|
|
#3631 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! - część 3
Cytat:
bede cierpliwa hehe
|
|
|
|
|
#3632 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na pocieszenie powiem Ci, że moja krztusi się codziennie, czasem kilka razy dziennie, ale zawsze sobie radzi - nawet w foteliku samochodowym, jak jestem z nią sama i prowadzę już były takie sytuacje. na środku drogi sie nie zatrzymam, a zanim gdzieś zjadę to ona już zawsze po i uśmiechnięta. Cytat:
Cytat:
za kolejne ![]() może jeszcze nie czas? A wracając do mojego chłopa, to teraz na urlopie było ok, ale nie mówię hop - zobaczymy co będzie jak wróci do pracy. Częstuje kremem brokułowym z kozim serem!
Edytowane przez mykofenolan mofetilu Czas edycji: 2015-08-30 o 13:37 |
|||||
|
|
|
#3633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tez nnie wkurza to. Tz sobie pojedzie a to na myjnie, a todo rodzicow, do sklepu... No ja w sumie nie chce malego zostawiac, ale zazdroszcze mu tego troche. Ja torebek nie mam duzo:p i tak chodze w jednej. To samo buty. Jakos nie kubie kupowac ani butow ani torebek ^^
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
Ja poczekam jsk Alex skonczy 5 miesiecy i wtedy lecimy ze sloiczkami.....
Strzalka a moze Liwia jeszcze za mala....tutaj zalecaja zeby dziecko karmic cxy to cycem czy mm do 6 miesiaca i moj pediatra tez tak zaleca...a potem pomwlu rozszerzac diete....
|
#3635 |
|
Wtajemniczenie
|
Zobacze jutro jak bedzie tak samo to odpuszcze sobie na jakis czas
nic na sile Oczyeiscie juz sie nasluchalam od mamy ze ona MUSI juz jesc takie rzeczy a nie samo mleko, ze my (ja i moj brat) to 10 tyg mielismy i juz soki nam dawala. I my to odrazu jedlismy... Az sie poryczalam to odpuscila no co ja zrobie skoro nie chce to na sile jej nie zmusze, jest malutka ma czas
|
|
|
|
#3636 |
|
Wtajemniczenie
|
O tym glutenie wyczytalam w opisie produktów bobovita i Nestle. Ze niby łyżeczkę czy pól łyżeczki najlepiej z papka warzywna wynieszana żeby organizm oswajać...
Zreszta zalecenia sie co chwile zmieniaja, każdy korzysta z aktualnych i jakoś wszyscy sa zdrowi. Nikt nikomu nie nakaże ani nie zabronić korzystać ze starszych zaleceń ... Każdy robi tak jak uzna za słuszne imho... Ale zgłupieć można
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Strzałka - u nas młoda w głębokiej pogardzie ma groszek. Za to hitem jest marchewka z kalarepką i ziemniaczkiem
![]() Aaa no i jak dajesz marchewkę to podaj dla równowagi jabłuszko albo śliwkę (soczek, deserek) bo inaczej skończy się to jak u mnie - młoda kupy wystękac nie mogła, a jak już zrobiła, to się okazało, że kupa twarda, a nie jak do tej pory rzadka. Więc ten tego... Za to po śliwce kupa od razu i to prawie że czarna!
|
|
|
|
#3638 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas kleik ryzowi fu, groszek to odruch wymiotny miala
za to to co z marchewka smakuje bardzo
|
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
Czyli cos musi byc z tym groszkiem nie tak hehe
Dziekuje za rady |
|
|
|
#3640 |
|
Zakorzenienie
|
Polozna srodowiskowa, ktora ostatnio byla mowila, ze gluten 9 mc jesli dopiero w 6 rozszerzac diete bedziemy. Jesli rozszerzac chcemy po 4, to gluten w 7 mc
|
|
|
|
#3641 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 3 opakowania groszku ale wszystkie dostalam Cytat:
A kiedy sie robi ze sie daje i taki obiadek czy warzywko i deserek? Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3642 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
rozszerzanie diety po skończonym 17 tygodniu, najpóźniej w 26 smaki przeplatać ale zaczynamy od pojedynczych warzyw czyli w nich pierwsze 2 tygodnie po kilka łyżeczek jednego z warzyw marchewka, brokuł, kalafior w trzecim tygodniu groszek i owoce śliwka jabłko gruszka banan - dalej pojedynczo, tzn jedno warzywo, jeden owoc, w czwartym tygodniu kaszka, warzywa i owoce bez zmian od piątego tygodnia rozszerzania diety można łączyć smaki np gotowy obiadek lub deserek z kilku owoców/warzyw np ziemniak+brokuł+cośtam dopiero potem obiadki z mięsem i rybą (niby mięso najwcześniej od skonczonego 4, a ryby po skończonym 6) (ja bym w życiu nie dała tak szybko, ale to tylko moje widzimisię) tyle od bobovity, pewnie jak przeczytam kolejny "poradnik" to będę miała większy mętlik i nowe "przykazania"
|
|
#3643 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się trzymam opracowań Hafiji te poradniki firm produkujących słoiki to dla mnie o kant dupę potłuc bo one wszystkie bazują na tym by podawać po 4 miesiącu. I jak dla mnie to taki marketing. Ostatnio byłam w marksie&spencerze na dziale spożywczym tam pierwsze słoiczki sa od 6 miesiąca czyli Anglia chyba sie trzyma tego ze pół roku tylko mleko
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3645 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do tż-tów to ja nie mogę narzekać na swojego. Mój jest po uszy zakochany w córce i to nie tylko takie gadanie
|
|
#3646 | ||||
|
Rozeznanie
|
My wczoraj gosci mielismy... Mlody dostal pieniazki w dlon :| i jezcze nie umyli rak i go dotykali :/ todzina od str tz wiec aie nie odzywalam:/ ale tesciowie zawsze jak przyjde to nie umyja rak, trzeba im powiedziec zeby najpierw umyli a potem go dotykali :/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moj tz pomaga, tzn pomaga, tez robi przy malym. Mam zal tylko ze sie z nom nie bawi, nie wyglupia... Ale przewija, przebiera, odbija, tylko on kapie i usypia jak trzeba tez on, bo mi sie nie udaje paznokcie ja obcinam ale moj tz tez odkurza i myje podlogi, ogarnia kuchnie no i to on gotuje :p kurde chyba jednak za duzo od niego wymagam :/Cytat:
Kiedys byly inne zalecenia, a matki niestety sie nie douczaja tylko mysla ze to co bylo kiedys, bylo dobre:/ a stan obecnej wiedzy jest inny. Pewnie za 20 lat wszystko sie zmieni i okaze aie ze tylko mleko matki do roku
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3648 |
|
Rozeznanie
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3650 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiaj najpierw poszliśmy do jednych dziadków, potem drugi dziadek i prababcia przyjechali do nas. Maksymek grzeczny był i rozdawał uśmiechy na prawo i lewo
Sąsiadów z dołu bym ubiła
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my byliśmy u prababci Małej. ja się zwinęłam wcześniej, bo źle się czułam. mąż został... musiałam stawać po drodze, bo wymiotowałam... ostatnio naprawdę źle sie czuje... Mała mi dziś kiepsko spała w dzień...może ze 2 h.
|
|
#3652 |
|
404 Not Found
|
Moja w ogóle śpi już dziennie około 2 h tylko. Ale w pozostałym czasie bawi się/zajmuje sobą, więc nie ma tragedii, bo się nie drze raczej.
|
|
|
|
#3653 |
|
Zakorzenienie
|
Siemaneczko
Dziewczny ja was nigdy nie nadrobie i nie będę na bieżąco wizaż, face, nie wyrabiam :PDla mnie rozszerzanie diety to jeszcze czarna magia ale tak jak pisałam zacznę od 6m U nas też weekend imprezowy, rodzina przyjechała od strony taty i powiem wam że wszystko fajnie ale ludzie po alko zero kontroli, gadanie głośne, muzyka na fula, strzelanie drzwiami, mała co zasnęła to mi się obudziła i tak lulałam do 2 w nocy. Szlag mnie trafiał i myślałam że o c i p i e j ę. Jeszcze mieszkania na górze nie zrobiliśmy i z każdym dniem nie mogę się tego coraz bardziej doczekać... Poza tym zepsuło nam się spanie całkowicie. Były już max 3 karmienia w nocy, a teraz znowu co 2, 3 godziny W dzień jedna drzemka była ok 3 godzin, druga godzinna, a teraz np 3 po pół godziny... A tak się już cieszyłam Ogólnie jest kochaniutka i grzeczna ale marzy mi się przespać całą noc bez wstawania...
|
|
#3654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobili imprezę na balkonie, darli się do 1. Mały się co chwila budził. Może naprawdę idź do lekarza po nowe tabletki, jeśli to przez to źle się czujesz?
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę się położyć. co zjem to wymiotuje.
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Albo jesteś w ciąży. 2. Albo aż jak źle reagujesz na tabletki. 3. Ćwiczysz mimo zakazu lekarza. Może coś się w środku rozeszło / uszkodziło i stąd to złe samopoczucie. Powinnaś sobie zrobić usg brzucha i jak nic nie wyjdzie to zmienić tabletki. Bo co innego gorsze samopoczucie a co innego takie coś jak ty opisujesz że się praktycznie funkcjonować normalnie nie da.
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Baset
jej, dużo zdrowia! ![]() No ja mam pokój w bardzo felernym miejscu bo są to pierwsze drzwi po wejściu do domu, czyli zaraz przy ganku. No i na wprost gościnnego i kuchni. Mam dość uciszania wszystkich w domu... Wiem że domownicy mają podobne odczucia, niby się starają ale nie zawsze wychodzi. Mieszkanie mieliśmy zrobic przed urodzeniem ale krucho z pracą było i tak się przeciąga... Marzymy o tym żeby skończyć je przed zimą i oby się udało bo oszalejemy. Druga sprawa zero prywatności i to też nas już męczy... Tak w ogóle jak wasze włosy? Mi dalej wypadają na potęgę, już połowy kitki nie mam ;/
|
|
#3658 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
baelka
wszyscy mi mówią że co ma wypaść to wypadnie, i że nic nie pomoże na pociążowe wypadanie. Mimo to wcieram jantara, fakt że widzę babyhair ale przy tym tempie wypadania niedługo na głowie będę miała same babyhair i będę nosić fryza jak Majka :P
|
|
#3660 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka
chyba zrobię test... choc jest to niemożliwe. tabletki plus gumka... Loluska mam taki sam układ. ale ciszej mam w salonie. więc pierwsze dni, gdy była impreza to w salonie z Mała spałam.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.

no i zadowolona gugała do karuzeli 

za kolejne
no co ja zrobie skoro nie chce to na sile jej nie zmusze, jest malutka ma czas

: