|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. X :)
Witam się w 37 tygodniu
co za parszywa noc :|
|
#1532 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny... Też jestem wciąż w dwupaku i widzę, że też dobrego snu nie miałyście...
Śniło mi się, że urodziłam córkę a nie syna.... Że dziecko nie chciało jeść mleka z piersi, a ze mnie w ogóle nie leciały odchody poporodowe i położna powiedziała, że nie umiemy zająć się dzieckiem i chciała nam je zabrać ;(((
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze pamiętam, najgorzej jak idzie kupa Cytat:
|
|
|
#1535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tż codziennie w nocy jak wstaję na siku i po wodę to pyta: "co tam?, "jak się czujesz" a jak dzwoni albo nawet w domu "kiedy rodzisz"
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Tak mi sie moj bąk wyklada
i wez tu jedz wygodnie w aucie ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1537 |
|
Zadomowienie
|
To ja się nie wypowiadam bo mój juz do 2 klasy idzie, a gdybym puściła go rok wcześniej to by teraz szedł do 3. Hah mimo uplywajacych lat za każdym razem uronie lezke,
Malaja przeczytałam 'aż się wkurzylam' czytam czytam.. I myślę o co ci chodzi czekam na jakieś rozwinięcie akcji a tu nic.. później jeszcze raz.. I już prawidłowo hihi
|
|
|
|
#1538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() a ta położna by się zastanowiła co gada.... to nawet nie chodzi o przewrażliwienie, a nawet gdyby, lepiej sprawdzić czasem po 100 razy i mieć pewność, że wszystko z naszym maluszkiem jest ok. |
||
|
|
|
#1539 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam ze sklepu. Wogóle nie chodzę teraz na spacery. Pół godziny i padam. Brzuch mi stwardniał.
Było o adapterach. Ja mam od maja i przyznan się ze od max 2 tyg nie zawsze zapinam. Wogóle w aucie mi nie wygodnie. Już jeżdzę prawie w poZycji leżącej.
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bez pasów jeżdżę po tej akcji hamowania co pas wbił mi się w brzuch. Nie i koniec.
|
|
#1541 | |
|
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie, ale nie wierzę że to już TEN miesiąc! Aaaaaa!
![]() Cytat:
![]() Ja też mam wizyty bez USG... To i tak Was podziwiam, bo ja ani razu nie dałabym rady. Poza tym TŻ jest przerażony tym, że mamy się kochać.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale duchotaaaaa, gorącooooo a ja muszę leżeć w tym ciepłym łóżku
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Raczkowanie
|
Hejo
jeśli chodzi o pasy to ja najpierw zapinam pas przysiadam pupskiem tę część pod brzuchem i przekładam sobie tylko tę dłuższą cześć. Bardzo mi nie wygodnie jak normalnie zapinam pasy. Mam pytanie do mam posiadających pas poporodowy: zabieracie go do szpitala już? Bo nie wiem od kiedy zaczyna się go nosić i czy w szpitalu już będzie potrzebny. A my dziś idziemy na ostatnie usg w tej ciąży i to na godzinę 22 Hardkor, ale tylko taka nam pasowała. Mam nadzieję, że dowiem się, że za max tydzień poród, bo świruję powoli.
|
|
|
|
#1544 |
|
Konto usunięte
|
owieczka nie wiem o której masz wizytę ale powodzenia
![]() Ja pasy zapinam zawsze i nie ma innej opcji. Miałam 15 lat temu wypadek i gdyby nie pasy to byłoby ze mną źle. U mnie oczywiście brak oznak porodu. Dzieć leniwy strasznie, chyba przez te upały. Sprawdziłam sobie jeszcze w kalkulatorze datę porodu na podstawie owulacji i wychodzi na sobotę, więc może przy tym wyliczeniu Szymek się wstrzeli
|
|
|
|
#1545 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() do urzędu zaraz się muszę wybrać :/ żyć człowiekowi nie dają Cytat:
i wyobraziłam sobie te 2 ręce w bożenie Cytat:
jejku nie dość, że już od 4 tygodni nic, teraz nie wiadomo kiedy urodzę i po jeszcze 6 tygodni, takiego postu to ja dawno nie miałam Cytat:
i kolejne duże dziecię |
|||||
|
|
|
#1546 |
|
Raczkowanie
|
ja mam adapter, ten zapiany miedzy nogami i kocham go
wczoraj mialam wizyte, rozwarcie na palec, jezeli nic sie samo nie wydarzy to w poniedzialek do szpitala... |
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty masz mieć cc? Co do pasa poporodowego to ja do szpitala nie biorę. Najwyżej mąż dowiezie. O 16 30 dziękuję za życzenia!
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze pasa poporodowego nie mam ale muszę kupić. Dzisiaj na wadze -2 od wagi początkowej. Skóra w średniej kondycji. Brzuch lekko flakowaty, ale ubieram ciuchy z zeszłego roku
Dzieć się oderwał od cyca, po 2 h no ale jak ma być inaczej jak jest cyc -sranie -cyc -sranie i cyc. Nie powiem, zeby mnie to martwiło, bo nie ma problmów z kupą, ale takie siedzenie/leżenie jest męczące bo zawsze czegoś zapomnę, a to pilota od tv i nie mogę włączyć, a to tel dzwoni i żeby do niego sięgnąć brakuje ci 10 cm no ale człowiek się z czasem może wyrobi. Ok, idziemy na spacer po buły
|
|
#1550 |
|
Raczkowanie
|
Uff nadrobiłam weekend
![]() Ja byłam wczoraj u gin i mamy dobre i złe wieści. Mała nadal jest niziutko, szyjka ładnie się szykuje, wygładza stopniowo, skróciła się. Ale niestety córcia jest leciutka:/ końcówka 36 tygodnia a ona ledwo 2400 waży:/ Mam na 13 jechać na KTG i jeszcze zrobimy USG na lepszym sprzęcie, ale ja to mam już mikro zawał. Tż się śmieje, że ona może grubiutka to nie będzie, ale masę mięśniową to ma rozbudowaną, wariuje w tym brzuchu niesamowicie. Jak o 19 zacznie tak koło 24 kończy. |
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wy piszecie, że nie spałyście, a ja całą noc z małymi przerwami spałam jak zabita, nie słyszałam nawet jak tż-et wychodził do pracy i jak na chwilę się obudziłam po 6 to się wystraszyłam, że on zaspał. dobra, zbieram się do tego za☠☠☠istego urzędu, aż się boję, że zacznę tam rodzić. Tak nienawidzę tam chodzić i zawsze ciśnienie mi podniosą |
|
|
|
|
#1552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynka super
ja jak sobie na chwile lapka położyłam na brzuch to prawie się przewrócił od tych fal
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo widze ze nie tylko ja koczowalam w bezsennosci o 3 w nocy. duchota i jakies chore mysli nie pozwalały mi prze1,5 godz usnąć. ale potem śniło mi sie ze pojechałam na porodówke i co dziwne z siostrą a nie z mezem. jeszcze nie rodziłam ale połozne i lekarze byłi tacy mili na IP, mam tylko nadzieje ze to niczego nie zapowiada.
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
złe wieści?? przecież ta waga jest jak najbardziej w normie, przecież nie wszystkie dzieci muszą mieć 3kg w 36tc moja ma podobnie i się tym nie przejmuję, no może trochę się przejęłam i zamówiłam jeszcze trochę ciuszków na mniejsze rozmiary
|
|
|
|
|
#1556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez dziś wizyta. ciekawe czy cos sie dowiem konkretnego.
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mała ma czkawke. Czuję ją w Bożenie
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
|
Hejka
![]() I u mnie 40. tydzień leci... Dzisiaj mamy 3. rocznicę ślubu i mieliśmy małą nadzieję, że dziś się dzieciątko wykluje, ale raczej nic się nie zapowiada. Macica ćwiczy, Mała nisko, ale nie liczę, żeby dzisiaj miało coś nastąpić... Po południu kolejna wizyta, zobaczymy jaki progres. Pisałyście o zapinaniu pasów. Ja zapinam cały czas i szczerze mówiąc, w ogóle mi nie przeszkadzają. Prowizorycznie trzymam pas na dole trochę odciągnięty, ale nawet jak tego nie zrobię to zupełnie go tam nie czuję, a z pasem czuję się jednak bezpieczniej niż bez niego. Co do karmienia z jednej czy z dwóch piersi, to w "Języku niemowląt" czytałam, że nie polecają zmieniania piersi ze względu na to, że mleko leci częściami i najpierw mleko początkowe (najbardziej rzadkie), potem środkowe (bardziej tłuste) i na końcu końcowe (o konsystencji śmietany), a zmieniając pierś pozbawiamy dziecka któregoś z etapów. Nie wymądrzam się jednak, bo jeszcze nie karmiłam, zobaczymy jak to w praktyce wygląda, mówię tylko co tam napisali
|
|
|
|
#1559 |
|
Raczkowanie
|
Gin powiedziała, że za mało i trzeba to obserwować. Najśmieszniejsze jest to, że oboje z tż jesteśmy szczupli, ja to nawet bardzo:P a w ciąży przytyłam jedyne 12,5 kg:P
|
|
|
|
#1560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moj maż tez ostatnio zaczął sie dopytywac jak wstaje siku.a dzis jsk sie turlałam zeby sie jakos podnieść przez sen wziąl mnie za rekę i podciagną
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

żeby nie było mu przykro bo wiem ze się starał. 
a jak dzwoni albo nawet w domu "kiedy rodzisz" 

W sensie, że ona tą informację umieści na skierowaniu do szpitala. A ja nie dopytałam i nie wiem o co cho. Jakie skierowanie 

formalnie żona swojego męża 14.07.2012