- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 15:27   #691
lexie42
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
lexie42 pasy cudne! Ale jesteście zdolni Ja też wybrałabym szare dodatki.
Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość

Piękny pokój. Rewelacja!!! Kupiłabym zielone zasłony ale w takim zgaszonym odcieniu
Dzięki dziewczyny

Mąż wrócił zmęczony z pracy więc dzisiaj nie jedziemy na zakupy, ale powiedział, że może w poniedziałek to w takim razie zrobię sobie zamówienie w aptece i może spiszę ile jakich ciuszków potrzebuję
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 15:51   #692
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Pieluszki muślinowe to po co są? Strasznie to drogie a do czego się przydają? A flanela? Bo wisi na tej naszej liście ale czytałam opinie, że nie za bardzo w użytkowaniu się sprawdzają.
Do otulania, zasłonka przy karmieniu, w dni upalne nadadzą się jako lekkie przykrycie dziecka.
Wiem, że to może zbędny wydatek, ale jak wymacałam - niesamowicie miękkie w dotyku

Cytat:
Nie chce baliosa, mam nowe typy Cosatto

[/COLOR]Miałaś któraś z was trójkołowa? Czy one są stabilne? Muszę się wybrać do sklepu wypróbować jak takim wózkiem się jeździ.
Wow, świetne wzory
Co do trójkołowca - nasz typ (Abc Design Cobra) ma trzy koła, prowadziłam go - stabilny, da się zablokować przednie koło. Znajomi mają ten model, użytkują i bardzo chwalą.

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.
Wow, zdolna jesteś
Zasłony chyba widziałabym białe, jasnoszare też będą ok.

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Właśnie na początku tak się cieszyłam, że między moimi dziewczynkami będzie taka mała różnica wieku, ale coraz częściej czytam lub słyszę i historiach, że wiek tak naprawdę nie ma żadnego znaczenia w łatwości kształtowania się relacji, kwestia charakterów, bo tak jak napisałaś, siostry z różnicą 6 lat potrafią się świetnie dogadać a praktycznie równolatki chociaż teoretycznie powinny mieć więcej wspólnego ciągle się kłócą....
To prawda, że niestety nie ma reguły. Ale na pocieszenie - bardzo dużo daje podejście rodziców. Koleżanki, które miały nieciekawe relacje z siostrami, niestety miały też problemy z rodzicami (albo toksyczna rodzicielska miłość, albo nałogi, albo brakowało miłości). Dużo zależy od Was

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wyprawki do szpitala

brać rzeczy nowe czy używane? (słyszałam że w niektórych szpitalach używają jeszcze pioktaniny do pępka i że ciuszki strasznie się niszczą,że lepiej brać używane to nie będzie szkoda jak się pobrudzą?
Sporo zależy od samego szpitala, w niektórych dziecko ubierają w swoje ubrania, w innych możesz ubrać we własne. Co do prania - możesz na bieżąco donosić komplety, a brudne poprosić do zwrotu.

poznanianka Ale cuda

Cytat:
Dziewczyny czy Wasze brzuszki też się czasami tak trzęsą? nie mówię o kopniakach, czy takim wypychaniu ale normalnie mój przez kilka sekund trzęsie się jak galareta. Nie wiem co tam Julka wyprawia
Tak Czuję się jak bęben maszyny losującej w totolotka

beautifuldream Będzie dobrze
Co do wzięcia szczeniaka - nie wiem, jak wyjdzie układanie i wychowywanie pieska, może być bardzo wymagające - a Tobie będzie ciężej z większym brzuszkiem. Pies (zwłaszcza młodziutki) może gorzej przeżyć pojawianie się nowego domownika. Może lepiej, jak maluszek trochę podrośnie?

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 18:26   #693
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Wow, zdolna jesteś
Zasłony chyba widziałabym białe, jasnoszare też będą ok.
To nie ja tylko mąż białe zasłony zleją mi się z firanką więc chyba będą jasnoszare.

Mąż się zdrzemnął i jednak pojechaliśmy do ikei kupiliśmy komodę malm 4 szuflady, okrycie kąpielowe i organizer do szuflad. Oglądaliśmy też materace w sklepie dziecięcym, ale nie było z czego wybrać.
Stary 2015-08-29, 20:33   #694
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wpadam by sie pochwalić!!!
Wybrałam imiono i bedzie IGNACY. jak mi dobrze bez tego balastu, ze trzeba wybrać imię.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 20:42   #695
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wybrałam imiono i bedzie IGNACY. jak mi dobrze bez tego balastu, ze trzeba wybrać imię.

gratuluje i bardzo ladne imie
My jeszcze chodzimy z tym balastem
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 20:52   #696
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
U nas mały będzie miał na drugie Ignacy po dziadku tzn w sumie to po pradziadku a na pierwsze, chyba Szymon..

Uff całe szczęście, że dziś jest tu w miarę spokojnie i bez problemu nadrobiłam te kilka stron

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2015-08-29 o 20:55
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 20:58   #697
wonderka
Zadomowienie

Tylkokasia tymi kółkami mnie zmwartwiłaś. Czemu liche? Psują się szybko.

Dzięki dziewczyny za info odnośnie trójkołowców.
Ja padam na mordkę, byliśmy na działce montować rynny na naszej szopie, ja wsadziłam troszkę kwiatków i nie,nie...to nie dla mnie już.

Jutro za to Ikea i TkMaxx, mam nadzieję coś kupić dla małęj.

Butelka MimiJumi jest droga to fakt, ale ja jestem gadżeciara i chyba z nią zaszaleje
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 21:08   #698
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że masz już to z głowy. Wybrałas sama czy z mężem?

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 21:21   #699
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
I tak jak obiecałam wrzucam fotki podpowiedzcie mi tak przy okazji jakie zasłony kupić? Chcę gładkie, jednokolorowe. Najpierw chciałam takie delikatne ecru, a teraz widziałabym jasno szare i pościel do łóżeczka też z szarym.
Jest prześlicznie, tak słonecznie świetna robota!!! Z zasłonami to i takie i takie będą pasować, ale skoro już widziałaś pościel do łóżeczka jasnoszarą to możesz dopasować zasłony

Cytat:
Napisane przez delfix10 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wyprawki do szpitala

brać rzeczy nowe czy używane? (słyszałam że w niektórych szpitalach używają jeszcze pioktaniny do pępka i że ciuszki strasznie się niszczą,że lepiej brać używane to nie będzie szkoda jak się pobrudzą?
Wszystko zależy od szpitala, ja dwa razy zabierałam nówki i oprócz ubrudzenia czymś spieralnym typu mleko z piersi to ubranka przywiozłam w idealnym stanie z powrotem do domu

Cytat:
Pieluszki muślinowe to po co są? Strasznie to drogie a do czego się przydają? A flanela? Bo wisi na tej naszej liście ale czytałam opinie, że nie za bardzo w użytkowaniu się sprawdzają.
Flanela faktycznie średnio miała zastosowanie i u nas. Używałam jej tylko do gondoli na przykrycie materacyka, a w użytku... No nie wiem, może parę razy przykryłam maluszka w jakiś cieplejszy dzień...

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ogarniam tego - dziś pierwszy raz mierze cukier i na czczo miałam 71, a 2h po śniadaniu 87. A podobno rano są najwyższe wartości.
Może dieta już działa cuda?

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Harrego też teraz co tydzień oglądaliśmy razem z tz,wczoraj niestety przespałam. Kiedyś filmów nie lubiłam, wkurzyłam się że się dużo różnią od książek teraz trochę pozapominałam i się fajnie oglądało.
Też mnie irytuje oglądanie filmów po przeczytaniu książki, nie mogę się powstrzymać nigdy od komentarza co pominięto

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Też mam ochotę na zakupy dzisiaj, podjechałabym najchętniej do Auchana zobaczyć co tam mają ciekawego dla maleństw, ale mąż chyba nie będzie chętny po tym wożeniu gratów jeszcze iść po zakupy zaraz ruszamy przewieźć rzeczy, w sumie wygląda to dość optymistycznie i może dziś skończymy wozić, a później zostanie niedziela i poniedziałek na sprzątanie i układanie wszytskiego
A potem błogi odpoczynek!!!

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
To prawda, że niestety nie ma reguły. Ale na pocieszenie - bardzo dużo daje podejście rodziców. Koleżanki, które miały nieciekawe relacje z siostrami, niestety miały też problemy z rodzicami (albo toksyczna rodzicielska miłość, albo nałogi, albo brakowało miłości). Dużo zależy od Was
To prawda, małe dzieci mały kłopot, duże dzieci ... Schody dopiero zaczną się przy wychowywaniu i próbie wpajania jakichś wartości, stresuję się czasem czy uda mi się wychować fajnych, szanujących się ludzi

Cytat:
Piękne!!!! Sama chciałam Ignasia albo Franka teraz, moim zdaniem śliczne
Stary 2015-08-29, 22:05   #700
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dzięki za mile słowa
Cytat:
Super, że masz już to z głowy. Wybrałas sama czy z mężem?
No sama on juz jest tak zmęczony tym tematem ze na wszystko by sie zgodził byle bym przestała mu truć codziennie czy ma jakies nowe propozycje jezu jak mi dobrze ze moj lokator nie jest nonamem! W sumie w wyborze pomogł mi troche brat

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-29, 22:06   #701
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję wyboru imienia
Stary 2015-08-29, 22:09   #702
Poziomkowa89
Zakorzenienie

My pieluch flanelowych używaliśmy jako podkładke gdy spał u nas w łóżku, na przewijak dopóki nie kupiłam tych pokrowcow frote i do zabezpieczenia łóżka gdy leżał bez pieluchy

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-29, 23:12   #703
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Może dieta już działa cuda?
Pewnie tak. 2h po obiedzie cukier miałam 86, więc też w normie, ale w sumie jadłam lekki obiad bo zupę jarzynową i do tego chleb. Po podwieczorku nie mierzyłam, bo nie muszę, po drugie byliśmy na spacerze, więc to spaliłam Ale na kolację już sobie trochę pofolgowałam, żeby sprawdzić na ile mogę sobie pozwolić i miałam 2h po cukier 138, więc ponad normę (norma do 120). Trochę przesadziłam, więc jutro będę jeść lżej. Ale położna mówiła, że jeśli średnia pomiarów z danego dnia wynosi max 99 to jest dobrze, a moja wynosi dokładnie 95,5

lexie42, dopiero teraz jestem na kompie i widzę zdjęcia. Pięknie Wam wyszedł pokój!

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-08-29 o 23:13
Stary 2015-08-30, 04:24   #704
Kasiula8708
Rozeznanie

Dziewczyny wczoraj nie pisałam bo cały dzień w rozjazdach miałam,najpierw posprzątałam troszkę a potem pojechaliśmy z mężem na obiadek do mojego taty a wieczorkiem na grilla do rodzinki,pojadłam dobrego i się komplementów nasłuchałam jak to ładnie wyglądam jak 'na dziedziewczynkę' chciałam was się poradzić bo już od południa czułam się nieszczególnie,miałam takie skurcze delikatne i brzuch spięty ale nic nie brałam czekałam jak przejdzie,niestety nie przechodziło i przed grillem wzięłam nospę,tam już było lepiej nie bolało za to Lenka dokuczała zaczęło się jak wróciliśmy tak mnie bolało dookoła pępka że myślałam że zwariuje,takie kłucie czułam jak myślucie czy to te skurcze braxtona próbowałam usnąć ale mąż się przebudził bo podobno aż jęczałam,jak brzuch przeszedł to mi nogi zaczęły drętwieć no masakra jakaś teraz męża do pracy wyszykowałam bo i tak nie śpie

poziomkowa super że imię wybrane,jedno zmartwienie mniej

Lexie pięknie wam pasy wyszły,naprawdę możecie być dumni z siebie
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 08:19   #705
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:

No sama on juz jest tak zmęczony tym tematem ze na wszystko by sie zgodził byle bym przestała mu truć codziennie czy ma jakies nowe propozycje jezu jak mi dobrze ze moj lokator nie jest nonamem! W sumie w wyborze pomogł mi troche brat
To jest metoda, żeby postawić na swoim z imieniem Rozumiem Cię w pełni, dlatego sama chciałam się prędko zdecydować na imię, całkiem inaczej jak już się spersonalizuje tego człowieczka...

Cytat:
Pewnie tak. 2h po obiedzie cukier miałam 86, więc też w normie, ale w sumie jadłam lekki obiad bo zupę jarzynową i do tego chleb. Po podwieczorku nie mierzyłam, bo nie muszę, po drugie byliśmy na spacerze, więc to spaliłam Ale na kolację już sobie trochę pofolgowałam, żeby sprawdzić na ile mogę sobie pozwolić i miałam 2h po cukier 138, więc ponad normę (norma do 120). Trochę przesadziłam, więc jutro będę jeść lżej. Ale położna mówiła, że jeśli średnia pomiarów z danego dnia wynosi max 99 to jest dobrze, a moja wynosi dokładnie 95,5
No to super, że już widać efekty, widać opłacało się troszkę zacisnąć pasa bo wyniki od razu ile lepsze No i faktycznie jak Ty masz przybierać na zupce jarzynowej z chlebkiem

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wczoraj nie pisałam bo cały dzień w rozjazdach miałam,najpierw posprzątałam troszkę a potem pojechaliśmy z mężem na obiadek do mojego taty a wieczorkiem na grilla do rodzinki,pojadłam dobrego i się komplementów nasłuchałam jak to ładnie wyglądam jak 'na dziedziewczynkę' chciałam was się poradzić bo już od południa czułam się nieszczególnie,miałam takie skurcze delikatne i brzuch spięty ale nic nie brałam czekałam jak przejdzie,niestety nie przechodziło i przed grillem wzięłam nospę,tam już było lepiej nie bolało za to Lenka dokuczała zaczęło się jak wróciliśmy tak mnie bolało dookoła pępka że myślałam że zwariuje,takie kłucie czułam jak myślucie czy to te skurcze braxtona próbowałam usnąć ale mąż się przebudził bo podobno aż jęczałam,jak brzuch przeszedł to mi nogi zaczęły drętwieć no masakra jakaś teraz męża do pracy wyszykowałam bo i tak nie śpie
Właśnie miałam pisać co Ty nie śpisz po nocy mój też dzisiaj na służbie, także witaj w klubie samotnej niedzieli
Mam nadzieję, że te skurcze nie będą się już powtarzać... Może zwolnij trochę, to był sygnał, że narzuciłaś sobie za dużo wczoraj? Mnie tak boli dookoła pępka jak Mała się rozpycha, chyba kolankami tak wtedy wierzga bo w prawym biodrze czuję równocześnie kopniaki. Przepowiadaczy nie miałam, ale to chyba bardziej w podbrzuszu ból może każda kobieta inaczej odczuwa takie skurczybyki...
Stary 2015-08-30, 08:34   #706
wonderka
Zadomowienie

Ja zaraz zbieram się na sniadanko do Ikei i jakieś zakupy dla małej.

Czytałam opinie o wózkach cosetto i oj, slabiutko. Choć piękne to nie chce ryzykować bezpieczeństwa malucha wiec szukam dalej. A listopad coraz bliżej hihi.
Stary 2015-08-30, 08:39   #707
Amelia16
Zadomowienie

Wonderka powodzenia, pochwal się dziś łowami
Stary 2015-08-30, 08:50   #708
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
No to super, że już widać efekty, widać opłacało się troszkę zacisnąć pasa bo wyniki od razu ile lepsze No i faktycznie jak Ty masz przybierać na zupce jarzynowej z chlebkiem
Dziś lepszy obiadek - roladki z piersi kurczaka Także zobaczymy ile będzie po takim obiadku
Dziś na czczo miałam 82, zobaczymy ile będzie po śniadaniu, właśnie kończę jeść

Później wstawię Wam fotki ciuszkow, które kupiła moja mama

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-30, 09:25   #709
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Dziś lepszy obiadek - roladki z piersi kurczaka Także zobaczymy ile będzie po takim obiadku
Dziś na czczo miałam 82, zobaczymy ile będzie po śniadaniu, właśnie kończę jeść

Później wstawię Wam fotki ciuszkow, które kupiła moja mama
O hoho, to smacznego naprawdę słodkie mamy współczuję Wam takich wyrzeczeń

Wrzucę swój brzuchol po 6-tygodniowej przerwie w fotografowaniu, w obwodzie 89 cm, chyba nadal jestem krok za wami...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 27,3a.jpg (246,3 KB, 56 załadowań)
Stary 2015-08-30, 09:35   #710
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
O hoho, to smacznego naprawdę słodkie mamy współczuję Wam takich wyrzeczeń

Wrzucę swój brzuchol po 6-tygodniowej przerwie w fotografowaniu, w obwodzie 89 cm, chyba nadal jestem krok za wami...
Ale Ty zgrabna jesteś ładny brzusio
Stary 2015-08-30, 09:50   #711
cynamon_
Zakorzenienie

Amelia, ale masz figurę brzuszek śliczny
Stary 2015-08-30, 09:55   #712
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Zaczynam dzis tydzień ale nie wiem który cynamon ty w poniedziałki masz nowe tyg? Jeśli tak to który masz jutro bo my chyba podobnie idziemy.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-30, 10:37   #713
czekooczekolada
Zakorzenienie

ja już nie mam sił.
mimo insuliny przed sniadaniem, i tak po sniadaniu norma przekroczona... 1 mala kromka ciemnego chleba ... jak nie zjem kromki o 22 to mam rano ketony w moczu.. a jakos nie usmiecha mi sie jesc tej pieprzonej kromki o 22, bo pewnie tez mi po niej przekracza, nie wiem bo nie sprawdzalam..

normalnie nic tylko ryczec mi sie chce, czlowiek nie moze nawet zjesc czegos na co ma ochote co lubi, tylko wmuszac w siebie jakies ohydztwa, jesc przez pol gdzie po obiedzie ja jestem dalej głodna... juz nie wiem co mam robic, ta pieprzona insulina mi nie działa czy co ????????? chyba jak ja biore przed sniadaniem to powinna mi zbic sniadanie a nie jeszcze podnosic ;/ szlag...;/

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-30, 10:42   #714
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja już nie mam sił.

mimo insuliny przed sniadaniem, i tak po sniadaniu norma przekroczona... 1 mala kromka ciemnego chleba ... jak nie zjem kromki o 22 to mam rano ketony w moczu.. a jakos nie usmiecha mi sie jesc tej pieprzonej kromki o 22, bo pewnie tez mi po niej przekracza, nie wiem bo nie sprawdzalam..

normalnie nic tylko ryczec mi sie chce, czlowiek nie moze nawet zjesc czegos na co ma ochote co lubi, tylko wmuszac w siebie jakies ohydztwa, jesc przez pol gdzie po obiedzie ja jestem dalej głodna... juz nie wiem co mam robic, ta pieprzona insulina mi nie działa czy co ????????? chyba jak ja biore przed sniadaniem to powinna mi zbic sniadanie a nie jeszcze podnosic ;/ szlag...;/

Biedna Strasznie wspolczuje
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 10:53   #715
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam dzis tydzień ale nie wiem który cynamon ty w poniedziałki masz nowe tyg? Jeśli tak to który masz jutro bo my chyba podobnie idziemy.
Dokładnie, jutro zaczynam 31 sciagnuj sobie apke "asystent ciazowy" on podaje dokładnie
Stary 2015-08-30, 11:04   #716
fasterka90
Zadomowienie

Poziomkowa Super że imię wybrane
Amelia Super wyglądasz tak zgrabnie
czekooczekolada współczuję ale niestety nie znam się zbytnio na tym więc nie pomogę. Ostatnio trochę z mamą rozmawiałam o cukrzycy, mówiła że takie wyniki mniej więcej jak Wy macie to jest jeszcze zupełna norma, ona jak ma złe to ma powyżej 200... Wiadomo w ciąży trochę inaczej,ale przy drugiej ciąży z moim bratem też już miała cukrzycę a brat zdrowy. Co prawda urodził się trochę przed czasem ale urodził się też bardzo mały mimo cukrzycy, poniżej 3kg.
Więc słodkie mamy,uszy do góry
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 11:48   #717
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Dokładnie, jutro zaczynam 31 sciagnuj sobie apke "asystent ciazowy" on podaje dokładnie
Mam apke z happy ale myślałam ze jutro zaczynasz 32 a ja dzis. Jezu jeszcze tydzień musze doliczyć hehe. Czyli dzis mam dopiero 30tc 0dni?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-08-30, 12:28   #718
wonderka
Zadomowienie

Czekoladaaa a poszukaj chleba dla cukrzyków może? Widziałam takie w piekarni.
Stary 2015-08-30, 13:09   #719
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
To jest metoda, żeby postawić na swoim z imieniem Rozumiem Cię w pełni, dlatego sama chciałam się prędko zdecydować na imię, całkiem inaczej jak już się spersonalizuje tego człowieczka...

Właśnie miałam pisać co Ty nie śpisz po nocy mój też dzisiaj na służbie, także witaj w klubie samotnej niedzieli
Mam nadzieję, że te skurcze nie będą się już powtarzać... Może zwolnij trochę, to był sygnał, że narzuciłaś sobie za dużo wczoraj? Mnie tak boli dookoła pępka jak Mała się rozpycha, chyba kolankami tak wtedy wierzga bo w prawym biodrze czuję równocześnie kopniaki. Przepowiadaczy nie miałam, ale to chyba bardziej w podbrzuszu ból może każda kobieta inaczej odczuwa takie skurczybyki...

No wstałam dopiero o wpółdo 11,ale i tak zamulona jestem,mam nadzieję że to rzeczywiście jakieś rozpychanie małej albo może macicy,ważne żeee przeszło,na kolejnej wizycie wypytam gina co i jak
Nio niestety dziś bez męża cały dzień,ale cały czas jest ktoś ze mną to mi sie nie nudzi,dobrze że ty też dzieciaczki masz to przynajmniej nudno nie jest a brzuszek masz malutki i zgrabniutki,naprawdę ślicznie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja już nie mam sił.

Nie załamuj się Kochana mam nadzieję że powolutku wszystko się unormuje

Ja to wam naprawdę współczuję z tą cukrzycą,tak się poświęcacie,uważacie co jecie, ja aż czasem mam wyrzuty sumienia jakie świństwa jem wiem że powinnam się powstrzymywać ze słodkim np ale nie mogę tak mnie ciągnie
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 17:27   #720
poznanianka1990
Zakorzenienie

czekoczekolada, współczuję Insulina nie pomaga?
Ja dziś już 3 razy mierzyłam i wszystkie pomiary w normie. Aż jestem w szoku, bo obiad zjadłam syty, a po nim leżałam i odpoczywałam... Więc się cieszę

Wrzucam fotkę ubranek, które kupiła moja mama Kupiła też ten gruby kocyk, jest ciepły i przyjemny w dotyku Chyba już kiedyś Wam pokazywałam zdjęcie tego kocyka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1440948438169.jpg (54,6 KB, 34 załadowań)

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości