Mamusie Majowe 2015! - część 3 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-30, 13:29   #3631
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44
Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
U nas pierwszy drugi dzien tak bylo a jak zrobilismy przerwe i znowu podalysmy.mloda u mnie na kolanach a moja mama jej wciskala.to tylko chwile ze tak powiem trzeba bylo ja namawiac.juz trzeci dzien je pol sloika marchewki ze smakiem

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka
To super bede cierpliwa hehe

...Liwia ur. 3.05.2015, 3820 g, 58 cm...
strzalka44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:32   #3632
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Młoda strzeliła taaaakie kupsko że wszystko do przebrania łącznie z prześcieradłem i kocem no i zadowolona gugała do karuzeli
u nas poranna niedzielna kupa wymagająca prania całej pościeli i ochraniacza na materac na NASZYM małżeńskim łóżku powoli staje sie tradycją. to juz kolejna niedziela z kupą. są jakieś ochraniacze foliowe na których dorośli ludzie moga spać, żeby nie prać tego ochraniacza na materac? bo mamy taki gruby pikowany, schnie w tych upałach przez cały dzień, a w zimie to co ja zrobię?

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Hej, stawiamy z Igorem soczek dla karmiacych i drineczki dla nie karmiacych i kawal torta ja z okazji urodzin, a Igor z okazji skonczonego 15 tygodnia
Wszystkiego najlepszego! zdrówka i samych radości dla Was obojga
Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Sara - najlepszego dla Ciebie i Igora :-*

A ja mam problem. :-( od czasu jak młoda mi się w nocy tym mlekiem zakrztusiła mam problem spać w nocy :-( ciągle się budze sprawdzam czy oddycha i zasypiam znowu. Dziś jak się przebudzałam to patrząc na zegarek było to średnio co 15 minut. Nie mogę głęboko zasnąć i czuje się strasznie zmęczona :-( ostatnie dni tz brał małą rano a ja spalam ale on wraca do pracy więc muszę coś z tym zrobić. Tylko co :-( mała w nocy budzi się już tylko między 4 a 5 a ja z tego nie korzystam bo jej pilnuje :-(
może jak radzi Martuś monitor oddechu?
na pocieszenie powiem Ci, że moja krztusi się codziennie, czasem kilka razy dziennie, ale zawsze sobie radzi - nawet w foteliku samochodowym, jak jestem z nią sama i prowadzę już były takie sytuacje. na środku drogi sie nie zatrzymam, a zanim gdzieś zjadę to ona już zawsze po i uśmiechnięta.
Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Sara - wszystkiego naj!

Lenka nie ma czkawki jak się śmieje

Wyczytalam dzis ze dzieciom kp należy podawac gluten po 4 miesiącu (np łyżeczkę kaszki manny) - podajecie?
a w życiu :niee: to były chyba stare zalecenia sprzed dwóch lat jak dobrze pamiętam? potem sie z tego wycofali, że potrzeba wiecej badań. dawniej było po 10 m-cu i też było źle. ja sie wstrzymam co najmniej do 6-7m. potem zobaczę, pogadam z pediatrą - akurat mam do niej zaufanie, zobaczę co mi powie.
Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
Pierwsza marchewka zakończona porażką krzywe miny i wszystko wyplute no nic sprobujemy jutro
za kolejne
może jeszcze nie czas?

A wracając do mojego chłopa, to teraz na urlopie było ok, ale nie mówię hop - zobaczymy co będzie jak wróci do pracy.

Częstuje kremem brokułowym z kozim serem!

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-08-30 o 13:37
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 13:37   #3633
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem faceci uwazaja ze siedzenie w domu z dzieckiem to same przyjemnosci.

Siedzimy praktycznie przez caly czas w domu, czasem gdzies wyjdziemy (do sklepu) i tak w kolko.

Mega mnie cos takiego denerwuje.

Od kiedy Oliwia sie urodzila jeszcze nigdzie sama nie wyszlam - nie liczac szkoly.TZ byl u siebie 2 razy w domu, czasem jedzie na miasto cos zalatwic - dla mnie juz taki wypad to jakas to odskocznia.

On pracuje od 7 do 17, ale ja "pracuje" przez cala dobe.

W nocy tez musze za kazdym razem wstac nawet jak TZ Mala karmi bo mleka nie zrobi.Moglby chociaz na sobote lub niedziele mnie zmienic bo nie pamietam kiedy przespalam ciagiem chociaz pol nocy ;/

Tez nnie wkurza to. Tz sobie pojedzie a to na myjnie, a todo rodzicow, do sklepu... No ja w sumie nie chce malego zostawiac, ale zazdroszcze mu tego troche.

Ja torebek nie mam duzo:p i tak chodze w jednej. To samo buty. Jakos nie kubie kupowac ani butow ani torebek ^^
Stary 2015-08-30, 13:38   #3634
olimpia2009
Zadomowienie

Ja poczekam jsk Alex skonczy 5 miesiecy i wtedy lecimy ze sloiczkami.....
Strzalka a moze Liwia jeszcze za mala....tutaj zalecaja zeby dziecko karmic cxy to cycem czy mm do 6 miesiaca i moj pediatra tez tak zaleca...a potem pomwlu rozszerzac diete....
Stary 2015-08-30, 13:48   #3635
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Zobacze jutro jak bedzie tak samo to odpuszcze sobie na jakis czas nic na sile
Oczyeiscie juz sie nasluchalam od mamy ze ona MUSI juz jesc takie rzeczy a nie samo mleko, ze my (ja i moj brat) to 10 tyg mielismy i juz soki nam dawala. I my to odrazu jedlismy... Az sie poryczalam to odpuscila no co ja zrobie skoro nie chce to na sile jej nie zmusze, jest malutka ma czas

Stary 2015-08-30, 14:18   #3636
moniisia90
Wtajemniczenie

O tym glutenie wyczytalam w opisie produktów bobovita i Nestle. Ze niby łyżeczkę czy pól łyżeczki najlepiej z papka warzywna wynieszana żeby organizm oswajać...

Zreszta zalecenia sie co chwile zmieniaja, każdy korzysta z aktualnych i jakoś wszyscy sa zdrowi. Nikt nikomu nie nakaże ani nie zabronić korzystać ze starszych zaleceń ... Każdy robi tak jak uzna za słuszne imho... Ale zgłupieć można
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:35   #3637
Madeleine05
Zadomowienie

Strzałka - u nas młoda w głębokiej pogardzie ma groszek. Za to hitem jest marchewka z kalarepką i ziemniaczkiem
Aaa no i jak dajesz marchewkę to podaj dla równowagi jabłuszko albo śliwkę (soczek, deserek) bo inaczej skończy się to jak u mnie - młoda kupy wystękac nie mogła, a jak już zrobiła, to się okazało, że kupa twarda, a nie jak do tej pory rzadka. Więc ten tego... Za to po śliwce kupa od razu i to prawie że czarna!
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 14:41   #3638
dorka607
Wtajemniczenie

U nas kleik ryzowi fu, groszek to odruch wymiotny miala za to to co z marchewka smakuje bardzo
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 15:02   #3639
strzalka44
Wtajemniczenie

GG do strzalka44

Czyli cos musi byc z tym groszkiem nie tak hehe

Dziekuje za rady

Stary 2015-08-30, 15:42   #3640
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Sara - wszystkiego naj!

Wyczytalam dzis ze dzieciom kp należy podawac gluten po 4 miesiącu (np łyżeczkę kaszki manny) - podajecie?
Polozna srodowiskowa, ktora ostatnio byla mowila, ze gluten 9 mc jesli dopiero w 6 rozszerzac diete bedziemy. Jesli rozszerzac chcemy po 4, to gluten w 7 mc
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 16:06   #3641
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Strzałka - u nas młoda w głębokiej pogardzie ma groszek. Za to hitem jest marchewka z kalarepką i ziemniaczkiem
Aaa no i jak dajesz marchewkę to podaj dla równowagi jabłuszko albo śliwkę (soczek, deserek) bo inaczej skończy się to jak u mnie - młoda kupy wystękac nie mogła, a jak już zrobiła, to się okazało, że kupa twarda, a nie jak do tej pory rzadka. Więc ten tego... Za to po śliwce kupa od razu i to prawie że czarna!
U mnie kupa ladna ale to pewnie enfamil pomaga
Cytat:
Czyli cos musi byc z tym groszkiem nie tak hehe:

Dziekuje za rady
Ja mam 3 opakowania groszku ale wszystkie dostalam
Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
U nas kleik ryzowi fu, groszek to odruch wymiotny miala za to to co z marchewka smakuje bardzo
Marchewke podam dzien albo trzy dni i ogarne ten groszek

A kiedy sie robi ze sie daje i taki obiadek czy warzywko i deserek?

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 17:20   #3642
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
O tym glutenie wyczytalam w opisie produktów bobovita i Nestle. Ze niby łyżeczkę czy pól łyżeczki najlepiej z papka warzywna wynieszana żeby organizm oswajać...

Zreszta zalecenia sie co chwile zmieniaja, każdy korzysta z aktualnych i jakoś wszyscy sa zdrowi. Nikt nikomu nie nakaże ani nie zabronić korzystać ze starszych zaleceń ... Każdy robi tak jak uzna za słuszne imho... Ale zgłupieć można
no można oszaleć.... a nasze mamy karmiły nas jeszcze inaczej i też niby wszyscy są zdrowi.
Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
U mnie kupa ladna ale to pewnie enfamil pomaga

Ja mam 3 opakowania groszku ale wszystkie dostalam

Marchewke podam dzien albo trzy dni i ogarne ten groszek

A kiedy sie robi ze sie daje i taki obiadek czy warzywko i deserek?

ja na razie czytam ten poradnik bobvity, który przyszedł ze słoiczkiem i tam jest taka ściąga:
rozszerzanie diety po skończonym 17 tygodniu, najpóźniej w 26
smaki przeplatać
ale zaczynamy od pojedynczych warzyw
czyli w nich pierwsze 2 tygodnie po kilka łyżeczek jednego z warzyw marchewka, brokuł, kalafior
w trzecim tygodniu groszek i owoce śliwka jabłko gruszka banan - dalej pojedynczo, tzn jedno warzywo, jeden owoc,
w czwartym tygodniu kaszka, warzywa i owoce bez zmian
od piątego tygodnia rozszerzania diety można łączyć smaki np gotowy obiadek lub deserek z kilku owoców/warzyw np ziemniak+brokuł+cośtam

dopiero potem obiadki z mięsem i rybą (niby mięso najwcześniej od skonczonego 4, a ryby po skończonym 6) (ja bym w życiu nie dała tak szybko, ale to tylko moje widzimisię)

tyle od bobovity, pewnie jak przeczytam kolejny "poradnik" to będę miała większy mętlik i nowe "przykazania"
Stary 2015-08-30, 17:58   #3643
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Ja się trzymam opracowań Hafiji te poradniki firm produkujących słoiki to dla mnie o kant dupę potłuc bo one wszystkie bazują na tym by podawać po 4 miesiącu. I jak dla mnie to taki marketing. Ostatnio byłam w marksie&spencerze na dziale spożywczym tam pierwsze słoiczki sa od 6 miesiąca czyli Anglia chyba sie trzyma tego ze pół roku tylko mleko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 18:27   #3644
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Ja się trzymam opracowań Hafiji te poradniki firm produkujących słoiki to dla mnie o kant dupę potłuc bo one wszystkie bazują na tym by podawać po 4 miesiącu. I jak dla mnie to taki marketing. Ostatnio byłam w marksie&spencerze na dziale spożywczym tam pierwsze słoiczki sa od 6 miesiąca czyli Anglia chyba sie trzyma tego ze pół roku tylko mleko

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
o, zapomniałam o niej. też zajrzę, choć przy karmieniu łatwiej mi przeglądać papierowe wydawnictwa
Stary 2015-08-30, 18:28   #3645
dorka607
Wtajemniczenie

Co do tż-tów to ja nie mogę narzekać na swojego. Mój jest po uszy zakochany w córce i to nie tylko takie gadanie Pracuje po 10 h i do tego dochodzą dojazdy czyli łącznie 12 h go nie ma. Na pierwszą zmianę wyjeżdża po 5 i wraca przed 17stą. Wykąpie się, zje i spędza czas z nami- zakupy, spacer, wyjazd do kogoś. Wracamy on ją kąpie i bardzo często usypia. Na drugą zmianę jedzie o 15 i wraca przed 3 w nocy, więc czas do południa spędza z nami, jak ja mam robotę w domu to sam na spacer idzie z małą. Jedyne czego nie umie to obcinać pazurki i karmić cycuszkiem :P Jedyny mankament jest taki, że jak śpi to mała może krzyczeć na maxa a on i tak nie słyszy! nawet jak nad uchem mu płacze
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 18:31   #3646
Crumble
Rozeznanie

My wczoraj gosci mielismy... Mlody dostal pieniazki w dlon :| i jezcze nie umyli rak i go dotykali :/ todzina od str tz wiec aie nie odzywalam:/ ale tesciowie zawsze jak przyjde to nie umyja rak, trzeba im powiedziec zeby najpierw umyli a potem go dotykali :/

Cytat:
Napisane przez olimpia2009 Pokaż wiadomość
Juz wiem co moje my dziecku bylo!!! Ja durna po szpitalach jezdzilam...

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

A jemu moje wlosy sie zaplataly wokolo palcow u nozki I bardzo mu sciskalo paluszki az mu wpijalo w skore...ja to przypadkiem zobaczylam...wiec szybka akcja tz go trzymal a ja atakowakam nozyczkami do papieru miedzy palcami ale jak tylko mu odplatalam to od razu przestal plakac....jak ja moglam tego nie zauwazyc...czuje sie okropnie przez to
Niezle! Rozumiem cie ze zle sie czujesz, ale przeciez to cos tak niezwyklego ze niw moglas lrzewidziec!

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
My też idziemy spać, pobudka ok 6 rano i ok 9 wstaje. Za to w dzień nic nie śpi.

Fajnie się ma
A my jutro jedziemy do parku na śniadanie na trawie. Taka impreza, z kocykiem, atrakcjami dla starszej córki.

Paulinka po wizycie u neurologa dostała kolejna rehabilitację, bo nie siedzi. A ma 5 miesięcy to już podobno musi. Moim zdaniem nie, ale cieszę się na te spotkania. Bardzo dużo jej dają.
Nie musi siadac! Skad taki pomysl:O

Cytat:
Sara - wszystkiego naj!

Ja do 6 msc tylko mleko, zadne gluteny!

Moj tz pomaga, tzn pomaga, tez robi przy malym. Mam zal tylko ze sie z nom nie bawi, nie wyglupia... Ale przewija, przebiera, odbija, tylko on kapie i usypia jak trzeba tez on, bo mi sie nie udaje paznokcie ja obcinam ale moj tz tez odkurza i myje podlogi, ogarnia kuchnie no i to on gotuje :p kurde chyba jednak za duzo od niego wymagam :/

Cytat:
Zobacze jutro jak bedzie tak samo to odpuszcze sobie na jakis czas nic na sile

Oczyeiscie juz sie nasluchalam od mamy ze ona MUSI juz jesc takie rzeczy a nie samo mleko, ze my (ja i moj brat) to 10 tyg mielismy i juz soki nam dawala. I my to odrazu jedlismy... Az sie poryczalam to odpuscila no co ja zrobie skoro nie chce to na sile jej nie zmusze, jest malutka ma czas

Kiedys byly inne zalecenia, a matki niestety sie nie douczaja tylko mysla ze to co bylo kiedys, bylo dobre:/ a stan obecnej wiedzy jest inny. Pewnie za 20 lat wszystko sie zmieni i okaze aie ze tylko mleko matki do roku
Stary 2015-08-30, 19:40   #3647
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 19:47   #3648
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość

Hej
baelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 19:58   #3649
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Hej
co tam?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-08-30, 20:08   #3650
baelka
Rozeznanie

Cytat:
co tam?
Dzisiaj najpierw poszliśmy do jednych dziadków, potem drugi dziadek i prababcia przyjechali do nas. Maksymek grzeczny był i rozdawał uśmiechy na prawo i lewo

Sąsiadów z dołu bym ubiła
Stary 2015-08-30, 20:10   #3651
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez baelka Pokaż wiadomość
Dzisiaj najpierw poszliśmy do jednych dziadków, potem drugi dziadek i prababcia przyjechali do nas. Maksymek grzeczny był i rozdawał uśmiechy na prawo i lewo

Sąsiadów z dołu bym ubiła
czemu?

my byliśmy u prababci Małej.
ja się zwinęłam wcześniej, bo źle się czułam. mąż został...
musiałam stawać po drodze, bo wymiotowałam...
ostatnio naprawdę źle sie czuje...

Mała mi dziś kiepsko spała w dzień...może ze 2 h.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-08-30, 20:13   #3652
Emilia 25
404 Not Found

Moja w ogóle śpi już dziennie około 2 h tylko. Ale w pozostałym czasie bawi się/zajmuje sobą, więc nie ma tragedii, bo się nie drze raczej.
Stary 2015-08-30, 20:14   #3653
loluska
Zakorzenienie

Siemaneczko Dziewczny ja was nigdy nie nadrobie i nie będę na bieżąco wizaż, face, nie wyrabiam :P

Dla mnie rozszerzanie diety to jeszcze czarna magia ale tak jak pisałam zacznę od 6m

U nas też weekend imprezowy, rodzina przyjechała od strony taty i powiem wam że wszystko fajnie ale ludzie po alko zero kontroli, gadanie głośne, muzyka na fula, strzelanie drzwiami, mała co zasnęła to mi się obudziła i tak lulałam do 2 w nocy. Szlag mnie trafiał i myślałam że o c i p i e j ę. Jeszcze mieszkania na górze nie zrobiliśmy i z każdym dniem nie mogę się tego coraz bardziej doczekać...

Poza tym zepsuło nam się spanie całkowicie. Były już max 3 karmienia w nocy, a teraz znowu co 2, 3 godziny W dzień jedna drzemka była ok 3 godzin, druga godzinna, a teraz np 3 po pół godziny... A tak się już cieszyłam Ogólnie jest kochaniutka i grzeczna ale marzy mi się przespać całą noc bez wstawania...

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 20:18   #3654
baelka
Rozeznanie

Cytat:
czemu?

Zrobili imprezę na balkonie, darli się do 1. Mały się co chwila budził.

Może naprawdę idź do lekarza po nowe tabletki, jeśli to przez to źle się czujesz?
Stary 2015-08-30, 20:19   #3655
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Siemaneczko Dziewczny ja was nigdy nie nadrobie i nie będę na bieżąco wizaż, face, nie wyrabiam :P

Dla mnie rozszerzanie diety to jeszcze czarna magia ale tak jak pisałam zacznę od 6m

U nas też weekend imprezowy, rodzina przyjechała od strony taty i powiem wam że wszystko fajnie ale ludzie po alko zero kontroli, gadanie głośne, muzyka na fula, strzelanie drzwiami, mała co zasnęła to mi się obudziła i tak lulałam do 2 w nocy. Szlag mnie trafiał i myślałam że o c i p i e j ę. Jeszcze mieszkania na górze nie zrobiliśmy i z każdym dniem nie mogę się tego coraz bardziej doczekać...

Poza tym zepsuło nam się spanie całkowicie. Były już max 3 karmienia w nocy, a teraz znowu co 2, 3 godziny W dzień jedna drzemka była ok 3 godzin, druga godzinna, a teraz np 3 po pół godziny... A tak się już cieszyłam Ogólnie jest kochaniutka i grzeczna ale marzy mi się przespać całą noc bez wstawania...
ja tak miałam zaraz po powrocie ze szpitala plus następne dwa tyg. wiem co czujesz...

idę się położyć.
co zjem to wymiotuje.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-08-30, 20:23   #3656
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
czemu?

Martwię się o ciebie bo są trzy opcje.
1. Albo jesteś w ciąży.
2. Albo aż jak źle reagujesz na tabletki.
3. Ćwiczysz mimo zakazu lekarza. Może coś się w środku rozeszło / uszkodziło i stąd to złe samopoczucie.

Powinnaś sobie zrobić usg brzucha i jak nic nie wyjdzie to zmienić tabletki. Bo co innego gorsze samopoczucie a co innego takie coś jak ty opisujesz że się praktycznie funkcjonować normalnie nie da.
Stary 2015-08-30, 20:27   #3657
loluska
Zakorzenienie

Baset
jej, dużo zdrowia!

No ja mam pokój w bardzo felernym miejscu bo są to pierwsze drzwi po wejściu do domu, czyli zaraz przy ganku. No i na wprost gościnnego i kuchni. Mam dość uciszania wszystkich w domu... Wiem że domownicy mają podobne odczucia, niby się starają ale nie zawsze wychodzi. Mieszkanie mieliśmy zrobic przed urodzeniem ale krucho z pracą było i tak się przeciąga... Marzymy o tym żeby skończyć je przed zimą i oby się udało bo oszalejemy. Druga sprawa zero prywatności i to też nas już męczy...

Tak w ogóle jak wasze włosy? Mi dalej wypadają na potęgę, już połowy kitki nie mam ;/

Stary 2015-08-30, 20:30   #3658
baelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Baset
jej, dużo zdrowia!

No ja mam pokój w bardzo felernym miejscu bo są to pierwsze drzwi po wejściu do domu, czyli zaraz przy ganku. No i na wprost gościnnego i kuchni. Mam dość uciszania wszystkich w domu... Wiem że domownicy mają podobne odczucia, niby się starają ale nie zawsze wychodzi. Mieszkanie mieliśmy zrobic przed urodzeniem ale krucho z pracą było i tak się przeciąga... Marzymy o tym żeby skończyć je przed zimą i oby się udało bo oszalejemy. Druga sprawa zero prywatności i to też nas już męczy...

Tak w ogóle jak wasze włosy? Mi dalej wypadają na potęgę, już połowy kitki nie mam ;/
Moje na razie się trzymają. A stosujesz coś na nie?
Stary 2015-08-30, 20:38   #3659
loluska
Zakorzenienie

baelka
wszyscy mi mówią że co ma wypaść to wypadnie, i że nic nie pomoże na pociążowe wypadanie. Mimo to wcieram jantara, fakt że widzę babyhair ale przy tym tempie wypadania niedługo na głowie będę miała same babyhair i będę nosić fryza jak Majka :P

Stary 2015-08-30, 20:44   #3660
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Truskawka
chyba zrobię test... choc jest to niemożliwe. tabletki plus gumka...

Loluska mam taki sam układ.
ale ciszej mam w salonie. więc pierwsze dni, gdy była impreza to w salonie z Mała spałam.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości