|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Pół dnia mi zeszło, ale zrobiłam zamówienie w aptece
Wzięłam też dla siebie kremy na rozstępy, krem do twarzy i płyn do higieny intymnej. Z niecierpliwością będę czekać na paczkę
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !
Cytat:
a jakie kremy dla dzidzi wzielas?
|
|
#813 |
|
Zadomowienie
|
Lexie w jakim sklepiku kupowałaś?
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się z telefonu, dopiero znalazłam teraz chwilę żeby usiąść na tyłku i nadrobić. Mąż miał dzisiaj wolne więc pozalatwialismy parę spraw na mieście, niestety sprzątanie mieszkania leży odlogiem i chyba musi poczekać na jutro, bo już sił nie mamy
Byłam dzisiaj na wizycie u innego lekarza na dodatkowej konsultacji w sprawie mojej przegrody, zbadał mnie całą i zrobił usg i powiedział że wszystko się szczęśliwie składa (tzn wielkość i polozenie przegrody oraz łożyska) i nie ma przeciwwskazań do porodu sn (bardzo chciałabym uniknąć cc) więc bardzo się cieszymy. I jak coś namawiał mnie żeby przyjść rodzić w szpitalu, w którym jest ordynatorem malutka waży trochę ponad 1 kg i wg rozmiarów jest 4 dni mniejsza niż wynika z terminu wg om więc super Zapamiętałam, że Fasterka pytalas o fotelik do xlandera - my kupimy jakiś z maxi cosi najprawdopodobniej, a Ty jaki planujesz? Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#815 |
|
Zadomowienie
|
iclosemyeyes Super że z małą wszystko ok i że ta przegroda nie będzie jakimś większym problemem
Też do tej pory myślałam o maxi cosi, wczoraj przeglądając zestawy zaczęłam myśleć nad tymi z xlandera - xcar/ izi go. My fotelika będziemy używać bardzo sporadycznie...
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my chcemy kupić jakiś z atestem żeby zapewnić max bezpieczeństwa podczas jazdy jak będziemy jeździć po mieście albo do mojej rodziny w odwiedziny (ok 150 km odległości). Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa ile moja Julcia waży, a wizyta dopiero w przyszłym tygodniu...
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, polecam zerknąć na stronę adac tam są foteliki i oceny po crash testach, my najbardziej tym kierowalismy się przy wyborze fotelików dla starszaka jak i dla malutkiej
|
#819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja lekarka na standardowych wizytach małej nie waży więc się cieszę z każdej okazji poznania wagi.Jedyne co mnie dziś na wizycie zmartwilo to to że lekarz powiedział że jest duża szansa na poród wcześniejszy ok 35-36 tygodnia już Cytat:
a jaki fotelik wy wybraliście dla malutkiej?Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#820 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wow potężne zakupy ,z gemini zamawiałaś?można wiedzieć na jakie koszty mam się szykować ?Cytat:
gratulacje,fajnie usłyszeć dobre wieści,tym bardziej że liczyłaś na sn nie chcesz małej kluseczki?Mi się nic nie chce taki skwar,wypiłam sobie kawkę mrożoną z bitą śmietaną i mała szaleje mężuś w pracy a ja ze szwagierkami zaczne sezon serialowy hehe
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, recaro privia z isofixem
|
#822 |
|
Konto usunięte
|
Byłam dziś na wizycie i lekarz wykrył mi już nie tylko krew w moczu ale i leukocyty, jutro mam iść powtórzyć badanie jak znowu będą leukocyty to mi antybiotyk ma przepisać. Kurczę się zmartwilam
|
|
|
|
#823 |
|
Przyczajenie
|
Dziś oglądałam wózki i znowu zmieniłam na ABC Desin Mamba. Czy któraś z Was rozważała ten model? Co onim myślicie?
|
|
|
|
#824 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A powiedział Ci gin po czym stwierdza możliwość wcześniejszego porodu??? Cytat:
Nie zamartwiaj się na zapas,może jjak powtórzysz nie będzie leukocytów
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, ja bym wolała bez isofixu, bo to trochę duży wydatek Cytat:
Zmierzylam się dziś w pepku i wyszło mi 94 cm Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cynamon- ja wybrałam maxicosi Pebble -z tych ktore pasuja na adaptery mojego wozka,ma oceny z 2014, wlasnie sie zastanawiam bo mam do kupienia różowy za 350zl z zeszlego roku i czarny z tego roku za 300zl , dodatkowo upolowałam osłonę na komary + pokrowiec frotte ,bo jak mi dziecko poulewa to moze byc pozniej ciezko sprać. w ogóle to propos fotelików, bylam mega zafiksowana za tym zeby kupic 100% nowy,ale stwierdzilam ze jak ktos wozi jedno dziecko, fotelik ma powiedzmy-rok, gwarancje ,to chyba mozna wziąć, co prawda nie mam pewności ze komuś nie upadł, ale to już biore na własna odpowiedzialność ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
ja chciałam Solę2 Mama's & papa's ,podobno MAMba jest bardoz podobna do niej no i dziewczyna -blogerka ma do odsprzedania mambę którą testowała
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam linomag i lipobase. Najprostsze kremy. Z kosmetyków kupiłam jeszcze octenisept. Resztę będę kupować w razie potrzeby.
W aptece gemini ![]() Cytat:
Tak, w gemini zamawiałam. Wyszło mi niecałe 300zł, ale około 100zł to są kosmetyki na teraz dla mnie, tzn krem do twarzy, pod oczy, mamie tabletki itd
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-08-31 o 19:44 |
|
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się nie martwię wcześniejszym porodem tylko teraz muszę trochę przestawić nastawienie, ze to może być bardziej początek listopada niż koniec Lexie, pochwal się zamówieniem jak dojdzie ja też sobie na takie zakupy okoloapteczne założyłam 200 zł, widzę że jest to realne.Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#829 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Ale dzień za mną.... Byłam u gina w gabinecie bo kadrowa dopatrzyła się, że między zwolnieniami mam pominięty jeden dzień i nie mam ciągłości, więc pojechałam, żeby zrobił mi korektę. Przy tej okazji przyznałam się, że miewam ostatnio bezbolesne twardnienia, dzisiaj mam problem z doliczeniem się ruchów i gin wcisnął mnie na wizytę między inne panie.... Samolot w porządku, na usg okazało się, że Mała dalej pośladkowo i jakoś dziwnie odkręcona w stronę kręgosłupa, stąd macica się stawia na takie nietypowe rozpychanie, a ruchy mniej wyczuwalne. Chciał pomierzyć tą małą złośnicę, ale przez tą pozycję pomiary wyszły mało wiarygodne a do żołądka już w ogóle nie dał rady
No i zaczyna wspominać o planowaniu cięcia, szok ![]() Cytat:
więc na zakupy będziesz zmuszona wyjść dopiero w chłodniejszy dzień ![]() Cytat:
sporo sobie odhaczysz z wyprawki, wcale nie tak mało kupiłaś!Cytat:
Cytat:
obyś nie musiała wrócić niebawem po antybiotyk....Cytat:
nic bardziej zbliżającego niż przeżycie takich chwil ![]() Cytat:
strzelam, że pozbędziemy się smoczka później niż po 6 miesiącu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja też wychodziło dziś, że drobniejsza, o 2 dni mniejsza niż TP takie kruszynki mamy
|
|||||||||
|
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Lexie dzięki, Gemini mam u siebie z odbiorem osobistym. Możesz wkleić co kupiłaś konkretnie?
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Agusiek89, śliczny brzuszek
![]() Amelia16, super, że z malutką wszystko dobrze Chciałaś CC czy nastawiałaś się na SN?
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia, to ile Antosia dzisiaj wazyla? Bo skoro wyszła mniejsza o 2 dni to musiała ważyć idealnie na mój termin porodu wg om
Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie tak
do szpitala będzie mi jedynie brakować 2 koszul i stanika do karmienia.Cytat:
BABY ONO, majtki poporodowe, jednorazowe, 5 sztuk BABY ONO, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar L, 2 sztuki BABY ONO, wkładki laktacyjne Premium, 24 sztuki DZIDZIUŚ Dla Mamy, płyn ginekologiczny dla kobiet w ciąży i po porodzie Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk PALMERS COCOA, balsam przeciw rozstępom DZIDZIUŚ Dla Mamy, balsam przeciw rozstępom, Linomag, maść, od urodzenia, 30g WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk CANPOL patyczki higieniczne 100 sztuk BABY ONO, bezpieczne nożyczki CANPOL szczotka miękka + grzebień 2/417 BABY ONO, płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk OCTENISEPT, Płyn, 50ml Lipobase, krem, 100g LOVI, dynamiczny smoczek uspokajający Retro, od 0-3 miesiąca, 2 sztuki + łańcuszek BABY ONO szczotka z gąbką do butelek i smoczków LOVI, butelka aktywne ssanie, samosterylizująca, super vent, ze smoczkiem mini, 0m+, 150ml LOVI, butelka aktywne ssanie, samosterylizująca, ze smoczkiem mini, 0m+, 250ml CANPOL, osłonki na piersi, EasyStart, L, uniwersalne, 2 sztuki
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś miałam przeboje. Mój księciunio nie był łaskaw ruszać się przez dwa dni. Co prawda przyzwyczaił am się do tego bo mam łożysko na przedniej ścianie. Dodatkowo zaczął mnie dość konkretnie boleć brzuch. Poszłam więc do lekarza (moja gin jest na urlopie) a ten dał mi skierowanie do szpitala. I już stres i nerwówka. Pojechałam wiec z mężem od razu na IP a tam na ktg okazało się ze mam dziecko z ADHD. Położne stwierdziły, że takiego skoczka dawno nie widziały. Pyta się mnie więc położna czy czuję ruchy bo aparatura wariuje bo mały właśnie ćwiczy mostek a potem koci grzbiet. A ja nic. Zero odczuć. Na szczęście wsio jest ok. Zrobili mi komplet badań a mały waży już 2 kg. Za to mamusia posiwiala z tego stresu i nadrobić musi 5 stron Waszych postów
|
|
#835 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byleby rozwiązanie dla nas obu zakończyło się zdrowo Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
A waga powalająca, już 2 kg!!!
|
||||
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
A podkłady poporodowe a higieniczne to coś innego?
|
|
|
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że pojechałaś i jesteś spokojna. I jaki duży już Twój dzieciaczek
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
india_love, o kurczę, to się nieźle stresowałaś... Ale najważniejsze, że z małym wszystko ok
Ale sporo już waży ![]() A na zajęciach ze szkoły rodzenia coś notowałyście? Może głupio pytam, ale nie wiem czy brać coś do pisania czy nie
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Podkłady poporodowe to takie wielkie podpaski
a higieniczne mogą służyć jakoś podkład na łóżko do szpitala albo do przewijania dziecka.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

Wzięłam też dla siebie kremy na rozstępy, krem do twarzy i płyn do higieny intymnej. Z niecierpliwością będę czekać na paczkę

malutka waży trochę ponad 1 kg i wg rozmiarów jest 4 dni mniejsza niż wynika z terminu wg om więc super
my chcemy kupić jakiś z atestem żeby zapewnić max bezpieczeństwa podczas jazdy jak będziemy jeździć po mieście albo do mojej rodziny w odwiedziny (ok 150 km odległości).
Nasz ślub 16.08.2014 

,z gemini zamawiałaś?można wiedzieć na jakie koszty mam się szykować
?
nie chcesz małej kluseczki?

Nic nie skręciłam, szłam normalnie i nagle trach..
obyś nie musiała wrócić niebawem po antybiotyk....
Moja też wychodziło dziś, że drobniejsza, o 2 dni mniejsza niż TP