- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 09:28   #751
201802011557
Konto usunięte

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

No kurczę nie mogę wejść przez przeglądarkę bo mi wyskakuje komunikat ze forum jest niedostępne. Oj chyba nie zobaczę zadnych zdjęć😡

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Amelia właśnie lekarz nie chciał mi dać antybiotyku ze względu na ciążę. Dostałam jakiś lek antywirusowy, co dla mnie jest totalnie bezsensu bo angina jest bakteryjna... W sobotę zdawało mi się że jest trochę lepiej,ale chyba będę musiała iść jeszcze raz do lekarza chyba lepiej nawet dla małej brać antybiotyk niż chorować.
Z anginy raczej jest się ciężko wyleczyć bez antybiotyku. Może przejdź się jeszcze raz zobaczysz co teraz powie jak się nie polepszylo.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 09:58   #752
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Witam Mamuśki znów tyle naklepałyście, prawie godzinę mi zajęło nadrabianie U mnie już 29 tydzień rozpoczęty

Amelia przepięknie wyglądasz

Wczoraj z mężem pozamawaliśmy sporo rzeczy z allegro, łóżeczko, komplet pościeli (na póżniej), rożek, materac, ochraniacz na materac, przybornik na łóżeczko, prześcieradło na przewijak, poduszka klin czekamy aż przyjdą rzeczy. A w sobotę na zakupach parę drobiazgów, nożyczki i cążki do paznokietków, kocyk cienki milusi, pakę chusteczek nawilżanych, 2 smoczki z aventu uspokajające, krem p/wilgocią i odparzeniom z babydream i pudło plastikowe (póki co zeby popakować wszystkie rzeczy, a potem na zabawki się przydadzą ). Ale jeszcze sporo do kupienia...
Stary 2015-08-31, 10:03   #753
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
wonderka- bardzo ladny kombinezon
ja jutro moze wybiore sie do SH- ostatnio za 7zł upolowaam super kamizelke dla małej, wyglada jak nówka sztuka.

macie tez tak ze wieczorem brzuszek wydaje się Wam bardziej ciążyć ?
kurcze ja zaczynam odczuwać obecność brzucha- ostatnio sporo urósł, i zaczyna być niewygodnie jak diabli
Śliczna kamizelka
A co do brzuszka to mimo, że nie mam ogromnego (bodajże 88 cm), to rzeczywiście wieczorem jakoś mi ciężej. Może to wzdęcia mają na to wpływ? Nie mam pojęcia...

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Ja prawie codziennie budzę się z takim bólem, ciężkością nóg. Ale jak wstanę to na szczęście przechodzi.

Witam się w 29 tygodniu położyłam się spać o 12 a wstałam o 6.45, to nie podobne do moich zwyczajów spania do 9-10
Wrzucam moje wczorajsze zakupy, za całość zapłaciłam niecałe 80zł, a ten pierwszy zestaw 3 bodziaków kosztował 5 zł
Mi też przechodzi jak tylko wstanę, ale jak leżę to boli jak cholera Chyba muszę spać z nogami uniesionymi wyżej...
Gratuluję rozpoczętego tygodnia Zakupy udane widzę W Auchan byłaś?

Cytat:
To mój mimo że marudził i że go obrzydzało właśnie po sr stwierdził że nie widzi możliwości żeby nie być przy porodzie. Ja najpierw go nie chciałam, ale ostatecznie uzgodniliśmy że będzie przy I etapie,a do parcia już sobie pójdzie.
Z ciekawości zapytam, a dlaczego nie chcesz by TŻ był przy ostatniej fazie porodu?
Zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
To chyba się do Ciebie wprosimy na obiad, w ogóle mi się dziś nie chce stać w kuchni a po wczorajszym obiedzie nie ma śladu
Zapraszam

Wczoraj aktualizowałam swoją listę ubrankową, liczyłam ile czego mam. Bodziaków z długim rękawem na 56 mam 6 sztuk, więc chciałabym jeszcze z 4-5 dokupić, a tych z długim na 62 mam 11 sztuk, także starczy Półśpiochów i spodenek na razie nie kupuję. Brakuje mi bluzek na 56 (mam tylko 1 sztukę, używaną i mało ciekawą), na 62 mam 2 sztuki. Pajacy/śpiochów (nigdy nie wiem, które są które ) mam sporo na 56, brakuje mi 1-2 sztuki na 62.
Dostałam od mamy kaskę na imieniny i już na urodziny, więc mam zamiar sobie zamówić jeansy ciążowe. Chyba pojadę dziś do H&M poprzymierzać, żeby wiedzieć jaki rozmiar będzie mi dobry. Wezmę ze sobą kupon, bo do 6 września z kuponem jest zniżka na ciuszki dziecięce -20%, może coś by mnie zaciekawiło.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:12   #754
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość

Mi też przechodzi jak tylko wstanę, ale jak leżę to boli jak cholera Chyba muszę spać z nogami uniesionymi wyżej...
Gratuluję rozpoczętego tygodnia Zakupy udane widzę W Auchan byłaś?
Tak w Auchan

Zrobiłam sobie taką swoją listę wyprawkową, przeanalizowałam co kupuję od razu, a co dokupię jak dopiero będzie potrzebne. Znalazłam fajnego bloga, dużo ciekawych informacji http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
Pewnie jeszcze dzisiaj zrobię zamówienie a aptece i kolejna rzecz będzie z głowy
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:25   #755
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Tak w Auchan

Zrobiłam sobie taką swoją listę wyprawkową, przeanalizowałam co kupuję od razu, a co dokupię jak dopiero będzie potrzebne. Znalazłam fajnego bloga, dużo ciekawych informacji http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html
Pewnie jeszcze dzisiaj zrobię zamówienie a aptece i kolejna rzecz będzie z głowy
Bardzo fajny blog Warto by było go dodać na pierwszą stronę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-31, 10:27   #756
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Tak w Auchan

No to ten blog fajny. Pamietam ze w tamtym roku tez sie nim sugerowalam troche.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:33   #757
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Czekoladaaa a poszukaj chleba dla cukrzyków może? Widziałam takie w piekarni.
ale to chyba nie chodzi o chleb, mi diabetolog mowila ze rano jest najwieksze zapotrzebowanie na insuline a wtedy tez hormony najbardziej szaleją i zaburzają wlasnie wchlanianie i wydzieanie insuliny, to by bylo sensowne bo praktycznie tylko po sniadaniu mam norme przekroczona ;/ po obiedzie to jak poszaleje, ale rzadko, po kolacji prawie nigdy a jem ten sam chleb co na sniadanie i to 2 kromki a nie 1. wiec to chyba te hormony buzujące.. np wczoraj po smazonym schabowym na obiad tez mialam w normie.

Cytat:
Dziękuję razy tysiąc za takie ciepłe słowa, ja się czuję już jak mały czołg, dlatego wasze słowa są bezcenne

Czekolada współczuję po stokroć, jak czytam co Ty jesz... Ja bym się czuła zagłodzona, bo jestem chyba jakimś nałogowym podjadaczem... Długo bierzesz już insulinę?
Wonderka ale kombinezonik, te kokardki zapięciach mnie rozbroiły i gratuluję sporych zakupów, dużo dziś chyba odhaczyłaś z listy
Magdalena11111 Ty też porządnie obkupiłaś maluszka, gratuluję i to przy okazji niedzielnego lenistwa
insuline biore jakies 1,5 tyg.

wczoraj mielismy roczek tzta siostrzenca, przed wyjazdem wstrzyknelam sobie 3j i nażarłam sie jak swinia - tort, salatki, jajka, ciastka. po godzienie cukier 95, wiec insulina dziala. tylko to rano mi nie daje spokoju, czemu czesto rano musze przekroczyc, wpienia mnie to niesamowicie..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-31, 10:44   #758
Gabi_88
Przyczajenie

Hej dziewczyny miałam napisać jak tam po szkole rodzenia na Ujastku w Krakowie. Tak wiec fajna szkoła dużo ciekawych wiadomości chociaż jak sie dużo na temat ciąży czytało to to jest przypomnienie tych wiadomości ale i nabrwnie świadomości tego co bedzie i jak bedzie ... Czyli nie tak łatwo hehe jak ktoś pierwszy raz rodzi oprowadzili nas po salach i wszytdko w porządku wygląda takze ja sie decyduje na ten szpital
Gabi_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:45   #759
Soul89
Zadomowienie

Hej dziewczyny Witam się po weekendzie

Widzę, że prawie wszystkie były zajęte, bo na forum względnie spokojnie było to dobrze, bo już się obawiałam kilkudziesięciu stron do nadrobienia Wczoraj miałam kiepski dzień, nie wiem czy mi mały gdzieś nie naciskał, tak mi było niedobrze i słabo.. W sobotę na spacerze coś mi "strzeliło" w stopie i teraz jak dłużej pochodzę to mnie boli jak cholera Nic nie skręciłam, szłam normalnie i nagle trach..
Wczorajszy wieczór spędziłam w necie, brat podesłał mi stronę kanadyjskiego sklepu z odzieżą dla dzieci, i miałam sobie powybierać co mi się podoba i mnie to wciągnęło na ładnych parę godzin

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 10:52   #760
poznanianka1990
Zakorzenienie

czekooczekolada, nam też położna na szkoleniu mówiła, że rano jest "łatwiej" przekroczyć normę (nie pamiętam dlaczego ). Ja w sobotę po kolacji miałam 138, ale obżarłam się, więc to dlatego A tak wszystkie pomiary miałam w normie. Właśnie teraz zmierzyłam po śniadaniu i jestem w szoku...163. A wczoraj po śniadaniu miałam 106. Więc już tego nie rozumiem... Chyba za dużo zjadłam

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-31, 11:11   #761
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
czekooczekolada, nam też położna na szkoleniu mówiła, że rano jest "łatwiej" przekroczyć normę (nie pamiętam dlaczego ). Ja w sobotę po kolacji miałam 138, ale obżarłam się, więc to dlatego A tak wszystkie pomiary miałam w normie. Właśnie teraz zmierzyłam po śniadaniu i jestem w szoku...163. A wczoraj po śniadaniu miałam 106. Więc już tego nie rozumiem... Chyba za dużo zjadłam
poznanianka chyba nie, ja juz tez calkiem zglupialam i tego nie rozumiem. chociaz jem to samo na sniadanie ( tylkoo przez pol, bo 1 kanapke a na kolacje 2 ) i na kolacje, to czesciej wlasnie po sniadaniu przekraczam jak już coś czy to faktycznie te hormony dziadoskie jakby nie dziecko to naprawde latałoby mi to u dupy daleko, ale boję się żeby dzieciakowi nie zaszkodzić niczym.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-31, 11:17   #762
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
poznanianka chyba nie, ja juz tez calkiem zglupialam i tego nie rozumiem. chociaz jem to samo na sniadanie ( tylkoo przez pol, bo 1 kanapke a na kolacje 2 ) i na kolacje, to czesciej wlasnie po sniadaniu przekraczam jak już coś czy to faktycznie te hormony dziadoskie jakby nie dziecko to naprawde latałoby mi to u dupy daleko, ale boję się żeby dzieciakowi nie zaszkodzić niczym.
Dokładnie, mam takie samo zdanie
Muszę jutro zjeść lżejsze śniadanie i zobaczymy jaki będzie wynik. Teraz muszę zjeść II śniadanie, więc zjem lekko - jogurt naturalny z mieszanką płatków i otrębów.
A Ty mierzysz tylko na czczo i po głównych posiłkach, tak? Ja mam tak mierzyć, a dziś mam trochę inny rozkład posiłków, bo zjem trzy śniadania, potem obiad i dwie kolacje, bo tak mi pasuje godzinowo z obiadem (muszę na męża poczekać, aż z pracy wróci). Czyli mimo wszystko mam zmierzyć tylko po I śniadaniu, po obiedzie i I kolacji, tak?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-31, 11:26   #763
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Witam się w 7 miesiącu Cały weekend spędziliśmy w rozjazdach u rodziny. No i okazało się, że lokatorka się wyprowadza, więc myślę, że za tydzień po odświeżeniu mieszkania będziemy mogli się wprowadzić Cieszę się i boję jednocześnie. Choć spędziłam w tamtym mieście całe studia, to wolałam moje małe miasto. Z weselszych rzeczy: przyszło nam łóżeczko. Turystyczne jak na razie. Zobaczymy jak będzie się sprawować. Zawsze możemy kupić tradycyjne. Miałam już wybrany wózek, a potem weszłam na stronę producenta i okazało się, że pojawiły się 4 nowe modele. Oszalałam na punkcie jednego. Camarelo sobie odpuszczam. Napisałam do nich maila i totalnie mnie olali, czego nie zrobiła konkurencja. Tak więc trudno. Leżę jeszcze w łóżku i próbuję się zebrać. Młody noc w noc nie daje mi spać, a potem pół dnia spędzam w łóżku

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 11:27   #764
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie, mam takie samo zdanie
Muszę jutro zjeść lżejsze śniadanie i zobaczymy jaki będzie wynik. Teraz muszę zjeść II śniadanie, więc zjem lekko - jogurt naturalny z mieszanką płatków i otrębów.
A Ty mierzysz tylko na czczo i po głównych posiłkach, tak? Ja mam tak mierzyć, a dziś mam trochę inny rozkład posiłków, bo zjem trzy śniadania, potem obiad i dwie kolacje, bo tak mi pasuje godzinowo z obiadem (muszę na męża poczekać, aż z pracy wróci). Czyli mimo wszystko mam zmierzyć tylko po I śniadaniu, po obiedzie i I kolacji, tak?
tak, ja tak mierzę. po I śniadaniu, po obiedzie i po kolacji . międzyczasie jem II sniadanie - praktycznie zawsze to co na pierwsze, jedna kanapka ;p ok 17 jem jakies male jablko czy cos, i o 22 mam jesc jedna kanapke jeszcze przed snem ale teraz pewnie jakies 3-4 dni nie jadlam bo zjadlam kolacje pozniej niz zawsze. po tych posilkach nie mierze cukru, tylko po tych glownych gdzie jem więcej. wczoraj zjadlam schabowego smazonego na oliwie w panierce i cukier byl w normie ;p

🤍

Stary 2015-08-31, 11:32   #765
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy Wy też macie obawy czy poradzicie sobie z dzidziusiem po porodzie w szpitalu? Porodu jakoś nie bardzo się boję, ale boję się tego że nie będę umiała zaopiekować się odpowiednio dzieckiem że przyniosą mi dziecko, będzie mi płakać a ja nie odpowiednio przewinę lub nie będę mogła uspokoić maleństwa tylko ja tak mam??
Stary 2015-08-31, 11:38   #766
201604151126
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy też macie obawy czy poradzicie sobie z dzidziusiem po porodzie w szpitalu? Porodu jakoś nie bardzo się boję, ale boję się tego że nie będę umiała zaopiekować się odpowiednio dzieckiem że przyniosą mi dziecko, będzie mi płakać a ja nie odpowiednio przewinę lub nie będę mogła uspokoić maleństwa tylko ja tak mam??
Ja tez tak mam nie martw się jakoś damy rade.
201604151126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 11:50   #767
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Witam się w 7 miesiącu Cały weekend spędziliśmy w rozjazdach u rodziny. No i okazało się, że lokatorka się wyprowadza, więc myślę, że za tydzień po odświeżeniu mieszkania będziemy mogli się wprowadzić Cieszę się i boję jednocześnie. Choć spędziłam w tamtym mieście całe studia, to wolałam moje małe miasto. Z weselszych rzeczy: przyszło nam łóżeczko. Turystyczne jak na razie. Zobaczymy jak będzie się sprawować. Zawsze możemy kupić tradycyjne. Miałam już wybrany wózek, a potem weszłam na stronę producenta i okazało się, że pojawiły się 4 nowe modele. Oszalałam na punkcie jednego. Camarelo sobie odpuszczam. Napisałam do nich maila i totalnie mnie olali, czego nie zrobiła konkurencja. Tak więc trudno. Leżę jeszcze w łóżku i próbuję się zebrać. Młody noc w noc nie daje mi spać, a potem pół dnia spędzam w łóżku

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
A jaki model wpadł Ci w oko?

Cytat:
tak, ja tak mierzę. po I śniadaniu, po obiedzie i po kolacji . międzyczasie jem II sniadanie - praktycznie zawsze to co na pierwsze, jedna kanapka ;p ok 17 jem jakies male jablko czy cos, i o 22 mam jesc jedna kanapke jeszcze przed snem ale teraz pewnie jakies 3-4 dni nie jadlam bo zjadlam kolacje pozniej niz zawsze. po tych posilkach nie mierze cukru, tylko po tych glownych gdzie jem więcej. wczoraj zjadlam schabowego smazonego na oliwie w panierce i cukier byl w normie ;p
Mi lekarka mówiła, że jeśli będę miała po posiłku cukry 90-100 to mam więcej węglowodanów jeść. A że było dobrze, to ja na śniadanie 3 kromki razowego chleba zjadałam i na kolację też Teraz na drugie zjadłam ten jogurt, a na III zjem jakiś owoc chyba. Potem około 17 obiad - smażone roladki z kurczaka, ziemniaki i brokuł (wczoraj miałam to samo i cukier po obiedzie 98), a potem I kolacja (jeśli jem ją późno to przed spaniem już nic nie jem) i II kolacja. Wychodzi na to, że muszę rano uważać co jem, bo pewnie przez te hormony miałam dziś taki wysoki

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-31, 11:51   #768
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Przecież w szpitalu będą pielęgniarki (czy jak one się nazywają na oddziale noworodkowym), które wszystko pokażą Ja najbardziej boję się, że trafię jednak na cesarkę (pisałyście o tym odwracaniu się dziecka głową w dół. Mój syn ciągle ma na dole nóżki) i że wtedy będzie problem. Nie będę mogła wstawać, a różne historie już słyszałam. Koleżanka opowiadała mi, że leżała na sali z dziewczynami po CC i one same sobie pomagały, bo nawet pielęgniarki nie przyniosły im dziecka do karmienia, czy nie przewinęły. A niby nie można dźwigać. Tak więc jak któraś była już dłużej po operacji i dawała radę chodzić, pomagała tym "świeżynkom". Tego się boję. Inna znajoma mówiła to samo. Przed porodem super, na sali operacyjnej też (była znieczulona od pasa w dół), a po porodzie w innym skrzydle szpitala dziewczyny były skazane na własną wzajemną pomoc.
Stary 2015-08-31, 11:57   #769
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
A jaki model wpadł Ci w oko?
Postawiliśmy na Bebetto Torino, ale teraz zakochałam się w Aroteam Emilio. Ta firma też produkuje dla Bebetto. Gondola i spacerówka są takie same jak np. w Silvii. Przekonuje mnie ten wielki kuferek pod wózkiem. Seria Aroteam ma być podobno nieco uszczuplona, jeśli chodzi o jakość wykonania. Może nieco gorsze materiały, itd. Jak 1 raz trafiłam na Emilio, przeczytałam, że ta seria ma być na sprawdzonych stelażach z Bebetto, ale właśnie nieco gorsze ma być wykonanie "góry". Emilio muszę najpierw zobaczyć na żywo.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg torino.jpg (76,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg emilio.jpg (133,2 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-08-31, 12:19   #770
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Ja tez tak mam nie martw się jakoś damy rade.
Oby...

Cytat:
Przecież w szpitalu będą pielęgniarki (czy jak one się nazywają na oddziale noworodkowym), które wszystko pokażą Ja najbardziej boję się, że trafię jednak na cesarkę (pisałyście o tym odwracaniu się dziecka głową w dół. Mój syn ciągle ma na dole nóżki) i że wtedy będzie problem. Nie będę mogła wstawać, a różne historie już słyszałam. Koleżanka opowiadała mi, że leżała na sali z dziewczynami po CC i one same sobie pomagały, bo nawet pielęgniarki nie przyniosły im dziecka do karmienia, czy nie przewinęły. A niby nie można dźwigać. Tak więc jak któraś była już dłużej po operacji i dawała radę chodzić, pomagała tym "świeżynkom". Tego się boję. Inna znajoma mówiła to samo. Przed porodem super, na sali operacyjnej też (była znieczulona od pasa w dół), a po porodzie w innym skrzydle szpitala dziewczyny były skazane na własną wzajemną pomoc.
No różne rzeczy się słyszy o tych pielęgniarkach, mam nadzieję że trafię na takie które mi pokażą co i jak i pomogą w razie czego...
Stary 2015-08-31, 12:29   #771
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
No różne rzeczy się słyszy o tych pielęgniarkach, mam nadzieję że trafię na takie które mi pokażą co i jak i pomogą w razie czego...
Boję się też, że trafię na jakąś heterę - maniaczkę karmienia naturalnego. Sama chcę karmić piersią, ale ze względu na moje przejścia, uwzględniam sytuację, że może to nie być możliwe. Ta sama dziewczyna z sali po CC opowiadała mi, że w ogóle nie miała pokarmu, a pielęgniarki na chama chciały, by karmiła. Masowały jej piersi, cudowały, a córka głodna i wyła. W końcu podały jej butelkę i rzuciły, że jakby na serio chciała karmić, to by karmiła. Mam nadzieję, że trafię na pielęgniarki w ludzkiej skórze...
Stary 2015-08-31, 12:34   #772
Kasiula8708
Rozeznanie

Hejka weekend spokojny na forum to dobrze bo nie ma duzo nadrabiania,widzę że pędzicie z zakupami,mi sięsczasem wydaje że jeszcze duuużo czasu a za chwilę mam myśli o matko to już niedługo i czy ze wszystkim zdąże

Pisałyście o skurczach w nogach,ja ost mam noce nieciekawe właściwie to nie łapią mnie skurcze tylko takie dziwne uczucie,ociężałe i delikatny ból,zawsze wieczorem i wtedy bioręę nogi wyżej i pomaga,wogóle to spać nie mogę jest mi za gorąco,niewygodnie,psy szczekają,budzę już po 7 co dla mnie śpiocha okrutnego wcześniej było nierealne

agusiek ja też się obawiam czy dam radę z maleństwem poporodzie,niby tak są do pomocy pielęgniarki ale często słyszę od koleżanek że nie wszystkie są miłe i pomocne,zdażają się takie co swoimi tekstami doprowadzają do płaczu ale musimy się pocieszać że maleństwa będę zdrowe a my sobie poradzimy,przecież jest instynkt macierzyński
Mi się wczoraj tak miło zrobiło jak leżeliśmy z mężem a on stwierdził że już na początku lustopada wolne w pracy weźmie bo się martwi jak bym rodzić zaczęła a by nikogo w domu nie było,albo że będzie autem dojeżdzał żeby w razie się zwolnić i szybko dojechać,kochany jest
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 12:35   #773
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Boję się też, że trafię na jakąś heterę - maniaczkę karmienia naturalnego. Sama chcę karmić piersią, ale ze względu na moje przejścia, uwzględniam sytuację, że może to nie być możliwe. Ta sama dziewczyna z sali po CC opowiadała mi, że w ogóle nie miała pokarmu, a pielęgniarki na chama chciały, by karmiła. Masowały jej piersi, cudowały, a córka głodna i wyła. W końcu podały jej butelkę i rzuciły, że jakby na serio chciała karmić, to by karmiła. Mam nadzieję, że trafię na pielęgniarki w ludzkiej skórze...
O matko oby każda z nas trafiła na jakąś ludzką pielęgniarkę
Stary 2015-08-31, 12:37   #774
fasterka90
Zadomowienie

Agusiek a chodzisz na jakąś szkole rodzenia? Też się trochę obawiam...
Ale na te położne, pielęgniarki nie ma się co nastawiać wg mnie, zależy jak trafimy albo pomogą albo nie...

Poznanianka pytałaś czemu nie chce tz przy II fazie porodu- mi się ta sytuacja zdaje zbyt intymna, osobista. No kurcze, powiem wprost - jak załatwianie potrzeb fizjologicznych. Przepraszam że tak pisze, wiem że dla większości kobiet to coś wzruszającego, magicznego,taki podniosły moment itd...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 12:40   #775
lexie42
Zakorzenienie

Wybraliśmy się właśnie z mężem obejrzeć wózki, bo mamy sklep pod nosem i pupa, zamknięte do dzisiaj no nic, pójdziemy jutro drugi raz, może też uda nam się kupić materac. Mąż skręcił już łóżeczko, a teraz wziął się za komodę, a ja biorę się za zamówienie z apteki
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 12:43   #776
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Hejka weekend spokojny na forum to dobrze bo nie ma duzo nadrabiania,widzę że pędzicie z zakupami,mi sięsczasem wydaje że jeszcze duuużo czasu a za chwilę mam myśli o matko to już niedługo i czy ze wszystkim zdąże

Pisałyście o skurczach w nogach,ja ost mam noce nieciekawe właściwie to nie łapią mnie skurcze tylko takie dziwne uczucie,ociężałe i delikatny ból,zawsze wieczorem i wtedy bioręę nogi wyżej i pomaga,wogóle to spać nie mogę jest mi za gorąco,niewygodnie,psy szczekają,budzę już po 7 co dla mnie śpiocha okrutnego wcześniej było nierealne

agusiek ja też się obawiam czy dam radę z maleństwem poporodzie,niby tak są do pomocy pielęgniarki ale często słyszę od koleżanek że nie wszystkie są miłe i pomocne,zdażają się takie co swoimi tekstami doprowadzają do płaczu ale musimy się pocieszać że maleństwa będę zdrowe a my sobie poradzimy,przecież jest instynkt macierzyński
Mi się wczoraj tak miło zrobiło jak leżeliśmy z mężem a on stwierdził że już na początku lustopada wolne w pracy weźmie bo się martwi jak bym rodzić zaczęła a by nikogo w domu nie było,albo że będzie autem dojeżdzał żeby w razie się zwolnić i szybko dojechać,kochany jest
Ja to w ogóle jestem taka, że zawsze martwię się na zapas... więc teraz do porodu będę się martwić czy dam sobie radę he.

O jaki kochany mój też powiedział, że jak zacznę rodzić a on będzie w pracy to zwolni się od razu i przyjeżdża

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Ale na te położne, pielęgniarki nie ma się co nastawiać wg mnie, zależy jak trafimy albo pomogą albo nie...

Poznanianka pytałaś czemu nie chce tz przy II fazie porodu- mi się ta sytuacja zdaje zbyt intymna, osobista. No kurcze, powiem wprost - jak załatwianie potrzeb fizjologicznych. Przepraszam że tak pisze, wiem że dla większości kobiet to coś wzruszającego, magicznego,taki podniosły moment itd...
Nie, nie chodzę. Niby wiem co i jak, ale boję się że będzie brak mi sił albo po prostu z tych wszystkich wrażeń dostanę zaćmienia umysłu
Stary 2015-08-31, 12:44   #777
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Ale dla mężczyzn chyba też Ja póki co nastawiam się na obecność męża przez cały czas. Ale zapowiedziałam mu już, że jak mnie będzie denerwował (albo innych swoimi nerwami), utopię go we wannie, w której zamierzam rodzić. Tak samo jak nie chcę, by mnie wiózł do szpitala. Widzę jak się zachowuje, gdy się śpieszy. Wszyscy kierowcy dookoła wyzywani są od najgorszych. Nie mam zamiaru denerwować się skurczami i jeszcze jego jazdą. Mam nadzieję, że na sali porodowej mnie zaskoczy i okaże się oazą spokoju, bo mimo wszystko nie chcę być tam tylko z personelem. Uważam, że jak był przy stworzeniu naszego dziecka, powinien być też przy jego narodzinach. Nie tylko przyjemności
Stary 2015-08-31, 12:51   #778
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Wpadam by sie pochwalić!!!
Wybrałam imiono i bedzie IGNACY. jak mi dobrze bez tego balastu, ze trzeba wybrać imię.
Gratulacje Piękne imię - no i jak sama piszesz - wielka ulga

Cytat:
Wrzucę swój brzuchol po 6-tygodniowej przerwie w fotografowaniu, w obwodzie 89 cm, chyba nadal jestem krok za wami...
Jeśli Ty masz brzuchol, to ja mam brzuszysko Pieknie wyglądasz.

Cytat:
To prawda, małe dzieci mały kłopot, duże dzieci ... Schody dopiero zaczną się przy wychowywaniu i próbie wpajania jakichś wartości, stresuję się czasem czy uda mi się wychować fajnych, szanujących się ludzi
Z tego, co piszesz na wątku wydajesz się taką pozytywną osobą - szansa jest naprawdę spora

poznanianka Chyba na wątku masz już największą wyprawkę

wonderka Uroczy
Nie martw się nic, najgorzej to nastawić się z biegu, ze będą problemy.

fasterka Zdrowiej Leki pomagają?

Cytat:
ja już nie mam sił.
Nie dziwię się Tutaj to rzeczywiście konsultacja pomoże.

Cytat:
We wtorek zaczynam zajęcia w szkole rodzenia, już się nie mogę doczekać Tylko jestem zła na męża, bo on nie chce ze mną iść Czy Wasi TŻ też nie chcieli chodzić z Wami do szkoły rodzenia?
Mój chce, tematy go interesują, czasami może za bardzo dowali z żartem, ale generalnie słucha, sporo doczytuje. Ale czasami patrzyłam po grupie i było kilku panów, których poród bardzo przeraża - ich prawo. Chyba najlepiej panowie odbierali zajęcia z pielęgnacji noworodka - może na te zajęcia warto go zaciągnąć?

iclosemyeyes Ten czop straszy nawet kobiety. Ale o ile się nie mylę, to panowie raczej go nie zobaczą

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
macie tez tak ze wieczorem brzuszek wydaje się Wam bardziej ciążyć ?
kurcze ja zaczynam odczuwać obecność brzucha- ostatnio sporo urósł, i zaczyna być niewygodnie jak diabli
Nawet nie tyle, ze ciąży - u mnie stawy wysiadają No i musiałam zrobić porządek w ubraniach, bo wszystko obciska (mimo, że rozmiarowo jest ok). Cięzej mi się już oddycha...

lexie Piękne rzeczy

Cytat:
Napisane przez Gabi_88 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny miałam napisać jak tam po szkole rodzenia na Ujastku w Krakowie.
Wybieramy się tam na dni otwarte.

limonka A masz przecieki, jak jest w szpitalu, w którym chcesz rodzić? Nie dziwię się, że się boisz, niektóre pielęgniarki są naprawdę straszne. Ale staram się nie czytać za dużo negatywnych opinii, bo wiele z nich bywa przesadzonych.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
pytałaś czemu nie chce tz przy II fazie porodu- mi się ta sytuacja zdaje zbyt intymna, osobista. No kurcze, powiem wprost - jak załatwianie potrzeb fizjologicznych. Przepraszam że tak pisze, wiem że dla większości kobiet to coś wzruszającego, magicznego,taki podniosły moment itd...
To też musi być komfrotwe dla Ciebie - nie dziwię się.
Ja się pocieszam, że TŻ-ta widywałam w różnych sytuacjach chorobowych, kocham go nadal - powinien przeżyć nawet tą szalejącą fizjologię przy porodzie.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 12:53   #779
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny, które chodzą do szkoły rodzenia - o jakiej tematyce były pierwsze zajęcia? Takie typowo organizacyjne czy coś więcej? Wiem, że u mnie na pewno będzie wypełnianie deklaracji wyboru położnej, ale jestem ciekawa jaki będzie pierwszy temat. Niby ze strony szkoły rodzenia wynika, że pierwsze to są zajęcia organizacyjne. http://www.polozna-plewiska.pl/index...a/tematy-zajec

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-31, 12:54   #780
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Ale dla mężczyzn chyba też Ja póki co nastawiam się na obecność męża przez cały czas. Ale zapowiedziałam mu już, że jak mnie będzie denerwował (albo innych swoimi nerwami), utopię go we wannie, w której zamierzam rodzić. Tak samo jak nie chcę, by mnie wiózł do szpitala. Widzę jak się zachowuje, gdy się śpieszy. Wszyscy kierowcy dookoła wyzywani są od najgorszych. Nie mam zamiaru denerwować się skurczami i jeszcze jego jazdą. Mam nadzieję, że na sali porodowej mnie zaskoczy i okaże się oazą spokoju, bo mimo wszystko nie chcę być tam tylko z personelem. Uważam, że jak był przy stworzeniu naszego dziecka, powinien być też przy jego narodzinach. Nie tylko przyjemności

My właśnie wczoraj zaczeliśmy ten temat i jeszcze do końca nie jesteśmy zdecydowani,tzn ja bym chciała żeby na początku mąż był ze mna a potem to się okaże,tak wczoraj rozmawialiśmy że może on jednak stwierdzi że nie chce przy parciu być bo powiedział że się mogę bardzo drzeć na niego albo nagle mi się odwidzi,czas pokaże,chociaż sporo osóbo krzywo na nas patrzy jak wspominamy o wspólnym porodzie i słyszę teksty że po ci mąż tam a po to choćby żeby mnie za rękę trzymał albo plecy masował,żeby zobaczył jaki to wysiłek i poświęcenie
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości