|
|
#841 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pantofelek, welon, kieca - za rok będzie wielka heca! PM 2016 cz. 35
Cytat:
Minusem było dla mnie, że strasznie sucho wyglądały na twarzy i nie utrzymywały się zbyt długo. Ale ja je miałam jak się pojawiały na rynku, teraz jest dużo więcej firm i wykończeń. Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2015-08-31 o 13:44 |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa, zapomniałam, że przecież garsonkę muszę kupić
Ostatnio już przeglądałam i chyba wiem w czym będzie mi dobrze Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- [1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52599306]Plusem są kolory i to, że można je łatwo mieszać. Minusem było dla mnie, że strasznie sucho wyglądały na twarzy i nie utrzymywały się zbyt długo. Ale ja je miałam jak się pojawiały na rynku, teraz jest dużo więcej firm i wykończeń.[/QUOTE] Czyli już nie używasz? Zastanawiam się właśnie czy to coś dla mnie. Jak oglądałam filmiki dziewczyn to miałam wrażenie, że trzeba się z nakładaniem trochę "babrać", jakieś żmudne mi się to wydawało. Czy to kwestia wprawy czy efektu jaki się chce uzyskać? Myślę o zestawie od Anabell ale najpierw by mi się próbki przydały a nie wiem czy te mi dadzą w Sephorze:/ |
|
|
|
|
#843 |
|
Nawiedzona PeMa
|
U mnie rodzice obydwoje od 7-15 w pracy, dziadkowie mieli na głowie gospodarstwo więc rodzice nie chcieli się zwalać im z dodatkowymi obowiązkami. Przedszkola nie wspominam źle, ale uważam że 3 lata to jednak za wcześnie.
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój podopieczny miał 3 lata jak szedł do przedszkola i świetnie sobie poradził, nie było żadnego płaczy w żadnym momencie i czuję się tam świetnie. Ale są tam też i 5 latki, które średnio znoszą cały okres przedszkola od początku. Szkoda, że czasem nie patrzy się na dziecko a na wiek właśnie. Poczytałam o minerałach na wątku o nich O boziu, to chyba nie dla mnie:P Szukam czegoś wygodniejszego w używaniu
|
|
|
|
|
#845 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bardziej skomplikowane jest nałożenie minerałów niż zwykłego w kremie |
|
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Nie nadążam za wami już nowy wątek i to zapisany dość pokaźnie. ![]() To wychodzi, że jestem wyrodną matką - moje dziecko poszło do żłobka mając rok i 8 miesięcy. W piątek zakończyliśmy ten etap edukacji i jutro zaczyna przedszkole. Lepszej opieki nie mogłabym mu znaleźć i super miło wspominamy ten czas. Nie dość, że finansowo nie dalibyśmy sobie rady bez mojej pracy, chyba bym oszalala siedząc w domu. Świadkowej nic nie będę narzucać niech ubierze się tak, by się dobrze czuć
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
A ja poszłam do zerówki w wieku 6 lat. Przez 3 tygodnie września chodziłam zadowolona i uśmiechnięta dopóki nie urodził mi się brat i chciałam w domu siedzieć i być z dzidziusiem!
Przynajmniej mama pamięta taką wersję. Ja pamiętam taką, że naoglądałam się dzieci, które trzymają się framugi i nie chcą wejść do klasy i wrzeszczą i płaczą i mamy ich zabierały do domu w efekcie końcowym no to ja też chciałam tak spróbować jak to jest, bo a nuż mama tez mnie zabierze do domu? Ale moja mama po prostu mnie łapała stawiała w klasie, cyk cyk i już jej nie było
|
|
|
|
#848 | |
|
PeEma
|
Cytat:
|
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52599481]Podkładów obecnie używam 5 razy w roku i wolę kremy BB.
Bardziej skomplikowane jest nałożenie minerałów niż zwykłego w kremie Właśnie o AM myślałam, w Sephorze spojrzałam na ich taki zestaw startowy - baza, dwa podkłady, róż i pędzel i nie wiem czy nie bronzer, nie pamiętam. Ale wcześniej musiałabym mieć próbki i od razu pędzel. I sama nie wiem:P Może jeszcze coś mi panie doradzą. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
wielu rodziców się ugina i tym sobie tylko utrudniają życie. Na pewno dla rodzica to ciężkie ale trzeba mieć świadomość, że dla takiego 6 latka to nie jest trauma zostać na 4-5h w zerówce. Ale zabierając go, dajemy mu powody by myślał, że musi być tam źle skoro mama jednak go zabiera.
|
|
|
|
|
#850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie ja rozumiem, że ktoś wraca do pracy i nie może sobie pozwolić na siedzenie w domu z dzieckiem, ale nagminne jest, że matka nie pracuje, a dziecko do żłobka na 8 godzin posyła, byle mieć spokój i czas wolny. Tego nie rozumiem
|
#852 |
|
Japońska rzepa
|
Moja mama przez 2 tyg siedziała z moją siostrą w przedszkolu, jak miała 3 latka. Po dwie,trzy godzinki. Potem stopniowo wychodziła i ją zostawiała, a to poszła do sklepu tuż obok a to na targ. I tak spokojnie ją nauczyła i siostra uwielbiała chodzić.
|
#853 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
|
|
|
#854 |
|
PeEma
|
Waaaat? Przecież to głupota. Moim zdaniem albo idę do pracy, albo zajmuję się dzieckiem..
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tyle co mądra a raczej miała dość wrzaskow 3latka i 6latki w komplecie z noworodkiem. Przynajmniej te 5h był spokój święty w domu hahaha :-D raczej o to chodziło a nie o moją socjalizacje i w ogóle :-D W UK tak robią. Że najpierw jest z rodzicami a później mama właśnie wychodzi na zakupy, do fryzjera itp i odbiera dziecko. I trzeba zawsze odebrać kiedy się mówi że np będzie się po obiedzie. Inaczej zaburza się dziecku poczucie bezpieczeństwa i zaufanie;-) |
|
|
|
|
#856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja teraz, jak miałam urlop, chciałam dać młodego na 2 dni, aby posprzątać i co siedzieliśmy razem 2 tygodnie
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem dać na te 3-5 h w ciągu dnia bo to i dla dziecka coś innego i mama odpocznie zwłaszcza jak ma młodsze dzieci albo w domu pracuje. A tak to inaczej nie rozumiem
|
|
|
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już jak miałam ten staż w grupie 2,5 latków to takie gwiazdy były. Jedna to była w ogóle gwiazda taka, że twierdziła, że jej synek tylko chleb z pasztetem je, a jak on miał jeść cokolwiek innego jak wszem i wobec opowiadała, że ona nie gotuje bo czasu na to szkoda, a biegała tylko na solarium i do kosmetyczki![]() Teraz u mamy w grupie też na 8 dzieci na grupie są 4 matki nie pracujące, a dzieciaki siedzą od rana do wieczora. Żłobek czynny jest do 17, to mama nie jeden raz wychodzi z pracy 17.20 bo matka niepracująca taka zajęta, że nie może zdążyć z odbiorem
|
|
#859 | |||||
|
PeeMa
|
Na badania jadę jednak jutro
![]() Znam ten ból U nas jest taka tradycja, że roznoszą ojcowie. I tak chciałam, ale teraz się trochę zastanawiam, czy nie będzie to dla nich obciążeniem, chciałabym, żeby się bawili. Będziemy musieli z TŻem z nimi pogadać i zapytać, jak wolą Cytat:
Współczuję, byłabym wściekła na Waszym miejscu Cytat:
![]() Cytat:
I powiem Wam, że zawsze mnie zastanawia, dlaczego ojciec może wziąć (chyba) tylko dwa tygodnie urlopu Wiem, że może więcej (ale to chyba zamiast matki), ale moim zdaniem powinno być tak, że rodzice mają te dwa pierwsze miesiące wolne po narodzinach dziecka, a później jedno z nich wraca do pracy. Myślę, że ojcowie są pokrzywdzeni w wielu sytuacjach ![]() Cytat:
Mogę doradzić, jeśli będzie chciała To zależy od PM i świadkowej pewnie, ale przeważnie mają Cytat:
![]() Ja poszłam do przedszkola, kiedy miałam 4 lata i strasznie płakałam za rodzicami Ale ja zawsze miałam coś w rodzaju fobii społecznej
|
|||||
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
A co do drzemki w przedszkolu.. Budzę właśnie olke pół godziny po 3 godzinnej drzemce hahaha :-D w przedszkolu by jej ciężko było hahaha :-D
|
|
|
|
#861 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
A z ojcami to jest tak,że owszem,mogą wziać,ale zamiast matki.
|
|
#862 |
|
PeEma
|
Po trzech latach to ja bym już była skrajnie wyczerpana ciągłym siedzeniem w domu, bez pracy :p
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#864 | ||
|
PeeMa
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie, wiadomo, że częściej jednak matki biorą. Ale u nas w społeczeństwie w ogóle panuje takie przekonanie, że dziecko jest bardziej związane z matką, po rozwodzie też częściej zostają dzieci z matkami itp. A z własnego punktu widzenia myślę, że super byłoby cieszyć się tymi pierwszymi tygodniami razem z TŻem
|
||
|
|
|
#865 | |
|
PeEma
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie przez pierwsze tygodnie być sama z dzieckiem!
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#867 | ||
|
PeeMa
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#868 | ||
|
PeEma
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
No chyba, że to ja będę więcej zarabiać niż Tż, to on pójdzie na wychowawczy, bo się inaczej nie będzie nam opłacać
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja się urodziłam to tata siedział że mną w domu, a mama poszła do pracy siedział ze mną dwa lata :-D
|
|
|
|
|
#870 | |
|
PeeMa
|
Cytat:
Myślałam, że prawo chroni przed takimi działaniami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

Ostatnio już przeglądałam i chyba wiem w czym będzie mi dobrze
Natomiast mały bukiecik chyba będę zamawiać dla niej.
już nowy wątek i to zapisany dość pokaźnie. 

Wiem, że może więcej (ale to chyba zamiast matki), ale moim zdaniem powinno być tak, że rodzice mają te dwa pierwsze miesiące wolne po narodzinach dziecka, a później jedno z nich wraca do pracy. Myślę, że ojcowie są pokrzywdzeni w wielu sytuacjach