|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
No kurczę nie mogę wejść przez przeglądarkę bo mi wyskakuje komunikat ze forum jest niedostępne. Oj chyba nie zobaczę zadnych zdjęć😡
---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#752 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Witam Mamuśki
znów tyle naklepałyście, prawie godzinę mi zajęło nadrabianie U mnie już 29 tydzień rozpoczęty Amelia przepięknie wyglądasz Wczoraj z mężem pozamawaliśmy sporo rzeczy z allegro, łóżeczko, komplet pościeli (na póżniej), rożek, materac, ochraniacz na materac, przybornik na łóżeczko, prześcieradło na przewijak, poduszka klin czekamy aż przyjdą rzeczy. A w sobotę na zakupach parę drobiazgów, nożyczki i cążki do paznokietków, kocyk cienki milusi, pakę chusteczek nawilżanych, 2 smoczki z aventu uspokajające, krem p/wilgocią i odparzeniom z babydream i pudło plastikowe (póki co zeby popakować wszystkie rzeczy, a potem na zabawki się przydadzą ). Ale jeszcze sporo do kupienia...
|
|
#753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do brzuszka to mimo, że nie mam ogromnego (bodajże 88 cm), to rzeczywiście wieczorem jakoś mi ciężej. Może to wzdęcia mają na to wpływ? Nie mam pojęcia... Cytat:
Gratuluję rozpoczętego tygodnia Zakupy udane widzę W Auchan byłaś? ![]() Cytat:
Zdrówka życzę Cytat:
![]() Wczoraj aktualizowałam swoją listę ubrankową, liczyłam ile czego mam. Bodziaków z długim rękawem na 56 mam 6 sztuk, więc chciałabym jeszcze z 4-5 dokupić, a tych z długim na 62 mam 11 sztuk, także starczy Półśpiochów i spodenek na razie nie kupuję. Brakuje mi bluzek na 56 (mam tylko 1 sztukę, używaną i mało ciekawą), na 62 mam 2 sztuki. Pajacy/śpiochów (nigdy nie wiem, które są które ) mam sporo na 56, brakuje mi 1-2 sztuki na 62.Dostałam od mamy kaskę na imieniny i już na urodziny, więc mam zamiar sobie zamówić jeansy ciążowe. Chyba pojadę dziś do H&M poprzymierzać, żeby wiedzieć jaki rozmiar będzie mi dobry. Wezmę ze sobą kupon, bo do 6 września z kuponem jest zniżka na ciuszki dziecięce -20%, może coś by mnie zaciekawiło.
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam sobie taką swoją listę wyprawkową, przeanalizowałam co kupuję od razu, a co dokupię jak dopiero będzie potrzebne. Znalazłam fajnego bloga, dużo ciekawych informacji http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html Pewnie jeszcze dzisiaj zrobię zamówienie a aptece i kolejna rzecz będzie z głowy
|
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto by było go dodać na pierwszą stronę
|
|
#756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ten blog fajny. Pamietam ze w tamtym roku tez sie nim sugerowalam troche. |
|
|
|
|
#757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj mielismy roczek tzta siostrzenca, przed wyjazdem wstrzyknelam sobie 3j i nażarłam sie jak swinia - tort, salatki, jajka, ciastka. po godzienie cukier 95, wiec insulina dziala. tylko to rano mi nie daje spokoju, czemu czesto rano musze przekroczyc, wpienia mnie to niesamowicie..
|
|
|
#758 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny miałam napisać jak tam po szkole rodzenia na Ujastku w Krakowie. Tak wiec fajna szkoła dużo ciekawych wiadomości chociaż jak sie dużo na temat ciąży czytało to to jest przypomnienie tych wiadomości ale i nabrwnie świadomości tego co bedzie i jak bedzie ... Czyli nie tak łatwo hehe jak ktoś pierwszy raz rodzi
oprowadzili nas po salach i wszytdko w porządku wygląda takze ja sie decyduje na ten szpital
|
|
|
|
#759 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Widzę, że prawie wszystkie były zajęte, bo na forum względnie spokojnie było to dobrze, bo już się obawiałam kilkudziesięciu stron do nadrobienia Wczoraj miałam kiepski dzień, nie wiem czy mi mały gdzieś nie naciskał, tak mi było niedobrze i słabo.. W sobotę na spacerze coś mi "strzeliło" w stopie i teraz jak dłużej pochodzę to mnie boli jak cholera Nic nie skręciłam, szłam normalnie i nagle trach..Wczorajszy wieczór spędziłam w necie, brat podesłał mi stronę kanadyjskiego sklepu z odzieżą dla dzieci, i miałam sobie powybierać co mi się podoba i mnie to wciągnęło na ładnych parę godzin
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
czekooczekolada, nam też położna na szkoleniu mówiła, że rano jest "łatwiej" przekroczyć normę (nie pamiętam dlaczego
A tak wszystkie pomiary miałam w normie. Właśnie teraz zmierzyłam po śniadaniu i jestem w szoku...163. A wczoraj po śniadaniu miałam 106. Więc już tego nie rozumiem... Chyba za dużo zjadłam
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to faktycznie te hormony dziadoskie jakby nie dziecko to naprawde latałoby mi to u dupy daleko, ale boję się żeby dzieciakowi nie zaszkodzić niczym.
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę jutro zjeść lżejsze śniadanie i zobaczymy jaki będzie wynik. Teraz muszę zjeść II śniadanie, więc zjem lekko - jogurt naturalny z mieszanką płatków i otrębów. A Ty mierzysz tylko na czczo i po głównych posiłkach, tak? Ja mam tak mierzyć, a dziś mam trochę inny rozkład posiłków, bo zjem trzy śniadania, potem obiad i dwie kolacje, bo tak mi pasuje godzinowo z obiadem (muszę na męża poczekać, aż z pracy wróci). Czyli mimo wszystko mam zmierzyć tylko po I śniadaniu, po obiedzie i I kolacji, tak?
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 7 miesiącu
Cały weekend spędziliśmy w rozjazdach u rodziny. No i okazało się, że lokatorka się wyprowadza, więc myślę, że za tydzień po odświeżeniu mieszkania będziemy mogli się wprowadzić Cieszę się i boję jednocześnie. Choć spędziłam w tamtym mieście całe studia, to wolałam moje małe miasto. Z weselszych rzeczy: przyszło nam łóżeczko. Turystyczne jak na razie. Zobaczymy jak będzie się sprawować. Zawsze możemy kupić tradycyjne. Miałam już wybrany wózek, a potem weszłam na stronę producenta i okazało się, że pojawiły się 4 nowe modele. Oszalałam na punkcie jednego. Camarelo sobie odpuszczam. Napisałam do nich maila i totalnie mnie olali, czego nie zrobiła konkurencja. Tak więc trudno. Leżę jeszcze w łóżku i próbuję się zebrać. Młody noc w noc nie daje mi spać, a potem pół dnia spędzam w łóżkuWysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#765 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy Wy też macie obawy czy poradzicie sobie z dzidziusiem po porodzie w szpitalu? Porodu jakoś nie bardzo się boję, ale boję się tego że nie będę umiała zaopiekować się odpowiednio dzieckiem
że przyniosą mi dziecko, będzie mi płakać a ja nie odpowiednio przewinę lub nie będę mogła uspokoić maleństwa tylko ja tak mam??
|
|
#766 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz na drugie zjadłam ten jogurt, a na III zjem jakiś owoc chyba. Potem około 17 obiad - smażone roladki z kurczaka, ziemniaki i brokuł (wczoraj miałam to samo i cukier po obiedzie 98), a potem I kolacja (jeśli jem ją późno to przed spaniem już nic nie jem) i II kolacja. Wychodzi na to, że muszę rano uważać co jem, bo pewnie przez te hormony miałam dziś taki wysoki
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja najbardziej boję się, że trafię jednak na cesarkę (pisałyście o tym odwracaniu się dziecka głową w dół. Mój syn ciągle ma na dole nóżki) i że wtedy będzie problem. Nie będę mogła wstawać, a różne historie już słyszałam. Koleżanka opowiadała mi, że leżała na sali z dziewczynami po CC i one same sobie pomagały, bo nawet pielęgniarki nie przyniosły im dziecka do karmienia, czy nie przewinęły. A niby nie można dźwigać. Tak więc jak któraś była już dłużej po operacji i dawała radę chodzić, pomagała tym "świeżynkom". Tego się boję. Inna znajoma mówiła to samo. Przed porodem super, na sali operacyjnej też (była znieczulona od pasa w dół), a po porodzie w innym skrzydle szpitala dziewczyny były skazane na własną wzajemną pomoc.
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Postawiliśmy na Bebetto Torino, ale teraz zakochałam się w Aroteam Emilio. Ta firma też produkuje dla Bebetto. Gondola i spacerówka są takie same jak np. w Silvii. Przekonuje mnie ten wielki kuferek pod wózkiem. Seria Aroteam ma być podobno nieco uszczuplona, jeśli chodzi o jakość wykonania. Może nieco gorsze materiały, itd. Jak 1 raz trafiłam na Emilio, przeczytałam, że ta seria ma być na sprawdzonych stelażach z Bebetto, ale właśnie nieco gorsze ma być wykonanie "góry". Emilio muszę najpierw zobaczyć na żywo.
|
|
|
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oby...
Cytat:
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się też, że trafię na jakąś heterę - maniaczkę karmienia naturalnego. Sama chcę karmić piersią, ale ze względu na moje przejścia, uwzględniam sytuację, że może to nie być możliwe. Ta sama dziewczyna z sali po CC opowiadała mi, że w ogóle nie miała pokarmu, a pielęgniarki na chama chciały, by karmiła. Masowały jej piersi, cudowały, a córka głodna i wyła. W końcu podały jej butelkę i rzuciły, że jakby na serio chciała karmić, to by karmiła. Mam nadzieję, że trafię na pielęgniarki w ludzkiej skórze...
|
|
|
|
#772 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
weekend spokojny na forum to dobrze bo nie ma duzo nadrabiania![]() Pisałyście o skurczach w nogach,ja ost mam noce nieciekawe właściwie to nie łapią mnie skurcze tylko takie dziwne uczucie,ociężałe i delikatny ból,zawsze wieczorem i wtedy bioręę nogi wyżej i pomaga,wogóle to spać nie mogę jest mi za gorąco,niewygodnie,psy szczekają,budzę już po 7 co dla mnie śpiocha okrutnego wcześniej było nierealne agusiek ja też się obawiam czy dam radę z maleństwem poporodzie,niby tak są do pomocy pielęgniarki ale często słyszę od koleżanek że nie wszystkie są miłe i pomocne,zdażają się takie co swoimi tekstami doprowadzają do płaczu ale musimy się pocieszać że maleństwa będę zdrowe a my sobie poradzimy,przecież jest instynkt macierzyński![]() Mi się wczoraj tak miło zrobiło jak leżeliśmy z mężem a on stwierdził że już na początku lustopada wolne w pracy weźmie bo się martwi jak bym rodzić zaczęła a by nikogo w domu nie było,albo że będzie autem dojeżdzał żeby w razie się zwolnić i szybko dojechać,kochany jest
|
|
#773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby każda z nas trafiła na jakąś ludzką pielęgniarkę
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
Agusiek a chodzisz na jakąś szkole rodzenia? Też się trochę obawiam...
Ale na te położne, pielęgniarki nie ma się co nastawiać wg mnie, zależy jak trafimy albo pomogą albo nie... Poznanianka pytałaś czemu nie chce tz przy II fazie porodu- mi się ta sytuacja zdaje zbyt intymna, osobista. No kurcze, powiem wprost - jak załatwianie potrzeb fizjologicznych. Przepraszam że tak pisze, wiem że dla większości kobiet to coś wzruszającego, magicznego,taki podniosły moment itd...
|
|
#775 |
|
Zakorzenienie
|
Wybraliśmy się właśnie z mężem obejrzeć wózki, bo mamy sklep pod nosem i pupa, zamknięte
do dzisiaj no nic, pójdziemy jutro drugi raz, może też uda nam się kupić materac. Mąż skręcił już łóżeczko, a teraz wziął się za komodę, a ja biorę się za zamówienie z apteki
|
#776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O jaki kochany mój też powiedział, że jak zacznę rodzić a on będzie w pracy to zwolni się od razu i przyjeżdża ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co nastawiam się na obecność męża przez cały czas. Ale zapowiedziałam mu już, że jak mnie będzie denerwował (albo innych swoimi nerwami), utopię go we wannie, w której zamierzam rodzić. Tak samo jak nie chcę, by mnie wiózł do szpitala. Widzę jak się zachowuje, gdy się śpieszy. Wszyscy kierowcy dookoła wyzywani są od najgorszych. Nie mam zamiaru denerwować się skurczami i jeszcze jego jazdą. Mam nadzieję, że na sali porodowej mnie zaskoczy i okaże się oazą spokoju, bo mimo wszystko nie chcę być tam tylko z personelem. Uważam, że jak był przy stworzeniu naszego dziecka, powinien być też przy jego narodzinach. Nie tylko przyjemności
|
|
|
|
|
#778 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne imię - no i jak sama piszesz - wielka ulga ![]() Cytat:
Pieknie wyglądasz.Cytat:
![]() poznanianka Chyba na wątku masz już największą wyprawkę ![]() wonderka Uroczy ![]() Nie martw się nic, najgorzej to nastawić się z biegu, ze będą problemy. fasterka Zdrowiej Nie dziwię się Cytat:
iclosemyeyes Ten czop straszy nawet kobiety. Ale o ile się nie mylę, to panowie raczej go nie zobaczą ![]() Cytat:
No i musiałam zrobić porządek w ubraniach, bo wszystko obciska (mimo, że rozmiarowo jest ok). Cięzej mi się już oddycha...lexie Piękne rzeczy ![]() Cytat:
limonka A masz przecieki, jak jest w szpitalu, w którym chcesz rodzić? Nie dziwię się, że się boisz, niektóre pielęgniarki są naprawdę straszne. Ale staram się nie czytać za dużo negatywnych opinii, bo wiele z nich bywa przesadzonych. ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Ja się pocieszam, że TŻ-ta widywałam w różnych sytuacjach chorobowych, kocham go nadal - powinien przeżyć nawet tą szalejącą fizjologię przy porodzie.
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia - o jakiej tematyce były pierwsze zajęcia? Takie typowo organizacyjne czy coś więcej? Wiem, że u mnie na pewno będzie wypełnianie deklaracji wyboru położnej, ale jestem ciekawa jaki będzie pierwszy temat. Niby ze strony szkoły rodzenia wynika, że pierwsze to są zajęcia organizacyjne. http://www.polozna-plewiska.pl/index...a/tematy-zajec
|
#780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
My właśnie wczoraj zaczeliśmy ten temat i jeszcze do końca nie jesteśmy zdecydowani,tzn ja bym chciała żeby na początku mąż był ze mna a potem to się okaże,tak wczoraj rozmawialiśmy że może on jednak stwierdzi że nie chce przy parciu być bo powiedział że się mogę bardzo drzeć na niego albo nagle mi się odwidzi,czas pokaże,chociaż sporo osóbo krzywo na nas patrzy jak wspominamy o wspólnym porodzie i słyszę teksty że po ci mąż tam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

chyba lepiej nawet dla małej brać antybiotyk niż chorować.
znów tyle naklepałyście, prawie godzinę mi zajęło nadrabianie
czekamy aż przyjdą rzeczy. A w sobotę na zakupach parę drobiazgów, nożyczki i cążki do paznokietków, kocyk cienki milusi, pakę chusteczek nawilżanych, 2 smoczki z aventu uspokajające, krem p/wilgocią i odparzeniom z babydream i pudło plastikowe (póki co zeby popakować wszystkie rzeczy, a potem na zabawki się przydadzą

Zakupy udane widzę 
Nasz ślub 16.08.2014 

oprowadzili nas po salach i wszytdko w porządku wygląda takze ja sie decyduje na ten szpital
Nic nie skręciłam, szłam normalnie i nagle trach..
jakby nie dziecko to naprawde latałoby mi to u dupy daleko, ale boję się żeby dzieciakowi nie zaszkodzić niczym.