|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
Chyba na wątku nikt wcześniej nie wklejał...
|
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wkońcu moje dziecko postanowiło się poruszać ehhh zwariuje jutro 7.1o rano na gbs musze iść bo tak babka mogła ![]() to pobiera się jak cytologię?? z doopki też pobierane miałyście ![]()
|
|
#2763 | |
|
wkręcona :)
|
Cytat:
|
|
#2764 |
|
Wtajemniczenie
|
Cytaty mi zginęły, fuck...
Tosia jak tam wizyta? Współczuję Ci bardzo tych bóli.... Amelia mam nadzieję że klupś stanie na wysokości zadania i szybko pójdzie z reklamacją. Padło pustynię pytanie o 2 imię, my nie dajemy. Chciałbym dać swoje ale syn nie ma ( bo mąż nie chciał) to córka też nie będzie miała. Upał jest straszny, nie da się żyć. Dzisiaj syn był pierwszy dzień w żłobku na adaptacji. Tylko 2 godziny i ja byłam cały czas ale widzę że będzie ciężko. Ciągle przychodził do mnie się przytulić, wdrapywał się na kolana... Jutro już zostanie na troszkę sam, a ja cała w stresie... Mam nadzieję ze szybko przywyknie
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
Aż brak mi słów ...
|
#2766 |
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
170
ale tu chodzi o wage staryowa 55 :P
|
#2769 |
|
|
Dziewczyny udzieliły mi się wasze niepowodzenia w zakupach... dzwonią ze sklepu że mój wózek przyszedł... ja cała happy
a za chwilę dzwonią, że otworzyli karton żeby zobaczyć czy wszystko jest, a się okazuje że w środku zupełnie inny kolor wózka... czarny... na głowę dostanę... 6 tygodni będzie trwało teraz zamienianie tego zanim oni uszyją dla nas nowy...
|
#2770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spokojnie nie stresuj malutkiej Cytat:
Agatko nie martw się ja też tyle przytyłam, ale akurat się cieszę bo zaczynałam z dużo niższą wagą startową padam na pysk robiłam obiad i krojąc pieczarki widziałam je jak przez mgłę ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2771 | |
|
Rozeznanie
|
Phh z tyloma to ja startowałam
) A wzrost podobny Nie martw sięNa razie mam 8,5 + z tych 70 ale normalnie powinnam ważyć tak koło 62 czyli śmiało 16,5 + Cytat:
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z doopki nie mialam,a powinnam? Na moim wykazie ze strony szpitala nic o tym nie ma. Ja też przytyłam 15 kg. |
|
|
|
|
#2773 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No Tż wrócił spokojniejszy i ogarnął bałagan, poustawiał większość szafek tak, jak mają być wg mojej wizji, a dwie szafki obiecał przestawić w środę jak będzie chłodniej, bo musi je przykręcić do ściany, a wcześniej kupić wiertło i kołki Dzięki za pamięć Płytki obecnie 60tys. czyli nadal spadają. Przedstawiłam Pani dr swoje obawy odnośnie porodu i usłyszałam, że ona jest zwolenniczką porodu sn, bo wtedy utrata krwi jest mniejsza i że będziemy płytki kontrolować i jeśliby jeszcze spadły, to spróbujemy je lekami podciągnąć do bezpiecznego do rodzenia poziomu. Zapisała sobie też żeby zlecić mi jakiś preparat przeciwkrwotoczny okołoporodowo. Wygląda więc na to, że jednak będę rodzić sn bez znieczulenia. Jakoś nie czuję się spokojniejsza po tej wizycie A żeby było śmiesznie tam trzeba się zameldować w rejestracji jak się przyjdzie na wizytę, a kolejka na 1,5-2h stania. Podeszłam do okienka i się wepchnęłam z pytaniem w którym gabinecie lekarka jest i czy może mi wyjąć kartę, a babka do mnie że owszem, ale jest kolejka i wszyscy stoją. Nerwowo się zaśmiałam, że obawiam się że nie dam rady ustać w kolejce, to mi kartę wyjęła od ręki ![]() A serio mi tam słabo było, bo duszno i ledwo stałam bo bolał kręgosłup. Dobrze Ci radzę nie wkurzaj wielorybów takimi zdjęciami
|
|
#2774 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój wózek (tzn stelaż i gondola) już stoi na honorowym miejscu. Za kilka dni spróbuję rozkminić jak się zdejmowało z niego wszystko i wypiorę
|
|
#2776 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale przeboje z tymi zakupami, współczuję dziewczyny, tylko nerwy niepotrzebne..
Tosia mam nadzieję że jesteś pod dobrą opieką. Przy takich płytkach nie można zzo? W pierwszej ciąży też miałaś takie problemy? Sweet Pina superowy wózek! Ewlina zdecydowanie ta pierwszą sukienka. Tylko ją wyprasuj hihihi ![]() Agatka nie taka straszna ta waga chociaż jak ja u siebie zobaczyłam ostatnio magiczne 60 kg to też mi jakoś dziwnie było. My na naszym łóżku mamy podkład nieprzemakalny bo czasem młody u nas śpi to lepiej dmuchać na zimne. Kurcze muszę mężowi nakazać zdjęcie wózka że strychu. I jeszcze przewijaka, bujaczka i maty. Trzeba to poprać. Niech czeka. I ta torba nieszczęsna, no nie mogę się za to zabrać jakoś....
|
#2777 | ||
|
Zakorzenienie
|
E tam Ja ważyłąm 47 przy wzroście 167, a teraz mam prawie 66 Więc nie jesteś sama ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale nowy??
|
|
#2778 |
|
Wyobraźnią w schemat..
|
Dziękuje
a kolor... taki szaro-beżowy, ale dość ciemny ![]() Dzięki dziewczyny ![]() Moja waga to też już ponad 70 kg...
|
|
#2779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem zalamana bo juz mam 15 kg a jeszcze 6 tygodni :PZ Inga bylo 17max :O chyba musze zjesc wiadro lodow aby miec chociaz korzysci z takiej wagi haha a ja nie jem a tu taki skoki ![]() Cytat:
kiedys slyszalam ze te chude wiecej tyja
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Szczupłe tyją więcej bo muszą "nadrobić" . Zaczynając z niedowagą wyczytałam że powinnam przytyć 12-15kg .. A dziewczyny z normalną waga już mniej, z nadwagą jeszcze mniej.
Boziu leżę i wyć mi się chce żebra to już standard ale teraz jeszcze bol pod lewa łopatka ;( zaraz się popłaczę
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
Wyprasuje wyprasuje
|
#2784 |
|
Rozeznanie
|
Aaaaaaaaaaa.....
Będziesz prała wnętrze wózka???? Pierzecie dziewczyny???
|
|
#2785 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Toska dzięki za ten pomysł na ochraniacz na materac, jakoś na to wcześniej nie wpadłam, a powinnam mieć go już od lat... Szkoda tylko, że nie napisałaś o nim 2 tygodnie wcześniej jak byłam w Ikei P.S. Byłam w Rossmannie i skusiłam się na masło do ciała hippa, bo było w promocji a chciałam wypróbować najpierw na sobie tą firmę, zanim zacznę używać jej produktów dla grzdyla Dostałam chusteczki do dupki cleanic kindii i pani bardzo chciała mi jeszcze coś dać, ale już ewidentnie nie miała nic dla dzieci, więc dostałam krem do stóp ![]() Chyba wszystko już mam - zrobię murzynka i w końcu dokończę pakowanie tej torby ! ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() Ja wyprałam, ale ja kupiłam używany wózek. |
|||
|
|
|
#2786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja do stanikow to tez mam pecha. Ost zamowilam drozszy i wzielam 75F a miseczka jest jak B albo C... Dramat. Bede miala go po karmieniu |
||
|
|
|
#2787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój tez idzie do przedszkola po miesięcznej przerwie, wiec bankowo będzie w tym tyg troche żali![]() trzymam kciuki!!! Cytat:
Borys, Bruno a tu w brzuchu dziewczynka i za nic nie moge sie zdecydować ![]() mimo wielkich chęci nadrobienia was jeszcze mi sie nie udało, byłam rano na pl. zabaw puki nie zrobiłą się patelnia! piore dzis jak szalona bo przy takiej temp to migiem wszytko schnie, wyprałam rano młodemu pokrowiec z fotelika samochodowego bo juz był ubrudzony na maxa! i juz jest suchy i na foteliku zamontowany! pierze sie teraz piąta pralka
|
||
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pralam wózka...
Amelia ja kupiłam w h&m i jestem zadowolona, wzięłam rozmiar większy a jest taki że jeszcze rozmiar może "urosnąć" |
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Cześć laski,melduję się po wizycie.
Myślałam że nie dojadę do tego cholernego szpitala.A specjalnie wybrałam się tam z rana żeby nie trafić na największy upał i niestety trochę się oszukałam bo już 0 8 było 29 stopni na termometrze.W autobusie oczywiście nikt mi nie ustąpił miejsca,wszyscy udawali że mnie nie widzą .O mało nie zasłabłam ,dałam radę przejechać tylko 4 przystanki z 8 potem ledwo żywa musiałam się przesiąść do taksówki... W sumie niewiele mi to dało ale przynajmniej na chwilę mogłam usiąść. Chwiejnym krokiem jakoś dotarłam do rejestracji i tu muszę pochwalić personel bo nie kazali mi czekać w kolejce tylko od razu zaprowadzili mnie do lekarza i podłączyli pod ktg.Z małym na szczęście wszystko ok.tętno w porządku,skurcze się nie pisały,pobrali mi tylko wymaz na Gbs. Posiedziałam tam jeszcze godzinę żeby dojść do siebie,pogadałam z położnymi i pozwolili mi wrócić do domu. W środę mam przyjść na kontrolne usg jeżeli Tymon nie przybrał na wadze to pewnie będę musiała się położyć na oddział.
|
#2790 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Jak czytam o tym Waszym sajgonie zakupowym, to się cieszę że jednak sporo rzeczy kupiliśmy wcześniej i że wózek i łóżeczka były stacjonarnie...
Trzymam kciuki żeby wszystko się poukładało ![]() U mnie 15-16 na plusie, zależy od dnia i wagi. Jutro idę do gina, ciekawa jestem ile przytyła Ewcia, a ile ja Ja na pewno sporo, bo widzę po sobie jaka spuchnięta jestem, ale ona też na pewno swoje przybrała ![]() Ewlina, jasne że pierwsza kiecka Podziwiam i zazdroszczę, że jesteś w stanie takie buty założyć...---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Wózka nie piorę, ale jest dobrze wywietrzony Pokrowiec z fotelika wyprałam, bo fotelik używany. Wyprany był, ale co moje pranie, to moje ;-)
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

o kolorach ubranek nie wspomnę...

) A wzrost podobny

żebra to już standard ale teraz jeszcze bol pod lewa łopatka ;( zaraz się popłaczę