Mamusie październikowe 2015, część 6 :) ! - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-31, 20:04   #2851
gosiek0388
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
niezle, oczywiscie do szpitala sie nie wybierasz? ja sie wlasnie boje wizyty w 35tc, zeby mnie nie wyslal na oddzial jak bedzie rozwarcie. I tak nie pojde. Wszystko tylko nie szpital

Podobnie jak Mala- nie wierze w takie rzeczy, ja mialam miesiac przed juz rodzic na dniach hehe. To normalne, ze szyjka sie przygotowuje

Tez mi lekarz zalecil luteine na twardnienie brzucha, ale nie biore. Wyczytalam chyba na wrzesniowkach, ze pozniej gorzej z porodem. Tzn moze pozniej sie zaczac np po terminie. Niech sobie macica trenuje
no to pocieszyłaś z tą luteiną, ja od początku ciąży biore modle się o cc
Stary 2015-08-31, 20:08   #2852
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
ejj a te normy w róznych labo rózne są?
Chyba tak, każdy lab ma swoje odczynniki i normy.

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
No to mnie aż tak to nie męczy. Ale mój tż powiedział że to może czas abym już tylko leżała i odpoczywała.
No u mnie się posypały te kolana całkowicie, przerażona jestem. Jakoś w zeszłym tygodniu się zaczęło, zbiegło się z opuchlizną jakoś, pierwszy raz mnie zabolało jak sprzęgło w samochodzie wcisnęłam...wczoraj jeszcze lekko mnie pobolewały, ale dziś to koszmar jakiś jest. Ciekawe co będzie jutro, jak ja do tego gina dotrę...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ale kombinowania z pozwoleniem na wycinke drzew... musze dac im projekt budowy domu z pozwolniem na budowe i na projekcie musze zaznaczyc gdzie sa te drzewa i jaki gatunek jeszcze... nawet krzaki :O
Przeciez oszaleli
No niestety. Mnie najbardziej rozwaliło jak musiałam pisać pismo w sprawie wycięcia drzew, które osobiście sadziłam
A co dopiero żeby załatwić wycięcie drzewa rosnącego w pasie drogowym, to ile było pism, ile szarpania się z urzędasami...ludzkie słowo nie opisze.
Stary 2015-08-31, 20:11   #2853
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
U mnie tez w domu 28,5

Ale kombinowania z pozwoleniem na wycinke drzew... musze dac im projekt budowy domu z pozwolniem na budowe i na projekcie musze zaznaczyc gdzie sa te drzewa i jaki gatunek jeszcze... nawet krzaki :O
Przeciez oszaleli
Przechodziliśmy to Kolejna fajna rzecz to było to, że pozwolenie na budowe moglismy dostac tyoko pod warunkiem wyburzenia potem domu w którym mieszkamy aktualnie..i co śmieszne musieliśmy załączyć plan rozbiórki domu zrobiony przez architekta
Stary 2015-08-31, 20:14   #2854
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
No duzo zalezy kto z jaka waga startuje ja jestem zalamana bo juz mam 15 kg a jeszcze 6 tygodni :P

Z Inga bylo 17max :O chyba musze zjesc wiadro lodow aby miec chociaz korzysci z takiej wagi haha a ja nie jem a tu taki skoki

O no to tez duzo kiedys slyszalam ze te chude wiecej tyja
Mam tak samo . Nie obżeram się, a dodatkowe kg i tak się pojawiają. Mam wrażenie, że jakbym jadła wszystko w dużych ilościach, to też bym tyle tyła .

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
My po "zastępczej" wizycie u kolegi mojego nieobecnego gina - na nfz tym rezem
Mówię mu co i jak, że poprzedni poród na przełomie 36/37 tc, że mnóstwo bolesnych skurczy- przepowiadaczy, że szyjkę chcę sprawdzić i GBS pobrać....
A on mi bach skierowanie na patologię ciąży - rozpoznanie zagrażający poród przedwczesny + tachykardia płodu (... se spisał cwaniak z kartoteki mojego gina) + bolesna czynność skurczowa i skracanie szyjki umarłam wewnętrznie z rozbawienia, no!
No ludzie, szyjka jak ta lala 3 cm i 18 mm !!!
Się skróciła AŻ 30 mm przez miesiąc !!!
Tachykardia po echu serca wykluczona !!!
A z GBSem mam czekać na mojego doktorka no bo mamy jeszcze czas przecież
Jezusie, MICHALIK WRACAJ Z TEGO WYJAZDU MÓJ TY DOKTORKU UMIŁOWANY!!!

Wagi Kubusia OCZYWIŚCIE nie podano.
Główka mu nie urosła i się BPD wyrównało z terminem OM, także może mi (sorki) doopy nie urwie przy sn
Nogi mu urosły ponad miarę za to no pewnie, skoro tak trenuje mi na przeponie, żebrach i mostku zgoła
Cytat:
Napisane przez Doorisska Pokaż wiadomość
Byłam u lekarza. Według niego to już niedługo. Jeśli chce doczekać 10go to mam się oszczędzać (przede mną egzamin choć jego mogę przełożyć, ale licytacji mieszkania 9go juz nie). Szyjka miękka i krótka. Pobrał mi gbsa. Jutro ide na krew i mocz. Kolejna wizyta za tydzień. Mam nadzieje ze jednak będę rodzic druga połowa wrzesnia.
Gratulacje . Trzymajcie się jakoś.

Ech, idę się położyć, bo już mnie tak plecy bolą, że zaraz mi wypadną :/.
Stary 2015-08-31, 20:14   #2855
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dziewczyny stwierdziłam, że nie dam się tym razem tej cholerze rwie wzięłam no-spę i apap, poleżałam, zrobiłam rezerwację i wsparta na ramieniu Tżta poszłam z chłopakami do kociej kawiarni http://kociakawiarniakrakow.pl/czas-...cia-kawiarnie/
dziś Tżta urodziny i dziecka ostatni dzień w starym przedszkolu, więc była okazja siebie i młodego trochę ucywilizować

A jutro nowe przedszkole Poproszę o kciuki nawet nie tyle za aklimatyzację, co za przepędzenie jakiegoś wirusa który mnie i młodego próbuje sterroryzować gardło mnie napiernicza coraz mocniej od kilku godzin.

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Tosia mam nadzieję że jesteś pod dobrą opieką. Przy takich płytkach nie można zzo? W pierwszej ciąży też miałaś takie problemy?
W pierwszej ciąży płytki ok, a mimo tego przy porodzie krwotok z którym sobie nie radzili lekarze. Położna doświadczona mnie ratowała.
Przy płytkach poniżej 100 tys podobno nie dają zzo bo boją się ryzykować krwiak w kręgosłupie.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Pierzesz wszystko? Ale nowy??
Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Będziesz prała wnętrze wózka???? Pierzecie dziewczyny???
Wózek 4letni po młodym, 2lata intensywnie używany, a potem 2 lata stał u teściów na strychu, więc trzeba odświeżyć

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Boziu leżę i wyć mi się chce Czemu to tak boli?? żebra to już standard ale teraz jeszcze bol pod lewa łopatka ;( zaraz się popłaczę
Trzymaj się jakoś

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Toska dzięki za ten pomysł na ochraniacz na materac, jakoś na to wcześniej nie wpadłam, a powinnam mieć go już od lat... Szkoda tylko, że nie napisałaś o nim 2 tygodnie wcześniej jak byłam w Ikei
Kiedyś już o nim pisałam

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Z małym na szczęście wszystko ok.tętno w porządku,skurcze się nie pisały,pobrali mi tylko wymaz na Gbs. Posiedziałam tam jeszcze godzinę żeby dojść do siebie,pogadałam z położnymi i pozwolili mi wrócić do domu. W środę mam przyjść na kontrolne usg jeżeli Tymon nie przybrał na wadze to pewnie będę musiała się położyć na oddział.
Dobrze, że z synkiem ok a podróży współczuję. Dzisiaj pogoda była wybitnie koszmarna.
Około 16:20 nasza Skoda pokazywała 41 stopni
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:18   #2856
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Tosia kciuki za zdrówko Twoje i Młodego I najlepszego Jubilatowi

Zazdroszczę kociej kawiarni, widziałam profil na fb
Stary 2015-08-31, 20:22   #2857
Amelie04
Zakorzenienie

Gosiek i nadal bierzesz? Na jakis czas przed porodem trzeba odstawic, zeby szyjka sie przygotowala ale o tym lekarz decyduje kiedy.. Ja bralam do 14tc
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 20:28   #2858
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a jakby czasami wody odeszły to ten podkład co do szpitala np.seni nie da rady??
Co prawda mi nie odeszły same, ale to różna ilość bywa i potrafi być dużo. Musiałabyś chyba leżeć na samym środku tego podkładu w czasie odejścia wód, a te podkłady pod prześcieradłem się przesuwają i grzechoczą, przynajmniej na dużym łóżku

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
kotra miala juz ten Gbs pobierany boli toto? ja mam miec to + cos jeszce i sie ciut boje
Eee zwykły wymaz.

Cytat:
a ja zaraz musze się ruszyć i spakować juniora do przedszkola, jutro jego pierwszy dzień, a ja się boję!!!! aaaaaaa!!!!
jutro też mam wizyte u gina i zobaczymy co tam u drugiego słychać
No to mocne kciuki za przedszkolaka i za mamę, żeby synkowi wstydu nie robiła
Za wizytę też oczywiście
Ja też dziś kawalera pakowałam - tenisówki, ręcznik, bluzka i spodenki na gimnastykę i kilka ubranek na zmianę w razie potrzeby
Ja się trochę cykam, że młody mi się do nogi przyklei i nie będzie chciał wejść do sali. Niestety ostatnio tak ma

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tosia kciuki za zdrówko Twoje i Młodego I najlepszego Jubilatowi

Zazdroszczę kociej kawiarni, widziałam profil na fb
Dzięki
No kawiarnia bardzo przyjemna. Cicho, spokojnie, miła obsługa
Kociaki widać, że zmęczone upałem i ciągłą adoracją, totalnie zblazowane
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:35   #2859
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
no to dobrze wiedzieć, bądź co bądź człowiek całe życie się uczy.
ejj a te normy w róznych labo rózne są?

no to się przypomne : )
nie ma ciśnienai
ok dodałam bo i tak musiałam wejść na lapka

Cytat:
no to pocieszyłaś z tą luteiną, ja od początku ciąży biore modle się o cc
Gosiek może Milenka się nie odwróci widzę że się przekonałaś do cc .. kiedy masz następną wizytę ?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:36   #2860
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Skurcze mnie omijają, ból spojenia mnie omija, kręgosłup pobolewa raczej znośnie...za to siadły mi kolana. Totalnie.[COLOR="Silver"]
O kolanach to nawet nie wspominam, bo mnie męczą od ok 20 tc

Dziewczyny i nie wiem czy ja mogę pić liście malin Przeciwwskazania ponoć to nadciśnienie https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
Stary 2015-08-31, 20:40   #2861
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Hej laski. Rany jak gorąco. Dlaczego nas to spotyka? Mogło by odpuścić biednym ciężarówkom Budziłam sie sto razy grrrrr

Jak kobito mogą kości boleć? Powtarzam kości nie są unerwione. Może boleć wszystko co naookoło kości np okostna czyli błona okalająca kości i ona jest mocno unerwiona albo stawy i mięśnie.
A bóle w żebrach to ja tez mam jak mi mała skopie albo długo posiedzę Zresztąjak długo posiedzę to mnie wszytsko boli.
Jak za długo poleże to też.

Ja mam od dawna takie twardnienie, a ostatnio dość mocno bolesne. To właśnie mówiłam położnej o tym i powiedziała że mogę sie spodziewać szybciej Gabrysi i oby to było pod koniec wrześnie a nie wczesniej.

Gdzie Ty będziesz latać w taką pogodę? Ja padam na pysk

Strasznie twardo brzmi jakoś.Jak Igor, ale złe nie jest

Moja za to daja tak popalić, ze już mnie wszytsko boli. Wszytsko skopane

Przypominj sobie jak Ty miałaś takie rewolucje żołądkowe to czy CI się chciało jeść. Żołądek zmęczony i obolały więc musi odpocząć. DObrze jakby coś lekkiego wcisnął np jogurcik. Nie ciężkostrawnego bo będzie się męczył.

Ja bym nie dała rady na takim wyjeździe. Witaj spowrotem

ALeż w Twojego męża chorągiewka na wietrze Jakieś babie się nie spodobało i od razu chce zmieniać. Zresztą ja bym niebyła taka bezczelna żeby krytykować imię jak już wybrane i termin blisko a ta mówi że jej sie nie podoba. Zostawiła bym to dla siebie

Mala zakupy, wizyta w pracy, u teściowej. Na szczęście wszystkie przystanki z klimatyzacją więc przeżyłam ten dzien, pewnie lepiej niż miałabym w domu

Cytat:
Laski pomocy Za 2 tyg mam to wesele..wynalazłam w szafie jeszcze jedną kieckę..tylko pytanie zy nie jest za krótka i czy nadaje się na wesele?
Zdjecie pierwszej i drugiej
Aaa i buty kupiłam...chciaam niższe ale cięzko cos znaleśc..może się nie zabije
Zdecydowanie pierwsza sukienka Ja niedługo też wybieram się na wesele i też mam sukienkę prawie do kolan i nie jest za krótka. Jest w sam raz, bierz tą

Cytat:
Aż brak mi słów ...
U mnie 72 ;p przy 176 wzrostu a waga startowa 55 kg. Takie buty
Ja mogę jeszcze więcej utyć w zamian za to że już żaden rozstęp mi nie wyjdzie ;p

Cytat:
Aaaaaaaaaaa.....:mur : odebrałam te paczki i kolejne rozczarowanie... kupiłam te dwa tanie staniki http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...151221210.html jeden ten miękki i jeden usztywniany i po pierwsze tak capią chińskimi tenisówkami a na nich "Made in Poland" pffffff i rozmiary mega do bani ten mniejszy jakiś gigant a ten większy tak jakby ze dwa rozmiary mniejszy od tego...mniejszego. Wiedziałam, że idealnie nie dopasuje rozmiaru ale bez przesady!!!!!!

Będziesz prała wnętrze wózka???? Pierzecie dziewczyny???

Współczuję .. masz naprawdę pecha z internetowymi zakupami.
Ja też miałam zamawiać staniki na allegro ale to jest taka rzecz którą wolę jednak przymierzyć przed zakupem. Na szczęście w moim mieście jest H&M z bielizną ciążową i mogłam poprzymierzać. Kupiłam stanik za 60 zł trochę drogo ale jakbym pewnie kupiła tanie na allegro to żaden by nie pasował pewnie. I pieniądzę wyrzucone w błoto.

Cytat:
My po "zastępczej" wizycie u kolegi mojego nieobecnego gina - na nfz tym rezem
Mówię mu co i jak, że poprzedni poród na przełomie 36/37 tc, że mnóstwo bolesnych skurczy- przepowiadaczy, że szyjkę chcę sprawdzić i GBS pobrać....
A on mi bach skierowanie na patologię ciąży - rozpoznanie zagrażający poród przedwczesny + tachykardia płodu (... se spisał cwaniak z kartoteki mojego gina) + bolesna czynność skurczowa i skracanie szyjki umarłam wewnętrznie z rozbawienia, no!
No ludzie, szyjka jak ta lala 3 cm i 18 mm !!!
Się skróciła AŻ 30 mm przez miesiąc !!!
Tachykardia po echu serca wykluczona !!!
A z GBSem mam czekać na mojego doktorka no bo mamy jeszcze czas przecież
Jezusie, MICHALIK WRACAJ Z TEGO WYJAZDU MÓJ TY DOKTORKU UMIŁOWANY!!!

Wagi Kubusia OCZYWIŚCIE nie podano.
Główka mu nie urosła i się BPD wyrównało z terminem OM, także może mi (sorki) doopy nie urwie przy sn
Nogi mu urosły ponad miarę za to no pewnie, skoro tak trenuje mi na przeponie, żebrach i mostku zgoła
Oliath miałaś bardzo ciekawą tą wizytę, tyle nowości się dowiedziałaś że hoho

Cytat:
U mnie tez w domu 28,5

Przeciez oszaleli
Tak to niestety wygląda, też to musiałam robić i zajęło Nam to chyba kilka godzin. Najgorzej, że nie możesz się pomylić i to wszystko spisać.
Pamiętaj zawsze lepiej więcej podać niż mniej jak gdzieś się zamotasz przy tworzeniu mapki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 20:43   #2862
emylka86
Zakorzenienie

Malinowa dziękuję.

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:45   #2863
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co fajny lekarz ehh kiedy Twój wraca??
Za tydzień, 8go mam wizytkę NORMALNĄ
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ten Twój lekarz to nie za długo jest już na tym urlopie ? Rozumiem, że jednak tego przekonałaś że skierowania nie potrzebujesz, czy na koniec powiedział Ci - zrobi Pani co uważa ?
Hyhyhy, wzięłam skierowanie bez dyskusji, i tak już nie przyjdę do niego, więc szkoda mi było języka strzępić
Cytat:
no to Ci powiem że doopa a nie lekarz , spisać po poprzednim lekarzu
Oliath przecież nigdzie nie jest powiedziane że urodzisz wcześniej , każda ciąża inna , może dotrzymasz do terminu teraz akurat
Albo przenoszę wszystko możliwe
Cytat:
Oliath, ale doktorek Młody jakiś?
Właśnie stary taki przygarbiony i z wadą wymowy
Cytat:
niezle, oczywiscie do szpitala sie nie wybierasz? ja sie wlasnie boje wizyty w 35tc, zeby mnie nie wyslal na oddzial jak bedzie rozwarcie. I tak nie pojde. Wszystko tylko nie szpital

Tez mi lekarz zalecil luteine na twardnienie brzucha, ale nie biore. Wyczytalam chyba na wrzesniowkach, ze pozniej gorzej z porodem. Tzn moze pozniej sie zaczac np po terminie. Niech sobie macica trenuje
Pewnie że nie
Z rozwarciem też chodzilam chwilę, takim na palec dopóki wody się trzymają i czop zabezpiecza, nie a powodu z rozwarciem do szpitala się kłaść
Ja też miałam luteinę brać jakoś niedawno i też nie biorę tak jak Ty
Cytat:
No u mnie się posypały te kolana całkowicie, przerażona jestem. Jakoś w zeszłym tygodniu się zaczęło, zbiegło się z opuchlizną jakoś, pierwszy raz mnie zabolało jak sprzęgło w samochodzie wcisnęłam...wczoraj jeszcze lekko mnie pobolewały, ale dziś to koszmar jakiś jest. Ciekawe co będzie jutro, jak ja do tego gina dotrę...
Bidulaku dobrze że choć bliżej już masz niż dalej, tylko do powrotu lubego wytrwaj jakoś
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Około 16:20 nasza Skoda pokazywała 41 stopni .
... w słońcu na naszym termometrze skali brakło, czyli było ponad 60 stopni
Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Co prawda mi nie odeszły same, ale to różna ilość bywa i potrafi być dużo.
Mi 2x odeszły same - ale nie że wszystko na raz poszłoooo, raczej partiami, raz zdążyłam z łóżka wstać akurat i po nogach pociekło trochę a potem na raty reszta, a drugi raz też po trochę co chwilę --nie wiem czy komukolwiek tak wsio na raz może chlusnąć wątpię, szczerze mówiąc, więc nie ma co demonizować
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-08-31 o 20:47
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:49   #2864
emylka86
Zakorzenienie

a ja mam już 77kg, przy wzroście 178 i wadze startowej 63kg

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-08-31, 20:50   #2865
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
ok dodałam bo i tak musiałam wejść na lapka

Gosiek może Milenka się nie odwróci widzę że się przekonałaś do cc .. kiedy masz następną wizytę ?
mam nadzieje że już nie wykręci mi numeru i nadal siedzi i będzie siedzieć na doopce.... wizyte mam w środe ale w poradni i nie wiem czy mój gin już będziei czy się czegoś dowiem...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 20:52   #2866
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Współczuję .. masz naprawdę pecha z internetowymi zakupami.
Ja też miałam zamawiać staniki na allegro ale to jest taka rzecz którą wolę jednak przymierzyć przed zakupem. Na szczęście w moim mieście jest H&M z bielizną ciążową i mogłam poprzymierzać. Kupiłam stanik za 60 zł trochę drogo ale jakbym pewnie kupiła tanie na allegro to żaden by nie pasował pewnie. I pieniądzę wyrzucone w błoto.
ja dokładnie tak samo. zamówiłam jeden na allegro , zapłaciłam coś 40-50zł i przyszedł całkiem inny niż na zdjęciu taka szmata :/ pojechałam ostatnio i kupiłam właśnie w H&M za 15euro, czyli tak samo jak Ty

Cytat:
Malinowa dziękuję.
nie ma za co

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
mam nadzieje że już nie wykręci mi numeru i nadal siedzi i będzie siedzieć na doopce.... wizyte mam w środe ale w poradni i nie wiem czy mój gin już będziei czy się czegoś dowiem...
może weźmie przykład z mojego i się nie odwróci a nie wiesz ile jest wód? bo u mnie mało i dlatego nie ma się w czym obrócić. ale ja miałam takie przeczucie od początku że już tak zostanie
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:55   #2867
amelia177
Rozeznanie

Fajna stronka http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2...jny-porod.html

tam laska pisze, żeby później brać te maliny i wiesiołek.

Ja poszłam dzisiaj po apteki i poprosiłam ten olej z wiesiołka a babka mi dała0 Oeparol extra odporność
http://merlin.pl/Oeparol-Extra-odpor...g&gclsrc=aw.ds

tak jej zawierzyłam, ale widzę, że tam są jeszcze inne witaminy, nie za dużo tego będzie jak biorę jeszcze femibion??? I czy tam jest odpowiednia ilość tego wiesiołka? Pisałyście, że już bierzecie, jesteście pewne że już brać?

Zapytałam, czy mają też te liście malin, a one na mnie patrzą jak na głupie "jakie liście malin" o co chodzi:P:P hehe

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 20:59   #2868
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
ja dokładnie tak samo. zamówiłam jeden na allegro , zapłaciłam coś 40-50zł i przyszedł całkiem inny niż na zdjęciu taka szmata :/ pojechałam ostatnio i kupiłam właśnie w H&M za 15euro, czyli tak samo jak Ty

nie ma za co

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

może weźmie przykład z mojego i się nie odwróci a nie wiesz ile jest wód? bo u mnie mało i dlatego nie ma się w czym obrócić. ale ja miałam takie przeczucie od początku że już tak zostanie
nie wiem ile wód , ostatnio miałam na usg 3 trym. badane i było maluśko pozaznaczane (malutkie te obszary)
Stary 2015-08-31, 21:04   #2869
emylka86
Zakorzenienie

chyba czas mi się zbierać, rano trzeba wstać i przedszkolaczka odprowadzić, a później wrócić i poryczeć i podumać jak tam sobie mój malutki chłopczyk radzi

Borysek 09.10.2015

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-31, 21:05   #2870
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Ja poszłam dzisiaj po apteki i poprosiłam ten olej z wiesiołka a babka mi dała0 Oeparol extra odporność

tak jej zawierzyłam, ale widzę, że tam są jeszcze inne witaminy, nie za dużo tego będzie jak biorę jeszcze femibion??? I czy tam jest odpowiednia ilość tego wiesiołka? Pisałyście, że już bierzecie, jesteście pewne że już brać?

Zapytałam, czy mają też te liście malin, a one na mnie patrzą jak na głupie "jakie liście malin" o co chodzi:P:P hehe
Ja mam Oeparol Femina chyba - ale wit. c nie przedawkujesz, bo nadmiar wysikasz, a wit. E chyba niedużo tam, i naturalna, wiec pewnie możesz brać.
Maliny w zielarskim raczej.
Wklejałam juz kilka razy linka, gdzie lekarze polecają malinki nawet całą ciążę niemal pić
Tu poczytaj, a nie na blogu:
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,230_5636.html

EDIT : moje malinki są stąd: http://allegro.pl/malina-lisc-maliny...085842284.html

EDIT 2: w tym blogu panna pisze, żeby herbatkę laktacyjną od 36 tc pić raz dziennie.... zaciekawiło mnie to, nigdy nie słyszałam, ale może to jest pomysł jakiś

EDIT 3: POCZYTAŁAM, OD JUTRA BĘDĘ PIŁA MOJEGO BOCIANKA TEŻ
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2015-08-31 o 21:14
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:10   #2871
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

nie ma za co

Dokładnie tak najlepiej, jeśli ma się taki sklep w pobliżu, bo jak nie to zostaje allego niestety

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

Cytat:

Dobrych kilka tygodni temu Mala polecała ten blog
Też się w niego wkręciłam, tym bardziej że po porodzie dziewczyna założyła kolejny blog o diecie przy kp
Stary 2015-08-31, 21:22   #2872
Amelie04
Zakorzenienie

dziewczyny , w ktorym tygodniu powinni zrobic pierwsze ktg ???
Stary 2015-08-31, 21:23   #2873
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny , w ktorym tygodniu powinni zrobic pierwsze ktg ???
Wydaje mi się ze 36t bynajmniej położna nam mówiła ze raz w tyg mamy za darmo z nfz a po 38 tygodniu 2 razy w tygodniu
Stary 2015-08-31, 21:44   #2874
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Jasne. Dam znać

A gbs to ponoć wymaz z pochwy i okolicy odbytu więc nie będzie grzebanka w dziurce drugiej

Ale ładny kocyk w koty http://allegro.pl/komplet-minky-100x...621013168.html
Ja miałam pobrane z obu dziurek, z każdej osobno

Cytat:
Ja mam Oeparol Femina chyba - ale wit. c nie przedawkujesz, bo nadmiar wysikasz, a wit. E chyba niedużo tam, i naturalna, wiec pewnie możesz brać.
Maliny w zielarskim raczej.
Wklejałam juz kilka razy linka, gdzie lekarze polecają malinki nawet całą ciążę niemal pić
Tu poczytaj, a nie na blogu:
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,230_5636.html

EDIT : moje malinki są stąd: http://allegro.pl/malina-lisc-maliny...085842284.html

EDIT 2: w tym blogu panna pisze, żeby herbatkę laktacyjną od 36 tc pić raz dziennie.... zaciekawiło mnie to, nigdy nie słyszałam, ale może to jest pomysł jakiś

EDIT 3: POCZYTAŁAM, OD JUTRA BĘDĘ PIŁA MOJEGO BOCIANKA TEŻ
Ja mam ten zwykły oeparol, bez żadnych dodatków. Sam olej z wiesiołka.

O tym piciu herbatki laktacyjnej też słyszałam i się zastanawiałam czy pić. Zapas bocianka już mam, 5 paczek

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:46   #2875
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tak, każdy lab ma swoje odczynniki i normy.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

No niestety. Mnie najbardziej rozwaliło jak musiałam pisać pismo w sprawie wycięcia drzew, które osobiście sadziłam
A co dopiero żeby załatwić wycięcie drzewa rosnącego w pasie drogowym, to ile było pism, ile szarpania się z urzędasami...ludzkie słowo nie opisze.

Cytat:
Przechodziliśmy to Kolejna fajna rzecz to było to, że pozwolenie na budowe moglismy dostac tyoko pod warunkiem wyburzenia potem domu w którym mieszkamy aktualnie..i co śmieszne musieliśmy załączyć plan rozbiórki domu zrobiony przez architekta
Oni to chyba robia po to aby ludzie odpuszczali robili bez pozwolenia i kary placili
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 21:52   #2876
rita_k
Zadomowienie

Cytat:

tam laska pisze, żeby później brać te maliny i P hehe
Fajny ten blog, czytalam tez.

A propo wiesiolka i malin dzwonilam do swojej poloznej i mowila zd te specyfiki po 36 tyg
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 22:02   #2877
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
U mnie 72 ;p przy 176 wzrostu a waga startowa 55 kg. Takie buty
Ja mogę jeszcze więcej utyć w zamian za to że już żaden rozstęp mi nie wyjdzie ;p
Serio masz 176 cm wzrostu? W życiu bym nie powiedziała

Może następnym razem jak będziesz odwiedzała teściową to wstąpisz na herbatkę do mnie i na ploty oooooooo i możemy omówić plan porodu To mam nadzieję, ze wpadniesz jakoś niedługo

Kurde już nie wiem czy mam siedziec czy leżeć, bo i tak i tak bolą plecy i dalej jest gorąco

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

ooo na tym blogu laska też poleca wiesiołek dowcipnie tak jak ja pisałam
Stary 2015-08-31, 22:06   #2878
Amelie04
Zakorzenienie

moja polozna tez tak wlasnie mowila po 36-37 tc liście malin i wiesiołek. a dowcipnie to jeszcze pozniej. niby nie wywola porodu ale tak w razie co zeby lepiej poczekać
Stary 2015-08-31, 22:32   #2879
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
moja polozna tez tak wlasnie mowila po 36-37 tc liście malin i wiesiołek. a dowcipnie to jeszcze pozniej. niby nie wywola porodu ale tak w razie co zeby lepiej poczekać
No jak już pisałam przyjaciółce położna kazała wiesiołek dowcipnie, 1 tabletka na noc od 37 tc
Stary 2015-08-31, 22:51   #2880
Amelie04
Zakorzenienie

łaaa oglądam porody i teraz juz wiem na pewno , ze chce ZZO. tylko nie wiem o co chodzi z tym cewnikiem w kręgosłup ciekawe czy mozna z tym chodzic, czy trzeba lezec
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości