie będzie tylko i wyłącznie dekoracyjnie.
Bo pomagać będą nam wszyscy
Cytat:
Dziś mamy rocznicę ślubu
gratulacje
Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
I mnie ten sam problem
my też będziemy mieszkać dopiero po ślubie więc dobrze Was rozumiem

Cytat:
Napisane przez Dona94 Pokaż wiadomość
jak mówiłam ze jedna z moich siostr wezme to jedna posmutniała, a jak powiedziałam ze pogadam o tym z tz zeby było 3 swiadków to od razu sie wesolo zrobiło i dziewczyny zaczeły gadac ze kupia ten sam kolor sukienek

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Ja ewentualnie dla tych co nie pili na weselu bo "za kierowców robili"
fajnie że same wychodzą z taką inicjatywą
Cytat:
Ja też nie chce pleneru z kamerą. Najwyżej coś tam będziemy targowac
ja zastanawiam się nad tym plenerem. Jeśli weźmiemy droższego kamerzystę to wtedy zrezygnujemy z pleneru na rzecz drugiego dnia

paulinunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:06   #3977
aankaa092
Zakorzenienie

Wróćiłam po 3dniach wolnych i sobocie pracującej (ale nie miałąm internetu), a tu 30stron do nadrobienia. No cóż...powolutku będę nadrabiać. Ale na razie to co wyczytałam na samym końcu

Cytat:
Napisane przez ziuta89 Pokaż wiadomość
Wiem, że 3500 to dużo jak na DJ, ale on jest baaaardzo dobry, a innych nie znam (oprócz jednego co grał u mojej siostry i był tragiczny...) po egz pogadam z TŻtem co robimy

też chcę na 16 mieć ślub
Ziuta, jesteś nowa? Jak tak to witam
Nie przejmuj się, czy to dużo czy nie. Jeśli macie kasę to no problem. To wasz dzień i wy macie się dobrze bawić Ja biorę fotografów za których 4tys zapłacę i się nie przejmuję, bo będą super zdjęcia i ja to wiem (rodzice dają nam 20tys, czyli tyle ile zapłacimy za samych gości, więc na całą oprawę, ubrania itd musimy oszczędzać sami)
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:08   #3978
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:
Napisane przez renia92 Pokaż wiadomość
My tak samo, już się tak przyzwyczaiłam, że dziwnie się czuję jak wyjeżdżam na kilka dni do domu rodzinnego bez niego
to jest straszne, az zasnac ciezko
Cytat:
jak jest dobry to chyba bym zaplacila. Jednak dobra oprawa muzyczna to polowa sukcesu na weselu
Cytat:
Dziewczyny a co sądzicie o takich sukniach ślubnych ? W sensie osobno spódnica (z tiulu) i top (najlepiej koronkowy) - z delikatną przerwą między spódnicą a topem - nie jakieś wyzywająco wystające pół brzucha tylko tak delikatnie ? Najlepiej zobrazowane na ostatnim zdjęciu
Baaardzo mi się coś takiego podoba ale boje się, że by mnie ksiądz z kościoła wywalił
Ladne sa, ale nie na moja figure ale po ogarnieciu insta stwierdzam, ze tobie by super pasowalo takie cos
Tylko faktycznie moga byc problemy z ksiedzem
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:09   #3979
201711281122
Konto usunięte

Cytat:
My chcemy 15

My też
201711281122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:36   #3980
aankaa092
Zakorzenienie

Nie potrafię was nadrabiać i czytać jednocześnie, nie ogarniam i myli mi się co czytam.
Napiszę więc tylko...
Witam wszystkie nowe i stare PMki
Siedzę dziś w pracy. Jeszcze 3,5h do końca dnia. Myślę poważnie nad zmianą pracy, bo nie wiem jak długo ten punkt się utrzyma. Jest to wygodna praca, ale nie mam świadczeń (umowa zlecenie jest do dupy) ani gwarancji, że będę mieć tę pracę do ślubu.

A teraz z innego gara...
moja siostra miała od dłuższego czasu w rodzinie męża niezłe zamieszanie. Ich swatka i kuzyn męża mojej siostry brali ślub w ten weekend. Sprawa nabrała nieciekawego obrotu, gdy byliśmy u siostry na chrzcinach córki. Zadzwonili do Pana Młodego powiedzieć, że nie przyjadą, ponieważ dopiero co wyszli z małą ze szpitala i boją się jechać z nią pod Kraków z Wrocławia. On na to "ok, rozuemiem". Pół godziny później zadzwoniła do nich SIOSTRA! pana młodego z wyrzutami! Wyrzuty się ciągnęły, nazwała ich złymi rodzicami, że nad morze pojechali, że do warszawy pojechali, a na ślub nie... i w ogóle zrobiła straszą przykrość mojej siostrze. Teraz ponad tydzień przed weselem moja siostra z córką trafiły do szpitala na operacji. Do tej pory słyszała pogłoski, że nadal tamta rodzina ma jej za złe. Panna Młoda nie chciała odpisywać na zapytanie jak przygotowania do ślubu na tydzień przed, a wcześniej rozmawiała z nią na luzie. Dziwni są ludzie, czy tak trudno zrozumieć, że dziecko jest chore i nie dla niej przy pogorszonym stanie zdrowia są dalekie wycieczki? Szczególnie, że największe pogorszenie było teraz w sierpniu i na wcześniejsze wyjazdy mieli pozwolenie kardiolog, a nie wiedzieli w lipcu jak będzie z ich córką ponad miesiąc później.
Kurde, ja bym zrozumiała, jeśli ktoś miałby chore dziecko i odwołał przyjazd nawet dzień przed ślubem, a moja siostra z mężem odmówili ponad miesiąc przed...

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2015-08-30 o 14:51
Stary 2015-08-30, 14:36   #3981
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
a jaką macie datę na kościelny?
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:46   #3982
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Nie potrafię was nadrabiać i czytać jednocześnie, nie ogarniam i myli mi się co czytam.
Napiszę więc tylko...
Witam wszystkie nowe i stare PMki
Siedzę dziś w pracy. Jeszcze 3,5h do końca dnia. Myślę poważnie nad zmianą pracy, bo nie wiem jak długo ten punkt się utrzyma. Jest to wygodna praca, ale nie mam świadczeń (umowa zlecenie jest do dupy) ani gwarancji, że będę mieć tę pracę do ślubu.

A teraz z innego gara...
moja siostra miała od dłuższego czasu w rodzinie męża niezłe zamieszanie. Ich swatka i kuzyn męża mojej siostry brali ślub w ten weekend. Sprawa nabrała nieciekawego obrotu, gdy byliśmy u siostry na chrzcinach córki. Zadzwonili do Pana Młodego powiedzieć, że nie przyjadą, ponieważ dopiero co wyszli z małą ze szpitala i boją się jechać z nią pod Kraków z Wrocławia. On na to "ok, rozuemiem". Pół godziny później zadzwoniła do nich SIOSTRA! pana młodego z wyrzutami! Wyrzuty się ciągnęły, nazwała ich złymi rodzicami, że nad morze pojechali, że do warszawy pojechali, a na ślub nie... i w ogóle zrobiła straszą przykrość mojej siostrze. Teraz ponad tydzień przed weselem moja siostra z córką trafiły do szpitala na operacji. Do tej pory słyszała pogłoski, że nadal tamta rodzina ma jej za złe. Panna Młoda nie chciała odpisywać na zapytanie jak przygotowania do ślubu na tydzień przed, a wcześniej rozmawiała z nią na luzie. Dziwni są ludzie, czy tak trudno zrozumieć, że dziecko jest chore i nie dla niej przy pogorszonym stanie zdrowia są dalekie wycieczki? Szczególnie, że największe pogorszenie było teraz w sierpniu i na wcześniejsze wyjazdy mieli pozwolenie kardiolog, a nie wiedzieli w lipcu jak będzie z ich córką ponad miesiąc później.
Kurde, ja bym zrozumiała, jeśli ktoś miałby chore dziecko i odwołał przyjazd nawet dzień przed ślubem, a moja siostra z mężem odmówili ponad miesiąc przed...
Inaczej jakby specjalnie odmawiali i zasłaniali się wymyślona choroba. Ale tutaj taki poważny stan i tamci chyba zdawali sobie sprawę z problemów i konsekwencji. Ludzie to czasem wyłączają myślenie totalnie chyba

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Stary 2015-08-30, 14:56   #3983
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Świadek nie musi być wierzący nawet ma mieć tylko skończone 18 lat
Ej ale PM to chyba muszą być bierzmowani?
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:58   #3984
ziuta89
Raczkowanie

tak tak, jestem nowa

co do sytuacji w rodzinie: yyyyy, to nie wiem jak skomentować. Mnie by chyba kusiło napisać do nich, że przepraszam, że choroba mojego dziecka sprawia im tyle problemu i że też wolałabym wesele niż szpital... Zero zrozumienia i do tego to rodzina Masakra
Stary 2015-08-30, 14:59   #3985
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Inaczej jakby specjalnie odmawiali i zasłaniali się wymyślona choroba. Ale tutaj taki poważny stan i tamci chyba zdawali sobie sprawę z problemów i konsekwencji. Ludzie to czasem wyłączają myślenie totalnie chyba
Cytat:
co do sytuacji w rodzinie: yyyyy, to nie wiem jak skomentować. Mnie by chyba kusiło napisać do nich, że przepraszam, że choroba mojego dziecka sprawia im tyle problemu i że też wolałabym wesele niż szpital... Zero zrozumienia i do tego to rodzina Masakra
Gorzej, że rodzina się skłóciła. Jeszcze ta głupia siostra pana młodego. Zrozumiałe byłoby bardziej jakby ze stresu pan młody miał pretensje, ale nie jego siostra.
Strasznie się tym przejmuję, bo siostra jest mi bardzo bliska.

Chyba z TŻ weźmiemy kota... zakochaliśmy się w Grecji w jednym kociaku, ale żeby go przywieźć to musiałabym jechać autobusem lub swoim samochodem, do tego na jakiś miesiąc, bo on był bezdomny, bez szczepień, więc nie mogłabym go przewieźć do Polski tak szybko. Ale doszliśmy do wniosku, że adoptujemy tu jakąś bidę. Ale jeszcze nie możemy się dogadać jaką, do tego przeszkodą jest mój pies (wychowany z kotem, ale z zazdrości może coś zrobić) i ojciec, który kategorycznie nie zgadza się na kota. :/

Edytowane przez aankaa092
Czas edycji: 2015-08-30 o 15:03
Stary 2015-08-30, 15:04   #3986
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się bardzo podoba Orientujesz się jak cenowo? I gdzie to można zobaczyć oprócz takich zdjęc? W sensie w jakimś sklepie,a nie fotki internetowe.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
16 dla mnie to tak akurat. Bo 17 we wrześniu byłaby za późno
Ja chce mieć na 17,ale mamy dwa dni+poniedzialek poprawiny
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 15:09   #3987
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
Też mi się bardzo podoba Orientujesz się jak cenowo? I gdzie to można zobaczyć oprócz takich zdjęc? W sensie w jakimś sklepie,a nie fotki internetowe.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Ja chce mieć na 17,ale mamy dwa dni+poniedzialek poprawiny
Ja przy dwóch dniach i poprawinach zastanawiam się nad 18

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

Stary 2015-08-30, 15:12   #3988
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno u mnie w rodzinie by to nie przeszło...
Ogólnie super pomysł, jeśli bierze się tylko cywilny. Z kościołem nie wiem, ale zawsze możesz założyć na ślub jakąś marynarkę/sweter. Gorzej jak byłoby gorąco. Ja nawet gołych pleców pokazywać nie chcę na ślubie i będę mieć jakiś lekki sweter albo marynarkę.
Stary 2015-08-30, 15:33   #3989
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
szukam cały czas, póki co znalazłam kilka ale to zagraniczni projektanci niestety
coraz bardziej zastanawiam się nad uszyciem sukienki. Mało które mi się podobają tak w 100% w sklepach jak przeglądam internet

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
Na pewno u mnie w rodzinie by to nie przeszło...
Ogólnie super pomysł, jeśli bierze się tylko cywilny. Z kościołem nie wiem, ale zawsze możesz założyć na ślub jakąś marynarkę/sweter. Gorzej jak byłoby gorąco. Ja nawet gołych pleców pokazywać nie chcę na ślubie i będę mieć jakiś lekki sweter albo marynarkę.
Ja już sobie obiecałam, że rodziną się w takich kwestiach przejmować nie będę na szczęście moja mama jest baaardzo wyrozumiała, tolerancyjna i podoba jej się też taki styl a reszta rodziny i tak wiem, że mnie obgada więc się przejmować nie będę
jedyne co to właśnie ten kościół mnie trochę ogranicza

20.05.2017
Stary 2015-08-30, 15:34   #3990
paulinunia
Zakorzenienie

Cytat:
podoba mi się coś takiego ale kojarzy mi się z ślubami plenerowymi w ciepłych krajach. I po pierwsze kwestia pójścia w tym do Kościoła: temat trochę sporny może być a i nasza pogoda jest kapryśna a narzucając na to jakieś wdzianko chyba tracimy urok i fason sukni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości